فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1389)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کوروش طاهری طالش، کیوان رضوانیان، ندا افسر صفحه 7
    سابقه و هدف
    هدف این پژوهش بررسی درد، تورم و تریسموس پس از بستن زخم به دوصورت اولیه و ثانویه در جراحی مولر سوم فک پایین است.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت Randomized Clinical Trial طراحی شد وده نفر از بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی دانشکده دندانپزشگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز،که همگی دارای مولر سوم نهفته دو طرفه بودند، انتخاب شدند. همگی تحت جراحی دو طرفه در یک جلسه قرار گرفتند. در یک طرف زخم بصورت اولیه ودر طرف دیگر بصورت ثانویه بسته شد. میزان میانگین درد، تورم وتریسموس در روز دوم وهفتم اندازه گیری شد.جهت انالیز داده های کیفی از کای دو و داده های کمی از paired t test استفاده شد.
    یافته ها
    .میزان میانگین درد وتورم در روز دوم وهفتم در التیام ثانویه کمتراز التیام اولیه بود،که هر دو از نظر آماری معنی دار بودند 0005/0 P<. میزان میانگین تریسموس روز دوم و هفتم در التیام ثانویه کمتراز التیام اولیه بوده و مقایسه تریسموس بین دو حالت در روز دوم از لحاظ آماری معنی دار نبود (22/ 0P=)ولی در روز هفتم از لحاظ آماری معنی دار بود(03/0 P=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد،بستن زخم بصورت ثانویه در کاهش درد و تورم تریسموس پس از جراحیدندان عقل نهفته موثر است.
    کلیدواژگان: دندان نهفته، بستن اولیه زخم، جراحی مولر سوم
  • روشنک غفاری، مهناز شیخی، حسین ضرابی، حامد صفی صفحه 14
    سابقه و هدف
    سلولهای هوایی اتموئید اینفرا اربیتال (هالر) یک تنوع آناتومیکی است که ناشی از گسترش سلولهای هوایی سینوس اتموئید قدامی در کف اوربیت و در بالای سینوس ماگزیلاست. این تنوع آناتومیکی می تواند با بیماری های مختلفی مانند سینوزیت، کیست احتباسی، موکوسل و سردردها همراه باشد و سی تی اسکن به طور شایع برای تشخیص این سلول ها استفاده می شود.هدف از این مطالعه تعیین شیوع سلول های اتموئید اینفرا اوربیتال در تصاویر سی تی اسکن بیماران بالای 6 سال است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 190 تصویر سی تی اسکن تهیه شده در یک کلینیک خصوصی شهر اصفهان در سال 1388 در مقطع کرونالمتعلق به (91 زن و 99 مرد) جهت وجود سلول های هالر مورد بررسی قرار گرفتند متغیر های مورد بررسی شاملمشخصات فردی بیمار (جنس و سن)، وجود سلولهای هالر، سمت مبتلا، وجود سینوزیت،باریک شدن اینفاندیبلوم و کیست احتباسی در سمت مبتلا به سلول هالر بود.اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSSبا آزمون کای –دومورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع سلول های هالر در بیماران بالای 6 سال 6/11 درصد (1/12 درصد مردان و 11 درصد زنان) بوده و بین سلول هالر و جنس رابطه ای وجود نداشت. کمترین فراوانی این سلولها مربوط به گروه های سنی زیر 20 سال و بیشترین فراوانی در گروه سنی 50-41 سال با 1/24 درصد بود. 1/9 درصد از افراد واجد سلول هالر این سلول ها را به صورت متعدد و 9/90 درصد از افراد این سلول ها را به صورت منفرد نشان دادند که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود.درگیری یک طرفه (5/9%) از فرم دوطرفه (1/2%) بیشتر بوده و تفاوت معنی دار آماری بین طرف راست و چپ وجود داشت)05/0(P<10 نفر (5/45%) از افراد واجد سلول هالر دارای سابقه یا علائم سینوزیت بودند و کیست احتباسی در تصویر سی تی اسکن 3 نفر (6/13%) از افراد مبتلا به سلول هالر مشاهده گردید. 16 نفر (7/72%) از افراد واجد سلول هالر شواهد رادیوگرافی باریک شدن اینفاندیبولوم را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان شیوع سلول هالر، آگاهی دندانپزشکان جهت شناسایی تنوع آناتومیکی می تواند آنها را در جهت تشخیص افتراقی دردهای دهانی - صورتی که منشا آن سینوس است یاری کند.
    کلیدواژگان: تنوعات آناتومی، سلول هالر، سینوزیت، کیست احتباسی
  • غلامحسین رمضانی، مهندس ناصر ولایی، مجید بساق زاده، علی فخر عطار، محسن مهرشادیان، افشین حراجی، مسعود رضایی، آزاده خواجوی خان صفحه 20
    سابقه و هدف
    با توجه به تعداد فارغ التحصیلان دندانپزشکی و روند رو به افزایش آنها و نگرانی از میزان تحقق اهداف برنامه آموزشیخلا اطلاعاتی در مورد آن، عوارض شناخته شده ی آن، و به منظور تعیین میزان تحقق اهداف برنامه ی آموزشی، این تحقیق روی فارغ التحصیلان سالهای 84-1380 ازدانشکده های دندانپزشکی تهران، شهید بهشتی، آزاد اسلامی تهران و شاهد در سال 1388 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روشcross-sectional روی کلیه فارغ التحصیلان سالهای مورد بررسی انجام گرفت. لیست بهنگام آنها از آموزش دانشکده های مذکور دریافت و پرسشنامه بررسی میزان تحقق اهداف از طریق نظام پزشکی تهران به آدرس آنها ارسال گردید. تحقق اهداف برنامه مطابق کرکلوم مصوب وزارت بهداشت در 6 مقوله و90 شاخص بود ونظر فارغ التحصیلان را در مورد هر یک از شاخص ها در یک طیف 5 گزینه ای (خیلی زیاد، زیاد، متوسط، کم و خیلی کم) تحقق یافته مورد بررسی قرار گرفت و عوامل مرتبط شامل نام دانشکده محل تحصیل و خصوصیات فردی فارغ التحصیلان بررسی شد و روی پرسشنامه های برگشتی میزان تحقق اهداف برنامه تعیین و نقش عوامل مرتبط با آن با آزمون کای - دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    طی مدت مورد بررسی جمعا 1981 نفر فارغ التحصیل شدند و تعداد 662 پرسشنامه بطور کامل دریافت شد. تحقق اهداف در یک طیف 5 گزینه ای خیلی زیاد، زیاد، متوسط، کم، خیلی کم تحقق یافته به ترتیب در 3/12 درصد، 4/27 درصد، 6/33 درصد، 9/14 درصد و 8/11 درصد موارد دیده شدو بطور کلی عدم تحقق در 3/60 درصد موارد وجود داشت. بیشترین میزان عدم تحقق مربوط به دروس علوم پایه به میزان 8/71 درصد و بعد کافی نبودن تعداد بیماران تحت درمان در دوره تحصیلی (Requirment)به میزان6/71 درصد بود. میزان تحقق در دانشکده ها متفاوت و عدم تحقق از نظر فارغ التحصیلان مونث و مجردکه در هنگام تحصیل با خانواده زندگی می کردند به طور معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان عدم تحقق اهداف برنامه جای نگرانی دارد و با توجه به عوارض شناخته شده آن، اقدامات لازم برای کاهش مشکل را، توصیه می نماید.
    کلیدواژگان: تحقق اهداف آموزشی، آموزش دندانپزشکی، کرکلوم
  • صدیقه رهرو تابان *، پوپک معصومی، میثم مرادی، شاپور شریف پور واجاری صفحه 27
    سابقه و هدف

