فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:12 Issue: 1, Winter 2011

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:12 Issue: 1, Winter 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/03/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مصطفی رجب زاده، حبیب الله دادرس، علی محمدی صفحه 1
    زیر گروه J ویروس لوکوز پرندگان (ALV-J) از سال 1989 به عنوان یک عامل بیماری زای مهم در ماکیان نژاد گوشتی شناسایی شد. این ویروس به دلیل ایجاد تلفات و نیز کاهش تولید در ماکیان، منجر به خسارات اقتصادی در این صنعت می شود. بنابراین هدف از این مطالعه، تشخیص ALV-J در آلبومن (سفیده) تخم مرغ های ماکیان تجاری و بومی استان فارس با استفاده از RT-PCR می باشد. تعداد 370 نمونه از سفیده تخم مرغ ها به صورت کاملا تصادفی از فارم های مختلف استان فارس شامل 70 نمونه از دو گله بومی، 60 نمونه از یک گله اجداد گوشتی، 180 نمونه از 3 گله مادر گوشتی و 60 نمونه از یک گله تخم گذار تجاری جمع آوری شد. پس از استخراج RNA از نمونه ها، با استفاده از یک جفت آغازگر H5/H7 که برای ALV-J اختصاصی است واکنش RT-PCR انجام شد. طول قطعه تکثیر یافته bp 545 بود. در این آزمایش ALV-J در 15 نمونه از 180 نمونه (33/8%) مربوط به 3 گله مادر گوشتی و 17 نمونه از 70 نمونه (28/24%) مربوط به دو گله بومی تشخیص داده شد. هیچ یک از نمونه های گله های اجداد گوشتی و تخم گذار تجاری در این آزمایش مثبت نشد. تعیین توالی نوکلئوتیدی نمونه های مثبت، حضور ویروس ALV-J را در نمونه ها تایید نمود. این اولین گزارش از شناسایی ALV-J از سفیده تخم مرغ ها در ایران است و بیانگر لزوم به کارگیری برنامه ریشه کنی ALV-J در صنعت طیور و گله های بومی ایران می باشد.
    کلیدواژگان: RT، PCR، ALV، J، سفیده تخم مرغ، استان فارس، ایران
  • ماریو گیورگی، مایکلا مسارونی، سارا دل کارلو، هیواین یان، جوزف ساکومانی صفحه 8
    ترامادول یک داروی ضد درد با اثر مرکزی است که در حیوانات به صورت گسترده ای متابولیزه می شود. پاسخ بالینی به این دارو عمدتا ناشی از متابولیت 1M آن است که در سگ ها تولید آن ناچیز می باشد. آب گریپ فروت می تواند از متابولیسم داروهای مختلف در انسان ها و حیوانات جلوگیری نماید. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی فارماکوکینتیک ترامادول و متابولیت های اصلی آن، پس از تجویز توامان ترامادول و آب گریپ فروت خشک شده در سرما می باشد. در این مطالعه از روش مطالعه متقاطع متوازن، در برگیرنده 6 سگ نر نژاد بیگل استفاده شده است. به این سگ ها ترامادول (5 میلی گرم بر کیلوگرم) به تنهایی و یا ترامادول (5 میلی گرم بر کیلوگرم) همراه با 10 گرم آب گریپ فروت خشک شده در سرما تجویز شد. نمودارهای غلظت در برابر زمان، نشانگر تفاوت معنی دار در طی 4 ساعت اول پس از تجویز دارو بودند. زمان بیشینه در تجویز ترامادول 33/1 ساعت و در تجویز ترامادول به همراه آب گریپ فروت خشک شده در سرما، 70/1 ساعت بود. تفاوت های معنی دار در غلظت بیشینه (490 نانوگرم در هر میلی لیتر در برابر 270 نانوگرم در هر میلی لیتر) و سطح زیر منحنی (11610 ساعت. ساعت. نانوگرم در هر میلی لیتر در مقابل 5890 ساعت. ساعت. نانوگرم در هر میلی لیتر) نیز مشاهده شد. تفاوت های معنی دار، در مورد تمامی پارامترهای گزارش شده برای 1M نشان داده شد. پس از دو نوع تجویز، تفاوت معنی داری در مورد متابولیت های 2M و 5M دیده نشد. در کل چنین استنباط می شود که آب گریپ فروت خشک شده در سرما می تواند روی غلظت پلاسمایی 1M تاثیر بگذارد، هر چند این تاثیر بسیار کمتر از میزان گزارش شده در انسان است.
