فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:14 Issue: 2, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/06/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر آتشی، سعید کاویانی، مسعود سلیمانی، مهرداد نوروزی نیا، یوسف مرتضوی، مریم حفیظی صفحات 1-12
    هدف
    مطالعه اریتروپوئز نیاز به توسعه روش های کشت سلول های پیش ساز اریتروئیدی با استفاده از توان سلول های بنیادی، برای تمایز به رده های مختلف سلول های خونی دارد. در این مطالعه، تمایز سلول های بنیادی خون بند ناف به سلول های پیش ساز اریتروئیدی در یک محیط کشت نیمه جامد انجام شد.
    مواد و روش ها
    سلول های تک هسته ای از خون بند ناف استخراج شده و در محیط کشت مایع حاوی فاکتورهای تمایز دهنده اریتروئیدی کشت شدند (مرحله اول کشت). سلول های غیر چسبنده در محیط نیمه جامد حاوی فاکتورهای رشد سلول بنیادی، اینترلوکین 3، اینترلوکین 6، اریتروپویتین کشت شدند (مرحله دوم کشت). پس از گذشت یک هفته، کلونی های اریتروئیدی ظاهر شده از محیط کشت نیمه جامد برداشته شدند. برای تعیین هویت سلول های تمایز یافته، تجزیه و تحلیل فلوسیتومتری برای سنجش CD235a و CD36، ارزیابی سیتولوژی توسط رنگ آمیزی گیمسا و بررسی بیان ژن های GATA-1، EKLF و آلفا-گلوبین توسط RT-PCR انجام گرفت.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل فلوسیتومتری نشان داد که تمایز یافته، شاخص های سلولی ویژه اریتروئیدی CD36 و CD235a را به ترتیب در حد 3/94 درصد و 5/95 درصد دارا هستند. ریخت شناسی این سلول ها در گستره های رنگ آمیزی شده با رنگ گیمسا، طیف سلول های پیش ساز اریتروئیدی از پرواریتروبلاست تا ارتوکروماتیک اریتروبلاست را اثبات نمود. نتایج RT-PCR تایید نمود که سلول های تمایز یافته پیش سازهای رده اریتروئیدی هستند و ژن های GATA-1، EKLF و آلفا گلوبین را بیان می کنند.
    نتیجه گیری
    سلول های بنیادی خون بند ناف قابلیت بالایی برای تمایز به سلول های پیش سازهای اریتروییدی با روش شرح داده شده دارند که می توان از آن برای مطالعات آزمایشگاهی بهره گرفت.
    کلیدواژگان: سلول های پیش ساز اریتروییدی، سلول های بنیادی خون بند ناف، اریتروپوئز
  • محمدحسن پوریای ولی، آرش رضا معمارنژادیان، سید مهدی سادات، مهدی زوار، سید داور سیادت، کریستین هارطونیان، محمدرضا آقاصادقی صفحات 13-23
    هدف
    اینترلوکین 18 سایتوکاینی است که نقش مهمی در پاسخ سلول های T کمکی نوع یک بازی می کند و بنابراین پلاسمید بیان کننده آن، به عنوان یک ادجوانت قوی ژنتیکی در زمینه مطالعه واکسن های DNA به شمار می رود. در این مطالعه پلاسمید جفت بیانی کد کننده اینترلوکین 18، ترشحی (و به صورت متصل با قسمتی از FCγ2a) ساخته شد و بیان این سایتوکین نوترکیب ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    RNA از سلول های تحریک شده طحال موش استخراج و با استفاده از RT-PCR قطعات cDNA متعلق به اینترلوکین 18 موشی (mIL-18) و بخشی از توالی FCγ2a ساخته شد. در ادامه به منظور ساخت قطعه mIL-18/Fc ابتدا قطعات FC و اینترلوکین 18 موشی در پلاسمید pSL1180 وارد شده و سپس این قطعه در پلاسمید pSectag2a به منظور اضافه شدن توالی نشانه کاپای ایمنوگلبولین (Igk) کلون شد. در نهایت Igk/mIL-18/Fc درمیان سایت آنزیمی NheI/XmaI، پایین دست ناحیه پروموتوری سیتومگالوویروس، در ناقل pIRES2-EGFP کلون و پلاسمید pIRES-Igk/mIL-18/Fc ساخته شد. سپس این پلاسمید در رده سلولی HEK293T به وسیله محلول ترانسفکشن توربوفکت ترانسفکت شده و بیان آن با روش الایزا ارزیابی شد.
