فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:10 Issue: 5, Sep 2012

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:10 Issue: 5, Sep 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/17
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقاله اصیل
  • لیلا سلطانی، فرخ کفیل زاده*، حامد کرمی شبانکاره صفحه 409
    مقدمه
    بهبود فرمولاسیون محیط های کشت باعث افزایش توانایی حفظ رویان در سراسر دوره کشت تا پیش از لانه گزینی و لانه گزینی شده است.
    هدف
    ارزیابی اثر حضور غلظت های مختلف میو - اینوزیتول در محیط لقاح آزمایشگاهی تخمک و منی گاوی بر روند نمو رویان.
    مواد و روش ها
    کمپلکس کومولوس - تخمک (COCs) جمع آوری شده از کشتارگاه به آزمایشگاه IVF دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی انتقال یافته و در شرایط آزمایشگاهی، دمای oC39، در اتمسفر مرطوب حاوی 5% گاز دی اکسیدکربن در ریز قطره های روغن به مدت 24-22 ساعت بالغ شدند. کمپلکس کومولوس - تخمک فرضی بالغ گاوی با منی ناحیه جنب بیضه های کشتارگاهی در گروه های تیماری زیر لقاح یافت. تیمار I: کشت کمپلکس کومولوس – تخمک فرضی بالغ همراه با منی گاوی در محیط تالپ بدون میو-اینوزیتول (کنترل)، تیمار II: کنترل + 0/02 گرم در لیتر میو –اینوزیتول، تیمار III: کنترل + 0/03 گرم در لیتر میو- اینوزیتول، تیمارIV: کنترل + 0/04 گرم در لیتر میو -اینوزیتول. تخم های بالغ فرضی در آزمایشگاه برای مدت 8 روز کشت شدند. سپس میزان تکوین آزمایشگاهی رویان های تفریخ شده ارزیابی و با گروه کنترل مقایسه گردیدند.
    نتایج
    گرچه بین گروه های تیماری اختلاف معنی داری در میزان تسهیم مشاهده نشد، اما حضور 0/04 گرم در لیتر میو - اینوزیتول به محیط کشت لقاح، درصد مجموع مورولا و بلاستوسیست (46/94) را در مقایسه با کنترل (32/19) به طور معنی داری افزایش داد. افزودن 0/04 گرم در لیتر میو - اینوزیتول به محیط کشت لقاح باعث افزایش معنی داری در درصد مجموع مورولا و بلاستوسیست (46/94) در مقایسه با تیما (II (36/36 و (III (37/33 نشد.
    نتیجه گیری
    حضور 0/04 گرم در لیتر میو - اینوزیتول در محیط لقاح تخمک های گاوی باعث تسریع در روند تکامل رویان های حاصله گردید.
    کلیدواژگان: گاو، میو، اینوزیتول، لقاح آزمایشگاهی، تکوین رویان
  • سید مجتبی یاسینی، محسن تقوی شوازی، نعیمه تقوی شوازی* صفحه 413
    مقدمه
    ناباروری یکی از معضل های جامعه بشری است. امروزه جهت درمان ناباروری از تکنیک های کمک باروری مصنوعی استفاده می شود که علاوه بر تحمیل هزینه های درمانی بالا، وقت گیر بوده و میزان موفقیت آن ها به طور کلی حدود 40-20% می باشد. از جمله روش های جایگزین در درمان ناباروری، فرزندخواندگی است که می تواند هزینه های درمانی و استرس روانی ناشی از ناباروری را بر خانواده ها کاهش دهد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین نمره پذیرش فرزندخواندگی و عوامل موثر بر آن در زوجین نابارور انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و به روش مقطعی در سال های 89-1388 بر روی 200 زوج نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. اطلاعات به صورت مصاحبه رو در رو و پرکردن پرسشنامه توسط محقق جمع آوری گردید. داده ها در محیط نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون ANOVA ارزیابی شد.
    نتایج
    میان جنس، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی- اجتماعی و عامل ناباروری با نمره پذیرش فرزندخواندگی ارتباط آماری معنی داری به دست نیامد. نمره پذیرش فرزندخواندگی در زوجین نابارور با افزایش طول مدت ازدواج و سابقه فرزندخواندگی در فامیل، افزایش می یابد. هرچند میان نمره پذیرش فرزندخواندگی با سن و تعداد دفعات مراجعه قبلی جهت درمان ناباروری ارتباط آماری معنی داری بدست نیامد ولی میانگین نمره پذیرش فرزندخواندگی در زوجین با افزایش سن و افزایش تعداد دفعات مراجعه قبلی جهت درمان ناباروری، افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    فرزندخواندگی به عنوان گزینه ای جایگزین در درمان زوج های نابارور، نیازمند فرهنگ سازی صحیح در سطح جامعه و میان زوجین نابارور می-باشد.
    کلیدواژگان: ناباروری، فرزندخواندگی، تکنیک کمک باروری مصنوعی
  • اسماعیل فتاحی*، سید غلامعلی جورسرایی، موسی گردانه صفحه 419
    مقدمه
    کارباریل یک حشره کش کارباماتی است که به طور گسترده برای کنترل آفات در مزارع و باغات مورد استفاده قرار می گیرد. کارباریل بر سیستم تولیدمثلی و آندوکرینی جانوران اثرات نامطلوب بر جای می گذارد.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات کارباریل بر محور هیپوفیز- گناد در رت ها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 60 موش صحرایی (رت) بالغ به گروه های آزمایشی (1 و 2)، کنترل و شم تقسیم شدند. در گروه های آزمایشی 1 و 2، رت ها با دوزهای mg/kg 10و 30 به صورت درون صفاقی به مدت یک ماه سم کارباریل را دریافت نمودند. به گروه شم روغن زیتون تزریق گردید و در گروه کنترل تزریقی صورت نگرفت. حیوانات 35 روز پس از آخرین تزریق کشته شدند. برای ارزیابی تغییرات اسپرماتوژنیک و سلول های لایدیگ از بافت بیضه برش هایی تهیه گردید. قطر بیضه و لوله های اسپرم ساز به ترتیب به وسیله میکرومتر و عدسی چشمی مدرج مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه های خون جهت سنجش هورمون های تستوسترون، LH و FSH جمع آوری گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که وزن بیضه در گروه های آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل کاهش چشمگیری یافته است و اما وزن بدن از لحاظ آماری تفاوت معنی داری را نشان نمی دهد. علاوه بر آن، تعداد سلول های زایا، اسپرماتوسیت ها، اسپرماتیدها و سلول های لایدیگ کاهش را نشان داد. سطح هورمون تستوسترون کاهش یافت در حالی که میزان هورمون های LH و FSH افزایش را نشان داد. قطر لوله های اسپرم ساز در گروه های آزمایشی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت. نتایج نهایتا بیانگر آن است که تفاوتی بین پارامترها در گروه های شم و کنترل وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که کارباریل بر باروری اثرات نامطلوب بر جای می گذارد. بنابراین پیشنهاد می گردد استفاده از کارباریل بایستی طبق برنامه ریزی مشخص محدود گردد.
