فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتادم شماره 9 (پیاپی 141، آذر 1391)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتادم شماره 9 (پیاپی 141، آذر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • سعود یوسفی، محمدرضا پورمند، احمدرضا شاهوردی، محسن امینی، فرزانه امین هراتی صفحات 525-530
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس شایع ترین عامل عفونت های بافت نرم و پوست در سراسر دنیا به شمار می آید. استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین مهم ترین عامل عفونت های بیمارستانی و کسب شده از جامعه به شمار می آید. نگرانی و هشدارهای زیادی در ارتباط با مقاومت این پاتوژن به آنتی بیوتیک های مختلف در سراسر جهان وجود دارد. از فلوروکویینولون ها به ویژه سیپروفلوکساسین برای درمان بیماری های ناشی از این پاتوژن به طور وسیعی استفاده می شود. بروز مقاومت به سیپروفلوکساسین در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در حال افزایش است. در مطالعه حاضر حداقل غلظت مهاری رشد سیپروفلوکساسین- هگزاهیدروکویینولین علیه استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین و سیپروفلوکساسین مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    سویه استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از روش های متداول میکروب شناسی بررسی شد. حساسیت سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین و سیپروفلوکساسین با استفاده از روش دیسک دیفیوژن آگار مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهاری رشد سیپروفلوکساسین و مشتقات هگزاهیدروکویینولین و ترکیب آن ها به طور مجزا در سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین و سیپروفلوکساسین با روش براث میکرودایلوشن تعیین گردید.
    یافته ها
    میزان حداقل غلظت مهاری رشد سیپروفلوکساسین در مجاورت با مشتقات هگزاهیدروکویینولین در مقایسه با سیپروفلوکساسین به تنهایی در سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین و سیپروفلوکساسین کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که مشتقات هگزاهیدروکویینولین اثر ضد میکروبی سیپروفلوکساسین علیه سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین و سیپروفلوکساسین را افزایش می دهند. در نتیجه شاید بتوان از آن ها به عنوان مهار کننده های آنتی بیوتیکی برای درمان ترکیبی استفاده کرد. این افزایش احتمالا به اثر مهاری مشتقات هگزاهیدروکویینولین روی بیان پمپ دفع آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین در باکتری مربوط باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، سیپروفلوکساسین، هگزاهیدروکویینولین
  • سعیده داوری، سید علیرضا طلایی، منصوره سلطانی، حجت الله علایی، محمود سلامی صفحات 531-539
    زمینه و هدف
    دیابت قندی بر پارامترهای متابولیک که منعکس کننده سطح شاخص های پلاسما هستند تاثیر می گذارد. این بیماری از طریق عوامل استرس اکسیداتیو بر عملکردهای سیستم عصبی از جمله یادگیری و حافظه اثر می گذارد. بررسی ها نشان می دهد که پروبیوتیک ها اثرات آنتی اکسیدانی دارند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر پروبیوتیک ها بر یادگیری و حافظه فضایی و فاکتورهای استرس اکسیداتیو در موش های صحرایی دیابتی طراحی شد.
    روش بررسی
    این تحقیق تجربی در 40 راس موش صحرایی نر که به طور تصادفی به چهار گروه 10 تایی سالم- کنترل؛ کنترل غیردیابتی (CO)، سالم- پروبیوتیک؛ کنترل غیردیابتی دریافت کننده پروبیوتیک (CP)، دیابت- کنترل؛ کنترل دیابتی (DC) و دیابت- پروبیوتیک؛ کنترل دیابتی دریافت کننده پروبیوتیک (DP) تقسیم شدند، انجام شد. مکمل پروبیوتیک شامل باکتری های لاکتوباسیلوس فرمنتوم و اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس با 1010Colony Forming Unit (CFU)~ برای هر باکتری، همراه با آب آشامیدنی، هر 12 ساعت، به مدت هشت هفته تجویز شد. یادگیری و حافظه فضایی توسط ماز آبی موریس و انسولین و فاکتورهای استرس اکسیداتیو (8- هیدروکسی2- داکسی گوانوزین؛ 8-OHdG و سوپراکسید دیسموتاز؛ SOD) با کیت های آزمایشگاهی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    دریافت مخلوط پروبیوتیک ها اختلال ایجاد شده در روند یادگیری (008/0P=) و میزان تثبیت حافظه فضایی (01/0P=) موش های صحرایی دیابتی را بهبود داد. هم چنین باعث افزایش انسولین (0001/0P<)، افزایش فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (007/0P=)، کاهش قندخون (006/0P=)، و کاهش فاکتور 8-OHdG (0001/0P<) سرم آن ها شد.
