فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 72، خرداد 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • داود حکمت پو، محسن شمسی*، مجید زمانی صفحه 1
    زمینه و هدف

    امروزه جمعیت سالمندان در سراسر دنیا رو به افزایش است و بیماری ها و مشکلات حاصل از این مرحله تکاملی می‎تواند به شدت بر کیفیت زندگی سالمندان تاثیرگذار باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر برنامه آموزش شیوه زندگی سالم بر کیفیت زندگی سالمندان شهر اراک می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است که بر روی 60 نفر از سالمندان شهر اراک انجام پذیرفته است. نمونه ها در کلاس‎های آموزشی تغذیه، تحرک، مهارت‎های زندگی و بهداشت خواب به مدت یک ماه شرکت نموده و به مدت سه ماه بعد از مداخله پی‎گیری شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسش‎نامه استاندارد (فرم کوتاه) کیفیت زندگی (36-SF) در افراد سالمند بوده است.
    یافته ها: میانگین کل نمره کیفیت زندگی 42/7±06/61 بود. بیشترین میانگین کیفیت زندگی در بعد سلامت اجتماعی 15±5/74 و کمترین در بعد سلامت جسمی 17±46 بود. از لحاظ شاخص کیفیت زندگی در قبل از مداخله آموزشی 3/13 درصد در سطح ضعیف،30 درصد متوسط، 7/41 درصد در سطح خوب و 15 درصد در سطح عالی قرار داشتند که بعد از مداخله آموزشی اکثریت نمونه ها در سطح خوب (3/38 درصد) و عالی(45 درصد) قرار داشتند که اختلاف معنی‎داری در قبل و بعد از مداخله آموزشی وجود داشت(001/0>p).
    نتیجه گیری: با آموزش سالمندان در مورد شیوه زندگی سالم، می‎توان از بسیاری از مشکلات آنان پیش‎گیری و در جهت ارتقای کیفیت زندگی آنان گام برداشت. لذا لزوم برگزاری کلاس‎های مختلف آموزشی جهت این گروه جمعیتی که مورد غفلت قرار می‎گیرند بسیار ضروری به نظر می‎رسد.