    نتایج
    بررسی هضم آنزیمی پلاسمیدهای pSL-mIL-18، pSL-mIL-18/Fc، pSec-mIL-18/Fc و pIRES-Igk/mIL-18/F، با استفاده از آنزیم های اختصاصی مورد استفاده در کلونینگ، منجر به جداسازی قطعات مورد انتظار شد و سپس درستی ترادف و قالب بیان پلاسمید pIRES-Igk/mIL-18/F با روش توالی یابی تایید شد. علاوه بر این بیان و ترشح سایتوکین نوترکیب در محلول رویی سلول های ترانسفکت شده HEK293T در مقایسه با کنترل ترانسفکت تایید شد.
    نتیجه گیری
    در حالی که پلاسمید pIRES-Igk/mIL-18/Fc قابلیت کلونینگ و بیان آنتی ژن مد نظر را داشته، همچنین قابلیت بیان پروتئین اینترلوکین 18 را به عنوان یک ادجوانت قوی ژنتیکی را به همراه دارد. این نتایج در طراحی یک واکسن DNA کارا به منظور ارتقای پاسخ ایمنی سلولی مفید بوده و علاوه بر این هدفی جدید در راستای دستیابی به نسل جدید از واکسن DNA به حساب می آید.
    کلیدواژگان: اینترلوکین 18، پلاسمید جفت بیانی، ادجوانت ژنی، IRES
  • فاطمه ذوالقدر، مجید صادقی زاده، ناصر امیری زاده، مهرداد بهمنش، سامان حسینخانی، مریم امانی صفحات 25-35
    هدف
    بررسی تاثیر پارابنزوکواینون و هیدروکواینون بر بیان ژن RUNX2 (ژنی کلیدی در مسیر تمایز استئوبلاستی) و تمایز استخوانی سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان
    مواد و روش ها
    با کشت دادن سلول های تک هسته ای مغز استخوان، سلول های بنیادی مزانشیمی تهیه شدند؛ پس از تیمار این سلول ها با غلظت 10 میکرومولار هر یک از دو ترکیب پارا-بنزوکواینون و هیدروکواینون، بیان ژن RUNX2 توسط روش Real-Time RT PCR در ساعت های 1، 6، 24 و 48 پس از تیمار ارزیابی شد و تمایز استئوبلاستی این سلول ها نیز توسط روش های رنگ آمیزی آلیزارین قرمز و آلکالین فسفاتاز در روزهای 7 و 14 پس از القای تمایز با استفاده از محیط کشت القا کننده، بررسی شد.
