فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و چهارم شماره 4 (تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نادر اسماعیل نسب، پروانه تیموری، فاطمه دارابی صفحات 226-234
    پیش زمینه و هدف
    بررسی کیفیت زندگی به عنوان یک موضوع مهم در مطالعات بیماری های مزمن به خصوص سرطان مطرح می باشد. در حال حاضر ابتلاء به سرطان یکی از مسائل مهم در ایران و تمام دنیا می باشد. علائم و عوارض متعدد سرطان مری و معده کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان های دستگاه گوارش 3 ماه و 9 ماه پس از عمل جراحی بود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی و به منظور مقایسه کیفیت زندگی 27 نفر از مبتلایان به سرطان های معده و مری صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد Quality Of Life Questionnaire (QLQ-C30) بود.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی کیفیت زندگی در افراد تحت مطالعه 3 ماه پس از عمل جراحی8/16+ 65/51 و 9 ماه بعد از عمل جراحی 02/13+ 20/79 تعیین شد. کیفیت زندگی 9 ماه بعد از عمل جراحی در وضعیت مطلوب تری نسبت به 3 ماه بعد از عمل جراحی ارزیابی شد. کیفیت زندگی بیماران از بعد علائم و نشانه ها نیز 3 ماه بعد از جراحی در حد متوسط و 9 ماه بعد از جراحی در حد نسبتا مطلوب ارزیابی شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اطلاعات موجود، مشخص می گردد که افراد مبتلا به سرطان معده و مری به لحاظ بعد شناختی پس از عمل جراحی چندان مشکلی ندارند، اما از لحاظ عملکرد اجتماعی دچار مشکل هستند و ازنظر آموزش در زمینه مسائل روانی، مشاوره های روانی –اجتماعی و همچنین حمایت های اقتصادی و افزایش پوشش بیمه ای به توجه بیشتری نیاز دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سرطان، ایران
  • سرور اینالو، سولماز رضایی صفحات 235-243
    پیش زمینه و هدف
    صرع یک اختلال نورولوژیک شایع است. تاثیر صرع بر روی کیفیت زندگی، معمولا از محدودیت هایی که به وسیله تشنج به تنهایی ایجاد می شوند، بیشتر است. در واقع، سطح آگاهی و نگرش مردم نسبت به صرع می تواند روی جنبه های روانی - اجتماعی و کیفیت زندگی افراد صرعی تاثیر داشته باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه شامل 800 نفر نمونه تصادفی از مردم شیراز بود. در این تحقیق از یک پرسشنامه استفاده شد که مشابه سایر مطالعات و مقالات معتبر دنیا طراحی شده بود. سطح آشنایی، نگرش و سطح آگاهی مردم شیراز در مورد صرع بر اساس متغیرهای سن، جنس، محل زندگی و سطح تحصیلات مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    بیشترین آشنایی با صرع در محدوده سنی 10 ±30 سال، افراد شهرنشین و کسانی که تحصیلات دانشگاه داشتند، بود. 8/74درصد بین صرع و تشنج تفاوت قائل می شدند و 1/11درصد نیز صرع را نوعی از جنون و کم عقلی می دانستند. فقط 4درصد از آن ها موافق ازدواج فرزندشان با یک فرد مبتلا به صرع بودند. 4/18درصد بیماران صرعی از نظر اخلاق و رفتار با دیگران متفاوت می دانستند.
    بحث و نتیجه گیری
    گروه مورد مطالعه در مقایسه با سایر مطالعات، آشنایی کمتری با صرع داشتند. علی رغم داشتن نگرش های مثبت در بعضی زمینه ها، سطح آگاهی خوبی در مورد این بیماری نداشتند و تنها درصدی از افراد تحصیل کرده و یا شهرنشین، پیش آگهی خوبی را برای صرع در نظر گرفتند. تلاش برای انتشار اطلاعات درست می تواند تاثیر مثبتی در افزایش آگاهی و کاهش بدبینی ها نسبت به افراد مصروع داشته باشد.
