فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال ششم شماره 5 (آذر و دی 1391)

مجله پیاورد سلامت
سال ششم شماره 5 (آذر و دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته فرزیان پور، سید مصطفی حسینی، سید شهاب حسینی، الهام موحدکر، محمد عامرزاده صفحه 330
    زمینه و هدف
    خودباوری یک پندار روانشناختی است که در طول دوران رشد در وجود هرکس شکل می گیرد و به سادگی و سرعت قابل تغییر نیست. هدف از این مطالعه ارزشیابی خودباوری مدیران پرستاری در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران و رابطه آن با رضایتمندی بیماران بود.
    روش بررسی
    بر طبق یک مطالعه مقطعی، 400 نفر(شامل 200 مدیر پرستاری و 200 بیمار) از بخشهای مختلف بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد مصاحبه قرار گرفتند. با استفاده از پرسشنامه های استاندارد، میزان خودباوری مدیران پرستاری و رضایت عمومی بیماران مورد بررسی قرار گرفت. داده ها پس از ورود به نرم افزار آماری Stata با استفاده از آزمونهای ناپارامتری آنالیز واریانس و ضریب همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و 05/0>P بعنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از میان 200 مدیر پرستاری مورد مطالعه، 58 نفر(29%) مرد و 142 نفر(71%) زن بودند. میانگین و انحراف معیار امتیاز خودباوری مدیران پرستاری 8/19±9/134 بدست آمد همچنین از 200 بیمار مورد مطالعه، 81(5/40%) مرد و 118(5/59) زن بودند. میانگین و انحراف معیار امتیاز رضایت بیماران برابر 2/18± 57 بدست آمد که سطح تحصیلات(005/0=P) و وضعیت بیمه(0001/0
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که مدیران پرستاری زن، نسبت به همکاران مرد خود، خودباوری کمتری دارند. خودباوری مدیران پرستاری باعث کاهش رضایتمندی بیماران می گردد.
    کلیدواژگان: خودباوری، مدیران، پرستاری، رضایتمندی بیماران، بیمارستانها، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • سکینه عباسی، ناهید عین اللهی، میترا قریب، فریبا نباتچیان، نسرین دشتی، میترا زارع بوانی صفحه 342
    زمینه و هدف
    ارزشیابی مبنی بر اهداف پیشرفت تحصیلی بخش مهمی از فرآیند برنامه ریزی آموزشی محسوب می شود، که در آن هم فراگیران در فرایند آموزشی متمایز می گردند و هم به مدرس در ارزیابی عملکرد خود کمک می کند. هدف از این تحقیق تعیین روش های ارزشیابی دانشجویان کارشناسی علوم آزمایشگاهی توسط مدرسین خود در دانشگاه علوم پزشکی تهران دریک سال تحصیلی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، جامعه هدف، اعضا هیات علمی بودند که مدرسین دانشجویان دوره کارشناسی رشته علوم آزمایشگاهی در سال تحصیلی 1389-1388 می باشند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از جداول و تعیین فراوانی های لازم نسبت به توصیف انواع ارزشیابی ها اقدام شد و سپس نتایج حاصل با مصوبات شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورد مقایسه قرار گرفت.
    بحث: نتایج نشان می دهد که امتحان میان ترم در 35% کل دروس نظری و عملی جهت ارزشیابی دانشجویان استفاده می شود و در میان روش های ارزشیابی روش سئوالات چند گزینه ای با 70% در میان روش های متداول رتبه اول را داراست.
    نتیجه گیری
    چنانچه نتایج حاصل نشان می دهد ارزشیابی دانشجویان کارشناسی اعم از پیوسته و ناپیوسته علوم آزمایشگاهی در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نه تنها بر طبق مصوبات شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مندرج در سرفصل دروس می باشد، بلکه با انسجام و گستردگی موثرتر در سال تحصیلی 1389-1388 انجام پذیرفته است.
    کلیدواژگان: ارزشیابی دانشجویان، دوره کارشناسی، علوم آزمایشگاهی
  • روح انگیز جمشیدی اورک، علیرضا امان اللهی * صفحه 354
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه کارآزمایی های بالینی تصادفی کنترل شده به عنوان معتبرترین نوع از مطالعات اپیدمیولوژیک برای درمان بیماری ها محسوب می گردند، هدف از این مقاله تعیین حوزه های موضوعی، نوع مداخلات و شیوه های کورسازی است که در این نوع از طراحی مطالعات استفاده گردیده اند.