    نتایج
    بیان ژن RUNX2 در سلول های تیمار شده نسبت به کنترل افزایش چشمگیر (تا حدود 8 برابر) نشان داد ولی تغییر چشمگیری در روند تمایز استئوبلاستی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به منابع علمی، افزایش بیان ژن RUNX2 برای بروز تمایز استئوبلاستی ضروری بوده ولی به تنهایی کافی نیست؛ بنابراین افزایش مشاهده شده در بیان این ژن در پژوهش حاضر، معرف القا یا تسریع در روند تمایز استئوبلاستی نیست. این افزایش می تواند شاخص افزایش فعالیت مسیر انتقال نشانه Wnt اصلی بوده و به این ترتیب بیانگر دخالت این مسیر انتقال نشانه در بروز لوسمی میلوییدی حاد ناشی از مجاورت با متابولیت های بنزن باشد. از سوی دیگر؛ این افزایش بیان مشاهده شده در سلول های بنیادی مزانیشیمی در حضور ترکیبات مذکور می تواند نشان دهنده افزایش بیان RUNX2 در سلول های پیش ساز میلوییدی به عنوان تاثیر مشابه مجاورت با بنزن و متابولیت های آن باشد و به این صورت در بزوز لوسمی میلوییدی حاد ناشی از مجاورت با بنزن نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی (MSC) انسانی، ژن RNUX2، تمایز استئوبلاستی، پارابنزوکواینون، هیدروکواینون
  • نجمه رنجی، مجید صادقی زاده، عباس پادگانه صفحات 37-49
    هدف
    کورکومین جز فعال گیاه زردچوبه است که با مهار چند مسیر پیام رسانی درون سلولی قادر به القای مرگ برنامه ریزی شده سلولی است. با این حال حلالیت بسیار ضعیف آن در محیط آبی باعث محدودیت استفاده از این ترکیب ارزشمند شده است. در این مطالعه از دندروزوم به خاطر حلالیت در آب، داشتن ابعاد نانو و عدم سمیت سلولی برای انتقال کورکومین به سلول استفاده شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، قابلیت دندروزوم ها در رسانش کورکومین به سلول های AGS، HT3، 5637، hBMSC و U87 مورد مطالعه قرارگرفت. برای انتخاب بهترین غلظت دارویی و رده سلولی، غلظت های مختلف کورکومین در حالت آزاد و قرار گرفته در دندروزوم بر رده های سلولی تاثیر داده شد. سپس میزان القای مرگ برنامه ریزی شده سلولی به کمک رنگ پروپیدیوم آیوداید و میزان بیان ژن Bax به روش RT-PCR نیمه کمی بررسی شد.
    نتایج
    فرمول بندی دندروزومی کورکومین باعث افزایش قابل توجه حلالیت این ماده شدیدا آب گریز در سلول های AGS شد. به طوری که به روش فلوسایتومتری القای مرگ برنامه ریزی شده سلولی بعد از 18 ساعت در سلول های تحت تیمار با فرمول بندی دندروزومی کورکومین 48 درصد و با کورکومین آزاد 20 درصد با غلظت بهینه دارو (20میکروگرم در هر میلی لیتر) مشاهده شد. همچنین به روش RT-PCR نیمه کمی افزایش سطح بیان ژن القای کننده مرگ برنامه ریزی شده سلول Bax در فرمول بندی دندروزومی نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج، دندروزوم باعث افزایش حلالیت و القای سریع تر و بیشتر کورکومین در مقایسه با کورکومین آزاد می شود. به طوری که افزایش بیان 50 درصدی Bax در سلول های تحت تیمار نیز این مسئله را تایید نمود.
    کلیدواژگان: دندروزوم، کورکومین، نانوکورکومین، سلول های AGS، مرگ برنامه ریزی شده سلولی
  • محمد شناگری، فرزانه صباحی، معصومه توسطی خیری، کامبیز فرقان پرست، عباس جمالی، حمیدرضا هاشمی، شادی خدامرادی صفحات 51-62
    هدف
    در این پژوهش در راستای راه اندازی یک واکسن جامع براساس واکسن ژنی، دو ژن محافظت شده در سویه ها و زیرگونه های مختلف ویروس آنفلوانزا (M1 و نوکلئوپروتئین) در ناقل دوسیسترونی یوکاریوتی بیان شد.
    مواد و روش ها
    پلاسمیدهای M1-pIRES2-EGFP و pIRES2-NP به ترتیب با کلون کردن محصولات PCR ژن های M1 و نوکلئوپروتئین برگرفته از ویروس آنفلوانزا H1N1 سویه A/Peurto Rico/8/34 در داخل ناقل بیانی pIRES2-EGFP ساخته شد. به منظور ساخت پلاسمید دو سیسترونی M1-pIRES2-NP، ژن M1 از پلاسمید M1-pIRES2-EGFP استخراج و در پلاسمید pIRES2-NP ساب کلون شد. در نهایت بررسی بیان این دو پروتئین در سلول های یوکاریوتی با ترانسفکشن کلون ساخته شده به داخل سلول BHK-21 با استفاده از ایمونوفلوئورسنس غیر مستقیم انجام شد.
