فهرست مطالب

دیابت و متابولیسم ایران - سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، بهار و تابستان 1382)

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، بهار و تابستان 1382)

  • 79 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/02/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله مروری
  • خسرو عادلی صفحه 75
    امروزه گسترش روزافزون اپیدمی سندرم متابولیک به خوبی شناخته شده است و تلاشهای گسترده ای برای درک علل پیدایش و عواقب مهم متابولیک آن در حال انجام است. یکی از پیامدهای شدید مقاومت به انسولین، هیپرتری گلیسریدمی است که به نظر می رسد عمدتا در اثر تولید بیش از حد لیپوپروتیین های سرشار از تری گلیسرید حاوی آپو B باشد. در نتیجه در سالهای اخیر مکانیسم های غیر طبیعی تنظیم کننده لیپوپروتیین های آتروژنیک حاوی آپو B مورد توجه زیادی قرار گرفته است. اخیرا برای درک بهتر مکانیسم های مسئول اختلال متابولیسم چربی در حالت مقاومت به انسولین از مدل های in vivo و in vitro استفاده می شود. نتایج مدل های حیوانی و نیز مطالعات انسانی حاکی از این است که تولید بیش از حد VLDL توسط کبد عامل اساسی در پیدایش حالت مقاومت به انسولین، اختلال متابولیسم لیپوپروتیین ها در کبد و تولید بی رویه لیپوپروتیین های حاوی آپو B، از یک مدل حیوانی مقاوم به انسولین یعنی هامستر تغذیه شده با فروکتوز استفاده می شود. نتایج حاصل از آزمایشهای انجام شده بر روی این مدل نشان می دهد که در حالت مقاومت به انسولین، ترشح VLDL حاوی آپو B105 از کبد و نیز لیپوپروتیینهای غنی از تری گلیسرید حاوی آپو B 48 از روده، افزایش می یابد. در حالت مقاومت به انسولین ممکن است کاهش اثر پیغام رسانی انسولین در کبد و روده نقش اساس در تولید بیش از حد لیپوپروتیین ها داشته باشند، شناسایی کرده ایم.این مقاله به پیشرفتهای اخیر در این زمینه می پردازد و این فرضیه را که تداخل پیچیده ای بین افزایش جریان اسیدهای چرب آزاد از بافتهای محیطی به کبد و روده در اثر هیپر انسولینمی و افزایش دراز مدت تولید چربی وجود دارد، نشان می دهد.
    کلیدواژگان: دیس لیپیدمی، مقاومت به انسولین، دیابت قندی، آپولیپوپروتیین B
  • باقر لاریجانی، فرشاد فروزنده صفحه 93
    دیابت قندی یکی از بیماری های اصلی آسیب رسان به دستگاه های متعدد بدن است. تعداد زیادی عوارض ناشی از این بیماری وجود دارد که یکی از آنها اختلالات پای دیابتی است. تقریبا 15% از کسانی که مبتلا به دیابت هستند در طول زندگی خود مبتلا به عوارض پای دیابتی می شوند. عفونت، زخم یا گانگرن پا که در بعضی موارد به آمپوتاسیون انگشت یا قسمتی از پا منجر می شوند، شایعترین مشکلات این بیماران را تشکیل می دهند. هر چند بیش از 50% موار آمپوتاسیون های غیر تروماتیک را اختلالات پای دیابتی تشکیل می دهند، اغلب این مشکلات با مراقبتهای منظم قابل پیشگیری هستند. پزشکان می توانند با ارایه اطلاعات در مورد اهمیت مشاهده هر روزه و دقیق پا توسط بیمار، تامین کفش مناسب و درمان زود هنگام آسیب های ایجاد شده و سایر اقدامات نقش موثری در پیشگیری از اختلالات جدی داشته باشند. مشکلات پا در افراد دیابتی نتیجه سه عامل اولیه مهم است: نوروپاتی، اشکال در خونرسانی و کاهش مقاومت در براابر عفونتها. البته بد شکلی های پا و تروما نیز نقش موثری در زخم شدن و عفونت پا در این افراد دارند. هر چند همه اختلالات پای دیابتی به طور کامل قابل پیشگیری نیستند، می توان میزان بروز و ناتوانی حاصل از آنها را با پیشگیری و اقدامات مناسب و علمی به میزان زیادی کاهش داد.
