فهرست مطالب

دانشکده دندانپزشکی مشهد - سال سی و چهارم شماره 2 (پیاپی 73، تابستان 1389)

مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد
سال سی و چهارم شماره 2 (پیاپی 73، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرخ آصف زاده، مهدیه جمشیدیان، ناصر ولایی صفحه 99
    مقدمه
    کامپوزیت های خودباندشونده جهت کاهش مراحل کار معرفی گردیده اند. این کامپوزیت های جدید، بدون نیاز به استفاده از باندینگ، قادر به اتصال به صورت شیمیایی و میکرومکانیکال به دندان می باشند که تحقیقات مدونی در زمینه آزمایش ویژگی های آن ها در دست نمی باشد. بنابراین هدف از این تحقیق مقایسه میزان ریزنشت این کامپوزیت خود باندشونده را با باندینگ مرسوم Excite، به همراه کامپوزیت Tetric Flow بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی-تجربی 30 دندان مولر سالم کشیده شده انسانی انتخاب و به 4 گروه تقسیم شد. در هر دندان 2حفره کلاس 5 تغییر یافته در سطوح باکال و لینگوال با استفاده از فرزهای الماسی روند به ابعاد 3 میلی متری اکلوزوجینجیوال ومزیودیستال و با عمق 2 میلیمتری تهیه شد به طوری که CEJ در وسط هر حفره قرار گرفت. حفرات به ترتیب زیر پر شدند: گروه A: اچینگ-باندینگ Excite-کامپوزیت Tetric Flow، گروه B: کامپوزیت WetBond، گروه C: اچینگ- کامپوزیت WetBond، گروه D: اچینگ-باندینگ Excite- کامپوزیت WetBond، چرخه حرارتی (1000 سیکل گرما و سرما، بین 5 تا 55 درجه سانتی گراد) و نفوذ رنگ با فوشین انجام شد. دندان های خوابانده شده در آکریل از وسط برش داده شدند و نفوذ رنگ در ناحیه کرونال و سرویکال حفرات، در زیر میکروسکوپ نوری با بزرگنمایی 40، توسط دو مشاهده گر بررسی گردید. آنالیز آماری داده ها با آزمون کروسکال والیس (02/0P<) و (05/0P< Mann-Whitney) انجام شد.
    یافته ها
    کمترین ریزنشت در ناحیه اکلوزال مربوط به گروه شاهد (A) بود و پس از آن در گروه D و با فاصله زیاد در گروه B و C بود. در ناحیه جینجیوال کمترین میزان ریزنشت در گروه های B و D بود و بیشترین ریزنشت مربوط به گروه Aو C بود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، کامپوزیت خودباندشونده WetBond به تنهایی جهت ترمیم حفرات کلاس V توصیه نمی گردد و استفاده از اچینگ و باندینگ قبل از کاربرد آن منجر به کاهش میزان ریزنشت می گردد.
    کلیدواژگان: ریزنشت، کامپوزیت خودباندشونده، کامپوزیت قابل جریان، باندینگ
  • شهرزاد جوادی نژاد، مریم کرمی، نجمه هاشم نیا صفحه 109
    مقدمه
    با افزایش چاقی در بین کودکان لازم است که تاثیر آن بر روی تکامل دندانی بررسی شود. اگر تکامل دندانی در کودکان چاق تسریع شود، این مسئله می تواند طرح درمان های دندانپزشکی کودکان و ارتودنسی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین تکامل دندانی با شاخص توده بدنی (BMI) در کودکان 7 تا 15 ساله شهر اصفهان در سال 1387 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی رادیوگرافی های پانورامیک 146 نفر شامل 57 پسر و 89 دختر و برای تعیین سن به روش دمیرجیان استفاده شد. قد و وزن کودکان اندازه گیری برای هر نمونه BMI محاسبه شد. سن تقویمی با کسر کردن تاریخ تولد از تاریخ انجام رادیوگرافی به دست آمد. از BMI برای تعیین کودکان چاق و دارای اضافه وزن استفاده شد. تفاوت سن دندانی تخمینی و تقویمی نمونه ها براساس جنس و طبقه بندی BMI آنالیز شد. آنالیزهای مورد استفاده شامل ANOVA سه راهه و آزمون t بود. جهت تعیین پایایی 10 رادیوگرافی پانورامیک به فاصله دو هفته بررسی و سن دندانی با آزمون آلفا کرونباخ مقایسه شد که ضریب همبستگی 99% بود.