    روش بررسی

    در این پژوهش توصیفی تمام مقالات از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده(314 مقاله) که دارای وابستگی به دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و در PubMed تا پایان سال 2010 نمایه شده بودند مورد بررسی قرار گرفته اند.

    یافته ها

    از میان حوزه های موضوعی که این نوع مطالعات در آنها طراحی شده بود، تعداد تحقیقات انجام شده در حوزه زنان و زایمان بیشترین تعداد(44 مورد یعنی 14%) است. بیشترین مداخله صورت گرفته مداخله دارو(214 مطالعه یعنی 2/68%) بوده و ازمیان شیوه های کورسازی، شیوه دوسوکور بیشترین کاربرد(152 مورد یعنی 4/48%) را داشته است. بطورکلی 125مورد(8/39%) پژوهش کار آزمایی بالینی تصادفی کنترل شده با مداخله دارویی توام با شیوه دوسوکور انجام شده است.

    نتیجه گیری

    در حوزه های موضوعی مختلف بکارگیری نوع مداخله و شیوه کورسازی با روش شناسی پژوهش و اخلاق پزشکی تا حدودی مرتبط است. به نظر می رسد که نوع مداخله به حوزه موضوعی که کار آزمایی بالینی در آن انجام شده است و شیوه کورسازی به نوع مداخله انتخابی بستگی دارند.

    کلیدواژگان: کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی، حوزه موضوعی، مداخله، کورسازی
  • زهرا کاوسی، سحر گودرزی*، عبدالله الماسیان کیا صفحه 365
    زمینه و هدف

    پایش کارایی بیمارستان ها باعث افزایش بهره وری از منابع محدود می شود. از مفید ترین مدل ها برای ارزیابی کارایی بیمارستان مدل Pobon Lasso است. این مدل عملکرد نسبی بیمارستان ها را با استفاده از سه شاخص درصد اشغال تخت، گردش تخت و متوسط طول اقامت تعیین می کند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه کارایی بیمارستان های استان لرستان با استفاده از این مدل بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، چهارده بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی لرستان به روش سرشماری در سال 1389 انتخاب شدند. داده ها با استفاده از فرم فعالیت بیمارستان مصوب وزارت بهداشت گردآوری شد. سه شاخص درصد اشغال تخت، میزان گردش تخت و متوسط اقامت بیمار محاسبه و موقعیت بیمارستان ها از نظر شاخص های مذکور مشخص گردید. با استفاده از نرم افزار SPSS15 نمودار گرافیکی ترسیم شد.

