فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 31، تابستان 1381)

  • 84 صفحه، بهای روی جلد: 7,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/05/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • طاهره سادات جعفرزاده، محمد عرفان، پروفسور دیودی واتس، آرنولد کش صفحه 5
    دنتین باندینگ رزین معمولا بدون فیلتر هستند؛ انقباض ناشی از پلیمریزاسیون آنها قابل ملاحظه می باشد و می تواند سبب تولید تنش داخلی (Internal Stress) در باندینگ رزین و در نهایت پارگی حد فاصل بین رزین کامپوزیت و عاج گردد. این مطالعه با هدف طراحی یک روش مناسب جهت اندازه گیری میزان انقباض ناشی از پلیمریزاسیون در رزین های بدون فیلتر و در ضخامتهای بسیار نازک و نیز بررسی اثر ضخامت بر میزان انقباض و با استفاده از یک باندینگ رزینی به نام Scotchbond Multipurpose 3M انجام شد. هدف اول از این مطالعه بررسی و ایجاد روشی مناسب برای اندازه گیری انقباض ناشی از پلیمریزاسیون خطی رزین ها در ضخامتهای نازک به کار می روند و جهت کنترل انقباض ناشی از پلیمریزاسیون آنها نیاز به روشی است که بتواند بخصوص در ضخامتهای نازک از روش رینگ و برای اولین بار روش غیر تماسی لیزری استفاده گردید. به منظور بررسی رابطه مستقیم لگاریتمی بین ضخامت باندینگ رزین و انقباض آن وجود دارد. دستگاه طراحی شده جهت اندازه گیری انقباض در ضخامتهای پایین دقیق و حساس بود و ثابت کرد که با افزایش لگاریتم ضخامت باندینگ رزین میزان انقباض آن افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: انقباض، باندینگ، سنسور لیزر
  • سوسن میرمحمدرضایی، ابوالقاسم تقوی نیا صفحه 18
    اخیرا آلیاژ مینالوکس (بیس متال عاری از بریلیوم) به بازار عرضه شده و برای آن لحیمی معرفی نشده است؛ از سوی دیگر بنا بر ادعای کارخانه سازنده، این آلیاژ مشابه وراباند2 می باشد. این مطالعه با هدف بررسی مقاومت کششی دو آلیاژ لحیم شده با Verasolder انجام شد. تعداد 12 نمونه دمبلی شکل به طول 18 و قطر 3 میلی متر از هر آلیاژ طبق دستور کارخانه سازنده ریخته شد. تعداد 6 عدد از نمونه های هر دو نوع آلیاژ فوق به وسیله دیسک از وسط برش داده شدند؛ سپس با استفاده از یک Jig مخصوص، به فاصله 0.3 میلیمتر از هم قرار گرفتند و توسط آلیاژ Verasolder به هم لحیم شدند و 6 عدد دیگر از هر دو نوع آلیاژ ایرانی و خارجی لحیم نشده، به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند؛ سپس نمونه ها تحت نیروی کششی قرار گرفتند و مقاومت کششی نمونه ها ثبت گردید. آنالیز واریانس دو طرفه، نشان داد که استحکام کششی آلیاژهای مینالوکس و وراباند2 از نظر آماری دارای اختلاف معنی داری نمی باشند (686 Verasolder، 723 مینالوکس)؛ اما استحکام کششی دو نوع آلیاژ فوق بعد از استفاده از لحیم، دارای اختلاف معنی داری بودند (308 مینالوکس، 432 وراباند2). آلیاژ وراباند2 نسبت به آلیاژ مینالوکس، استحکام کششی بیشتری را پس از لحیم کردن نشان داد.