    یافته ها
    میانگین تفاوت بین سن دندانی و تقویمی در کل 78/0 سال بود. میانگین تفاوت بین سن دندانی و تقویمی در کودکان چاق 3/1، دارای اضافه وزن 6/0 و وزن طبیعی 67/0 سال بود. تکامل دندانی در کودکان چاق تسریع شده بود (014/0P=). در ارزیابی گروه سنی، کودکان چاق در گروه 7 تا 10 سال تفاوت آماری معنی داری در تکامل دندانی نشان داد (018/0=P). بین دختران و پسران اختلاف آماری معنی داری از نظر میانگین تفاوت بین سن دندانی و تقویمی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که در افراد چاق تکامل دندانی سریع تر اتفاق می افتد. درواقع در طرح درمان هایی نظیر اصلاح رشدی و کشیدن ترتیبی دندان ها، توجه به BMI بیماران نیز می تواند در زمان بندی درمان موثر باشد.
    کلیدواژگان: تکامل دندانی، شاخص توده بدنی
  • علیرضا حیدری، سارا قدیمی، شهرام مشرفیان، حسین انصاری، الناز گنودی صفحه 117
    مقدمه
    در ترمیم های باندشونده محافظه کارانه (CAR) به منظور آزادسازی فلوراید از گلاس آینومر استفاده می گردد، هدف از مطالعه حاضر تعیین آزمایشگاهی ریزنشت حدفاصل گلاس آینومر (GI) و سیلانت رزینی (F.S) در ترمیم های باندشونده محافظه کارانه (CAR) می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی یک حفره به طول 5 میلیمتر، عرض 3 میلیمتر و به عمق یک میلیمتر در سطح باکال 21 دندان پرمولر سالم انسان ایجاد شد و با گلاس آینومر پر و کیور گردید. سپس شیار دیگری به همان طول، ولی به عرض و عمق نیم میلیمتر در تماس با آن ایجاد گردید فیشورسیلانت در داخل آن قرار داده شد. همچنین در سطح لینگوال دندان ها حفره ای به طول 5، عرض3 میلیمتر و عمق 1 میلیمتر ایجاد گردید و با کامپوزیت Flow پر شد. سپس شیار دیگری در کنار آن ایجاد گردید و در آن فیشورسیلانت قرار داده شد. سپس دندان ها هزار بار در دستگاه ترموسایکل قرار داده شدند (دمای بین 5 درجه تا 55 درجه) و برای تست نفوذ رنگ به مدت 24 ساعت در محلول فوشین غوطه ور شدند. میزان نفوذ رنگ حدفاصل گلاس آینومر-سیلانت، گلاس آینومر-دندان، سیلانت-دندان، کامپوزیت-سیلانت و کامپوزیت-دندان پس از برش در بعد باکولینگوآلی به کمک استریومیکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفت و نتایج بر اساس آزمون فرید من و ویل کاکسون تفسیر گردید.
    یافته ها
    میزان ریزنشت بین گلاس-دندان به طور معنی داری بیشتر از گلاس-سیلانت بود، همچنین ریزنشت بین گلاس-سیلانت بیش از ریزنشت حدفاصل کامپوزیت-دندان و کامپوزیت-سیلانت بود، همچنین ریزنشت سیلانت-دندان از بقیه کمتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد در ترمیم های محافظه کارانه با توجه به میزان ریزنشت حدفاصل گلاس و سیلانت بهتر است از کامپوزیت بجای گلاس آینومر استفاده گردد.
    کلیدواژگان: ریزنشت، فیشورسیلانت، کامپوزیت، گلاس آینومر
  • محسن رمضانی، ناهید رمضانی، ماریه هنرمند، راحیل احمدی، محمد دریاییان، محمد علی حسینی صفحه 125
    مقدمه
    روکش های Stainless steel بصورت گسترده ای جهت ترمیم دندان های مولر شیری به شدت تخریب شده استفاده می شوند. از آنجایی که این روکش ها تطابق ایده آل با نسج دندان در ناحیه لبه روکش ندارند می توانند منجر به تغییراتی در بافت لثه اطراف دندان شوند. این مطالعه کلینیکی به منظور ارزیابی اثر روکش های Stainless steel مولر شیری بر سلامت لثه انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر، 117 روکش در 84 کودک 4 تا 11 ساله مراجعه کننده به بخش دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی زاهدان ارزیابی شد. نمونه گیری به روش آسان و در دسترس انجام گرفت. فاکتورهای کلینیکی شامل اندکس لثه ای، نوع دندان،مولرهای سمت راست یا چپ، مولرهای بالا یا پائین، زمان سپری شده از هنگام سمان کردن روکش، تطابق لبه روکش، وجود سمان اضافی اطراف لبه روکش و سطح بهداشت دهان بود. نتایج در نرم افزار آماری SPSS با ویرایش 15 با استفاده از آزمون های کروسکال–والیس و من-ویتنی تحلیل شد (05/0>P).