    کلیدواژگان: صرع، آگاهی، نگرش
  • معصومه مهدی پور، علی تقوی زنوز، حسین خویینی پورفر، نرگس قلیزاده، شرلی جهانشاهی صفحات 244-249
    پیش زمینه و هدف
    بیماری هپاتیت B به عنوان یک معضل سلامتی در سراسر جهان شناخته می شود. آلودگی ویروسی هپاتیت B و پیامد آن یک مشکل بهداشتی عمده است. این ویروس یک مخاطره شغلی برای پرسنل بهداشتی محسوب می شود.
    از آنجائی که بر روی عملکرد سیستم ایمنی عوامل مختلفی دخیل می باشند، در این تحقیق میزان تیتر آنتی بادی دانشجویان با گروه های خونی به عنوان به عنوان یک متغیر متفاوت در عملکرد ایمنی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت تمام شماری در 122 نفر از دانشجویان دندان پزشکی دانشگاه تبریز صورت گرفت که با ارائه پرسشنامه و آزمایشات سرولوژیک همراه بود. در پرسشنامه ها سوالاتی از قبیل: سن، جنس، وزن، قد، گروه خونی، دریافت واکسن، تعداد دوز واکسن، فاصله زمانی، زمان سپری شده از آخرین دوز واکسن، سابقه پزشکی و سابقه داروئی مورد بررسی قرار گرفت.
    پس از تکمیل پرسشنامه ها از هر فرد cc3 خون دریافت شد و برای آزمایش های HBsAg، Anti0 HBs، anti- HBe، anti- HBc به آزمایشگاه ارسال گردید. آزمایش با استفاده از روش کمی لومینسانس (Chemiluminscence) انجام شد و افرادی که از لحاظ مارکر HBsAg، anti- HBc و anti- HBe مثبت بودند از مطالعه خارج شدند. میزان تیتر anti- HBs با متغیرهایی از قبیل گروه خونی، سیگار کشیدن، سن، جنس بررسی شد که در نهایت اطلاعات جمع آوری شده در برنامه نرم افزاری spss نسخه 15 مورد آنالیز قرار گرفت.
    نتایج
    وضعیت HBs به دو گروه 100 £ anti-HBs (پاسخ دهنده های ضعیف و کسانی که پاسخ ندادند) و 100 anti-HBs> (پاسخ دهنده های خوب) تقسیم شدند. تیتر anti- میزان تیتر آنتی بادی در گروه های خونی AB (68/623)، B (60/660)، O (34/657) و A (19/608) بود. برحسب نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر ارتباط معنی داری بین گروه های خونی و anti-HBs وجود نداشت.
    در متغیرهای دیگری که مورد بررسی قرار گرفت با سن رابطه معنی داری بدست آمد. نتایج بیانگر این موضوع بود که 8/96 درصد از افراد مورد مطالعه از نظر مارکر Anti- HBs مثبت بودند. 100 نفر پاسخ دهنده خوب، 20 نفر پاسخ دهنده ضعیف و 2 نفر کسانی بودند که پاسخ ندادند.
    بحث: در مورد عدم ارتباط تیتر Anti-HBs با گروه های خونی شایان ذکر است که مطالعه حاضر در نمونه های محدود و در گروه سنی خاصی انجام شده است. لذا پیشنهاد می شود جهت بررسی این ارتباط تحقیقات بیشتری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: Anti، HBc، Anti، HBs، Anti، HBe، ویروس هپاتیت B (HBV)، گروه های خونی ABO
  • هوشنگ امیررسولی، فرانک کازرونی، مریم عظیمی صفحات 250-256
    پیش زمینه و هدف
    پیش از این کراتینین سرم به عنوان یکی از مارکرهای اختلال عملکرد کلیوی استفاده می شده ولی اخیرا برخی مطالعات، سیستاتین C سرمی را پیشنهاد کرده اند. از این رو در این مطالعه، ارزش تشخیصی سیستاتین C در مقایسه با کراتینین در ارزیابی عملکرد کلیوی در بیماران فشارخونی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی بیماران فشارخونی که جهت بررسی عملکرد کلیه به بیمارستان مهراد در سال های 1389-1388 مراجعه کردند انجام گرفت. کراتینین سرم با Cobasmira و سیستاتین C به روش Elisa اندازه گیری شد. میزان فیلتراسیون گلومرولی با محاسبه کلیرانس کراتینین ادرار 24 ساعته تعیین گردید. پیشگویی مثبت و منفی دو روش نسبت به روش استاندارد عملکرد کلیوی محاسبه گردید. موارد تشخیص صحیح و ناصحیح این روش به علاوه حساسیت و اختصاصیت سیستاتین C و کراتینین تعیین شد.