    کلیدواژگان: ترامادول، متابولیت ها، آب گریپ فروت خشک شده در سرما، فارماکوکینتیک، سگ
  • مظفر رضوانی پور، سعید اسماعیلی ماهانی، علی سیاه پشت، سینا رضوانی پور صفحه 16
    مطالعات قبلی هم در انسان و هم در حیوانات نشان داده اند که تجویز نیکوتین سبب کاهش وزن و دریافت غذا می شود. از طرفی سیگار و تریاک به صورت سوء مصرف استفاده می شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف مزمن توام نیکوتین و مرفین بر روی میزان دریافت غذا، وزن بدن و بعضی از پپتیدهای تغذیه ای می باشد. تمامی آزمایش ها بر روی موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام گرفته است. حیوانات به طور تصادفی در گروه های آزمایشی دریافت کننده غذای آزاد، غذای محدود، نیکوتین، مرفین، نیکوتین همراه با مرفین قرار گرفتند. سولفات مرفین (20 میلی گرم بر کیلوگرم برای 14 روز به صورت زیر جلدی) و نیکوتین (4 میلی گرم بر کیلوگرم برای 14 روز به صورت داخل صفاقی) به موش های صحرایی تزریق شد. سطوح سرمی NPY و لپتین به ترتیب توسط سنجش رادیو ایمنی و سنجش رسوب ایمنی اندازه گیری شدند. نتایج حاکی از آن بود که نیکوتین اثرات کاهش دهندگی شدیدتری نسبت به مرفین به تنهایی و یا مرفین و نیکوتین توام در میزان کل دریافت غذا داشت. علاوه بر این در گروه تجویز مزمن نیکوتین سبب کاهش معنی داری وزن در طول تحقیق شد ولی در گروه دریافت کننده مرفین تغییر وزن رخ نداد. میانگین وزن حیوانات در گروه مرفینی کمتر از گروهی بود که غذای آزاد داشتند. فقط در گروهی که نیکوتین تجویز شده بود کاهش معنی داری در غلظت سرمی NPY رخ داد. کاهش قابل ملاحظه ای در سطح سرمی لپتین در گروه های دریافت کننده دارو و غذای محدود نیز مشاهده شد. در نتیجه مرفین اثر کاهشی نیکوتین بر دریافت غذا را تعدیل می کند و به نظر می رسد بخشی از مکانیسم تعدیل اثرات نیکوتین توسط مرفین ناشی از جلوگیری از اثرات نیکوتین بر روی NPY بوده است.
    کلیدواژگان: نیکوتین، مرفین، رفتارهای تغذیه ای، نوروپپتید Y، لپتین
  • هادی آتشی صفحه 24
    اهداف این پژوهش، برآورد اثر عوامل موثر بر مرده زایی و ارزیابی اثر مرده زایی بر میزان تولید در یک گله گاو هلشتاین در استان اصفهان بود. داده های استفاده شده، از یک واحد بزرگ پرورش گاو شیری در استان اصفهان به دست آمد. با تجزیه ی 12283 رکورد مربوط به 5201 گاو، اثر برخی عوامل محیطی بر مرده زایی و اثر مرده زایی بر تولید، به ترتیب با رویه های رگرسیون لجستیک و مدل های خطی مختلط بررسی شد. نتایج حاصل از رگرسیون لجستیک نشان داد، شش درصد از گوساله ها یا مرده به دنیا آمده بودند و یا تا 48 ساعت پس از تولد مردند. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون لجستیک نشان داد که میزان مرده زایی در گاوهای شکم نخست در مقایسه با شکم های زایش دیگر به طور معنی داری بالاتر می باشد (P<0.05). همچنین نتایج نشان داد که سخت زایی به طور معنی داری میزان مرده زایی را افزایش داده است (P<0.05). نتایج تجزیه ی داده ها با استفاده از مدل های خطی مختلط نشان داد، مرده زایی به طور معنی داری تولید شیر و چربی را کاهش داده است. (P<0.05) اما بر درصد چربی تاثیر معنی دار نشان نداد (P≥0.05). تولید شیر و چربی 305 روز در گاوهای مرده زا به ترتیب 72/100 ± 17/8274 و 7/3 ± 60/245 و در گاوهای زنده زا به ترتیب، 16/88 ± 60/8865 و 2/3 ± 36/259 برآورد شد.
    کلیدواژگان: مرده زایی، سخت زایی، رگرسیون لجستیک، عامل خطر، گاوهای شیری هلشتاین
  • حمید مویدیان، کرامت اساسی*، سعید نظیفی، محمدحسن زاده، مریم انصاری لاری صفحه 31

    هدف این مطالعه یافتن رابطه میان گازهای خون و هورمون های تیروئیدی با سندرم آسیت در جوجه های گوشتی پرورش یافته در شرایط دمای محیطی پایین و تغذیه با خوراک متراکم بود. 160 قطعه جوجه گوشتی یک روزه به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. جوجه های گروه 1 با خوراک متراکم در شرایط دمای محیطی پایین پرورش داده شدند تا رخداد آسیت در آن ها افزایش یابد. سطح گازهای خون، هورمون های تیروئیدی و بازدهی رشد به طور هفتگی در جوجه های هر دو گروه ثبت شد. برای تعیین مقدار شاخص فشار شریانی، قلب پرندگان تلف شده و کشتار شده بازرسی شد. رخداد آسیت در جوجه های گروه 1 که در دمای محیطی پایین پرورش یافته بودند به روشنی بیشتر از جوجه های گروه 2 (شرایط معمولی) بود. میانگین فشار گاز کربنیک در جوجه های گروه 1 به طور معنی داری بیشتر از جوجه های گروه 2 بود. در حالی که فشار اکسیژن خون در دو گروه یاد شده بر عکس بود. مقادیر هورمون های تیروئیدی مانند گازهای خون در سن 4 هفتگی تغییر کرد. به طور خلاصه، این مطالعه نشان داد که رابطه معنی داری میان فعالیت هورمون های تیروئیدی، سطح گاز کربنیک و اکسیژن خون وریدی در دو گروه آزمایش مورد مطالعه وجود دارد.