    یافته ها
    در مطالعه ما تنها در 1/11 درصد از روکش های مورد بررسی، لثه از نظر کلینیکی سالم و ارتباط معنی داری بین مولرهای شیری بالا و پائین، تطابق لبه روکش و سطح بهداشت دهان با اندکس لثه ای وجود داشت (05/0>P)، در حالی که نوع دندان، سمت چپ یا راست، زمان سپری شده از هنگام سمان کردن با روکش، وجود سمان اضافی اطراف لبه روکش و جنس تاثیری بر اندکس لثه ای نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    روکش های Stainless steel به شرط انجام اقدامات استاندارد حین ترمیم دندان با روکش بویژه در مورد مولرهای بالا و برقراری تطابق لبه ای مناسب و سطح بهداشت دهانی خوب اثر مضری بر سلامت لثه ندارند.
    کلیدواژگان: روکش های Stainless steel، اندکس لثه ای، مولر های شیری
  • مصطفی صادقی، شکرالله آثار صفحه 135
    مقدمه
    افزایش بروز بیماری های مسری موجب شده که اهمیت کنترل آلودگی میکروبی مواد دندانپزشکی مورد تاکید قرار گیرد. هدف از این مطالعه آزمایشگاهی، تعیین آلودگی میکروبی چندین ماده پرمصرف دندانپزشکی برای وجود میکروارگانیسم های زنده بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی آلودگی میکروبی 19 ماده پر مصرف دندانپزشکی مورد بررسی قرار گرفت. این مواد شامل سه نوع گوتاپرکا، مخروط کاغذی، نخ زیرلثه، آلژینات و وج چوبی، دو نوع خمیر پروفیلاکسی، و یک نوع خمیر پانسمان و پودر اکسید روی بودند. از هر ماده، سه نمونه و از هر نمونه سه بار کشت تهیه گردید. نمونه های مایع و جامد پس از آماده سازی در محیط های تریپتیک سوی براث، تیوگلیکولات و سابرود دگستروز آگار کشت داده شدند و عوامل بدست آمده مورد رنگ آمیزی گرم قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS با ویرایش 16 و با آزمون های آمار توصیفی، دقیق فیشر و Chi-Square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند؛ 05/0> Pمعنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    هر دو نوع خمیر پروفیلاکسی، یک نوع خمیر پانسمان و پودر اکسید روی، دو نوع از آلژینات ها، دو نوع از وج های چوبی و یک نوع از نخ های زیرلثه فاقد هرگونه آلودگی میکروبی بودند. شایع ترین باکتری ها یافت شده در مواد آلوده به ترتیب باسیل گرم مثبت بی هوازی 18 مورد (32 درصد)، باسیل گرم مثبت هوازی 17 مورد (4/30 درصد)، باسیل گرم منفی هوازی 14 مورد (25 درصد)، کوکسی گرم مثبت هوازی سه مورد (4/5 درصد)، باسیل گرم منفی بی هوازی دو مورد (6/3 درصد) و کوکسی گرم مثبت بی هوازی دو مورد (6/3 درصد) بودند.
    نتیجه گیری
    حدود 47 درصد از مواد دندانپزشکی مورد آزمایش هیچگونه آلودگی میکروبی نداشتند. باسیل ها شایعترین آلودگی باکتریایی مواد آلوده بودند، اگرچه این میکروب ها در شرایط عادی ممکن است بیماریزا نباشند ولی در بیماران با ضعف سیستم ایمنی می توانند خطرساز شوند.