    یافته ها

    میانگین متوسط طول اقامت، درصد اشغال و گردش تخت به ترتیب 21/3 روز و 07/53 درصد، 54/95 بود. پنج بیمارستان در ناحیه سوم مدل قرار گرفت که نشان دهنده کآرا بودن آنهاست. چهار بیمارستان در ناحیه اول قرار دارد که نشان دهنده نبود کارایی است. سه بیمارستان در ناحیه دوم و دو بیمارستان در ناحیه چهارم قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    از 14 بیمارستان مورد مطالعه فقط 5 بیمارستان کارا قلمداد می شوند لذا ضروری است سیاستگذاران راهکارهایی جهت ارتقای کارایی سایر بیمارستان های استان و توزیع مناسب منابع اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: مدل پابن لاسو، بیمارستان، ارزیابی کارایی، درصد اشغال تخت، گردش تخت، متوسط طول مدت اقامت
  • اسماعیل مسعودیان، جمیل صادقی فر، یوسف مسعودیان، مسلم صالحی، مژگان امیریان زاده، میثم موسوی صفحه 376
    زمینه و هدف
    ارزیابی محیط داخلی بیمارستان به عنوان مهمترین مرحله در برنامه ریزی استراتژیک در نظر گرفته می شود. از این طریق ضمن شناخت نقاط ضعف و محدودیت های سازمان به ویژه موارد تاثیرگذار بر عملکرد، پتانسیل پاسخ گویی سازمان برای آنها نیز تعیین می گردد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی محیط داخلی بیمارستان شهید رجایی گچساران بر مبنای مدل شناخت سازمانی وایزبورد به انجام رسید.
    روش بررسی
    در یک پژوهش توصیفی مقطعی، تعداد 123 نفر از کارکنان بیمارستان شهید رجایی گچساران بر اساس فرمول و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها توسط پرسشنامه استاندارد «وایزبورد» مشتمل بر 35 سوال در هفت حیطه جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و به کمک آزمون t به انجام رسید.
    یافته ها
    در میان متغیرهای شش گانه مورد پژوهش، متغیر ارتباطات با میانگین و انحراف معیار 25/1±15/3 بهترین وضعیت و متغیر مکانیسم پاداش با میانگین و انحراف معیار 32/1±59/4 بدترین وضعیت را به خود اختصاص دادند. اختلاف آماری معنی داری بین کلیه متغیرها بجز متغیر رهبری نسبت به امتیاز خنثی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش بیمارستان شهید رجایی گچساران در بعد هدف گذاری، ساختار سازمانی، هماهنگی، ارتباطات درون سازمانی و نگرش کارکنان نسبت به تغییر دارای نقطه قوت و در بعد پاداش دارای ضعف می باشد؛ همچنین در بعد رهبری دارای وضعیت خنثی بوده و فاقد قوت یا ضعف مشخصی می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، محیط داخلی، بیمارستان، مدل وایزبورد
  • عابدین حسینی، علی اکبر عبداللهی، ناصر بهنام پور، عارف صالحی صفحه 383
    زمینه و هدف
    علیرغم اطلاعات فراوان درباره عوامل خطر بیمارهای عروق کرونر، بین این عوامل و درگیری عروق کرونر اختلاف نظر است. این مطالعه جهت تعیین نسبت شانس خطر تعداد عروق گرفتار و برخی عوامل خطر در بیماران پس از آنژیوگرافی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، تحلیلی 2390 نفر در مرکز آنژیوگرافی کوثر استان گلستان بصورت سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات شامل سن، جنس، نمایه توده بدنی، فشار خون، دیابت، سیگار و اعتیاد به مواد مخدر بود. تعداد عروق گرفتار با آنژیوگرافی مشخص شد. آنالیز داده ها با استفاده از روش های آماری انالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون لجستیک در محیط نرم افزاری 16 spss انجام گرفت.
    یافته ها
    نمونه ها 2/58% مرد با میانگین و انحراف معیار سنی10±9/57 سال داشتند، بین سن، جنس و توده بدنی با درگیری عروق ارتباط معنی دار آماری وجود داشت. در این مطالعه بیماران با درگیری یک رگ در مقایسه با درگیری بیشتر از یک رگ در مدل رگرسیون لجستیک چندگانه نشان داد که جنس مرد با 329/1=OR، داشتن فشارخون بالا با 25/1=OR و قند خون بیشتر از 126 با 20/1=OR می توانند خطرات بالقوه ای برای ابتلا به درگیری بیشتر از یک رگ باشند، ولی متغیرهای سن، توده بدنی، سیگاری و اعتیاد به مواد مخدر دارای رابطه آماری معنی دار با درگیری بیشتر از یک رگ نداشتند.