    کلیدواژگان: آسیت، گازهای خون، جوجه گوشتی، هورمون های تیروئیدی
  • مجید طاعتی، مسعود علیرضایی، محمدهادی مشکات سادات، بهرام رسولیان، آرش خردمند، شیما نعمتی صفحه 39
    هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره آبی میوه عناب بر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول و بررسی اثرات محافظتی آن بر روی حرکت اسپرم و حفظ تمامیت غشاء آن در موش های صحرایی نژاد ویستار بود. حیوانات)28(n = به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول به عنوان کنترل بدون درمان، گروه دوم از موش ها اتانول با دوز 4 گرم بر کیلوگرم وزن بدن، گروه سوم عصاره آبی میوه عناب با دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن و در نهایت گروه چهارم عصاره عناب با دوز 200 میلی گرم و یک ساعت بعد اتانول با دوز 4 گرم بر کیلوگرم وزن بدن داده شد. عصاره عناب توانست کاهش در حرکت و سالم بودن غشائ اسپرم در موش های گروه درمان شده با عصاره عناب و اتانول را پیشگیری کند (سطح معنی داری کمتر از05/0). فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و سوپراکسید دیس موتاز (SOD) به طور معنی داری در حیوانات درمان شده با عصاره عناب قبل از اتانول در مقایسه با گروه اتانول افزایش یافت و کاهش سطح مواد واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید (TBARS) در گروه حیوانات درمان شده با عصاره عناب قبل از اتانول در مقایسه با گروه اتانول معنی دار بود (سطح معنی داری کمتر از05/0). داده های یافت شده پیشنهاد می کنند عصاره آبی میوه عناب دارای خواص مفیدی بر روی توکسیسیتی اسپرم ناشی از اتانول است و به دنبال آن باعث افزایش حرکت اسپرم و حفظ تمامیت غشاء می گردد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، زیزیفوس جوجوبا، اتانول، موش صحرایی، بیضه ها
  • مرتضی حسینی نژاد، فرزانه حسینی صفحه 46
    به منظور تعیین شیوع سرمی پادتن های ضد نئوسپورا کنینوم و توکسوپلاسما گوندئی در سگ ها در ایران و بررسی فاکتورهای خطر مرتبط با این عفونت ها، اقدام به طراحی مطالعه ای در سه استان همجوار چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان گردید. به این منظور، در یک دوره 18 ماهه از جولای 2007 تا فوریه 2008، 548 نمونه سرمی اخذ گردید. ارزیابی سرولوژیک عفونت ناشی از نئوسپورا کنینوم با استفاده از یک کیت تشخیصی طراحی شده با استفاده از تکی زوآیت کامل تکثیر یافته در کشت سلول و بررسی عفونت ناشی از توکسوپلاسما گوندئی با استفاده از الایزای طراحی شده با استفاده از یک آنتی ژن 30 کیلودالتونی (SAG1) به انجام رسید. از 548 نمونه سرمی مورد بررسی، 159 مورد (29%) و 147 مورد (8/26%)، به ترتیب دارای پادتن ضد تک یاخته نئوسپورا کنینوم و توکسوپلاسما گوندئی بودند. 49 مورد (9/8%)، همزمان دارای عفونت ناشی از توکسوپلاسما گوندئی و نئوسپورا کنینوم بودند. بررسی فاکتورهای خطر نشان داد که جنس حیوان، تاثیری بر شیوع هیچ یک از دو عفونت ندارد در حالی که سن و محل زندگی حیوانات با احتمال ابتلا به هر دو عفونت در ارتباط هستند.
    کلیدواژگان: نئوسپورا کنینوم، توکسوپلاسما گوندئی، سگ، ایران، الایزا
  • علی اسلامی، علی حلاجیان، سعید بکایی صفحه 52
    مطالعه حاضر به منظور تعیین تغییرات فصلی شیوع و شدت آمفیستومیازیس گاوهای بومی و دو رگه مازندران با توجه به سن، جنس و نژاد انجام گرفت. بدین منظور در 4 فصل سال 1387 در بازرسی کشتارگاهی، شکمبه و نگاری 132 گاو بومی و 104 گاو دو رگه، با چشم غیر مسلح از نظر آلودگی به آمفیستوم ها آزمایش شد. کلیه آمفیستوم های موجود در هر گاو آلوده به طور جداگانه جمع آوری و در الکل 70% حاوی 5% گلیسرین جمع آوری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان شیوع و میانگین کلی تعداد کرم در هر حیوان بدون در نظر گرفتن سن، جنس و فصل به ترتیب 9/33% و 2/127 ± 864 عدد (حداقل 32 و حداکثر 8000) بود. درصد آلودگی و میانگین شدت آلودگی در گاوهای بومی 9/40% و 4/179 ± 15/1012 در گاوهای دو رگه 25% و 9/99 ± 42/557 تعیین شد. از نگاری یکی از گاوهای بومی تعداد کمی آمفیستوم جدا گردید. استفاده از آزمون های آماری حاکی از عدم رابطه معنی داری بین شدت آلودگی و نژاد (P=0.094) و رابطه معنی داری بین نژاد و میزان شیوع آلودگی (P=0.0103) و سن و شیوع آلودگی (P=0.016) بود. میانگین تعداد کرم در گروه سنی 5≤ بیش از سایر گروه ها (≤2 سال و 3 تا 4 سال) بود P=0.026) (P=0.032,، علی رغم اختلافات ظاهری، از نظر آماری تغییرات فصلی آلودگی (P=0.133) و شدت آلودگی در فصول مختلف (P<0.01) معنی دار نبود (P<0.01). حداقل از هر گاو آلوده، 20 نمونه با استو-الوم کارمین رنگ آمیزی شد و گونه آمفیستوم های رنگ شده به ترتیب شدت آلودگی: کالیکوفورون کالیکوفورون (85/42%)، گاستروتیلاکس کرومنیفر (5/34%)، پارامفیستوموم گوتوی (8/21%) و کارمیریوس اسپاتیو زوس (75/0%) تشخیص داده شدند. کالیکوفورون کالیکوفورون برای اولین بار از گاو از منطقه مورد مطالعه و ایران گزارش می شود.
