فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:6 Issue: 3, Summer 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/12/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد سلطانی، سید مصطفی پیغمبری، مهدی عسکری بدویی، اوستا صدرزاده صفحه 143
    کلی باسیلوز در سرتاسر دنیا به عنوان یکی از پر اهمیت ترین بیماری های طیور از نظر اقتصادی محسوب می گردد.
    هدف
    این مطالعه به منظور ارزیابی سطح ارتباط کلونال و تایپینگ ملکولی 95 جدایه اشریشیاکلی طیور توسط آزمون ERIC-PCR انجام گرفت.
    روش کار
    تعداد 63 جدایه اشریشیاکلی از دو تظاهر بالینی متداول کلی باسیلوز (عفونت کیسه زرده و کلی سپتیسمی) و 32 جدایه از مدفوع ماکیان گوشتی ظاهرا سالم جداسازی شد. هر یک از جدایه های مذکور 2 بار تحت آزمون PCR قرار گرفت.
    نتایج
    وزن ملکولی باندهای مشاهده شده برروی ژل الکتروفورز از 232 تا 2690 جفت باز متغیر بود. بر اساس تعداد و وزن ملکولی باندهای تشکیل شده 65 الگوی انگشت نگاری متفاوت توسط 95 جدایه مذکور نشان داده شد. تعداد 20، 22 و 23 الگوی انگشت نگاری متفاوت به ترتیب در بین جدایه های حاصل از عفونت کیسه زرده، کلی سپتیسمی و مدفوع مورد شناسایی قرار گرفت. مابین الگوهای انگشت نگاری متفاوت، تعداد باندهای تشکیل شده از 2 تا 11 عدد متغیر بود. هیچ الگوی انگشت نگاری مشابهی مابین جدایه های متعلق به 3 منبع ذکر شده مشاهده نگردید. جدایه هایی نیز که در هر یک از گروه ها الگوهای انگشت نگاری مشابهی نشان می دادند، از یک مزرعه واحد جداسازی شده بودند. با این حال، تعداد اندکی از جدایه های جداسازی شده از مزارع متفاوت نیز الگوهای انگشت نگاری یکسان ایجاد نمودند. نتیجه گیری نهایی: در پایان، این مطالعه بیانگر حضور سطح بالایی از پلی مورفیسم مابین جدایه های اشریشیاکلی به دست آمده از منابع مختلف بوده و بر این اساس می توان بیان نمود که تظاهرات بالینی متفاوت کلی باسیلوز توسط ژنوتایپ های اختصاصی ایجاد نمی گردند.
    کلیدواژگان: ماکیان گوشتی، ایران، ERIC، PCR، اشریشیاکلی، کلی باسیلوز
  • بهزاد منصوری، مهسا رستگار فاطمی، مهرداد مدیرصانعی، ژیلا هنرزاد صفحه 149
    زمینه مطالعه
    انزیم های فیتاز با منشاء خارجی سبب بهبود بکارگیری فسفر فیتاته گیاهی در طیور می شوند.
    هدف
    در مطالعه حاضر، اثرات فیتاز با منشاء خارجی بر ویژگی های استخوان درشت نی بلدرچین های سفید مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    تعداد 80 قطعه جوجه بلدرچین 11 روزه تعیین جنسیت نشده به صورت تصادفی و با آرایش فاکتوریل 2 × 2 به چهار تیمار و هر تیمار شامل 20 تکرار تقسیم شدند. تمام پرندگان یکی از چهار جیره آزمایشی با دو سطح فسفر قابل دسترس g/kg(2/5 و 9/3)و دو سطح فیتاز FTU/kg(500 و 0) را دریافت کردند. در 25 روزگی، تمام پرندگان توزین و ذبح شده و نمونه های خون برای تعیین غلظت فسفر خون اخذ گردیدند. هر دو استخوان درشت نی به منظور تعیین مقادیر خاکستر، کلسیم و فسفر، طول، ضخامت و قدرت شکنندگی استخوان قطع و خارج گردیدند.
    نتایج
    پرندگان دریافت کننده جیره های با فسفر قابل استفاده پائین در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با سطوح بالاتر فسفر قابل دسترس، مقادیر پائین تری از فسفر خون، و همچنین وزن، خاکستر، کلسیم، فسفر، ضخامت و قدرت شکنندگی استخوان درشت نی را نشان دادند.
    نتیجه گیری نهایی: افزودن فیتاز به جیره های با سطوح پائین تر فسفر قابل دسترس موجب بازگرداندن متغیرهای فوق شد. فیتاز از طریق بالا بردن قابلیت دسترسی فسفر فیتاته، استحکام و مقاومت استخوان درشت نی را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: فسفر فابل دسترس، خصوصیات استخوانی، بلدرچین، فیتاز
  • حمید قاسم زاده نوا، بهرنگ اکرامی، داریوش مقدس، امین تمدن صفحه 155
    زمینه مطالعه
    جفت گیری درون جمعیتی یکی از مشکلات اساسی جمعیت های کوچک گوزن قرمز در پناهگاه های حیات وحش می باشد.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر استفاده از یکی از روش های همزمان سازی فحلی در گوزن قرمز (Cervus elaphus) با استفاده از جفت گیری طبیعی جهت کنترل غالبیت و رتبه اجتماعی گوزن قرمز نر و کنترل جفت گیری درون جمعیتی بوده است.
    روش کار
    گوزن های ماده (تعداد = 6 راس) بعد از به اسارت گرفتن در فصل تولید مثلی (اوایل پاییز) در پناهگاه حیات وحش سمسکنده (در حومه ساری) داخل قفس های مخصوص قرار داده شدند. متعاقب آن، همه گوزن های ماده برای مدت 12 روز سیدر دریافت کردند و در روز برداشت سیدر به همه آنها 250 واحد PMSG تزریق گردید. گوزن های ماده چهل و هشت ساعت بعد (روز 14)، از قفس ها آزاد و وارد طبیعت شدند.
    نتایج
    رفتارهای تعقیب و فحل یابی توسط هر 3 راس گوزن نر شروع شد و گوزن نر غالب گله بدلیل فحلی همزمان در 4 راس گوزن ماده قادر به کنترل آنها در قلمرو خود نبود، لذا 2 راس گوزن نر جوان فرصت یافتند با گوزن های ماده جفت گیری کنند. چهار راس از مجموع 6 راس گوزن های ماده آبستن شدند و گوساله های آنها در اوایل تابستان سال بعد متولد شدند.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که این روش همزمانی فحلی با استفاده از جفت گیری طبیعی پناهگاه حیات وحش در کنترل جفت گیری درون جمعیتی موفق بوده است.
    کلیدواژگان: جفت گیری درون جمعیتی، همزمان سازی فحلی، سیدر، پناهگاه حیات وحش، گوزن قرمز
  • رضا نارنجی ثانی، پرویز تاجیک *، محمدحسن یوسفی، منصوره موحدین صفحه 159
    زمینه مطالعه