    یافته ها
    این مطالعه روی 35 بیمار فشارخونی، 20 مرد و 15 زن میانگین سن 14 ± 5/58 انجام گرفت. این تحقیق نشان داد ارزش پیش بینی مثبت کراتینین 3/94درصد و ارزش پیش بینی منفی آن 31درصد و برای سیستاتین C به ترتیب 3/92درصد و 44درصد و موارد مثبت و منفی کاذب روش کراتینین سرم 8/2درصد و 4/31درصد و در مورد سیستاتین C به ترتیب 7/5درصد و 2/14درصد بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد غلظت سیستاتین C می تواند در تشخیص مراحل ابتدایی کاهش عملکرد کلیه به کار گرفته شود و نسبت به کراتینین برای انجام این مهم ارجح تر است.
    کلیدواژگان: فشارخون، عملکرد کلیه، سیستاتین C، کراتینین
  • سعیده خلیل زاد بهروزیان، عزت الله احمدی صفحات 257-262
    پیش زمینه و هدف
    پژوهش های مختلف نشان داده اند که میزان خودکارآمدی با مصرف سیگار در ارتباط بوده و افراد سیگاری از کیفیت زندگی پایین تری به نسبت غیر سیگاری ها برخوردارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی خود کارامدی و ابعاد کیفیت زندگی افراد سیگاری و غیر سیگاری صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    نمونه این پژوهش 160 نفر مرد (80 نفر سیگاری و 80 نفر غیرسیگاری) بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، جهت گرداوری داده ها از پرسشنامه خودکارآمدی شرر و پرسشنامه کیفیت زندگی 26 سوالی سازمان جهانی بهداشت ((WHOQOL-26 استفاده شد و تحلیل داده ها به روش تحلیل واریانس چندگانه (MANOVA) انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که نمره های گروه غیر سیگاری در مقیاس خود کارآمدی (05/0 P<) به طور معنی داری بالاتر از گروه غیر سیگاری است و در میزان کیفیت زندگی، بعد جسمی (05/0 P<)، بعد روانی (01/0P<)، بعد روابط اجتماعی (05/0P<) و بعد محیطی (05/0 P<) به طور معنی داری بیشتر از گروه سیگاری می باشد.
    نتیجه گیری
    پایین بودن میزان خودکارآمدی در افراد سیگاری در این پژوهش مطابق با یافته های پیشین می باشد و بعلاوه پایین بودن میزان کیفیت زندگی در ابعاد ذکر شده نشان می دهد که سیگاری ها وضعیت نامطلوبی را در سلامت جسمانی، روانی، روابط اجتماعی و محیطی ادراک می کنند.
    کلیدواژگان: ابعاد کیفیت زندگی، خودکارآمدی، مصرف سیگار
  • لادن سلطانزاده، مهرداد ایمان زاده، حمید کشوری صفحات 263-276
    مقدمه
    کالبد شکافی به عنوان یکی از روش های ارزشمند پزشکی به رسمیت شناخته شده است. تعدادی از تکنیک های رادیولوژی دیجیتال، از جمله multislice CT، MRI دارای پتانسیل لازم برای تغییر کالبد شکافی سنتی و بهبود قابلیت اطمینان از نتایج می باشد. کالبد شکافی مجازی یک روش غیرتهاجمی بدون آسیب به بافت است. کالبدشکافی غیرتهاجمی مجازی در برخی موارد، می تواند جایگزین کالبدشکافی سنتی تهاجمی شود. استفاده از ابزار تصویربرداری و سیستم (PACS) را می توان از ابزارهای مفید در تحقیقات پزشکی قانونی در نظر گرفت. هدف از این مطالعه «آشنایی با Virtopsy است»
    مواد و روش ها
    مطالعه مروری نظاممند حاضر با استفاده از کلمات کلیدی انگلیسی و معادل فارسی مرتبط با «کالبدشکافی مجازی»، «کاربرد سیستم های تصویربرداری»، «پزشکی قانونی» و«تکنیک ها» و «تجهیزات» و «PACS» به منظور جستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Proquest، Science Direct، Google Schoolar، Elsevier، SID و Magiran از 1997 تا 2013 بر اساس معیارهای ورود به مطالعه، صورت پذیرفته است. معیارهای ورود به مطالعه عبارت بودند از: مقالات به زبان انگلیسی یا فارسی باشند.
