فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:11 Issue: 4, Apr 2013

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:11 Issue: 4, Apr 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله اصیل
  • صفحه 261

    مقدمه:

     بررسی دقیق بیماران و به کارگیری درمان مناسب با تکنیک های صحیح جهت موفقیت در روش های کمک باروری لازم است. برای دستیابی به نتایج دلخواه، بررسی میزان ذخیره تخمدانی قبل از هرگونه برنامه ریزی جهت درمان بیماران باید صورت گیرد.

    هدف

    ارزیابی هورمون آنتی مولرین به عنوان فاکتور پیش گویی کننده پتانسیل حاملگی در ارتباط با ذخیره تخمدان و پاسخ تخمدانی با شمارش تعداد فولیکول های آنترال و رسیده در پاسخ به تحریک متفورمین در زنان نوار غزه تحت IVF بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه آینده نگر کوهورت بر روی 81 زن (با متوسط سن 7/28 سال) مراجعه کننده به کلینیک IVF مرکز باروری Basma در شهر غزه انجام شد. نمونه خون از تمام زنان جهت اندازه گیری هورمون آنتی مولرین گرفته و سپس تعداد اووسیت ها و امبریوها در هر کدام از آن ها ثبت شد.

    نتایج

    تعداد تخمک های به دست آمده به طور معکوس در ارتباط با سن بود (به ترتیب 4/5±12/5، 5/4±11/0 و 4/7±6/9 در سنین زیر 25 سال، 35-26 و بالای 35 سال) (4/793=F و 0/011=p). پاسخ تخمدان به تحریک متفورمین (IU 75, FSH و IU 75,LH) در سن پایین بهتر بود. یک ارتباط معنی دار مثبت بین پاسخ تخمدان و میزان هورمون آنتی مولرین وجود داشت. حداکثر میزان هورمون آنتی مولرین در خانم هایی دیده شد که حاملگی مثبت داشتند (ng/ml 4/5±2/5) و سپس در زنان با حاملگی منفی (ng/ml 2/9±1/8) که این تفاوت معنی دار بود (0/862=F و 0/002=p). همچنین ارتباط معنی داری بین تعداد اووسیت های غالب و میزان هورمون آنتی مولرین مشاهده شد (0/469=r و 0/001=p).

    نتیجه گیری

    اندازه گیری هورمون آنتی مولرین می تواند در برنامه IVF به عنوان یک فاکتور پیش گویی کننده خوب برای ذخیره تخمدان و پاسخ تخمدانی استفاده شود.

    کلیدواژگان: هورمون آنتی مولرین، ذخیره تخمدانی، لقاح آزمایشگاهی، نوار غزه
  • صفحه 267
    مقدمه

    ناباروری در مردان ناشی از عوامل مختلف ایجاد می شود. سرب به عنوان یکی از فلزات سنگین که بیش از میزان تاثیر آن بر اسپرم انسان در معرض آن هستیم یکی از این عوامل می باشد.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی نقش سرب بر کیفیت اسپرم مردان در مواجهه به این فلز بود.

    مواد و روش ها

    مایع منی و نمونه خون از 2 گروه جمع آوی گردید. گروهی که در تماس با سرب بودند (20=EG) و گروهی که در تماس نبودند (27=NG .2نمونه مایع منی برای بررسی کیفیت اسپرم و دیگری برای بررسی غلظت سرب استفاده شد. اندازه گیری میزان سرب مایع منی و خون به وسیله جذب اتمیک اسپکتوفتومتری انجام شد.

    نتایج

    غلضت سرب خون به طور معنی داری در گروه EGبالاتر از گروه NEG بود (μgdl-1 10/10±0/97در مقابل 0/38±6/42) (0/01>p). همچنین غلظت سرب مایع منی نیز در گروه EG از NEG بالاتر بود (0/35±3/28 در مقابل 0/14±1/76) (0/043>p). یک ارتباط معنی دار بین غلظت سرب مایع منی و غلظت سرب خون در گروه EG پیدا شد (0/05>p و 0/573=r). به طور کلی کیفیت اسپرم در گروه EG از گروه NEG پایین تر بود. تفاوت معنی دار در غلظت اسپرم (0/01>p و cellml-1 106×8/5±68/78=NEG و 6/26±43/98=EG)، حرکت اسپرم (0/05>p و %4±67=NEG و %7±49=EG)، قابلیت زنده ماندن (0/01>p و %1/91±72/12=NEG و %3/59±36/32=EG) و مورفولوژی غیرطبیعی (0/01>p و %12±32=NEG و %18±67=EG) در بین دو گروه دیده شد. در سلول های ژرمینال نابالغ (IGC) تفاوت در غلظت تنها در سلول های A (100×1/9±3/2=NEG و 100×1/1±8/1=EG) (0/01>p) و سلول های Sab (100×1±1/1=NEG و 100×2/2±3/4=EG) پیدا شد(0/05>p).

    نتیجه گیری

    نتایج می تواند بیانگر این باشد که تماس طولانی مدت با سرب می تواند منجر به کاهش کیفیت اسپرم گردد.