    نتایج
    موفقیت در کلونینگ صحیح ژن های مذکور با هضم آنزیمی و تعیین توالی قطعات کلون شده به اثبات رسید. بیان صحیح این دو ژن در سلول های یوکاریوتی با ترانسفکشن این کلون در رده سلولی BHK-21 و بررسی با روش ایمونو فلورسنس به اثبات رسید.
    نتیجه گیری
    بیان همزمان دو ژن M1 و نوکلئوپروتیئن ویروس آنفلوانزا در یک سازه ژنی با واسطه توالی IRES ممکن است.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزا، ناقل دو سیسترونی، ژن M1، ژن نوکلئوپروتئین، بیان همزمان
  • فاطمه صفریان، فاطمه رهبری زاده، سعید امانپور، زهرا شزیف زاده صفحات 63-74
    هدف
    هدف از این تحقیق ساخت و بررسی اثر نانوحامل های پلی آمیدوآمین- پلی اتیلن گلیکول هدفمند شده با نانوبادی علیه TAG72 برای انتقال سازه کد کننده ژن t-Bid به سلول های آدنوکارسینومای کولون انسانی است.
    مواد و روش ها
    ساب کلونینگ ژن نانوبادی در ناقل بیانی pSJ برای تولید انبوه پروتئین نانوبادی انجام و سپس نانوبادی با کاربرد ستون نیکل جداسازی شد. فرآیند جداسازی با SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ تایید شد. افزودن پلی اتیلن گلیکول به نانوذرات پلی آمیدوآمین با نسبت مولی 1 به 2 (پلی آمیدوآمین به پلی اتیلن گلیکول) و هدفمندسازی با نانوبادی علیه TAG72 با نسبت مولی 1 به 1 انجام شد. بار سطحی و اندازه نانوذرات به ترتیب با دستگاه زتا سایزر مالورن و نانوسایت بررسی و کارایی حامل ژنی ساخته شده در انتقال ژن کشنده t-Bid به سلول های آدنوکارسینومای کولون در محیط آزمایشگاه با آزمون های Real Time PCR و تعیین میزان مرگ و میر سلولی بررسی شد.
    نتایج
    نتایج بررسی با نانوسایت و زتا سایزر مالورن، به ترتیب ساخت نانوذرات هدفمند با اندازه 92±162 نانومتر و پتانسیل سطحی 57/4+ را نشان می دهد. آزمون تاخیر حرکت در ژل، کارآیی حامل ساخته شده را برای دربرگیری و فشرده سازی سازه ژنی تایید می کند. نتایج Real Time PCR افزایش بیان ژن هدف در سلول های توموری را تایید می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه کارآیی دندریمرهای پلی آمیدوآمین در انتقال ژن و نیز تاثیر مثبت افزودن پلی اتیلن گلیکول و اتصال نانوبادی علیه TAG72 به این نانوحامل ژنی (برای هدفمندسازی انتقال ژن به سلول) را تایید می کند.
  • مهدیه عاشق آبادی، محمدرضا بیگدلی صفحات 75-82
    هدف
    مطالعات اخیر نشان داده است که استفاده از اکسیژن با غلظت بالا (هایپرکسی 95 درصد) در فشار طبیعی جو (نورموکسی) به صورت متناوب یا پیوسته می تواند آسیب های ناشی از سکته مغزی را کاهش دهد. هدف از این تحقیق بررسی اثر اکسیژن رادیکالی در تحمل به ایسکمی مغزی بعد از تیمار با هایپرکسی نورموباریک به صورت متناوب در بافت مغزی رت در محیط درون بدنی است.