    کلیدواژگان: آلیاژ بیس متال، لحیم کاری، استحکام کششی
  • عباس منزوی، سوسن میرمحمدرضایی، حمید باجلان صفحه 27
    موارد استفاده از مومها در دندانپزشکی بسیار وسیع است؛ موم ها مواد ترموپلاستیک می باشند که در اثر گرما و سرما تغییر شکل می دهند. دو خاصیت مهم موم های بیس پلیت سیلان و ضریب انبساط حرارتی خطی می باشد. اخیرا مراکز متعددی در داخل کشور نسبت به تولید انواع موم های دندانپزشکی اقدام نموده اند؛ در حالی که آنها را استاندارد نکرده اند و در نتیجه نارضایتی مصرف کنندگان را به دنبال داشته است. در این تحقیق دو عامل فوق در سه نوع موم ایرانی با موم خارجی کاوکس(Cavex) بر مبنای آزمایش شماره 24 استاندارد ADA مقایسه گردید. جهت اندازه گیری میزان سیلان در دماهای 23، 37 و 45 درجه سانتیگراد از آنالیز آماری Wilcoxon استفاده شد. نتایج نشان داد که در دمای 23 درجه سانتیگراد سیلان دو موم کاوکس و آذردنت مطابق استاندارد ADA بوده ولی دو نوع دیگر چنین نبوده است؛ در دمای 37 درجه سانتیگراد سیلان هیچ یک از موم ها در حد استاندارد نبود و در دمای 45 درجه سانتیگراد سیلان آنها قابل قبول بود و ضریب انبساط حرارتی برای دو موم کاوکس و آذردنت مطابق استاندارد ADA بود.
    کلیدواژگان: مومهای دندانی، سیلان، انبساط حرارتی
  • سعید نوکار، عباس منزوی، فلورا هاشمی صفحه 36
    گیر، ثبات و تطابق لبه ای روکشها تا حدود زیادی به چگونگی آماده سازی دندان بستگی دارد. زاویه تقارب مناسب تا حد زیادی این موارد را تامین می کند. در این تحقیق روش جدیدی برای اندازه گیری زاویه تقارب دندانهای آماده شده برای روکشهای تک کراون در مطبهای دندانپزشکان عمومی شهر تهران به کار گرفته شد و طی آن 325 دای که توسط دندانپزشکان عمومی شهر تهران آماده شده بود، از10 لابراتوار در سطح شهر جمع آوری شد. دای ها از ناحیه زیر خط خاتمه تراش، تریم و سپس یک بار در بعد باکولینگوالی و یک بار در بعد مزیودیستالی به وسیله رایانه، اسکن (Genius Color Page-HR6) شدند؛ همچنین زاویه تقارب دای ها در نرم افزارAdobe Photoshop (5.0) اندازه گیری گردید. تحلیل آماری داده ها با استفاده از تست آنالیز واریانس و t- student به کمک نرم افزار SPSS انجام شد؛ نتایج نشان داد که میانگین زاویه تقارب از 34/8±18/16 مربوط به کانین فک بالا تا 38/10±18/35 مربوط به مولر فک پایین قرار داشت و زاویه تقارب اندازه گیری شده بیشتر از میزان ایده آل (16-10 درجه) بود. دای های مربوط به دندانهای مولر فک پایین دارای بیشترین تقارب بودند. نتایج این بررسی مورد استفاده اساتید، دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان و نیز نشانگر بخشی از چگونگی کار دندانپزشکان عمومی شهر تهران می باشد. از آنجایی که افزایش زاویه تقارب بیشتر از حد مجاز، گیر، ثبات و تطابق رستوریشن را به خطر می اندازد، توجه به اصول درست آماده سازی دندانها و استفاده صحیح از ابزار و لوازم و کاربرد درست آگاهانه سمان های دندانی می تواند به بهبود کیفیت رستوریشن های ثابت کمک کند.