    فرایند اسپرماتوژنز بوسیله ی فاکتورهای مختلفی تنظیم می شود. انجام مطالعات بر روی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی ابزار بسیار مهمی را برای بهبود ژنتیک گله و همچنین برای بهبود در زمینه های مختلف دامی فراهم می کند. 2/0 تا 3/0 % از کل سلول های لوله های سمینیفر شامل سلول های بنیادی اسپرماتوگونی می باشند. برای بررسی و دستکاری زیستی این سلول ها، در ابتدا باید تکثیر و میزان زنده مانی این سلول ها در محیط آزمایشگاه افزایش داده شوند.

    هدف

    در مطالعه حاضر، اثرات هورمون تستسترون بر روی کلونی زایی سلول های اسپرماتوگونی گوساله در محیط آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش کار

    سلول های سرتولی و بنیادی اسپرماتوگونی از گوساله های 5-3 ماهه جداسازی شده اند. شناسایی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی از طریق آنالیز ایمونوسیتوشیمی تایید شده است. هم کشتی سلول های سرتولی و بنیادی اسپرماتوگونی بوسیله ی دوز های مختلف mmol/L2/0، mmol/L4/0 و mmol/L8/0 هورمون تستسترون قبل از آنالیز کلونی ها درمان شده اند.

    نتایج

    این مطالعه نشان می دهد که هورمون تستسترون موجب کاهش تکثیر سلول های بنیادی اسپرماتوگونی نمی شود. نتیجه گیری نهایی: هورمون تستسترون می تواند به منظور کلونی زایی سلول های اسپرماتوگونی در محیط کشت استفاده شود.