    کلیدواژگان: آمفیستومیازیس، شیوع، گاو، استان مازندران، شمال ایران
  • حمیدرضا فتاحیان، حمید محی الدین، هومن ملوک پور، علیرضا حسین زاده صفحه 56
    امروزه، در رفتگی کشکک با بهره جستن از روش های متعارف در درمان جراحی بسیار معمول می باشد. اما مواردی از تردید در میزان کارآیی این روش ها در باز گرداندن کشکک به وضعیت طبیعی وجود دارد. هدف از این مقاله، تعیین میزان کارآیی روش های جراحی بافت نرم مفصل و اصلاح استخوانی در درجات مختلف در رفتگی کشکک می باشد. چهل قلاده سگ از نژاد کوچک با سن بین 6 ماه تا 7 سال انتخاب شدند. در معاینه بالینی، همه سگ ها درد مفصل زانو و لنگش متناوب تا دائم یک طرفی یا دو طرفی را نشان دادند. روش های جراحی بافت نرم مفصل و اصلاح استخوانی در سگ های ارجاع شده انجام شد. به استثنای دو بیمار، بقیه سگ ها به وضعیت راه رفتن طبیعی در طی سه ماه بازگشتند. در رفتگی مجدد در دو قلاده سگی اتفاق افتاد که روش اصلاح بافت نرم در درمان در رفتگی درجه یک بر روی آن ها انجام شده بود. این یافته ها اشاره دارد که بهبودی در رفتگی با استفاده از روش های مناسب جراحی بافت نرم و سخت محقق خواهد شد و در رفتگی مجدد اعتبار استفاده از روش های جراحی اصلاحی بافت نرم را در درفتگی درجه یک محدود می نماید. در این مقاله درمان جراحی با استفاده از روش های ترکیبی (روش های جراحی اصلاحی بافت نرم و سخت) برای دست یابی به بهبودی قطعی در در رفتگی درجه یک، انجام جراحی قبل از بلوغ در درجه 4، و عدم به تاخیر انداختن جراحی در درجات 1 تا 3 را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: در رفتگی کشکک، درمان جراحی، پیش آگهی، سگ
  • محبوبه عبدی، جلال بختیاری، آذین توکلی، فرزانه گلفام، علیرضا باهنر صفحه 61
    برداشت معده روش درمان در اغلب موارد بدخیمی های معده می باشد. اما انتخاب بهترین روش بازسازی مسیر گوارشی پس از برداشت معده هنوز بحث برانگیز است. از دست دادن وزن یکی از مشکلات شایع بعد از این نوع جراحی ها است. روش استاندارد و رایج بعد از برداشت معده روش بازسازی Roux-en-Y می باشد. انجام این تکنیک ساده است و مانع ریفلاکس ازوفاژیت می شود اما ایراد آن خارج شدن مسیر دودنوم از مدار عبور غذا می باشد. در این مطالعه دو روش بازسازی استاندارد Roux-en-Y (گروه A) و روش Jejunal loop interposition (گروه B) بعد از برداشت معده در 10 سگ سالم به عنوان مدل حیوانی انجام شد، که هدف از آن ارزیابی تغییرات وزنی و تغییرات میزان چربی مدفوع بود. در گروه A، (Roux-en-Y) بعد از برداشت معده، ژوژنوم از فاصله 20 سانتی متری زیر لیگامان تریتز جدا، قسمت خلفی آن به باقیمانده معده و قسمت قدامی به ادامه ژوژنوم آناستاموز شد. در گروه B، (JLI) قطعه ای از ژوژنوم به طول 20 سانتی متر از فاصله 20 سانتی متری زیر لیگامان تریتز جدا و به باقیمانده معده و سر دودنوم آناستاموز گردید. وزن حیوانات تا 30 روز بعد از عمل به صورت روزانه ثبت شد. به علاوه میزان چربی مدفوع در روز 28 پس از جراحی در هر دو گروه اندازه گیری شد. در نمونه های مدفوع گروه B چربی یافت نشد در حالی که در گروه A مقادیر متفاوتی از چربی اندازه گیری شد. داده ها نشانگر اختلاف معنی دار بعد از عمل نسبت به قبل آن در هر دو گروه بود (P<0.05). متوسط وزن قبل از عمل در حیوانات 3 ± 28 کیلوگرم بود. متوسط وزن بعد از عمل در حیوانات گروه A (kg4/4 ± 18/67) به طور معنی داری کمتر از گروه B (kg9/3 ± 05/73) بود (P=0.04). این نتایج می تواند شاخصی برای اهمیت مسیر دودنوم در جذب مواد غذایی و اثرات آن در کاهش وزن بعد از عمل باشد که از این دیدگاه روش Jejunal loop interposition نسبت به روش Roux-en-Y دارای ارجحیت می باشد.