    کلیدواژگان: کارباریل، بیضه، LH، FSH، سلول های اسپرماتوژنیک
  • سید خلیل فروزان نیا، محمدحسن عبداللهی، سید حسین حکمتی مقدم*، صادق علی حسن سایق صفحه 425
    مقدمه
    اختلال عملکرد جنسی یکی از شایع ترین مشکلات در مردان پس از جراحی پیوند بای پس سرخرگ کروناری (CABG) است. علت اختلال عملکرد جنسی در این بیماران ممکن است روحی روانی بوده و یا ارگانیک ناشی از تغییرات هورمونی باشد.
    هدف
    هدف، بررسی میزان بروز و نوع اختلال عملکرد جنسی و تغییر غلظت سرمی هورمون های جنسی در بیماران مرد تحت عمل on-pump CABG بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه قبل و بعد، ما 40 مرد در سنین کمتر از 70 سال را که کاندید on-pump CABG بودند بررسی کردیم. مصاحبه ها توسط یک پزشک قبل و 12 هفته پس از جراحی در مورد تاثیر عمل بر فعالیت های جنسی آنان صورت گرفت. سطح سرمی 6 هورمون جنسی هم تعیین شد. آزمون-های آماری بکار رفته برای آنالیز داده ها شامل آنالیز واریانس، آزمون مک نمار و آنالیز مربع کای بودند.
    نتایج
    میانگین±انحراف معیار سن بیماران7/86 ±51/27 سال بود. میزان بروز اختلال عملکرد جنسی قبل از عمل (9 مورد) 22/5% و در بعد از عمل (19 مورد) 47/7% بدست آمد. انواع اختلال عملکرد جنسی شامل انزال زودرس (5% قبل، 5/2% پس از عمل)، ناتوانی جنسی (7/5% قبل، 12/5% پس از عمل) و از دست دادن میل جنسی (10% قبل، 32% پس از عمل) بود. سطح هورمون های جنسی در مجموع پس از جراحی کاهش داشت ولی تفاوت آن فقط در مورد استروژن معنی دار بود (0/02=p-value).
    نتیجه گیری
    اختلال عملکرد جنسی و کاهش سطح سرمی هورمون های جنسی در بیماران قبل از on-pump CABG شایع است و اکثرا پس از عمل بدتر می شود. برای پیشگیری و درمان این اختلالات مطالعات تکمیلی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: پیوند عروق کرونری، اختلال عملکرد جنسی، هورمون های جنسی، انزال، ناتوانی جنسی
  • مهشید بکایی، تهمینه فرج خدا*، بهناز انجذاب، پوران حیدری، مژگان کریمی زارجی صفحه 429
    مقدمه
    دلایل مختلفی وجود دارد که بعضی از زوج ها بچه دار نمی شوند. بعضی نابارورند، برخی تمایل به بچه دار شدن ندارند و در بعضی افراد سایر اهداف زندگی مهمتر از بچه دار شدن است.
    هدف
    این پژوهش جهت بررسی موانع فرزندخواندگی در زوج های نابارور ایرانی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی به روش مقطعی از فروردین 1389 تا دی ماه 1390 انجام شد. کار تحقیقات بر روی 240 زوج نابارور صورت گرفت. اعتبار محتوایی پرسشنامه توسط نظرات اساتید و پایایی آن توسط آزمون مجدد توسط 20 نفر از زوجین که پرسشنامه ها را پر کرده بودند سنجیده شد.
    نتایج
    گرچه 230 (96%) نفر از پاسخ دهندگان در مورد فرزندخواندگی شنیده بودند، ولی تنها 89 زوج (37/3%) معنی صحیح آن را می دانستند. پنجاه و چهار زوج (24%) در مورد چگونگی مراحل فرزند خواندگی اطلاع داشتند در حالی که مابقی زوج ها اطلاعات کافی را در این زمینه نداشتند. 196 زوج (82%) تمایلی به فرزندخواندگی نداشتند و تنها 44 نفر (18%) خواستار آن بودند. مهمترین دلیل عدم فرزند خواندگی امید به باردار شدن همسر بود (78%).
    نتیجه گیری
    موانع مطرح شده شامل موانع فرهنگی، بدنامی و زبانزد دیگران شدن، پیامدهای مالی و مشکلات تکنیکی گزارش شد. اکثر زوج های ایرانی نابارور ترجیح می دادند بدون فرزند باقی بمانند و یا درمان های نوین فکر را مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: فرزند خواندگی، ناباروری، موانع، دیدگاه ایرانیان، موانع فرهنگی و اجتماعی
  • طاهره اسماعیل پور*، لیلا الیاسی، صغری بهمن پور، علیرضا قنادی، احمد منبتی، فرزانه دهقانی، مرجانه کازرونی صفحه 435
    مقدمه
    با استفاده از روش های مختلف شستشوی اسپرم، می توان آن ها را با توجه به اندازه، تحرک، دانسیته، محتوای کروموزومی، نشانه های سطح سلولی و بار الکتریکی از هم جدا کرد. این روش ها همچنین اسپرم های با نقائص کروموزومی را کاهش می دهند و آن ها را قبل ازاستفاده در تکنیک های کمک باروری غربال می کنند.
    هدف
    دراین مطالعه روش های گرادیان ساده آلبومین و پیوراسپرم و روش ترکیبی آن ها(alb/PureSperm) به منظور تعیین جنسیت و یکپارچگی کروماتین با استفاده از روش هیبریداسیون در جای فلورسانس (FISH) و کرومومایسین A3 مقایسه و ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    30 نمونه مایع منی طبیعی با روش های پیوراسپرم، گرادیان آلبومین وترکیب این دو روش(alb/PureSperm) آماده شدند. سپس تمام نمونه ها توسط FISH و کرومومایسین A3 رنگ آمیزی ونتایج با نرم افزار SPSS 11.5 و آزمون کروسکال والیس ارزیابی گردیدند.
    نتایج
    نسبت اسپرم های حاوی X در روش پیوراسپرم (5/67±47/58) و اسپرم های حاوی Y در روش گرادیان آلبومین (3/83±46/13) کمی نسبت به نمونه های نرمال (1:1) بیشتر بود، اما تفاوت معنی داری در نسبت اسپرم های حاوی X یا Y در بین سه روش ذکر شده وجود نداشت. روش گرادیان آلبومین در مقایسه با پیوراسپرم و روش ترکیبی، اسپرم های غیرطبیعی بیشتری را حذف نمود.
    نتیجه گیری
    روش جداسازی معمول مانند آلبومین و پیوراسپرم به میزان کم اسپرم های X و Y را از هم جدا می کنند، اما این جداسازی به اندازه ای نیست که کاربرد بالینی داشته باشد. همچنین روش ترکیبی(alb/PureSperm) هیچ مزیتی برای ارزیابی نسبت جنسیتی و یا یکپارچگی کروماتین در مقایسه با روش گرادیان ساده ندارد.