    کلیدواژگان: تستسترون، هم کشتی، گوساله
  • کیوان مجید زاده، آرش قلیان چی لنگرودی، محمد سلیمانی، وحید کریمی، عباس مروتی صفحه 165
    زمینه مطالعه
    ویروس آنفلوانزای پرندگان از طیف وسیعی از پرندگان آزاد زیست از رده های گوناگون پرندگان جدا شده است.از سال 1998 تا کنون همه گیری آنفلوانزای پرندگان 2N9H بعنوان یک معضل در صنعت طیور کشور مطرح گردیده است. در سال 2006 گزارش وقوع 1N5H در قو ها در شماب کشور مشاده گردید اما تا کنون گزارش رسمی در گله های تجاری وجود ندارد
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی پایش مولکولی انفلوانزای پرندگان در پارک های پرندگان استان تهران بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه 100 نمونه سواپ مدفوعی از گونه ای مختلف پرندگان از پارک های پرندگان در تهران از گونه های مختلف (کبوتر، اردک،قو،طوطی،کلاغ، نجشک) در آذر و آبان ماه سال 2009 جمع آوری شد.استخراج RNA و واکنش RT-PCR بر اساس دستورالعمل WHO جهت تشخیص تیپ A ویروس آنفلوانزا صورت پذیرفت.
    نتایج
    در 14% نمونه ها مثبت گردیدند.
    نتیجه گیری نهایی:گونه های اردک و گنجشک مثبت گردیدند.این اولین گزارش مثبت آنفلوانزای پرندگان در این گونه ها در ایران می باشد.با توجه به شیوع آنفلوانزای 1N 1H و آنفلونزای پرندگان در منطقه و همچنین اهمیت بهداشت عمومی پارک پرندگان زنده نیاز به بازنگری پایش آنفلوانزای پرندگان ضروری بنظر می رسد.پایش بیشتر آنفلوانزای پرندگان در پرندگان وحشی جهت تعیین تحت تیپ و مطالعات شجره شناسی ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: آنفلوانزای پرندگان، ایران، باغ وحش
  • علی اسلامی، نصر الله واحدی، سعید بکایی صفحه 171
    زمینه مطالعه
    طبیعتا میزان آلودگی گوسفند ان با کیست هیداتیک با افزایش سن آنها زیادتر شده و در ساختار آن تغییراتی ایجاد می شود.
    هدف
    در این بررسی، هدف مطالعه، تعیین میزان شیوع کیست هیداتیک گوسفندان و تغییرات ساختار آن بر اساس سن آنها است.
    روش کار
    در سال 1388، ضمن ذبح 786 راس گوسفند در کشتارگاه بابل مازندران سن آنها بر اساس دندان آوری به 6 گروه (£ 6-1) تقسیم شد. تعداد کیست ها در اعضای آلوده با چشم غیر مسلح، لمس کردن و قطعه قطعه کردن شمارش شد و حجم، قطرو تعداد پرواسکولکس های هر کیست در گروه های سنی مختلف تعیین شد.
    نتایج
    بر حسب نتیجه بدست آمده،میزان شیوع کلی کیست هیداتیک در786 راس گوسفند آزمایش شده 2/35% بود و رابطه پارامتر های تعیین شده با کیست هیداتیک و سن معنی دار بود (01/0 p<. ) ضمنا در اندام های مختلف4/86% کیست ها با چشم غیر مسلح، 5/8% با لمس و 1/5% با قطعه قطعه کردن مشاهده شدند کیست هیداتیک ها 63- 85% بارور و 96% تعداد پرواسکولکس در گوسفندان مسن تر از 4 سال بودنتیجه گیری نهائی: طبیعتا تولید فراورده های گوسفندان مسن تر کمتر، مصرف غذای آنها زیادتر و میزان آلودگی آنهابه کیست بیشتراست یکی از روش های آسان تر، ارزان ترو موثر برای کنترل هیداتیدوزیس خارج گوسفندان مسن، وذبح آنها بدون از دست دادادن تعداد زیادی گوسفندان در گله می باشد.
    کلیدواژگان: سن، رابطه، کیست هیداتیک، تغییرات ساختار، گوسفند
  • مجید توکلی، اسدالله حسینی چگنی، داریوش مهدی فر صفحه 177
    زمینه مطالعه
    تاکسونومی و شناسایی کنه های جنس Hyalomma که معروفترین ناقل های عوامل بیماریزای انسان و حیوان هستند همواره بحث برانگیز بوده است. محققان معتقدند که تنوع در یک گونه از این کنه مهمترین عامل در این زمینه است.
    هدف
    هدف از این مطالعه شناسایی صفات با ارزش برای نرهای H. anatolicum anatolicum با استفاده از روش های آماری است.
    روش کار
