فهرست مطالب

علوم پزشکی پارس - سال نهم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1390)

مجله علوم پزشکی پارس
سال نهم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1390)

  • ویژه نامه قلب و عروق
  • تاریخ انتشار: 1391/03/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم بشتام، جمال مشتاقیان، غلامعلی نادری، صدیقه عسکری، نرگس جعفری دینانی صفحه 1
    مقدمه
    با توجه به بروز روزافزون بیماری های قلبی عروقی در ایران و نقش فاکتورهای التهابی و انعقادی در آن ها، این تحقیق با هدف بررسی اثر آب تازه و پودر پوست لیموترش روی این فاکتورها در خرگوش هایی تحت رژیم آترواسکلروتیک انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه 40 خرگوش سفید نیوزیلندی به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم و برای مدت دو ماه تحت رژیم پر کلسترول (1g/day) قرار داده شدند. گروه اول به عنوان گروه کنترل هیپرکلسترولمیک و گروه های 2 و 3 به ترتیب روزانه 5 سی سی آب تازه و 1 گرم پودر پوست خشک لیموترش علاوه بر رژیم فوق و گروه 4 روزانه فقط 2 سی سی روغن زیتون دریافت کردند. قبل از شروع مطالعه و بعد از آن در مورد تمامی واحدهای های تحت مطالعه اندازه گیری وزن، گرفتن نمونه خون ناشتا و اندازه گیری فیبرینوژن، فاکتور هفت انعقادی و فاکتور التهابی CRP انجام شد. از آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر برای تحلیل آماری استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین فیبرینوژن پلاسما در گروه دریافت کننده آب لیمو و پوست لیمو در مقایسه با گروه کنترل هیپرکلسترولمیک، به طور معناداری افزایش نشان داد (03/0=p). اما افزایش میانگین فاکتور هفت انعقادی معنادار نبود (20/0=p). میانگین فاکتور التهابی CRP در همه گروه ها افزایش داشته، اما این افزایش در گروه کنترل و دریافت کننده روغن زیتون کم تر از سایر گروه ها بود (07/0=p).
    نتیجه گیری
    از آن جایی که آب و پوست لیمو موجب افزایش فاکتورهای مورد بررسی به خصوص فیبرینوژن در خرگوش های تحت رژیم آتروژنیک شده است، به نظر می آید آب و پوست لیمو روی افزایش سنتز کبدی فاکتورهای انعقادی و التهابی موثر باشد. به منظور اطمینان از اثرات مشاهده شده پیشنهاد می شود تحقیق مشابهی در خرگوش های تحت رژیم معمولی نیز انجام شود.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، فاکتور هفت انعقادی، فیبرینوژن، لیموترش، خرگوش ها
  • جمشید نجفیان، افشان اخوان طبیب * صفحه 8
    مقدمه

    اضطراب و استرس از عوامل موثر در افزایش فشار خون به شمار می روند. استفاده از روش های روان شناختی و رفتار درمانی در کنار درمان های دارویی از راه های مناسب و کم هزینه درمان بیماران مبتلا به فشار خون می باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر دو روش بیوفیدبک و آرام سازی عضلانی روی فشارخون، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا به فشار خون خفیف است.

    روش کار

    این تحقیق به روش مورد- شاهدی روی مردان مبتلا به فشار خون خفیف با سن بین 35 تا 60 سال انجام شد. بیماران به سه گروه شامل گروه آرام سازی عضلانی (گروه شماره یک با 19 نفر)، گروه آرام سازی عضلانی- بیوفیدبک (گروه شماره دو با 18 نفر)، گروه شاهد (گروه شماره سه با 19 نفر) تقسیم شدند. فشار خون بیماران هر سه گروه قبل و بعد از هر جلسه ثبت شد. همچنین قبل و بعد از دوره درمانی پرسش نامه اضطراب کتل و پرسش نامه استرس ملک پور برای همه بیماران تکمیل شد.