    کلیدواژگان: زاویه تقارب، گیر، ثبات، روکشهای تک کراون
  • امید صوابی اصفهانی، محمد قصابزاده صفحه 43
    دستیابی به زیبایی یکی از اهداف درمانهای پروتز می باشد. انتخاب صحیح دندانهای قدامی از نظر اندازه و شکل ظاهری در موفقیت درمان بسیار موثر است. هدف از تحقیق حاضر به دست آوردن ارتباط فاصله عرض بین دو گونه و عرض دندانهای قدامی طبیعی افراد مورد مطالعه بود تا شاخصی جهت انتخاب صحیح تر دندانهای قدامی مصنوعی به دست آید. دراین مطالعه فاصله بین دو گونه و عرض دندانهای پیشین میانی فک بالا و شش دندان قدامی بالا در71 نفر با دندانهای طبیعی (29 زن و 42 مرد) اندازه گیری شد. نتایج اختلاف معنی داری را در اندازه عرض دندانهای قدامی بالا در مردان و زنان نشان داد (05/0P<)؛ این اندازه ها در افراد مورد مطالعه از نژاد اروپایی کوچکتر می باشد. اندازه عرض بین دو گونه نیز در مردان از زنان بزرگتر بود (05/0P<) که در افراد مورد مطالعه کوچکتر از نژاد اروپایی است. نسبت اندازه عرض بین دو گونه به عرض دندان دو گونه به عرض دندان پیشین میانی بالا در این مطالعه 15/1 به دست آمد که با نسبت 16/1 مورد استفاده در کلینیک متفاوت است. به این ترتیب توجه به این موضوع در انتخاب دندانهای قدامی بیماران بی دندان بخصوص افراد جوان توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: دندانهای مصنوعی، اندازه، پروتزکامل
  • فاطمه ملک نژاد، سیدعلی اکبر حسینی، مرجانه قوام نصیری، تقی سالاری صفحه 48
    مواد ترمیمی کامپوزیتی که امروزه به عنوان مواد ترمیمی همرنگ موارد استفاده فراوانی یافته اند، دارای مزایا و معایبی هستند. از جمله این معایب انقباض ناشی از پلیمریزاسیون کامپوزیت رزین است که قدرت باند کامپوزیت و عاج را تحت تاثیر قرار می دهد که سعی شده است این نقیصه با استفاده از انواع سیستم های باندینگ برطرف گردد. هدف از این بررسی آزمایشگاهی، ارزیابی استحکام باند دو سیستم چسبنده عاجی چند مرحله ای Scotch Bond Multi Purpose (SBMP) و تک مرحله ای Excite توسط دو نوع کامپوزیت ایده آل ماکو و تتریک بود. تعداد 60 دندان مولر انسانی سالم و بدون پوسیدگی انتخاب شدند. ابتدا دندانها دبریدمان و با رزین آکریلیک در مولد مانت گردیدند؛ سپس توسط فرز الماسی مینای سطح باکال حذف گردید و 1 میلیمتر از سطح عاج نیز برداشته شد تا یک سطح صاف برای آزمایش فراهم گردد؛ سپس دندانها به دو گروه 30 عددی براساس دو نوع چسبنده عاجی تقسیم شدند و طبق دستور کارخانه سازنده از آنها در سطح عاج اکسپوز، استفاده گردید؛ سپس هر گروه به دو زیر گروه 15 عددی بر اساس نوع کامپوزیت تقسیم گردید و استوانه هایی از کامپوزیت مورد نظر به سطح عاج چسبانده و به مدت 80 ثانیه Cure شد. از نمونه ها به مدت 24 ساعت در محیط 37 درجه سانتیگراد و رطوبت 100% نگهداری شد و سپس توسط کراس هد تیغه ای باسرعت 2mm/min استحکام باند اندازه گیری گردید. نتایج آنالیز واریانس و تست دانکن با احتمال 95% نشان داد که از نظر آماری دو عامل نوع ادهزیو و کامپوزیت در استحکام باند تاثیر متقابل دارند. قدرت باند دو نوع کامپوزیت با ادهزیوهای یکسان اختلاف معنی داری نداشت و در مقایسه دو نوع ادهزیو با هریک از کامپوزیت ها مشخص شد که استحکام باند کامپوزیت تتریک با (28.39) Excite بیشتر ازSBMP می باشد (98/17 مگاپاسکال)؛ همچنین بین چهار گروه آزمایشی اختلاف در قدرت باند فقط بین گروه های ترمیم شده توسط تتریک به همراه Excite با تتریک به همراهSBMP بود. این مطالعه نشان داد که قدرت باند کامپوزیت به عاج، تحت تاثیر وجود ماده چسبنده عاجی، نوع کامپوزیت و ساختمان عاج می باشد و چنانچه از کامپوزیت و ماده باندینگ عاجی هم خانواده استفاده شود، قدرت باند بالاتری به دست خواهد آمد.