    در مجموع نمونه ها از 11 منطقه جغرافیایی در ایران شامل خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی و رضوی، همچنین یک جزیره در جنوب ایران مطالعه شد. به طور کلی 3 صفت کیفی به همراه 9 صفت کمی توسط استریومیکروسکوپ مجهز به لنز مدرج اندازه گیری و داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار داده شدند. همچنین ضریب تغییرات برای برخی از صفات مهم محاسبه گردید. سپس اشکال متنوع از نمونه ها به وسیله لوله ترسیم متصل به استریومیکروسکوپ نقاشی شد.
    نتایج
    تست آنووای یک طرفه اختلافات معنی داری در بین صفات کمی در 11 ناحیه (001/0)p<و نیز هر ناحیه با ناحیه دیگر توسط تست LSDنشان داد. اختلاف معنی داری در صفت نسبت شیار جانبی به طول اسکوتوم دیده نشد (14/0.)p< ضریب تغییرات برابر با 28/1 سطح مبنا برای اختلافات زیر گونه ای است اما در این مطالعه کمتر از این مقدار به دست آمد.
    نتیجه گیری نهایی: مطالعه حاضر که برای تعیین یک صفت ثابت از نظر کمی برای افتراق H. a. anatolicum تاکید داشت بنابراین شیار جانبی را به عنوان یک صفت قابل اعتماد برای جداسازی بین گونه ای برخی گونه های Hyalomma معرفی می کند زیرا مقدار این صفت در مقایسه با طول اسکوتوم از لحاظ آماری معنی ار نشده است. این بدین معناست که تنوع در صفت فوق الذکر در نمونه های مورد مطالعه ما خیلی کم بوده است.
    کلیدواژگان: ایران، صفات کمی، مطالعه مورفومتریک، صفات کیفی
  • رویا صدری صفحه 187
    زمینه مطالعه
    بیماری ویروسی آبله بزی دارای نقش مهم و اساسی در میزان تولید نشخوارکنندگان کوچک می باشد
    هدف
    این مطالعه جهت تعیین میزان شیوع و اهمیت اقتصادی بیماری در گروه های سنی، جنسی و فصول مختلف در بز های نژادسیاه ایرانی در نواحی مختلف استان های نیمه خشک ایران صورت گرفت.
    روش کار
    در این بررسی از لزیون های جلدی بز های نر و ماده بشکل تصادفی درطی یک دوره.(از ژانویه 2007 الی نوامبر 2010) جمع آوری شده بود از تعدادکل 318 نونه آزمایش شده تعداد 66 مورد مثبت مشاهده و تائید گردید.
    نتایج
    میزان شیوع بیماری75/20% تعیین شد. میزان بیماری در سنین بالاتر33/58% و در جنس ماده 79/36% و در طول فصول گرم ومرطوب 16/26. %می باشد. خسارات اقتصادی تخمین زده ناشی از اختلالات پوستی در حدود 59/5 % به ارزش 115 دلار امریکائی در هر 1000 بز کشتار شده می باشد. میزان شیوع در گروه های سنی و جنسی مختلف بطور قابل توجهی)05/0 “(p متفاوت بود.
    نتیجه گیری نهائی: نتایج این مطالعه موید آنست که بیماری عفونی ویروسی آبله ارتباط مستقیمی با سن، جنس و فصول سال دارد لذا برای کنترل بیماری در استان های درگیر به منظور کاهش اثر بیماری بر روی تولیدات بزها در ایران.، بایستی استراتژی پیشگیری و کنترل صحیح طراحی شود.
    کلیدواژگان: شیوع، آبله بز، اهمیت اقتصادی
  • اشکان جبلی جوان، حمید استاجی، خسرو قزوینیان، عباس جواهری وایقان، محمدرضا سلیمی، علی مهدوی صفحه 191
    زمینه مطالعه
    محصولات غذایی حاصل از طیور از مهمترین منابع ایجاد مسمومیت های غذایی سالمونلایی در انسان می باشندکه در بین آنها تخم ماکیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع سالمونلا در محتویات داخلی تخم بلدرچین های عرضه شده در خرده فروشی های شهر سمنان و تشخیص سروار آن با استفاده از تکنیک های سروتایپینگ و مولتی پلکس PCR انجام شد.
    روش کار
    140 بسته تخم بلدرچین(که هر کدام شامل 12 عدد تخم بلدرچین بودند) از نقاط مختلف شهر سمنان و از شماره بهر های مختلف در تایستان 1389 جمع آوری شدند و به منظور تشخیص سالمونلا به روش سنتی و سروتایپینگ مورد آزمایش قرار گرفتند.
    نتایج
    از میان این نمونه ها سالمونلا انتریتیدیس از محتویات داخلی یک بسته از 140 بسته (71/0 % نمونه ها) جدا شد. این سویه جدا شده با استفاده از مولتی پلکس PCR که ژن های رندم، spv و (sef Aاختصاصی سالمونلا و سالمونلا انتریتیدیس) را تکثیر می کرد مورد تائید قرار گرفت.
    نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق سالمونلا انتریتیدیس شایع ترین سروتیپ حاضر در محتویات داخلی تخم بلدرچین های سمنان می باشد و همچنین مولتی پلکس PCR به عنوان یک تکنیک قابل اعتماد می تواند در تشخیص سروار های سالمونلا مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سمنان، روش سنتی، مولتی پلکس PCR، سالمونلا، تخم بلدرچین
  • فریدون رضازاده، جواد قهاری، میر محسن حسینی قمی، جواد اشرفی هلان، ندا حسین زاده صفحه 197
    در اردیبهشت ماه 1387 در منطقه حفاظت شده ارسباران در استان آذربایجان شرقی، یک راس گوساله گوزن زیر گونه شوکا)Shoka deer(، حدودا یک ماهه شناسایی شد. منطقه ارسباران از نظر اکولوژیکی منطقه ای منحصر بفرد بوده و بعنوان ذخیره گاه زیستکره بشمار می رود. گوساله گوزن مذکور از بدو مشاهده، مبتلا به سندرم اسهال بود که تحت درمان و مراقبت های بالینی قرار گرفته و بهبود یافته بود. در مدت نگه داری، گوساله مذکور از شیر هموژنیزه– پاستوریزه و همچنین شیر یک راس بزی که به این منظور خریداری شده بود، تغذیه می شد. متاسفانه پس از حدود سه هفته، بطور ناگهانی دچار افسردگی و بی اشتهایی شدید و افت درجه حرارت بدن oC(5/36) گردید. اقدامات درمانی از جمله آنتی بیوتیک تراپی، مایع درمانی و استفاده از انواع ویتامین ها موثر واقع نشد و دام 12 ساعت پس از شروع نشانه های بالینی تلف شد. پس از کالبدگشایی، نمونه های مناسب از شکمبه، هزارلا، روده ها، کبد، ریه، قلب، غدد فوق کلیوی، مثانه و محتویات شکمبه و روده ها برای بررسی های میکروب شناسی و آسیب شناسی برداشته شد. از نمونه های ارسالی، با روش های کشت استاندارد، اشریشیا کلی به طور خالص جدا گردید. در کالبدگشایی و مطالعه هیستوپاتولوژیک، التهاب شیمیایی شکمبه و آنتریت نکروتیک هموراژیک جلب توجه می کرد. فقدان مادر، دریافت شیر از گونه حیوانی دیگر و استرس حاصل از اسارت عوامل مستعدکننده بودند. ورود شیر و تخمیر آن در شکمبه، سبب التهاب شیمیایی شکمبه و استاز دستگاه گوارش گشته و علت بروز کلی باسیلوز سپتی سمیک (کلی سپتی سمی) و مرگ گوساله مورد اشاره تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: التهاب شیمیایی شکمبه، آنتریت همورازیک، شوکا، اشریشیا کلی
|
  • Mohammad Soltani, Seyed Mostafa Peighambari, Mahdi Askari Badouei, Avesta Sadrzadeh Page 143
    Colibacillosis is one of the most economically important diseases of poultry worldwide.
    Objectives
    This study was conducted to examine the clonal relatedness and typing of 95 avian Escherichia coli isolates by ERIC-PCR.
    Methods
    Sixty-three E. coli isolates from two common manifestations of colibacillosis (yolk sac infection and colisepticemia) and 32 isolates from feces of apparently healthy broilers were provided. The PCR amplification reactions were performed in duplicate for all isolates. The molecular weight of the observed bands on gel electrophoresis ranged from 232 bp to 2690 bp. Sixty-five fingerprinting patterns were observed among 95 isolates on the basis of molecular weights and the number of bands. The numbers of 20, 22, and 23 fingerprinting patterns were found among isolates from yolk sac infection, colisepticemia, and feces, respectively. Among different fingerprinting patterns, the number of produced bands differed from 2 to 11. No identical pattern was observed among isolates of three sources. Isolates showing similar patterns in each source group belonged to a single farm. However, a few isolates that had been isolated from different farms also showed similar fingerprinting patterns. In conclusion, this study showed a high degree of polymorphism among E. coli isolates originated from different poultry sources when the respective bacterial genomes were analyzed by the ERIC-PCR and that no specific genotypes were responsible for different manifest-ations of colibacillosis.
