فهرست مطالب

فصلنامه گیاه و زیست بوم
پیاپی 12 (زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محیط زیست
  • رضا ارجمندی، منصوره شایقی، میترا توکل صفحه 2
    سال ها قبل در کشورهای پیشرفته، بررسی های زیادی در زمینه باقی مانده ی حشره کش ها بر روی مواد غذایی انجام شده است ولی متاسفانه در کشور ما با وجود مصرف بی رویه ی حشره کش ها، مطالعه ی زیادی در این مورد صورت نگرفته است. در بیش تر شالیزارهای استان مازندران برای مبارزه با آفت کرم ساقه خوار برنج، از حشره کش فسفره دیازینون استفاده می شود. این بررسی در برنج زارهای شمال کشور انجام شد تا از میزان باقی مانده این حشره کش ها در زمان مصرف برنج آگاهی لازم به دست آید. این مطالعه در یک مرکز از شهرستان آمل در سال 1386 با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک جهت بررسی دیازینون بر روی 125 نمونه انجام گرفت. نتایج نشان داد که دیازینون در ایستگاه های 1 و 4، تا هفته ی دوم و در ایستگاه های 2 و 3، تا ماه اول و در ایستگاه 5، تا ماه دوم مشاهده شد. بالاترین میزان سم دیازینون در ایستگاه 1 به میزان تقریبی ppm 14/1 بوده است (میانگین از نمونه برداری چندین ایستگاه)، که بیش تر از مقادیر تعیین شده استاندارد کشورهای اروپایی می باشد. در این رابطه، شرایط اقلیمی منطقه، خواص فیزیکی و شیمیایی حشره کش فوق از جمله خاصیت تدخینی دیازینون مؤثر است. در طی دوره رشد گیاه، به سبب همین خاصیت ها، سم دیازینون جذب گیاه شده و به تدریج اثرهای خود را از دست می دهند.
    کلیدواژگان: برنج، روش های آماری، دیازینون، کروماتوگرافی لایه نازک، آمل
  • حسن قهاری، شعبان عبد ربه، هادی استوان، نجمه ثمین صفحه 17
    طی نمونه برداری های انجام شده در سال های 1376 تا 1385 درمنطقه های مختلف استان گلستان، بر اساس جمع آوری پوره های سفید بالک ها (Homoptera: Aleyrodidae) از سطح برگ های گیاهان مختلف، بیست و چهار گونه سفید بالک شامل گونه های Acaudaleyrodes rachipora Singh، Aleurocanthus woglumi Ashby، Aleurocanthus zizyphi Priesner & Hosny، Aleurolobus marlatti Quaintance، Aleurolobus moundi David & Subramaniam، Aleurolobus selangorensis Corbett، Aleurotrixus floccosus Maskell، Aleyrodes proletella Linnaeus، Aleyrodes singularis Danzig، Bemisia afer Priesner & Hosny، Bemisia confusa Danzig، Bemisia mesasiatica Danzig، Bemisia salicaria Danzig، Bemisia silvatica Danzig، Bemisia tabaci Gennadius، Bulgarialeurodes cotesii Maskell، Dialeurolobus rhamni Bink-Moenen، Paraleyrodes minei Iaccarino، Siphoninus phillyreae Haliday، Trialeurodes abutiloneus Haldeman، Trialeurodes packardi Morrill، Trialeurodes ricini Misra، Trialeurodes vaporariorum Westwood و Trialeurodes variabilis Quaintance جمع آوری شدند. گونه های شناسایی شده به یازده جنس، پنج قبیله و دو زیر خانواده ی Aleyrodinae و Aleyrodicinae تعلق دارند. از میان سفید بالک های شناسایی شده در پژوهش حاضر، دو جنس Aleurotrixus Quaintance & Baker و Paraleyrodes Quaintance و نیز چهار گونه ی A. floccosus، D. rhamni، P. minei و T. abutiloneus برای نخستین بار از ایران گزارش شدند.
