فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و چهارم شماره 2 (اردیبهشت 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد شفیع مجددی، معصومه ابتکار، مجید گل کار، حسین خان احمد، کیهان آزادمنش صفحات 79-89
    پیش زمینه و هدف
    سلول های بنیادی مزانشیمال به علت توانایی تمایز به رده های سلولی مختلف، گزینه مناسبی جهت سلول درمانی و انتقال ژن در بیماری ها می باشند. از اینرو انتخاب روشی مناسب و کارامد جهت انتقال ژن به این سلول ها اهمیت ویژه ای دارد. در این مطالعه، کارایی دو روش رایج انتقال ژن، ویروسی و غیرویروسی، در سلول های مزانشیمال موشی مقایسه شده است.
    مواد و روش کار
    سلول های بنیادی مزانشیمال، از مغز استخوان موش ها جدا، و از نظر شاخص های آنتی ژنی سطحی و توانایی تمایز به سلول های استخوانی و چربی بررسی شدند. سپس میزان کارایی روش کلسیم فسفات و لیپیدهای کاتیونیک تجاری لیپوفکتامین و توربوفکت، به عنوان روش های غیرویروسی؛ و وکتور لنتی ویروسی، در انتقال پلاسمید پروتئین فلورسانس سبز (GFP) به این سلول ها مقایسه شد.
    یافته ها
    سلول های مزانشیمال مشتق از مغز استخوان توانستند به سلول های چربی و استخوانی تمایز یابند. آن ها واجد شاخص های آنتی ژنی CD24، CD29 و CD44؛ و فاقد شاخص های آنتی ژنی سلول های خونساز یعنی CD11b و CD45 بر سطح خود بودند. روش های غیر ویروسی، در تحویل ژن به سلول های مزانشیمال موشی کاملا ناکارامد بودند؛ طوری که روش کلسیم فسفات در همه موارد سبب مرگ سلول ها شد؛ و میزان کارایی دو ماده تجاری ترانسفکشن هم در انتقال پلاسمید GFP، زیر سه درصد بود. اما، وکتور لنتی ویروسی توانست بالای 70 درصد، پلاسمید مذکور را به سلول های مزانشیمال منتقل نماید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سلول های مزانشیمال موشی نسبت به ترانسفکشن با روش های غیرویروسی انتقال ژن مقاوم می باشند؛ اما وکتورهای لنتی ویروسی می توانند گزینه مناسبی جهت انتقال ژن به سلول های مزانشیمال موشی باشند؛ بی آنکه تاثیری منفی بر فنوتایپ یا قدرت تمایزی آن ها داشته باشند.
    کلیدواژگان: سلول های مزانشیمال موشی، انتقال ژن، روش های غیر ویروسی، وکتور لنتی ویروسی
  • بهلول رحیمی، داود رسولی، فریدون عزیزی، خدیجه مخدومی صفحات 90-96
    پیش زمینه و هدف
    در سال های اخیر فعالیت های زیادی برای تغییر در سیستم آموزشی و بهبود آموزش پزشکی و پیراپزشکی صورت گرفته است. یکی از این تغییرات ادغام آموزش علوم پزشکی در وزارت بهداشت و درمان و به تبع آن راه اندازی آموزش جامعه نگر می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه میزان جامعه نگر بودن آموزش پزشکی از دیدگاه دانشجویان فیزیوپاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال های 1384 و 1391 می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد که به صورت مقطعی بر روی کلیه دانشجویان فیزیوپاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان در سال های تحصیلی 1384و 1391 انجام شده است. حجم نمونه برابر با حجم جامعه می باشد که شامل 47 نفر دانشجوی پاتوفیزیولوژی(سال 1384) و 58 نفر(سال 1391) می باشد.
    یافته ها
    بیشترین میزان تبحر دانشجویان در دوره پزشکی از نظر دانشجویان فیزیوپاتولوژی سال 1384، مربوط به متدولوژی تحقیق به میزان 8/46درصد، رهبری و مدیریت تیم پزشکی به میزان 6/42درصد و آخرین اطلاعات پزشکی به میزان 4/40درصد است و ناموفق ترین آن ها مربوط به آخرین اطلاعات پزشکی، دانش کسب شده در زمینه علوم پایه، پیشگیری از بیماری ها، تشخیص بالینی و درمان بیماری ها بود. و از نظر دانشجویان در سال 1391 مربوط به مربوط به متدولوژی روش تحقیق به میزان 31درصد، رهبری و مدیریت تیم پزشکی به میزان 19درصد و آخرین اطلاعات پزشکی به میزان 19درصد است و ناموفق ترین آن ها مربوط به علوم اجتماعی، رفتاری و مسائل انسانی می باشد.
    نتیجه گیری
    هرچند دانشگاه تاکید زیادی بر روی آموزش پزشکی مبتنی بر جامعه دارد ولی هنوز فاصله زیادی تا میزان رضایت بخش و مطلوب دارد. با وجود چنین فاصله ای، قرار گرفتن پزشکان در بطن جامعه و مشاهده شرایط جامعه تاثیر فراوانی بر روی مطابقت پزشکان با نیازهای واقعی جامعه دارد.
    کلیدواژگان: پزشکی جامعه نگر، آموزش پزشکی، فیزیوپاتولوژی، جامعه نگر
  • محمدحسین رحیمی راد، سپیده فتحی، یوسف رسمی، رضا دین پرست صفحات 97-103
    پیش زمینه و هدف
    بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) به عنوان بیماری سیستمیک با التهاب مزمن در نظر گرفته می شود که حملات تشدید دارد. پیش بینی صحیح تر پیش آگهی می تواند به انتخاب بیماران و تداخلات درمانی لازم کمک کند.
    فیبرینوژن که یک نشانگر التهاب است هدف این مطالعه ارزیابی ارزش فیبرینوژن برای پیشگویی پیامد در تشدید COPD است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه همگروهی بیمارانی که به علت تشدید حاد COPD در بخش ریه بستری شده بودند به دو گروه سطح فیبرینوژن پلاسما بالا (400mg/dL) و کمتر تقسیم شدند و از نظر طول مدت بستری و پیامد ثبت شد ناشی نیاز به انتقال به ICU، نیاز به انتوباسیون و ونتیلاسیون مکانیکی و مرگ در بیمارستان به عنوان پیامدهای بد پیگیری شدند ارتباط سطح فیبرینوژن پلاسما با پیامد با استفاده از t-test سنجیده شد.
    یافته ها
    . از 54 بیمار 15 بیمار پیامد بد 39 بیمار پیامد خوب داشتند میانگین فیبرینوژن پلاسمادر بیماران با پیامد خوب mg/dL 55/96 ± 67/155 و در بیماران با پیامد بد mg/dL 43/256 ± 36/530 بود (001/0= P).
    میانگین طول مدت بستری در بیمارستان در بیماران با سطح فیبرینوژن بالای 400mg/dL برابر با 7/13 روز و در بیماران با سطح فیبرینوژن کمتر از 400mg/dL برابر2/5 روز بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    که سطح فیبرینوژن پلاسما در زمان بستری با پیامد نامطلوب در بیماران با تشدید حاد COPD ارتباط دارد و می تواند به عنوان نشانگربرای پیش آگهی در بیماران با تشدید COPD به کار رود.
    کلیدواژگان: بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، فیبرینوژن، پیامد، طول مدت بستری، مرگ و میر
  • سیامک شیوا، لیدا سبکتکین، امیر قربانی حق جو، علی رفیعی صفحات 104-109
    پیش زمینه و هدف
    دیابت نوع یک، یک اختلال اتوایمیون است که با کاهش شدید یا عدم تولید انسولین در داخل بدن مشخص می شود. در فرایند ترشح انسولین از پانکراس ریز مغذی های متعددی دخالت دارند که روی مهم ترین آن ها می باشد. در برخی مطالعات اخیر دیده شده که افزایش دفع ادراری روی در بیماران دیابتی وجود دارد. این مطالعه با هدف ارزیابی سطح سرمی روی در کوکان دیابتی شش ماه پس از شروع درمان با انسولین طراحی شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه ی مورد- شاهدی سطح سرمی روی 50 کودک مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک که حداقل شش ماه از شروع انسولین درمانی آن ها می گذشت، با 50 کودک غیردیابتی و سالم مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی روی در کودکان دیابتی برابر 27/19±21/104 میکروگرم در دسی لیتر و در گروه کنترل 47/11±32/105 میکروگرم در دسی لیتر بود که تفاوت آماری معنی داری بین آن ها وجود نداشت (72/0=P). رابطه معنی داری بین هموگلوبین A1C و سطح سرمی روی یافت نشد (23/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه سطح روی سرم در کودکان دیابتی در صورت انسولین درمانی مناسب همانند کودکان غیر دیابتی خواهد بود.
    کلیدواژگان: روی، دیابت ملیتوس نوع یک، کودکان، هموگلوبین A1C
  • شفیع قربانی طاژاندره، عباسعلی ایمانی فولادی*، محمدرضا نورانی صفحات 110-120
    پیش زمینه و هدف