    کلیدواژگان: گاسترکتومی، کاهش وزن، چربی مدفوع، سگ
  • فاطمه رمضانی نوروزانی صفحه 67
    منفذ سرخرگ کلیه یکی از جایگاه های آترواسکلروسیس در این رگ می باشد به همین دلیل بر آن شدیم که ساختار این ناحیه را در سرخرگ کلیه نرمال در سگ نر بالغ به وسیله میکروسکوپ نوری و الکترونی مورد بررسی قرار دهیم. برای این مطالعه 6 سگ نر انتخاب کردیم. برای مطالعه میکروسکوپ نوری بافت ها توسط پارافین قالبگیری و برش های 6 میکرومتری تهیه شدند. سپس برش ها به وسیله اورسئین رنگ آمیزی شدند. برای مطالعه میکروسکوپ الکترونی بعد از ثبوت و آبگیری، نمونه ها در رزین قالب گیری شدند و برش ها به وسیله یورانیل استات رنگ آمیزی شدند. در میکروسکوپ نوری در ناحیه منفذ سرخرگ کلیه دو لبه بالایی و پایینی را مشاهده کردیم که در مقایسه با لبه بالایی، در راس لبه پایینی الاستین بیشتری مشاهده شد. پیچیدگی دیواره آئورت به طرف سرخرگ کلیه در لبه پایینی منفذ سرخرگ کلیه تندتر از لبه بالایی بود. در میکروسکوپ الکترونی مشاهده شد که لایه داخلی در لبه پایینی و جانبی نسبت به لبه بالایی ضخیمتر بود. در لبه بالایی منفذ فقط یک لایه سلول اندوتلیالی یافت شد که غشاء الاستیک داخلی درست در زیر این سلول ها قرار گرفته بود در حالیکه در لبه پایینی به جز سلول های اندوتلیالی، سلول های ماهیچه ای صاف نیز در لایه داخلی دیده شد که این سلول ها به وسیله رشته های الاستیک و کلاژن از یکدیگر جدا می شدند. در لبه جانبی منفذ سرخرگ، دو لایه از سلول های ماهیچه ای صاف در لایه داخلی دیده شد که در بین آن ها رشته های کلاژن وجود داشت. این فاصله بین غشاء الاستیک داخلی و سلول های اندوتلیوم در لبه پایینی و جانبی می تواند در ایجاد بیماری هایی مثل آترواسکلروسیس مهم باشد. در مطالعه منفذ سرخرگ کلیه در لبه بالایی، پایینی و جانبی تفاوت هایی یافت شد که وجود این ساختارهای خاص می تواند در بیماری آترواسکلروسیس دخیل باشد.
    کلیدواژگان: منفذ، سرخرگ کلیه، لبه بالایی، لبه پایینی، لبه جانبی
  • مجتبی کافی، علیرضا رعایت جهرمی، عبدالحمید میمندی پاریزی صفحه 73
    گاو 6 ساله ای از نژاد هلشتاین با تاریخچه سندرم واکلی (عدم آبستنی متعاقب 3 بار تلقیح مصنوعی با اسپرم بارور) به کلینیک دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز ارجاع داده شد. در معاینات بالینی، علایم غیر طبیعی مشاهده نشد؛ همچنین متعاقب تلقیح مصنوعی هیچگونه ترشحات رحمی غیر طبیعی مشاهده نشده بود. گاو، علایم فحلی منظم نشان می داد. در معاینه رکتال، جسم قابل لمسی در شاخ های رحم یافت نشد؛ اگر چه اولتراسونوگرافی از طریق رکتال شی شبیه نی اسپرم و با اکوژنیسیته بالا را در شاخ چپ رحم نشان داد. در لاپاراتومی از فلانک سمت چپ، نی اسپرم (straw) از شاخ چپ رحم با یک شکاف کوچک هیستروتومی خارج شد. هیچگونه عوارضی متعاقب جراحی مشاهده نشد. به علت عدم تمایل دامدار، تلاش مجددی برای تلقیح گاو مزبور صورت نگرفت.
    کلیدواژگان: تشخیص اولتراسونوگرافی، نی اسپرم، رحم، گاو
  • محمدحسین رادفر، احسان الله سخایی، مهرداد شمس الدینی بافتی، حمید حاج محمدی صفحه 76
    بز رائینی یکی از پر تولیدترین نژادهای کرکی در ایران می باشد. آلودگی کرمی یکی از دلایل عمده خسارات اقتصادی وارده به صنعت کشاورزی و دامپروری در دنیا محسوب می شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین شدت و شیوع فصلی کوکسیدیوز و آلودگی های کرمی دستگاه گوارش در بز کرکی نژاد رائینی در ایران می باشد. در مجموع تعداد 438 نمونه مدفوع به صورت تصادفی از بزهای بدون علائم بالینی در مرکز تحقیقات بز کرکی رائینی تهیه شد. تعداد تخم و اووسیست در هر گرم از نمونه های مدفوع به روش مک مستر اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفت اووسیست در 391 (27/89%) نمونه مدفوع یافت شد. 5 گونه آیمریا شامل آیمریا آرلوینگی، آیمریا پاروا، آیمریا نیناکوهلیاکیمووا، آیمریا کریستنسنی، آیمریا فائوری و یک ایمریا اس پی پی در نمونه های مدفوع تشخیص داده شد. آیمریا آرلوینگی (07/92%)، در تمام موارد، گونه غالب بود و متعاقب آن به ترتیب گونه های پاروا، نیناکوهلیاکیمووا و کریستنسنی قرار داشتند. تخم تریشوریس تنها تخم کرمی بود که در 196 (75/44%) نمونه مدفوع یافت شد. شیوع آلودگی کرمی دستگاه گوارش در فصول پاییز و زمستان به طور معنی داری از تابستان بیشتر بود (P<0.05). شیوع اووسیست آیمریا و آلودگی کرمی دستگاه گوارش با سن و جنس ارتباط معنی داری نداشتند (P>0.05).