    کلیدواژگان: سفید بالک، گیاه میزبان، فون، استان گلستان
  • مریم اشقلی فراهانی، مینا مکی آل آقا صفحه 29
    آلاینده هایی چون فلزهای سنگین می توانند بر روی رسوبات دریایی جذب شده و در دراز مدت اکولوژی این اکوسیستم ها را با آسیب های جدی رو به رو کنند. بنابراین تعیین مقدار این آلاینده ها در زمان های گوناگون برای حفظ بهداشت، سلامت و پاک سازی محیط های دریایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    در این بررسی یک نمونه مغزه از رسوبات سواحل بوشهر خلیج فارس برای تعیین مقدار فلزهای سنگین Cu، Pb، Zn، Ni، Mn، Fe و نیز O.M، Ca (میزان ماده آلی) مورد مطالعه قرار گرفته است. برای این امر و با توجه به این که هر چه رسوبات دانه ریزتر باشند، پتانسیل جذب آلودگی بیش تری دارند، ابتدا ذرات کوچک تر از 63 میکرون با استفاده از الک مش 230 جدا شدند. رسوبات توسط اون در دمایoc 70 به مدت 24 ساعت خشک شدند، سپس مقدار مشخصی از آن ها وزن شده و توسط اسیدهای HCl، HNO3 و HClO4 مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفت. برای اندازه گیری فلزات سنگین نیز از دستگاه جذب اتمی استفاده شد و نتیجه زیر با توجه به آنالیزهای آماری و دیاگرام آنالیز خوشه ایبه دست آمد.
    میانگین غلظت عناصر Ni، Pb و Ca در نمونه بیش تر از رسوبات جهانی و پوسته زمین است. میانگین غلظت عناصر Cu، Zn و Mn، Fe و Al کم تر از رسوبات جهانی و پوسته زمین است. بالا بودن غلظت Ca در رسوبات می تواند مربوط به ساختار زمین شناسی منطقه و هم چنین بالا بودن میزان باروری در این منطقه باشد.
    غلظت بالای کلسیم در منطقه می تواند به عنوان یک عامل رقیق کننده عمل کرده و باعث کاهش غلظت برخی از عناصر بالا شود.
    میزان مواد آلی(O.M) در منطقه از عدد بالایی برخوردار است و با توجه به نتیجه آنالیز خوشه ای، مواد آلی فقط تا حدود بسیار کمی منشاء زمینی دارند. نتیجه این بررسی نشان داد که رسوبات خلیج فارس در زمان نمونه برداری (آذرماه 1379) از حیث تجمع فلزات سنگین نسبت به عناصر Pb و Ni آلایندگی دارد.
    کلیدواژگان: خلیج فارس، ژئوشیمی، Pb، Ni، Ca
  • زراعت
  • علیرضا پازکی، امیرحسین شیرانی راد، داود حبیبی، فرزاد پاکنژاد، محمد نصری صفحه 40
    برای بررسی اثر مقادیر مختلف نیتروژن پایه بر صفات کمی و کیفی ارقام کلزا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار و به مدت دو سال (1382-1384) اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: نیتروژن پایه (N) در سه سطح 0، 50 و 100 کیلو گرم در هکتار نیتروژن خالص به فرم اوره و رقم (V) در 6 سطح شامل Okapi، SLM046،Talaye، Cobra×Regent، licord و Orient در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب دو ساله آزمایش نشان داد اثر نیتروژن پایه، رقم و اثر متقابل نیتروژن پایه و رقم بر صفات تعداد خورجین در بوته، دانه در خورجین و وزن هزار دانه معنی دار و اثر نیتروژن پایه بر تعداد دانه در خورجین غیر معنی دار بود. مقایسه میانگین مرکب دو ساله نشان داد، در رابطه با تعداد خورجین در بوته با افزایش مصرف نیتروژن پایه تا Kg/ha100 متوسط تعداد خورجین در بوته (متوسط سطوح مصرف نیتروژن پایه 0، 50 و100) تا 9/109 افزایش یافت و رقم Cobra× Regent با 9/132 بیش ترین میزان صفت یاد شده را نشان داد، ضمن این که کاربرد Kg/ha100 نیتروژن پایه در رقم Cobra × Regent با 3/ 176 عدد بیش ترین تعداد خورجین در بوته را نیز به خود اختصاص داد. مقایسه میانگین مرکب اثر متقابل نیتروژن و رقم نشان داد که به دنبال مصرف Kg/ha100 نیتروژن پایه، رقم Okapi با 27/69 عدد بیش ترین تعداد دانه در غلاف را ایجاد نمود. در عین حال بیش تر وزن هزار دانه نیز با مصرفKg/ha100 نیتروژن پایه در رقم Cobra ×Regent و نبود مصرف نیتروژن پایه در رقمSLM046 و به میزان 91/3 گرم به دست آمد.