    کلیدواژگان: سرب، کیفیت اسپرم، ناباروری، محیطی
  • فاطمه میرزایی*، زهره فرزاد مهاجری صفحه 275
    مقدمه

    پیامد موفقیت آمیز حاملگی به میزان جریان خون کافی رحمی جفتی بستگی دارد و اختلال در آن موجب محدودیت رشد داخل رحمی یا IUGR می شود که یک مشکل شایع و مهم دوران بارداری است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی رابطه ترومبوفیلیای ارثی با محدودیت رشد داخل رحمی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت Case-Control، بر روی 25 زن حامله با محدودیت رشد داخل رحمی و 25 زن با حاملگی تک قلو و بدون مشکل به ترتیب به عنوان گروه مورد و شاهد انجام گرفت. افراد با بیماری های زمینه ای، جنین های با آنومالی ساختاری و هیدروپس حذف شدند. کلیه افراد از نظر موتاسیون در ژن پروترومبین G20210 A، فاکتورV لیدن، (C677T) MTHFR و همچنین کمبود پروتئینC، پروتئین S و آنتی ترومبین III بررسی شدند. در نهایت کلیه داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 17 و آزمون های آماری T-test وchi-square و رگرسیون لجستیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    شیوع موتاسیون ژن (MTHFR (p=0/037;OR=3/69 و کمبود پروتئین (S (p=0/034;OR:5/41 در گروه با IUGR بیشتر بود. موتاسیون ژن پروترومبین G20210A (0/490=p) و کمبود پروتئین (C (p=0/609 در گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری نداشت همچنین هیچ یک از افراد دو گروه موتاسیون فاکتور V لیدن و کمبود آنتی ترومبین III وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که کمبود پروتئین S و موتاسیون ژن MTHFR در حاملگی های با محدودیت رشد داخل رحمی بیشتر دیده می شود. با توجه به هزینه بالای آزمایشات ترومبوفیلیا می توان در بررسی های اولیه فاکتور S و موتاسیون ژن MTHFR را انجام داد.

    کلیدواژگان: محدودیت رشد داخل رحمی، ترومبوفیلیای ارثی، حاملگی
  • مریم دلیلی*، محمدعلی کریمزاده میبدی، محمد غفورزاده، تهمینه فرج خدا، حسین مولوی وردنجانی صفحه 279
    مقدمه

    زایمان زودرس خودبه خودی یکی از نگرانی های شایع مامایی است که عوارض جسمی، روانی و اقتصادی فراوانی را به دنبال دارد. با توجه به این عوارض و اثربخشی مراقبت ها برای کاهش آن ها غربالگری زایمان زودرس مقرون به صرفه می باشد. با این حال غربالگری زایمان زودرس هنوز از مباحث چالش برانگیز است.

    هدف

    در این مطالعه غربالگری زایمان زودرس با استفاده از سونوگرافی ترانس واژینال سرویکس ارزیابی شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مشاهده ای هم گروهی در یزد اجرا شد. نمونه گیری در دسترس همراه با رضایت آگاهانه شرکت کنندگان از بین زنان واجد جنین زنده یک قلو با سن حاملگی 21 تا 24 هفته انجام گرفت. سن حاملگی بر اساس سونوگرافی سه ماه اول و طول سرویکس با سونوگرافی ترانس واژینال براورد شدند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های x2 و t انجام شد. سطح معناداری 0/05 بود.

    نتایج

    از 450 شرکت کننده مطالعه 47 زن زایمان زودرس و 6 نفر فانلینگ مثبت داشتند. میانگین سن مادران با زایمان ترم 4/13± 26/09 و برای مادران با زایمان زودرس خودبخودی 3/51±26/7 سال بود (0/334=p). مدت بارداری و طول سرویکس مادران فانلینگ مثبت تفاوت معناداری با گروه فانلینگ منفی داشتند(0/001=p). حساسیت غربالگری بر اساس طول سرویکس 25 میلیمتر 55/5 (60/1-50/9) و ویژگی آن 93/6 (96- 91/2) برآورد شدند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد، طول سرویکس اندازه گیری شده با سونوگرافی ترانس واژینال در زنان کم خطر می تواند با پایایی قابل قبولی برای غربالگری زایمان زودرس خودبخودی مفید باشد.

    کلیدواژگان: تشخیص زودرس، زایمان، اولتراسونوگرافی، گردنه رحم، ایران
  • مریم افراخته، آتسا مهدوی*، هادی بیهقی، افشین مرادی، سیما گیتی، شیرین ظفرقندی، زهرا ذنوبی صفحه 285
    مقدمه

    بیماری های منتقله از راه جنسی جزء بیماری های شایع با ابعاد گوناگون بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی می باشند.عدم تشخیص و درمان به موقع ممکن است عواقب جدی در پی داشته باشد.

    هدف

    این مطالعه به منظور تعیین شیوع عفونت کلامیدیا تراکوماتیس در زنانی که پس از اتمام درمان عفونت منتقله از راه جنسی، علامت دار مانده اند، انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 49 بیمار که علایم و نشانه های عفونت های مقاربتی پس از اتمام یک دوره درمان داشتند، انجام شد. از بیماران پس از معاینه فیزیکی، تهیه لام از ترشحات واژینال تهیه شد. تشخیص کلامیدیا تراکوماتیس براساس روش Polymerase chain reaction (PCR) بر روی نمونه ادرار اول صبح بود.

    نتایج

    کلامدیاتراکوماتیس در 17 بیمار گزارش شد. تریکوموناس، کاندیدیازیس، گنوره و عفونت های غیراختصاصی، میکروب های بعدی به ترتیب با شیوع 6، 9، 11 و شش بیمار. شانزده بیمار PCR مثبت (32/65%) و 33 بیمار PCR منفی (6735%) بودند.

    نتیجه گیری

    عفونت گنوکوکی شایع ترین عفونت در بیمارانی بود که درمان کامل دریافت کرده بودند (6 نفر از 10 نفر). توجه به این شیوع می تواند برای درمان تجربی در بیمارانی که وضعیت بالینی مشابه دارند مورد استفاده قرار گیرد. کلامیدیاتراکوماتیس، عامل مسبب علایم در یک چهارم بیماران کامل درمان شده ولی علامت دار بود (17 نفر از 75 نفر). این شیوع، توجه به درمان تجربی کلامیدیاتراکوماتیس برای بیماران با شرایط مشابه را اقتضا می نماید.