    کلیدواژگان: گرادیان آلبومین، هیبریداسیون درجای فلوئورسنت دو گانه، جداسازی اسپرم، نسبت جنسی، کروماتین اسپرم
  • محمدعلی امیرزرگر*، مهناز یاونگی، عباس بصیری، سید مهدی حسینی مقدم، هوشنگ باب الهوائجی، نسیبه امیرزرگر، حسین امیرزرگر.، لیلا مودب شعار صفحه 441
    مقدمه
    شایعترین یافته فیزیکی در مردان نابارور، واریکوسل است که یکی از مکانیسم هایی که از طریق آن واریکوسل پارامترهای مایع منی را تحت تاثیر قرار می دهد، استرس اکسیداتیو است.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه، مقایسه تاثیر هورمون محرک فولیکول نوترکیب انسانی (rhFSH)، گنادوتروپین کوریونیک انسانی (HCG) و گنادوتروپین منوپوزال انسانی (HMG) بر روی پارامترهای منی و باروری بعد از واریکوسلکتومی برابر اولین بار می باشد.
    مواد و روش ها
    یکصد و سیزده مرد نابارور دارای واریکوسل به چهار گروه تقسیم شدند. گروه الف، 5000 واحد HCG بصورت هفتگی، گروه ب: 75 واحد HMG سه بار در هفته و گروه ج: 75 واحد rhFSH سه بار در هفته دریافت کردند و گروه د: هیچ درمان دارویی بعد از واریکوسلکتومی دریافت نکردند.
    نتایج
    پس از سه ماه در گروه الف، مورفولوژی اسپرم بهبود یافت (0/007=p) که منجربه 32% حاملگی شد. در گروه ب، تحرک (0/023=p) و مورفولوژی اسپرم (p=0.014) بهبود داشت که منجر به میزان حاملگی 57% شد. در گروه ج، همه پارامترهای مایع منی ارزیابی شده افزایش داشت (0/05>p) که میزان حاملگی 62/5% بود. فقط rhFSH غلظت اسپرم را تا ml 106×20< افزایش داد (0/027=p). در گروه د، مورفولوژی اسپرم افزایش داشت (0/038=p) ولی سایر پارامترها بدون تغییر ماند و هیچ حاملگی رخ نداد.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که این داروها می توانند زمان القاء اسپرماتوژنز و باروری را در مقایسه با واریکوسلکتومی به تنهایی کاهش دهند. برای این هدف، rhFSH موثرتر از سایر داروها است.
    کلیدواژگان: ناباروری مردانه، آنالیز مایع منی، واریکوسل، واریکوسلکتومی، هورمون محرک فولیکول نوترکیب انسانی، گنادوتروپین کوریونیک انسانی، گنادوتروپین منوپوزال انسانی
  • رضا محمودی، فرزاد رجایی، ایرج راگردی کاشانی، مهدی عباسی، فردین عمیدی، علیقلی سبحانی، ایرج امیری* صفحه 453
    مقدمه
    انجماد و بلوغ آزمایشگاهی تخمک روش مهمی در درمان ناباروری و حفظ باروری است که برای ایجاد یک بانک ژنتیکی برای گونه های جانوری در معرض انقراض یا گونه هایی که از نظر اقتصادی اهمیت دارند نیز پیشنهاد شده است.
    هدف
    هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان زنده ماندن، بلوغ و لقاح تخمک های نارس موش پس از انجماد شیشه ای به روش تک مرحله ای و گام به گام بوده است.
    مواد و روش ها
    تخمک های نارس از موش های ماده با سن 4 هفته، 48 ساعت پس از تزریق داخل صفاقی 7/5 واحد گنادوتروپین سرم مادیان حامله (PMSG) به دست آمدند. تخمک ها جمع آوری شده قبل از انجماد شیشه ای در معرض محلول های ضدیخ متشکل از 30% اتیلن گلیکول، 18% فیکول - 70، و 0/3 مول ساکارز بصورت تک مرحله ای یا گام به گام قرار گرفتند. پس از انجماد و ذخیره سازی در نیتروژن مایع، تخمک ها ذوب و دو بار در محیط کشت TCM199 شستشو داده شدند سپس جهت بلوغ آزمایشگاهی، لقاح و تکامل تا مرحله بلاستوسیست مورد استفاده قرار گرفتند.
    نتایج
    در گروه گام به گام میزان زنده ماندن تخمک ها پس از انجماد شیشه ای و ذوب (88/96%)، میزان بلوغ (73/23%)، میزان لقاح (57/80%) و میزان رسیدن به مرحله بلاستوسیست (16/41%) بود که در تمامی موارد فوق بطور معنی داری بیشتر از گروه تک مرحله ای بود (p<0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که انجماد شیشه ای با روش گام به گام دارای اثرات مثبت بر بلوغ و ظرفیت رشد و نمو تخمک های ژرمینال وزیکول موش در مقایسه با روش تک مرحله ای است.
    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، تخمک مرحله ژرمینال وزیکول ژرمینال، بلوغ آزمایشگاهی، موش
  • ضیا اسلامی، راضیه فلاح*، تکتم موسویان، محمدرضا پهلوان زاده صفحه 459
    مقدمه
    کم وزنی نوزاد موقع تولد (وزن کمتر از 2500 گرم) از جدی ترین مشکلات کودکان جهان امروز می باشد.
    هدف
    این مطالعه به منظور ارزیابی شاخص های رشد نوزادان کم وزن نارس بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان در سن تصحیح شده 6 و 12 ماهگی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کوهورت آینده نگر، کلیه نوزادان کم وزن نارس بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی در سال 1387 در یک دوره یک ساله پیگیری شدند و وزن، قد و دور سر آن ها در سن تصحیح شده 6 و 12 ماهگی اندازه گیری شد.
    نتایج
    24 پسر و 26 دختر با سن حاملگی 2/7±31/3 هفته و با وزن موقع تولد 422/8± 1480/3 گرم بررسی شدند. بیشترین فراوانی کم وزنی و کوتاه قدی در سن شش ماهگی بود. شیرخوارانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر داشتند. کمترین فراوانی کم وزنی را در سن شش ماهگی داشتند. فراوانی کم وزنی درسن شش ماهگی و تعداد روزهای بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان، در نوزادان با وزن موقع تولد کمتر از 1000 گرم، بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    لازم است بر اهمیت ارزیابی رشد نوزادان با وزن کم موقع تولد و آموزش مادران آن ها درباره نحوه تغذیه این کودکان، تاکید شود تا بتوان با شناسایی زودرس و به موقع اختلال رشد در آنان از مشکلات بعدی پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: نوزاد کم وزن، اختلال رشد، وزن، قد
  • شکوفه بنکداران٭، زهرا مظلوم خراسانی، بهروز دواچی، جواد مظلوم خراسانی صفحه 465
    مقدمه
    تخمدان پلی کیستیک شایع ترین بیماری اندوکرین در خانم های سن باروری است. در این بیماران، مقاومت به انسولین از اختلالات شایع متابولیک می باشد. کمبود ویتامین D نیز از مشکلات شایع است. شواهدی وجود دارد که ویتامین D می تواند در حساسیت به انسولین و لذا کاهش سطح آندروژن ها مفید باشد.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ویتامین D در بهبود اختلالات متابولیک و تخمک گذاری در بیماران تخمدان پلی کیستیک بود.