    Keywords: Iran, colibacillosis, ERIC, PCR, Escherichia coli, broilers
  • Behzad Mansoori, Mahsa Rastgar Fatemi, Mehrdad Modirsanei, Jila Honarzad Page 149
    Background
    Exogenous phytase enhances the utilization of plant phytate phosphorus in poultry.
    Objectives
    In the present study the effects of exogenous phytase was investigated on tibia bone characteristics of white quail.
    Methods
    In a 2x2 factorial arrangement, eighty, 11-day old unsexed chicks were randomly divided into 4 treatments of 20 replicates. All birds received one of four experimental diets with two levels of aP (5.2 or 3.9 g kg-1) and two levels of phytase (0 or 500 FTU kg-1). On day 25, all birds were weighed, sacrificed, and blood samples were obtained for the determination of blood phosphorus. Both tibiae were excised for the determination of ash, calcium and phosphorus content, bone length and thickness, and breaking strength.
    Results
    Birds which had received lower aP diets showed lower levels of blood phosphorus as well as tibia bone weight, ash, calcium, phosphorus, bone thickness and strength when compared with the higher aP fed birds.
    Conclusions
    Adding phytase to the lower aP diet was able to restore the above-mentioned variables. Phytase increases rigidity and strength of tibia by enhancing the availability of phytate phosphorus to the quail. This is important, particularly when the bird is grown for flight and hunting.
    Keywords: phytase, bone characteristics, quail, available phosphorous
  • Hamid Ghasemzadeh, Nava, Behrang Ekrami, Dariush Moghadas, Amin Tamadon Page 155
    Background
    Inbreeding is one of the major problems of small size herds of red deer in refuge wildlife parks.
    Objectives
    The aim of the present study was to use estrus synchronization technique in red deer (Cervus elaphus) based on natural mating to control the dominancy and social rank of stags and inbreeding.
    Methods
    In this study, hinds (n=6) were captured and caged at breeding season (early October) in Semeskande Wild Life Refuge Park. The captured hinds were treated with intravaginal progesterone devices (CIDR) for 12 days, followed by injection of 250 IU PMSG at the time of CIDR withdrawal. After 48 hours, all 6 hinds were released from cages.
    Results
    In estrus phase, the chase sequences started and the old dominant stag could not control all of the hinds in his territory so the two other young stags successfully mated with the other hinds. Four out of six hinds became pregnant and the calves were born in early June.
    Conclusions
    The results of this study showed that the estrus synchronization technique in Refuge Wildlife Park which is based on natural mating, can be used successfully to control inbreeding easily and give young stags the opportunity to copulate.
    Keywords: refuge park, red deer, inbreeding, CIDR, estrus synchronization
  • Reza Narenji Sani, Parviz Tajik, Mohammad Hossein Yousefi, Mansoreh Movahedin Page 159
    Background