    کلیدواژگان: دیابت قندی نوع 1، دیابت قندی نوع 2، پای دیابتی، سبب شناسی، تشخیص، درمان، پیشگیری
  • مقالات پژوهشی
  • محمود سوید، مسعود کاویانی، محمود بهکام، غلامحسین رنجبر عمرانی صفحه 105
    مقدمه
    در مورد شیوع اختلالات شنوایی در بیماری دیابت نتایج مطالعات قبلی متناقض و از صفر تا 93% متغیر بوده است.
    روش ها
    آستانه شنوایی در 80 بیمار دیابتی با میانگین عمر 16±08/49 و دامنه سنی 16 تا 65 سال و 78 فرد غیر دیابتی به وسیله شنوایی سنجی با تون خالص و شنوایی سنجی کلامی بررسی شد. هیچکدام از افراد مورد مطالعه سابقه تماس با عوامل مختل کنند شنوایی نداشتند.
    یافته ها
    آستانه شنوایی در بیماران دیابتی به صورت میانگین 8/1±74/5 دسی بل ضعیف تر از گروه شاهد بود و در مجموع 53.7% دیابتی ها آستانه شنوایی ضعیف تری نسبت به گروه شاهد داشتند. گروه بیماران در آزمون افتراق کلامی ضعیف تر ولی در درک کلام مشابه گروه شاهد بودند. در بیماران مسن تر آستانه شنوایی برای فرکانس های بالاتر و در افراد جوان برای فرکانس های پایین تر اختلال بیشتری نشان می داد. میزان اختلال شنوایی ارتباطی با جنسیت، مدت بیماری و وجود سابقه خانوادگی دیابت نداشت. بیماران مبتلا به رتینوپاتی، آستانه شنوایی ضعیف تری داشتند.
    نتیجه گیری
    اختلالات شنوایی در بیماران دیابتی شایع است.
    کلیدواژگان: دیابت قندی، ناشنوایی، آستانه شنوایی
  • باقر لاریجانی، ابراهیم جوادی، شهین یاراحمدی، پیمان شوشتری زاده، مهیار غلامپور دهکی، سید مجید اخوان حجازی صفحه 111
    مقدمه
    دیابت نوع 1 به طور اولیه در اثر تخریب خود ایمنی یا ناشی از نقص اولیه در کارکرد سلولهای بتای پانکراس بارز می گردد. شایع ترین شکل دیابت نوع 1، نوع خود ایمن آن است که امکان همراهی آن با سایر اشکال اختلالات غددی مانند نارسایی آدرنال، تیروییدیت هاشیموتو و غیره وجود دارد. تیروییدیت خود ایمن از جمله بیماری های همراه دیابت نوع1 است که در طی آن پادتن هایی علیه تیروگلوبولین (TG)، پروکسید از تیرویید (TPO) و هورمون تحریک کننده تیرویید (TSH) در خون پدید می آیند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع بیماری های خود ایمن تیرویید در افراد دیابیت نوع 1 و مقایسه آن با افراد سالم است.