    کلیدواژگان: کلزا، نیتروژن پایه، اجزای عملکرد، تعداد خورجین در بوته، تعداد دانه در خورجین، وزن هزار دانه
  • سید علیرضا ولدآبادی، مهرزاد علیمحمدی، جهانفر دانشیان صفحه 53
    برای بررسی تاثیر کاربرد نیتروژن و فسفر در ذرت شیرین، آزمایشی به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 1384 در شهر اسفرورین از توابع استان قزوین انجام شد.
    ابتدا تیمار نیتروژن در سه سطح شامل مقادیر صفر،200 و 400 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره و سپس تیمار فسفر در چهار سطح شامل کاربرد مقادیر صفر، 100، 200 و 300 کیلوگرم در هکتار از منبع سوپرفسفات تریپل انجام شد.
    نتیجه های آزمایش نشان داد که عامل نیتروژن بر صفت های تعداد دانه در بلال، تعداد دانه در هر ردیف بلال، تعداد دانه در بلال، ارتفاع بوته، تعداد گره، طول بلال، قطر بلال، وزن بلال، وزن چوب بلال، عملکرد اقتصادی و وزن هزار دانه ذرت شیرین تاثیر معنی داری داشت. تیمار فسفر نیز بر صفت های ارتفاع بوته، قطر بلال، وزن بلال، عملکرد اقتصادی و وزن هزار دانه ذرت شیرین تاثیر معنی داری داشت. در بین سطوح تیمار نیتروژن سطح 200 کیلوگرم در هکتار با عملکرد دانه میانگین 6959 کیلوگرم در هکتار (با رطوبت 14%) نسبت به سطح 400 کیلوگرم در هکتار و شاهد به ترتیب با میانگین عملکرد دانه 6365 و 5694 کیلوگرم در هکتار دارای برتری معنی داری بود. در بین سطوح فسفر نیز 200 کیلوگرم در هکتار فسفر با 6773 کیلوگرم در هکتار در گروه برتر بود، هم چنین اثر متقابل کاربرد 200 کیلوگرم در هکتار بیش ترین عملکرد را در بین سطوح اثر متقابل داشت.
    اثرهای متقابل مصرف نیتروژن و فسفر در مرحله برداشت تاثیر معنی داری بر صفت های شاخص رشد، وزن بلال وزن هزار دانه و عملکرد دانه داشت و سطح تیمار N2P2 (نیتروژن200 و فسفر200) بهترین تیمار اثر متقابل بود.
    با توجه به نتیجه های به دست آمده از کود نیتروژن 200 کیلوگرم در هکتار و از طرفی کود فسفر 200 کیلوگرم در هکتار با افزایش سرعت رشد محصول، شاخص سطح برگ و میزان فتوسنتز سبب افزایش عملکرد شده است.