    استافیلوکوک آرئوس مقاوم به متی سیلین یک پاتوژن عمده و مهم در ایجاد عفونت های جدی در ایران و سایر کشورها است. به دلیل شیوع مقاومت به اغلب آنتی بیوتیک های رایج، درمان و مبارزه علیه آن بسیار مشکل شده است بنابراین هدف این مطالعه تعیین فراوانی ژن مقاومت به متی سیلین در ایزوله های استافیلوکوکوس آرئوس به روش PCR و بررسی الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی نسبت اگزاسیلین و دیگر آنتی بیوتیک ها به روش انتشار از دیسک می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه در طی سال 1390 بر روی 73 نمونه از استافیلوکوکوس آرئوس جداسازی شده از دو بخش مراقبت های ویژه و اورژانس صورت گرفت. در این تحقیق تشخیص فنوتیپی به روش انتشار از دیسک انجام شد، و به منظور تشخیص ژنوتیپی یک جفت آغازگر اختصاصی جهت تشخیص ژن mecA توسط نرم افزار AlleleID (version 6) طراحی و توسط شرکت سیناژن سنتز شد. سپس تشخیص این ژن با آغازگرهای طراحی شده بهینه سازی شد، و شیوع آن از نمونه جدا شده از دو بخش مراقبت های ویژه و اورژانس، به روش PCR مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های این بررسی به روش PCR نشان داد که از 73 ایزوله بدست آمده از نمونه های بالینی، 89 درصد سویه ها (65مورد) ژن مقاومت به متی سیلین را دارند. ولی در بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش انتشار از دیسک، فقط 74 درصد سویه ها (54 مورد) مقاومت به اگزاسیلین را نشان دادند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش به روش PCR نشان می دهد که از 73 نمونه بالینی، 89 درصد ایزوله ها ژن مقاومت به متی سیلین را نشان می دهند. و در بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن آگار، فقط 74 درصد مقاومت را نشان داده اند. به عنوان نتیجه گیری، مقاومت به متی سیلین در استافیلوکوکوس آرئوس به 89 درصد رسیده است و میزان مقاومت چند آنتی بیوتیکی به بیش از 95 درصد رسیده است.