    یافته ها

    بعد از حذف عوامل مداخله گر، تفاوت های بین میانگین نمرات استرس و اضطراب در گروه های شماره یک و دو نسبت به گروه شاهد معنادار بود (05/0P<)، ولی تفاوت بین میانگین های گروه آرام سازی عضلانی- بیوفیدبک و گروه آرام سازی عضلانی معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    روش آرام سازی عضلانی در کاهش اضطراب و حالات استرسی افراد مبتلا به فشار خون خفیف موثر است، ولی روش آرام سازی - بیوفیدبک به صورتی که در این تحقیق به کار رفته است مزیت قابل توجهی نسبت به روش آرام سازی عضلانی تنها ندارد.

    کلیدواژگان: آرام سازی، بیوفیدبک، عضلات، اضطراب، فشار خون، پرفشاری خون
  • محمد شجاعی، محمدعلی منتصری، محمدهاشم عبدی صفحه 13
    مقدمه
    احیاء قلبی، ریوی و مغزی، یک فرایند مهم و پیچیده در درمان ایست قلبی- ریوی است که عوامل بسیاری روی میزان موفقیت و کیفیت آن اثر می گذارند. هدف این مطالعه بررسی چگونگی استفاده از داروها در طی فرآیند احیاء، مقایسه آن با استانداردهای موجود و تعیین تاثیر آموزش در این زمینه است.
    روش کار
    در این پژوهش نیمه تجربی، تمامی کارکنانی که در فرایند احیاء قلبی- ریوی بخش اتفاقات بیمارستان پیمانیه مشارکت داشتند به عنوان واحدهای پژوهش در نظر گرفته شدند. با توجه به هدف اصلی پژوهش، قبل از ارائه هر گونه آموزش، عملکرد واحدهای پژوهش در سی فرآیند احیاء قلبی- ریوی با استفاده از یک فهرست وارسی مشاهده ای محقق ساخته سنجیده شد. سپس با برگزاری یک کارگاه آموزشی برای تمامی افراد، مجددا عملکرد آنان در سی فرایند احیاء قلبی - ریوی سنجیده و داده های دو مرحله با یک دیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    مقایسه داده های دو مرحله نشان می دهد میزان استفاده استاندارد از داروها در طی فرایند احیاء قلبی- ریوی پس از آموزش افزایش یافته، اما این افزایش به جز در مقدار میانگین مصرفی اپینفرین (001/0=p) در بقیه موارد از نظر آماری معنادار نبوده است.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که با ارزیابی مداوم فرایند احیاء و برگزاری کارگاه های آموزشی و ارائه بازخورد مناسب به افراد درگیر می توان میزان کاربرد استاندارد داروهای مصرفی در این فرایند را افزایش داد.
    کلیدواژگان: آموزش، احیاء، قلب، ریه ها
  • سمیه کاظمی، صدیقه عسکری*، سیدجمال مشتاقیان، محمود رفیعیان، فاطمه شمسی، ریحانه شکل آبادی صفحه 19
    مقدمه

    دیابت نوع یک (دیابت وابسته به انسولین)، یک بیماری خود ایمنی است که با تخریب سلول های بتای تولید کننده انسولین در پانکراس همراه است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر پیشگیری کننده پودر کدو روی میزان لیپیدهای سرم خون و فاکتور التهابی پروتئین فاز حاد (C-Reactive Protein) در موش های صحرایی دیابتی می باشد.