    کلید واژه های «کالبد شکافی مجازی»، «فن آوری های تصویربرداری»، «پزشکی قانونی» و «تکنیک» و «PACS». در عنوان، متن و کلمات کلیدی مقالات موجود باشند و مقالات در مجلات دارای ISI به چاپ رسیده و به صورت Peer Review مورد بررسی و داوری قرار گرفته باشند تا از اعتبار علمی برخوردار باشند.
    در بررسی با توجه به این معیارها و حذف مقالاتی که به صورت چکیده یا برداشت سردبیر بودند، از 325 مقاله مرتبط یافت شده تنها 83 مقاله مورد بررسی قرار می گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که نرخ کالبد شکافی پزشکی در سراسر جهان در حال کاهش است. تکنیک های جدید تصویربرداری رادیولوژی پتانسیل برای تبدیل کالبد شکافی پزشکی سنتی را دارند. طبیعت کالبدشکافی مجازی باعث مقبولیت کالبدشکافی در مواردی که دغدغه های مذهبی و یا اخلاقی به وجود می آیند می شود. یافته های کالبد شکافی مجازی با استفاده سیستم PACS می تواند با استفاده از رادیولوژی از راه دور به بررسی و تشخیص بپردازد.
    نتیجه گیری
    مطالعات نشان می دهد که یافته های مشخص شده در طی کالبد شکافی فیزیکی اغلب سوالاتی را ایجاد می کنند که فقط با کالبد شکافی مجازی پاسخ داده می شوند. در برخی از کشورها، برای کالبدشکافی پزشکی قانونی از کالبد شکافی مجازی استفاده می شود و مشاهدات ما نشان می دهد که کالبد شکافی مجازی یک ابزار ارزشمند برای مستندسازی یافته های پاتولوژیک است.
    کلیدواژگان: کالبد شکافی مجازی، فن آوری های تصویربرداری، پزشکی قانونی، تکنیک، PACS
  • بهرام نبی لو، جواد رسولی صفحات 277-285
    پیش زمینه و هدف
    مراقبت های اولیه بهداشتی بالاخص بهداشت خانواده به عنوان خدمات مورد ارائه دراولین سطح تماس نقش اساسی در تامین و حفظ سلامتی دارند. با وجود این کیفیت خدمات یکی از چالش های اصلی در نظام های سلامت است. در مدیریت کیفیت دریافت کنندگان خدمات نقش مهمی در شناخت نیازها و ترجیحات خود دارند. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت موجود و انتظارات مراجعین از خدمات بهداشت خانواده در پایگاه های بهداشت شهرهای منتخب استان آذربایجان غربی طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی در سال 1390 بصورت مقطعی بر روی 390 نفر از زنان دریافت کننده خدمات بهداشت خانواده انجام گرفت. ابزارگردآوری اطلاعات، پرسشنامه سروکوال بود. تحلیل نتایج با آمار توصیفی و آزمون های X2، فریدمن و ویلکاکسون صورت گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 390 نفر نمونه دریافت کننده خدمات، 51درصد در ارومیه، 28درصد در خوی و 21درصد ساکن بوکان بودند نتایج نشان داد از نظر 1/91درصد پاسخگویان انتظارات برآورده نمی شود. مقایسه ابعاد پنجگانه کیفیت نشان داد کمترین و بیشترین شکاف کیفیت خدمات بترتیب در بعد همدلی و بعد پاسخگویی بود. براساس آزمون X2 شهر محل سکونت با شکاف کلی کیفیت ارتباط معنی دار(001/0< (P داشت.
