فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال دهم شماره 3 (پیاپی 40، پاییز 1390)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دهم شماره 3 (پیاپی 40، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/07/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمیده یزدی مقدم، فاطمه رهنمای رهسپار، عباس حیدری صفحات 165-174
    زمینه و هدف
    زایمان یکی از بزرگ ترین حوادث زندگی یک زن باردار به شمار می رود که اگرچه فرآیندی طبیعی است، ولی بالقوه خطرناک می باشد. یکی از روش های دارویی برای تسکین درد زایمان در لیبر، استفاده از گاز انتونوکس است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه آپگار نوزادان مادرانی که از گاز انتونوکس استفاده کرده اند با مادرانی که از این گاز بهره نبرده اند، انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 270 زن باردار بستری در بیمارستان شهیدان مبینی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در طی یک سال (نیمه دوم 1385 تا نیمه دوم 1386) انجام شد. نمونه های پژوهش به روش نمونه گیری آسان در دسترس جمع آوری شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه «بررسی تاثیر گاز انتونوکس به عنوان عامل زایمان بی درد بر آپگار نوزادان» بود. بیماران با توجه به مشخصات نمونه به عنوان یکی از گروه های شاهد یا آزمون انتخاب شدند و پرسش نامه توسط پژوهشگر تکمیل گردید. پس از تولد نوزاد نیز آپگار دقایق اول، 5 و 20 تعیین و ثبت شد. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری تی، مجذور کای و فیشر انجام گرفت.
    یافته ها
    گروه های شاهد و آزمون از نظر عوامل مداخله گر؛ مانند: سن، طول مراحل زایمان و استفاده از اینداکشن با هم همسان بودند. آزمون تی مستقل تفاوت معنی داری را بین میزان آپگار دقایق 1، 5 و20 در گروه شاهد نسبت به گروه آزمون نشان داد (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت کنترل درد در زایمان و نقش آن در کاهش استرس مادر، گاز انتونوکس می تواند روش خوبی برای تسکین درد بوده و بهبود آپگار نوزادان را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: گاز انتونوکس، آپگار نوزادان، زایمان بی درد
  • محسن میرزایی، فریبا هابیل زاده صفحات 175-182
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت شایع ترین بیماری مفصلی انسان است. متاسفانه عدم کنترل کافی درد، عوارض و یا عدم تحمل بیمار، استفاده از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی را در درمان، به ویژه در افراد مسن محدود می کند. در این بررسی، اثرات ضد درد کاربامازپین با دیکلوفناک و پلاسبو در تسکین درد استئوآرتریت زانو مورد مقایسه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، به مدت شش ماه بر روی 60 نفر انجام گرفت. پس از تشخیص بیماری توسط پزشک متخصص، بیماران در یکی از سه گروه درمان با کاربامازپین، دیکلوفناک و یا پلاسبو قرار گرفتند. بعد از دو هفته، میزان بهبودی درد توسط Visual Analogue scale اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری مجذور کای استفاده گردید.
    یافته ها
    در گروه تحت درمان با کاربامازپین، میزان درد قبل و بعد از درمان از نظر آماری اختلاف معنی دار داشت (05/0> p). در گروه دیکلوفناک، نیز این اختلاف معنی دار بود (05/0> p). در حالی که در گروه پلاسبو، این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. در مقایسه اثر کاربامازپین با دیکلوفناک، شدت درد تقریبا به یک نسبت کاهش یافته بود و اختلاف معنی دار نبود، در مقایسه اثر کاربامازپین با پلاسبو، تسکین درد ناشی از کاربامازپین از نظر آماری معنی دار بود (05/0> p). این رابطه در مقایسه اثر دیکلوفناک با پلاسبو نیز معنی دار بود (05/0> p).