    روش کار

    در این تحقیق 28 موش صحرایی نر به صورت تصادفی به چهار دسته هفت تایی شامل گروه کنترل سالم، گروه کنترل دیابتی، گروه پیشگیری با پودر کدو به میزانBW g/kg 1 و گروه پیشگیری با پودر کدو به میزان BW g/kg 2 تقسیم شدند. موش های صحرایی سالم پس از دو هفته تیمار با پودر کدو با تزریق آلوکسان دیابتی شده و سپس به مدت چهار هفته دیگر پودر کدو را به صورت روزانه از طریق گاواژ دریافت کردند. قبل از تزریق آلوکسان و در انتهای دوره از حیوانات خون گیری ناشتا به عمل آمد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از افزایش معنادار میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) و پروتئین فاز حاد (CRP) در موش های صحرایی دیابتی نسبت به سایر گروه ها بود و تیمار با پودر کدو در موش های صحرایی دیابتی شده موجب کاهش معنادار سطح فاکتورهای بیوشیمیایی فوق در مقایسه با گروه کنترل دیابتی شد (05/0P<).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که کدو ممکن است در پیشگیری از عوارض وابسته به دیابت موثر باشد. این تاثیر احتمالا به علت دارا بودن ترکیبات فیتوشیمیایی آن است.

    کلیدواژگان: دیابت، لیپیدها، موش ها
  • مرضیه اکبرزاده، فرشته مرادی، محمدحسین دباغ منش، پیمان جعفریان، محمد ابراهیم پارسانژاد صفحه 26
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین اختلالات غدد اندوکرین در زنان است که بین 10-6 درصد زنان در سنین باروری (15 تا 45 سال) را درگیر می کند. در زنان مبتلا به این سندرم، افزایش شیوع فشار خون و وضعیت غیرطبیعی آندروژن ها شایع است. تجمع خانوادگی بالای سندرم تخمدان پلی کیستیک دلالت بر نقش وراثت در این بیماری دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان هیپرتانسیون و هیپرآندروژنمی در وابستگان درجه یک زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به درمانگاه های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک پژوهش مورد- شاهدی بود که در سال 1387 روی 107 نفر از وابستگان درجه اول افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و 107 نفر به عنوان گروه کنترل با روش نمونه گیری تصادفی ساده مبتنی بر هدف انجام گرفت. در ابتدا پس از شناسایی مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک، وابستگان درجه اول آنان مورد مصاحبه قرارگرفتند و قسمت اول پرسش نامه پژوهش مربوط به اطلاعات دموگرافیک آن ها تکمیل شد. در ادامه بعد از اندازه گیری فشارخون افراد یاد شده، به منظور بررسی سطح سرمی آندروژن ها از آن ها نمونه خون گرفته شد. برای تحلیل داده های پژوهش از آزمون مربع کای و آزمون کاپا با احتساب فاصله اطمینان 95 درصد و ضریب آلفای 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین فشار خون پدران، مادران و خواهران افراد گروه آزمایش بالاتر از گروه کنترل و از نظر آماری این رابطه معنادار بود (001/0=p)، اما در برادران ارتباط معناداری مشاهده نشد. میانگین تستوسترون در بستگان افراد گروه آزمایش به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل بود (001/0p=). در والدین گروه آزمایش، میزان تستوسترون بالا از گروه کنترل بیش تر بود ولی این رابطه از نظر آماری معنادار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    وابستگان درجه اول زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک احتمالا در معرض خطر ابتلا به افزایش فشار خون و هیپرآندروژنمی می باشند.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، هیپرتانسیون، وابستگان
  • نوشین محمدی فر، الهام حسینی، نضال صراف زادگان، فیروزه سجادی *، مریم مقرون، حسن علیخاصی صفحه 33
    مقدمه

    با توجه به اثرات متناقض شاخص گلیسمیک (Glycemic Index) و بار گلیسمیک (Glycemic load) روی بروز دیابت، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط شاخص و بار گلیسمیک با دیابت نوع دو در یک جامعه بزرگسال ایرانی انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی روی یک زیرگروه 1754 نفری از افراد بالای 19 سال جامعه شهری اصفهان، نجف آباد و اراک مورد بررسی در مرحله اول برنامه قلب سالم اصفهان انجام شد. اطلاعات سن، جنس، میزان تحصیلات، وضعیت سیگار کشیدن و میزان فعالیت فیزیکی افراد به وسیله پرسش نامه جمع آوری شد. برای تعیین وضعیت تغذیه افراد و محاسبه شاخص و بار گلیسمیک از پرسش نامه یادآمد 24 ساعته خوراک استفاده شد. وزن، قد، قند خون ناشتا و قند خون دو ساعته افراد نیز اندازه گیری شد.