    نتیجه گیری
    مکمل های پروبیوتیک، سطح انسولین و گلوکز سرم را در بیماری دیابت به سطح نرمال نزدیک کرده و باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی می شوند. درمان با پروبیوتیک باعث بهبود روند یادگیری و حافظه فضایی موش صحرایی دیابتی می شود. ارتباط بین پدیده های متابولیک و عملکردهای رفتاری نیاز به بررسی بیش تر دارد.
    کلیدواژگان: دیابت قندی، پروبیوتیک، یادگیری و حافظه فضایی، استرس اکسیداتیو، موش صحرایی
  • فرناز آموزگار هاشمی، بی تا کلاغچی، احمد رضا سبزاری، پیمان حداد، زهره شهابی صفحات 540-547
    زمینه و هدف
    شیوع بالای بیماران دارای سرطان پستان که پرتودرمانی پس از عمل دریافت می کنند باعث شده است که بسیاری، به یک دوره کوتاه تر از رادیوتراپی که می تواند کاهش قابل توجهی در زمان استفاده از دستگاه، ساعات کار و ویزیت های کم تر بیمار داشته باشد، فکر کنند. این مطالعه به منظور ارزیابی اثر رادیوتراپی کوتاه مدت و معمولی بر عوارض پوستی حاد و نتایج زیبایی در سرطان پستان مراحل اولیه انجام شده است.
    روش بررسی
    پنجاه و دو بیمار مبتلا به سرطان پستان قابل عمل (pT1-3pN0-1M0) که از دی ماه 1389 تا دی ماه 1390 تحت عمل جراحی حفظ پستان قرار گرفتند، به طور تصادفی برای رادیوتراپی به دو بازوی رادیوتراپی معمولی (دوز Gy50 در 25 جلسه) با بوست الکترون متعاقب و رادیوتراپی کوتاه مدت (Hypofraction) (دوز Gy5/42 در 16 جلسه) و بوست الکترون متعاقب اختصاص داده شدند.
    یافته ها
    در بررسی وضعیت بیماران حین درمان، در هفته ی اول و دوم هیچ عارضه ی پوستی مشاهده نشد. عوارض پوستی از هفته ی سوم شروع شد که به صورت عوارض درجه یک بود. پس از ختم رادیوتراپی، عوارض پوستی در گروه رادیوتراپی کوتاه مدت بیش تر از گروه معمولی بود ولی در پی گیری پس از چهار هفته تفاوتی در میزان عوارض وجود نداشت. در پی گیری شش ماه بعد و در پی گیری یک ساله تفاوتی از لحاظ عوارض پوستی و نتایج زیبایی بین دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که استفاده از پرتودرمانی کل پستان با رژیم رادیوتراپی کوتاه مدت از نظر عوارض پوستی و زیبایی با نتایج خوبی همراه بوده ولی پی گیری طولانی تر و حجم نمونه بیش تری برای تایید این نتایج لازم است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان مراحل اولیه، رادیوتراپی، هیپوفراکشن
  • غلامرضا خلیلی، پروین ساجدی، صدیقه یوسف زادگان صفحات 548-554
    زمینه و هدف
    یکی از مسایل مهم در اعمال جراحی اعصاب، کنترل فشار داخل مغزی قبل، در حین و بعد از عمل است. دانش بیهوشی از روش های مختلف و ترکیب عوامل مختلف به این منظور بهره گرفته است. در این مطالعه بر آن شدیم تا اثر دو ترکیب بیهوشی را در اداره ی بیماران با ضایعه ی فضاگیر مغزی بررسی کنیم.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان انجام گرفت. 34 بیمار مبتلا به تومور مغزی سوپراتنتوریال به صورت تصادفی در دو گروه 17 نفره وارد مطالعه شدند. در گروه اول جهت ادامه ی بیهوشی از ترکیب پروپوفول+ فنتانیل و در گروه دوم از ترکیب پروپوفول+ رمی فنتانیل استفاده شد و کنترل همودینامیک حین عمل، وضعیت فشار داخل مغزی و فراوانی عوارض در ریکاوری در دو گروه با یک دیگر مقایسه و در پرسش نامه ثبت گردید.
    یافته ها
    از نظر وضعیت کنترل همودینامیک تفاوتی بین دو گروه مشاهده نگردید. در میان عوارض در اتاق بهبودی نیز به جز درد، که در افراد گروه رمی فنتانیل بیش تر بروز کرد (03/0P<)، تفاوتی بین دو گروه دیده نشد. از نظر درجه ی افزایش فشار داخل جمجمه ای، افراد گروه فنتانیل در پایان جراحی وضعیت مناسب تری داشتند ولی از نظر آماری میزان کاهش فشار داخل جمجمه ای در دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    هر دو ترکیب دارویی قادرند به شکل مناسب فشار داخل مغز را در طی عمل جراحی کنترل نموده، لیکن ترکیب پروپوفول و فنتانیل با بی دردی ایجاد نموده در طی زمان ریکاوری و لذا ایجاد ریکاوری آرام تر برای بیمار مناسب تر به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: فشار داخل جمجمه، فنتانیل، رمی فنتانیل، پروپوفول، ضایعه ی فضاگیر مغزی
  • نگار امیدی، بابک شریف کاشانی، محمد اسد پور پیرانفر، محمد رفیع خورگامی*، بتول قربانی یکتا، حامد امیدی صفحات 555-563
    زمینه و هدف