    کلیدواژگان: سالمند، شیوه زندگی سالم، کیفیت زندگی
  • تکثیر، کلونینگ و بیان ژن bp26((omp28 Brucellamelitensis بومی استان مرکزی به منظور تولید پروتئین نو ترکیب BP26 Print
    مریم عزیزپور مغوان، داود حسینی، حسین بصیری، ندا اکبری، میترا نظام آبادی، صابر اسکندری، محسن ساریخانی صفحه 5
    زمینه و هدف
    بروسلوز بیماری ناتوان کننده‎ای است که هزینه گزافی را بر اقتصاد و اجتماع تحمیل می‎کند. بنابراین استفاده از بهترین، دقیق‎‎‎‎‎‎ترین و به صرفه‎ترین روش برای تشخیص این بیماری ضروری می‎باشد. عامل شایع بروسلوز در ایران بروسلا بوده و پروتئین BP26این باکتری خاصیت آنتی ژنیسیته خوبی دارد. بنابراین هدف از این تحقیق تولید پروتئین BP26 نوترکیب از باکتری بروسلا جهت استفاده در کیت تشخیص بروسلوز می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه دی - ردی، از باکتری کشت شده، تخلیص DNA ژنومیک به روش پروتئیناز K و فنل/کلرفرم انجام شد. سپس با توجه به اطلاعات توالی ژن bp26 Brucella melitensis موجود در بانک اطلاعات ژن، برای ژن مذکور پرایمر طراحی شده و واکنش زنجیره ای پلیمراز راه‎اندازی، بهینه‎سازی و انجام شد. در ادامه محصول واکنش ابتدا در وکتور PTZ57R/T الحاق گردید و پس از آن در وکتور pET-28a کلون گردید. وکتور نو‎ترکیب به میزبان E. coli BL21(DE3) منتقل گردید و پروتئین نوترکیب و با ستون کروماتو‎گرافی Ni-NTA علیه His tag تخلیص گردید.
    یافته ها: اندازه ژن تکثیر شده با اندازه بخشی از ژن bp26 Brucella melitensis موجود در بانک اطلاعات ژن مطابقت داشت. ژن bp26 بدون القاء با IPTG به میزان کم بیان شده و با افزودن آن به غلظت 1 میلی‎مولار به محیط کشت در ساعت سوم، حداکثر بیان مشاهده شد.
    نتیجه گیری: تولید پروتئین نوترکیب BP26 از باکتری ملیتنسیس بومی استان مرکزی با استفاده از ناقل پلاسمیدی pET-28a امکان‎پذیر گردید. با توجه به اهمیت این پروتئین و به منظور بررسی های بیشتر در آینده در خصوص تهیه کیت تشخیص بروسلوز، امکان تولید آن در کشور فراهم شد.
    کلیدواژگان: بروسلا ملیتنسیس، بروسلوزیس، پروتئین BP26، ژن bp26
  • معصومه حیدری باطنی، شعبانعلی علیزاده، اکبر هاشمی طیر، امیر الماسی حشیانی صفحه 12
    زمینه و هدف
    چسب پلاکتی، فرآورده مشتق از پلاسمای انسانی است که غنی از فاکتورهای رشد پلاکتی و فیبرینوژن می‎باشد و دارای خاصیت هموستاتیک و ترمیمی می‎باشد. در این مطالعه تاثیر چسب فیبرینی غنی از فاکتورهای رشد پلاکتی در ترمیم زخم‎های سوختگی بررسی می‎شود.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 50 بیمار دچار سوختگی انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 25 تایی شامل گروه مداخله (تحت درمان با چسب پلاکتی اتولوگ) و کنترل (تحت درمان روتین) قرار گرفتند. هر دو گروه در مدت درمان آنتی‎بیوتیک دریافت نمودند. بیماران به مدت یک ماه ارزیابی شدند. اساس پاسخ به درمان، تشکیل بافت گرانولاسیون قابل مشاهده و یا اپیتلیزاسیون بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 و آزمون‎های آماری فیشر، من ویتنی و آزمون تی انجام شد.
    یافته ها: میانگین زمان لازم برای بهبودی کامل در دو گروه کنترل و مداخله تفاوت آماری معنی‎داری داشت(001/0=p). زمان لازم برای بهبودی 100 درصد در گروه درمان 2/2±5/11 و در گروه کنترل 5/3±2/16 روز بود(001/0=p). سرعت ترمیم زخم در گروه مداخله4/1 برابر گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری: چسب پلاکتی اتولوگ می‎تواند به عنوان یک رویکرد درمانی جدید در ترمیم زخم‎های سوختگی به کار رود. با استفاده از این فرآورده می‎توان انتظار داشت زخم‎های سوختگی با سرعت بیشتری ترمیم شوند.