    کلیدواژگان: مواد دندانی، آلودگی میکروبی، آلودگی باکتریایی، کنترل عفونت
  • بهجت الملوک عجمی، علیرضا صراف شیرازی، ترانه موحد، فرناز چهرازی صفحه 143
    مقدمه
    دستکش ها مانع تماس مستقیم دست های اعضاء تیم دندان پزشکی با میکروارگانیسم های موجود در دهان بیمار و سطوح موجود در محیط دندانپزشکی هستند، همچنین مانع ورود پاتوژن های بالقوه موجود در دست های دندانپزشک به دهان بیمار می شوند. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه میزان نفوذپذیری سه نوع دستکش بعد از درمان یک بیمار در بخش دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی مشهد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 60 جفت دستکش لاتکس در سه مارک مختلف Supa، Medic-Dent، Super Max و 5 دستکش از هر نوع به عنوان گروه کنترل به طور تصادفی آزمایش شدند. موثر بودن دستکش به عنوان سد حفاظتی بعد از پروسه درمانی یک ساعته شامل فلورایدتراپی، ترمیم دندان با آمالگام یا ماده همرنگ د ندان و درمان پالپ ارزیابی شد. اثر جنسیت و تفاوت بین دست کارگر و غیرکارگر نیز بر میزان نفوذ پذیری دستکش ارزیابی گردید. نفوذپذیری دستکش های مورد مطالعه وکنترل با انجام آزمایش الکتریکی مشخص شد. اختلاف پتانسیل هر دستکش در حضور محلول الکترولیت آب و نمک، در شدت جریان عبوری 6/0 میلی آمپر از دستکش ثبت گردید. نتایج با آزمون های آماری t-test و ANOVAمورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین میانگین ولتاژ گروه کنترل و دستکش های استفاده شده در گروه Supa و Medic-Dent از نظر آماری تفاوت معنی داری دیده نشد (45/0P= و 39/0P=) اما بین گروه کنترل و دستکش های استفاده شده در گروه Super Max تفاوت معنی داری مشاهده شد (0P=). بدین معنی که دستکش های Supa و Medic-Dent پس از استفاده، افزایش نفوذپذیری نداشتند اما در دستکش Super Max پس از استفاده، افزایش نفوذپذیری مشاهده شد. در مقایسه میانگین ولتاژ در دست کارگر و غیرکارگر بین دستکش ها تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت (19/0P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه هیچ تفاوتی بین نفوذپذیری قبل و بعد از استفاده دستکش ایرانی Supa وجود ندارد.
    کلیدواژگان: دستکش، نفوذپذیری، دندانپزشکی
  • محمد مهدی یاقوتی خراسانی، سپیده آثار، امید رضاحسینی صفحه 153
    مقدمه
    در استفاده بالینی از مواد ضدمیکروبی، ماده ای که سمیت کمتر و کارایی بیشتری دارد مطلوبتر است. هدف ما در این مطالعه مقایسه آزمایشگاهی اثرات ضدمیکروبی پرسیکا و کلرهگزیدین با هیپوکلریت سدیم بر میکروارگانیسم های انتروکوکوس فکالیس و کاندیدا آلبیکنس بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی 92 نمونه از میکروارگانیسم های مورد مطالعه بر اساس روش کربی بائر بر روی محیط مولر هینتون آگار کشت سطحی داده شدند. دیسک های کاغذی را با غلظت های پرسیکای خالص و 50%، کلرهگزیدین2/0% و 1/0% و هیپوکلریت سدیم 1% آغشته نموده و روی محیط کشت قرار دادیم. 48 ساعت پس از کشت، قطر هاله عدم رشد بر حسب میلی متر اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS و به وسیله آزمون های آماری من ویتنی و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از نظر آماری غلظت به کار رفته از هیپوکلریت سدیم نسبت به غلظت های به کار رفته از کلرهگزیدین و پرسیکا به طور معنی داری در مهار رشد میکروارگانیسم های مورد مطالعه موثرتر بود (000/0P=).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه میکروارگانیسم های مورد مطالعه نسبت به هیپوکلریت سدیم بسیار حساس بودند. با کاهش غلظت کلرهگزیدین از حساسیت میکروارگانیسم ها کاسته شد. در مورد پرسیکا حساسیت وجود نداشت. به طور کلی غلظت های مورد مطالعه در مقایسه با هیپوکلریت سدیم اثر ضعیف تری داشتند.