    مواد و روش ها
    رت های نژاد ویستار در محدوده وزنی 250 الی 350 گرم در دو گروه اصلی آزمایشی به مدت 6 روز در معرض 4 ساعت اکسیژن 90 درصد (HO) و گروه اصلی کنترل در معرض اکسیژن اتاق 21 درصد در فشار 1 اتمسفر (RA) داخل جعبه مخصوص قرار گرفتند. هر گروه اصلی به سه زیر گروه فرعی تقسیم شدند. زیر گروه اول هیچ ماده ای دریافت نکرد (RA و HO) و زیرگروه های دوم و سوم نیم ساعت قبل از قرارگیری در جعبه اکسیژن به ترتیب سالین (RA-S و HO-S) و دی متیل تیواوره (RA-MT و HO-MT) دریافت کردند. رت ها 24 ساعت بعد در معرض جراحی ایسکمی مدل انسداد شریان میانی مغزی قرار گرفتند. بعد از 60 دقیقه ایسکمی نوبت به 24 ساعت خون رسانی مجدد رسید. آن گاه رفتارهای شاخص نقص نورولوژیک و حجم سکته مغزی بررسی شدند.
    نتایج
    میانگین امتیازهای نقص نورولوژیک در گروه RA، RA-MT، RA-S، HO-MT، HO-S، و HO به ترتیب 85/1، 71/1، 42/2، 14/2، 42/0، و 57/0 بود. همچنین حجم سکته در گروه کنترل نشان می دهد که کاهش معنی دار حجم سکته با پیش شرطی سازی هایپرکسی نورموباریک رخ می دهد در حالی که با مصرف دی متیل تیواوره این اثر تا حد زیادی از بین می رود.
    نتیجه گیری
    حفاظت عصبی بعد از تیمار با هایپرکسی نورموباریک به طور متناوب به مقدار زیادی به واسطه رادیکال های اکسیژن صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: حفاظت عصبی، سکته مغزی، هایپرکسی نورموباریک، نقص های نورولوژیک، رادیکال های آزاد اکسیژن
  • امیر عبدلی، عبدالحسین دلیمی اصل، منصوره موحدین صفحات 83-91
    هدف
    ارزیابی تاثیر آلودگی توکسوپلاسما گوندی بر روند اسپرماتوژنز رت بالغ
    مواد و روش ها
    تاکی زوئیت سوش RH توکسوپلاسما گوندی به 35 سر رت به عنوان گروه آلوده به صورت داخل صفاقی تزریق شد و 21 سر رت نیز در گروه شاهد قرار داده شد. سپس هر 10 روز در فاصله روزهای 10 تا 70 پس از آلودگی، 5 سر رت آلوده و 3 سر رت گروه شاهد کشته و درصد نسبی وزن بیضه به بدن و همچنین پارامترهای اسپرم و میزان فروکتوز وزیکول سمینال و غدد بررسی شد. به منظور تشخیص آلودگی در رت ها، کیت IgG الایزا طراحی شد.
    نتایج
    تمام رت ها که به آن ها تاکی زوئیت توکسوپلاسما گوندی تزریق شده بود از روز 10 تا 70 پس از آلودگی از نظر سرمی مثبت بودند. تحرک اسپرم از روز 10 تا 70، میزان زنده بودن اسپرم ها از روز 10 تا 60، تعداد اسپرم از روز 20 تا 60 بعد از آلودگی، کاهش معنی دار و درصد اسپرم های غیرطبیعی در روزهای 30، 40 و 50 پس از آلودگی، افزایش معنی داری در رت های آلوده داشت (05/0P<). درصد نسبی وزن بیضه به بدن در رت های آلوده و شاهد اختلافی نداشت (05/0P>). میزان فروکتوز وزیکول سمینال از روز 10 تا 50 پس از آلودگی کاهش معنی داری در رت های آلوده نسبت به گروه شاهد نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، توکسوپلاسموزیس می تواند باعث اختلال موقت و دوره ای اسپرماتوژنز و باروری رت بالغ شود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، اسپرماتوژنز، رت نر
|
  • Amir Atashi, Saeid Kaviani, Masoud Soleimani, Mehrdad Norouzinia, Yousef Mortazavi, Maryam Hafizi Pages 1-12
    Objectives
    The study of erythropoiesis needs to develop the methods for erythroid progenitor cells (EPCs) culture using stem cell potency to differentiate into variety of hematopoietic cells lineages. In this study, we induced differentiation of cord blood stem cells into erythroid progenitor cells in a semisolid culture media.