    تومورهای غدد بزاقی، گروه مهمی از ضایعات پاتولوژیک ناحیه سر و گردن را شامل شده و اغلب در بزرگسالان دیده می شوند. از لحاظ کلینیکی تومورهای بزاقی اغلب فاقد علامت هستند و ممکن است پس از گذشت زمان آشکار شوند با توجه به خلا اطلاعاتی در رابطه با میزان فراوانی تومور های غدد بزاقی در شهرستان قزوین این مطالعه با هدفتعیین فراوانی تومورهای غدد بزاقی در آرشیو بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی قزوین و بیمارستان قدس بین سالهای 1378 تا 1388 انجام شد.

    موادوروش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی و با استفاده از داده های موجود انجام شد.پرونده تمام بیماران مبتلا به تومور های غدد بزاقی بین سال های 1388-1378 از بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی قزوین و بیمارستان قدس قزوین به عنوان مرکز جراحی سر و گردن استخراج شد و مورد بازبینی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده از پرونده بیماران شامل سن، جنس، محل و نوع هیستولوژیک ضایعه سپس اطلاعات بدست آمده با استفاده از برنامه SPSS به صورت درصد فراوانی ذکر شد.

    یافته ها

    از میان 9761 پرونده بررسی شده، 64 فرد مبتلا به تومور های غدد بزاقی شامل 32 زن (50 درصد) و 32 مرد (50 درصد) استخراج شد. از این بین 1/67درصد در غدد اصلی و 9/32درصد در غدد بزاقی فرعی واقع شدند که کلا 2/81 درصد تومور خوش خیم و 8/18درصد بدخیمی غدد بزاقی به ترتیب با میانگین سنی 1/16±6/38 سال و3/18±83/45 سال بودند.. شایع ترین تومور خوش خیم بزاقی پلئومورفیک آدنوما(3/70 درصد) و موکواپیدرموئید کارسینوما(9/10 درصد) فراوان ترین تومور بد خیم بود. غده پاروتید شایع ترین محل درگیری تومور های بزاقی بود.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه توصیفی که به صورت بررسی داده های موجود انجام شد، در طی 11 سال تومورهای غدد بزاقی 65/0% از نمونه های پاتولوژی را تشکیل داده و پلئومورفیک آدنوما و موکواپیدرموئید کارسینوما به ترتیب شایع ترین تومورهای خوش خیم و بدخیم بودند.