    تعیین روش های تشخیصی با حساسیت بالا و در دسترس بودن آن در مراکز بیمارستانی می تواند در بهبود وضعیت بیماران عروق کرونر بهترین نقش را داشته باشد. هدف این پژوهش، بررسی ارتباط اختلال عملکرد دیاستولیک و شمارش فریم های آنژیوگرافیک در بیماران عروق کرونر می باشد.

    روش بررسی

    بیماران به دو گروه مورد و کنترل تقسیم شدند. هر دو گروه دارای آنژین پایدار قلبی بودند. اطلاعات بیماران بر اساس چک لیست های تهیه شده بر اساس داده های آنژیوگرافی TIMI و داده های اکوکاردیوگرافی اختلال عملکرد دیاستولیک در بیماران مبتلا به آنژین پایدار قلبی جمع آوری گردیده و بعد از آنالیز، نتایج به دست آمده جهت تعیین ارتباط اختلال عملکرد دیاستولیک در اکوکاردیوگرافی با شمارش تعداد فریم های حاصل از آنژیوگرافی (TFC) در دو گروه تحلیل شد.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر میانگین TFC در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بیش تر بود. همراهی Em با میانگین TFC در هر سه رگ معنی دار بود (0001/0P=). در مطالعه حاضر میانگین Sm به طور معنی داری در گروه آزمایش کم تر بود (0001/0P=). میانگین E/A در افراد با 21TFC≥ (7/0) و در افراد با TFC زیر 21 مقدار آن یک بود. مدت زمان رسیدن موج E از پیک به خط پایان (Deceleration time) در مطالعه حاضر در افرادی که میانگین 21TFC≥ داشتند به طور معنی داری بیش تر بود (0001/0P=) و همراهی آن با TFC نیز توسط آزمون آماری معنی دار تلقی گردید (0001/0P=). ارتباط میانگین نمرات آنژیوگرافی و نقص دیاستولیک معنی دار بود (0001/0P=).

    نتیجه گیری

    این مطالعه با توجه به اهمیت شاخص عملکرد دیاستولیک همراهی TFC را با شاخص های مهم اکوکاردیوگرافی نشان داد.

    کلیدواژگان: نقص دیاستول، عروق کرونر، TIMI frame count
  • سیروس عظیمی، اصغر آقا محمدی، اصغر رامیار، زهرا صفری، کوروس دیوسالار، مجید محمودی * صفحات 564-570
    زمینه و هدف

    لوسمی لنفوبلاستی حاد، متداول ترین نوع بدخیمی در کودکان است که از تغییر شکل بدخیم سلول های خون ساز و در نتیجه ازدیاد لنفوییدهای نابالغ در مغز استخوان و خون شناخته می شود. هدف مطالعه، بررسی میزان حساسیت لنفوسیت های خون محیطی بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد به پرتو گاما در پیدایش ناهنجاری های کروموزومی در مقایسه با گروه کنترل سالم، در محیط In vitro بوده است.

    روش بررسی

    جهت تعیین حساسیت کروموزومی بیماران به اشعه گاما، دو آزمون سنجش حساسیت کروموزومی G2- و G0- برای 20 کودک مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد و 30 فرد سالم، به کار برده شد. در این تحقیق میزان ناهنجاری هایی از قبیل شکست ها و یا شکاف های کروموزومی و کروماتیدی و تبادلات کروماتیدی مورد بررسی و میانگین این ناهنجاری ها در گروه بیماران با گروه افراد سالم و هم چنین با گروه بیماران مبتلا به آتاکسی- تلانژکتازی (Ataxia Telangiectasia، AT) به عنوان گروه کنترل مثبت مقایسه شد.

    یافته ها

    بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد از نظر میانگین ضریب ناهنجاری های بررسی شده در مقایسه با گروه افراد سالم اختلاف معنی داری داشتند (01/0P<) و از نظر درصد افراد حساس به اشعه، 65% این بیماران حساس به اشعه گاما و 35% مشابه افراد گروه کنترل سالم بودند. در ضمن بیماران مبتلا به AT بالاترین حساسیت به پرتو گاما را داشتند (001/0P=).

    نتیجه گیری

    درصد بالایی از بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد نسبت به پرتو رادیوتراپی حساس هستند و از این رو بایستی مراقبت های لازم را از قبیل قرار دادن آن ها در مقابل وسایل تشخیصی و درمانی غیرضروری که اشعه گاما و یا اشعه x را مورد استفاده قرار می دهند اجتناب نمود.