    کلیدواژگان: سوختگی، چسب فیبرینی، ژل پلاکتی، ترمیم زخم
  • ولی الله خدیر شربیانی، سعید اورعی صفحه 20
    زمینه و هدف
    امروزه تعداد قابل توجهی از بیماران قلبی نیازمند ضربان سازهای قلبی می‎باشند که خود عوارض متعددی از جمله نارسایی دریچه‎ای و قلبی دارد. هدف از این مطالعه مقایسه ایجاد نارسایی دریچه های میترال(دو لتی) و تریکوسپید(سه لتی) به دنبال pacing (تحریک ضربان) از RVA (نوک بطن راست) و RVOT (مجرای خروجی بطن راست) می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این کارآزمایی بالینی یک سوکور 164 بیماری که به علل اختلال گره دهلیزی-بطنی و سندروم سینوس بیمار کاندید تعبیه پیس میکر(ضربان ساز) بودند، به طور تصادفی در دو گروه مساوی جهت تعبیه پیس میکر در RVA و RVOT قرار داده شد. بیمارانی که نارسایی قلبی یا بیماری دریچه‎ای داشتند در این مطالعه وارد نشدند. اکوکاردیوگرافی قبل و 6 ماه بعد از عمل انجام شد و نتایج از جهت ایجاد نارسایی دریچه های میترال و تریکوسپید و نیز تغییرات احتمالی Ejection Fraction (کسر جهشی) مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها: تفاوت فاحشی از نظر سن، جنس، روشpacing و ریتم زمینه‎ای قلبی در بین دو گروهRVA و RVOTوجود نداشت. بروز نارسایی میترال به طور قابل توجهی در گروه RVA pacing بیشتر بود(033/0=p) ولی بروز نارسایی تریکوسپید در هر دو گروه یکسان بود(05/0p>). اگر چه بروز نارسایی تریکوسپید در گروه RVOT کمتر بود ولی از نظر آماری قابل توجه نبود.EF بطن چپ تفاوت چندانی در دو گروه نداشت.
    نتیجه گیری: به نظر می‎رسد که بروز نارسایی میترال در RVA pacing به طور قابل توجهی بیشتر از گروه RVOT می‎باشد اگر چه برای اثبات آن نیازاست مطالعات بیشتری انجام شود
    کلیدواژگان: ضربان ساز، مجرای خروجی بطن راست، نوک بطن راست، نارسایی میترال، نارسایی تریکوسپید
  • محمد صادق رجایی، زهرا سالمی، بهروز کریمی، محمد جواد قنادزاده، معصومه مشایخی صفحه 26
    مینه و
    هدف
    امروزه نگرانی های جهانی در مورد آلودگی آب ز‎ها به مواد شیمیایی و تاثیر سوء آن بر سلامتی افزایش یافته است. این پژوهش با هدف بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب تصفیه شده با دستگاه های تصفیه آب خانگی در شهر اراک صورت پذیرفت.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 60 دستگاه تصفیه آب خانگی در 5 منطقه مختلف شهر با نمونه‎گیری خوشه‎ای جهت بررسی پارامترهایی نظیر کدورت، کل جامدات معلق و محلول، سختی کل و کلسیم، سختی منیزیم، قلیائیت ساده، قلیائیت کل، کربنات، بی‎کربنات، نیترات، نیتریت و سولفات و فلوراید، هدایت الکتریکی، pH و کلر آزاد باقیمانده مورد بررسی قرار گرفت. هم‎زمان نمونه هایی از آب سطحی و زیر زمینی شهر نیز گرفته شد.
    یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین غلظت پارامترهای شیمیایی در آب خروجی از دستگاه های تصفیه آب خانگی برای کلر 1/0 میلی‎گرم بر لیتر، نیتریت 006/0 میلی‎گرم بر لیتر، سولفات 5، نیترات 15، بی‎کربنات 49، سختی کلسیم 18 میلی‎گرم بر لیتر و فلوراید به صفر میلی‎گرم بر لیتر رسید.
    نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می‎دهد که آب خروجی از دستگاه های تصفیه آب خانگی از نظر کلر آزاد باقیمانده، سولفات و بی‎کربنات به شدت کمتر از مقادیر مطلوب آن در آب شهری می‎باشد. اما غلظت نیتریت آب خروجی با افزایش مواجه است که بسیار نگران کننده است.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، حذف املاح، پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، دستگاه‎های تصفیه آب خانگی
  • نوشین رحیمی، سنبل ناظری *، سهیلا میرزایی صفحه 37
    زمینه و هدف