    کلیدواژگان: کلرهگزیدین، پرسیکا، هیپوکلریت سدیم، انتروکوکوس فکالیس، کاندیدا آلبیکنس
  • مقاله مروری
  • سعید عسگری صفحه 161
    مقدمه
    برای دندانپزشکان در مواردی که اکسپوز پالپ رخ می دهد، با توجه به عدم تطابق یافته های بالینی با رخدادهای هیستوپاتولوژیک، پیش بینی شدت و نوع آسیب پالپی دشوار و حتی غیر ممکن است. در عین حال برای هر کلینیسین، سعی برای زنده نگه داشتن بافت پالپ یک اولویت انکار ناپذیر محسوب می شود. هدف از انجام درمان های پالپ زنده (Vital Pulp Therapy; VPT)، حفظ حیات پالپ دندان با حذف پوسیدگی ها (باکتری ها) و کاربرد مواد زیست سازگار برای ایجاد سیل مقاوم به ورود مجدد باکتری هاست. بنابراین توانایی کلینیسین در حفظ سلامتی بافت پالپ باقیمانده و پوشش مناسب آن در طی انجام VPT بسیار سرنوشت ساز است. در گذشته استفاده از هیدروکسید کلسیم برای انواع درمان های VPT بسیار رایج بود ولیکن امروزه این ماده جای خود را به مواد زیست سازگار جدیدی چون MTA و سیمان مخلوط غنی شده کلسیمی یا CEM Cement داده است. سیمان مخلوط غنی شده کلسیمی توانایی سیل کنندگی بسیار خوبی در قیاس با مواد رایج مورد استفاده در درمان VPT داشته و به عنوان یک زیست ماده بازسازی کننده ساخته شدن عاج ترمیمی بیشتر و بهتری را سبب می شود. ارزیابی های کلینیکی در موارد استفاده از CEM برای انواع درمان های VPT شامل پوشش مستقیم پالپ (Direct Pulp Capping) و پالپوتومی (Pulpotomy) مبین موفقیت های چشمگیری است. بر این مبنا CEM Cement ماده پالپ کپ مناسبی برای انواع درمان های VPT به حساب می آید.
    کلیدواژگان: پالپ کپ، پالپوتومی، CEM، MTA، درد، درمان پالپ زنده
  • نصرالله ساغروانیان، علیرضا رجایی، نازنین بشردوست صفحه 171
    مقدمه
    حدود 1% تمام کانسرهای حفره دهان متاستاز تومورهای اولیه که در سایر مناطق بدن رخ داده اند می باشند. این تومورها هم در بافت نرم و هم استخوان های فکین بروز می کنند. از میان تمام این تومورهای اولیه که در سطحی پایین تر از کلاویکل ایجاد می شوند کارسینوم سلول کلیه (RCC) سومین بدخیمی شایع متاستازدهنده به ناحیه سر و گردن می باشد در اکثر موارد گزارش شده، استخوان های فکین بیش تر از بافت نرم درگیر می شوند. در اینجا یک مورد تومور متاستاتیک کلیوی به لثه فک بالا گزارش می گردد.
    یافته ها
    بیمار یک مرد 75 ساله بود که از تورمی در ناحیه قدامی لثه فک بالا شکایت داشت. بیوپسی اکسیژنال از ضایعه انجام شد و کارسینوم متاستاتیک سلول کلیوی سلول روشن توسط بررسی های میکروسکوپی با تشخیص جزایری از سلول ها که توسط سپتای فیبرووسکولار ظریفی از هم جدا می شدند به همراه استرومای حاوی عروق شبه سینوزویید فراوان و رنگ آمیزی های ایمونوهیستوشیمی S-100، Vimentin، EMA، CEA، CD10، Ck7، TTF-1 و PSA تشخیص داده شد. CT scan، تومور را در کلیه راست تایید کرد. نفرکتومی انجام شد و بررسی هیستوپاتولوژی تومور کلیه نشان دهنده کارسینوم سلول روشن کلیوی بود و سپس شیمی درمانی انجام شد، ولی بیمار 9 ماه پس از درمان به علت متاستازهای ریوی و مغزی فوت شد.
    نتیجه گیری
    کارسینوم سلول روشن کلیوی از اپی تلیوم توبولار کلیه منشا می گیرد. تشخیص های افتراقی از نظر میکروسکوپی برای تومورهای با سلول روشن مخاط فک شامل طیف وسیعی از ضایعات مانند تومورهای ادنتوژنیک، تومورهای غدد بزاقی و تومورهای متاستاتیک است. به طور کلی یک پانل ایمونوهیستوشیمی شامل S-100، Vimentin، EMA، CEA، CD10، Ck7، TTF-1 و PSA برای تشخیص کارسینوم سلول روشن کلیه از سایر تومورها با سلول روشن مفید است و اگرچه IHC در تشخیص به ما کمک می کنند ولی سایر معاینات پاراکلینیکی مانند تصویر برداری باید به منظور تشخیص صحیح انجام شود.