    کلیدواژگان: ناهنجاری های کروموزومی، اشعه گاما، لوسمی لنفوبلاستی حاد
  • مهیار غفوری، مهرناز راسته صفحات 571-576
    زمینه و هدف
    سرطان پروستات شایع ترین سرطان در میان مردان و پس از سرطان ریه شایع ترین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در جنس مذکر است. بررسی هیستوپاتولوژیک برای تشخیص بیماری سرطان پروستات استاندارد طلایی است، لیکن به جهت تهاجمی بودن بیوپسی، تمایل به انجام روش های کم تر تهاجمی بیش تر است. بدین علت روش های تصویربرداری کم تر تهاجمی در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هدف اصلی از انجام این مطالعه تعیین ارتباط نسبت مجموع کولین و کراتین به سیترات در ماگنتیک رزونانس اسپکتروسکوپی با میزان تهاجم تومور (نمره گلیسون) در بیماران مبتلا به سرطان پروستات بر اساس مدارک پاتولوژی آنان می باشد.
    روش بررسی
    200 بیمار که دارای نتایج پاتولوژی سرطان پروستات بودند وارد یک مطالعه مقطعی شدند. بیماران به صورت غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند. تمام بیماران تحت Magnetic Resonance Spectroscopy (MRS) قرار گرفتند و نتایج به دست آمده در خصوص نسبت مجموع کولین و کراتین به سیترات با نتایج پاتولوژی بیماران مقایسه شد.
    یافته ها
    در بیماران دارای نمره گلیسون کم تر از سه، میانگین مجموع کولین و کراتین به سیترات 9/146±8/245، در بیماران با نمره سه الی چهار، 6/173±1/427 و در بیماران با نمره بیش از چهار، 3/218±3/587 بود (001/0P<). در بیماران با Prostate Specific Antigen (PSA) کم تر از چهار میانگین مجموع کولین و کراتین به سیترات 3/58±7/180، در گروه PSA چهار الی 10، 5/93±247 و در گروه PSA بیش از 10، 6/107±1/385 بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نسبت مجموع کولین و کراتین به سیترات در بیماران با تهاجم کانسر پروستات دارای رابطه معنی داری می باشد و از آن می توان در مرحله بندی کانسر پروستات در بیماران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: مجموع کولین و کراتین، سیترات، ماگنتیک رزونانس اسپکتروسکوپی، سرطان پروستات
  • گزارش کوتاه
  • مهشید طالبی طاهر، مریم لطیف نیا، سیدعلی جواد موسوی، مریم ادابی، عبدالعزیز رستگار لاری، مجتبی فتاحی، عبدی زاده، شاهین بابازاده صفحات 577-582
    زمینه و هدف
    پنومونی وابسته به دستگاه تنفس مصنوعی یکی از عوارض جدی است که در بخش های مراقبت ویژه رخ می دهد. هدف از این مطالعه تعیین عوامل خطر برای کسب عفونت با آسینتوباکتر و تعیین نمای حساسیت دارویی آن ها می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در بخش های مراقبت ویژه انجام شد. تعداد 51 نمونه خلط تهیه شده از بیماران دارای لوله تراشه که تشخیص پنومونی وابسته به دستگاه داشته اند مورد بررسی باکتریولوژیکی قرار گرفتند. حساسیت دارویی با دو روش دیسک دیفیوژن و تهیه رقت های سریال از آنتی بیوتیک (Broth microdilution) انجام شد.
    یافته ها
    از 51 نمونه خلط، 35 مورد گونه های آسینتوباکتر یافت شد. درصد بالایی از ایزوله ها مقاوم به ایمی پنم، پیپراسیلین- تازوباکتام، سفالوسپورین های نسل سوم و جنتامایسین بودند.
    نتیجه گیری
    مقاومت باکتری های گرم منفی به ویژه گونه های آسینتوباکتر رو به افزایش است و اقدامات پیشگیری کننده باید به فوریت انجام شود.
    کلیدواژگان: پنومونی وابسته به دستگاه، گونه های آسینتوباکتر، حساسیت دارویی
  • رضا شهریار کامرانی، سید حسین شفیعی*، لیلا اوریادی زنجانی صفحات 583-588
    زمینه و هدف

    جوش نخوردگی استخوان اسکافویید، هم چنان یکی از موضوعات چالش برانگیز در بین جراحان دست می باشد. در این مطالعه به بررسی نتایج درمانی فیکساسیون جوش نخوردگی استخوان اسکافویید در حضور یا عدم حضور استئونکروز و تاثیر متغیرهای شایع بر آن می پردازیم.

    روش بررسی

    در 24 بیمار مبتلا به جوش نخوردگی استخوان اسکافویید، گرافی و MRI مچ دست قبل از درمان و نتایج عملکردی بعد از درمان بر اساس سیستم Mayo و پرسش نامه Quick DASH مورد ارزیابی قرار می گرفت.