    کلیدواژگان: بز رائینی، کرم دستگاه گوارش، آیمریا، ایران
|
  • Rajabzadehm., Dadrash., Mohammadi, A Page 1
    The subgroup J of ALV (ALV-J) has emerged as an important pathogen of meat-type chickens since 1989. This virus is responsible for economic losses due to both mortality and depressed performance in chickens. So, the objective of this study is the detection of ALV-J in the albumen of commercial and native fowl eggs using RT-PCR. Three hundred and seventy egg albumens were randomly selected from different farms of Fars province, Iran. These eggs were obtained from the flocks of two research centers on native fowl production (70 eggs), a broiler grandparent farm (60 eggs), three broiler breeder farms (180 eggs), and a commercial layer flock (60 eggs). RT-PCR was undertaken on isolated RNA from egg samples using a pair of ALV-J specific primers H5/H7 that produced a 545 basepair fragment. RT-PCR analyses detected ALV-J in 15 of 180 (8.33%) samples from three broiler breeders farms, 17 of 70 (24.28%) samples from flocks of two research centers of native fowls production, and none of the samples of commercial layer and broiler grandparent farms. Direct sequencing using primers specific for subgroup ALV-J verified the viral subgroup in the RT-PCR amplification products. This is the first report of the ALV-J in egg albumen in Iran which indicates the necessity to apply eradication programs for ALV-J in the poultry industry and native fowls in Iran
  • Giorgim., Maccheronim., Del Carlos., Yun, H. I., Saccomanni, G Page 8
    Tramadol is a centrally acting analgesic drug extensively metabolized in animal species. Its clinical response is mainly due to the M1 metabolite, poorly produced in dogs. Grapefruit-juice can inhibit the metabolism of different drugs in animals and humans. The aim of the present study was to evaluate the pharmacokinetics of tramadol and its major metabolites after co-administration of tramadol and frozen-dried grapefruit-juice. A balanced cross-over study was used involving six male Beagle dogs. They were administered with tramadol alone (5 mg/kg) or with tramadol (5 mg/kg) plus frozen-dried grapefruit-juice (10 g). The plasma concentration vs time curves showed significant differences during the first 4 h following drug administration. Tmax was at 1.33 and 1.70 h following tramadol and tramadol plus frozen-dried grapefruit-juice treatment, respectively. Significant differences were also shown in Cmax (490 vs 270 ng/ml) and AUC (11,610 vs 5,890 h·h·ng/ml). Significant differences between the treatments were shown in all the M1 parameters reported. M2 and M5 did not show significant differences after both administrations. In conclusion, the frozen-dried grapefruit-juice was shown to affect the plasma concentrations of M1, despite them being well below those reported in humans.
  • Rezvanipourm., Esmaeili-Mahanis., Siahposhta., Rezvanipour, S Page 16
    Previous studies in humans and animals have reported that nicotine administration decreases body weight and caloric intake. Opiate and cigarette have been used concomitantly as drug abuse. The aim of the present study was, therefore, to analyze the effect of chronic co-administration of nicotine and morphine on food intake, body weight and on some feeding-associated peptides. All experiments were carried out on male Wistar rats. Animals were randomly assigned to the free-fed and pair-fed control groups, nicotine- and morphine-treated and nicotine plus morphine groups. Morphine sulfate (20 mg/kg for 14 days s.c.) and nicotine (4 mg/kg for 14 days i.p.) were injected to the rats. The serum levels of leptin and neuropeptide Y (NPY) were measured by enzyme immunosorbant assay and radioimmunoassay, respectively. The results showed that nicotine had a greater suppressing effect on total food intake than morphine alone or nicotine plus morphine. Furthermore, chronic injection of nicotine significantly decreased body weight as compared with before injection, while body weight changes were not observed in morphine-treated rats. The mean body weight in the morphine-treated rats was lower than that in the free-fed control animals. The serum level of NPY was decreased just in the nicotine-injected group. A significant decrease in leptin levels was observed in the drug treated and pair-fed groups. In conclusion, morphine modulates the decreasing effect of nicotine on food intake, and it seems that the mechanism underlying the attenuating effects of morphine on the nicotine effects involves mediation, at least in part, by preventing the effect of nicotine on NPY levels.
  • Atashi, H Page 24
    The purposes of this study were to estimate the effects of risk factors on stillbirth parturition and evaluate the effects of stillbirth on lactation performance in Holstein dairy cows. Data were obtained from a dairy cattle herd located in Isfahan province, Iran. The logit of the probability of stillbirth was modeled using logistic regression and the effect of stillbirth on lactation performance was analyzed through mixed linear model using 12283 lactation records on 5201 cows. The results showed that 6% of the calves born die within 48 h of birth. The results of logistic regression analysis demonstrated that the frequency of stillbirth is significantly influenced (P<0.05) by calving year, parity number and calving difficulty. The stillbirth frequency was found to be significantly higher for first parity cows, (P<0.05). Also, calving difficulty was shown to be significantly associated with increased risk of stillbirth (P<0.05). Mixed linear model analysis results demonstrated that stillbirth significantly reduced milk and fat yield (P<0.05), but had no significant impact on milk fat percentage (P≥0.05). The 305-d milk and fat yields for cows with stillbirth were estimated to be 8274.17 ± 100.79 and 245.60 ± 3.7 kg compared to 8865.60 ± 88.16 and 259.36 ± 3.2 kg for cows that had a live calf, respectively.
  • Moayyedianh., Asasik., Nazifis., Hassanzadehm., Ansari-Lari, M Page 31

    The objective of this study was to find a relationship between blood gas parameters and thyroid hormone activity with ascites syndrome in broiler chickens exposed to cold temperature and receiving a high quality diet. One hundred and sixty one-day-old broiler chicks were randomly divided in two equal groups. To increase the incidence of ascites, chicks of group 1 were fed ad libitum with a higher condensed diet and reared under a lower ambient temperature. Weekly, blood gas parameters and thyroid hormone levels were measured and growth performance was recorded. The hearts of dead and slaughtered birds were examined for determination of arterial pressure index (API) values. Ascites incidence was clearly higher in cold-exposing chickens compared with normal rearing chickens. The mean values of carbon dioxide tension of group 1 chickens were significantly higher compared with group 2 chickens at the 4th and 5th weeks of age, while the phenomenon of oxygen was reversed in these two experimental groups. The function of thyroid hormone levels were changed at week 4 of age, as observed for blood gas parameters. In conclusion, the present study showed a significant association between thyroid hormones functions, the levels of venous blood carbon dioxide and oxygen pressures in the two groups of chickens.