    تاکسول یک ترکیب دی‎ترپنوئیدی است که اولین بار از درخت سرخدار و سپس از درختان دیگر مانند فندق جداسازی شد. تحقیقات نشان داده است که برخی قارچ‎های اندوفیت جداسازی شده از این گیاهان نیز قادر به تولید تاکسول هستند. ژن DBAT یکی از ژن‎های کلیدی در مسیر بیوسنتزی تاکسول است که تشکیل باکاتین III، یکی از پیش‎سازهای اصلی در مسیر بیوسنتزی تاکسول را کاتالیز می‎‎کند. هدف از این مطالعه بررسی تولید تاکسول توسط قارچ‎های اندوفیت جداسازی شده از گیاه فندق بود.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، قارچ‎های اندوفیت از درختان فندق در منطقه فندق‎لو واقع در استان اردبیل، جداسازی و به روش نوک‎هیف خالص‎‎سازی شدند. DNA ژنومی قارچ‎های اندوفیت به روش CTAB، استخراج شد. حضور ژن DBAT توسط واکنش زنجیره‎ای پلیمراز مورد آزمایش قرار گرفت. تولید تاکسول در محیط‎های کشت قارچی، به روش کروماتوگرافی لایه نازک بررسی گردید.
    یافته ها: پس از خالص‎سازی، 60 قارچ از اندام‎های مختلف درختان فندق جداسازی گردید. حضور ژن DBAT در 12 ایزوله با استفاده از پرایمرهای اختصاصی توسط PCR به اثبات رسید. بررسی تولید تاکسول در کشت این ایزوله ها، نشان داد که 7 ایزوله توانایی تولید تاکسول را در شرایط آزمایشگاهی داشتند.
    نتیجه گیری: گروهی از قارچ‎های اندوفیت جدا شده از فندق، رویش یافته در شمال غرب ایران، حاوی ژن DBAT، ژن مولد آنزیم کلیدی در مسیر بیوسنتزی، بودند و از آن میان تعدادی در شرایط آزمایشگاهی قادر به تولید تاکسول بودند.