    نتیجه گیری
    کاربامازپین حداقل به اندازه یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی می تواند در کاهش درد مفصلی بیماران با استئوآرتریت مفصل زانو مفید باشد و در مواردی که عدم تحمل یا تاثیر و یا عارضه نسبت به آنها وجود دارد، جانشین مناسبی است.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت مفصل زانو، کاربامازپین، دیکلوفناک سدیم
  • مهشید لؤلؤئی، فرزانه ذوالعلی صفحات 183-192
    زمینه و هدف
    مصرف آب های معدنی بطری شده در سال های اخیر افزایش قابل توجهی یافته است. این آب ها دارای ویژگی های خاصی هستند که می توانند بر سلامت انسان تاثیر گذارند. در این تحقیق، آب های بطری شده تحت عنوان آب معدنی، از لحاظ تطابق با معیارهای استاندارد، مشخصات برچسب و دو ویژگی سختی و اثر شفابخشی مورد مطالعه قرار گرفتند.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی است که بر روی 13 نوع آب معدنی بطری شده در سطح شهر کرمان در سال 1388 انجام شد و 17 مشخصه شیمیایی، فیزیکی و میکروبی را مورد بررسی قرار داد. میانگین مقادیر هر مشخصه، با استاندارد و با مقادیر درج شده بر روی برچسب نمونه ها مقایسه گردید. علاوه بر این، سختی و اثر شفابخشی آنها نیز با استفاده از غلظت یون ها و دسته بندی های موجود سنجیده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که 54% آب های مورد بررسی جزو آب های سخت یا خیلی سخت دسته بندی می شوند. هیچ کدام اثر شفابخشی نداشته و دارای آلودگی میکروبی نمی باشند. مقایسه این آب ها با استاندارد آب آشامیدنی و معدنی نشان داد که میزان فلوئور در همه نمونه ها پایین تر از استاندارد و در 7% نمونه ها نیز مقدار نیترات (8 میلی گرم در لیتر) و کلرور (50 میلی گرم درلیتر) بیش از استاندارد بوده است. از لحاظ مقایسه با میزان توصیه شده بهداشتی، 23% موارد دارای پتاسیم بیش از استاندارد و 46% دارای مقدار سدیم بالاتر از میزان توصیه شده بودند.
    نتیجه گیری
    در اکثر موارد، عناصر موجود در نمونه های مورد مطالعه با استانداردها مطابقت داشت اما حتی تعداد اندک موارد عدم هم خوانی و نیز بالاتر بودن غلظت بعضی از یون ها از میزان مجاز بهداشتی، می تواند سلامت جامعه و خصوصا افراد آسیب پذیر را تحت تاثیر قرار دهد که باید مورد توجه متولیان و مسئولان امر قرار گیرد. لازم است تولیدکنندگان محترم در هنگام برچسب گذاری، استاندارد مربوطه را بیشتر رعایت نموده و نکاتی مانند تاریخ تولید و انقضاء، زمان ماندگاری و شرایط نگهداری را بر روی برچسب قید نمایند.
    کلیدواژگان: آب، کیفیت، معدنی، بطری شده
  • لیلا جویباری، اکرم ثناگو، امان بی بی سلطانی صفحات 193-204
    زمینه و هدف
    در سراسر جهان به ویژه در کشورهایی که به توسعه اجتماعی و اقتصادی مطلوب تری رسیده اند، بخش مهمی از منابع مادی و معنوی صرف توجه به کودکان و حمایت های جسمی و روحی آنان می شود. در این بین، خانواده ها نسبت به کودکان خود بیشترین حق را دارند و باید آنها را تامین کنند. هدف از این مطالعه، بررسی میزان رعایت حقوق کودک توسط والدین از دیدگاه دانش آموزان مدارس راهنمایی بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 1016 دانش آموز دختر و پسر مدارس راهنمایی شهر گرگان در سال 1387 با استفاده از پرسش نامه ای مبتنی بر منشور حقوق کودک سازمان ملل متحد، حاوی 31 سؤال اختصاصی، مورد بررسی قرار گرفتند. از نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    حدود 6/70% از دانش آموزان مورد مطالعه، اظهار داشتند حقوق آنها توسط والدین شان به طور کامل رعایت می شود. بین جنسیت دانش آموز (04/0= p)، تحصیلات پدر و مادر (001/0= p)، شغل پدر (001/0= p)، درآمد خانواده (001/0= p) و تعداد اعضاء خانواده (001/0= p) با میزان رعایت حقوق کودک توسط والدین، ارتباط معنی دار آماری یافت شد.