    مواد و روش ها
    51 بیمار مبتلا به تخمدان پلی کیستیک که درمان نشده بودند، انتخاب و بصورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه ها تحت درمان با مت فورمین، کلسیتریول یا پلاسبو قرار گرفتند. شواهد تخمک گذاری در گروه ها با استفاده از سونوگرافی تخمدانی قبل و سه ماه بعد از درمان با یکدیگر مقایسه شدند. قند ناشتا، انسولین، مقاومت به انسولین، 25 هیدروکسی ویتامین D، هورمون پاراتورمون، سطوح آندروژن ها و تست تحمل قند با 75 گرم گلوکز قبل و بعد از درمان اندازه گیری و نتایج قبل و بعد با یکدیگر مقایسه شدند.
    نتایج
    سه بیمار درمان را ادامه ندادند. تنها 11 بیمار (22/9%) سطوح کافی ویتامین D داشتند. مت فورمین باعث کاهش معنی داری در وزن (0/027=p)، انسولین (0/043=p) و میزان مقاومت به انسولین (0/048=p) شد. کاهش معنی داری در هورمون پاراتورمون و فشارخون سیستولیک (به ترتیب 0/009=p و 0/029=p)و همچنین بهبودی در تخمک گذاری در گروه درمان شده با کلسیتریول دیده شد. هفت بیمار که قبل از درمان بدون تخمک گذاری بودند بعد از درمان با کلسیتریول تخمک گذاری را نشان دادند. در ایجاد تخمک گذاری کلسیتریول نسبت به دو نوع درمان دیگر تفاوت معنی دار داشت (0/02=p).
    نتیجه گیری
    شاید کلسیتریول نسبت به مت فورمین در ایجاد تخمک گذاری در بیماران مبتلا به تخمدان پلی کیستیک ارجح باشد.
    کلیدواژگان: تخمدان پلی کیستیک، تخمک گذاری، مقاومت به انسولین، ویتامین D
  • شهرزاد زاده مدرس، نفیسه بحیرایی*، افسر شرفی، مهدی هدایتی، منصوره موسوی صفحه 473
    مقدمه
    با پیشرفت دانش و فناوری، برخی از روش ها به منظور به تاخیر انداختن زایمان زودرس و جلوگیری از سقط جنین در دسترس قرار گرفته است. کشف یک عامل پیش بینی کننده آسان، غیر تهاجمی، عملی و ارزان می تواند برای انجام روش های پیشگیری در یک زن باردار سالم بدون هر گونه عوامل خطر به ما کمک نماید.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه تشخیص یک شاخص مناسب در پیش بینی سقط جنین در اوایل بارداری می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه آینده نگر، 73 زن باردار با حاملگی یک قلو مراجعه کننده به بیمارستان های مهدیه و طالقانی تهران در بین سال های 2007 تا 2009، مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه خون و ترشحات گردن رحم از تمام شرکت کنندگان در 3 نوبت شامل: مراجعه اول، یک هفته بعد از اولین مراجعه و 1-2 هفته بعد از آن گرفته شد. کلیه موارد تا هفته 12حاملگی پیگیری گردید.
    نتایج
    با استفاده از آنالیز منحنی گیرنده- اپراتور ROC)، 1/62) به عنوان نقطه برش نسبت ترشحات گردن رحم به غلظت hCG در سرم به دست آمد؛ در 14 مورد (19/2%) سقط جنین رخ داد که در 12 نفر از آن ها (70/6 %) این نسبت بیشتر یا مساوی 1/62 بود. در حالیکه 3/6% از زنان باردار با نسبت کمتر از 1/62 سقط جنین داشتند.
    نتیجه گیری
    زنان بارداری که هیچ علامتی از سقط جنین نشان نمی دهند و بدون علامت سقط جنین، دارای نسبت بالای مایعات دهانه رحم به غلظت hCG در سرم هستند، در معرض خطر سقط جنین می باشند. بنابراین نقطه برش (cut off)، ممکن است یک شاخص مناسب در پیش بینی سقط جنین در اوایل بارداری باشد.
    کلیدواژگان: سقط جنین، hCG گردن رحم، ترشحات گردن رحم، پیش بینی سقط جنین، hCG سرم
  • راضیه دهقانی فیروزآبادی، فرناز محمدیان*، مهری مشایخی، رباب داور، مریم افتخار صفحه 477
    مقدمه
    تعیین لقاح اووسیت و کیفیت جنین یکی از مهم ترین اهداف در سیکلهای ART می باشد. مایع فولیکولی یک محیط مهم برای رشد اووسیت ایجاد می کند و بعضی از بیوکمیکال ها مایع فولیکولی مثل (pregnancy-associated plasma protein-A (PAPP-A ممکن است نقش مهمی در پیشگویی میزان موفقیت ART داشته باشند.
    هدف
    این مطالعه برای ارزیابی اینکه آیا تفاوتی در میزان PAPP-A در مایع فولیکولی، لقاح و کیفیت جنین ها در دو پروتکل آگونیست Long GnRH و پروتکل آنتاگونیست Flexible مولتی دوز در سیکل های ART وجود دارد یا خیر انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی مقطعی، تعداد 100 بیمار که کاندید سیکل ART بودند، وارد مطالعه و به دو گروه: تحت درمان با پروتکل آگونیست (Long GnRH (51 نفر و تحت درمان با پروتکل آنتاگونیست Flexible مولتی دوز (49 نفر)، تقسیم شدند. نمونه مایع فولیکولی از فولیکول رسیده بیمار در زمان پونکسیون گرفته و سطح PPAP-A، لقاح و کیفیت جنین از همان اووسیت بدست آمده، در هر دو گروه ارزیابی شد.