    نتیجه گیری
    وضعیت موجود خدمات بهداشت خانواده با انتظارات دریافت کنندگان خدمات فاصله داشته و لزوم بهبود کیفیت از جنبه های مختلف و بویژه بعد پاسخگویی ضروری بنظر می رسد. واژه های کلیدی:
    کلیدواژگان: بهداشت خانواده، ابعاد کیفیت، مراقبت های اولیه بهداشتی، پایگاه بهداشتی
  • سعید اسدنیا، فیروزه، سپهریان آذر، سعید سعادتمند، آرش موسی الرضایی صفحات 286-294
    پیش زمینه و هدف
    سردرد و مشکلات خواب هردو به طور رایج بیشترین مشکلات گزارش شده در امور بالینی می باشند.پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین کیفیت خواب با سردردهای میگرنی انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه مورد بررسی263 نفر (137 نفر دختر و 126 نفر پسر) از دانشجویان کارشناسی دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 91-90 بودند که به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این مطالعه شامل آزمون کیفیت خواب و پرسش نامه سنجش علائم سردرد میگرن نجاریان بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین کیفیت خواب و زیر مقیاس های کیفیت ذهنی خواب، تاخیر در به خواب رفتن، خواب مفید، اختلالات خواب، مصرف داروهای خواب آور و اختلال عملکرد روزانه با سردردهای میگرنی همبستگی معنی دار در سطوح (01/0 p <و05/0p <) وجود دارد. اما بین طول مدت خواب و سردردهای میگرنی همبستگی معناداری مشاهده نشد (05/0p>). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که اختلالات خواب، اختلال عملکرد روزانه و تاخیر در به خواب رفتن توانستند 6/22 درصد تغییرات مربوط به سردردهای میگرنی را پیش بینی و تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    کیفیت خواب با سردردهای میگرنی رابطه معناداری دارد و افرادی که از کیفیت خواب مناسبی برخوردارند سردردهای میگرنی کمتری را در طول زندگی خود تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، سردردهای میگرنی
|
  • Dr Nader Esmailnasab, Dr Parvaneh Taymoori, Fateme Darabi Pages 226-234
    Background and Aims
    Quality of life is considered as an important issue in studies of chronic diseases، especially cancer. Currently، developing cancer is one of the principal issues in Iran as well as the whole world. Symptoms and side effects of esophagus and stomach cancer influence the quality of life. The aim of this study was to compare the quality of life in patients with gastrointestinal cancer 3 and 9 months after surgery.
    Materials and Methods
    This study was a cross-sectional one and took place to compare the quality of life of 27 patients with cancers of the stomach and esophagus. Standardized QLQ-C30 questionnaire was used to data collection.
    Results
    The mean score of the overall of quality of life was determined in subjects under study، (51. 65 + 16. 8) (79. 2 + 13. 02) three and 9 months after surgery، respectively. Quality of life was evaluated in a more favorable status 9 months compared with 3 months after surgery. Quality of life of patients after the manifestation of signs and symptoms was evaluated as moderate 3 months after surgery، following which it was evaluated as relatively favorable 9 months after surgery.
    Conclusion
    According to available information، it becomes clear that after surgery both stomach and esophagus cancer patients have almost no problems in the levels of cognitive performance. However in terms of social performance they are impaired. These patients need more attention in terms of learning psychological skills، psycho-social counseling and economic support as well as increase in the insurance coverage.
    Keywords: Quality of life, Cancer, Iran
  • Dr Soroor Inaloo, Solmaz, Rezaei Pages 235-243
    Background and Aims
    Epilepsy is a common neurological disorder. The impact of epilepsy on the quality of life is usually greater than the limitations imposed by the seizures alone. Level of information and attitudes of people toward epilepsy can affect psycho-social aspects and quality of life of many patients with epilepsy.
    Materials and Methods
    This study was conducted on 800 randomly sampled participants in Shiraz، Iran. A questionnaire similar to the ones used in earlier studies in other reliable articles in other countries was prepared. We evaluated the level of familiarity، knowledge and attitudes of people in Shiraz toward epilepsy.