    The complex process of spermatogenesis is regulated by various factors. Studies on spermatogonial stem cells have provided a very important tool to improve herd genetic and different field. 0.2 to 0.3 percent of total cells of seminiferous tubules consist of spermatogonial stem cells. To investigate and biomanipulate these cells, first the proliferation and viability rate of cells should be increased in vitro.

    Objectives

    In the present study, the in vitro effects of testosterone on spermatogonial cell colony formation were investigated.

    Methods

    Sertoli and spermatogonial cells were isolated from 3-5-month-old calves. The identity of the cells was confirmed through analysis of immuno-cytochemistry. Co-cultured Sertoli and spermatogonial cells were treated with testosterone in different doses of 0.2 µmol L-1, 0.4 µmol L-1 and 0.8 µmol L-1, before colony assay.

    Results

    testosterone did not decrease the proliferation of spermatogonial stem cells.

    Conclusions

    testosterone can be chosen for in vitro colonization of spermatogonial cells with other factors.

    Keywords: testosterone, bovine, co, culture
  • Keyvan Majidzadeh, Arash Ghalyanchi, Langeroudi, Mohammad Soleimani, Vahid Karimi, Abbas Morovati Page 165
    Background
    Avian influenza (AI) viruses have been isolated from a wide diversity of free-living avian species representing several orders. Since 1998, H9N2 AI outbreaks have been one of the major problems in Iranian poultry industry. In 2006, H5N1 was reported in swans in the north of Iran first, but until now there has been no official report from commercial flocks in Iran.
    Objectives
    The aim of this study was Molecular Surveillance of Avian Influenza in Bird Parks of Tehran, Iran.
    Methods
    In this study, 100 fecal samples from different avian species of Public and Bird Parks (The avian species included Pigeon, Duck, Swan, Parrot, Crow and Sparrow) were collected in Tehran, in the central region of Iran during November and December 2009. RNA extraction and RT-PCR have been done according the WHO Instruction for detection of Influenza Type A.
    Results
    In 14% of samples genetic materials (RNA) were detected. Species including duck and sparrow were positive.
    Conclusions
    This is the first report of AIV detection in this these species in Iran. Due to emergence of new H1N1 influenza and bird flu throughout the world and in regional countries, surveillance programs for monitoring the spread of these viruses need to be redesigned. Surveillance activities for AI in wild birds should be continued to provide further virological (subtype) and epidemiological (Phylogenic Study) information about circulating viruses.
    Keywords: Iran, zoo, avian influenza
  • Ali Eslami, Nasrollah Vahedi, Saeed Bokaei Page 171
    BACKGROUD: Naturally, the prevalence of hydatid cyst of sheep increase with age and accompany with structural changes.
    Objectives
    The aim of the present study was to determine prevalence of hydatid cyst in sheep and its structure with age.
    Methods
    During 2009, 786 sheep in different age groups (1 to 6“|years) slaughtered at Babol abattoir, Mazanderan province were examined for hydatid cyst infection through visual examination, palpation and slicing the infected organs into pieces. The number of cysts was counted and their mean volume, diameter, and number of protoscoleces in different age groups were determined.
    Results
    Our findings showed the overall prevalence rate of infection 35.2%. There was a significant relation between age and considered parameters (p<0.01). The viability of fertile cysts was 63-85%. The majority of cysts were detected through visual examination (86.4%) and the rest by palpation (8.5%) and slicing (5.1%). Meanwhile 96% of protoscoleces were found in sheep older then 4 years of age.
    Conclusions
    Old sheep are less productive, higher food consumers and harbor higher number of hydatid cysts. Therefore it can be assumed that using an accurate method for detection of infected sheep in the herd, and culling and slaughterhng old infected sheep is a rather cheap and effective means to reduce the infection without losing a high proportion of sheep population.
    Keywords: hydatid cyst, age, sheep, correlation, structural changes
  • Majid Tavakoli, Asadollah Hosseini Chegeni, Dariush Mehdifar Page 177
    Background
    Taxonomy and identification of the ticks in the genus Hyalomma, the most significant vectors of animal and human pathogen agents, have always been debatable. Scientists believe that variation within the taxa of the genus Hyalomma is the most important factor which causes misidentification.
    Objectives
    The purpose of this study is to identify valuable characters for male H. anatolicum anatolicum by statistical methods.
    Methods
    Tick specimens from 11 geographical regions in Iran including Khuzestan, Lorestan, Sistan & Baluchistan, Yazd, South and Razavi Khorasan provinces as well as an island in southern Iran were studied. Totally, 3 qualitative and 9 quantitative characters were measured by a stereomicroscope armed with scaled lens and the data were analyzed by SPSS software. Also, coefficient of difference (C.D.) was calculated for some important characters. Then, varied shapes of species were drawn with a drawing tube connected to a light stereomicroscope.