    نتایج
    تفاوت معنی داری در میانگین سطح PPAP-A مایع فولیکولی در گروه تحت درمان با پروتکل آگونیست GnRH نسبت به پروتکل آنتاگونیست GnRH دیده نشد (به ترتیب 1/4±3/5 در مقابل 1/9±3/8). میانگین سطح PPAP-A مایع فولیکولی در اووسیت لقاح یافته و جنین با کیفیت خوب در دو گروه اختلاف معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، تفاوت قابل توجهی در سطح PPAP-A مایع فولیکولی در سیکل های با پروتکل Long GnRH agonist و Multiple-dose flexible GnRH antagonist مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: PPAP، A، مایع فولیکولی، آگونیست و آنتاگونیست GnRH، تکنولوژی کمک باروری
  • مقاله کوتاه
  • لیلی مصلی نژاد، آناهیتا خدابخشی کولایی*، صفیه جمالی صفحه 483
    مقدمه
    ناباروری، رخداد استرس آوری است که می تواند به مشکلات و دیسترس های روانشناختی در افراد ناباور منجر گردد. مداخله های روانشناختی متعددی برای یاری به مراجعین ناباور وجود دارد. از این میان می توان به درمان های شناختی- رفتاری اشاره کرد.
    هدف
    این مطالعه به بررسی تاثیر گروه درمانی رفتاری- شناختی بر کاهش استرس، اضطراب و افسردگی در زنان دریافت کننده درمان های کمک باروری پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه تجربی قبل و بعد با گروه کنترل بر روی زنان نابارور مراجعه کننده به درمانگاه های زنان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جهرم بود. 31 زن که کرایتریاهای ورود به مطالعه را داشتند به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (15 نفر) و گروه کنترل (16 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه تجربی 15 جلسه گروه درمانی رفتاری- شناختی دریافت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از آزمون هنجارنده DASS جهت بررسی دیسترس های روانشناختی در دو مرحله قبل و بعد استفاده گردید.
    نتایج
    تفاوت معنی داری در میانگین نمره دیسترس های شناختی، اضطراب، افسردگی و استرس گروه تجربی در دو مرحله قبل و بعد مشاهده گردید. همچنین نتایج این مطالعه اختلاف معنی داری در میزان سرسختی دو گروه را نشان دادند که میزان سرسختی در گروه تجربی از گروه کنترل بیشتر از گروه دیگر بود (p=0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد که گروه درمانی به خصوص استفاده از گروه درمانی رفتاری-شناختی روش مفیدی جهت کاهش استرس های روانشناختی زنان نابارور دریافت کننده درمان های کمک باروری باشد.
    کلیدواژگان: روش های کمک باروری، درمان های شناختی رفتاری، دیسترس های روانشناختی، سرسختی زنان ایرانی
  • فخرالملوک یاسایی*، . رقیه اسکندری، زهره امیری صفحه 489
    مقدمه
    پورپورای ترومبوسیتوپنی ایدیوپاتیک (ITP) به طور شایعی زنان در سنین باروری را مبتلا می کند و با عوارض مادری و جنینی همراه است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی نتایج پره ناتال در زنان باردار مبتلا به ITP می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت کوهورت آینده نگر و تحلیلی بر روی بیست و یک زن باردار با ITP در یک بیمارستان آموزشی در تهران از مهر 1387 تا بهمن 1388 انجام و نتایج بارداری آن ها مطالعه گردید.
    نتایج
    سه بیمار (14/3%) زایمان طبیعی، هفده نفر (81%) زایمان به روش سزارین و یک نفر سقط جنین داشت. 9 مادر (42/9%) پلاکت کمتر از ml/50000 در هنگام زایمان داشتند ولی تنها در 4 نفر (19%) خونریزی بعد از زایمان اتفاق افتاد. تزریق پلاکت برای یک نفر در حین زایمان سزارین انجام شد. دیابت بارداری در شش نفر (28/6%) و پره اکلامسی و دکولمان جفت و مرگ داخل رحمی جنین هر کدام در یک نفر مشاهده گردید. هفده نوزاد (89/5%) پلاکت طبیعی و دو نوزاد (10/5%) ترومبوسیتوپنی متوسط داشتند ولی هیچ نوزادی علائم خونریزی پیدا نکرد. دو نوزاد (10/5%) دچار کاهش رشد داخل رحمی شده بودند.
    نتیجه گیری
    میزان دیابت بارداری در زنان باردار مبتلا به ITP نسبت به جمعیت عمومی بیشتر است. خونریزی بعد از زایمان در این زنان شایع است ترومبوسیتوپنی شدید و خونریزی در نوزادان شایع نیست.
    کلیدواژگان: نتایج بارداری، ITP، نتایج نوزادی
|
  • Leila Soltani, Farokh Kafilzadeh*, Hamed Karami Shabankareh Page 409
    Background
    Progress achieved in culture media formulations have resulted led to an improvement in maintaining the mammalian embryo in culture throughout the preimplantation and pre-attachment period.
    Objective
    The objective of this study was to evaluate the effect of various concentrations of myo-inositol during in vitro fertilization of bovine oocytes on subsequent embryo development.
    Materials And Methods
    Bovine cumulus oocytes complexes (COCs) were matured in vitro at 39oC, in humidified 5% CO2 atmosphere for 22-24 h. The COCs were co-incubated with epididymal spermatozoa of post mortem bulls in modified TALP medium for 22-24hr. The fertilization medium used was: 1) TALP medium without myo-inositol (control); 2) control+0.02 g/l myo-inositol; 3) control+0.03 g/l myo-inositol; 4) control+0.04 g/l myo-inositol. Zygotes were cultured in vitro for 8 days when the ratios of in vitro embryo development of the hatched blastocysts were assessed and compared with the control group (p<0.05).
    Results
    The presence of 0.04 g/l myo-inpsitol significantly improved overall morula and blastocyst rates (46.94%) compared to control (32.19%), but there was no difference in the percentage of embryos successfully developed to the morula and blastocyst stage when different levels of myo-inositol were used (46.94, 36.36 and 37.33% respectively). The mean percentage of cleavage rate was not significantly affected by treatments.
    Conclusion
    These results suggest that, addition of 0.04 g/l myo-inositol in TALP medium is more beneficial for subsequent bovine embryonic development.
    Keywords: Bovine, Myo, inositol, Fertilization, Embryo development
  • Seyyed Mojtaba Yassini, Mohsen Taghavi Shavazi, Naeimeh Taghavi Shavazi* Page 413
    Background
    Nowadays artificially assisted reproductive techniques are used to cure infertility. These methods are highly expensive, time-consuming and have low success rates which are usually around 20-40%. One of the best alternate methods for infertility treatment that can be considered is adoption that often decreases the treatment costs and the psychological impact within an infertile couple.
    Objective
    This study has been done with the aim of determining adoption acceptance rates and the effective factors of adoption in infertile couples.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was performed between October 2009-2010 on 200 infertile couples who had been referred to Infertility Center of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences. Information gathered through face-to-face interview and questionnaires. The data analyzed through a SPSS software program using ANOVA test.
    Results
    There was a significant statistical relationship between adoption acceptance value scores and marriage duration of a couple (p=0.002 in men, p=0.004 in women) and presence of adoption backgrounds in male relatives (p=0.004). There was no statistically significant relationship between age, gender, education level, and onus of infertility, the number of previous referrals for an infertility solution and presence of adoption backgrounds in female relatives.