    نتیجه گیری
    جنس مرد، پرفشاری خون و دیابت از عوامل خطر ساز اصلی برای درگیری بیش از یک رگ می باشند.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، عوامل خطر ساز، آنژیوگرافی
  • محمدباقر خلیلی، میترا مشرف، محمدرضا شریفی، مریم ساده، علیرضا سازمند صفحه 392
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس(SA) قادر است تقریبا در تمام بدن ایجاد عفونت نماید. بسیاری از کارکنان و بیماران بستری در بیمارستان ها حامل این گونه هستند. مطالعه ی حاضر در جهت تعیین فراوانی نسبی SA و میزان مقاومت آن به متیسیلین(MRSA) صورت گرفت.
    روش بررسی
    از 151 نفر کارکنان اتاق عمل بیمارستان شهید صدوقی یزد، از طریق دو سواب برای ناخن و بینی نمونه برداری شد. نمونه ها بر روی محیط مانیتول سالت آگار کشت شد و روی کلنی های SA تعیین حساسیت به متیسیلین با کمک آنتی بیوگرام انجام پذیرفت. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون مربع کای و تست دقیق فیشر تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع SA 09/35% بود که به ترتیب در بینی و ناخن 2/19% و 9/15% دیده شد و شیوع MRSA در مجموع 92/11% بود که به ترتیب در بینی و ناخن 3/5% و 6/6% یافت شد. شیوع این باکتری در بینی جراحان بیش ترین و در بینی کارکنان خدمات کم ترین به دست آمد، در ناخن جراحان کم ترین و در ناخن کارکنان خدمات بیش ترین بود. رابطه ی معنی داری بین سن، جنس و سابقه ی کار با شیوع در حاملین وجود نداشت. ولی رابطه ی معنی داری بین رسته ی شغلی و MRSA در بینی و ناخن وجود داشت. کلیه ی ایزوله های MRSA به وانکومایسین حساس بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به حساسیت شغلی کارکنان اتاق عمل، غربال گری جهت تعیین ناقلین سویه های فوق و اتخاذ روش های درمان و بعضا پیشگیرانه و نیز اجتناب از تجویز بی رویه ی آنتی بیوتیک ها پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین، MRSA، کارکنان اتاق عمل، حامل
  • معصومه شاکری، سید یوسف مجتهدی، جواد ناصریان، مریم مرداخانی صفحه 403
    زمینه و هدف
    چاقی در دوران نوجوانی زمینه ساز چاقی در بزرگسالی و عوارض مربوط به آن است؛ بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین فراوانی نسبی چاقی و برخی عوامل مرتبط با آن در نوجوانان دختر مدارس راهنمایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی810 نوجوان دختر 16-12ساله مدارس راهنمایی تهران، در سال1390 با استفاده از نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. اندازه گیری قد، وزن و محاسبه شاخص توده بدنی(Body Mass Index-BMI) انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. جهت کسب اعتبار علمی پرسشنامه، از روش اعتبار محتوا و جهت تعیین اعتماد علمی از آزمون مجدد استفاده شد. پس از محاسبه BMI و تعیین مقادیر بالای صدک 95 و نیز مقادیر بین صدک 85 و 95 برای سن و جنس مربوطه، به ترتیب افراد چاق و افراد دارای اضافه وزن مشخص شدند. نتایج با روش های آماریX2، فیشر،ANOVA و رگرسیون لجستیک چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی نسبی چاقی و اضافه وزن در گروه مورد مطالعه به ترتیب، 4/4 درصد(2/4-4/6 CI= 95%) و 1/14 درصد (3/15-25/10 CI= 95%) بود. بر اساس نتایج این مطالعه بین چاقی و سن(001/0=P)، میزان فعالیت فیزیکی دانش آموز(001/0=P) و ساعات تماشای تلویزیون(001/0=P) و نیز رفتار تغذیه ای وی(002/0=P)، رابطه آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    : بر اساس یافته ها و با توجه به میزان چاقی نوجوانان انجام پژوهشهای تکمیلی جهت تعیین کلیه عوامل تاثیرگذار در جهت ایجاد وزن اضافه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: چاقی، شاخص توده بدنی، نوجوانان
|
  • Fereshteh Farzianpour, Seyyed Mostafa Hosseini, Seyed Shahab Hosseini, Elham Movahed Kor, Mohammad Amerzadeh Page 330
    Background And Aim