    کلیدواژگان: استافیلوکوک آرئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، متی سیلین، MRSA
  • سیدمحمدامین موسوی، نازیلا مقترن بناب، محمدعلی حسینپور فیضی، ایرج اسودی کرمانی صفحات 121-132
    پیش زمینه و هدف
    لوسمی پرومیلوسیتیکی حاد(APL) نوعی بیماری خونی بدخیم می باشد که در اثر تکثیر بی رویه و عدم تمایز سلول های بنیادی خون ساز ایجاد می شود. از راهکارهای اخیر در درمان لوسمی شناسایی مسیرهای سیگنالی درگیر در سلول های بنیادی سرطان خون می باشد. نوکلئوستمین نقش عمده ای در کنترل رشد و خودنوزایی سلول های بنیادی و سرطانی دارد. در مطالعه حاضر، اثرات سرکوب بیان ژن نوکلئوستمین بر روی رشد، تمایز و مرگ رده سلولی NB4 به عنوان مدل APL برای اولین بار بررسی شده است.
    مواد و روش کار
    سلول های NB4 در حضور غلظت nM200 از siRNA اختصاصی ژن نوکلئوستمین کشت داده شدند. سطح بیان ژن نوکلئوستمین توسط RT-PCR نیمه کمی بررسی گردید. به منظور بررسی مهار رشد و مرگ سلولی به ترتیب آزمون دفع رنگ تریپان بلو و میکروسکوپ فلورسنت به کار گرفته شد. تمایز از نظر ریخت شناسی و بیولوژیکی به ترتیب با استفاده از رنگ آمیزی رایت-گیمسا و فعالیت بیگانه خواری ذرات لاتکس بررسی شد.
    یافته ها
    نوکلئوستمین دارای بیان بالایی در سلول های NB4 می باشد. 48 ساعت پس از تیمار، سطحmRNA نوکلئوستمین در مقایسه با سلول های کنترل به میزان 1/36درصد کاهش یافت. 72-12 ساعت پس از تیمار رشد سلول ها به میزان 1/35درصد کاهش یافت و همراه با آن ویژگی های تمایز نظیر کاهش نسبت هسته به سیتوپلاسم و هضم ذرات لاتکس مشاهده شد که تمایز به سمت رده مونوسیت -ماکروفاژی را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات مهار رشدی و تمایزی مهار نوکلئوستمین در سلول هایNB4، خاموشی بیان این ژن می تواند به عنوان یک هدف بالقوه در درمان بیماران APL پیشنهاد شود.
    کلیدواژگان: نوکلئوستمین، تمایز، مهار رشد، siRNA، NB4
  • بهلول رحیمی، ناصر قره باغی*، ژیلا حصاری، شبنم بالانجی، طاهره علینیا صفحات 133-145
    پیش زمینه و هدف