    کلیدواژگان: تومورهای غدد بزاقی، فراوانی، اپیدمیولوژی
  • احمد شیبانی نیا، مهندس ناصر ولایی، محمد علی صغیری، میترا وثوقی، مهران نوربخش صفحه 32
    سابقه و هدف
    با توجه به روند استفاده از درمان های ارتودنسی و اهمیت Relapse و نگرانی ها از Relapse متعاقب درمان و خلا اطلاعاتی در جامعه ایرانی و کاستی هایی که در تحقیقات قبلی وجود داشته است و به منظور تعیین میزان شیوع Relapse درمان های ارتودنسی و عوامل مرتبط با آن، این تحقیق روی مراجعین به کلینیک خصوصی در شهر تهران در سال 1388 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش Cross Sectional انجام شد. کلیه بیمارانی که با تشخیص ناهنجاری های مختلف تحت درمان ارتودنسی قرار گرفته و وضعیت ناهنجاری ها مشخص و کست قبل از درمان و نیز خاتمه درمان وجود داشته و به فراخوان برای بررسی Relapse پاسخ دادند و حداقل 4 سال از درمان آنها گذشته بود مورد مطالعه قرار گرفتند. در فراخوان مجددا کست تهیه و شاخص های irregularity index، arch length، inter canine width، inter premolar width، Canine Width، premolars width، Inter Molar Widthدر دو فک بالا و پایین مجددا اندازه گیری و اگر هر یک از شاخص ها تغییر کرده بود به عنوان Relapse تلقی شد.و نقش عوامل جنس، سن شروع درمان، روش درمان، طول درمان، نوع اکلوژن، طول مدت استفاده از Retainerو سابقه خانوادگی با بروز Relapse تعیین گردید و با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    ازتعداد 200 نفر که واجد شرایط بود 52 نفر (26 درصد) به فراخوان پاسخ دادند و مورد بررسی قرار گرفتند. میزان Relapse در 5/61 درصد و بدون توجه به شاخص Irregularity Index3/42 درصد بود.مهمترین شاخص Relapse مربوط به Maxillary IrregularityIndexبه میزان 37 درصد و بعد Irregularity Index Mandibularبه میزان 17 درصد و کمترین مربوط به Mandibular Arch length به میزان 2 درصد بود و میزان Relapseبا طول درمان کمتر از 24 ماه به طور معنی داری افزایش می یافت(0001/0 p<).
    نتیجه گیری
    به هر حال میزان Relapseبا و بدون Irregularity Indexبالا، جای نگرانی دارد با توجه به تبعات شناخته شده آن مطالعه برای اتیولوژی و متعاقب آن اقدامات پیشگیرانه برای کاهش Relapse را توصیه می نمائیم.
    کلیدواژگان: برگشت ناهنجاری، دوره نگهدارنده، دوره قبل از درمان، دوره پس از درمان، مال اکلوژن، شاخص Irregularity
  • محمدرضا کریمی، جلیل وند یوسفی، سیده نینا روزمه صفحه 42
    سابقه و هدف
    از آنجا که باکتری های پریودنتوپاتوژن از جمله Aggregatibacter actinomycetemcomitans (Aa)،Porphyromonas gingivalis(Pg) وPrevotella intermedia(Pi)دارای نقش اولیه در آغاز و پیشرفت بیماری های پریودنتال هستند و ردیابی بهنگام آنها می تواند در تشخیص کودکانی که به برنامه های موثر سلامت دهانی بیشتری نیاز دارند تا خطر ابتلا به بیماری های پریودنتال بعد از بلوغ را به حداقل برساند، مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان شیوع باکتری های پریودنتوپاتوژن و وضعیت پریودنتال کودکان زیر 13 سال طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی cross-sectionalو روی 60 کودک سالم که برای این مطالعه انتخاب شدند انجام شد.رضایت نامه از یکی از والدین گرفته شد.معاینات کلینیکی انجام شده شاملPI))Plaque Index، Gingival Index(GI)وارزیابی رادیوگرافیکBone Level بودند.قبل از هر گونه معاینه کلینیکی پلاک زیر و بالای لثه توسط کورت استریل از مولرهای اول دایمی و در صورت عدم رویش آنها از مولرهای دوم شیری جمع آوری گردید و از یک سواب استریل برای نمونه برداری از مخاط گونه و سطح پشتی زبان استفاده شد.نمونه ها کشت داده شدند و برای بررسی حضور میکروارگانیسم های مذکور توسط سیستم-ZYMAPI مورد مطالعه قرار گرفتند.شیوع باکتری ها و بیماری های پریودنتال در نمونه ها تعیین و ارتباط آن با سایر عوامل با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی تعداد 60 نفر انجام گرفت،آلودگی باکتری های پریودنتوپاتوژن در 40% وجود داشت که 38.3% آن باکتری Aa بود.التهاب خفیف و متوسط لثه در 30% وجود داشت.با افزایش سن بیشتر از 6 سال بروز آلودگی باکتری Aa افزایش داشت(05/0.(P<