    کلیدواژگان: ماده چسبنده عاجی، کامپوزیت رزین، قدرت باند به عاج
  • سید مصطفی موسوی نسب، فرامرز اسماعیل پور صفحه 55
    آمالگام دندانی یکی از قدیمی ترین مواد ترمیمی در دندانپزشکی است که از زمان معرفی تاکنون تغییرات زیادی در ترکیبات آن به منظور بهبود کیفیت انجام شده است. یکی از عناصر اصلی آمالگام، مس می باشد. طبقه بندی امروزی آمالگام ها نیز بر اساس همین عنصر انجام شده است. آمالگام ها به دو گروه با مس بالا و با مس پایین تقسیم بندی شده اند. ادعا شده است آمالگام سینالوکس (محصول شرکت شهید فقیهی) جزو آمالگام های کروی با مس بالا و فاقد عنصر روی و فاز گامادو می باشد. هدف از این تحقیق پی بردن به نوع و درصد اجزای تشکیل دهنده آن و آنالیز، توسط راکتور هسته ای بود. محصولات کارخانه در دو زمان مختلف از نظر اجزای ترکیبی با هم و با درصدهای داده شده از طرف کارخانه و دو نوع آمالگام استاندارد سیبرالوی (Sybralloy) و تایتن (Tytin) مورد مقایسه قرار گرفتند. در این بررسی سه کپسول یکسان آمالگام سینالوکس، تولیدشده در تاریخهای متفاوت، انتخاب شدند و سپس پودر داخل کپسول خارج و در بسته های پلاستیکی آب بندی گردید. سه بسته داخل راکتور مینیاتوری قرار گرفتند و به مدت 10 روز به آنها پرتوهای رادیواکتیو تابانده شد. بعد از این زمان عناصر موجود در آمالگام فعال (Active) و به رادیوایزوتوپ های همان عنصر تبدیل شدند و از خود پرتو ساطع کردند؛ سپس سیستم اسپکترومتر گاما این پرتوها را جمع آوری و به نرم افزار Span منتقل کرد. این نرم افزار به کمک استانداردهای مرجع و شدت و طول موج اشعه دریافتی، نوع و درصد عناصر موجود در آمالگام را مشخص می کند. نتایج نشان داد که آمالگام سینالوکس از نظر درصد و نوع عناصر تشکیل دهنده با یکدیگر و با درصدهای داده شده از طرف کارخانه یکسان است و در این خصوص تفاوت معنی داری مشاهده نشد؛ همچنین آمالگام سینالوکس از نظر درصد عناصر تشکیل دهنده با آمالگام استاندارد سیبرالوی تفاوت معنی داری را نشان نداد؛ اما در مقایسه با آمالگام استاندارد تایتن، بین این دو آمالگام در دو عنصر تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: آمالگام سینالوکس، آمالگام سینالوی، مس، ADA
  • سیمیندخت زراتی، مهناز نظری مرزجرانی صفحه 62
    زیبایی یک نیاز طبیعی در همه انسانها است و بازسازی نمای طبیعی پروتز، مساله مهمی در دندانپزشکی محسوب می شود. بازسازی نمای طبیعی در پروتزهای متحرک و یا به اصطلاح Characterize کردن و رنگ آمیزی قاعده پروتز، از جمله عوامل مهم در این زمینه به شمار می رود. در پروتزهای متحرک عوامل زیادی در زیباسازی موثر می باشند که از جمله آنها می توان به انتخاب و چیدن دندانهای مصنوعی، نحوه طراحی و شکل دادن (مدلاژ) و نحوه رنگ آمیزی Base آکریلی اشاره نمود که هدف از تمامی این تلاشها رسیدن به زیبایی به معنای دستیابی به نمای طبیعی دست دندان می باشد. در رعایت تمامی این نکات مساله محدودیتهای درمان، در نظر گرفتن تفاوت در نیازهای شخصی و توجه به اصول سلامت عمومی را باید در نظر داشت. در این مقاله ضمن اشاره مختصری به نمای طبیعی بخشی از مخاط دهان که توسط قاعده دست دندان جایگزین می شوند، به مواد رنگی که به عنوان رنگدانه در رنگ آمیزی آکریل ها قابل استفاده می باشند و ملاحظات لازم در مورد آنها و نکات مطرح در رنگ آمیزی آکریل ها و انواع روش های ارایه شده مورد بحث قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: اختصاصی نمودن، رنگ، قاعده دست دندان، آکریل