    تداخلات دارویی بالقوه به عنوان یکی از مهم ترین زیر مجموعه های اشتباهات دارویی می تواند منجر به واکنش هایی ناخواسته در بیماران شود. تداخل دارویی زمانی رخ می دهد که اثرات و یا سمیت یک دارو تحت تاثیر داروی دیگری قرار گیرد. هدف از مطالعه پیش رو بررسی شیوع تداخلات دارویی در بخش ICU بیمارستان طالقانی ارومیه و رتبه بندی اهمیت بالینی تداخلات و عوامل خطر آن ها می باشد.

    مواد و روش کار

    مطالعه به صورت مقطعی (توصیفی - تحلیلی) و جمع اوری داده ها به صورت گذشته نگر طراحی شده، پرونده تمامی 193 بیمارانی که از خرداد 1389 تا خرداد 1390 دربخش ICU بستری شده اند، تحت بررسی قرار گرفت. برای توصیف داده ها از شاخص های توصیف عددی مانند میانگین، میانه، انحراف معیار و همچنین از توزیع جداول فراوانی و نمودارها و از تحلیل تی استیودنت استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های این طرح به وسیله بسته نرم افزاری SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

    فراوانی رخداد تداخلات داروئی 6/73 درصد بود. میانگین تعداد تداخلات دارویی 07/4 بود. شایع ترین تداخل داروئی رانیتیدین+ میدازولام بود که (1/4%) 26 مورد بود.. درجه تداخلات دارویی در (9/7%) 46 مورد خفیف، (33%) 192 مورد متوسط، (8/8%) 51 مورد شدید، (8/25%) 150 مورد متناقض و (4/24%) 143 مورد نامشخص بود. زمان رخداد تداخلات دارویی در (5/66%) 384 مورد به صورت تاخیری و در (5/33) 195 مورد به صورت سریع بوده است. 95/49 درصد از تداخلات از لحاظ ارزش بالینی با اهمیت بودند و 19/41 درصد از تداخلات داروئی از لحاظ ارزش بالینی بسیار با اهمیت بودند.

    نتیجه گیری

    با آگاهی از علم تداخلات دارویی، جایگزین کردن داروهای تداخل کننده با دیگر دارو در حد ممکن، توجه به داروهائی که مکررا باعث تداخل با داروهای دیگر می شوند، کاهش تعداد اقلام دارویی نسخ، می توان از تعداد تداخلات و عواقب ناشی از آن کاست.