    روش ها
    بدین منظور 200 بیمار مبتلا به دیابت نوع 1 و 200 فرد سالم غیر دیابتی که از نظر سن و جنس با گروه بیمار جور بودند از نظر میزان هورمونهای تیرویید (T3RU/T3/T4/TSH) و پادتن های ضد تیرویید(TPO - Ab، TG-Ab) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    غلظت TPO - Ab و TG-Abدر افراد دیابتی نوع 1 مورد مطالعه به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (P<0.001)، همچنین میانگین غلظت سرمی TG-Ab در گروه بیماران بیش از چهار برابر و میانگین غلظت سرمی TPO - Ab حدودا سه برابر گروه شاهد بود، همچنین میزان شیوع هیپرتیروییدی بالینی (subclinical) در گروه بیماران دیابتی نوع 1 چهار برابر گروه سالم بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد انجام آزمونهای غربالگری هورمونی تیرویید و پادتن های ضد تیرویید در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 به ویژه در کودکان، جهت شناسایی اختلالات خود ایمنی تیرویید و انجام اقدامات درمانی ضروری باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 1، تیروییدیت خودایمن، پادتن های ضد تیرویید
  • رحیم وکیلی، محمد جواد موسوی تقی آبادی صفحه 117
    مقدمه
    دیابت شایع ترین بیماری غدد درون ریز و متابولیسم کودکان است و با توجه به عوارض جسمی و روانی آن، لازم است مبتلایان آگاهی کافی از بیماری خود داشته و نقش فعال و موثری در کنترل قند ایفا نمایند. انجام آزمایشهای مکرر و مصرف روزانه دارو هزینه زیادی در بر دارد، از این رو بیماران دیابتی باید مورد حمایت قرار گیرند. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت کنترل بیماری و میزان استفاده از تسهیلات در بیماران دیابتی 1 می باشد.
    روش ها
    مطالعه مقطعی بر روی 150 بیمار مبتلا به نوع 1 دیابت انجام شده و نتایج با شرایط بیماران در کشورهای آلمان، فرانسه، امریکا، استرالیا و عربستان مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه بیانگر رژیم انسولین درمانی ناقص و غیر استاندارد (در 59% بیماران)، داشتن گلوکومتر و نوار آزمون گلوکز (79/3% بیماران) و وارسی مرتب HbA1c فقط در 66/8% موارد بود که با وضعیت کنترل بیماران در سایر کشورها تفاوت آماری معنی داری دارد.(P<0.001)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه لازم است دوره های آموزشی ویژه برای بیماران مبتلا به دیابت برگزاری و کلیه بیماران دیابتی تحت پوشش بیمه های حمایتی قرار گرفته و آزمایشهای لازم برای نظارت بر کنترل بیماری به صورت رایگان برای آنها انجام شود.
    کلیدواژگان: دیابت قندی، نظارت بر کنترل دیابت، بیمه
  • سید مهرداد صولتی، آرش قنبریان، مازیار رحمانی، نرگس سربازی، سیما الله وردیان، فریدون عزیزی صفحه 121
    مقدمه
    وجود عوامل خطرزای قلبی - عروقی موضوع مودر بحث در مطالعات مختلف می باشد. مطالعاتی که برای یافتن یک ابزار ساده غربالگری که بتواند عوامل خطرزای نامعمول را پیش بینی کند اخیرا وجود همزمان بالا بودن دور کمر و افزایش تری گلیسرید سرم را به عنوان یک معیار برای پیش بینی اختلالات متابولیک که به بیماری عروق کرونرمنجر می شود، پیشنهاد کرده اند. مطالعه حاضر جهت بررسی عوامل خطرزای قلبی - عروقی در چهرگون (phenotype) مذکور انجام شده است.
    روش ها
    این بررسی در کلیه زنان سنین 18-65 ساله که مبتلا به دیابت نبودند، از جمعیت تحت پوشش مطالعه قند و لیپید تهران انجام شده افراد براساس تری گلیسرید ناشتای سرم و اندازه دوره کمر به چهار گروه TgHWH (تری گلیسرید بالای 160 میلی گرم در دسی لیتر و دور کمر بالای 80 سانتی متر)،TgHWL (تری گلیسرید بالاتر از 160 میلی گرم در دسی لیتر و دور کمر کمتر از 80 سانتی متر)، TgHWH (تری گلیسرید کمتر از 160 میلی گرم در دسی لیتر و دور کمر بیشتر از 80 سانتی متر)، TgHWL (تری گلیسرید کمتر از 160 میلی گرم در دسی لیتر و دور کمر کمتر از 80 سانتی متر) تقسیم شدند. سپس عوامل خطر زای قلبی - عروقی شامل متغیرهای لیپیدی و تن سنجی (anthropometric) در گروه ها مورد مقایسه آماری قرار گرفتند. همچنین شیوع افراد مبتلا به پرفشاری خون، HDL-C بالاتر از 130 میلی گرم در دسی لیتر، کلسترول تام بیشتر از 220 میلی گرم در دسی لیتر وHDL-C کمتر از 45 میلی گرم در دسی لیتر در گروه ها بررسی شدند.