  • حکیمه سیادت، علی میرفضائلیان صفحه 70
    میکرولیکیج در رستوریشن ها مهمترین عامل در افزایش طول عمر آنها می باشد. میکرولیکیج می تواند سبب عود پوسیدگی، ایجاد شکستگی های لبه مارجین و تغییر رنگ لبه ها و حساسیت دندانها شود. روش های مختلفی جهت نشان دادن میکرولیکیج وجود دارد. مقاله حاضر حاصل بررسی مقالات موجود در مدلاین از سال 1967 تا 1999 میلادی می باشد که در داخل کشور قابل دسترس بود.
    کلیدواژگان: میکرولیکیج، اندازه گیری میکرولیکج، ترموسایکلینگ
|
  • T. Jafarzadeh*, M. Erfan, Dc. Watts, A. Cash Page 5
    Dentine bonding systems are usually unfilled, and so their shrinkage may be significant. High shrinkage may cause internal stress at the interface between resin-composite restoration and the dentine substrate. Failure of the adhesive interface may be observed due to the interna! stress. The aims of this study were:A) To obtain a suitable method for measuring the kinetics of polymerisation shrinkage in unfilled resm at different thicknesses, particularly for thin films.B) Consideraing the effect of thickness on shrinkage.Scotchbond Multipurpose (3M) adhesive bond resin was used. To overcome the particular challenges presented by thin films, a filled-ring measurement procedure was used. Also, a non-contact laser analogue displacement sensor system was developed and applied to measure polymerisation shrinkage. Regression analysis was performed on a complete data set. Non-linear regression analysis established a logarithmic relationship between polymerisation shrinkage and layer thickness. The method applied in this study was found to be sensitive and accurate procedure for determining photo-polymerisation shrinkage of thin films. Polymerisation shrinkage increased with logarithmic of the adhesive thickness.
    Keywords: Shrinkag, Bonding agent, Laser displacement
  • S. Mir Mohammad Rezaee*, A. Taghavi Nia Page 18
    Recently. Minalux alloy, a base metal free from Be, has been presented on the market while no special soldering has been recommended for it. On the other hand, based on the manufacturer's claim, this alloy is similar to Verabond2. The aim of this study was to investigate the tensile strength of Minalux and Verabond2, soldered by Verasolder. Twelve standard dambble shape samples, with the length of 18 mm and the diameter of 3mm, were prepared from each alloy. Six samples of each alloy were divided into two pieces with carboradom disk. Soldering gap distance was 0.3mm, measured by a special jig and they were soldered by Verasolder alloy. Six other samples, of both Iranian and foreign unsoldered alloys were considered as control group. Then samples were examined under tensile force and their tensile strength was recorded. Two- way variance analysis showed that the tensile strength of Minalux alloy and Verabond2 were not statistically significant (Verasoler 686, Minalux 723), but after soldering, such difference became significant (Minalux 308, Verabond2 432). Verabond2 showed higher tensile strength after soldering.