    کلیدواژگان: تداخلات دارویی، بیماران بخش مراقبت های ویژه، عوامل خطر
  • بهروز ایلخانی زاده، پویا مظلومی، علی عیشی، زهرا یکتا صفحات 146-153
    پیش زمینه و هدف
    مرحله بیماری در انتخاب درمان و پیش آگهی لنفوم هوچکین حائز اهمیت می باشد. علاوه بر مرحله بیماری از عواملی مانند هموگلوبین، شمارش سلول های سفید، سن و جنسیت در تعیین پیش آگهی استفاده شده که به طور کامل قادر به پیش بینی پیش آگهی بیماری نمی باشند. در سال های اخیر مطالعات مختلفی بر روی ارتباط بیان مارکرهای سلولی با پیش آگهی بیماری انجام شده که CD20، CD30،CD15 بیشتر مورد توجه بوده اند.
    بررسی یافته های دموگرافیک، مرحله بیماری و فراوانی بیان مارکرهای سلولی CD30، CD15، CD20 در نمونه های لنفوم هوچکین و ارتباط بیان این مارکرها با مرحله بیماری می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه گذ شته نگر بوده، 66 مورد لنفوم هوچکین بستری شده طی سال های 1389-1384 از نظر یافته های دموگرافیک، مرحله بیماری و ارتباط آن با بیان مارکرهای سلولی CD20،CD30،CD15درسلول های رید اشترنبرگ بررسی شدند. جهت بررسی بیان این مارکرها از ایمونوهیستوشیمی بر بلوک های پارافینه استفاده شد. در این تحقیق از نرم افزار SPSS و آزمون فیشر و حد معنی داری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    فراوانی بیان مارکرهای CD30وCD15 و CD20 به ترتیب 9/90 درصد و 6/63 درصد و 2/18 درصد بود. سن بیماران به طور میانگین 6/17± 67/30 بوده و 5/54 درصد بیماران در مراحل بالای بیماری (3،4) بستری شده بودند که مشابه آمار مراکز دیگر داخل کشورمیباشد. مارکرCD15 در کنار سن و شمارش سلول های سفید بیش از15000 با مرحله بیماری ارتیاط داشته که در مورد سن و شمارش سلول های سفید این رابطه مستقیم و با بیانCD15 رابطه معکوس بود. ارتباطی بین بیان CD20 و یا CD30 با مرحله ی بیماری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: لنفوم هوچکین، پیش آگهی، ایمونوهیستوشیمی
  • ادریس حسین زاده، حسن خرسندی، ناصر رحیمی، سامان حسین زاده، مهدی علیپور صفحات 156-162
    پیش زمینه و هدف
    استفاده از شاخص های کیفی آب به عنوان یکی از ابزارهای مناسب برای تصمیم گیری در مدیریت منابع آبی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت آب رود خانه آیدوغموش با استفاده از شاخص کیفی NSFWQI و شاخص آلودگی Liou انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی، پارامترهای اکسیژن محلول، دمای آب، اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی و شیمیایی، محتمل ترین تعداد کلیفرم، کلیفرم های مدفوعی، کدورت، کل جامدات محلول، کل جامدات، pH، هدایت ویژه آب و دیگر پارامترهای کیفی در 8 ایستگاه مختلف از رودخانه آیدغموش طی سال آبی 1389 اندازه گیری شدند. شاخص کیفیت آب با استفاده از سیستم محاسبه بنیاد ملی بهداشت(NSFWQI) و شاخص آلودگی Liou محاسبه گردید.
    یافته ها
    براساس یافته های مطالعه شاخص های NSFWQI و Liou کیفیت آب در بیشتر ایستگاه های مورد مطالعه، در رده متوسط قرار دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس مقادیر عددی شاخص Liou، ایستگاه B آلوده بوده است و علت آن بالا بودن مقدار اکسیژن مورد نیاز شیمیایی و پایین بودن مقدار اکسیژن محلول می باشد. نتایج نشان داد که با همه تفاوت های موجود در پارامترها و روش محاسبه شاخص کل در NSFWQI و Liou، نتایج هر دو روش در اتخاذ تصمیمات، همپوشانی دارند.
    کلیدواژگان: شاخص کیفیت آب، NSFWQI، شاخص آلودگل رود خانه، آیدوغموش
|
  • Dr Mohammad Shafi Mojadadi, Dr Massoumeh Ebtekar, Dr Majid Golkar, Dr Hossein Khanahmad, Dr Kayhan Azadmanesh Pages 79-89
    Background And Aims
    Mesenchymal stem cells (MSCs) are attractive targets for cell and gene therapy، because they can differentiate into many cell lineages. Hence، finding an efficient and suitable method for transferring of genetic materials to these cells is very essential. In this study، we evaluated the efficiency of two methods of gene transferring، viral and nonviral، in transfection of mouse MSCs، comparatively.
    Materials And Methods
    MSCs were isolated from mouse bone marrow and their ability to differentiate into osteocyte and adipocyte lineages and their surface markers were evaluated. Then، t he efficiency of two methods of nonviral gene transferring; calcium phosphate، and cationic lipid reagents (Lipofectamine™ LTX with Plus™ Reagent and TurbofectTM); and also lentivirus vector were examined in transfection of mouse MSCs with green fluorescent protein (GFP) plasmid.
    Results
    The isolated MSCs successfully differentiated to osteocytes and adipocytes. They were positive for CD24، CD29 and CD44; and negative for CD11b and CD45 cell surface markers. Nonviral gene transferring methods were completely inefficient in transfection of mouse MSCs; whereas calcium phosphate precipitate was completely toxic to mouse MSCs and cationic lipids only transfected less than three percent of the cells. In contrast، high transfection rate and GFP expression (above 70%) was seen with lentivirus vector.
    Conclusions
    it seems that mouse MSCs are refractory to nonviral gene transferring methods. In contrast، lentivirus-mediated gene transfer methods may be an efficient tool for transfection of mouse MSCs without any interference on their phenotype and differentiation potential.
    Keywords: Mouse mesenchymal stem cells, gene delivery, nonviral methods, lentivirus vector
  • Dr Bahlol Rahimi, Davoud Rasouli, Dr Fereidoon Azizi, Dr Khadijeh Makhdoumi Pages 90-96