    یافته ها
    نمونه های مورد بررسی 5630 نفر بودند. 5/27% در گروه TgLWL و 9/31% در گروه TgHWH قرار داشتند. سن افراد در گروه TgHWH به طور معنی داری بالاتر از سایر گروه ها بود 28±10)، 39±12، 36±12، 46±11 سال به ترتیب در TgLWL،TgLWH، TgHWL،TgHWH، (P<0.001. فشار خون سیستولی و دیاستولی، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر در گروه TgHWH به طور معنی داری بالاتر از سایر گروه ها بود. در بررسی متغیرهای آزمایشگاهی مشاهده شد که در گروه TgHWH غلظت سرمی کلسترول تام، تری گلیسرید، 150±41) LDL-C، 131±41، 132±35، 111±32 میلی گرم در دسی لیتر به ترتیب در گروه های TgHWH،TgHWL، TgLWH،TgLWL، (P<0.001 بالاتر و 40±10) HDL-C، 42±11، 47±11، 48±11 میلی گرم در دسی لیتر به ترتیب در گروه های TgHWH، TgHWL، TgLWH، TgLWL، (P<0.001 پایین تر از سایر گروه ها بود. شیوع افرادی که حداقل چهار عامل خطرزا داشتند در گروه %61.4 TgHWH و در گروه %1 TgLWL بود.
    نتیجه گیری
    از معیار ساده بالا بودن دور کمر به همراه افزایش تری گلیسرید (TgHWH) می توان در زنان به عنوان یک ابزار غربالگری برای پیش بینی دیگر عوامل خطرزای قلبی - عروقی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کلسترول، تری گلیسرید، HDL، C، LDL، C، دور کمر
  • آرش حسین نژاد، باقر لاریجانی صفحه 129
    مقدمه
    تشخیص بموقع اختلال تحمل گلوکز در بارداری در پیشگیری از عوارض مادری و جنینی اهمیت دارد. هدف از این مطالعه بررسی همراهی یافته های بالینی و آزمایشگاهی با درجات اختلال تحمل کربوهیدرات در دوران بارداری در مقایسه با افراد طبیعی است.
    روش ها
    خانم باردار به پنج درمانگاه دانشگاهی مراجعه نمودند. موارد شناخته شده دیابت قبل از بارداری از مطالعه خارج شدند. آزمون تحمل گلوکز یک ساعته 50 گرم با روش غربالگری همگانی مورد استفاده قرار گرفت. در مواردی که نتیجه این آزمون 130? میلی گرم در دسی لیتر بود. آزمون تحمل گلوکز سه ساعته 100 گرم انجام می شد. براساس نتایج آزمون های GCT و GTT، کلیه مراجعان به چهار گروه دیابت بارداری،IGCT، IGT و طبیعی تقسیم شدند. سابقه فامیلی و عوارض در بارداری های قبلی از بیماران اخذ شد و معاینات کامل بالینی انجام گرفت که شامل تعیین شاخص توده بدن و فشار خون ارزیابی افزایش وزن، پروتیینوری، گلیکوزوری، هیدرآمنیوس و ادم بودند. ادرار زیاد و پرنوشی مهمترین یافته های مورد توجه بودند.