    Materials And Methods
    Cord blood mononuclear cells were isolated and cultured in liquid culture media consist of erythroid differentiation factors (phase I). Non-adherent cells were cultured in semisolid media containing SCF, IL-3, IL-6 and EPO (phase II). After one week, the appeared erythroid colonies were picked up. Characterization of differentiated cells was performed by assessment of CD235a and CD36 using flowcytometry, giemsa cytological staining and gene expression analysis of GATA-1, EKLF, α-globin genes by RT-PCR.
    Results
    Flowcytometry analysis to detect CD235a and CD36 positive cells showed that 94.3% and 95.5% of differentiated cells have erythroid specific cell markers, respectively. Morphology of the cells in giemsa stained slides demonstrated erythroid progenitor cells, ranged from proerythroblast to orthochromatic erythroblast. The RT-PCR results, confirmed the precursor state of erythroid differentiated cells by expression of GATA-1, EKLF, α-globin genes.
    Conclusions
    Cord blood stem cells have high potency to differentiate into erythroid progenitor cells using described method that can be utilized in the experimental studies.
  • Mohammah Hassan Pouriayevali, Arash Reza Memarnejadian, Seyad Mehdi Sadat, Mahdi Zavva, Seyad Davar Siadat, Christine Hartoonian, Mohammad Reza Aghasadeghi Pages 13-23
    Objective
    IL18 is a cytokine that plays an important role in the T-cell-helper type 1 (Th1) response and hence, plasmid-encoded IL18 is considered as a potent genetic adjuvant for DNA vaccine studies. In this study, a bicistronic eukaryotic plasmid capable of secreting a more stable mouse IL18 (fused with Fcγ2a fragment) was constructed and expression of this chimer cytokine was also assessed.
    Materials And Methods
    RNA purified from stimulated mouse spleenocytes and then cDNA corresponding to mouse IL18 (mIL18) and Fcγ2a fragments were constructed by RT-PCR. Sequential subcloning of mIL18 and IgG2aFc fragments first into pSL1180 and then pSecTag2 plasmids resulted in the fusion of mIL18/Fc and addition of immunoglobulin kappa signal sequence (Igk/mIL18/Fc), respectively. Final cloning of Igk/mIL18/Fc sequence downstream of CMV promoter into the NheI/XmaI sites of pIRES2-GFP plasmid and led to the construction of pIRES-Igk/mIL18/Fc plasmid, which was transfected to HEK293T cell line by Turbofec Transfection reagent and expression analysis, was evaluated by ELISA assay.
    Results
    Restriction enzyme analysis of pSL-mIL18، pSL-mIL18/Fc، pSec-mIL18/Fc and pIRES- Igk/mIL18/Fc plasmids with the enzymes that were applied for clonings led to the isolation of fragments with expected size and then plasmid of pIRES- Igk/mIL18/Fc was also confirmed following sequencing reactions. Moreover, expression and secretion of mIL18 to the medium was evidenced in transfected 293T cells, compared to non-transfected controls.
    Conclusion
    pIRES- Igk/mIL18/Fc plasmid possesses the capacity of the cloning and expression of putative antigen gene under the direction of IRES sequence, and also expression of mIL18 as a great secretive genetic adjuvant. This results can be useful to design an efficient DNA vaccine especially for inducing host cellular immune response, moreover, cab be considered a promising for accessing to new generation of DNA vaccine.
  • Fatemeh Zolghadr, Majid Sadeghizadeh, Naser Amirizadeh, Mehrdad Behmanesh, Saman Hosseinkhani, Maryam Amani Pages 25-35
    Objective
    Evaluating the effects of p-benzoquinone and hydroquinone on the RUNX2 expression and osteoblastic differentiation of human marrow derived mesenchymal stem cells (MSCs).
    Materials And Methods
    Bone marrow MSCs obtained by cultivating marrow mononuclear cells, were exposed to 10μM of either p-benzoquinone or hydroquinone. Following chemical treatment, RUNX2 gene expression was assessed by Real-time RT PCR 1, 6, 24 and 48 hours later and osteogenic differentiation was analyzed using alizarin red and alkaline phosphatase staining methods on days 7 and 14 after ostegenic induction.