    Conclusion
    Adoption as an alternative option to infertility treatment need to be more considered as a medical, social and cultural issue.
    Keywords: Infertility, Adoption, Artificially assisted reproductive techniques
  • Esmail Fattahi*, Seyed Gholam Ali Jorsaraei, Mossa Gardaneh Page 419
    Background
    Carbaryl is a carbamate insecticide widely used to control pests in agriculture and farm. Carbaryl adversely affect the reproductive endocrine systems in animals.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate Carbaryl effects on the pituitary-gonad axis in rats.
    Materials And Methods
    In this experimental - analytical study, 60 adult male rats were divided into four equal groups: control, sham and experimental (1 and 2) groups that received 10 and 30 mg/kg Carbaryl via intraperitoneally injection. The sham group was subjected to intraperitoneally injection with olive oil while the control group did not receive any injection. Animals were sacrificed 35 days after the last treatment. Tissue sections were prepared from testes to investigate possible changes occurring in spermatogenic and Leydig cells. Blood samples were collected in which the levels of testosterone, luteinizing hormones (LH) and follicle stimulating hormone (FSH) were measured.
    Results
    The results showed significant reduction in testes weight (p=0.042) and seminiferous diameters (p<0.001) within the experimental groups compared with control group. Also, the number of germ cells, spermatocyts, spermatids and Leydig cells on the testes of the experimental groups was significantly decreased (p<0.001). Accordingly, significant decline in the testosterone levels (p<0.001) and increase in LH and FSH levels were observed (p<0.05).
    Conclusion
    These results demonstrated that Carbaryl has capacity to exert adverse effects on fertility. Therefore, have to be taken to account in applying Carbaryl for any studies and or commercial use.
    Keywords: Carbaryl, Testis, LH, FSH, Spermatogenic cells
  • Seyed Khalil Forouzannia, Mohammad Hassan Abdollahi, Seyedhossein Hekmatimoghaddam* Page 425
    Background
    Sexual dysfunction is one of the most common problems in men after coronary artery bypass graft (CABG). Etiology of sexual dysfunction in these patients may be psychological or organic due to hormonal changes.
    Objective
    The purpose was to evaluate the incidence and type of sexual dysfunction and changes in serum concentration of sex hormones in male patients undergoing on-pump CABG.
    Materials And Methods
    In this before and after study we enrolled 40 men aged less than 70 years who were candidate for on-pump CABG. Interviews were done by a physician before and 12 weeks after the operation in regard to the impact of surgery on their sexual activities. The serum levels of 6 sex hormones were also determined. The statistical tests used for data analysis included analysis of variance, McNemar's test and chi-square analysis.
    Results
    The mean±SD age of the patients was 51.27±7.86 years. Incidence of sexual dysfunction was 22.5% (9 cases) before and 47.7% (19 cases) after operation. Types of sexual dysfunction were premature ejaculation (5% before, 2.5% after), impotence (7.5% before, 12.5% after) and loss of libido (10% before, 32% after). The level of sex hormones were generally decreased after operation but it was statistically significant only for estrogen (p-value=0.02).
    Conclusion
    Sexual dysfunction and reduction in serum level of sex hormones are common in patients before on-pump CABG and mostly get worse after surgery. Complementary studies are suggested for prevention and treatment of sexual dysfunction.
    Keywords: Coronary artery bypass, Sexual dysfunction, Sex hormones, Ejaculation, Impotence
  • Mahshid Bokaie, Tahmineh Farajkhoda*, Behnaz Enjezab, Pooran Heidari, Mojgan Karimi Zarchi Page 429
    Background
    There are many reasons why some couples do not become parents. Some are infertile, some do not want kids, children can be in a social context unacceptable and for others different life goals are more important.
    Objective
    This study was designed to determine barriers of child adoption in infertile couples in Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out at Iran from April 2010 to June 2011. The research program was comprised consecutively in 240 infertile couples. Experts in Guidance and Counseling vetted the instrument and set that it has content validity. Test re-test reliability was conducted by the investigators using a sample of 20 couples who have filled questionnaire.
    Results
    Although 230 (96%) of the respondents heard of child adoption, only 89 (37.3%) of couples knew correct meaning of child adoption. Fifty four women (24%) knew how to adopt a baby while the rest did not; 196 (82%) respondents expressed their unwillingness to adopt a baby. Hoping of childbearing (78%) was the main barrier to adopt a child.
    Conclusion
    The barriers mentioned were cultural practices, stigmatization, financial implications, and technical problems. Most of the infertile Iranian couples prefer to stay even so without children or think about new treatment.
    Keywords: Child Adoption, Infertility, Barriers, Iranian views, Cultural, social barrier
  • Tahereh Esmaeilpour, Leila Elyasi, Soghra Bahmanpour, Alireza Ghannadi, Ahmad Monabbati, Farzaneh Dehghani, Marjaneh Kazerooni Page 435
    Background
    It has been claimed that by using different washing methods, the sperms can be separated according to size, motility, density, chromosomal content and surface markings and charge. These methods also reduce sperm chromatin deficiencies and screen the sperms before applying in assisted reproduction techniques.
    Objective
    This study compared simple density gradient methods and a combined method with albumin density gradient and PureSperm separation (alb/PureSperm) for sex preselection by double fluorescence in situ hybridization (FISH) versus chromomycin A3 staining to determine chromatin integrity.
    Materials And Methods
    30 normal semen samples were prepared with PureSperm, albumin gradients and alb/PureSperm. All samples were then stained by FISH and chromomycin A3. The results were compared with SPSS 11.5 and the Kruskal-Wallis test.
    Results
    The proportion of X-bearing spermatozoa by PureSperm separation (47.58±5.67) and Y-bearing spermatozoa by albumin gradient (46.13±3.83) methods were slightly higher than in putative normal sperm samples (1:1), but there were no significant differences in the X- or Y- bearing spermatozoa counts among the three methods. Albumin gradient separation tended to underestimate abnormal spermatozoa compared to PureSperm and combined alb/PureSperm.
    Conclusion
    Routine separation methods slightly enriched X- or Y- bearing spermatozoa, but the differences were not significant for clinical purposes. The combined alb/PureSperm method had no advantages for assessing sex ratio or chromatin integrity compared to simpler gradient methods.
    Keywords: Albumin gradient, Double, labeled fluorescence in situ hybridization, Sperm separation, Sex ratio, Sperm chromatin
  • Mohammad Ali Amirzargar*, Mahnaz Yavangi, Abbass Basiri, Sayyed Mahdi Hosseini Moghaddam, Hooshang Babbolhavaeji, Nasibeh Amirzargar, Hossein Amirzargar Page 441
    Background
    The most frequent physical finding in infertile men is varicocele, in which one of the mechanisms that can affect seminal parameters is oxidative stress.
    Objective
    Our study aimed, for the first time, to compare the efficacy of recombinant human follicle-stimulating hormone (rhFSH), human chorionic gonadotropin (HCG) and human menopausal gonadotropin (HMG) on sperm parameters and fertility after varicocelectomy.