    Self-reliance is a psychological belief that is formed in an individual during growth and is not changed easily and quickly. The present study aims to evaluate the relationship between nursing manager's self-reliance and patient's satisfaction in hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences(TUMS).
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 400 individuals(200 nursing managers and 200 patients) were interviewed in various clinical wards of TUMS hospitals. Nursing manager's self-reliance and patient's satisfaction were evaluated using a structured questionnaire. The data were entered into Stata 11 software and analyzed with non-parametric ANOVA and Spearman's correlation coefficient tests. The significance level was determined to be p<0.05.
    Results
    Of the nursing managers, 58(29%) were male and 142(71%) were female. The mean and SD of their self-reliance were 134.9 and 19.8, respectively. The patients, however, comprised 81(40.5%) males and 118(59.5%) females. The mean and the standard deviation of patient's satisfaction were 57 and 18.2, respectively; the only individual factors affecting their level of satisfaction were educational level(p<0.005) and insurance status(p<0.0001). Besides, a multivariate analysis showed that there was a significant negative association between manager's self-esteem and patient's satisfaction(P=0.04).
    Conclusion
    The findings revealed that female managers had less self-esteem than male managers. Moreover, it showed that manager's higher self-esteem would cause patient's lower satisfaction. Furthermore, patients with higher education and/or with health insurance were more satisfied than others.
    Keywords: Self, Reliance, Patient Satisfaction, Nursing Managers, Hospitals, Tehran University of Medical Sciences
  • Sakineh Abbasi, Nahid Einollahi, Mitra Gharib, Fariba Nabatchian, Nasrin Dashti, Mitra Zarebavani Page 342
    Background And Aim
    Achievement-based evaluation is an important part of the educational planning process, in which learners are screened; besides, it helps teachers in their self-evaluation. The purpose of present study is to survey the methods through which laboratory sciences students were evaluated by their professors at Tehran University of Medical Sciences(TUMS) in the academic year 2009-2010.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, the population consisted of the faculty members who teach laboratory sciences courses. Data collection instrument was a researcher-made questionnaire. The collected data were analyzed to describe all evaluation methods using tables and necessary distribution frequencies. Then, the results were compared with those of Medical Planning Council resolutions.
    Results
    The results show that mid-term exams were used for the evaluation of students in 35% of all theoretical and practical courses. Besides, of the evaluation methods used, multiple-choice questions occupied the first rank(70%) among the methods normally employed.
    Conclusion
    According to the results, routine evaluation of undergraduate students of laboratory sciences at the Paramedical Faculty of Tehran University of Medical sciences not only conformed to the ratifications of the Supreme Council of Medical Planning, but also was done more extensively and with a higher degree of consistency in the academic year 2009-2010.
    Keywords: Student Evaluation, Undergraduate Students, Laboratory Sciences
  • Roohangiz Jamshidi Orak, Alireza Amanollahi Page 354
    Background And Aim