    کلیدواژگان: اندوفیت‎ها، باکاتین III، تاکسول، فندق، قارچ
  • زهرا سالمی، سمانه کمالی پویا، مجتبی قاسمی صفحه 45
    زمینه و هدف
    این فرضیه که غیر مترشح بودن افراد آنها را در ابتلا به برخی عفونت‎های باکتریایی مستعد می‎سازد و احتمال ابتلای آنان به امراض خود ایمنی، سندرم متابولیکی بیشتر است ما را بر آن داشت تا به بررسی ارتباط وضعیت ترشحی و فاکتورهای موثر در ابتلا به زخم معده، زخم دوازدهه و سرطان معده بپردازیم.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه مورد-شاهدی، وضعیت ترشحی 120 بیمار مبتلا به بیماری های گوارشی (مبتلایان به زخم دوازدهه، زخم معده و سرطان معده) که به روش آندوسکپی بیماری آنها اثبات شده بود و هم‎چنین 120 فرد سالم به عنوان گروه کنترل با استفاده از نمونه بزاق تعیین شد. با استفاده از پرسش‎نامه ارتباط بین میزان ابتلا به بیماری با برخی عوامل خطر مهم نیز بررسی شد. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: 5/27 درصد از بیماران، غیر مترشح و 5/72 درصد مترشح بودند. هم‎چنین 8/20 درصد از افراد سالم، غیرمترشح و 2/79 درصد مترشح بودند. ارتباط معنی‎داری بین وضعیت ترشحی افراد و بروز بیماری های گوارشی وجود ندارد اما عوامل خطری مانند جنسیت، استعمال دخانیات و ورزش، به طور معنی‎داری با این بیماری مرتبط می‎باشند.
    نتیجه گیری: محاسبات آماری نشان می‎دهد که ارتباط معنی‎داری بین وضعیت ترشحی افراد و ابتلا به بیماری های گوارشی وجود ندارد. با توجه به نتایج حاصله میزان بیماری های گوارشی در مردان بیش از زنان و در افراد سیگاری بیش از افراد غیر سیگاری است و انجام حرکات بدنی از میزان ابتلا به بیماری می‎کاهد
    کلیدواژگان: بزاق، بیماری گوارشی، ترشح
  • حمید سوری، مژده مرتضوی، آرمیتا شاه اسماعیلی، حسین محسنی، مهدی زنگی آبادی، الهه عینی صفحه 52
    زمینه و هدف
    رفتار پرخطر، رفتاری است که فرد را در معرض عواقب بد یا نا خوشایند قرار می دهد. انجام رفتار پر خطر در محل کار منجر به بروز حوادث در کارکنان می‎شود. هدف این تحقیق تعیین میزان شیوع و توزیع رفتارهای پرخطر کارکنان شرکت خودروسازی سایپا در ارتباط با سلامت و ایمنی می باشد.
    مواد و روش‎ها: در یک مطالعه مقطعی با استفاده از نمونه‎برداری سهمی های تصادفی و به نسبت از جمعیت کارکنان در معرض خطر شرکت خودرو سازی تعداد 302 نمونه انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسش‎نامه محقق ساخت که پایایی و روایی آن قبل از انجام مطالعه تعیین شده بود به روش خود تکمیلی و مشاهده مستقیم توسط کارشناسان آموزش دیده ایمنی جمع آوری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: نتایج نشان داد شایع‎ترین بیماری ها شامل کمر درد (با 4/86 درصد)، درد دست (با 9/58 درصد)، پا درد (با 40 درصد) و بیماری های تنفسی (با 33 درصد)می‎باشد. حداکثر میزان شیوع رفتارهای ناایمن و ناسالم در بین کارکنان شرکت به ترتیب حدود66 و 57 درصد بود. به طور کلی رفتارهای ناایمن در کارکنان با شیفت شب کاری بیشتر بود(001/0p<). رفتارهای ناسالم در کارکنان مونتاژکار، جوشکار، رتوش کار، کاردان، رنگ پاش و کارگر خط بیشتر بود(05/0p<).
    نتیجه گیری: شیوع نسبتا بالای رفتارهای نا ایمن و ناسالم در افراد مورد مطالعه لزوم انجام مداخلات لازم برای کنترل و پیش‎گیری و در نتیجه کاهش مصدومیت های شغلی و بیماری های اسکلتی عضلانی و بیماری های تنفسی را به ‎ویژه در ارتباط با رفتارهای شایع تر و بخش‎های مرتبط و زیرگروه های پرخطرتر را مورد تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: ارگونومی، ایمنی، حادثه، رفتار پرخطر، سلامت، مصدومیت های شغلی
  • حسام الدین مدیر، افسانه نوروزی، شیرین پازوکی صفحه 71
    زمینه و هدف
    لرز بعد از عمل جراحی یکی از شایع‎ترین دلایل ناراحتی بیماران در هنگام پس از هوشیاری می‎باشد وشیوعی بین 5 تا 65 درصد دارد و می‎تواند باعث افزایش درد، افزایش مصرف اکسیژن و افزایش کار قلب شود. هدف از این مطالعه مقایسه اثر بخشی استفاده از دسته های دارویی متفاوت پیش‎گیری از لرز بعد از عمل جراحی می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این کارآزمایی بالینی دو سو کور، بیماران تحت عمل جراحی لاپاراتومی الکتیو بر اساس الگوی تصادفی بلوکه‎ای به شش گروه 40 نفره تقسیم شدند. گروه های شش گانه به ترتیب هیدروکوتیزون، کتامین، ترامادول، سولفات منیزیوم، پتدین، نرمال سالین هم دما با اتاق عمل، دریافت کردند. بعد از اتمام عمل جراحی، میزان دمای بدن و میزان بروز لرز و شدت آن در دقایق0و10و 20 ستجیده شد.
    یافته ها: تعداد بیمارانی که در لحظه ورود به ریکاروی دچار لرز نشدند در گروه دریافت کننده پتدین برابر با 17 نفر بود که از سایر گروه ها به طور معنی‎داری بیشتر بود(00002/0=χ2) هم‎چنین در گروه دریافت کننده پتدین در دقیقه دهم و بیستم ورود به ریکاوری، تعداد بیمارانی که دچار لرز شدند به طور معنی‎داری از سایر گروه ها کمتر بود.
    نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه ما می‎توان نتیجه گیری کرد در بین داروهای مورد استفاده برای کنترل لرز، پتدین می‎تواند به طور موثری باعث پیش‎گیری از لرز بعد از عمل جراحی شود و داروهای دیگر نمی‎توانند به اندازه آن این تاثیر را داشته باشند.
    کلیدواژگان: هیدروکوتیزون، کتامین، سولفات منیزیوم، پتدین، لرز، ترامادول
  • مینا میرنظامی صفحه 79
    زمینه و هدف
    خارش یکی از علایم آزاردهنده در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه تحت همودیالیز می باشد. اتیولوژی این نشانه هنوز به روشنی مشخص نشده است، بنابر این درمان مطلوبی برای آن وجود ندارد. سروتونین به عنوان میانجی گر ارش مطرح شده است و اندانسترون مهارکننده انتخابی و قوی گیرنده 5 هیدروکسی تریپتامین است. هدف این مطالعه ارزیابی اثر این دارو در خارش کلیوی در بیماران همودیالیزی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارازمایی بالینی دوسویه کور 70 بیمار تحت همودیالیز با خارش متوسط و شدید وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شده در یک گروه اندانسترون 8 میلی گرم سه بار در روز و در گروه دیگر لوراتادین10 میلی گرم دو بار در روز تجویز گردید. درمان به مدت دو هفته ادامه یافت و در طی این مدت شدت خارش توسط بیماران روزانه دو بار ثبت شد. میانگین خارش قبل و بعد از درمان با هم مقایسه شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون تی زوجی و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد از پایان درمان میزان خارش در هر دو گروه به طورقابل توجهی کاهش داشت که از نظر اماری معنی دار بود(001/0=p) به این معنی که هر دو دارو در کاهش خارش کلیوی موثر بودند اما بین دو دارو در کاهش میزان خارش اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد(8/0=p).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه اثر اندانسترون در کاهش خارش کلیوی همانند لوراتادین بود.
    کلیدواژگان: اندانسترون، دیالیز کلیوی، نارسایی کلیوی، خارش
|
  • Davood Hekmatpou, Mohsen Shamsi, Majid Zamani Page 1
    Background