    یافته ها

    قبل از عمل جراحی در 10 بیمار شواهد استئونکروز وجود داشت. در هفت مورد (70%) شواهد یونیون رادیولوژیک در بررسی های پس از عمل مسجل شد. در 14 بیمار شواهد استئونکروز وجود نداشت که در 13 مورد (92%) یونیون رادیولوژیک مسجل شد. میزان یونیون کلی در بیماران 83% اندازه گیری شد (05/0P<).

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی های عملکردی نشان دهنده بهبود عملکرد پس از درمان جراحی است. نتایج حاصل از درمان جوش نخوردگی استخوان اسکافویید توسط گرافت غیرعروقی با گرافت عروقی قابل برابری می باشد.

    کلیدواژگان: جوش نخوردگی استخوان اسکافویید، استئونکروز، گرافت غیرعروقی
  • مطالعه موردی
  • آویسا طبیب، حجت مرتضاییان، سیدمحمود معراجی، حسن بیرجندی صفحات 589-594
    زمینه
    سپتوستومی دهلیزی با بالن، از موارد اورژانس در کاردیولوژی کودکان به شمار می رود. از آنجا که اغلب بیماران نیازمند این اقدام در حال حاضر با جراحی ترمیمی از زندگی مطلوبی برخوردار خواهند شد، انجام سریع، موثر و ایمن تر آن اهمیت بیش تری می یابد. اگر چه استفاده از پروستاگلاندین E1 و درمان جراحی زودرس، از موارد انجام آن به طور چشمگیری کاسته است، اما همه مراکز حتی در بیمارانی که به انفوزیون پروستاگلاندین پاسخ مطلوب می دهند، آن را کنار نگذاشته اند.
    معرفی بیماران: تعداد هشت نوزاد ترم با بیماری مادرزادی قلب که اندیکاسیون سپتوستومی دهلیزی با بالن داشتند و در مرکز قلب شهید رجایی از شهریورماه 1388 تا اسفندماه 1389 بستری شده بودند، شش مورد فقط با راهنمایی اکوکاردیوگرافی و دو مورد با اکوکاردیوگرافی همراه با فلوروسکوپی تحت مداخله قرار گرفتند. موفقیت سپتوستومی سایز mm 5≥ و حرکت آزاد لبه های آن تعریف گردید.
    یافته ها
    جنسیت نوزادان در هفت مورد پسر و در یک مورد دختر بود. متوسط سن آن ها شش روز بود. همه بیماران جابه جایی عروق بزرگ با دیواره بین بطنی سالم یا سوراخ بین بطنی کوچک بودند که نیازمند مداخله ارزیابی شدند. سپتوستومی در همه بیماران موفق بود. هیچ عارضه قلبی عروقی به دنبال نداشت.
    نتیجه گیری
    سپتوستومی دهلیزی با بالن، یک مداخله اورژانس است که می توان آن را سریع، مطمئن و موثر با راهنمایی اکوکاردیوگرافی در بالین بدون جابه جایی بیمار انجام داد، با مشاهده محل کاتتر احتمال عوارض شدید را کاهش داد و نتیجه را در حین مداخله ارزیابی نمود.
    کلیدواژگان: بیماری مادرزادی قلب، اکوکاردیوگرافی، جابه جایی عروق بزرگ
|
  • Masoud Yousefi, Mohammad Reza Pourmand, Ahmad Reza Shahverdi, Mohsen Amini, Farzaneh Amin Harati Pages 525-530
    Background
    Staphylococcus aureus is the most common pathogen responsible for skin and soft tissue infections worldwide. Methicillin-resistant S. aureus is a major cause of both nosocomial and community acquired infections. The emergence of antimicrobial-resistant S. aureus is of global concern. Fluoroquinolone antimicrobials including ciprofloxacin، levofloxacin، and moxifloxacin are used to treat skin and soft tissue infections due to S. aureus. Emergence of ciprofloxacin resistance has increased in community acquired methicillin-resistant S. aureus strains. The aim of this study was to evaluate the minimum inhibitory concentration of ciprofloxacin and hexahydroquino-line derivatives against methicillin- and ciprofloxacin-resistant S. aureus.
    Methods
    Identification of S. aureus was performed by routine microbiological tests in the Department of Pathobiology in Winter 2012. The susceptibility of S. aureus strains to both methicillin and ciprofloxacin was examined by the Kirby-Bauer disk-diffusion method. The minimum inhibitory concentration of ciprofloxacin، hexahydroquinoline derivatives and their combination were separately determined by broth microdilution method against methicillin- and ciprofloxacin-resistant S. aureus.
    Results
    The minimum inhibitory concentration of ciprofloxacin decreased in the presence of hexahydroquinolinein derivatives in comparison with ciprofloxacin alone.
    Conclusion
    This study showed that hexahydroquinoline derivatives enhance the antibacterial effect of ciprofloxacin against methicillin- and ciprofloxacin-resistant S. aureus. Therefore، these derivatives could be used as inhibitors of antibiotic resistance in combination therapies. This enhancement may be related to the inhibitory effect of hexahydroquinoline derivatives on the expression of antibiotic efflux pump in the bacteria. However، the structural features of a fluoroquinolone that determine whether it is affected by efflux transporters are not fully defined.
    Keywords: ciprofloxacin, hexahydroquinoline derivatives, Staphylococcus aureus
  • Saeideh Davari, Sayyed Alireza Talaei, Mansoureh Soltani, Hojatollah Alaei, Mahmoud Salami Pages 531-539
    Background
    Diabetes mellitus affects numerous intracellular metabolic processes، which are reflected by changes in the concentration of some plasma constituents. Particularly، the disease may indirectly undermine some functions of the nervous system including learning and memory through altering oxidative stress status. On the other hand، probiotics can enhance the antioxidant capacity. This study was designed to evaluate the effects of probiotics on spatial memory، maze learning and indices of oxidative stress in diabetic rats.
    Methods