    یافته ها

    دیابت و عدم تحمل گلوکز با میزان انرژی دریافتی و بار گلیسمیک ارتباط معکوس معناداری داشت (05/0P<)، ولی با شاخص گلیسمیک ارتباط معناداری نداشت. میزان قند خون ناشتا در پنجک های شاخص گلیسمیک و بار گلیسمیک تعدیل شده بر اساس انرژی، اختلاف معناداری مشاهده نشد. این در حالی است که با افزایش میزان شاخص و بار گلیسمیک، میزان قند خون دو ساعته به طور معناداری کاهش داشت (001/0P<).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، ارتباطی بین بار گلیسمیک و شاخص گلیسمیک غذایی با عدم تحمل گلوکز و دیابت نوع دو مشاهده نشد و از این رو نیاز به بررسی های بیش تر به منظور تعیین عوامل غذایی موثر در بروز این بیماری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، قند خون، شاخص گلیسمیک
  • عزیر شهرکی واحد، سودابه حامدی، نصرت الله مسینانی نژاد، مهین بدخش صفحه 41
    مقدمه
    یکی از راه های کنترل روند بیماری در مبتلایان به بیماری های عروق کرونر توجه به نیازهای آموزشی خانواده این بیماران است. این آموزش و افزایش آگاهی آنان، نقش مهمی در ارتقاء نظام های سلامت دارد. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین نیازهای آموزشی خانواده های مبتلایان به بیماری های عروق کرونر انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در یکی از بیمارستان های شهر زابل روی 150 نفر از خانواده های مبتلایان به بیماری های عروق کرونر در این منطقه انجام شد. روش نمونه گیری به صورت آسان بود و داده ها با استفاده از پرسش نامه ای که روایی و پایایی آن تایید شده بود جمع آوری شدند. داده های حاصل با کمک نرم افزار SPSS ویرایش 17 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مهم ترین نیازهای آموزشی خانواده بیماران به ترتیب عبارت بودند از آموزش نکات لازم در زمان ترخیص (3/99 درصد)، نحوه کنترل فشار خون (96 درصد)، نحوه مصرف داروهای ضد فشار خون (96 درصد). همچنین بین نیازهای آموزشی خانواده ها با متغیر جنس رابطه معنادار آماری مشاهده شد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    ارائه یک برنامه آموزشی در رابطه با بیماری عروق کرونر برای خانواده بیماران یک نیاز ضروری در راستای کمک به بیماران در کنترل فرایند بیماری است.
    کلیدواژگان: بیماران عروق کرونر، ارزیابی، نیازهای آموزشی، خانواده
  • مهدی ادریسی، مژگان قاری پور، آزاداه فاروقی، فاطمه جاوری، بهروز شاهقلی، امین قاری پور، نضال صراف زاگان صفحه 48
    مقدمه
    با توجه به اهمیت نقش سندرم متابولیک در کنترل بیماری های قلبی - عروقی و دیابت، در مطالعه حاضر به کاوش مهم ترین ویژگی های موثر در ابتلا به سندرم متابولیک و بررسی ویژگی های افراد مبتلا به این سندرم با روش داده کاوی پرداخته شد. در این مطالعه همچنین مدل های داده کاوی به کار گرفته شده، ارزیابی شدند.
    روش کار
    با به کارگیری اطلاعات مرحله سوم برنامه قلب سالم اصفهان در سال 1386، تعداد 9572 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. کارایی سه مدل اصلی داده کاوی شامل مدل درخت تصمیم، مدل مبتنی بر قاعده بیز و مدل شبکه عصبی مقایسه و بهترین مدل در تشخیص سندرم متابولیک انتخاب شد.