    Nowadays، the elderly population is growing all over the world. Diseases and conditions resulting from this evolutionary process can severely affect the quality of life of the elderly. Therefore، the aim of this study was to determine the effect of educational programs of healthy lifestyle on the quality of life of the elderly in Arak city.

    Materials And Methods

    This quasi-experimental was carried out on 60 elderly subjects in Arak city. The subjects participated in classes on nutrition، exercise، sleep hygiene، and life skills for a month and they were followed for three months after intervention. Data were collected by the short form quality of life (SF-36) in elderly.

    Results

    The mean score of quality of life was 61. 06±7. 42. The highest mean was associated with social health (74. 5±15) while the lowest mean was for physical health (46±17). In terms of quality of life indicators before educational intervention، four categories emerged: poor (13. 3%)، medium (30%)، good (41. 7%)، and high (15%). After intervention، the majority of the samples fell in the good (38. 3%) and high (45%) categories. There was a significant difference before and after the educational intervention (p<0. 001).

    Conclusion

    Education to elderly about the healthy lifestyle practices can prevent a lot of problems and help them to improve their quality of life. Therefore، classroom education is fruitful for this group that is often neglected.

    Keywords: Elderly, healthy lifestyles, quality of life
  • Amplification, cloning, and expression of Brucella melitensis bp26 gene isolated from Markazi province in‎ order to produce BP26 recombinant protein Print
    Maryam Azizpour, Davood Hosseini, Hossein Basiri, Mitra Nezamabadi, Saber Eskandari, Mohsen Sarikhani Page 5
    Background
    Brucellosis is a debilitative disease that imposes heavy costs on the economy and society. Therefore، using the most accurate and efficient method to diagnose this disease is essential. In Iran، Brucella melitensis is the common causative agent for brucellosis and BP26 protein of this bacterium has a good level of antigenicity. Thus، the aim of this study is to produce Brucella melitensis recombinant BP26 protein with a PET28a expression vector.
    Materials And Methods
    In this applied-fundamental study، genomic DNA was isolated from bacterial culture through proteinase K (pK) and phenol/chlorophorm protocol. Then، two pairs of primers were designed based on the known sequence in the gene bank for amplification of Brucella melitensis bp26 gene and PCR reaction was set up and optimized. The PCR product was cloned first into PTZ57R/T vector and accessed on the PET28a vector and sequenced. The recombinant vector was transformed and expressed into E. coli BL21 (DE3). Then، the recombinant protein was purified with Ni-NTA column of chromatography against His tag.
    Results
    The size of PCR product was in accordance with the part of bp26 gene size in the gene bank. The bp26 gene without adding IPTG had little expression and 3 hours after adding IPTG with a 1 Mm concentration to culture media، extreme expression was observed.
    Conclusion
    The production of recombinant BP26 protein from isolated Brucella melitensis native to Markazi province was done. Noticing the importance of BP26 protein and its significance for future studies on providing brucellosis diagnosis kits، its production was made possible.
    Keywords: Brucella melitensis, brucellosis, bp26 gene, OMP28
  • Masoumeh Heidari Bateni, Shaban Ali Alizade, Akbar Hashemi Tayer, Amir Almasi Hashyani Page 12
    Background
    Platelet glue is a human plasma product that is rich in platelets growth factors and fibrinogen and has haemostatic and healing properties. In the present study، the effect of fibrin sealant rich in platelet growth factors on healing burn wounds was evaluated.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was done on 50 burn patients divided into two equal groups and followed for one month. Both groups received antibiotics during the treatment. Granulation tissue formation and epithelialization were the tokens of wound recovery and positive response to treatment. Data analysis was done by Fisher’s exact test، Mann-Whitney test، and t-test using SPSS software version 16.
    Results
    The mean of time to complete healing was significantly different in intervention and control groups (p=0. 001). Time to recover 100% was 11. 5±2. 2 days in the intervention group and 16. 2±5. 3 days in the control group. The intervention group healed about 1. 4 times faster than the control group.
    Conclusions
    Autologous platelet gel can be used as a new therapeutic approach in healing burn wounds. With this product، burn wounds can be expected to heal more quickly.
    Keywords: Burns, fibrin sealant, platelet gel, wound, healing
  • Valiollah Khadir Sharabiany, Saeed Oraii Page 20
    Background
    Nowadays، many patients with cardiovascular diseases require pacemaker implantation that is associated with few complications such as cardiac and valvular insufficiency. This study aims to compare the development of tricuspid and mitral regurgitation in right ventricular outflow tract (RVOT) and right ventricular apex (RVA) pacing.
    Materials And Methods
    In this single-blind clinical trial، 164 candidates for permanent pacemaker (PPM) implantation due to sick sinus syndrome or atrioventricular block were randomly divided into 2 equal groups to receive either RVOT or RVA pacing. Patients with heart failure or valvular diseases were excluded from the study. Pre and post-procedural echocardiography after 6 months were performed and the results were compared for the development of mitral and tricuspid regurgitation and probable changes in the ejection fraction (EF).
    Results
    Age، gender، pacing mode، and baseline cardiac rhythm did not significantly differ between RVOT and RVA pacing groups. The incidence of mitral regurgitation was significantly higher in the RVA group (p=0. 033)، whereas the incidence of tricuspid regurgitation was similar in both groups (p>0. 05). There was a trend toward less tricuspid regurgitation in the RVOT group; however، it was not statistically significant. Ejection fraction was not significantly different between the study groups.
    Conclusion
    It seems that the incidence of mitral regurgitation in RVA pacing is significantly higher than RVOT although this needs further investigation in future studies.
    Keywords: Mitral regurgitation, pacing, right ventricular outflow tract, right ventricular apex, tricuspid regurgitation
  • Mohammad Sadeg Rajaei, Zahra Salemi, Behroze Karimi, Mohammad Javad Ghanad Zadeh, Masome Mashayekhi Page 26
    Background
    Today، global concerns about water pollution with chemicals and its adverse impact on health have increased. This study aims to evaluate the physical and chemical quality of water treated through domestic water treatment systems. aterials and
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study، water samples were collected from 60 domestic water treatment systems and parameters، such as turbidity، total dissolved and suspended solid، total hardness and calcium، magnesium hardness، alkalinity، total alkalinity، carbonate، bicarbonate، nitrate، sulfate، nitrite and fluoride، EC، pH، and free chlorine residuals، were examined.
    Results
    The results indicate that the average concentration of chemical parameters in treated water were: chloride=0. 1mg/L، nitrate=0. 006mg/l، sulfate=5 mg/l، Nitrate=15mg/L، bicarbonate=49 mg/L، calcium hardness=18 mg/L، and fluoride=0 mg/l.
    Conclusion
    The overall results of this study indicated that the use of municipal water treatment reduced Cl2، sulfate، and bicarbonate concentrations than the optimal levels in urban areas water. However، nitrite concentration was significantly higher in the output of these systems than distribution systems، which is a source of concern.
    Keywords: Drinking water, household water treatment devices, physical, chemical parameters
  • Noushin Rahimy, Sonbol Nazeri, Soheila Mirzaei Page 37
    Background