    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، تشخیص افتراقی، عفونت منتقله از راه جنسی
  • پروانه نجفی زاده، فرزانه دهقانی*، محمدرضا پنجه شاهین، سمیه حمزهای تاج صفحه 293
    مقدمه

    فیتواستروژن ها ترکیبات گیاهی با خاصیت بیولوژیکی استروژنی هستند، فیتواستروژن ها به سه کلاس اصلی لیگنان ها، ایزوفلاونوییدها و کومستان ها تقسیم می شوند. آن ها در منابع غذایی زیادی یافت می شوند که شامل سویا، دانه کتان، کنجد و روغن زیتون است. زیتون با نام علمی Olea europea از خانواده oleacea جز گیاهان حاوی فیتواستروژن است که دارای ترکیبات لیگنان و فنولیک است. برخی مطالعات نشان دادند که فیتواستروژن ها اثرات کاهنده بر روی اسپرماتوژنز دارند.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرات عصاره زیتون بر روند اسپرماتوژنز در موش صحرایی نر بود.

    مواد و روش ها

    عصاره هیدروالکلی زیتون با سه دوز mg/kg450 و 150، 50 و به گروه های مورد آزمایش و نرمال سالین به گروه شم خورانده شد، بعد از49 روز شاخص های تولیدمثلی به عنوان مثال شمارش اسپرم، تحرک اسپرم، وزن پروستات بیضه، اپیدیدیم و وزیکول سمینال و میزان هورمون استرادیول و تستوسترون اندازه گیری شد.

    نتایج

    کاهش معنی دار در وزن بیضه سمت چپ و وزیکول سمینال، هورمون تستوسترون، شمارش اسپرم و تحرک اسپرم بود اما تفاوت معنی دار در وزن پروستات و اپیدیدیم و هورمون استرادیول دیده نشد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه پیشنهاد می کند که عصاره زیتون ممکن است اثرات بازدارنده بر روند اسپرماتوژنز داشته باشد بنابراین پس از مطالعات بیشتر بر روی این موضوع ممکن است از این عصاره در آینده به عنوان پیشگیری از باروری در مردان استفاده شود.

    کلیدواژگان: اسپرماتوژنز، ناباروری، فیتواستروژن، زیتون
  • علی غلامی، شاکر سالاری لک* صفحه 301
    مقدمه

    افزایش تعداد موارد سزارین در بسیاری از کشورهای جهان یک نگرانی بزرگ و مهم می باشد. تمایل برای سزارین اغلب با عوامل متفاوتی مرتبط می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی فاکتورهای مرتبط با تمایل به سزارین در زنان باردار اول زا (بدون سابقه بارداری) می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی که از 797 زن حامله اول زا از طریق مصاحبه اطلاعات مورد نظر کسب و پرسشنامه های مربوطه تکمیل شد. اطلاعات تکمیل اطلاعات شده شامل: socio-demographic data، روش ترجیحی برای زایمان و فاکتورهای مربوط به آن بود. جهت تجزیه و تحلیل آماری از مدل رگرسیون لجستیک در نرم افزار آماری SPSS نسخه شانزده استفاده شده است.

    نتایج

    در این مطالعه 18/6% از زنان باردار تمایل یه زایمان به روش سزارین در اولین حاملگی خود داشتند. میانگین سن زنان بارداری که زایمان به روش سزارین راترجیح داده بودند از زنان بارداری که تمایل به زایمان واژینال داشتند، بیشتر بود و این تفاوت معنی دار بود(0/006=p). همچنین ارتباط معنی داری بین تمایل زنان به زایمان به روش سزارین و متغیر های زیر شامل: سطح تحصیلات (0/001=p)، سن بارداری (0/003=p)، سن هر زن باردار (0/001=p)، توصیه پزشک (0/001=p) و ترس از زایمان (0/001=p) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که بیشتر زنان باردار زایمان سزارین را به زایمان واژینال ترجیح نمی دهند اما میزان تمایل به زایمان سزارین از میزان توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت (15%) بیشتر می باشد. ترس از زایمان واژینال و توصیه پزشک مهمترین عوامل در تمایل زنان باردار به زایمان سزارین می باشد.

    کلیدواژگان: زایمان سزارین، زایمان واژینال، بارداری، تمایل بیماران
  • بی بی شهناز عالی*، فاطمه ابراهیمی پور، سیاوش مهدی زاده صفحه 309
    مقدمه

    تحریک تخمک گذاری همراه با تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI) از روش های ساده در درمان نازایی با میزان موفقیت 11% است. مشاهدات بالینی و الگوی ترشح پروژسترون در این روش درمانی به گونه ای است که به نظر می رسد نقص فاز لوتیال در آن وجود دارد و توسط برخی محققین به عنوان یکی از دلایل شکست درمان فرض شده است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر تقویت فاز لوتیال با استفاده از شیاف واژینال سیکلوژست در زنانی که برای درمان در سیکل های تحریک تخمک گذاری همراه با IUI قرار می گیرند بود.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی یکسو کور، 196 خانم مراجعه کننده متوالی که مناسب IUI بودند، به صورت تصادفی در گروه استفاده از شیاف واژینال سیکلوژست (Actavis) و گروه بدون تقویت فاز لوتیال قرار گرفتند. سطح پروژسترون در نمونه خون در روزهای هفتم و یازدهم سیکل، وقوع بارداری شیمیایی، بالینی و نیز مدت فاز لوتیال در دو گروه مورد و شاهد مقایسه گردید.

    نتایج

    متوسط سن در گروه مورد و شاهد به ترتیب 28 و 27/9 سال بود. شایع ترین علت نازایی در زوج ها، نازایی بدون توجیه و شایع ترین علت نازایی زنانه اختلال تخمک گذاری بود. از نظر هیچ یک از متغیرهای فوق الذکر تفاوتی در دو گروه مورد و شاهد وجود نداشت. متوسط سطح پروژسترون در گروه مورد در روزهای هفتم و یازدهم تلقیح، به ترتیب nmol/day 48/34 و 34/24 و به صورت معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود. در بین دو گروه تفاوتی از نظر وقوع حاملگی شیمیایی و بالینی بدست نیامد، اما فاز لوتیال در گروه کنترل به طور معنی داری طولانی تر بود.