    یافته ها
    از میان ویژگی های مورد بررسی در هر سه مدل، ویژگی شاخص توده بدنی به عنوان مهم ترین عامل ابتلا به سندرم متابولیک تشخیص داده شد. با توجه به نتایج مدل درخت تصمیم مشخص شد که 2/67 درصد از افراد گروه سنی بین 50 سال تا 70 سال با شاخص توده بدنی بزرگ تر از 30 مبتلا به سندرم متابولیک هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که مدل شبکه عصبی از دقت بالاتری (82/0) نسبت به دو مدل درخت تصمیم (81/0) و مدل مبتنی بر قاعده بیز (77/0) برخوردار است. اما مدل مبتنی بر قاعده ی بیز در تشخیص مبتلایان به سندرم متابولیک پیش بینی بهتری ارائه می دهد. مناسب بودن داده ها، به کارگیری پیش پردازش مناسب و راه کار مناسب داده کاوی منجر به کسب نتایج بهتر در ارتباط با داده های پزشکی می شود.
    کلیدواژگان: داده کاوی، درخت تصمیم، قضیه بیز، شبکه های عصبی، بیماری قلبی، عروقی
|
  • M. Boshtam, J. Mostaghiyan, Gh Naderi, S. Askari, Jafari Dienani Page 1
    Regarding the increasing incidence of cardiovascular diseases in Iran and the role of inflammatory and coagulation factors in them, this research aimed at studying the effect of fresh juice and whole peel of lime on the above-mentioned factors in rabbits on atherogenic diet.
    Material And Methods
    In this clinical trial, 40 white New Zealand rabbits were randomly divided into 4 groups. All the groups were on hypercholesterolemic diet (1gr/day) for 2 months. The first group (hypercholesterolemic) was the control, and groups 2 and 3 received 5CC and 1gr dried lime peel powder during the study period, respectively. Group 4 used only 2CC olive oil per day. Before and after the study, their weight was measured and a fasting blood specimen was taken from each subject and their plasma fibrinogen, factor VII and CRP were analyzed.
    Results
    Plasma fibrinogen mean showed a significant increase in lime juice and peel consumers compared to hypercholesterolemic control (p=0.03). But plasma coagulation factor VII mean level was not significantly increased (p=0.02). Inflammatory factor (CRP) mean value in all groups was increased but this increase was less in olive oil users (p=0.07). Repeated measure ANOVA was used for statistical analysis.
    Conclusion
    As lime peel and juice causes an increase in the studied factors specially plasma fibrinogen in rabbits on atherogenic diet, it seems that lime juice and peel affect the hepatic synthesis of coagulation and inflammatory factors. But to further confirm the observed effects, similar studies in rabbits with normal diet are recommended to be conducted.
  • J. Najafian, A. Akavan Tabib Page 8
    Introduction