    Results
    RUNX2 expression was significantly elevated (up to approximately 8 times) due to chemical exposure but the applied chemicals exert no considerable effect on MSCs osteogenic differentiation.
    Conclusion
    According to the literature, despite the necessity of RUNX2 overexpression on the induction of osteogenic differentiation, but it is not sufficient for osteogenesis to occure so increase in RUNX2 expression observed in our study is not the indicator of the induced osteogenic differentiation. Instead, this elevated expression could be the sign of increased activity of the canonical Wnt signaling pathway thereby its involvement in the development of AML due to exposure to benzene and its metabolites. Moreover, this augmented expression of RUNX2 in MSCs can indicate the RUNX2 overexpression in myeloid progenitors as an expected similar effect of exposure to benzene and its metabolites to contribute in myeloid malignancies developed due to benzene exposure.
  • Najmeh Ranji, Majid Sadeghizadeh, Abbas Padeganeh Pages 37-49
    Objective
    Curcumin, is the active component in turmeric (Curcuma long). This agent induces apoptosis via inhibiting various signaling pathways. However, its poor aqueous solubility prevents its widespread application. In this study, dendrosomes with water-solubility, nano-sized dimensions and nontoxic properties, was used for curcumin delivery to cells.
    Materials and Methods
    In the present study, the potential of dendrosomes for use as a drug delivery system was assessed in AGS, HT3, 5637, hBMSC and U87 cell lines. In order to achieve optimal concentration of drug and the most suitable cell line, the effects of different concentrations of free and dendrosomal curcumin was examined on the cell lines. Propidium iodide staining was used for determining apoptosis induction and the expression of Bax gene was investigated by semi-Q RT-PCR.
    Results
    Dendrosomal formulation significantly improved water solubility of highly hydrophobic curcumin in AGS cells. Flow cytometry analysis indicated 48 percent of cells treated with dendrosomal curcumin and 20 percent of cells treated with free curcumin (at the optimal concentration of drug) underwent apoptosis after 18h. Semi-Q RT-PCR results exhibited the increase of expression of Bax pro-apoptotic gene in cells treated with dendrosomal curcumin.
    Conclusion
    Dendrosomal formulation, compared to free curcumin, enhanced curcumin solubility and increased apoptosis induction in treated cells. These data, together with the observation of a 50 % increase of Bax gene expression confirmed the apoptotic effects of dendrosomal formulation of curcumin.
  • Mohammad Shenagari, Farzaneh Sabahi, Masoumah Tavasoti Kheiri, Kambiz Forghan Parast, Abbas Jamali, Hamidreza Hashemi, Shadi Khodamoradi Pages 51-62
    Objective
    In this study, two conserved genes (M1 and NP) of influenza virus were expressed in a bicistronic vector in order to develop a universal gene based vaccine.
    Materials And Methods
    Plasmids M1-pIRES2-EGFP, pIRES2-NP were constructed by cloning the PCR products of M1 and NP genes which were amplified from the A/Peurto Rico/8/34 (H1N1) influenza virus strain into the plasmid expression vector pIRES2-EGFP, respectively. For construction of M1-pIRES2-NP bicistronic plasmid, M1 gene was extracted from M1-pIRES-EGFP plasmid and sub-cloned into pIRES2-NP construct. Finally, simultaneous expression of both genes was assessed by transient transfection of bicistronic plasmid into BHK-21 cell lines and subsequent immunofluorescence staining.
    Results
    The results of enzymatic double digestions on the constructed plasmids and sequencing demonstrated the success of cloning processes of above mentioned genes. Correct expression of these genes was confirmed by M1-pIRES2-NP plasmid expression in BHK-21 cell lines confirmed by immunofluoresence microscopy.
    Conclusion
    Simultaneous expression of influenza M1 and NP genes from a bicistronic plasmid containing “IRES” sequence is achievable.
  • Fatemeh Safarian, Fatemeh Rahbarizadeh, Said Amanpour, Zahra Sharifzadeh Pages 63-74
    Objective
    The objective of this study is to develop and assess targeted PAMAM-PEG nanocarrier with anti-TAG72 nanobody for t-Bid gene coding construct delivery into the human colonic adenocarcinoma cells.