    کلیدواژگان: ذرت شیرین، کود ازت، کود فسفات، شاخص رشد، عملکرد و عملکرد اقتصادی
  • اکولوژی
  • فرزانه روشندل، سارا سعادتمند، داود درانیان صفحه 66
    قارچ Pleurotus otreatus که به قارچ صدفی نیز معروف می باشد از جمله قارچ های خوراکی به شمار می رود. در پژوهش حاضر اثرهای میدان های مغناطیسی با شدت های 25/0، 2/1 و3/3 میلی تسلا ناشی از جریان الکتریکی مستقیم به مدت 4 و 8 ساعت بر روی قارچ مزبور مورد مطالعه قرار گرفت. تحریک تکثیر جنسی از طریق مشاهده ماکروسکوپی پین های به وجود آورنده جسم بارده مطالعه گردید و بررسی ارزش غذایی نیز از طریق تغییرات پروتئین محلول به روش سنجش لوری و الکتروفورز SDS – PAGE انجام پذیرفت. بررسی های آماری به وسیله نرم افزار SPSS و جدول آنالیز واریانس ANOVA و آزمون دانکن صورت گرفت. این آزمایش ها تحریک تکثیر جنسی را در تیمار مغناطیسی 3/3 میلی تسلا 8 ساعته نشان می دهد. نتایج حاصل از سنجش پروتئین های محلول، افزایش غلظت پروتئین ها را نسبت به نمونه شاهد در کلیه تیمارها به جز تیمار2/1 میلی تسلا به مدت 4 ساعت تایید می نماید. بررسی پروفیل پروتئین ها، حذف برخی باندهای پروتئینی و در مواردی نیز پیدایش باندهای جدید را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ارزش غذایی، تکثیر جنسی، میدان های مغناطیسی، Pleurotus ostreatus
  • اکوفیزیولوژی
  • مریم صفایی کتولی، شادمان شکروی، فریبا امیرلطیفی، زهرا حسینی صفحه 79
    سیانوباکتریوم خاکزی از نظر ویژگی های دارویی، توانمند است و دارای خواص ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی است و دو ترکیب آن بر علیه HSVII و فعالیت ضعیف ضد سرطانی دارد. کاربرد سیانوباکتریوم خاکزی Nostoc sp. برای کاهش شوری و دوام در دمای بالا است. نمونه برداری از شالیزارهای استان گلستان در طی یک دوره یک ساله انجام گرفت. نمونه های خاک کشت شده، پس از تخلیص و شناسایی، سیانوباکتریوم گزینش شده، در محیط کشت مایع BGO-11 تحت شدت نور 2 میکرومول کوانتا بر مترمربع در ثانیه، دمای 45 درجه سانتی گراد و روشنایی سفید مداوم قرار گرفت. تیمار شوری اعمال شده، در شرایط کمبود دی اکسیدکربن، از نوع کلرورسدیم و به میزان 1% بودند. رشد بر اساس کدورت سنجی (OD750) تعیین شده، سنجش رنگیزه های کلروفیلی و فیکوبیلی پروتیینی پس از تهیه عصاره متانولی انجام گرفت. برون ریزش ترکیبات آمونیومی در روز های مختلف و در شوری 1% انجام گرفت. هم چنین اثر توام دو استرس دما و شوری وکاهش آن از طریق رنگیزه ها بررسی شد. نتایج نشان داد نمونه استعداد بقاء در دمای 45 درجه سانتی گراد را دارد. بیش ترین برون ریزش آمونیوم در 1% و روز دوم و در شرایط در زیوه، بیش ترین محتوی رنگیزه ای مربوط به کارتنوئید و در شیشه کلروفیل a و کارتنوئید است. بیش ترین میزان کلروفیل a در روز سوم و کارتنوئید ها در روز اول می باشد و نتیجه گیری کلی بدین شکل می باشد که نمونه قابلیت بقاء در خاک های شور و شرایط محیطی گرم و مرطوب را دارد.