    نتیجه گیری

    تقویت فاز لوتیال با شیاف سیکلوژست موجب افزایش سطح پروژسترون و طولانی شدن فاز لوتیال در سیکل های تحریک تخمک گذاری همراه با IUI می شود اما تاثیری بر موفقیت درمان در حصول حاملگی ندارد.

    کلیدواژگان: فاز لوتئال، پروزسترون، تلقیح داخل رحمی اسپرم، نازایی
  • سیروس عظیمی*، ملیحه خالقی، فریده فرزانفر صفحه 315
    مقدمه

    ناباروری مشکل پزشکی مهمی محسوب و تقریبا در 15% از زوجین دیده می شود. نقش مهم عوامل ژنتیکی در ناباروری بطور فزاینده ای شناسایی گردیده است. در سال های اخیر، اهمیت ارزش انجام آزمایش کاریوتایپ در زوجین نابارور توصیه گردیده است.

    هدف

    قصد از انجام این مطالعه، تعیین ناهنجاری های کروموزومی در بین خانم های نابارور ایرانی بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 21 ساله گذشته نگر، برای اولین بار 896 خانمی که به دلیل ناباروری به گروه ژنتیک انستیتوکانسر ایران، بین سال های 1986 تا 2006 مراجعه نموده بودند، مطالعه گردیدند. برای آزمایش کروموزومی، نمونه های خون محیطی هپارینه، کشت داده شده و با روش نواری شکل بررسی گردیدند.

    نتایج

    از بین 896 بیمار، 710 نفر (79/24%) کاریوتایپ طبیعی، 48 نفر (5/37%) نشانگان ترنر و 45 نفر (5/03%) با جنسیت معکوس یعنی با کاریوتایپ 46,XY بودند. 93 نفر (10/36%) باقی مانده طیف وسیعی از ناهنجاری های کروموزومی را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان داد که روش های سیتوژنتیک استاندارد اولین انتخاب برای بررسی ژنتیکی زنان نابارور می باشد و می تواند نشان دهنده انواع زیادی از ناهنجاری های کروموزومی باشد.

    کلیدواژگان: زنان نابارور، karyotyping، ناهنجاری های کروموزومی
  • لاله اسلامیان، سهیلا اکبری*، وجیهه مرصوصی، اشرف جمال صفحه 325
    مقدمه

    رشد جنین در بارداران دیابتی روند پیچیده ای دارد و احتمالا اختلال در متابولیسم پروتئین و چربی نیز همانند اختلال گلوکز در تولد نوزاد ماکروزوم نقش دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین رشد جنین و فاکتورهای مختلف متابولیک مادر در خانم های مبتلا به دیابت ملیتوس بارداری و مقایسه آن باگروه کنترل بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت آینده نگر، بر روی 112 خانم باردار مبتلا به دیابت بارداری و 159 خانم باردار سالم در بیمارستان شریعتی در فاصله زمانی اسفند 1389 تا اردیبهشت 1391 انجام شد. به منظور تعیین تغییرات لیپید و لیپوپروتئین ها در بارداری و بررسی تاثیر احتمالی آن ها بر روی رشد جنین سطوح اجزای لیپیدها، گلوکز و انسولین در سرم مادر در سه نوبت در سه ماهه سوم اندازه گیری شد.

    نتایج

    سطوح گلوکزسرم، توتال کلسترول، کلسترول با دانسیته پایین (LDL-C) و کلسترول با دانسیته بالا (HDL-C) در بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد. در حالیکه مقادیر انسولین، اندکس مقاومت به انسولین (HOMA-IR) و سطوح تری گلیسیرید در خانم های مبتلا به دیابت بارداری به خصوص بعد از هفته 32 حاملگی به صوررت معنی داری بالاتر بود (0/001>p). پس از تعدیل متغیرهای مخدوش کننده، هیپرتری گلیسیریدمی در مادر به عنوان یک ریسک فاکتور مهم برای تولد نوزاد با وزن بالامحسوب شد و بر اساس آزمون آماری اسپیرمن افزایش سطح تری گلیسیرید با افزایش مقاومت به انسولین و افزایش HOMA-IR همراه بود (0/001>p و 0/312:CI).

    نتیجه گیری

    بر اساس ارتباط مثبت بین هیپرتری گلیسیریدمی و هیپرانسولینمی این احتمال وجود دارد که افزایش سطح تری گلیسیرید در موارد دیابت بارداری انعکاسی از تغییرات سطح انسولین در سرم مادر باشد.

    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس بارداری، ماکروزومی، چربی
  • محمدحسن شیخها، محمدعلی زعیمی، سعیده سلیمانیان*، سیدمهدی کلانتر، اعظم راستی، مریم گلزاده، حمید حسینی فهرجی صفحه 335
    مقدمه

    تصور بر این است که ریز حذف های بازوی بلند کروموزوم Y می تواند نقش بزرگی در ناباروری مردان داشته باشد. در بخش بازوی بلند کروموزوم Y از سمت میانی به طرف سمت تلومری، سه منطقه غیرهمپوشان به نام عوامل آزوسپرمی وجود دارند که عبارتند از AZFa، AZFb و AZFc. این نواحی به عنوان لوکوس های اسپرماتوژنز شناخته می شوند و نشان داده شده است که حذف های این نواحی در ناباروری های مردان آزوسپرمی یا الیگواسپرمی شدید نقش دارند.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی نرخ ریز حذف های بازوی بلند کروموزوم Y در مردان نابارور بود .