    کلیدواژگان: تومور متاستاتیک، حفره دهان، کارسینوم سلول کلیوی، سلول روشن، ایمونوهیستوشیمی
|
  • Farrokh Asefzadeh, Mahdieh Jamshidian, Naser Valaee Page 99
    Introduction
    The self adhesive composite has been introduced for reducing the process of using composite. The new composites can chemically and micromechanily attach to tooth without using bonding. There are no studies that show the traits of these composites. The purpose of this study was to compare the microleakage of a new self-adhesive flowable composite whit usual bonding (excite), and Tetric Flow composite.
    Materials and Methods
    In this in vitro experimental Study, 30 freshly extracted caries_free human molars were used. The teeth were randomly divided into four groups of 15 cavities (two cavities in each tooth). Two modified class V cavities (3mm diameter, 2mm depth) were prepared using a round diamond bur [Swiss Tec (806 314)] on the cementoenamel junction of each tooth. The cavities were filled following the order: Group A: Etching/Excite Bonding/Tetric Flow composite, Group B: WetBond composite, Group C: Etching/WetBond composite, Group D: Etching/Excite Bonding/WetBond composite. All samples were then subjected to thermocycling at temperature between 5 and 55°C. 1000 cycles were performed. Next, the specimens were immersed in 2% aqueous solution of basic Fuchsine dye. After that, the teeth were embedded in acrylic resin. Finally, the teeth were sectioned buccolingually in the middle and were evaluated by two independent examiners on a stereomicroscope at 40×magnification to verify the dye penetration. The data were analyzed by Kruskall Wallis (P<0.02) and Mann-Whitney tests (P<0.05).
    Results
    The least microleakage in occlusal region was found in group A and then in group D. The greatest microleakage was in groups B and C. The least microleakage in gingival margin was found in groups D and B and the greatest microleakage in groups A and C. Conclustion: According to this study, use of WetBond Self Adhesive Composite in class V cavities alone is not suggested and using etching and bonding prior to it could reduce the microleakage.
  • Shahrzad Javadinejad, Maryam Karami, Najme Hashemnia Page 109
    Introduction
    Due to increasing body mass index (BMI) in children, it is necessary to study the effect of the obesity on dental development. If dental development accelerates in obese children, it can affect some orthodontic and pedodontic treatment plans. The purpose of this study was to determine the relationship between dental development and BMI, gender and sex in 7-15 year old children.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 146 subjects including 89 females and 57 males (29 obese, 35 overweight and 82 normal weight) were studied. Dental age of subjects was determined using the Demirjian method. Weight and height of the subjects was measured and BMI status was determined for each subjects. Chronological age was calculated by subtracting the birth date from the date on which the radiographs were done for every individual. The BMI was used to distinguish the individuals who were overweight and obese. The difference between chronological and dental age was analyzed regarding BMI, age and gender. T-test and 3-way ANOVA were used to data analysis. To determine intraexaminer reliability, 10 panoramic radiographs were reassessed after 2 weeks and dental age was compared using crombach's alpha (0.99).
    Results
    The mean difference between chronologic age and dental age was 0.78 years. Mean difference was 1.3 years for obese, 0.6 years for overweight and 0.67 years for normal weight subjects. Dental development was significantly accelerated in obese subjects (P=0.014). When evaluating the age groups, obese 7-10 year old children showed a statistically significant difference in dental development (P=0.018). There was no statistically significant difference between females and males.
    Conclusions
    Children who were obese had accelerated dental development. In fact when incorporating orthodontic therapies such as growth modification and serial extractions, the timing of intervention may require recalculation to consider body mass index.
  • Alireza Heidari, Sara Ghadimi, Shahram Mosharafian, Hossein Ansari, Elnaz Ghonodi Page 117
    Introduction
    Glass ionomer is used in conservative adhesive restoration (CAR) in order to release floride. The purpose of this study was to evaluate the microleakage of glass ionomer and fissure sealant interface in in vitro conservative adhesive restorations (CAR).
    Materials and Methods
    In this in vitro experimental study, a cavity with diameters of 5 and 3mm and depth of 1 mm was prepared in the buccal surface of 21 human’s intact premolar teeth. The prepared cavities were filled with glass ionomer and cured. Then another groove with diameter of 5mm×0.5mm×0.5mm was prepared adjacent to and in touch with the first box and filled with fissure sealant and cured. In the lingual surface of each tooth, a cavity with diameter of 3mm×3mm and depth of 1 mm was prepared and filled with flowable composite and cured. Another groove with diameter of 3mm×0.5mm was prepared and filled with fissure sealant and cured. Next, the teeth were subjected to thermolcycling (1000 cycle at 5 to 55 ºc and then immersed in a fuschine solution for 24 hours. After that, rate of color penetration between glass-sealant, glass-tooth, sealant-tooth, and composite-tooth was evaluated with stereomicroscope after being buccolingually sectioned. Results were statistically analysed using the Friedman and Wilcoxon tests.