    In this experimental study، 40 male Wistar rats were randomly allocated to 4 groups (n=10 for each): Control (CO)، Control probiotic (CP)، Control diabetic (DC)، and Diabetic probiotic (DP). The probiotic supplement، including Lactobacillus acidophilus، Lactobacillus fermentum، Bifidobacterium lactis (334 mg of each with a CFU of ~1010)، was administered through drinking water every 12 hours for 8 weeks. Using morris water maze (MWM)، spatial learning and memory were evaluated. Serum insulin and oxidative stress indices، including superoxide dismutase (SOD) and 8-hydroxy-2''-deoxyguanosine (8-OHdG)، were measured by standard laboratory kits.
    Results
    Oral administration of probiotics improved impairment of spatial learning (P=0. 008) and consolidated memory (P=0. 01) in the rats. Moreover، probiotic treatment increased serum insulin (P<0. 0001) and serum superoxide dismutase activity (P=0. 007) while it decreased their blood glucose (P=0. 006) and 8-OHdG (P<0. 0001).
    Conclusion
    Probiotic supplementation reversed the serum concentrations of insulin and glucose along with an increase in antioxidant capacity in diabetic rats. It also improved spatial learning and memory in the animals. Relevancy of the metabolic changes and behavioral functions need to be further studied.
    Keywords: diabetes mellitus, maze learning, oxidative stress, probiotics, rat, spatial memory
  • Farnaz Amouzegar Hashemi, Bita Kalaghchi, Ahmad Reza Sebzari, Peyman Haddad, Zohreh Shahabi Pages 540-547
    Background
    The high number of breast cancer patients who receive radiation therapy after surgery has caused many to think about a shorter period of radiotherapy، which can significantly reduce the radiotherapy machine time، labor hours، and fewer patient visits. This study was designed to evaluate the acute skin effects and cosmetic outcomes of short course radiotherapy in early-stage breast cancer in comparison with the conventional treatment method.
    Methods
    Fifty-two patients with operable breast cancer (pT1-3pN0M0) who underwent breast conservation surgery in Tehran Cancer Institute during January 2011 to January 2012، were randomly assigned to undergo radiotherapy by either receiving conventional treatment (dose: 50 Gy in 25 fractions) with subsequent electron boost or a short-course hypofractionated radiotherapy (dose: 42. 5 Gy in 16 fractions) and a subsequent electron boost.
    Results
    There were no skin changes during the first or the second week of treatment in the two groups. Cutaneous complications began after the third week as grade 1 skin toxicity after termination of the short-course radiotherapy but there were no difference in complication rate after four weeks of treatment. Six months and one year after treatment، there were no differences in terms of skin complications or cosmetic outcomes between the two groups.
    Conclusion
    Although the use of a whole-breast irradiation with a hypofractionated schedule was associated with desirable outcomes، in term of skin toxicity and cosmetics، but longer follow-up periods with larger sample sizes are needed to confirm these results.
    Keywords: breast cancer, cosmetics, hypofractionated radiotherapy, skin toxicity
  • Gholam Reza Khalili, Parvin Sajedi, Sedigheh Yousef Zadeghan Pages 548-554
    Background
    Control of intracranial pressure (ICP) before، during and after neurosurgical operations is crucially important. Therefore، trying different methods and drug combinations to attain this goal is an ongoing effort in anesthesiology. In this study we compared two combinations of a narcotic agent with propofol in neurosurgical operations to control intracranial pressure.
    Methods
    In this prospective randomized double-blind clinical trial، we enrolled 34 patients with supratentorial brain tumors who were candidates for craniotomy in Alzahra Hospital in Isfahan، Iran from April 2008 to April 2009. The patients were randomly divided into two groups of 17، in whom the first and the second group، respectively، received a combination of «propofol and fentanyl» and a combination of «propofol and remifentanyl» as maintenance of anesthesia. The hemodynamic status، ICP during the surgery، and post-surgical complications in recovery unit were observed for and registered in a questionnaire.
    Results
    Hemodynamic status was similar in both groups and they did not differ in recovery complications except for pain which was more prevalent in remifentanil group (P<0. 03). Although the patients in fentanyl group better responded to the drug for lowering ICP than remifentanyl group، but the difference was not statistically significant.
    Conclusion
    There is no difference between these two anesthetic agent combinations and both could be useful in the anesthesia of neurosurgical operations. However combination of propofol and fentanyl seem to be superior because of more pain relief and a smoother recovery period.
    Keywords: fentanyl, intracranial occupying lesion, intracranial pressure (ICP), propofol, remifentanil
  • Negar Omidi, Babak Sharif Kashani, Mohammad Asadpour Piranfar, Mohammad Rafie Khorgami, Batool Ghorbani Yekta, Hamed Omidi Pages 555-563
    Background