    Anxiety and stress are known to increase blood pressure. Psychological methods and behavioral therapy are appropriate and low-cost methods in hypertensive patients. This study aimed to assess the effect of biofeedback and biofeedback-assisted relaxation on stress and anxiety in patients with mild hypertension.

    Material And Methods

    10 sessions were held every other day for the intervention groups. The subjects received 15 minutes of relaxation every session. Blood pressure was recorded every session before and after relaxation. The control groups referred for 10 sessions every other day and blood pressure was recorded twice 15 minutes apart. Kettle anxiety questionnaire and Malekpour stress questionnaire were used to assess stress and anxiety, respectively.

    Results

    Stress and anxiety scores showed significant differences in relaxation and relaxation-biofeedback method relative to the control group (p<0.05). However, the difference was not significant between relaxation and relaxation-biofeedback groups.

    Conclusion

    Relaxation-biofeedback was effective in reducing stress and anxiety in patients with mild hypertension. However, biofeedback-relaxation did not show any significant benefit over relaxation method.

  • M. Shojaee, Ma Montaseri, Mh Abdi Page 13
    Introduction
    Cerebrocardiopulmonary resuscitation (CPCR) is an important and complex process in treatment of cardio-respiratory arrest. Multiple factors affect the quality and success rate of this process. This study aimed to assess the administration of drugs in CPCR using the existing standards and determine the effect of education in this regard.
    Material And Methods
    The study was conducted as a quasi-experimental research. All the personnel involved in CPCR processes applied in the Emergency Ward of Pimaneah Hospital were recruited as the study samples. With regard to the main goal of this research, the performance of the personnel on 30 CPCR processes was evaluated before the educational program by an observational checklist made by the researcher. Then a workshop was held for all of the personnel. Then their performance on 30 CPCR processes was reevaluated. The results were then compared.
    Results
    Comparison of the data shows that the rate of standard administration of CPCR drugs after the educational program increased, but no significant relationship was found except for the mean use of epinephrine (P= 0.001).
    Conclusion
    The present study indicated that continuous assessment of CPRC processes, educational workshops and provision of appropriate feedback to health workers can increase the rate of standard administration of CPCR drugs.
  • S. Kazemi, S. Askari, M. Rafieiyan, F. Shamsi, R. Shekl Abadi Page 19
    Introduction

    Type 1 diabetes or insulin dependent diabetes mellitus is an autoimmune disease, associated with damage to pancreatic insulin-producing β cells. The antidiabetic effects of Cucurbitapepo (Pumpkin) on lipid profile and CRP levels were evaluated in diabeteic rats.

    Material And Methods

    In this study, twenty eight male white Wistar rats were randomly divided into four groups of seven eachas follows: Group 1: normal control, Group 2 diabetic control, Group 3: preventive+ pumpkin powder (1g/kg BW), and Group 4: preventive+ pumpkin powder (2g/kg BW). The normal rats in group 3 received pumpkin powder with gavaje injection for 6 weeks, daily; they were injected with alloxan at the end of the second week. The normal rats in group 4 received pumpkin powder with gavaje injection for 6 weeks daily and they were injected with alloxan at the end of the second week. Fasting blood samples were collected before the injection of alloxan and the end of the experimental period.

    Results

    The results indicate a significant increase in glucose, lipid profile (cholesterol, triglyceride, HDL, LDL) and CRP level in the diabetic group compared with the other groups. Treatment with pumpkin powder in diabetic rats caused a significant decrease in the levels of biochemical factors compared with the diabetic groups (P<0.05).

    Conclusion

    The observations of this study indicate that phytochemicals present in pumpkin may play a preventive role in creation of diabetes-related complications.

  • M. Akbarzadeh, F. Moradi, Mh Dabbaghmaneh, P. Jafari, Ma Parsaneshad Page 26
    Introduction
    Polycystic ovarian (pco) syndrome is one of the most prevalent (4-8%) endocrine glands disorders among women15-45 years old. In women with polycystic ovary syndrome (pcos), increased blood pressure and abnormal androgen are prevalent. In addition to the patients, their first degree relatives are exposed to some risk factors such as hypertension and hyperandrogenemia. Due to the high prevalence of pcos among women and its outcomes among their first degree relatives, it is necessary to recognize the high risk people. This study was conducted to survey hypertension and hyperandrogenemia in the first degree relatives of patients with polycystic ovarian syndrome
    Material And Methods
    This is a case-control study in which 107 individuals as case group and 107 individuals as control group were selected from among the first degree relatives of women with polycystic ovarian syndrome in 2008. The participants filled in a questionnaire on demographics. Then their blood pressure was measured and blood samples were taken from all the participants in order to assay their serum androgens. After performing biochemical tests, data were gathered and analyzed by Chi square and Kapa tests with 95% confidence intervals and alpha coefficients 0.05.
    Results
    The mean of the total androgens and high level blood pressure of the control group were much different from those of the case group (P<0.05).
    Conclusion
    The first degree relatives of women suffering from polycystic ovarian syndrome are probably exposed to abnormal blood pressure and hyperandrogenemia
  • N. Mohamadifar, A. Hosini, N. Arrafzadegan, F. Sajjadi, M. Maghroun, H. Alikhasi Page 33
    Introduction