    نتیجه گیری
    بر پایه نتایج این مطالعه شیوع باکتری Aa در مخاط لثه کودکان زیر 13 سال شایع است و با افزایش سن میزان آن افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: باکتری های پریودنتوپاتوژن، وضعیت پریودنتال، شاخص پلاک، شاخص لثه ای، سطح استخوان
  • مهران نوربخش، فریبا بلوچ، پریسا فتاحی صفحه 49
    سابقه و هدف
    برای بازسازی تاج از دست رفته دندان ها از پست ها به عنوان عامل گیر استفاده می شود.امروزه با وجود پست های فایبرکامپوزیت پاره ای از معایب پست های فلزی پیش ساخته و کستینگ برطرف شده است. هدف از انجام این تحقیق مقایسه میزان مقاومت به شکست سه نوع فایبرپست (کربن فایبر، کوارتز فایبر و گلاس فایبر) در برابر نیروهای shearing(عمود بر محور طولی دندان) می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش تجربی و به صورت in-vitro بر روی 30 دندان سانترال فک بالا که شرایط ورود به مطالعه را داشتند انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی به 3 گروه کربن فایبر، کوارتز فایبر و گلاس فایبر تقسیم شدند، بعد از انجام درمان ریشه استاندارد برروی نمونه ها و تهیه فضای پست با دریل مخصوص و قرار دادن پست مربوطه میزان مقاومت به شکست نمونه ها توسط دستگاه prinston اندازه گیری شد. داده های موجود نیز بر اساس آزمون Kruskal-Wallisتحت نرم افزار SPSS13مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    مقاومت به شکست هر سه گروه فایبر پست با یکدیگر از نظر آماری اختلاف معنی دار نشان داد (01/00P<).
    همچنین کربن فایبر بیشترین مقاومت به شکست و گلاس فایبر کمترین مقاومت به شکست را بین سه گروه فایبر پست داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که کربن فایبرها نسبت به دو گروه دیگر بیشترین مقاومت به شکست را دارند، لذا استفاده از آنها جهت ترمیم دندان های قدامی ترجیح داده می شود.
    کلیدواژگان: کربن فایبر، گلاس فایبر، کوارتز فایبر، نیروی Shearing، مقاومت به شکست
  • مسعود رضایی، ابراهیم مجیدی قره تپه صفحه 54
    سابقه و هدف
    با توجه به گزارشات متفاوت از میزان فلوئوراید آب آشامیدنی در مناطق کشور و نقش آن با بروز پوسیدگی و یا فلوئورزیس و عدم اطلاع از میزان فلوئوراید آب آشامیدنی در سکونت گاه های شهرستانهای (نکا، جویبار و سوادکوه) این تحقیق در سال 1387 انجام گرفت.
    موادوروش ها
    تحقیق با روش توصیفی انجام گرفت. لیست بهنگام کلیه سکونت گاه های شهرستان های فوق و وابستگی آنها به مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی از شبکه های بهداشت و درمان اخذ گردید. با مراجعه به کلیه سکونت گاه ها تعداد خانوار، جمعیت، منابع آب آشامیدنی (چشمه، چاه، قنات، رودخانه) و ارتفاع از سطح دریا مشخص و مقدار 100 سی سی آب آشامیدنی تهیه و در ظرفهای پلاستیکی به آزمایشگاه واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی منتقل و میزان فلوئوراید آن با روش استاندارد پتانسیومتری تعیین گردید. ومیزان واقعیآن با احتمال 95% برآورد گردید.
    یافته ها
    تحقیق در 34 مرکز بهداشتی درمانی شهری و روستائی با 395 سکونت گاه و جمعیت تحت پوشش 236960 نفر انجام گرفت. میزان فلوئوراید آب سوادکوه برابر 001/0±067/0 نکا به میزان 04/0±185/0 و جویبار به میزان 13/0±27/0 یعنی صد در صد از حد مناسب کمتر بوده است.
    نتیجه گیری
    میزان فلوئوراید در کلیه شهرستانهای فوق و سکونتگاهای مورد بررسی بسیار پایین بوده و جای نگرانی دارد انجام مطالعه برای تعیین تاثیر افزایش میزان فلوئوراید آب بر میزان پوسیدگی و فلوئورزیس دندان را توصیه می نماید.
    کلیدواژگان: فلوئوراید آب - نکا، جویبار - سواد کوه - پتانسیومتری
  • صفا متوسلی، فاطمه شاهسواری*، محمود حبیب زاده صفحه 59
    مقدمه