    Evaluation of diastolic dysfunction and its relationship with TIMI frame count in patients with stable coronary artery disease referred to Ayatollah Taleghani Hospital in Tehran in the years 2010-2011 is the purpose of this study.

    Methods

    Patients were divided into two groups: case and control. Both groups had chronic angina. Patient information on check list has been studies based on data provided by angiography and echocardiography methods.

    Results

    Cases had significantly higher values of corrected TIMI frame count (TFC) for the left anterior desending artery (LAD)، TFC for Circumflex artery (Cx) & Right coronary artery (RCA)، (mean TFC P<0. 001). Conventional echocardiography showed significantly lower maximal peak systolic velocity (sm) (cm/s)، Correlation of early diastolic velocity at myocardial segments (Em) & peak systolic velocity at myocardial segments (Sm) with mean TFC in all 3 vessels were significant (P=0/0001). Ratio of maximal early to late diastolic filling (E/A)، in patient with TFC≥ 21 was 0/7 & in patients with TFC≤21 was 1. DT (Deceleration time) had no significant correlation with TFC. Mean of isovolumetric relaxation time (IVRT) in cases was 91 m/s & in controls was 72 m/s Which was higher in patients with mean TFC ≥21. Correlation between mean of angiography and diastolic disfunction was significant.

    Conclusion

    According to this study diastolic dysfunction which estimated by echocardiography showed significant correlation with TIMI frame count in chronic stable angina patients. Due to simplicity، low cost، quality and reproducibility of this method، this will be helpful.

    Keywords: coronary artery, diastolic function, TIMI frame count
  • Cyrus Azimi, Asghar Aghamohammadi, Asghar Ramyar, Zahra Safari, Kouros Divsalar M., Majid Mahmoodi Pages 564-570
    Background

    Acute lymphoblastic leukemia (ALL) is the most common malignancy in childhood، characterized by excess lymphoblasts، and immature white blood cells that are continuously multiplying and overproducing in the bone marrow. The aim of this investigation was to measure the sensitivity of lymphocytes against gamma irradiation in patients with acute lymphoblastic leukemia، and also find out the effect of such irradiations in causing chromosomal abnormalities.

    Methods

    In this investigation performed between April 2010 and July 2011، at the Department of Genetics، Cancer Institute of Iran، we studied the effects of gamma irradiation on the lymphocytes of 20 children with acute lymphoblastic leukemia. The lymphocytes of 30 healthy donors were used to establish as a normal response to gamma irradiation and seven age-matched ataxia telangiectasia patients were recruited as positive control. The chromosomal radiosensitivity was assessed with the G2- and the G0-assay. We compared the mean number of chromosomal abnormalities such as chromosome and chromatid breakages، chromosome and chromatid gaps، and chromatid exchanges in one-hundred metaphases of patients and control groups.

    Results

    The frequency of chromosomal aberrations was statistically higher among patients with acute lymphoblastic leukemia than the normal controls (P<0. 01). In total، 65% of the patients were sensitive to gamma irradiation، but the remaining 35% were similar to the normal controls. Patients with ataxia telangiectasia showed the highest sensitivity to gamma irradiation (P=0. 001).

    Conclusion

    Our results showed that a high percentage of patients with acute lymphoblastic leukemia were sensitive to irradiation، meaning that maximum care should be taken during their treatment to avoid unnecessary X-rays or radiotherapies.