  • Taatim., Alirezaeim., Meshkatalsadat, M. H., Rasoulianb., Kheradmanda., Neamati, Sh Page 39
    The aim of the present study was to evaluate the antioxidant effects of aqueous fruit extract of Ziziphus jujuba on ethanol-induced oxidative stress and to examine its protective effects on sperm motility and plasma membrane integrity of male Wistar rats. Adult male rats (n = 28) were divided into four equal groups: the first group served as untreated controls, the second group of rats was given ethanol (4 g/kg), and group 3 received aqueous fruit extract of Z. jujuba (200 mg/kg). The final group of rats were supplemented by oral ingestion of ethanol (4 g/kg), which was preceded 60 min earlier by an oral administration of Z. jujuba extract (200 mg/kg). Fruit extract of Z. jujuba could prevent the reduction of concentration, motility and plasma membrane integrity of the sperm in treated rats with Z. jujuba extract plus ethanol (P<0.05). Glutathione peroxidase and superoxide dismutase activities significantly increased in the animals ingested with Z. jujuba extract prior to ethanol compared to the ethanol group. Decrease of thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) level was statistically significant in the animals that ingested the fruit extract of Z. jujuba prior to ethanol compared to the ethanol group (P<0.05). Our findings suggest that aqueous fruit extract of Z. jujuba possesses beneficial effects on ethanol-induced sperm toxicity, subsequently enhancing sperm motility and plasma membrane integrity.
  • Hosseininejadm., Hosseini, F Page 46
    To determine the seroprevalence of anti-Neospora caninum and anti-Toxoplasma gondii antibodies in dogs in Iran and to investigate related risk factors to the infection, a study was conducted in Chaharmahal va Bakhtiari, Isfahan and Khoozestan provinces, locate in west central parts of Iran. For this, 548 serum samples were collected from dogs during an 18 month period from July 2007 to February 2009. Serodiagnosis of N. caninum was carried out using a homemade indirect ELISA test and of T. gondii using an optimized indirect ELISA designed using an affinity purified 30 kDa T. gondii surface antigen (SAG1). From a total of 548 dogs, 159 (29%) were positive for N. caninum and 147 (26.8) for T. gondii. 49 (8.94%) dogs had detectable antibodies against both N. caninum and T. gondii. No sex predisposition was detected in the examined animals, but age and living places were of high importance for both N. caninum and T. gondii infections.
  • Eslamia., Halajiana., Bokaie, S Page 52
    This study was carried out to determine the prevalence and intensity of amphistomiasis in native cattle and mixed breed Holstein from Mazanderan province, in the north of Iran in association with sex, age, breed and season. During the 4 seasons of 2008, at meat inspection the rumen and reticulum of 132 native cattle and 104 mixed breed were examined by naked eye for amphistomiasis. All amphistomes found in each cattle were collected separately and preserved in 70% alcohol containing 5% glycerin for further studies. Our findings revealed the overall prevalence rate and Mean ± SE of intensity 33.9% and 864.4 ± 127.2 amphistomes per animal, 40.9% and 1012.5 ± 179.4 in native cattle, and 25% and 557.42 ± 99.9 in mixed breeds, respectively. A few amphistomes were collected from the reticulum of a native cattle. There was no significant relation between the intensity of the infection and the breed (P=0.094), whereas the relation between breed and the prevalence of infection (P=0.0103), and that of age and the infection (P=0.016) were significant. The older group (5≤) harbored more trematodes than ≤2 and 3–4-year-old, and p-values: P=0.026 and P=0.032 were significant, respectively. Difference was observed between the intensity of infection in different age groups. Again a highly significant relation was shown between gender and the prevalence of infection (P<0.001), but not with the intensity of infection (P=0.206). Despite the difference in the seasonal variations of prevalence (P=0.133), and the relation between the intensity of infection and season (P=0.794), these were not statistically significant. At least 20 amphistomes from each infected cattle were stained using aceto-alum carmine and the identified species were: Calicophoron calicophorn (42.85%), Gastrothylax crumenifer (34.5%), Paramphistomum gotoi (21.8%) and Carmyerius spatiosus (0.75%). Calicophoron calicophorn is a new host and distribution record for studied areas as well as Iran.
  • Fattahian, H. R., Mohyeddinh., Molookpourh., Hoseinzadeh, A. R Page 56
    Today, the treatment of patellar luxations using current techniques has become a very common procedure as part of the surgical treatment. Nevertheless, there are some doubts about such procedures in restraining the patella in lower grade cases. The purpose of the present retrospective clinical study was to determine the efficacy of the soft tissue and bone reconstructive procedures used for various grades of patellar luxation. Forty small and toy breed dogs between the ages of 6 months to 7 years have been used in this study. Following the medical examination, it was seen that all dogs suffered from knee pain and unilaterally or bilaterally intermittent to constant non-weight bearing lameness. All dogs with the exception of two, recovered back to the normal movement within three months. Re-luxation was observed in two dogs that were treated for patellar reconstruction using soft tissue techniques in grade I. These findings suggest that improvement can be achieved in patellar luxation, following appropriate soft tissue and bone reconstructive procedures. However, re-luxation limits the validity of the use of soft tissue reconstructive procedures in operated dogs with grade I luxation. Therefore, the authors have suggested considering a surgical treatment that utilizes combinatorial techniques, in which soft tissue and bone reconstructive techniques are integrated to achieve definite improvement in grade I, surgery before the maturity in grade IV, and no delay on undergoing an operation in grade I, II, and III.