    تومورهای متاستاتیک ناحیه دهان حدود 1درصد تومورهای بدخیم دهان را تشکیل می دهند. این ضایعات عمدتا در فک پایین و ناحیه مولرها ایجادمیشوند. دندانپزشک و متخصص باید متاستازهای دهانی را بشناسد زیرا ممکن است اولین علامت توموربدخیم باشد همچنین در تشخیص افتراقی ضایعات خوش خیم یا واکنشی مطرج میشوند. هدف این مقاله معرفی یک مورد متاستاز فولیکولرکارسینومای غده تیروئید به کام است.
    معرفی مورد : بیمار خانم 71 ساله ای است که به علت بوی بد دهان به مطب دندانپزشکی مراجعه نموده و در معاینه بالینی یک توده در ناحیه کام مشاهده شد. در رادیوگرافی CT تخریب کف سینوس ماگزیلری و حفره بینی، تخریب دیواره لترال حفره بینی و گسترش تومور به بافت نرم کام دیده شد. پس از جراحیتوسط پاتولوژیستmetastatic follicular carcinoma of thyroid glandگزارش شد. پس از یافتن این بدخیمی و صحبت با بیمار، بیمار سابفه جراحی تیروئید در حدود 12 سال پیش در انگلستان را ذکرنمود که از گزارش پاتولوژی آن اطلاعی در دسترس نبود.با پی گیری بیمار مشخص شد که 4ماه بعد به دنبال متاستاز وسیع ریه فوت نموده است.