    Randomized controlled clinical trial is the most valid type of epidemiological studies for the treatment of diseases. The aim of the present article is to determine the subject area, type of intervention, and blinding methods used in this type of study design.

    Materials And Methods

    This is a cross-sectional descriptive study in which all the articles based on randomized controlled clinical trial were studied. The articles were all affiliated to Tehran University of Medical Sciences(TUMS) and indexed in PubMed by the end of the year 2010.

    Results

    Among the subject areas, most randomized controlled clinical trials(44 cases or 14%) were conducted in the field of Obstetrics and Gynecology. In terms of intervention type, the majority of the studied trials(214 cases or 68.2%) used drug intervention. And regarding the type of blinding, double-blinding was employed more than other blinding techniques(152 cases or 48.4%). On the whole, 125 cases(39.8%) of randomized controlled clinical trials were conducted through drug intervention simultaneous with double-blinding technique.

    Conclusion

    In different subject areas, the application of blinding techniques and type of intervention are somewhat related to research methodology and medical ethics. It seems that intervention type depends on subject area, and blinding technique is determined by the selected type of intervention.

    Keywords: Randomized Controlled Clinical Trials, Subject Areas, Intervention, Blinding
  • Zahra Kavosi, Sahar Goodarzi, Abdollah Almasiankia Page 365
    Background And Aim

    Assessment of hospital performance increases responsiveness and efficiency of limited resources. One of the most useful models of hospital performance assessment is Pabon-Lasso, a graphical model that determines the relative performance of hospitals using three indicators: Bed Occupancy Rate; Bed Turnover; and Average Length of Stay. The present study aims to compare the performance of Lorestan University of Medical Sciences (LUMS) hospitals using the above-mentioned tools.

    Materials And Methods

    In this descriptive cross-sectional study, fourteen LUMS hospitals were selected through census. The data-gathering instrument was the standard data form verified by the Ministry of Health and Medical Education. Bed Occupancy Rate, Average Length of Stay, and Bed Turnover Rate were calculated and Pabon-Lasso graph was drawn using SPSS 15.

    Results

    The average length of stay, bed occupancy, and bed turnover rates turned out to be 3/21 days, 53/07% and 95/54, respectively. Five hospitals were in Zone III, indicating a satisfactory level of efficiency. Four hospitals demonstrated inefficiency and underutilization of resources by falling into Zone I. Three hospitals were placed n Zone II. And two hospitals were in Zone IV.

    Conclusion

    Among 14 studied hospitals, just 5 were considered as efficient. Therefore, it is necessary that policy-makers develop solutions to improve the performance of other hospitals and distribute health resources appropriately.