    Materials And Methods
    Nanobody (Nb) coding sequence was subcloned into pSJ expression vector for large-scale production and then Nb was purified by Ni++ affinity chromatography. SDS-PAGE and western blot analysis were performed to verify purifiction. PAMAM was reacted with PEG at the ratio 1:2 (mol/mol) and anti-TAG72 Nb at the ratio 1:1 (mol/mol). Surface charge and size of resulting nanoparticles were evaluated by Malvern zeta sizer and Nanosight. Efficiency of constructed gene carrier for t-Bid, a killer gene, delivery into colonic adenocarcinoma cells in in vitro was assessed using real time PCR and cell counting assays.
    Results
    Production of nanoparticles with the average size of 162±92 nm and +4.57±0.52 zeta potential was confirmed by nanosight and Malvern zeta sizer in order. Gel retardation assay result verified efficiency of carrier for pDNA comlexation. Real time PCR results confirmed the target gene overexpression in the cancerous cell lines.
    Conclusion
    The results of this research confirms the efficiency of PAMAM dendrimers for gene transferring, positive effect of PEGylation and targeting of nanoparticles by anti-TAG72 nanobody.
  • Mahdiye Asheghabadi, Mohammad Reza Bigdeli Pages 75-82
    Objective
    Recent studies have shown that the use of prolonged and intermittent normobaric hyperoxia (95%) decrease the infarct volume of stroke. The aim of current study was to study the effect of an oxygen radicals-scavenger applied during intermittent normobaric hyperoxia on infarct volume in the rat brain and neurologic deficit.
    Materials And Methods
    Male Wistar rats (250-350 g) were divided to two main groups. These groups were respectively subjected to room air (21% O2; RA) or normobaric hyperoxia (95% O2; HO) 4 hours per day for 6 days. Each main group was divided to three subgroups which received nothing (RA and HO), normal saline (HO-S and RA-S) or Dimethyltiourea (HO-MT and RA-MT. Afterward, all rats were subjected to 60 min middle cerebral artery occlusion (MCAO). After 24 h, neurologic deficit scores and infarct volume were assessed.
    Results
    The medians of neurologic deficit scores in RA, RA-MT, RA-S, HO-MT, HO-S, and HO were 2, 2, 2, 2, 0, 0, respectively. The infarct volume in RA, RA-MT, RA-S, and HO-MT versus HO-S, and HO were increased. Above results showed that neurologic deficit score and infarct volume were restored by MT significantly.
    Conclusion
    The effective neuroprotection induced by intermittent normobaric hyperoxia seems to be mediated at least partially by oxygen radicals.
  • Amir Abdoli, Abdolhossein Dalimi, Mansoureh Movahedin Pages 83-91
    Objective
    Evaluation of the effects of Toxoplasma gondii infection on spermatogenesis in male rats.
    Materials And Methods
    The RH strain of T. gondii tachyzoites were injected interaperitoneally in an infected group of 35 rats, while 21 rats were used as controls. Each ten days from 10- 70 days of post-infection (PI), 5 rats from infected group and 3 rats from control group were scarified. The percentage of body weight to testis weight ratio (BTR) as well as sperm parameters and fructose levels in seminal vesicles and coagulating glands (SVCG) were investigated. An IgG ELISA kit was designed for serologic diagnosis of infection in the rats.
    Results
    All rats injected with T. gondii tachyzoites were infected from 10-70 PI. Sperm motility from 10-70 PI, sperm viability from 10-60 PI and sperm concentration from 20-60 PI were significantly decreased in the infected group (P<0.05); sperm abnormality was significantly increased in the infected group on days 30, 40 and 50 PI (P < 0.05). BTR in the infected group was not significantly changed compared to control group (P>0.05). Fructose level in SVCG in the infected group was significantly decreased on days 10-50 PI (P < 0.05) compared to control.
    Conclusion
    According to the results, toxoplasmosis can cause impermanent impairment on the spermatogenesis in the male rats.