    کلیدواژگان: فولیکولرکارسینوما، متاستاز، تیروئید، دهان، کام
|
  • Taheritalesh K., Rezvanian K., Afsar N Page 7
    Background And Aim
    The purpose of the present study was to compare the influence of primary and secondary closure of the surgical wound on postoperative pain and swelling after removal of impacted mandibular third molars.Materialsand
    Methods
    This is randomized clinical trial study 10 patients with bilaterally impacted mandibular third molars were included in the present study. All the patients underwent surgical removal of the bilaterally impacted teeth at the same appointment. Primary closure (group I) was performed on one side and secondary closure (group II) was performed on the other side. All the patients were assessed for pain, trismus and swelling using the visual analog scale, and the data were collected and analyzed with the paired t test after 2 and 7 days.
    Results
    The swelling and pain in group I was greater than that in group II, with a statistically significant difference (P < 0.005). The trismus in group I was greater than that in group II, with a statistically significant difference after 7 days (P=0.03).
    Conclusion
    Our results have shown that the patients in the secondary closure group experienced a significantly lesser amount of pain,trismus and swelling postoperatively compared the primary closure group.
  • Ghaffari R., Sheikhi M., Zarrabi H., Safi H. Page 14
    Background And Aim
    Infraorbitalethmoid air cells are extensions of anterior ethmoid sinus into the floor of the orbit and superior aspect of the maxillary sinus. Such anatomical variations may result sinusitis, mucocele, retention cyst and headache. CT scan is commonly used for imaging infraorbitalethmoidcells. The aim of present study was: To determine the prevalence of infraorbitalethmoid cells on CT Image in patients over 6 years of age. Materialsand
    Methods
    In this descriptive analytic study, 190 CT Cronal Images (91 women and 99 men) were examined for infraorbitalethmoid cells and their characteristics Other data such as age, sex, involved side, history or symptom of sinusitis, and sinus disorder were recordedusing a questionnaire Data analysis were done in spss statistical softwere by chi،squre test.
    Results
    Prevalance of infraorbitalethmoid (haller’s) cells on CT Image in patients older than 6 years were 11. 6% (12. 1% for men and 11% for women). There was no statistically significant difference between men and women. The most frequency related to patient who were between 41،50 years old (24. 1%) and the least frequent age was in patient under 20 years (0%). Unilateral involvements (9. 5%) were more than bilateral form (2. 1%) and there was statistically significant difference between right and left sides. two patients (9. 1%) with haller cells were multilocular, and 20 patients (90. 9%) with haller cells were unilocularview. There was a satistically significant difference in haller’s cell frequency between different shapes. ten patients (45. 5%) with haller cells had history or symptoms of sinusitis and 3 patients (13. 6%) with haller cells had retention cyst in CT Image. sixteen Patients (72. 7%) with haller cells had narrowing of Infandibuloum on CT Images.
    Conclusion
    According to the result of this study and the prevalence of infraorbitalethmoid cells on CT Image, Identification of these cells can help the dental professional, to diagnoses orofacial pain with origin of sinus
  • Ramezani Gh, Valaei N., Basaghzadeh M., Fakhreattar A., Mehrshadian M. Haraji A., Rezaei M., Khajavikhan A. Page 20
    Background And Aim
    Considering the number of dental graduates and the increasing trend of their concerns and goals of the educational program, a lack of information about This, and its related problems, the aim of this study was to evaluate student opinions on academic curriculum the following dental schools: Tehran University ofShahidBeheshti Islamic Azad university andShahedUniversity, from2001 to 2005. Materialsand
    Methods
    This cross – sectional study was conducted on all graduated students. All students were asked to fill out questionarre, stating their opinion of their academic curriculum, the questionarre included topics and 10 variables which wear classified into 5 categories of completely, Moderately, slightlyand insufficiently adequate. Related variables, including school of dentistry and personal attributes were also taken into consideration and chi،2 statestical test was utilized for date analysis.
    Results
    Out of 1481 cases of dental graduated, study was conducted on 662 person Results of realization was 12. 3%, 27. 4%, 33. 6%, 14. 9%, 11. 8% for complete, high medium low very low respectively and there are 60. 3% of non realization and in this study. the most non realization was about Basic Sciences (71. 8%) and insufficiency of requirement (71. 6%) rate of realization was different in the universities and female and single graduated (that living with her family had more non realization)
    Conclusion
    It seems non realization of curriculum and its related problems are worrisome and necessary performance for reduction of these problemsis recommended.
  • Rahrotaban S., Masoomi P., Moradi M., Sharifpourvajari S. Page 27
    Background And Aim