    نتیجه گیری
    اگرچه عوامل متعددی در امنیت جسمی و روحی کودک نقش دارند، اما نقش پدر و مادر حیاتی است. یا فته ها نشان داد به طور کلی رضایتمندی کودکان از رعایت حقوق توسط والدین آنها خوب بوده است.
    کلیدواژگان: حقوق کودک، والدین، دانش آموز، دیدگاه
  • محمد عموزاده خلیلی، عبدالحمید حاجی حسنی صفحات 205-241
    زمینه و هدف
    دویدن، از الگوهای اساسی حرکت است که باعث بهبود اختلالات عملکردی در اندام تحتانی می گردد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین شیوه مناسب در تمرین دویدن (به جلو و عقب) برای بهبود عملکرد اندام تحتانی بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی و مداخله ای که در سال 1388 در سمنان انجام شد، 40 داوطلب دختر سالم با دامنه سنی 24-18 سال شرکت نمودند. هر داوطلب به صورت تصادفی در یکی از دو گروه (دویدن به جلو یا عقب) قرار گرفت. برنامه مداخله شامل دو شیوه دویدن بود که در طول یک دوره شش هفته ای، سه روز در هفته انجام می شد. برای تعیین شیوه مناسب دویدن، چهار نوع آزمون عملکردی (آزمون های رومبرگ تعدیل شده، پرش عمودی، پرش طول روی یک پا و جهش متوالی روی یک پا) در اندام تحتانی بکار گرفته شد. ارزیابی ها به صورت پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون های t زوجی و مستقل انجام گرفت.
    یافته ها
    در خلال تمرین دویدن به عقب، تفاوت آماری معنی داری در پیش آزمون و پس آزمون، بر روی هر 4 شیوه ارزیابی وجود داشت (05/0 p<) و این امر باعث بهبود عملکرد اندام تحتانی شد ولی در خلال دویدن به جلو تفاوت معنی دار در پیش آزمون و پس آزمون، تنها بر روی 2 شیوه ارزیابی وجود داشت (05/0 p<). نتایج حاصل از چهار آزمون نشان داد که اثر تمرینات دویدن به عقب به طور معنی داری از دویدن به جلو بیشتر است (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد تمرینات دویدن به عقب در مقایسه با تمرینات دویدن به جلو، شیوه مناسب تری برای بهبود عملکرد اندام تحتانی می باشد.
    کلیدواژگان: دویدن به عقب، دویدن به جلو، آزمون های عملکردی اندام ها
  • محسن رضاییان صفحات 215-224
    زمینه و هدف
    مجلات محلی که گاهی اوقات ممکن است با نام مجلات کوچک هم شناخته شوند، مجلاتی هستند که برای رفع نیازهای علمی جامعه ای خاص به زیور طبع آراسته می گردند. مقاله حاضر به مشکلات مربوط به این نشریات در حوزه سلامت پرداخته و راه حل هایی را برای مرتفع ساختن این مشکلات ارائه می نماید.
    مواد و روش ها
    موتور جستجوی پاب مد (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed) با بررسی واژگان “small journals”، “local journals”، “small scientific journals”، “small medical journals” در عنوان مقاله مورد جستجو قرار گرفت که با این روش، عناوین 8 مقاله به دست آمد. در مرحله بعد و با بررسی منابع مورد استفاده در مقالات به دست آمده، کوشش گردید تا مرتبط ترین و به روزترین مقالات، مورد استفاده این مطالعه مروری قرار گیرند.
    یافته ها و بحث : شواهد نشان می دهند از خصوصیات مهم مجلات محلی آن است که معمولا به زبان های بومی منتشر می شوند و بیشتر به موضوعات عمومی می پردازند. شمارگان انتشار آن ها کم است و با مشکلات عدیده ای در راه چاپ و انتشار به موقع روبرو هستند. با این وجود، در صورت رفع نواقص فوق، این نشریات می توانند نقش بسیار مهمی را در انتقال دانش در جوامع محلی ایفا نموده و در حوزه های خطیری از دانش بشری نظیر حوزه سلامت، نقش ارزنده ای در توسعه و ارتقاء سطح سلامت جوامع محلی از خود به نمایش بگذارند.