    Taxol is a diterpenoid compound that was first isolated from yew tree (Taxus brevifolia) and later from other plants such as Corylus avellana. Studies have shown that some of the endophytic fungi isolated from these plants are also capable of producing taxol. DBAT gene is one of the key genes in taxol biosynthesis pathway that catalyzes the synthesis of Baccatin III، one of the main precursors in taxol biosynthesis. The aim of this study was to investigate taxol production by endophytic fungi isolated from Corylus avellana.

    Materials And Methods

    In this case-control study، endophytic fungi were isolated from hazelnut trees in the Fandoghlo area، Ardabil province، and purified through hyphal tip method. Genomic DNA was extracted using CTAB method. The presence of DBAT gene was examined by polymerase chain reaction (PCR). Taxol production in fungal media was investigated via TLC (Thin Layer Chromatography) method.

    Results

    After purification، 60 fungi were isolated from different organs of hazelnut trees and the presence of DBAT genes in 12 isolates was proved by PCR with specific primers. Investigation of taxol production in culture of these isolates showed that 7 isolates were capable of producing taxol in laboratory conditions.

    Conclusion

    A group of endophytic fungi isolated from hazelnut، grown in the North West of Iran، had DBAT gene، encoding a key enzyme in the taxol biosynthesis pathway، and some were able to produce taxol in vitro.