  • Abdim., Bakhtiarij., Tavakolia., Golfamf., Bahonar, A Page 61
    Total gastrectomy is one of the most common operative procedures for gastric malignancy, but the recommended method of gastrointestinal reconstruction after gastrectomy is still controversial. Significant weight loss has been noted by many observers following gastrectomy. The Roux-en-Y method is the most frequent reconstructive technique performed after gastrectomy. This technique is easy to perform and prevents reflux esophagitis, but the major disadvantage of the technique is bypassing of the duodenum from the transit of food. This study was performed to compare two reconstructive techniques (the standard Roux-en-Y and jejunal loop interposition) after gastrectomy, considering post operative body weight loss in 10 healthy dogs. In group A, Roux-en-Y, following gastrectomy end to side anastomosis was performed between the distal jejunal end and remained part of the stomach. In group B, jejunal loop interposition, a 20 cm section of jejunal loop was resected and interposition of the loop was performed between the remaining part of the stomach and the deudenum. The patients were weighed before and after surgery until 30 days postoperatively and their weights were recorded daily. Also, faecal fat was measured on day 28 postoperatively. No fat was detected in faecal samples in group B, however different amounts of fat were measured in group A. Mean of preoperative weight was 28 ± 3 kg. Data indicates a significant difference in mean of body weights in both groups pre and post operatively (P<0.05). Mean percentage of body weights was significantly lower 67.18% ± 4.4 in group A compared to group B (73.05% ± 3.9) (P=0.04), which can indicate the importance of duodenal passage in reduction of post operative body weight loss.
  • Ramezani Nowrozani, F Page 67
    One of the locations of renal artery atherosclerosis is at the orifice of the renal artery, therefore the structure of this orifice was assessed in 6 normal, adult male dogs by light microscopy (LM) and transmission electron microscopy (TEM). For the LM study, processed tissues were embedded in paraffin and sectioned serially into 6-mm thickness. Sections were stained with orcein. For the TEM study, after fixation and dehydration, samples were embedded in resin, and ultrathin sections stained with uranil acetate. In the LM study, two edges (proximal and distal) at the orifice of the renal artery were observed. Extra formation of elastin was clearly seen at the tip of the distal edge compared with the proximal edge. The curve from the aorta wall into the renal artery at the distal edge of the orifice was sharper than that of the proximal edge. In the TEM study, the tunica intima in the distal and lateral edges was thicker than that in the proximal edge. At the proximal edge of the orifice, there was only one layer of endothelial cells, and the internal elastic membrane was situated directly beneath it. In the distal edge, besides the endothelial cells, smooth muscle cells (SMCs) were found in the tunica intima that were separated from each other with elastic and collagen fibers. In the tunica intima of the lateral edge, two layers of SMCs were observed, between which were collagen fibers. This distance between the internal elastic membrane and endothelial cells at the distal and lateral edges can be important in diseases such as atherosclerosis. These data indicate that there are differences between the proximal edge and the distal and lateral edges of the orifice, and the involvement of special structures in atherosclerosis is suggested.
  • Kafim., Raayat Jahromi, A. R., Meimandi Parizi, A Page 73
    A 6-year-old lactating Holstein cow with a history of repeat breeding syndrome (failed to conceive after three artificial inseminations (AI) with fertile semen) was referred to the Veterinary Teaching Hospital of the School of Veterinary Medicine, Shiraz University. According to the history, neither abnormal clinical signs, nor uterine discharge had been observed subsequent to AI. The cow had shown signs of oestrus on a cyclic and regular basis. On rectal examination, no palpable object was detected inside the uterine horns, however, transrectal ultrasonographic examination revealed a hyperechoic straw-shape object in the left uterine horn. Left-flank laparotomy was performed and after exposure of left uterine horn, the palpated straw was removed through a small hysterotomy incision. Postoperative follow-up did not show any complication. No attempt was made to inseminate the cow after operation as it was not the farmer’s plan to get the cow in calf.
  • Radfar, M. H., Sakhaeee., Shamsaddini Baftim., Haj Mohammadi, H Page 76
    Raeini breed is the most productive Cashmere goat in Iran. Helminthes infections cause major economic losses globally to the livestock industries and farming communities. The objective of this study was to determine the seasonal prevalence and intensity of Eimeria and gastrointestinal helminth parasitic infections in Raeini goats in Iran. A total of 438 faecal samples were randomly taken from clinically healthy goats in Raeini Goats Research Center of Iran. Faecal samples were collected from each goat once and eggs per gram of faeces (EPG) and faecal oocysts counts (OPG) were estimated using the modified McMaster technique. Oocysts were found in 391 (89.27%) goats. Five species of Eimeria including, E. arloingi, E. parva, E. ninakohlyakimovae, E. christenseni, E. faorei and one Eimeria spp were identified in faecal samples. E. arloingi (92.07%) predominated in all categories and was followed by E. parva, E. ninakohlyakimovae and E. christenseni. Trichuris spp. egg was the only nematode egg which was found in 196 (44.75%) faecal samples. The prevalence of gastrointestinal helminthes infections during autumn and winter were significantly higher than summer (P<0.05). The association between the prevalence of Eimeria oocysts and gastrointestinal nematode infection and the age or sex categories was not significant (P>0.05).