    کلیدواژگان: برون ریزش آمونیوم، دما، شوری، وضعیت رنگیزه ای - نوستوک
  • مرتع
  • ساسان فرهنگیان کاشانی، علی اشرف جعفری، فرهنگ مراقبی، حمیدرضا محبی صفحه 89
    این تحقیق برای بررسی تحمل گیاه به تنش شوری در گونه های Agropyron desertorom، tomentellus Bromus و Secale montanumانجام گرفت و از هر گونه دو ژنوتیپ انتخاب شد. برای هر گونه آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار با پنج سطح شوری (شامل غلظت های0،100،200، 300 و400 میلی مولار) با استفاده از کلرایدسدیم و کلسیم صورت گرفت. این تحقیق در شرایط آزمایشگاهی برای بررسی خصوصیات جوانه زنی در دستگاه ژرمیناتور انجام گرفت. درصد صفات و سرعت جوانه زنی، طول ساقه چه، طول ریشه چه، طول گیاهچه، نسبت S/R، شاخص بنیه بذر و وزن خشک گیاهچه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتیجه های به دست آمده از مرحله جوانه زنی با اعمال تنش شوری نشان داد که غلظت های بالای تنش، باعث کاهش معنی دار (01/0p<) سرعت جوانه زنی در تمامی گونه ها شده است. هم چنین چاودار از بیش ترین میزان درصد و سرعت جوانه زنی تحت سطوح تیماری در بین گراس ها برخوردار بود. از طرفی با افزایش غلظت های شوری صفات طول گیاهچه، طول ریشه چه و ساقه چه نیز سیر نزولی داشته و شاخص بنیه بذر و وزن خشک گیاهچه نیز در سطوح مختلف شوری اختلاف معنی داری در سطح یک درصد را نشان دادند. آگروپیرون دارای شاخص بالاتری از لحاظ بنیه (Vigour) نسبت به سایر گونه ها بوده ولی در بررسی وزن خشک گیاهچه، آگروپیرون حداقل این صفت را دارا بوده است.
    کلیدواژگان: شوری، جوانه زنی - آگروپیرون، بروموس، چاودار
|
  • R.Arjmandi, M.Shayeghi, M.Tavakol Page 2
    Many investigations concerning the residue of insecticides on foodstuff have been conducted in the developed countries during the last two decades، but unfortunately in our country، despite consumption of insecticides، there have only a few studies on this field. In most rice fields in mazandaran Province، Diazinon is applied to control Chilo suppressalis. Taking into consideration the application of these insecticides in the rice fields in the north region of our country، this investigation was carried out on the rice plant and rice granules in order to get the necessary information from the concentration of insecticides residual، when the rice consumed, 125 samples were provided in 5 areas of Amol county in 2007. The results showed Diazinon in the sampling stations 1 and 4 until 2 weeks after poisaning and in station 2 and 3 until one month after poisoning and in station 5 until Second month after application. The greatest amount of Diazinon poisons in station 1 was 1. 14 ppm. This study cleared that the physical and chemical properties of the studied insecticides، such as fumigation quality، ecological conditions and type of soil، caused the decrease and finally disappearence of insecticides during the period of plant growth.
  • H.Ghahari, S.Abd-Rabou, H.Ostovan, N.Samin Page 17
    According to the conducted samplings through 1997-2006 in different regions of Golestan province on the base of collecting the whiteflies’ pupae (Homoptera: Aleyrodidae) from the host plants, 24 species including, Acaudaleyrodes rachipora Singh, Aleurocanthus woglumi Ashby, Aleurocanthus zizyphi Priesner & Hosny, Aleurolobus marlatti Quaintance, Aleurolobus moundi David & Subramaniam, Aleurolobus selangorensis Corbett, Aleurotrixus floccosus Maskell, Aleyrodes proletella Linnaeus, Aleyrodes singularis Danzig, Bemisia afer Priesner & Hosny, Bemisia confusa Danzig, Bemisia mesasiatica Danzig, Bemisia salicaria Danzig, Bemisia silvatica Danzig, Bemisia tabaci Gennadius, Bulgarialeurodes cotesii Maskell, Dialeurolobus rhamni Bink-Moenen, Paraleyrodes minei Iaccarino, Siphoninus phillyreae Haliday, Trialeurodes abutiloneus Haldeman, Trialeurodes packardi Morrill, Trialeurodes ricini Misra, Trialeurodes vaporariorum Westwood, and Trialeurodes variabilis Quaintance were determined. The identified aleyrodids belong to 11 genera, 5 tribes, and two subfamilies including, Aleyrodinae and Aleyrodicinae. Among the identified specimens, 2 genera including, Aleurotrixus Quaintance & Baker and Paraleyrodes Quaintance together with 4 species including, A. floccosus, D. rhamni, P. minei, and T. abutiloneus are newly recorded from Iran.