    مواد و روش ها

    در این مطالعه Case-Control، 25 مرد نابارور آزوسپرمیک که تحت درمان با روش ICSI قرار گرفته بودند، به عنوان گروه Case و 25 مرد نرموسپرمیک با کاریوتیپ طبیعی (46XY) به عنوان گروه کنترل، در نظر گرفته شدند. استخراج DNA و بررسی های مولکولی بر روی نمونه های خونی انجام گرفت. برای استخراج DNA از لنفوسیت ها استفاده شد. روش Multiplex PCR برای بررسی وجود ریز حذف ها در جایگاه های AZFa، AZFb و AZFc انجام گرفت. هشت پرایمر منحصر به STSها که شامل دو عدد کنترل نیز بود برای بررسی این ریزحذف ها به کار رفت.

    نتایج

    بیست درصد از تمام بیماران در بیش از یک جایگاه AZF دارای حذف بودند. در کل 17 ریز حذف مشاهده شد، یکی از موارد دارای ریز حذف هایی در تمام سه جایگاه AZF بود چهار مورد در دو جایگاه AZF دارای حذف بودند. نرخ حذف ها در AZFa 42%، در AZFc 35% ، و در AZFb 23% مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    بررسی های مولکولی DNA می تواند به ما در شناختن دلیل اصلی ناباروری کمک کند و ممکن است حاوی اطلاعات مهمی برای زوج درگیر در ناباروری باشد و در تصمیم گیری نیز به آن ها کمک کند مثلا در مردانی با این ریز حذف ها که توسط روش ICSI مورد درمان قرار می گیرند این حذف ها به فرزندان پسر آن ها منتقل خواهد شد.

    کلیدواژگان: ناباروری مردان، مالتی پلکس PCR، ریز حذف های کروموزوم Y
  • مقاله کوتاه
  • فاطمه پورکرامتی، هاله سلطانقرایی*، ناصر امیرجنتی، محمد مهدی آخوندی، حمیدرضا خرم خورشید صفحه 339
    مقدمه

    بیضه نابه جا (کریپتورکیدیسم) اختلال شایعی در نوزادان است که در دوران کودکی به طور خود به خود یا با درمان های جراحی و دارویی درمان می شود. بنابراین امروزه کریپتورکیدیسم درمان نشده در بزرگسالان بسیار نادر است. این اختلال احتمال نیوپلازی سلول زایای داخل توبولی ((IGCN و در نتیجه تومورهای مهاجم بیضه را افزایش می دهد. تشخیص نیوپلازی سلول زایای داخل توبولی به صورت میکروسکوپی و با استفاده از مارکرهای ایمونوهیستوشیمی مثل PLAP (اسید فسفاتاز جفتی) امکان پذیر است.

    هدف

    این مطالعه برای بررسی شیوع IGCN در مردان ناباروری که بیضه های نابه جای آن ها درمان نشده است، طراحی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که به صورت مقطعی صورت گرفت نمونه بیضه غیر قابل لمس داخل شکمی 13 بیمار بالغ نابارور که جهت درمان ناباروری مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفت و رنگ آمیزی PLAP بر روی نمونه ها صورت گرفت.

    نتایج

    سه مورد (08/23%) از نمونه ها از نظر مارکر PLAP مثبت بودند که به معنای وجود IGCN در این نمونه بود. یکی از بیضه ها تومور مهاجم سمینوم نیز داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به این نتایج و با توجه به اینکه در کشور ما هنوز هم بیماران بالغ دارای بیضه نابجای درمان نشده وجود دارند به نظر می رسد که در بررسی های بالینی و پی گیری حتما باید به احتمال بدخیمی و غربالگری از نظر آن توجه بیشتری کرد.

    کلیدواژگان: بیضه نابه جا، نئوپلازی سلول زایا، رنگ آمیزی ایمنوهیستوشیمی
|
  • Maged Mohammed Yassin*, Fadel Akram Sharif, Mohammed Marwan Laqqan Page 261
    Background

    Careful evaluation of patients and proper treatment with right techniques are essential for successful outcome of assisted reproduction. To obtain satisfactory results, it is necessary to assess ovarian reserve before planning treatment.

    Objective

    To evaluate anti-mullerian hormone as a predictor of fertility potential in terms of ovarian reserve and ovarian response reflected by antral follicles and mature oocyte counts in response to menotrophin stimulation in in vitro fertilization (IVF) women from Gaza Strip.

    Materials And Methods

    This prospective cohort study consisted of 81 women (mean age 28.7 years) attending IVF at Al-Basma Fertility Center in Gaza City. Blood withdrawal for antimullerian hormone measurement was performed in all the patients and the number of oocytes and embryos were recorded.

    Results

    The total number of retrieved oocytes was inversely associated with age (12.5±4.5, 11.0±5.4 and 6.9±4.7 at age ≤25, 26-35 and >35 years, respectively (F=4.793 and p=0.011). The ovarian response to Menotrophin (FSH 75IU, LH 75 IU) stimulation was better for younger age. There was a significant positive association between ovarian response in terms of total number of oocytes and antimullerian hormone levels. The maximum level of antimullerian hormone was observed in females who achieved positive pregnancies (4.5±2.5 ng/mL) followed by negative pregnancies (2.9±1.8 ng/mL) with significant differences (F=6.862 and p=0.002). Correlation coefficient revealed that the number of mature oocytes showed strong positive correlation with the antimullerian hormone levels (r=0.469, p=0.001).

    Conclusion

    Anti-mullerian hormone can be used in IVF programs as a good predictor of ovarian reserve and ovarian response.

    Keywords: Anti, mullerian hormone, Ovarian reserve, In vitro fertilization, Gaza Strip
  • Javier Moran Martinez *, Pilar Carranza, Rosales, Mario Morales, Vallarta, JosE A. Heredia, Rojas, Susana Bassol, Mayagoitia, Nadia Denys Betancourt Martinez, Ricardo M. Cerda, Flores Page 267
    Background

    Male infertility is affected by several factors. Lead is one of the heavy metals more bioavailable than usually modifies the sperm quality in humans.