    According to inconsistent relationship of glycemic index (GI) and glycemic load (GL) with diabetes type 2, this study was done to assess the relationship of glycemic index and glycemic load with diabetes type 2 in an Iranian adult population.

    Material And Methods

    This cross-sectional study was carried out on 1754 individuals who were a subsample of the 1st phase of Isfahan Healthy Heart Program. Basic characteristics such as age, sex, education, smoking status and physical activity were collected using a questionnaire. Dietary assessment was done with a single 24 hour recall questionnaire and glycemic index and glycemic load were calculated. Weight, height, fasting blood sugar (FBS) and 2 hour post-prandial glucose (2hpp) were measured.

    Results

    Energy intake and GL, but not glycemic index had a negative association with diabetes type 2, intolerance glucose test (IGT) (P<0.05). There was no significant relationship between fasting blood sugar and energy-adjusted glycemic index and glycemic load quintiles. However, 2 hour post-prandial glucose showed a negative relationship with dietary glycemic index and glycemic load quantiles (P<0.001).

    Conclusion

    We concluded that there were no significant associations between dietary glycemic index and glycemic load with IGT and diabetes type 2. So, further studies are required to determine the effect of dietary factors on diabetes.

  • A. Shahraki Vahed, S. Hamedi Shahraki, N. Masinaie Nezhad, M. Badakhsh Page 41
    Introduction
    One of the best ways of managing the cardiovascular diseases (CVDs) is taking the educational needs of the patients’ family into consideration. An effective education about cardiovascular diseases can promote the health systems. Therefore, the aim of this study was to determine the educational needs of the patients’ family regarding CVDs.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was conducted in hospitals of Zabol city. The convenience sampling method was used to select 150 samples from the patients’ family members. The data were gathered by a valid and reliable questionnaire and analyzed by SPSS (version 17).
    Results
    The most important educational needs of the family were training the family members on essential points during the patient's discharge (99.3%), on how to control blood pressure (96%), and how to use antihypertensive drugs (96%). There was a significant relationship between educational needs of the family members and their sex (P<0.05).
    Conclusion
    Arranging an effective educational program about CVDs for the patients’ families is an essential need for helping patients in order to manage the process of diseases.
  • M. Edrisi Fi, M. Gharipour, A. Faroughi, F. Javeri, B. Shahgholi, A. Gharipour, N. Sarrafzadegan Page 48
    Introduction
    The aim of this study was to find the most important risk factors which have a role in causing metabolic syndrome and also to evaluate the efficacy of different models by data mining.
    Material And Methods
    We used the data of third phase of “Isfahan Healthy Heart Program” as data set, which was done on 9572 subjects in 2007. In this study, we evaluated the efficacy of 3 main algorithms including decision tree, Naïve Bayes and neural network to detect the subjects with metabolic syndrome.
    Results
    The results of the study showed that BMI is the most significant factor leading to metabolic syndrome. The other risk factors included LDL-Cholesterol, age, education, type of employment, sex, physical activity, history of diabetes, hypertension, stroke, income, smoking history of hyperlipidemia, myocardial infarction, and heart rate.
    Conclusion
    We found that the optimal algorithm might be different by the dataset and data preprocessing methods. Various factors have a role in the efficacy of algorithms; using data preprocessing methods increased the prediction accuracy of all the examined techniques. Our results showed that artificial Neural Networks model has the highest accuracy in the pattern recognition while Naive Bayes was better in predicting the metabolic syndrome among healthy subjects.