    یافته ها
    از بین 2416 خانم باردار، 114 نفر (4.7%) مبتلا به دیابت بارداری بودند. از میان این 114 نفر 42 نفر (8/36%) چاقی، 39 نفر (2/34%) گلیکوزوری، 5 نفر (3/4%) پره اکلامپسی و 22 نفر (2/19%) افزایش وزن غیر طبیعی داشتند. ادرار زیاد (9/14%) و پرنوشی (6/12%) مهمترین یافته ها بودند. بیماران مبتلا نه دیابت بارداری در مقایسه با افراد طبیعی، گلیکوزوری، پلی هیدرآمنیوس، پروتئینوری، افزایش وزن و شاخص توده بدن بالاتری داشتند. همراهی این یافته ها در بیماران دیابت بارداری نسبت به افراد طبیعی از نظر آماری معنی دار بود. از بین بیماران دیابت بارداری 59 نفر (7/51%) هیچ یافته بالینی و آزمایشگاهی نداشتند.
    نتیجه گیری
    شیوع افراد بدون علامت در بیماران مبتلا به درجات اختلال تحمل کربوهیدرات نشان می دهد که غربالگری براساس یافته های بالینی و آزمایشگاهی، بیماران زیادی را ناشناخته باقی می گذارد. علی رغم اینکه غربالگری براساس این یافته ها کارآیی لازم را ندارد، می تواند در ارزیابی سلامت دوران بارداری در این بیماران سودمند باشند.
    کلیدواژگان: اختلال تحمل گلوکز، دیابت بارداری، علامت شناسی، غربالگری، حساسیت، ویژگی
  • ابراهیم جوادی، علیرضا شفایی، اردوان ایروانی صفحه 143
    مقدمه
    شیوع بیماری های قلبی عروقی در جوامع بشری و ارتباط آن با بی تحرکی مورد توجه پژهشگران قرار گرفته است. یکی از عوامل مهمی که در روند آترواسکلروز نقش بسزایی دارد اکسیداسیون LDL است و اکسیداسیون تابع عوامل آنتی اکسیداسیون و نوع LDL ها می باشد. اکسیداسیون LDL منشا بسیاری از مکانیسم هایی است که می تواند به تشکیل آتروم منجر گردد. در این رابطه فعالیت های بدنی دارای نقش حفاظتی هستند و با تغییر نوع LDL در اثر فعالیت بدنی از حساسیت LDL ها به اکسیداسیون کاسته می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر فعالیت های بدنی روی حساسیت LDL ها نسبت به اکسیداسیون می باشد.
    روش ها
    تعداد 28 نفر مرد، 14 نفر ورزشکار با میانگین سنی 2±48 و 14 نفر غیر ورزشکار با میانگین سنی 4±44 انتخاب گردید. مقدار 10 cc خون ناشتا جهت بررسی حساسیت LDL ها به اکسیداسیون و لیپوپروتیین ها و لیپیدها گرفته شد. جهت بررسی حساسیت LDL به اکسیداسیون از روش conjugated diene مطابق دستورالعمل Puhl استفاده شد. کلسترول و تری گلیسرید به روش آنزیماتیک و HDL-c به روش رسوبی و LDL-cبا استفاده از فرمول فریدوالد محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که LDLهای ورزشکاران مقاومت بیشتری در برابر اکسیداسیون در مقایسه با غیر ورزشکاران دارند lag time) ورزشکاران10±35/60 و در غیر ورزشکاران 10±64/54) اگر چه از نظر آماری این اختلاف معنی دار نبود و میزان HDL-c ورزشکاران بیش از غیر ورزشکاران (8±2/46 در مقابل 5/8±38) و از نظر آماری معنی دار می باشد و میزان LDL و VLDL ورزشکاران اختلاف معنی داری با غیر ورزشکاران نداشت.