    Objective

    The aim of this study was to establish the role of lead in semen quality in environmentally exposed men.

    Materials And Methods

    Semen and blood samples were obtained from two groups: the exposed group (EG=20) and the non-exposed group (NEG=27). Two semen aliquots were used, one to evaluate spermatic quality and the other for lead determination. Blood (PbB) and semen lead (PbS) determination was performed by atomic absorption spectrophotometry.

    Results

    The PbB concentration was significantly greater in the EG, 10.10±0.97 μgdL-1 than in the NEG, 6.42±0.38 μgdL-1 (p<0.01), as well as the PbS concentration, with 3.28±0.35 and 1.76±0.14μgdL-1 in the EG and NEG respectively (p=0.043). A significant correlation between PbS and PbB concentration in the EG was found (r=0.573, p=0.038). Overall, the spermatic quality was lower in the EG than in the NEG. Specifically, there were significant differences in the spermatic concentration [EG=43.98±6.26 and NEG=68.78±8.51X106 cellmL-1 (p<0.01)], motility [EG=49±7 and NEG=67±4% (p=0.029)], viability [EG=36.32±3.59 and NEG=72.12±1.91% (p<0.01)] and abnormal morphology [EG=67±18 and NEG=32±12% (p<0.01)]. In the immature germ cells (IGC) concentration differences were found only for A cells (EG=8.1±1.1x100 and NEG=3.2±1.9X100 spermatozoa) (p<0.01) and for Sab cells (EG=3.4±2.2x100 and NEG=1.1±1.0X100 spermatozoa) (p=0.041).

    Conclusion

    These results suggest that chronic environmental exposure to low levels of lead adversely affect the spermatic quality.

    Keywords: Lead, Spermatic quality, Infertility, Environmental
  • Fatemeh Mirzaei*, Zohreh Farzad, Mahajeri Page 275
    Background

    Intrauterine growth retardation (IUGR) contributes significantly to fetal morbidity and mortality, but its etiology is unknown in most cases.

    Objective

    The aim of this study was to examine the association between inherited thrombophilia and IUGR.

    Materials And Methods

    A case-control study was performed in a tertiary referral center (Afzalipour Hospital) over 2-years period (2010-2011). Cases (n=25) were women who had pregnancies complicated by IUDR and control subjects (n=25) were women who had normal growth fetuses. All women were tested for inherited thrombophilia at least 4 weeks after delivery. Main outcome measure was prevalence of maternal thrombophlia. Genotyping for factor V Leiden, prothrombin gene (nucleotide G20210A), and MTHFR (C677T) mutation was performed by PCR technique. Protein C, S and antithrombin III activity were determined with a clotting assay (STA-Staclot, France).

    Results

    The prevalence of hereditary thrombophilia was 68% (n=17) in IUGR group, and 32% (n=8) in control group (OR: 1.5, p=0.011, 95% CI: 1.3-14.8). The frequency of MTHFR (C677T) gene mutation (p=0.037; OR: 3.69) and protein S deficiency (p=0.034; OR: 5.41) was significantly increased in the group with IUGR compared with the control group. There was no significant difference between the two groups in prothrombin G20210A mutation (p=0.490) and protein C deficiency (p=0.609). A significant difference in the frequency of multiple thrombophilias was detected between the two groups (p=0.009).

    Conclusion

    This study revealed that protein S deficiency and MTHFR gene mutation are more prevalent in pregnancies with IUGR.

    Keywords: Intra uterine growth retardation, Hereditary, Thrombophilia, Pregnancy
  • Maryam Dalili *, Mohammad Ali Karimzadeh Meybodi, Mohammad Ghaforzadeh, Tahmineh Farajkhoda, Hossein Molavi, E. Vardanjani Page 279
    Background

    Spontaneous preterm labor is one of the common obstetrics problems causing several physical, psychological and economical outcomes. Although due to these outcomes and the efficacy of cares for decreasing them, preterm labor screening is cost-effective and it is still one of the challenging issues in obstetrics.

    Objective

    In this study preterm labor screening by using cervical transvaginal sonography was evaluated.

    Materials And Methods

    This observational cohort study was performed in Yazd, Iran. Samples were selected from pregnant women at gestational age of 21-24 weeks who had single live fetus and referred to the obstetrics clinics of two selected hospitals in Yazd. Gestational age was estimated based on the sonography of the first trimester and cervical length measured by transvaginal sonography. Data analysis was done by using t and x2 test as well as ANOVA. Statistical significant level was considered as p<0.05.

    Results

    From 450 participants, 47 cases had preterm labor and 6 cases had positive funneling. Mean age of women with term labor was 26.09±4.13 years and that of women with preterm labor was 26.7±3.51 years (p=0.334). Duration of pregnancy and cervical length significantly differed between women with and without funneling (p=0.001). The sensitivity and specificity of screening based on cervical length of 25mm were 55.5% (50.9-60.1%) and 93.6% (91.2-96%) respectively.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, transvaginal ultrasound assessment of cervical length in low risk women has an acceptable reliability for screening of preterm labor.

    Keywords: Early detection, Obstetric labor, Ultrasonography, Cervix uteri, Iran
  • Maryam Afrakhteh, Atossa Mahdavi, Hadi Beyhaghi, Afshin Moradi, Sima Gity, Shirin Zafargandi, Zahra Zonoubi Page 285
    Background

    Sexually transmitted infections (STIs) are among the most common causes of illness in the world and have far-reaching health, economic and social consequences for many countries. Failure to diagnose and treat STIs at an early stage may result in serious complications and sequels.

    Objective

    This study aimed to determine the prevalence of Chlamydia trachomatis infection in patients who remain symptomatic after completion of their first episode of treatment for STI.

    Materials And Methods

    We conducted a cross-sectional study on 49 patients suffering from symptoms or signs of sexually transmitted infections despite their first complete anti STI treatment. Conducting physical exam and smear preparation from vaginal discharge, diagnosis was confirmed by Polymerase chain reaction (PCR) method on every patient’s first-voided urine sample.