    Keywords: Baccatin III, Corylus avellana, taxol, tndophytes
  • Zahra Salemi, Samane Kamali Pooya, Mojtaba Ghasemi Page 45
    Background
    The hypothesis that non-secretor status of individuals makes them more susceptible to certain bacterial infections and they might be at a greater risk of metabolic syndromes and autoimmune diseases motivated us to evaluate the relationship between secretor status and risk factors for duodenal ulcer in the present study.
    Materials And Methods
    This case-control study was done on 120 patients with duodenal ulcer، gastric ulcer، and gastric cancer undergoing endoscopy، and a control group including 120 healthy individuals. Secretor status was determined by saliva and the association of some risk factors with the prevalence of disease was determined by a questionnaire. The results were analyzed by SPSS software version 16.
    Results
    Overall، 27. 5% of the patients were non-secretor and 72. 5% were secretor، whereas 20. 8 % of the controls were non-secretor and 79. 2% were secretor. There was not a significant relationship between secretor status and the incidence of gastrointestinal diseases. However، some risk factors، such as gender، smoking، and physical activity، were significantly associated with gastric disease.
    Conclusion
    The statistical analysis showed that there was not a significant association between secretor status and prevalence of gastric disease. According to the results، gastrointestinal diseases are more common in men than women and in smokers more than nonsmokers. Furthermore، physical activities reduce the incidence of this disease.
    Keywords: Gastric disease, saliva, secretion
  • Hamid Soori, Mojdeh Mortazavi, Armita Shahesmaeil, Hossien Mohseni, Mehdi Zagiabadi, Elaheh Ainy Page 52
    Background
    Risky behaviours are defined as behaviours that cause bad and unpleasant outcomes. Risky behaviours result in the incidence of accident in the workplace. The aim of this study was to determine workers’ risky behaviours associated with safety and health in SAIPA Car Manufacturing Company، Iran.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study using randomized quota sampling، 302 workers exposed to the incidence of accidents were selected. Data were collected concurrently by trained safety experts using self-fulfilment researcher-made questionnaire and direct observation. Validity and reliability of the data collection tool was determined prior to the study.
    Results
    The findings revealed that low back pain، hand pain، leg pain، and respiratory diseases as the most common diseases with 86. 4، 58. 9، 40، and 33% prevalence rates، respectively. The maximum prevalence rates of unsafe and unhealthy behaviours were 66 and 57%، respectively. In general، unsafe behaviours were higher among shift workers، especially night shift workers (P<0. 001). Unhealthy behaviours were higher among assembling line staff، welders، retouching staff، technicians، wet painters، and production line workers (P<0. 001).
    Conclusion
    The relatively high prevalence of unsafe and unhealthy behaviours necessitates intervention for controlling and preventing work injuries and، as a result، reduction of musculoskeletal and respiratory diseases، especially with regards to more prevalent behaviours and related sectors and high risk subgroups.
    Keywords: Ergonomic, health, occupational injury, risky behaviours, safety
  • Hesamaldin Modir, Afsaneh Norouzi, Shirin Pazoki Page 71
    Background
    Post-anesthetic shivering is the most common cause of patient discomfort during recovery with a prevalence of 5 to 65%. Post-anesthetic shivering can increase pain، oxygen consumption، and cardiac output. The aim of this study was to compare the efficacy of various classes of drugs for preventing post-anesthetic shivering.
    Materials And Methods
    In this double-blind clinical trial، patients undergoing elective laparotomy were randomly divided into six groups، 40 each. The patients، respectively، received hydrocortisone، ketamine، tramadol، magnesium sulfate، pethidine، and normal saline. All patients were observed for body temperature and shivering for 20 minutes after arrival to recovery room.
    Results
    Seventy patients in the pethidine group did not have shivering upon arrival to recovery room which was significantly higher than other groups (χ2=0. 00002). Also، the patients in the pethidine group did not shiver 10 and 20 minutes after arrival to recovery room that was significantly lower than other groups.
    Conclusion
    According to the results، it can be concluded that pethidine is more effective than other drugs in prevention of post-anesthetic shivering.
    Keywords: Hydrocortisone, ketamine, magnesium sulfate, meperidine, shivering, tramadol
  • Mina Mirnezami Page 79
    Background
    Pruritus is the most distressing symptom in hemodialysis patients. Its etiology has not yet been delineated; thus، there are no good therapeutic options. Serotonin has been reported to be a mediator of uremic pruritus while ondansetron is a potent and selective inhibitor of 5-HT3 receptors. The aim of this study was to evaluate the effect of ondansetron on uremic pruritus in hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    In this randomized double-blind clinical trial، 70 patients undergoing hemodialysis with moderate and severe itching were enrolled. They were randomly divided into two groups: one group received ondansetron 8 mg three times daily and the other group was given loratadine 10 mg two times a day for 2 weeks. Pruritus scores were recorded by the patients and the mean scores were compared before and after intervention.
    Results
    Changes in VAS scores after treatment with ondansetron and loratadin were both significant (P=0. 001)، but the difference between ondansetron and loratadin was not significant (P=0. 8).
    Conclusions
    The results showed that ondansetron was as effective as loratadin in controlling renal itch.
    Keywords: Ondansetron, pruritus, renal dialysis, renal insufficiency