    Materials And Methods
    113 infertile men with varicocele were divided into four groups. Group A received HCG 5000 IU weekly, group B received HMG 75 IU three times a week, group C received rhFSH 75 IU three times a week and group D received no medical treatment after varicocelectomy.
    Results
    After three months, in group A sperm morphology improved (p=0.007), causing a 32% pregnancy rate. In group B, sperm motility (p=0.023) and morphology (p=0.014) improved, causing a 57% pregnancy rate. In group C, all of the investigated semen parameters increased (p<0.05), causing a 62.5% pregnancy rate. Only rhFSH improved sperm concentrations to >20×106 mL (p=0.027). In group D, sperm morphology increased (p=0.038), but other parameters remained unchanged and no pregnancies occurred.
    Conclusion
    It can be concluded that drugs can reduce induction time for spermatogenesis and fertility in
    Keywords: Male Infertility, Semen Analyses, Varicocele, Varicocelectomy, HCG, HMG, rhFSH
  • Reza Mahmoudi, Farzad Rajaei, Iraj Ragardi Kashani, Mehdi Abbasi, Fardin Amidi, Aligholi Sobhani, Iraj Amiri Page 453
    Background
    Cryopreservation and in vitro maturation (IVM) of oocyte is becoming an important technique in infertility treatment and fertility preservation. Also it has been proposed to establish a genetic resource bank for endangered or commercially important animal species.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate viability, maturation and fertilization rate of mouse immature oocytes after single and stepwise vitrification procedure.
    Materials And Methods
    Oocytes were obtained from 4 weeks old female mice 48h after intraperitoneal injection of 7.5 IU pregnant mare serum gonadotropin (PMSG). Collected oocytes before vitrification were exposed to cryoprotectant, which was composed of 30% (v/v) ethylene glycol, 18% (w/v) Ficoll-70, and 0.3 M sucrose, either by single step or in a step-wise way. After vitrification and storage in liquid nitrogen, the oocytes were warmed and washed two times in medium TCM199 and then subjected to IVM, fertilization and subsequent development to blastocysts.
    Results
    The oocytes survival rates after vitrifying-warming (88.96%), maturation rate (73.23%), the capacity of fertilization (57.80%) and embryonic development to blastocyst (16.41%) in the step-wise exposure were significantly higher (p<0.001) compared with corresponding rate in the single step procedure.
    Conclusion
    The results suggest that vitrification with step-wise procedure has positive effects on maturation and developmental capacity of mice germinal vesicle oocytes in compare with single step vitrification procedure.
    Keywords: Vitrification, Germinal Vesicle stage Oocyte, IVM, Mouse
  • Zia Islami, Razieh Fallah*, Toktam Mosavian, Mohammad Reza Pahlavanzadeh Page 459
    Background
    Low birth weight (LBW or birth weight <2500 g) is one of the most serious health problems in today's world.
    Objective
    The purpose of this study was to evaluate growth parameters of neonatal intensive care unit (NICU) admitted LBW preterm neonates at corrected ages of 6 and 12 months.
    Materials And Methods
    In a prospective cohort (follow up) study, all LBW preterm neonates whom were admitted to Shahid Sadoughi Hospital NICU in 2008, followed up for one year and their weight, height and head circumference evaluated at ages of 6 and 12 months.
    Results
    Twenty four boys and 26 girls with mean gestational age of 31.3±2.7 weeks and mean birth weight of 1480.3±422.8¬gr were evaluated. The most frequency of underweight and short stature was seen at the age of six months. Exclusive breast feeding infants had the lowest frequency of underweight at the age of six. Frequency of underweight at the age of six months and NICU stay days were more in neonates with birth weight of less than 1000 gr.
    Conclusion
    It is necessary to emphasize on the importance of growth assessment of LBW children and proper education of their mothers about nutrition of their children for early and timely diagnosis and management of growth retardation and prevention of subsequent problems.
    Keywords: Low birth weight, Growth disorders, Weight, Height
  • Shokoufeh Bonakdaran *, Zahra Mazloom Khorasani, Behrooz Davachi, Javad Mazloom Khorasani Page 465
    Background
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in females of reproductive age. Insulin resistance is a frequent metabolic disturbance in PCOS. Vitamin D deficiency is a common problem. Accumulating evidence suggests that vitamin D has a role on insulin sensitivity so may contribute to reduction of hyperandrogenemia.
    Objective
    The aim was to determine the effects of vitamin D treatment in metabolic components and ovulation evidence in PCOS.
    Materials And Methods
    Fifty one untreated PCOS patients were randomly divided into three groups and treated with calcitriol, metformin, or placebo. Before and 3 months after treatment, ovulation evidence was assessed by ovarian trans abdominal sonography. Plasma fasting glucose, insulin, homeostasis model assessment insulin resistance (HOMA-IR), 25-hydroxyvitamin D, parathyroid hormone and androgen levels were measured before and after treatment. A 75gr glucose test was performed before and after treatment and two set of results was compared.
    Results
    Three patients did not continue this study. Only 11 patient (22.9%) had sufficient vitamin D levels (>30 ng/ml). Metformin caused a significant decrease in weight (p=0.027), insulin level (p=0.043), and insulin resistance (p=0.048). Systolic blood pressure and PTH significantly improved after calcitriol (p=0.029, p=0.009 respectively). An improvement in ovulation was detected after calcitriol and seven patients, without evidence of ovulation before treatment, illustrated ovulation after 3 months. Difference with calcitriol in ovulation was significant versus other two methods (p=0.02).
    Conclusion
    Calcitriol treatment in PCOS may be prior to metformin in ovulation induction.
    Keywords: PCOS, Ovulation, Vitamin D, Insulin resistance
  • Shahrzad Zadehmodares, Nafiseh Baheiraei *, Afsar Sharafi, Mehdi Hedayati, Mansoureh Mousavi Page 473
    Background
    Progressions in science and technology have generated several methods for delaying preterm delivery and abortion; therefore, discovering an easy, non-invasive, practical, and non-expensive predictive factor can help us to perform preventive methods in healthy pregnant women, without any risk factors.
    Objective
    To indicate an appropriate index for predicting abortion in early pregnancy.
    Materials And Methods
    In a prospective study, 73 pregnant women who had a singleton pregnancy, had no complications or history of abortion or disease, and were referred to Mahdieh and Taleghani Hospitals between 2007-2009, were evaluated. Blood and cervical fluid samples were obtained thrice from all patients: at the first visit, after 1 week, and 1-2 weeks later. They were followed up until the 12th week of gestation.
    Results
    Using the receiver-operator characteristic (ROC) curve analysis, 1.62 was obtained as the cut-off point for the cervical fluid: serum human chorionic gonadotropin concentration ratio; 14 patients (19.2%) experienced abortion, and 12 women (70.6%) had a ratio? 1.62. Of the pregnant women with a ratio of <1.62, 3.6% had an abortion.