    Results

    Among the etiologic factors investigated in this study, Chlamydia was reported in 17 patients. Trichomoniasis, Candidiasis, Gonorrhea and nonspecific germs were next organisms with 11, 9, 6 and 6 patients, respectively. Sixteen specimens were PCR positive (32.65%), while 33 patients had negative PCR results (67.34%) for Chlamydia trachomatis.

    Conclusion

    Gonorrheal infection was the most prevalent infection in patients with completed treatment (6/10), which must be remembered in patients follow ups, because this prevalence warrants empirical therapy for Gonorrheain similar clinical conditions. Chlamydia trachomatis was the responsible organism in approximately a quarter of patients (17/75) who despite their full compliance on anti-Chlamydial treatment still suffered from signs and symptoms of STI. This rate also recommends empirical therapy for Chlamydia trachomatis in the similar clinical signs and symptoms.

    Keywords: Chlamydia trachomatis, Differential diagnosis, Sexually transmitted infection
  • Parvaneh Najafizadeh, Farzaneh Dehghani, Mohammadreza Panjeh Shahin, Sommaye Hamzei Taj Page 293
    Background

    Olive (Olea europea), from the Oleaceae family, is known as a phytoestrogen plant compound, containing Lignans and phenolic compounds. Some studies have shown phytoestrogens to have spermatogenesis-decreasing effects.

    Objective

    The present study investigated the effects of a hydro-alcoholic extract of olive fruit on reproductive argons in male rats.

    Materials And Methods

    The hydro-alcoholic olive (Olea europaea) extract was given orally to three experimental groups of rats in 50, 150, and 450 mg/kg in 48 days. The vehicle group was fed with normal saline and nothing was given to the control group (each group with 8 rats). After 49 days reproductive indicators i.e., sperm count, sperm motility, the weight of prostate, testis, epididymis, and seminal vesicle were measured.

    Results

    The results showed a significant decrease in the weights of the left testicle, seminal vesicle, testosterone hormone, sperm count and sperm motility but there was no significant difference with regard to the weights of prostate and epididymis, and estradiol hormone.

    Conclusion

    This study suggests that olive extract may have deleterious effects on fertility factors; therefore, after further studies, it may be used as a contraceptive in males.

    Keywords: Spermatogenesis, Infertility, Phytoestrogens, Olea Europaea
  • Ali Gholami, Shaker Salarilak* Page 301
    Background

    The increasing number of cesarean section is a great concern in many countries. In Iran cesarean section rate has been steadily rising from 35% in 2000 to 40% in 2005. Preferences for cesarean are often associated with some factors.

    Objective

    To investigate factors associated with preference for cesarean delivery, with special emphasis on pregnant women’s preferences in first pregnancy in Neyshabur (Northeast of Iran).

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, written questionnaires were completed via face to face interview with 797 pregnant women in first pregnancy. Socio-demographic data, preference toward mode of delivery and factors associated with it were assessed by applying questionnaire. Univariate and multivariate analysis were performed to identify the independent variables associated with preference for cesarean delivery.

    Results

    In this study observed that 18.6% of pregnant women preferred caesarean delivery in first pregnancy. The mean age of pregnant women that they preferred cesarean delivery was upper than pregnant women that they preferred vaginal delivery and this difference was statistically significant (p=0.006). There was a statistically significant relation between preference for cesarean delivery and the following variables: educational level (p<0.001), gestational age (p=0.003) spouse’s age of pregnant women (p=0.001), physician’s advice (p<0.001), and fear of delivery (p<0.001).

    Conclusion

    The results of this study show that the majority of pregnant women do not prefer caesarean delivery to vaginal delivery. Nevertheless the preference rate for cesarean delivery exceeded 15% that suggested by WHO and most important factors in pregnant women prefer cesarean deliveries are fear of delivery and physician’s advice.

    Keywords: Cesarean delivery, Vaginal delivery, Pregnancy, Patient preference
  • Bibi Shahnaz Aali*, Sakineh Ebrahimipour, Siavash Medhdizadeh Page 309
    Background

    Controlled ovarian stimulation combined with intra uterine insemination (IUI) is a convenient treatment of infertility with a success rate of 11%. The clinical observation and pattern of progesterone secretion in this method is suggestive of luteal phase defect and postulated as an implicating factor of treatment failure.

    Objective

    To investigate the efficacy of luteal phase support with intravaginal cyclogest in women undergoing controlled ovarian stimulation combined with intrauterine insemination.

    Materials And Methods

    In this single-blinded clinical trial, 196 consecutively seen women eligible for the study protocol, were randomized to receive either intravaginal progesterone (cyclogest pessary, Actavis) or no medication in luteal phase. Blood samples were collected and serum progesterone level in 7th and 11th day of the cycle, biochemical and clinical pregnancy and luteal phase duration were compared in case and control groups.

    Results

    The mean age in case and control group was 28 and 27.9 years, respectively and the most frequent cause of infertility was unexplained. Additionally, ovulatory dysfunction was the most common cause of female infertility in both groups. Based on these variables, there was no statistically significant difference between the two groups. Mean serum progesterone level in the case group were 48.34 and 34.24nmol/day on day 7 and 11 after insemination, respectively and both values were significantly higher than the control group. There was no difference between the two groups in terms of biochemical and clinical pregnancy. Luteal phase duration in the case group was significantly longer than the control group.

    Conclusion

    Luteal phase support by Cyclogest pessary increases progesterone level and prolongs the luteal phase, but does not affect success rate of IUI cycles in terms of achieving pregnancy.

    Keywords: Luteal phase, Progesterone, Intrauterine insemination Infertility
  • Cyrus Azimi*, Malihea Khaleghian, Farideh Farzanfar Page 315
    Background

    The infertility is an important health problem, affecting about 15% of couples. The important role of genetic factors in pathogenesis of infertility is now increasingly recognized. The value of karyotyping women in the routine work-out of couples referred for sterility has long been recommended.