    نتیجه گیری
    مجلات محلی می توانند با تعهد، برنامه ریزی دقیق، ایجاد شبکه با سایر نشریات محلی و نشریات متداول و همچنین با کسب حمایت از جامعه محلی، ملی و بین المللی دانشمندان، بر مشکلات خود فایق آیند.
    کلیدواژگان: مجلات محلی، مجلات کوچک، حوزه سلامت، مشکلات
  • زینت سالم، رضا وزیری نژاد، مهناز تشکری، پریسا بالایی صفحه 225
    زمینه و هدف
    اختلال در متابولیسم روی می تواند با بیماری های متعددی نظیر بیماری دیابت مرتبط باشد. این مطالعه با هدف مقایسه میزان روی سرم بیماران دیابتی نوع 2 با افراد غیردیابتی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی توصیفی، مقطعی که در سال 1388 انجام شد، تعداد 35 بیمار دیابتی (سن 30 >=) مراجعه کننده به کلینیک دیابت رفسنجان و 35 فرد غیردیابتی به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسش نامه انفرادی تکمیل و نمونه خون ناشتا جهت اندازه گیری روی و قند خون جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون t انجام شد.
    یافته ها
    در این بررسی، میانگین روی سرم در گروه مورد نسبت به گروه شاهد دارای اختلاف معنی دار بود (به ترتیب 27/2±58/10 و 04/5±62/16 میکروگرم بر دسی لیتر، 001/0= p). بین دو گروه مورد و شاهد به جز قند خون در متغیرهای دیگر نظیر سن، جنس، نوع درمان و سابقه بیماری اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد میزان روی سرم بیماران دیابتی نوع 2 نسبت به گروه کنترل کمتر بوده است و احتمالا بیشتر به هیپرگلیسمی نسبت داده می شود. با انجام مطالعات بیشتر بر روی شرکت کنندگان سایر مناطق و تایید نتایج آن شاید بتوان تجویز مکمل روی را همراه با داروهای کاهش دهنده قندخون و انسولین برای کنترل بیشتر بیماری پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: روی سرم، بیماران دیابتی نوع دو، کنترل غیردیابتی
  • غلامرضا اسدی کرم، مجید آسیابانها، امیر رهنما، زیبا شعبانی شهربابکی، مهدی محمودی، حسینعلی ساسان صفحات 231-236
    زمینه و هدف
    مرگ برنامه ریزی شده سلول یا آپوپتوز توسط انواعی از محرک های داخل یا خارج سلولی بر سلول اعمال می شود. مطالعات نشان داده اند که برخی از مشتقات تریاک باعث مرگ برنامه ریزی شده سلولی می گردند. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر اعتیاد به تریاک بر مرگ برنامه ریزی شده سلول های بیضه در موش صحرایی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی، بر روی 7 سر موش صحرایی معتاد به تریاک انجام شد تزریق روزانه تریاک به صورت داخل صفاقی در ساعت 8 صبح و 8 شب به شرح زیر انجام گرفت: روز اول 30، روز دوم 60، روز سوم 90، روز چهارم 120، روزهای پنجم، ششم، هفتم و هشتم 150 میلی گرم بر کیلوگرم. هفت سر موش صحرایی سالم نیز که به جای محلول تریاک، سرم فیزیولوژی دریافت می کردند، به عنوان گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی مرگ برنامه ریزی شده در سلول های بیضه، از دو روش TUNEL و الکتروفورز DNA استفاده گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمون t صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان مرگ برنامه ریزی شده در سلول های بیضه موش های صحرایی معتاد به تریاک به طور معنی داری از گروه موش های سالم بیشتر است (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    اعتیاد به تریاک می تواند باعث مرگ برنامه ریزی شده سلول های بیضه و در نتیجه موجب اختلال در عملکرد بیضه ها، زاد و ولد و فاکتورهای مترشحه از این ارگان گردد.