    Results
    The rate of microleakage between glass-tooth was greater than glass-sealant and also the microleakage between glass-sealant was greater than the microleakage between composite-tooth and composite-sealant. The microleakage between composite-sealant was less than the others.
    Conclusion
    According to the results of this study, it is better to use composite instead of glass ionomer in conservative resin restorations.
  • Mohsen Ramazani, Nahid Ramazani, Marieh Honarmand, Rahil Ahmadi, Mohammad Daryaeean, Mohammadali Hoseini Page 125
    Introduction
    Stainless steel crowns (SSCs) are widely used in restoring severely damaged primary molar teeth. Since these crowns do not adapt ideally to tooth substance, they may lead to some changes in surrounding gingiva. This clinical study was performed to evaluate the effect of stainless steel crowns placed on primary molars on gingival structures.
    Materials and Methods
    In this retrospective study, 117 crowns in eighty four 4-11 year old children attended to pediatric department of Zahedan dental school were evaluated. Convenience sampling method was done. Some clinical factors such as gingival index, tooth type, state of being either right or left molar, or upper or lower molar, time elapsed after cementation, crown marginal adaptation, excessive cementation around the margin of crown and the oral hygiene level were examined. Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests were used for data analysis through SPSS 15 software (P<0.05).
    Results
    In our study only 11.1% of the evaluated crowns demonstrated clinically healthy gingiva, and there was a significant correlation between upper and lower molar, crown marginal adaptation and oral hygiene level with gingival index (P<0.05), while gingival index was not significantly affected by tooth type, tooth side, time elapsed after cementation and presence of excessive cement around the margin of crown and sex (P>0.05).
    Conclusion
    Stainless steel crowns had no harmful effect on the gingiva provided performing standard preparation procedures especially in upper molars and stablishing proper marginal adaptation and good oral hygiene level.
  • Mostafa Sadeghi, Shokrollah Assar Page 135
    Introduction
    Increase in the incidence of contagious diseases emphasizes the importance of microbial contamination of dental materials. The purpose of this in vitro study was to determine microbial contamination of different consumable dental materials for the presence of viable microorganisms.
    Materials and Methods
    In this study, 19consumable dental materials were surveyed for microbial contamination. These materials included: three kinds of gutta percha, paper cones, gingival retraction cords, alginates, wooden wedges, two kinds of prophylaxis pastes, and one kind of dental dressing and zinc oxide powder. From each material, three brands and from each brand three samples were obtained. Solid and liquid specimens were cultured on Tryptic Soy Broth, Thioglycolate and Sabouraud Dextrose Agar and all of the cultured media were stained by gram method.Data were analyzed by SPSS-16 software using descriptive and analytical (Fisher's exact and Chi-Square) tests. The level of significance was set at 0.05..
    Results
    Both prophylaxis pastes, one kind of dental dressing and zinc oxide powder, two of alginates, two of wooden wedges and one of retraction cords did not have any bacterial contamination. The most common bacteria in the contaminated materials were anaerobic Gram-positive bacilli (18 cases, 32%), aerobic Gram-positive bacilli (17 cases, 30.4%), aerobic Gram-negative bacilli (14 cases, 25%), aerobic Gram-positive cocci (three cases, 5.4%), anaerobic Gram-negative bacilli (two cases, 3.6%) and anaerobic Gram-positive cocci (two cases, 3.6%).
    Conclusion
    Approximately, 47 percent of tested dental materials did not have any microbial contamination. The bacilli were the most common bacteria in contaminated materials. Although these microbes may not be pathogenic in ordinary conditions, they can represent a risk for immunocompromised patients.
  • Behjatalmolook Ajami, Alireza Sarrafshirazi, Taraneh Movahhed, Farnaz Chehrazi Page 143
    Introduction
    Gloves protect the dental healthcare worker from direct contact with microorganisms in the patient’s mouth and on dental setting surfaces; They also protect the patient from potential pathogens on the hands of the clinicians. This study was performed to evaluate the permeability of three types of examination latex gloves after treatment of patients in pediatric department of Mashhad school of dentistry.
    Materials and Methods
    A total of 60 pairs of three types of gloves (Supa, Medic-Dent and super Max) and five gloves of each type as control were randomly selected. The effective barrier properties were investigated following one hour treatment including fluoride therapy, amalgam and tooth colored restoration and pulp therapy. The effect of sex and the difference between working and non working hands were assigned too. The permeability of the case and control groups was determined by an electrical test. The voltage of each glove was registered at a current of 0.6 mA, using salt electrolyte solution. The data were analyzed using SPSS statistical software (t-test and ANOVA).