    Salivary gland tumors are the uncommon neoplasms but are very important lesions in the head and neck area especially in adults. They divided into two benign and malignant groups these tumors usually do not have any sign and symptom until they become ulcerated. The aim of this study is to determine the frequency of salivary gland tumors in the archives of pathology department of Qazvin dental school and Ghods hospital of Qazvin university of medical science from 1999،2009 based on age, sex, location and histological types of the lesions. Materialsand

    Methods

    : This cross sectional study was conducted with pathology department of Qazvin dental school and head & neck surgery center of Qazvin University of medical sciences. All patients with salivary gland tumors who were admitted between 1999،2009 were assessed. The variable of age, sex, histological type of tumors and involvements were recorded and analyzed by spss and revealed as percent of prevalance.

    Results

    out of 9761 records in the archives, 64 patient's including 32 males (50%) and 32 females (50%) with salivary gland tumors were evaluated. There were 67. 1% major salivary gland tumors and 32. 9%minor salivary gland tumors. Benign tumors (81. 2%) and malignant tumors (18. 8%) with the mean age 38. 6, 45. 83 years. Pleomorphic adenoma (70. 3 %) and mucoepidermorid carcinoma were the most benign and malignant salivary gland tumors. Parotid gland was the most area of involvement.

    Conclusion

    This study revealed that frequencies of salivary gland tumors were higher in age26،35 years, pleomorphic adenoma was the most prevatent benign and mucoepidermoid carcinoma was the most prevalent malignant salivary gland tumors. The prevalence of salivary gland tumors was higher in parotid followed by minorsalivary glands.