    کلیدواژگان: مرگ برنامه ریزی شده سلولی، سلول های بیضه، اعتیاد، تریاک، موش صحرایی
  • زهره علیزاده، شورا امانی آبکناری، علی حسینی صفحات 237-242
    زمینه و هدف
    واریاسیون های عصبی و عضلانی متفاوتی در ناحیه بازو گزارش شده است. در این گزارش، یک واریاسیون نادر عصبی و عضلانی به طور هم زمان در بازوی سمت راست و یک واریاسیون عضلانی در بازوی سمت چپ یک جسد معرفی می گردد.
    شرح مورد: اندام فوقانی جسد مردی با سن حدود 35 سال در مهر ماه 1388 در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان به منظور آموزش عملی دانشجویان تشریح گردید. در هنگام تشریح جسد، مشاهده شد که عضله دو سر بازویی در هر دو طرف دارای یک سر اضافی (سر سوم) می باشد. در سمت راست یک واریاسیون عصبی نیز مشاهده شد. در این مورد، عصب عضلانی- جلدی وجود نداشت و شاخه هایی از ریشه خارجی عصب مدیان جایگزین آن شده بود.
    نتیجه گیری
    این واریاسیون نادر برای متخصصین علوم تشریحی و جراحی بسیار ارزشمند است و آگاهی از وجود این گونه واریاسیون ها می تواند از عوارض جراحی در حین عمل بکاهد.
    کلیدواژگان: عضله دو سر بازویی، عضله قرابی، بازویی، عصب عضلانی، جلدی، عصب مدین، تنوع آناتومیک
|
  • H. Yazdi Moghaddam, F. Rahnamai Rahsepar, A. Heidari Pages 165-174
    Background And Objectives
    Delivery is one of the greatest events in the life of a pregnant woman. Although it is considered to be a natural phenomenon, it is potentially dangerous. Entonox used for pain relief and is reasonably effective in labor analgesic practice. The purpose of this study was to compare the APGAR score of the neonates were born to mothers who treated with entonox gas with those who their mothers did not received this gas.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, 130 pregnant women hospitalized at the labor ward of Shahidan Mobini Hospital of Sabzavar were included using simple available sampling method. They were then separated into two groups, case and control, based on their specifications. The data gathering tool for this study was a questionnaire of "investigating the effect of entonox gas as a no-pain labor agent on Neonates’ APGAR" which is individually filled out for each patient by obstetrician colleagues. The APGAR scores of infants were recorded at 1st, 5th, and 20th minutes. The statistical analysis of data was performed by t-test, chi-square and Fisher tests using SPSS software.
    Results
    The results show that there were no significant differences between the two groups in terms of; age, pregnancy period, and using labor induction. The APGAR scores of the case group at 1st, 5th, and 20th minutes postpartum were significantly higher than the control group (p< 0.05).
    Conclusion
    Regarding the importance of controlling pain during delivery and its effect on reducing the mother’s stress, using of entonox gas can be a good option for relieving pain during delivery moreover, it can improve the APGAR score.
  • M. Mirzaei, F. Habilzadeh Pages 175-182
    Background And Objectives
    Osteoarthritis is the most common arthicular disease of human. Medical managements of this disorder are mostly limited to relieving pain usually by NSAIDs. However, due to many side effects of these medications, especially on elderly patients, long-term therapy with these drugs is of major concern. In this study, the analgesic effect of carbamazepine on knee osteoarthritis was compared with diclofenac as a NSAID.
    Materials And Methods
    In this double-blind and randomised clinical trial study, 60 patients diagnosed with knee osteoarthritis were investigated for 6 months. The patients were then categorised into three groups; carbamazepine, diclofenac, and placebo groups. After two weeks of treatment, the pain relief rate was re-evaluated for each patient using Visual Analogue Scale (VAS). The data was then analysed using chi-square test.
    Results
    Patients categorised as carbamazepine and diclofenac groups showed a marked pain relief after treatment period compared to the placebo group (p< 0.05 vs p= 0.12 respectively). However, the analgesic effect of carbamazepine was not significant compared to diclofenac.
    Conclusion
    Carbamazepine has a same analgesic effect on knee osteoarthritis as NSAIDs. So, it may be a favorite alternative to NSAIDs in patients who are not able to tolerate the detrimental effects of these drugs.