    Results
    comparison of mean voltage of used glove with control in each type showed no significant difference except in Super Max (P=0). Unlike supa and Medic-Dent gloves, greater permeability was detected in super max glove after treatment. The mean voltage of working and non working hand between gloves was not significant (P=0.19).
    Conclusion
    According to this study there was not any difference in permeability of Iranian glove (supa) before and after use.
  • Mohammadmehdi Yaghootikhorasani, Sepideh Assar, Omid Rezahoseini Page 153
    Introduction
    Generally, a material with less toxicity and greater antimicrobial effect seems more agreeable to use. The aim of this study was in vitro comparison of the antimicrobial effects of Persica® and Chlorhexidine with Sodium hypochlorite on Enterococcus fecalis and Candida albicans.
    Materials and Methods
    In this in vitro experimental study, 92 samples of study microorganisms were cultured on meuller hinton agar with Kirby bauer method. Paper discs were treated by Persica (pure and 50%), Chlorhexidine (0.1% and 0.2%) and Sodium hypochlorite 1% and placed on the culture media. After 48 hours incubation, Zones of microbial inhibition were measured in millimeters. Data were analyzed by Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    Sodium hypochlorite was more effective in growth inhibition of the microorganisms than Persica and chlorhexidine significantly (P=0.000).
    Conclusion
    In this study, the microorganisms were very sensitive to Sodium hypochlorite. Reducing the concentration of Chlorhexidine, lessened its effectiveness. There was not any sensitivity to Persica. Totally used concentrations had less effect than Sodium hypochlorite.
  • Saeed Asgari Page 161
    It is difficult and sometimes impossible to predict the degree of damage and prognosis of tooth vitality after a carious dental pulp exposure. This predicament is exacerbated by the fact that clinical signs and symptoms do not correlate closely with the histopathological status of the pulp. As clinicians, we are keen to be conservative to maintain pulp vitality; however we must also remove all the infected tissue. Vital pulp therapy (VPT) aims to remove infected dentin, and bacteria, and at the same time to maintain pulp vitality by using a biocompatible material to seal off the pulp and restore the tooth’s strength and function. In the past, calcium hydroxide was used as a biocompatible pulp capping/pulpotomy agent. This has now been generally replaced with either MTA or Calcium Enriched Mixture (CEM) cement. These new biomaterials have good sealability and regenerative abilities, even superior to the traditional material used for VPT; for example, they can induce the production of greater and better quality reparative dentine. CEM cement has been clinically assessed for different VPT treatments such as direct pulp capping and pulpotomy treatments and therefore, its use for different VPT treatments is recommended.
  • Nasrollah Saghravanian, Alireza Rajaei, Nazanin Bashardoust Page 171
    Introduction
    About 1% of all oral cancers are metastases of primary tumors elsewhere in the body and could be located in the soft tissue as well as in the jaw bones. Among all the primary tumors that arise below the level of the clavicle, renal cell carcinoma (RCC) is the third most common neoplasm according to metastasis in the head and neck region. Majority of the reported cases involve the jaw bones rather than the soft tissues. Here one case of metastatic RCC to the maxillary gingival is reported.
    Result
    The Patient was a 75 year-old man who chiefly complained about swelling in his anterior region of the maxillary gingiva. Excisional Biopsy was performed. Metastatic clear cell Renal cell carcinoma (CCRCC) was diagnosed by microscopic examination by demonstrating islands of cells separated from each other by thin fibrovascular septa, with stroma containing numerous sinusoid like vessels and immunohistochemistry (IHC) Staining (S-100, vimentin, EMA, CEA, CD10, CK7,TTF-1 and PSA). CT scan confirmed tumor in the right kidney. Nephrectomy and chemotherapy were performed but patient died 9 months after treatment as a result of metastases to brain and lung.
    Conclusion
    CCRCC arise from renal tubular epithelium. Microscopically differential diagnosis for jaw tumors with clear cells includes a broad spectrum of tumors such as odontogenic tumors, salivary gland tumors and metastatic tumors. Generally, an immunohistochemistry panel consisting of S-100, vimentin, EMA.CEA, CD10.CK7, TTF-1 and PSA is useful to diagnose CCRCC from other clear cell tumors. Although IHC aids us in diagnosis, other paraclinical procedures like imaging should be done, to confirm the diagnosis.