    Keywords: Pabon, Lasso Model, Hospital, Performance Evaluation, Bed Occupancy Rate, Bed turnover, Average Length of Stay
  • Òesmaeel Masoudian, Jamil Sadeghifar, Yusef Masoudian, Moslem Salehi, Mojgan Amiriyan Zadeh, Meysam Mousavi Page 376
    Background And Aim
    Hospital internal evaluation is considered as one of the most important steps in strategic planning. Therefore, besides the recognition of the weaknesses and limitations of the organization, especially affecting issues on the performance, the responsibility of the organization will be defined. This study was performed for the assessment of internal environment of the Gachsaran's Shahid Rajai Hospital based on Weisbord Organizational Diagnosis model.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study, 123 hospital staff were selected using random sampling formula. Data was collected using Weisbord Questionnaire which consisted of 35 questions in seven areas. Data analysis was conducted using SPSS statistical software and the t-test.
    Results
    Among six variables studied, variable communication with 3/15 ± 1/25 mean and standard deviation has the best situation and reward mechanism with the mean and standard deviation of 4/59 ± 1/32 was the worst. There was a meaningful difference among all variables except for the leadership variable.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, Gachsaran's Shahid Rajai hospital has strength in the fields of goals, organizational structure, coordination, and internal organizational communication.
    Keywords: Assessment, Indoor Environment, Hospital, Weisbord Model
  • Seyed Abedein Hosseini, Ali Akbar Abdollahi, Naser Behnampour, Aref Salehi Page 383
    Background And Aim
    Despite the information regarding CAD risk factors, there isnt agreement between the relation of this risk factors and coronary artery diseases. This study was done for determination of related factors with vessels involved in coronary artery angiography.
    Materials And Methods
    In this descriptive and analytical study, 2390 patients'. were selected via census sampling from Kosar Angiography center in the Golestan province. Data gathering form included data such as age, gender, body mass index (BMI), blood pressure, diabetes, smoking and opiates addiction history. Vessels involved were determined by angiography. Data analysis was done with one way ANOVAs and logistic regression using SPSS 16 soft ware.
    Results
    Mean and standard deviation of patient's age was 57.9±10. 58.2 percent of them were male. There were significant correlations between age, gender and BMI with numbers of vessels involved. Male gender(OR=1.329), hypertension (OR=1.25) and diabetes(OR=1.20) increased the probability of more than one vessels involvement. Regression analysis showed there were no significant correlations between age, BMI, smoking and opiates addiction history with more than one vessels involvement.
    Conclusion
    Our finding confirmed that male gender, hypertension and diabetes are the main risk factors in involvement of more than one vessel.
    Keywords: Coronary Artery Diseases, Angiography, Risk Factors
  • Mohammad Bagher Khalili, Mitra Moshref, Mohammadreza Sharifi, Maryam Sadeh, Alireza Sazmand Page 392
    Background And Aim
    Staphylococcus aureus(SA) may cause infection in all body organs. Many personnel and patients in hospitals may become carriers of this species. The aim of this study was to investigate relative frequency of SA and its resistance to Methicillin.
    Materials And Methods
    A couple of swabs were taken from nose and nails of 151 personnels working in operation room of Shahid Sadoughi Hospital in Yazd. Samples were inoculated into Mannitol salt agar medium and S. aureus colonies were antibiogramed to determine the rate of resistance to methicillin. Statistical analyses were performed by chi-square and Fisher's exact test.
    Results
    Overall prevalence of SA was 35.09%(19.2% and 15.9% in noses and nails, respectively). Prevalence of methicillin-resistant SA(MRSA) was 11.92%(5.3% and 6.6% in noses and nails, respectively). Surgeons had the highest, and workers the lowest prevalence of nasal SA carrier rate. In contrast, the nails of servants had the highest, and surgeons the lowest SA carrier rate. No significant difference was found between carrier rate and age, sex and duration of employment. But a meaningful relation was found between type of job and MRSA in both noses and nails. All of the MRSA isolates were sensitive to vancomycin.
    Conclusion
    Since employees of operation room are continuously working with patients undergone operation, screening both the personnel and patients to determine the rate of carriage, preventing transfusions of fore mentioned bacterium is necessary and highly recommended.
    Keywords: Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus, MRSA, Personnel of Operation Room, Carrier
  • Masumeh Shakeri, Yusef Mojtahedi, Javad Naserian, Maryam Moradkhani Page 403
    Background And Aim
    Obesity in childhood can cause obesity and its related complications in adulthood. This study was aimed to determine the correlateion between obesity among female adolescents and its related complications of Tehran schools in 2011.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 810 female adolescents, aged 12-16 years old, studying in schools of Tehran University of Medical Sciences were selected using multi-stage random sampling. Height and weight of the participants were measured and their BMI calculated. Data were collected using a questionnaire. Validity and reliability of the questionnaire was confirmed using content validity and test-retest. Using BMI, the participants were categorized into obese(BMI>95 percentile for age and gender) and overweight(BMI between 85 and 95 percentiles for age and gender) individuals. Data were analyzed using the Chi-squared test, Fisher's exact test, ANOVA, and multivariate logistic analysis.
    Results
    The prevalence of overweight and obesity in our study were 4.4%(95% CI 4/2-6/4) and 14/1%(95% CI 10/25-15/3), respectively. There was a statistically significant relationship between obesity and TV watching(p<0.001).
    Conclusion
    Based on our findings, further investigations are recommended to determine factors affecting overweight.
    Keywords: Obesity, Body Mass Index, Adolescents