    Keywords: acute lymphoblastic leukemia, chromosomal aberration, hromosomal aberration
  • Mahyar Ghafoori, Mehrnaz Rasteh Pages 571-576
    Background
    Prostate cancer is the most common cancer and the second cause of cancer mortality in men. Although histopathological examination is the gold-standard for its diagnosis، tendency toward less invasive methods is growing. The purpose of this study was to evaluate the relationship between choline plus creatine- to-citrate ratio in magnetic resonance spectroscopy (MRS) with the invasion of prostate cancer in a series of patients with prostate cancer.
    Methods
    Totally، 200 patients with pathologically proven prostate cancer were enrolled in this cross-sectional study by a non-probability sampling method in Hazrat Rasul Akram Hospital in Tehran، Iran during 2009-2010. Pathological staging was the gold standard for the diagnosis of prostate cancer while the patients underwent MRS for choline plus creatine- to-citrate ratio determination. MRS and pathological results were compared and analyzed.
    Results
    The mean (±SD) values of choline plus creatine- to-citrate ratio in patients with Gleason scores less than 3، 3 to 4 and greater than 4 were 245. 8±146. 8، 427. 1±173. 6 and 427. 1±173. 6، respectively (P<0. 001). The mean (±SD) values of choline plus creatine- to-citrate ratio in patients with PSA levels less than 4، 4 to 10 and greater than 10 were 180. 7±58. 3، 247±93. 5 and 385. 1±106. 6، respectively (P<0. 001).
    Conclusion
    Choline plus creatine- to-citrate ratio determined by magnetic resonance spectroscopy has a significant relationship with the degree of invasion of prostate cancer and can be used for the staging of the disease.
    Keywords: choline, citrate, creatine, magnetic resonance spectroscopy (MRS), prostate cancer
  • Mahshid Talebi, Taher, Maryam Latifnia, Seied Ali Javad, Moosavai, Maryam Adabi, Abdolaziz Rastgar Lari, Mojtaba Fatahi Abdizadeh, Shahin Babazadeh M Pages 577-582
    Background
    Ventilator associated pneumonia (VAP) is one of the serious complications of ventilatory support، occurring in ICUs. The aim of this study was to determine various risk factors associated with the acquisition of Acinetobacter infection and its antimicrobial susceptibility pattern.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in the ICUs of Rasoul-e-Akram Hospital in Tehran، Iran during the year 2011. A total of 51 endobronchial aspirates from intubated patients who had been clinically diagnosed to have VAP were studied bacteriologically. The in vitro susceptibility was determined by disk-diffusion and broth microdilution MIC methods.
    Results
    Out of 51 patients with VAP، 35 (66. 66%) had positive cultures for Acineto-bacter species. In vitro susceptibility test revealed that a high percentage of isolates were resistant to imipenem، piperacillin-tazobactam، third generation cephalosporines، and aminoglycosides.
    Conclusion
    The antimicrobial resistance of gram negative bacteria، particularly Acine-tobacter species، is increasing and preventive measures need to be taken as a matter of urgency.
    Keywords: acinetobacter species, drug susceptibility, ventilator associated pneumonia (VAP)
  • Reza Shahriar Kamrani, Seyyed Hossein Shafiei, Leila Oriadi Zanjani Pages 583-588
    Background

    Scaphoid nonunion remains a challenging problem for hand surgeons. In this study، we assessed the functional outcome of scaphoid nonunion treatment and the influence of a number of variables on it.

    Methods

    In this study we recruited 24 patients with scaphiod nonunion by consecutive sampling at Dr. Ali Shariati Teaching Hospital، in Tehran، Iran in 2008-2011. We examined the patients by antero-posterior (AP) and lateral view radiographies and wrist MRIs. Functional outcome of surgery was scaled according to Mayo wrist and Quick DASH scoring systems.

    Results

    Among 10 cases with osteonecrosis، there were 7 (70%) cases of radiological union. In 13 (92%) out of 14 cases who had no signs of osteonecrosis، we radiologically confirmed scaphoid union after the treatment. The total union rate was estimated to be 83% at the end of 24 months follow up (P<0. 05).

    Conclusion

    The results showed that patients with scaphoid nonunion have improved function after surgical treatment.

    Keywords: nonunion, osteonecrosis, scaphoid
  • Avisa Tabib, Hojat Mortazaeian, Saied Mahmood Meraji, Hassan Birjandi Pages 589-594
    Background
    Balloon atrial septostomy is an emergent procedure in pediatric cardiology. Nowadays، most patients in need of the procedure have acceptable outcomes after surgical repair. Thus، it is important to perform this procedure as safe as possible. By performing early arterial switch operation and prostaglandin infusion، the rate of balloon atrial septostomy has markedly decreased. However، not all centers performing early arterial switch repairs have abandoned atrial septostomy، even in patients who respond favorably to prostaglandin infusion.
    Case Presentation
    In total، eight 1- to 15-day old term neonates admitted in Shahid Rajaee Heart Center in Tehran، Iran from October 2009 to February 2011، with congenital heart diseases were scheduled for balloon atrial septostomy. In six cases the procedure was done exclusively under echocardiographic guidance and in two cases with the help of fluoroscopy. Success was defined as the creation of an atrial septal defect with a diameter equal to or more than 5 mm and ample mobility of its margins.
    Results
    Male sex was predominant (87%) and the mean age of the neonates was six days. The diagnosis in all cases was simple transposition of great arteries. The procedure was successful in all patients with any cardiovascular complication.
    Conclusion
    Balloon atrial septostomy is an emergent procedure that can be done safely and effectively under echocardiographic guidance. According to the feasibility of this technique it could be performed fast، safe and effective at bedside، avoiding patient transportation to hemodynamic laboratory or referral center.
    Keywords: congenital heart disease, echocardiography, transposition of great arteries