    Objective

    The aim of this study was to define the frequency of all chromosomal aberrations among women which referred to our department due to infertility during the 21-year period.

    Materials And Methods

    In this 21-year retrospective study, for the first time, we investigated 896 women which referred to our department due to infertility during 1986 to 2006. For chromosome analysis, heparinized peripheral blood samples were cultured, harvested and banded according to standard methods.

    Results

    Out of 896 patients, 710 patients (79.24%) had a normal karyotype, and 186 patients (20.76%) showed abnormal karyotype. Among the abnormal ones 48 patients (25.81%) showed Turner's syndrome (45,X), and 45 patients (24.19%) were sex reversal with 46,XY karyotype. The rest of 93 patients (50%) revealed a wide range of chromosome abnormalities.

    Conclusion

    Our results emphasized the importance of the standard cytogenetic methods in assessing the genetic characteristics of infertile females, which allows detecting a variety of somatic chromosome abnormalities, because some of these may interfere with the success of reproduction.

  • Laleh Eslamian, Soheila Akbari *, Vajihe Marsoosi, Ashraf Jamal Page 325
    Background

    Fetal growth in diabetic pregnancies is a complex process and probably abnormalities in other metabolic pathways such as protein and lipid, as well as carbohydrate are responsible for delivering of macrosomic newborn.

    Objective

    The purpose of this study was to investigate the association between fetal growth and different maternal metabolic parameters in women with gestational diabetes mellitus (GDM) in comparison to control group.

    Materials And Methods

    This was a prospective cohort study conducted between March 2011 and May 2012, on 112 pregnant women with GDM and 159 healthy pregnant women. In order to determine of lipids or lipoproteins changes during pregnancy and to investigate any possible effects on fetal growth, lipid components, glucose and insulin levels were obtained in maternal serum three times in third trimester.

    Results

    Maternal serum glucose, total cholesterol (TC), low and high density lipoprotein (LDL-c, HDL-c) levels did not show any significant difference between two groups. While insulin, homeostasis model assessment-insulin resistance (HOMA-IR) and triglyceride (TG) values were detected to be significantly higher in the GDM cases especially after 32 weeks of gestation (p<0.001). After adjustment for confounding variables, maternal hypertriglyceridemia remained as a significant risk factor for delivering large for gestational age (LGA) newborns (p=0.04); and according to spearman test the increase of TG level was correlated with increase of insulin resistance and HOMA-IR (p<0.001, CI: 0.312).

    Conclusion

    Due to positive correlation of hypertriglyceridemia and hyperinsulinemia with newborn weight, it is possible to assume that elevated TGs levels in GDM cases is a reflection of variation in maternal insulin levels.

    Keywords: Gestational diabetes mellitus, Macrosomia, Lipid
  • Mohammad Hasan Sheikhha, Mohammad Ali Zaimy, Saeede Soleimanian*, Seyed Mehdi Kalantar, Azam Rasti, Maryam Golzade, Hamid Hoseini Fahraji Page 335
    Background

    It has been hypothesized that Y-q microdeletion can account for significant proportion of infertility in men. There are three nonoverlapping regions referred to as the "azoozpermia factors" AZFa, AZFb, and AZFc from proximal to distal part of Y-q. These have been defined as spermatogenesis loci, this region deletions have been shown to be involved in male azoospermic or severe oligoozospermic infertility.

    Objective

    Evaluation the rate of Y-chromosome microdeletions in infertile men.

    Materials And Methods

    In this case-control study, 25 azoospermic infertile men candidate for intracytoplasmic sperm injection (ICSI) were selected as case group. For control group, 25 normoozoospemric men were selected. All cases and controls had normal 46XY karyotype. DNA extraction and molecular analysis were done on blood samples. Multiplex-PCR method was done to identify the presence of microdeletion in AZFa, AZFb or AZFc loci. Eight STS primers that include two controls were selected to determine Y-chromosome microdeletions.

    Results

    20% (5/25) of all patients have at least one microdeletion in more than one region of AZF loci. Totally 17 microdeletions was observed, one case had deletions in three AZF regions, and 4 cases had deletions in two AZF regions. The rate of deletions was 42% (7/17) for AZFc, 35% (6/17) for AZFa and 23% (4/17) for AZFb.

    Conclusion

    The molecular DNA analysis could help us to know the real cause of infertility and can give good information for good decision for example in men whit microdeletions who want to undertake ICSI procedure the deletions will be passed to their son.

    Keywords: Male infertility, Multiplex PCR, Y chromosome microdeletions
  • Fatemeh Pourkeramati, Haleh Soltanghoraee *, Naser Amirjannati, Mohammad Mehdi Akhondi, Hamid Reza Khorram Khorshid Page 339
    Background

    Cryptorchidism is a common malformation in neonates; surgery or medical treatments are applied during childhood. Untreated cryptorchid testes are in the risk of intratubular germ cell neoplasia (IGCN) and consequently invasive testicular tumors which could be shown by immunohistochemistry staining for placental like acid phosphatase (PLAP) marker.

    Objective

    We designed this study to know the prevalence of IGCN in untreated cryptorchid testes of infertile men, in our infertility center as a refferal center.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study we assessed H&E slides of testicular samples of 13 adult infertile patients with impalpable intra-abdominal testes seeking infertility treatment; then we stained them by PLAP marker.

    Results

    Three (23.08%) samples were positive for PLAP marker means presence of IGCN in testis. One of them showed seminoma besides IGCN.

    Conclusion

    According to the results of this study and the fact that there are adult untreated cryptorchid patients in our country yet, it is suggested to pay more attention in clinical examination, assessment and follow up of such patients for malignancy screening.

    Keywords: Cryptorchidism, Germ cell neoplasm, Placental like acid phosphatase