    Background and Aims
    In recent years، many efforts to change the education system to improve medical and paramedical training have taken place. One of the changes incorporated is merging of Education in the Ministry of Health and setting up of community oriented medical education accordingly. The purpose of this study was to compare the rate of community oriented medical education physiopathology students’ perspective in the years 2005 and 2012 in Urmia University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytical study was conducted on all students in the physiopathology of Urmia University of Medical Sciences during the academic years 2005 and 2012 with convenience sampling. The sample included 47 Pathophysiology students in 2005 and 58 students in 2012.
    Results
    The most proficiency of the students in physiopathology course in 2005 are in Research Methodology of 46/8%، Medical leadership and management of 42/6%، and the Latest Medical Information of 40/4% and from the other hand the most deficiencies of the students in physiopathology course in 2005 are in Latest medical knowledge in the fields of Basic science، Disease prevention، Diagnosis and Treatment of diseases. However، the most proficiency of the students in physiopathology course in 2012 are in Research Methodology of 31%، Medical leadership and management of 19%، and the Latest medical information of 19%، and the most deficiencies of the students in physiopathology course in 2012 are in Social، Behavioral، and Human science.
    Conclusion
    Although the University has stress on community-based medical education، but still the University needs attempt to reach satisfaction and desirable points. The physicians need to be inside of community and match their educational needs according the environmental and communities change and need to have more and more community base medical education.
    Keywords: Community Medicine, Medical Education, Physiopathology
  • Dr Mohammad Hossein Rahimi-Rad, Dr Sepideh Fathi-Bitaraf, Dr Yousef Rasmi, Dr Reza Dinparast Pages 97-103
    Background and Aims
    Chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is considered as a systemic disease by chronic inflammation with exacerbation episodes. Fibrinogen is a marker of systemic inflammation. The aim of this study was to assess the relation between plasma of fibrinogen level with adverse outcome in COPD patients.
    Materials and Methods
    In this cohort study patients with acute exacerbation of COPD admitted to pulmonary ward were studied prospectively. They were divided into two cohort، patients with high plasma fibrinogen (>400 mg/dl) and less than 400 mg/dl on admission day venous blood. The patients were followed for duration of hospitalization and any adverse outcome (death in the hospital، transfer to ICU، intubation and mechanical ventilation). Relation of fibrinogen level with outcome evaluated.
    Results
    Among 54 patients، 15 had adverse outcome، and 39 good outcomes. Among these two groups، the mean plasma fibrinogen was 530±256. 43 mg/L and 155. 67±96. 55، respectively (p=0. 001). In 14 patients plasma fibrinogen level was >400 mg/dl and in 40 patients ≤ 400 mg/dl The rate of adverse outcome was 85. 7% in 7. 5% in those with higher and lower fibrinogen level (p value=0. 001). The mean duration of hospitalization was 13. 7±5. 27 vs. 5. 02± 2. 06 days in fibrinogen > 400 mg/dl and ≤ 400 mg/dl group respectively (p value=0. 001)
    Conclusion
    Plasma fibrinogen obtained at admission day may assist identification of high-risk patients with acute exacerbation of COPD.
    Keywords: COPD, Fibrinogen, Outcome, Mortality, Duration of Hospitalization
  • Dr Seyamak Shiva, Dr Lida Saboktakin, Dr Amir Ghorbanihaghjo, Dr Ali Rafiee Pages 104-109
    Background and Aims
    Type one diabetes mellitus is an autoimmune disorder characterized by very low or absent of internal insulin. In the process of insulin secretion from pancreas، several micronutrients have role and zinc is the most important of them. Some recent studies have shown that serum zinc level is low in diabetic patients because of diuresis. This study aimed to evaluate the serum zinc level of diabetic children six months after insulin therapy.
    Materials and Methods
    In a case control study، serum zinc level of 50 children with type one diabetes mellitus and history of at least six months insulin therapy، compared with 50 non diabetic healthy children.
    Results
    Serum zinc levels were 104. 21±19. 27 and 105. 32±11. 47 μg/dl in diabetic and non diabetic children consecutively (P= 0. 72). There was not any significant correlation between hemoglobin A1C and serum zinc level (P=0. 23).
    Conclusion
    Results of this study shows that serum zinc level in diabetic children is similar to those of non diabetics if they receive proper insulin therapy.
    Keywords: Zinc, Diabetes mellitus type one, Children, HbA1C
  • Shafi Ghorbani Tazhandare, Dr Abbas Ali Imani Fooladi, Dr Mohammad Reza Nourani Pages 110-120
    Background

    Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MSRA) is one of the main causes of serious infections in Iran and other countries. Treatment of these infections has become more difficult because of resistance to most antibiotics. The aim of this study was to determine the incidence of methicillin-resistance gene in S. aureus isolates and antibiotic susceptibility to oxacillin and other antibiotics were performed by Disc Diffusion Agar (DDA).

    Materials And Methods

    This study was carried out on SA isolates (n=73) collected from the clinical samples at during 2011 in ICU and Emeregency sections. All S. aureus isolates was identified after performing by routine laboratory procedures including، Gram stain، catalase test، DNase production، coagulase activity and mannitol salt fermentation. In this study used to identify Phenotypic by Disc Diffusion Agar (DDA) and for identify genotypic two pairs of primers designed by AlleleID software (version 6) on the basis of published DNA sequences of the S. aureus gene. Synthesis of primers was carry out by Cinnagen Company، Iran. PCR reaction of mecA with designed primers was optimized and incident of mecA was studied in clinical samples in ICU and Emergency sections.

    Results

    The PCR analysis of 73 S. aureus isolates originated from patients for mecA showed 65 (89%) cases were positive. But only 54 (74%) isolates were methicillin resistant when we used the DDA method.

    Conclusion

    As a conclusion، the resistance to methicillin of S. aureus in Baqiyatallah hospitals has reached to 89% and more than 95% of them were multidrug resistance.

    Keywords: Staphylococcus aureus, antibiotic resistant, Methicillin, MRSA
  • Dr Mohammad Amin Moosavi, Nazila Moghtaran Bonab, Dr Mohammad Ali Hoseinpour Feizi, Dr Iraj Asvadi Kermani Pages 121-132
    Background and Aims
    Acute promyelocytic leukemia (APL) is a malignant hematopoietic disorder caused by indefinite proliferation and lack of differentiation of leukemia stem cells. Elucidation of signaling pathways involved in leukemic stem cells are current strategies in treatment of leukemias. In this content، nucleostemin (NS) plays a critical role in proliferation and self renewal of stem and cancer cells. In the present study، effects of NS gene silencing on proliferation، differentiation and apoptosis in NB4 cell line as an APL model have been studied for the first time.
    Materials and Methods
    NB4 cell line was cultured in the presence of 200 nM NS-siRNA and after transfection with Nucleostemin specific siRNA nucleostemin gene expression pattern was evaluated by Semi-quantitative RT-PCR. Trypan blue exclusion test and fluorescent microscopy were used to study growth inhibitory and apoptotic effects، respectively. Differentiation was studied morphologically and biologically using Wright-Giemsa staining and latex particle phagocytic activity، respectively.
    Results
    NS gene was highly expressed in NB4 cells. NS-siRNA transfection into NB4 cells at 200 nM inhibited nucleostemin mRNA level up to 36. 1% after 48h when compared to corresponding control cells. Between 12-72 hours after transfection، the cell growth was decreased up to 35. 1% and differentiation characteristics such as decrease in nuclear cytoplasm ratio and ingestion of latex particles were observed، confirmed that differentiation toward monocytic/macrophagic Linage.
    Conclusion
    According to differentiating and growth inhibitory effects of NS inhibition in NB4 cells، it can be proposed as a new target for treatment of APL patients.
  • Dr Bahlol Rahimi, Dr Naser Gharabaghi, Dr Zhila Hesari, Shabnam Balanji, Tahere Alinia Pages 133-145
    Background and Aims

    Potential Drug Interaction (PDI) is one of the medicine error which can led to undesirable reactions in patients. PDI occures when effect of toxocity of one medicine is affected by another one. This study aims to examination of of PDI freguency، clinical value ranking and risk factors in ICU ward of Urmia Taleghani hospital، Iran in 2011.