    نیتجه گیری: شواهد تجربی این فرضیه را که اکسیداسیون LDL به آترواسکلروز منجر می شود تایید می کنند و گزارش ها حاکی از نقش فعالیت های بدنی و تمرینات ورزشی به عنوان یک عامل حفاظت کننده در برابر پیشرفت بیماری آترواسکلروز می باشد. اگر چه عوامل دیگری مانند غلظت ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و ترکیب LDLها و نوع LDLها در فرآیند آترواسکلروز موثر می باشد که باید مورد بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: اکسیداسیون LDL، آترواسکلروز، فعالیت بدنی
|
  • Khosrow Adeli * Page 75
    Insulin resistant states are emerging rapidly and lots of efforts have gone into understanding their pathogenesis and major metabolic consequences. Hypertriglyceridemia, a major complication of this metabolic syndrome, seems to be caused by overproduction of lipoproteins (LPs) containing apo B that are rich in triglycerides. Some in vitro and in vivo models have been introduced so as to understand mechanisms governing lipid metabolism in insulin resistance states. Human and animal studies have suggested a key role for overproduction of VLDL in hypertriglyceridemia and dyslipidemic states. Recently, we have employed a diet-induced animal model of insulin resistance (hamster fed with fructose) in our laboratory in order to examine the relationship among development of insulin resistant state, impaired metabolism of LPs and overproduction of LPs containing apo B. These experiments have indicated that insulin resistant states occur along with overproduction of VLDL containing apoB105 from liver and enteral LPs rich in apo B 48. In insulin resistant states, decreased metabolic signaling to liver and intestine seems to play a critical role in overproduction of LPs. We have also been recognized a number of intracellular factors which may regulate VLDL production. This article reviews recent advances in the area; the hypothesis indicating that a complex interaction exist between increased free fatty acids flow from peripheral tissues to the liver and intestine (caused by hyperinsulinemia) and prolonged lipogenesis has also been expounded.
    Keywords: dyslipidemia, insulin resistance, diabetes mellitus, apolipoprotein B
  • Bagher Larijani *, Farshad Forouzandeh Page 93
    Diabetes mellitus is characterized by several adverse consequences among which diabetic foot is a major complication. With a life long incidence of 15%, diabetic foot is accountable for more than 50% of non-traumatic lower limb amputations. Regular care, proper footwear and early treatment, but, have proved effective measures in preventing such outcome. The problem and features as infection, ulceration, or gangrene. Neuropathy, poor circulation, and decreased resistance to infection are the three major contributors to the development of diabetic foot; which when present, foot deformities or minor trauma can readily lead to ulceration and infection. Not all diabetic foots are preventable, but appropriate preventive measures can dramatically reduce their occurrence.
    Keywords: diabetes mellitus type 1, diabetes mellitus type 2, diabetic foot, pathology, diagnosis, treatment, prevension
  • Mahmood Soveid, Masood Kaviani, Mohammad Behgam, Gholamhosein Omrani * Page 105
    Background
    A controversy exists on the prevalence of hearing impairment in diabetic patients. Previous studies have reported figures ranging from 0 to 93%.
    Methods
    80 diabetic patients (mean age: 49.0816; range: 16-65 years) were evaluated with regards to their hearing thresholds, using pure tone and speech audiometry. The results were compared with 78 healthy controls. None of the patients or controls reported histories on exposures that might affect their hearing power.
    Results
    For all frequencies, lower hearing thresholds were registered in diabetic patients (on average 5.741.8 dB) compared to the controls. In sum, 53.7% of diabetics showed hearing thresholds lower than controls. Diabetics had poorer speech discrimination function but equal speech reception as compared to the controls. Age seemed to influence the mode of hearing impairment in the diabetic patients. To say, high frequencies disturbances were more commonly affected in older diabetics the reverse was true for the younger ones. Genders, duration of diabetes and positive family history for diabetes were not related to the degree of hearing impairment. Patients with retinopathy had poorer hearing threshold.
    Conclusion
    Hearing loss seems to be a frequent feature of diabetes mellitus.