    Results
    One way ANOVA test revealed significant differences among the quantitative characters in 11 zones (p<0.001), also each zone to another zone by LSD. No significant differences (p>0.14) in the lateral grooves length/scutum length ratio character were found. The C.D. value equal to 1.28, is a conventional level of subspecific differences but is lesser in this study than this category.
    Conclusions
    The present study focused on the determination a quantitatively relative stable trait for differentiating H. a. anatolicum. Therefore, lateral groove is introduced as a reliable character for interspecific identification of species. Our study supports this matter since the value of this character, relative to scutum length in the under studied regions was not statistically significant. This means that the variation range of the mentioned character in the specimens is much limited.
    Keywords: Iran, morphometric study, qualitative characters, Hyalomma anatolicum anatolicum, quantitative characters
  • Roya Sadri Page 187
    Background
    Caprine pox virus disease play an important role in major constraints to small ruminants production in Iran.
    Objectives
    This study was conducted in different districts of Iran to determine the prevalence of goats pox virus disease in different age groups, sex and seasons in Black goats of Iran.
    Methods
    In this study skin lesions of male and female goats were collected randomly from different provinces during (January, 2007 to November, 2010). A total of 318 samples were examined, of which 66 were found positive.
    Results
    The overall prevalence rate was 20.75%. Pox virus disease was observed significantly higher in older (58.33%) female goats (36.79%) and in rainy seasons (26.16%). The estimated economic losses due to condem-nation of skin deficiency were 5.59% which cost US$115.44 per thousand skin of slaughtered goats. The prevalence was significantly different (p|£|0.05) in different age groups and sex of the animals.
    Conclusions
    The present study indicates that pox virus disease infection in goats is associated with age, sex of animal and seasons of the year. To control the disease in infected provinces, appropriate preventive control strategies have to be designed to reduce the impact of the disease on goat production in Iran.
    Keywords: economic significance, prevalence, goat pox
  • Ashkan Jebelli Javan, Hamid Staji, Khosro Ghazvinian, Abbas Javaheri Vayeghan, Mohammad Reza Salimi, Ali Mahdavi Page 191
    Background
    Poultry products have been recognized as major sources of human gastrointestinal disease caused by Salmonella spp. and several outbreaks have been reported where eggs were the source of human infection.
    Objectives
    This study was carried out to determine the prevalence of Salmonella spp. in the quail egg interior contents from retail stores of Semnan, Iran and to characterize the isolated Salmonella serovars via serotyping and Multiplex PCR techniques.
    Methods
    140 packages of quail eggs (each package containing 12 eggs) were collected from different batches during summer 2010 and tested for the presence of Salmonella through conventional culture and serotyping methods.
    Results
    From these samples, S. enteritidis was detected in the egg contents of one package (0.71 %) out of 140 packages. This isolate was confirmed by Multiplex PCR generated amplification products for a random sequence that is specific for the genus salmonella and spv and sefA genes.
    Conclusions
    According to our results, S. enteritidis is the most prevalent serotype of quail egg content contaminant in the Semnan area of Iran and the multiplex PCR method could be used as a reliable method of identifying Salmonella serovars.
    Keywords: conven, tional culture, Semnan, Salmonella spp., quail egg, Multiplex PCR
  • Fereydoon Rezazadeh, Javad Ghahari, Mir Mohsen Hosseini Gomi, Javad Ashrafihelan, Neda Hosseinzadeh Page 197
    In May 2007, a suborder Shoka deer calf about one month of age was found in a preserved area of Arasbaran in the East Azerbaijan province. From an ecological view point, the Arasbaran area is uniquely labelled as a reserve biosphere. he calf had diarrhea that recovered after treatment. During rearing, The calf received pasteurized- homogenized milk from market as well as milk of a goat. After 3 weeks, the animal suddenly showed acute depression, anorexia and hypothermia. Antimicrobial and supportive therapy was ineffective and the calf died 12 hours after showing clinical signs. At necropsy, chemical rumenitis and hemorrhagic enteritis was observed. Pure Escherichia coli was isolated from liver, lungs, rumen and small intestine contents. Histopathologic examination revealed severe chemical rumenitis and necrohemorrhagic enteritis. Absence of mother, intake of milk from other species and stress of capture were predisposing factors. Entry and fermentation of milk in rumen provoked chemical rumenitis and stasis of digestive system could be responsible for septicemic Colibacillosis (colisepticemia) and death in this Shoka calf.
    Keywords: chemical rumenitis, colisepticemia, shoka deer calf, Escherichia coli, necrohemorrhagic enteritis