  • M.Ashghali-Farahani, M.Macki-Aleagha Page 29
    Heavy metals can be absorbed in marine sediment, and damaged marine ecosystem in a long time, therefore, it is necessary to measure amount in different times. Their Accordingly, the present study determined the concentration of Cu,Pb,Zn,Mn,Fe,Ca and O.M (Organic Matter) in a sediment core from Costal line of Boshehr in Persian Gulf. At first, the particles which are smaller than 63 microns were seprated and dried at 700c for 24 hours, then digested with the mixture of three solutions of HNO3, HCl & HclO4.Concentrations of heavy metals were determined by Atomic Absorbtion machine, and the results showed that the mean of Pb, Ni and Ca concentration is higher than the sediments of the world and the crust of the Earth.The mean of Cu, Zn, Mn, Fe & Al concentration is lower than the standard. The High amount of Ca is related to geological characteristics of the area. O.M has high amount at this area, and the results showed that the organic matters possess little amount of lithogenic source. The results showed that sediments of Persian Gulf were polluted by Pb & Ni when they were sampled in 2000.
  • A.R.Pazokia.H.Shirani-Ra, D.Habibi, H.Madani, M.Nasri, K.Shams Page 40
    In order to study the effect of base nitrogen levels on yield components of Rapeseed cultiva experiment carried out in factorial design on the base of randomized complete blocks with 4 replications from 2003 to 2005 that base nitrogen fertilizer was at 3 levels (0, 50 and 100 Kg/ha pure nitrogen) and Rapeseed cultivars at 6 levels Talaye, SLM046, Okapi, Regent*Cobra, Licord and Orient considered. Multiple variance analysis for 2 years showed that the effect of base nitrogen, cultivars and interaction effect between base nitrogen and cultivars on pods per plant, seed number per pod and 1000 seed weight had significant effect and the effect of base nitrogen on seed number per pod did not show any difference at 5% level. The compairing results of two years examination showed that after base nitrogen increased to 100Kh/ha, the average amount of pod number per each plant increased to 109.9 and cultivar regent*cobra with 132.9(in average 3 levels of Base nitrogen) and application of 100 Kg/ha base nitrogen in Regent*cobra with 176.3 showed maximum amount of pod number per plant. Multiple Mean comparison of interaction effect between base nitrogen levels and cultivars showed that application of 100Kg/ha base nitrogen in Okapi with 69.27 gained maximum seed per each pod.Maximum amounts of 1000 seed weight conducted in application of 100 Kg/ha base nitrogen in Regent*Cobra and non application of nitrogen with 3.91 g.
  • S.A.R.Valadabadi, M.Alimohammadi, J.Daneshian Page 53
    In order to evaluate the effect of nitrogen and phosphorous usage on sweet corn an experimental split plot form accomplished in randomized complete block design with four replications in Isfarvarin city, Qazvin province in 2005.Nitrogen factor in three levels was put in mainplot inclouding: 0, 200, 400 kg/h from urea fertilizer source (0, 92, 184 kg/h pure N)Phosphorouse factor in four levels was put in subplot inclouding: 0, 100,200, 300 kg/h from super phosphate triple fertilizer source (46, 92, 138 kg/h P2O5).The results showed N factor had significant effect on number of grain in ear, grain number per row, plant height, nut number, ear length, ear diameter, ear weight, ear wood weight, economic yield and 1000 grain weight. Phosphorous factor also had significant effect on plant height, ear diameter, ear weight, economic yield and 1000 grain weight sweet corn.Among the N levels, the use of 200 kg/h with grain yield 6959 kg/h (with%14wet) had significant advantage.(in comparison with using 400kg/h and without N use with grain yield average of 6365kg/h and 5694kg/h).Among the P levels, the use of 200kg/h P with 6773kg/h was in superior group and the interaction of using 200kg/h had the most yield among the interactions.The interaction of using N and P in harvesting stage had significant effect on growth indexes(LAI,CGR,TDW), ear weight, 1000grain weight and grain yield. N2P2(N=200kg/h, P=200kg/h) was the best factor of interaction. Regarding the results of N=200kg/h and P=200kg/h increasing the crop growth rate, leaf area index and photosynthesis had leaded to increase the yield.