    Keywords: Diabetes mellitus, hearing loss, hearing threshold
  • Bagher Larijani, Shahin Yarahmadi, Ebrahim Javadi, Payman Shooshtaryzadeh *, Seyed Majid Akhsvan Hejazi, Mahyar Gholazmpor Dahaki Page 111
    Background
    Diabetes type 1 is characterized by autoimmune destruction or primary dysfunction of pancreatic  cells. The more common form is the autoimmune type, which can be associated with other endocrine malfunction such as adrenal insufficiency and Hashimoto’s thyroiditis. Autoimmune thyroiditis is characterized by presence of anti TG, anti TPO and anti TSH antibodies in the plasma. This study has investigated the prevalence of autoimmune thyroid disorders in type 1 diabetic patients.
    Methods
    200 type 1 diabetics and 200 age/sex matched non-diabetic controls were recruited. Blood samples were taken to determine serum levels of thyroid hormones (T3RU, T3, T4, and TSH) and antithyroid antibodies.
    Results
    TG-Ab and TPO-Ab levels were significantly higher (P<0.001) in diabetics compared to controls (mean TG-Ab: 955.7±495.5 in diabetics and 451.0±189.5 in controls; mean TPO-Ab: 463.2±182.3 in diabetics and 112.4±38.3 in controls). Clinical and subclinical hyperthyroidism was four times more common in diabetics.
    Conclusion
    It seems reasonable that type 1 diabetic patients, especially those at younger ages, be screened for thyroid hormones and anti-thyroid antibodies
    Keywords: Diabetes type 1, autoimmune thyroiditis, Anti, thyroid antibodies
  • Rahim Vakili *, Mohammad Javad Mosavi Tagheabadi Page 117
    Background
    Diabetes mellitus, the most common metabolic disorder of childhood, has important physical and emotional complications; this urges the role of patient education and self-monitoring. Diabetes is costly since patients have to do several lab tests and spend a lot on treatment.
    Methods
    150 patients with IDDM entered this cross-sectional study. The metabolic control and degree to which these patients were utilizing available facilities were determined and compared with same surveys from Germany, France, USA, Australia, and Saudi Arabia.
    Results
    91.3% of patients had no glucometer thus were unable to do self-monitoring. HbA1C had been regularly determined in only 8.66%. Insulin therapy was improper or inadequate in 59.1%. The quality of metabolic control was significantly poorer than the other mentioned nations (P< 0.001).
    Conclusion
    The study advocates educational programs for diabetics. Complete insurance coverage and free weekly lab tests are also suggested.
    Keywords: diabetes mellitus, metabolic control, insurance
  • Seyed Mehrdad Sulati, Arash Ghanbarian, Maziayar Rahmani, Narghes Sarbazi, Sima Alah Verdian, Fereidoun Azizi * Page 121
    Background
    Risk factors of cardiovascular disorders have been the subject of several studies. Recently, simultaneous high waist circumference (WC) and high serum triglyceride (Tg) has been proposed as a simple screening measure to predict non-traditional risk factors. This study has looked at the risk factors of cardiovascular disorders present in subjects with this phenotype.
    Methods
    Non diabetic females of age 18-65 years who had been enrolled in the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS) were recruited. Based on fasting Tg and WC, subjects fell into four categories: TgHWH (Tg>160 mg/dl, WC>80 cm), TgHWL (Tg>160 mg/dl,WC<80 cm), TgLWH(Tg<160 mg/dl,WC>80 cm) and TgLWL (Tg<160 mg/dl,WC<80 cm). Cardiovascular risk factors including lipid profiles and anthropometric variables were compared between the categories. The prevalence of hypertension, LDL-C>130 mg/dl, total cholesterol>220 mg/dl and HDL- C<45 mg/dl were also determined in each category.