    Keywords: Tensile strength, Soldering, Base metal alloy
  • A. Monzavi*, S. Mir Mohammad Rezaei, H. Bajelan Page 27
    Waxes have a lot of applications in dentistry. Such materials are of thermoplastic type that undergoes deformation in different temperatures. Two important properties of base plate waxes are flow and their coefficient of linear thermal expansion. Recently, different institutions, inside the country, produce dentistry waxes, while they have not been standardized. Consequently, consumer's dissatisfaction are observed. In this research, the two above- mentioned factors were compared between three kinds of Iranian waxes with Cavex that is foreign production, based on test number 24 of ADA. To measure the flow rate in the temperatures of 23, 37 and 45°c, Wilcoxon statistical analysis was used. The results showed that in 23°c, the flow rate of Cavex and Azardent waxes met ADA standards however, it was not true for two others types. In 37°c, the flow of none of the waxes was standardized and in 45°c their flow was acceptable, moreover, thermal expansion coefficient, for Cavex and Azardent types, was based on ADA standard.
    Keywords: Thermal Expantion, Flow, Dental waxes
  • S. Nokar, A. Monzavi, F. Hashemi Page 36
    Retention, resistance and marginal integrity mostly depend on tooth preparation. An appropriate convergence angle fulfil this purpose, to high extent. In this study, a new method was used to measure the convergence angle of the teeth prepared for single crowns in Genera! practitioners" offices in Tehran. In order to do this. 325 dyes, prepared by General dentists in Tehran, were collected from 10 laboratories. All dyes wore trimmed at the area below the finishing line and then were scanned (Genius Color page- FIR 6) buccoiingualiy and mesiodistaily. Convergence angle of dyes were also measured with Adobe Photoshop (5.0) software. Data were analyzed by variance analysis test and 1- student bv the help of SPSS software. Results showed that the average convergence angle ranged from 16.18+8.34 to 35.1 8~10.38 which belonged to maxillary canine and mandibular molars, respectively, and the measured convergence angle is more than the ideal value of 10-16 degrees. Dyes of the madibular molars were ma"illar" convergent. These conclusions are helpful for professors, dentistry students and dentists, and arc an indicative of the practice quality of General practitioners in Tehran. Due to the fact that a convergence angle, more than the allowed limitation, endangers retention, resistance and marginal integrity of the restoration, paying attention to the principles of tooth preparation and proper application of instruments and dental cements, can progress fwed restorations quality.
    Keywords: Convergence angle, Single crown, Retention
  • O. Savabi, M. Ghasabzadeh Page 43
    Esthetics is one of the prosthetic treatment goals. Correct selection of anterior teeth, regarding size and appearance, results in a successful treatment. The goal of the present research was to investigate the relationship between interzygomatic width and maxillary anterior teeth width in order to find a better determinant for artificial anterior teeth selection. In this study, the interzygomatic width and maxillary central incisors width and also the width of six maxillary anterior- teeth, in 71 subjects (29females and 42 males) were measured. The results showed a significant difference in maxillary anterior teeth width, comparing men and women, (P<0.05). These measurement in people under study, are less than Europeans. The interzygomatic width was also more in men than women (PO.05), which is, less than of European race. The ratio between interzygomatic and central maxillary incisor width was 15:1 which is less than 16:1 that is used in clinic. Thus, it is recommended to pay more attention to anterior teeth selection, especially in young patients.