  • M. Loloei, F. Zolala Pages 183-192
    Background And Objectives
    Consumption of mineral bottled waters has been considerably increased in the recent years. These waters have some specific mineral and chemical properties which can affect human health. In this study, the quality of bottled waters also known as "mineral bottled waters" are investigated in terms of physical, chemical, and microbial parameters, water hardness, curative properties and also the accuracy of the properties printed on their labels.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 13 brands of mineral bottled waters, available in Kerman markets, were included to investigate seventeen chemical, physical and microbial parameters. The mean value of each parameter was calculated and compared with the standard values and also with the values printed on their labels. In addition, the water hardness and curative properties of different brands were studied based on their ion concentrations.
    Results
    The results of this study showed that 54% of waters were categorized as hard or very hard waters. No microbial contamination was found and none of them had curative properties. A comparison between the chemical properties of these waters and the standard values of drinkable and mineral waters indicated that while all tested waters had a fluoride concentration of lower than standard values, the Cl- (50 mg/l) and NO3- (8 mg/l) concentrations were higher than the standard levels in seven percent of samples. Also, the concentrations of K+ and Na+ were higher than the permitted levels in 23% and 46% of the samples respectively.
    Conclusion
    The different properties of the mineral bottled waters investigated in this study were consistent with the standard levels. However, even a few inconsistency with standard criteria regarding ion concentrations or other propertis may have a detrimental effect on health status which should be taken into account by relevant authorities. Manufacturers also need to adhere more to all realted standard rules and regulateins.
  • L. Jouybari, A. Sanagoo, A. Bibi Soltani Pages 193-204
    Background And Objectives
    Nowadays, throughout the world particularly in developed countries, an important part of the material and spiritual resources devoted to children and their physical and psychological needs. Of course, in this regard, parents have a major responsibility to provide children with their basic rights. The aim of this study was to survey the middle-school students’ viewpoints about respecting their rights by parents.
    Material And Methods
    In this descriptive and cross-sectional study, 1016 male and female middle-school students of Gorgan city were included in 2008 using a randomised multistage cluster sampling procedure. A questionnaire containing 31 specific questions obtained from the United Nations Child Rights Charter was individually filled out for each student. The data was then analyzed by descriptive and nonparametric statistical tests using the SPSS software.
    Results
    Our findings showed that 70.6% of students stated that their rights were completely respected by their parents. The relationships between student's gender (p=0.04), parents education (p=0.001), father's job (p=0.001), family income (p=0.001), and family size (p=0.001) with respecting children rights by parents were statistically significant.
    Conclusion
    Although, many aspects are involved in promoting the physical and psychological well-being of children, but the role of parents is of critical significance. Results showed that overall the satisfaction rate of children regarding respecting their rights by parents was reasonable.
  • M. A. Khalili, A. Hajihasani Pages 205-241
    Background And Objectives
    Running is a basic pattern of the movement causing improvement of functional disorders of the lower limbs. The aim of this study was to determine the suitable method in running exercise (forward or backward) for improvement of the lower limb function.
    Materials And Methods
    In t his experimental and interventional study, 40 healthy female subjects with the range of 18-24 years old included. They randomely separated into two groups, forward and backward running groups. The interventional programme included two methods of running undertaken three days per week for a period of six weeks. Four types of the lower limbs functional tests; Modified Romberg, Vertical Jumping, Single Leg Hop Test for Distance, and Single Leg Hop Test for Time were applied to determine the suitable method of running. The measurements were carried out as pre- and post- tests. For analysis of data, paired and independent t tests were used.
    Results
    During backward running, there were statistically significant differences (p<0. 05) between pre- and post- tests in all four measurement methods, and it improved the lower limb function. However, these findings were observed only in two methods of measurement during forward running (p<0. 05).
    Conclusion
    The results of this study indicated that the effects of backward running exercises on lower limb function tests are significantly more effective than forward running and it may improve dysfunctions of the lower limb.