    Results
    5630 subjects were studied. TgLWL and TgHWH constituted to 27.5 % and 31.9 % of subjects, respectively. Mean age of subjects dropping in TgLWL, TgLWH, TgHWL and TgHWH groups was 28±10, 39±12, 36+12 and 46±11, respectively and TgHWH subjects were significantly older than other groups (p<.001). Systolic and diastolic blood pressures, body mass index and WC were significantly higher in TgHWH. Significantly higher levels of total cholesterol, triglycerides and LDL-C and significantly lower level of HDL-C were found in the TgHWH group. The prevalence of subjects with four or more risk factors was 61.4% in TgHWH versus 1% in TgLWL group.
    Conclusion
    Parallel high waist circumference and high serum triglycerides (TgHWH) can find use as a simple screening measure to predict other risk factors of cardiovascular disorders.
    Keywords: Cholesterol, Triglycerides, HDL, C, LDL, C, Waist circumference
  • Arash Hossein, Nezhad *, Bagher Larijani Page 129
    Background
    Early detection of carbohydrate intolerance is important to prevent maternal and perinatal complications. This study aims to determine association of symptoms and clinical feature with different degree of carbohydrate intolerance in comparison with healthy pregnant women.
    Methods
    Two thousand four hundred sixteen pregnant women referred to five university hospital clinics were followed up until delivery. Previously known diabetic patients were excluded from the study. The universal screening was performed with a 50-g 1-hour glucose challenge test (GCT). Those with plasma glucose 130mg/dl underwent a 100-g 3-hour glucose tolerance test (GTT) to diagnose gestational diabetes mellitus (GDM) according to Carpenter and Coustan criteria. Also based on result of GCT and GTT all pregnancy divided to four groups GDM, impaired GCT (IGCT), impaired GTT (IGT) and normal pregnancy. Family and obstetric histories were taken followed by a complete physical examination included: BMI and blood pressure measurements, excess weight gain during pregnancy, proteinuria, glycosuria, polyhydramnios, and edema. Symptoms were considered were as followed: polyuria, polydipsia.
    Results
    Among the 2416 pregnant women, 114(4.7) were diagnosed with GDM. Of the 114, 42(36.8%) were obese, 39 (34.2%) had glycosuria, 5 (4.3%) had pre-eclampsia,, 22 (19.2%) had abnormal excess weight gain during pregnancy. The most important symptoms were polyuria (14.9%), polydipsia (12.6%). In comparison with healthy group, GDM patients had a significantly higher BMI, glycosuria, polyhydramnios, proteinuria, and excess weight gain. Association of these symptoms in GDM patients was significantly different from that in healthy pregnant women. Out of 114 GDM patients 59 (51.7%) did not have any symptoms or any abnormal clinical features.
    Conclusion
    The rate of asymptomatic patients in different level of carbohydrat intolerance indicates that symptom – based screening would miss many subjects. Despite clinical feature is not a reliable basis for screening GDM patients, it maybe used to improve maternal surveillance.
    Keywords: Impaired glucose tolerance, gestational diabetes mellitus, symptomatology, screening, sensitivity, spesitivity
  • Ebrahim Javadi *, Alireza Shafaei, Ardavan Irvani Page 143
    Background
    LDL oxidation plays a significant role in atherosclerosis process. Change in LDL type, occurring with physical activity, and the resulting decrease in LDL sensitivity to the oxidative process can protect the subject against atherosclerosis. This study has compared LDL sensitivity to oxidation in athletes and non athletes.
    Methods
    14 male athletes (aged 482) and 14 male non athletes (aged 444) were recruited. 10 ml venous fasting blood was obtained from each subject. According to the PUHL guidelines, LDL sensitivity to oxidation was evaluated using conjugated diene method. Cholesterol and triglyceride were measured by enzymatic immunoassay. HDL-c was measured by precipitation method. LDL was calculated by Fried-Wald formula.
    Results
    LDLs from athletes’ sera were less vulnerable to oxidation than non-athletes’ sera. To say, mean lag time in athletes was 60.35 10 compared to 5610 in non athletes. This difference, however, was not statistically significant. A significant difference existed between the two groups with regard to HD L-c level (46.28 vs. 388.5; P
    Keywords: LDL oxidation, atherosclerosis, physical activity