  • F.Roshandel, S.Saadatmand, D.Doranian Page 66
    Pleurotus ostreatus called oyster mushroom belongs to edible mushrooms. This research had been studied the effects of electromagnetic field (B = 0.25, 1.2, 3.3 mT (DC)) for 8 and 4 hours on Pleurotus ostreatus in 50 days period. Sexual reproduction stimulation studied by the pins which produce macroscopic observation. Nutritional value had been tested via measuring soluble proteins by Lowry method and profile of proteins studied by SDS – PAGE. The obtained results by using SPSS and Excel softwares and Duncan test showed the increase of protein amount comparing to control sample in all mediums except the B=1.2mT(DC), t=4h treatment. These tests showed sexual reproduction stimulation by B=3.3mT (DC), t=8h magnetic treatment comparing to control sample. Gel electrophoresis study showed omiting some of the protein bands in some mediums and increase, increasing the new bands in many treatments.
  • M.Safaie-Katoli, Sh.Shokravi, F.Amirlatifi, Z.Hosseini Page 79
    Soil cyanobacteria seems potent organisms considering pharmaceutical characteristics. Antifungal, antiviral and antibacterial abilities have been shown and recently two special substances with anticancer and HSVII abilities have been discovered in these organisms. Nostoc sp; may be considered from salt adjustment and viability at high temperatures point of view. Soil collection had been done during one year. Soil samples had been cultured and after isolation and identification of cyanobacteria, this strain had been selected and cultured in BG-11 medium under 2 micromol quanta.m-2.s-1 white continuous illumination and 450C temperature. Salt treatment was 1% NaCl and had been done under limited carbon dioxide condition. Growth was evaluated using optical density (OD750). Pigments were extracted and assayed as methanolic extract. Ammonium liberation was assayed on different days at 1% salt concentration conditions. Salinity and temperature stresses had been analyzed by pigment content flactuations. Results showed that this strain may be viable at 450C. The highest rate of ammonium liberation was related to 1% salinity at second day. The highest rate of pigment content was related to carotenoide at invivo and chlorophyll (a) and carotenoide at invitro condition. The highest amount of chlorophyll had been shown in third day and carotenoides at the first day after inoculation. As a conclusion, these strain seemed viable in saline soils and temperate humid conditions.
  • S.Farhangian-Kashani, A.A.Jafari, F.Moraghebi, H.R.Mohebbi Page 89
    This research was carried out to determine the more salinity tolerant species of Agropyron desertorom, Bromus tomentellus, Secale montanum. Two genotyps were selected for each species. The experiment was conducted based on a factorial design including five salinity levels of 0,100, 200, 300 and 400 mM Nacl and Cacl2 treatments. The research was performed for germination characterisrics in laboratory conditions. Data were recorded and analyzed for seed percentage and speed of germination, length of root and shoot, length of plantlet, ratio of S/R, vigour index and plantlet dry weight were evaluated. According to the results in the higher stress values showed that speed of germination in all of the species had significant decrease (P<0/01). Also, Secale had the highest percentage rate and speed of germination between grasses. In the other hand, vigour and plantlet dry weight characteristics under salinity different levels showed significant differents (P<0/01). Agropyron had the higher vigour index than the other species, but in the study of plantlet dry weight characteristic, Agropyron had the minimum weights.