    Keywords: Size, Complete denture, Artificial teeth
  • F. Maleknejad*, Aa. Hoseini, M. Ghawamnasiri, T. Salari Page 48
    Composite resin restorative materials, that nowadays are used as tooth-colour materials, have both benefits and weaknesses. One of these weaknesses is the contraction resulted from resin polymerization which influences on the composite dentin bond strength and it has been tried to be eliminated by different bonding systems. The aim of this in-vitro study was to compare the dentin bond strength of two dentine adhesive systems: multi-step Scoth Bond Multipurpose (SBMP) and single- step Excite, by two composites of Ideal Makoo and Tetric. One hundred sixty (160) sound human molars were selected. At first they were debrided and mounted with acrylic resin in molds. The enamel of the buccal surface was eliminated by diamond burs. To provide a flat dentin surface, it was removed about lmm. Then, based on the type of dentin adhesive, they were divided into two groups of 30 teeth and were applied on the exposed dentine surface according to the manufacturer's instructions. Then, each group was divided into two subgroups of 15, based on the type of composite resin. Cylinders of the desired composite resin, attached to the dentin surface, were used for 80 seconds. The samples were stored in 100% humidity (37°c) for 24 hours. The bond strengths was measured by a cross head blade with the speed of 2mm/min. Variance analysis and Duncan test, with 95% confidence level, showed that statistically, two factors of adhesive and composite, interact on each other, in bond strength. There was no significant difference in bond strength, between two composites with similar adhesives, however, comparing two different adhesives with the same composite, showed that the bond strength of Tetric with Excite (28.39) was more than that of SBMP (17.98 Mpa). Finally, it was recognized that among four experimental groups, there was only a significant difference in bond strengths, between Tetric-Excite with Tetric- SBMP. This study shows that dentin bond strength is influenced by dentin bonding agents, composite type and dentin structure, and using a type of composite with a dentin bonding agent, manufactured by the same company, results in a higher bond strength.
    Keywords: Dentin adhesive, Composite resin, Dentin bond strength
  • M. Moosavi Nasab*, F. Esmaeel Poor Page 55
    Dental amalgam is one of the oldest restorative materials, used in dentistry, which has undergone a lot of quality changes since its advent. Copper is one of the major elements in dental amalgam. Dental amalgam is classified as low and high cooper group based on the percentage of this element. Cinaluy is an Iranian product, a product of Shahid Faghihi's factory and its particles are spherical with high copper and it does not contain any zinc and gama II phase. The goal of this study was to identify the type and percentage of its ingredients and to analyze this dental amalgam by muclear reactor. The products of the factory, at two different times, were compared with each other and also with the percentages presented by the factory, regarding their ingredients. They were also compared with two standardized amalgams called: Sybralloy and Tytin. Three typical Cinalux amalgam capsules, produced on different dates, were selected. The contents of capsules were enveloped in plastic bags and then sealed and placed in a miniature reactor to undergo nuclear radiation for 10 days. After this period, the elements in amalgam became activated and converted into radioisotopes of the same elements, and began to radiate. Then gama spectrometer system accumulated these radiations and transferred them to Span software. This software, aided by reference standards, shows the intensity and the wave length of the received radiation, and consequently identifies the type and percentage of the elements in amalgam. The results demonstrated that the Cinalux amalgam samples, regarding the type and percentage of their elements, were identical and also met the factory standards. The differences were not significant. There was also no significant difference between Cinalux amalgam and the standardized amalgam Sybralloy, regarding the percentage of their elements, but comparing this amalgam with the standardized amalgam Tytin, a significant difference was not observed.
    Keywords: Cinalux amalgam, Cinaluy amalgam, ADA, Copper
  • S. Zarrati*, M. Nazari Marzjarani Page 62
    Esthetic is a natural necessity among all human beings, and the reconstruction of the natural features of prosthesis is considered an important aspect in dentistry. Reconstruction of the natural features in removable prosthesis by characterization of denture base is one of the most important factors. In this regard esthetic, in removable prostheses, is achieved through different techniques such as: tooth selection and arrangement, designing the denture base and acrylic base color. The final goal for ail these effects is to achieve a natural appearance for denture. However, other factors such as treatment limitations, different personal needs and general health principles, should be taken into consideration. This article not only reviews the natural appearance of oral mucosa that is replaced by the denture base, but also discusses about the materials used in tinting acrylic denture base and their application techniques.
    Keywords: Characterization, Color, Denture base, Acrylic
  • H. Siyadat, A. Mirfazaelian Page 70
    Microkeakage is one of the most important factors in restoration longevity. Microleakage can lead to recurrent caries, marginal fracture, marginal discoloration and tooth sensitivity. Several methods have been used for in-vitro measurement of microleakage. The present study is a review of the articles,from 1967 to 1999, which have been present in Medline.
    Keywords: Microleakage assessment, Termocycling, Microleakage