  • M. Rezaeian Pages 215-224
    Background And Objectives
    Local journals also known as "small journals" are those published for fulfilling the scientific needs of certain communities. The present article is dealt with the problems of these journals and provides some suggestions on how to overcome their pitfalls.
    Materials And Methods
    The Pubmed search engine http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed) was explored using the following keywords of the titles of articles; “small journals”, “local journals”, “small scientific journals” or “small medical journals”. This search strategy retrieved 8 papers. In the next step, and by searching the reference lists of the retrieved papers, the most relevant and up-to-date articles were selected for this review study.
    Results And Discussion
    Evidences suggested that the "small or local journals" have a number of pitfalls including; being published usually in local languages which are not familiar to most people, dealing with general issues rather than specific fields, having low circulations, and confronting enormous difficulties in punctual publications. Nevertheless, by removing the above-mentioned obstacles, these journals can still play an important role either in knowledge dissemination and sharing experiences or improving the health levels in local communities.
    Conclusion
    Small journals could possibly be able to overcome their problems utilising the following strategies;. displaying a firm commitment to their responsibilities, precise planning, creating networks with other local or mainstream journals associated with having support from local, national and international scientists
  • Salem, R. Vazirinejad, M. Tashakory, P. Balai Page 225
    Background And Objectives
    Disturbances of zinc homeostasis have been associated with several diseases including diabetes mellitus. The aim of the present study was to compare the serum level of zinc (Zn) in diabetic type 2 patients with those of non-diabetic control subjects.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 35 diabetic patients referred to the Rafsanjan Diabetes Clinic and 35 healthy non-diabetic controls were selected using simple random sampling method. Both groups aged ≥ 30 and had a similar gender disribiotion. A pre-designed questionnaire was completed for each participant. A fasting blood sample was individually drawn for fasting blood sugar (FBS) and Zn measurement. The data was then analysed using student's t test.
    Results
    Results of this study demonstrated that the difference in mean serum level of zinc between the two groups was statistically significant, 10.58 ± 2.27 µg/dl for patient group versus 16.62 ± 5.04 µg/dl for control group (p=0.001). There were no marked differences in terms of age and gender distribitions execpt the for the FBS level.
    Conclusion
    Our findings showed that the serum level of Zn in the diabetic patients is lower than control group. Further studies are warranted to determine whether zinc supplementation can be used as an adjunct in diabetes management.
  • Gh.R. Asadikaram, M. Asiabanha, A. Rahnema, Z. Shaebani Shahrbabaki, M. Mahmoodi, H. Sasan Pages 231-236
    Background And Objectives
    Apoptosis is a physiological mechanism of cell death and it can be triggered by a variety of internal and external stimuli. It has been shown that some opium derivatives promote cell apoptosis. This study was designed to examine the influence of opium addiction on testicular cell apoptosis in Wistar rats.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on 7 opium-addicted as case group and 7 normal rats as control group. In the case group, animals treated with peritoneal injections of opium twice a day at 8 a.m and 8 p.m for 8 days based on the following regimen; at the first day 30 mg/kg, second day 60 mg/kg, third day 90 mg/kg, forth day 120 mg/kg, and from fifth to eighth day 150 mg/kg. The control group received only normal saline. Apoptosis was then evaluated by TUNEL and DNA fragmentation assays.
    Results
    The results of this study showed that the rate of testicular cells apoptosis in opium-addicted rats were significantly higher than the normal rats (p<0.001).
    Conclusion
    These results indicated that opium addiction may play an important role in testicular cells apoptosis and as a result can cause testicula dysfunction and reduced testosterone production which may culminate in infertility.
  • Z. Alizadeh, Sh. Amani Abkenari, A. Hosseini Pages 237-242
    Background And Objectives
    Different neuromuscular variations have been reported in the arm. In this case, a rare concurrent neuromuscular variation in right arm and a muscular variation in left arm are reported in a cadaver. Case report : During dissection of a cadaver, we found that the biceps brachii muscle had an additional head [third head] in both sides associated with a neural variation in the right side. In this case, the musculocutaneous nerve did not exist and was replaced by the branches of lateral root of the median nerve.
    Conclusion
    Based on this report, it might be a major of significance for both anatomists and surgeons to reduce the prospective complications.