    Materials and Methods

    A cross-sectional study was carried out amog 193 inpatient of ICU ward. Data were collected retrospectively. Descriptive-analytical methods was used to analyse data including mean، median، standard deviation and t-test. Data were anlysed by SPSS.

    Results

    Frequency of PDI was 73. 6% and mean of PDI was 4. 07. The most common PDI was Ranitidin + Midozolam with 26 (4. 1%) of cases. grade of PDI was mild for 46 (7. 9%)، moderate for 192 (33%)، sever for 51 (8. 8%)، contradicted for 150 (25. 8%)، ()، and unknown for 143 (24. 4%). PDI effects manifested immediately for 195 (33. 5%) and with delay for 384 (66. 5%). 49. 95 % of PDIs had significant clinical value and 41. 19 % higly significant clinical value.

    Conclusion

    Knowledge of drug interaction، replacing of interacting drug with other drugs as much as possible، noticing of highly interacting drugs، deminishing number of prescribed drugs can reduce PDI number and its consequences.

    Keywords: Drug, drug interaction, Intensive care units patients, Risk factors
  • Dr Behrouz Iilkhanizadeh, Dr Pooya Mazlomi, Dr Ali Eishi, Dr Zahra Yekta Pages 146-153
    Background and Aims
    Staging plays an important role both in defining the prognosis of Hodgkin disease and choosing the best treatment regimen. Moreover، factors such as age، gender، WBC>15000، Hb<10. 5mg/dl، and B-symptoms has been also recommended to be influential in the prognosis، which were not completely successful. Nevertheless many studies have investigated the correlation between cellular markers and the prognosis of Hodgkin lymphoma. Among them، CD15، CD30 and CD15 were the most studied markers. In this study we evaluated both the demographic findings and frequencies of expression of the markers CD20، CD30، CD15 and their relation to Staging in Hodgkin lymphoma cases of Imam Khomeini hospital of Urmia، Iran.
    Materials and Methods
    Retrospectively 66 eligible patients from 2005 to 2010 entered the study. For evaluation of the markers CD20، CD30، CD15، Immunohistochemistery preformed on lymph-nods’ paraffin embedded blocks. Staging، demographic findings and Immunohistochemical findings analyzed for possible correlation between Staging and other parameters. In all cases SPSS software and Fisher Exact test were used for statistical analyzes.
    Results
    In our study، median age of patients was 30. 6±17 years old and 54. 5% of patients were admitted with higher stages of the disease، which is similar to results of other studies in the country. Respectively، 63. 6%، 90. 9% and 18. 2% of cases expressed cellular markers CD15، CD30 and CD20.
    Conclusion
    Furthermore، statistical analysis revealed that CD15 was inversely correlated with disease stage. (P= 0. 027). In contrast، we didn’t find any relation between Staging with neither CD20 nor CD30 positivity that possibly offers the latter markers were not related to disease prognosis. (P= 0. 482، P= 0. 376).
    Keywords: Hodgkin lymphoma, prognosis, Immunohistochemistery
  • Edris Hoseinzadeh, Dr, Hasan Khorsandi, Naser Rahimi, Saman Hoseinzadeh, Mahdi Alipour Pages 156-162
    Background and Aims
    Water Quality Indices are one of the methods can be used in water quality management as a useful tool in decision making، so this study carried out on evaluating the quality of the Aydughmush river by National Sanitation Foundation Water quality (NSFWQI) and River Pollution Indices (Liou).
    Materials and Methods
    In this cross sectional study standard field parameters including dissolved oxygen، temperature، Biochemical and chemical oxygen Demand، Most Probable Number of Coliforms، Fecal Coliform، Turbidity، Total Dissolved Solids، Total Solids، pH، conductivity and others were measured at eight different stations during one year (2010 to 2011). Sampling points were selected on the basis of their importance. From the water quality (WQI) the National Sanitation Foundation Water quality (NSFWQI) and from River Pollution Indices (Liou) that defined by Liou، were used for Aydughmush River water quality survey.
    Results
    As results showed most of the water samples were found within Moderate category of National Sanitation Foundation Water Quality Index (NSF-WQI) and Good category base on Liou results.
    Conclusion
    As results of numerical values ​​of Liou index showed، Station B had been polluted due to the high amount of biochemical oxygen demand and low dissolved oxygen levels. As this study showed using Liou is the same as NSFWQI with difference of their parameters and calculation method but they have same value in decision making.
    Keywords: Water Quality Index, NSFWQI, River Pollution Index, Aydughmush