  • Sheibani A., Valaei N., Vosooghi M., Noorbakhsh M. Page 32
    Background And Aim
    In regard to the prevalence of orthodontic treatments, the importance of relapse and complications followed by relapse are overlooked. This is further impacted by information gaps in Iranian Dental Journals and deficiencies in previous studies. In this study we have assessed the outcome of orthodontic treatment, relapse and related factors in patients in the Private orthodontic clinic inTehran in2009. Materialsand
    Methods
    This study was performed using a cross sectional technique. The samples consisted of all patients with various kinds of malocclusions and the presence of pretreatment, post treatment dental casts with at least 4 years posttreatment. In these patients, we also prepared post retention dental casts. The indexes, including irregularity index, arch length, inter canine width, inter premolar width, and inter molar width in both upper and lower jaws were evaluated. The change in each index out of normal range indicated relapse. The role of related factors such as sex, patient’s age at the beginning of the treatment, type of treatment, duration of the treatment, the length of retention, the type of malocclusion, and family history were analyzed using ChiSquare test.
    Results
    This study was performed on 52 cases (26%) out of 200 cases which had complete records and positive response to recall. During the study period at least 500 patients were treated. The result of relapse was 61.5% without considering the irregularity index (42.3%).The most important relapse index was maxillary irregularity index (37%), followed by the mandibular irregularity index (17%) and, the least significant index was mandibular arch length (2%). Relapse was increased in patients with less than 24 months of treatment.(P<0.0001)
    Conclusion
    Relapse was high regardless of irregularity index. Considering its complications, we suggest further studies to elucidate its etiology. This should be followed by preventive measures to decrease the rate of relapse.
  • Karimi M.R., Vandusefi J., Rouzmeh N. Page 42
    Backgroundand
    Aim
    PeriodontopathicbacteriasuchAggregatibacteractinomycetemcomitans (Aa), Porphyromonasgingivalis (Pg), Prevotellaintermedia (Pi) are considered to play a prime etiologic role in the initiation and development of the periodontitis, and the detection of periodontal pathogens before puberty may be helpful in identifying the children who need more effective oral health programs in order to minimize the risk of periodontal disease after puberty. The aim of the present study was to investigate the prevalence of periodontopathic microorganisms and periodontal status in children under 13ages. Materialsand
    Methods
    This cross sectional study was performed onSixty systemically healthy children. All the subjects were enrolled with parent consent. Clinical examinations consisted of Plaque index (PI), Gingival index (GI) and Bone Level. Prior to any clinical measurements plaque samples were collected from sub and supra the gingival sites of the first permanent molars or the second primary molars in the absence of them, using a sterile curette. After that a sterile swab was used to obtain the samples from the buccal mucosa and the dorsum of the tongue. The samples were cultured, afterpooling, for the presence of the bacteria, using API،ZYM system. prevalance of periodontal idisease and related bacteria was evaluated and their correlation wastested by chi،square.
    Results
    Out of 60 studies children, 40% contaminated with periodontopathogenBacteria, 38/3% of subjects were positive for the presence of Aa, 30% of case had mild to moderate gingival inflammation there is a significant relation between increasing age over 6 years and the prevalence of this bacteria.
    Conclusion
    According to the results of this study, there is a high prevalence of Aa colonization in children under 13 in studied population, and this is significantly associated with the ages of the subjects.
  • Noorbakhsh M., Balooch F., Fattahi P. Page 49
    Background And Aim
    Posts are used as retention mechanism in repairing fractured or missing crowns of teeth. Nowadays composite fiber postes have eliminated most disadvantages of prefabricated metal and casting posts. the purpose of this study is to compare the amount of fracture resistance in three fiber posts (carbon fiber, quartzfiber, glass fiber) while shearing force (perpendicular to long axis) is applied. Materialsand
    Methods
    This invitro, experimental study was performed on 30 maxillary lncisors with the same size without fracture, dentin caries or any root problems they were in three groups randomly. (Carbonfiber, quartzfiber, glassfiber) After root canal treatment and post space preparation with specified drill, samples were carried under universal test machine (prinston) to evaluate the amount of fracture resistance Data was analyzed with Kruskall،wallis Test under spss13.
    Results
    There was significant difference in fracture resistance in all three groups. (P=0. 001). Also, the carbon fiber posts had the maximum & the glass fiber posts had the minimum amount of fracture resistance.
    Conclusion
    since the carbon fiber posts have the maximum fracture resistance in comparison with other groups, their application in anterior teeth is preferred.
  • Rezaei M., Majidi E. Page 54
    Background And Aim
    There has been numerous different reports regarding the level of fluoride in drinking water of various parts of the country. the effect of water Felouridation on dental caries and flourosis is unclear. this study was done with the aim to evaluate the levels of fluoride in drinking water sources of the following cities in 2008: Neka, Jouybar and Savadkooh
    Materials And Methods
    Thisdescriptire study was carried out on 395 residential districts including 236960 people. An updated list of all residential areas was obtaihed from the corresponding community Health center. A water sample of looce was obtained from each designated area and each sample was transferred to Islamic Azad University Laboratories for evaluation of fluoride levels (CI=95%).
    Results
    the amount offluoride in water Resources of Savad،kuh was equal to 0. 067±0. 01, Neka: 0. 185±0. 04 andJoibar 0. 27±0. 13.
    Conclusion
    Flouride levels were low in all the areas. More research is suggested to determinethe effectof water fluoridation on dental caries and flourosis.
  • Mottevasseli S., Shahsavari F., Habibzadeh M Page 59
    Background And Aim

    Metastatic tumors in the oral cavity account for about 1% of oral malignant tumors. They are mostly located in the mandible, predominantly in the molar region.All dentists and specialists must recognize oral metastatic lesions because they can be the first sign of an undiscovered malignancy, and also they can be easily mistaken with several different benign lesions. The aim of this study is to introduce a patient with metastatic follicular carcinoma of thyroid glandin the palate.Case Report:A 71 years old female was referred to a private office with chief complaint of halitosis. A tumoral mass was found in the hard palate on clinical examination. Destruction of floor of maxillary sinus and nasal fossa, destruction of lateral wall of nasal fossa and tumor bulging in soft tissue of palate were seen on the CT scan. After seeing the pathology slides and conversation with the patient, previous medical history of thyroid surgery in The UK about 12 years ago was found.Folow upof patient revealed, she died 4months later by extensive lung metastasis.