    Conclusion
    Pregnant women who do not show any signs of abortion and have a high cervical fluid: serum HCG concentration ratio are at risk of abortion; therefore, the cut-off point might be an appropriate index for predicting abortion in early pregnancy.
    Keywords: Abortion, Cervical human chorionic gonadotropin, Cervical fluid, Prediction of abortion, Serum human chorionic gonadotropin
  • Razieh Dehghani Firouzabadi, Farnaz Mohammadian, Mehri Mashayekhy, Robab Davar, Maryam Eftekhar Page 477
    Background
    Determination of oocyte fertilization and embryo quality are one of the most important purposes in ART cycles. Follicular fluid provides an important microenvironment for development of oocytes and some biochemical characteristics of the follicular fluid, such as pregnancy-associated plasma protein-A (PAPP-A), may play an important role in prediction of success rate of ART.
    Objective
    This study was performed to evaluate whether there was any difference in follicular fluid PAPP-A, fertilization, and embryo quality between GnRH agonist long protocol and flexible GnRH antagonist multiple-dose protocol in ART cycles.
    Materials And Methods
    A total of 100 women who were candidates for ART were enrolled the study and were divided into two groups, GnRH agonist (GnRHa) long protocol (n=51) and flexible GnRH antagonist (GnRHant) multiple-dose protocol (n=49). Follicular fluid sample was obtained from a single mature follicle and follicular fluid PAPP-A level, fertilization and embryo quality of the same oocyte were evaluated in both groups.
    Results
    There was no significant difference in the mean levels of follicular fluid PAPP-A between the GnRHa protocol and GnRHant protocol (3.5±1.4 vs. 3.8±1.9, respectively). The mean levels of follicular fluid PAPP-A in fertilized oocyte and good quality embryo were comparable in GnRHa and GnRHant protocols.
    Conclusion
    Our data indicated that no differences of follicular fluid PAPP-A levels were observed between cycles using GnRHa long protocol and those of using flexible GnRHant multiple-dose protocol.
    Keywords: Pregnancy, associated plasma protein A, Follicular fluid, GnRH agonist, GnRH antagonist, Assisted reproductive technology
  • Leili Mosalanejad, Anahita Khodabakshi Koolaee*, Safie Jamali Page 483
    Background
    Infertility is a stressful event that can give rise to psychological difficulties. Now, a wide range of psychosocial interventions for infertile couples has been developed.
    Objective
    Purpose of this study was to determine the effect of group cognitive behavioral therapy (CBT) to reduce stress, anxiety and depression of women undergoing assisted reproductive therapy (ART).
    Materials And Methods
    This study was an experimental study (before and after study with control group) on infertile women who were referring to Gynecological clinics of Jahrom University of Medical Sciences to receive ART. 31 women who had criteria to enter the study were randomly divided into experimental group (n=15) and control group (n=16). The participants in the experimental group received 1 hour and 30 minute weekly session’s group therapy in 15 week as intervention. For gathering data, depression, anxiety and stress scale (DASS) normalized Persian version and Ahvaz Hardiness Test (AHT) were used to assess psychological distress and psychological hardiness in pre-posttest.
    Results
    There were significant differences in mean score of infertile psychological distress, anxiety, depression, and stress in experimental group pretest with posttest. Furthermore, the results indicated that there were significant differences between hardiness in two groups. The experimental group had higher scores in hardiness than control group (p=0.001).
    Conclusion
    It seems to be, that group therapy interventions, specially, cognitive behavioral therapy (CBT) can be useful and applicable to women who receiving ART.
    Keywords: Assisted reproductive therapy, Cognitive behavioral therapy, Mental health, Iranian women, Hardiness
  • Fakhrolmolouk Yassaee*, Roghieh Eskandari, Zohreh Amiri Page 489
    Background
    Idiopathic thrombocytopenic purpura (ITP) is a disease that commonly affects women of reproductive age and is associated with maternal and fetal complications.
    Objective
    The aim of the present study was to report the perinatal outcome in pregnant women with ITP.
    Materials And Methods
    Twenty one pregnant women with ITP admitted in a teaching hospital in Tehran, from October 2008 to February 2010, were enrolled in this prospective historical cohort study; course and perinatal outcome of pregnancies were studied.
    Results
    Seven (33.3%) cases had been diagnosed before pregnancy, while the other fourteen (66.7%) were diagnosed during pregnancy. During hospitalization, thirteen (62%) patients required treatment, eight (61.5%) of them with steroids, two (15.3%) received intravenous immunoglobulin (IVIG), and three (23%) were treated with steroids and IVIG. Three babies were delivered vaginally (14.3%), seventeen (81%) through cesarean section and one patient aborted her fetus. Nine mothers (42.9%) had platelet counts <50000/ml at the time of delivery; but postpartum hemorrhage occurred in 4 (19%) women and one women received platelet transfusion during cesarean section. Six (28.6%) women developed gestational diabetes. Pregnancy was complicated by preeclampsia in one woman and by abruptio placenta in another. One pregnancy terminated in intrauterine fetal death. Seventeen infants (89.5%) had normal platelet counts, and two (10.5%) had moderate thrombocytopenia. No infant showed signs of hemorrhage, but 2 neonates (10.5%) were diagnosed with intrauterine growth restriction.
    Conclusion
    Rate of gestational diabetes in pregnant women with ITP is higher than the general population. Rate of gestinational diabetes is 3-5% and postpartum hemorrhage is 5-7% in general. Postpartum hemorrhage is common in these women. Severe thrombocytopenia and bleeding in the newborns are uncommon.
    Keywords: Pregnancy outcomes, Idiopathic thrombocytopenic purpura, Neonatal outcome
  • Viroj Wiwanitkit Page 493
    Dear Editor, The problem of congenital hemoglobin disorder is common in tropical Asia. In tropical Southeast Asian countries, very high prevalence of thalassemia disorder especially for beta thalassemia is observed. This tropical hematological problem affects millions of population and cause several health disorders. Of interest, the issue of reproductive health impairment of the population with beta thalassemia disorder is not well mentioned. Here, the author tried to summarize some important information on the semen problem in beta-thalassemia. In beta-thalassemia major, poor semen quality is observed. It is noted that most patients have “hypogonadotropic hypogonadism state, impairment fertility and growth retardation (1).” Jensen et al proposed that “The causation is multi-factorial, with iron deposition in the pituitary gland resulting from life-long dependence on blood transfusions being a major factor (2).” It is evidenced that the sperm DNA damage is due to oxidative stress from iron overload (3-4). Nevertheless, it is reported that the spermatogenesis in the patients are also suppressed by chelation therapy, desferrioxamine (5). The degree of sperm DNA damage is interestingly high in the case with low ferritin level (5-6). It seems that the exacts mechanism of semen problem in beta thalassemia patient is very complex and relating to unknown disturbance of iron metabolism impairment in the patients.