    Results
    Overall، 57. 8% of participants were familiar with epilepsy that mostly was seen in the age range of 10 ± 30 years'' old، urban people and those who had academic educations. 74. 8% of respondents believed that epilepsy and seizure are different. 11. 1% mentioned that epilepsy was a kind of madness and insanity. Only 4% would allow their children to marry a person with epilepsy. 18. 4% believed epileptic patients were different from other persons in behavior. More positive attitudes and information was reported in urban people and those who had academic education.
    Conclusion
    Group of our study in comparison with other studies had less familiarity with epilepsy. In spite of having positive attitudes in some aspects، there was not adequate knowledge about this disease and only some high educated and urban people expected a good prognosis for patients with epilepsy. Community education can have positive effects on increasing correct information and decreasing epilepsy stigma.
    Keywords: Epilepsy, Information, Attitude
  • Dr Masumeh Mehdipour, Dr Ali Taghavi Zanouz, Dr Hossein Khoeini Poorfar, Dr Narges Gholizadeh, Dr Sherli Jahanshahi Pages 244-249
    Background and Aim
    Hepatitis B illness is recognized as a worldwide health problem. Hepatitis B virus infection and its consequences is a major health problem. This virus is an occupational hazard for health care workers. Since different factors involves in immune function، we aimed to focus on students with blood group antibody titer as a variable in immune function.
    Materials And Methods
    This is a descriptive - analytic study conducted on 122 students of Tabriz Dental Faculty that was accompanied by a questionnaire and serologic tests. Through the questionnaire، questions such as age، sex، weight، height، blood، vaccines، Vaccine dosage، duration، time elapsed after the last dose of vaccine، medical history were studied. Next three cc of blood was obtained from them for Test of HBsAg، Anti HBs Ab، anti-HBe Ab، and anti-HBc Ab. Laboratory studies were performed using chemiluminescence method and those that HBsAg، anti-HBc and anti-Hbe markers were positive excluded from the study. Finally correlation between levels of anti-HBs Ab titers and variables such as blood group، smoking، age، and sex were studied، these data were analyzed using the version 15 SPSS software.
    Results
    Anti-HBs titer status was divided in two groups: 1-antiHBs< 100 (weak responders and those who lacked any response); 2- anti-HBs>100 (good responders). Anti-IgG antibody titer detected as blood group AB (68/623)، B (60/660)، O (34/657) and A (19/608) respectively. According to the results of the present study، there was no significant association between blood groups and anti-HBs in other variables but there was a significant association with age. Results suggested that 96. 8% of subjects were positive for Anti-HBs markers، there was 100 good responders and 20 poor responders and 2 persons did not respond.
    Conclusion
    About the absence of relationship between Anti-HBs with blood groups، it should be stated that current study was performed on limited samples and particular age groups، therefore; more research is needed.
    Keywords: Anti, HBS, Anti, HBc, Anti, HBe, HBV, ABO
  • Dr Houshang Amirrasouli, Dr Faranak Kazerouni, Maryam Azimi Pages 250-256
    Background and Aims
    In the past serum creatinine concentration was used as one of the important markers for early detection of kidney disorders، however recent studies suggest serum cystatin C to be a better marker. Therefore in this study we compared the diagnostic value of cystatin C with serum creatinine to evaluate kidney function in patients with high blood pressure.
    Materials and Methods
    This clinical trial study was conducted on high blood pressure patients referring to Mehrad hospital during 1387-1389 for checking their kidney function. Cobasmira automated analyzer was used to determine serum creatinine. The serum cystatin C was measured using ELISA method. The glomerular filtration rate was determined by measuring 24hr creatinine clearance. Positive and negative predictive value، sensitivity and specificity of cystatin C and creatinine were determined.
    Results
    We studied 35 patients with high blood pressure (20 men and 15 women mean age، 49±11). This research work showed that positive predictive value and negative predictive value of creatinine were 94. 3% and 31% respectively. And for cystatin C، were 92. 3% and 44% respectively. The false positive and negative result for serum creatinine method were 2. 8% and 31. 4% and for cystatin C were 5. 7% and 14. 2% respectively. Total accuracy of cystatin C was 90% and creatinine was 65. 8%. Finally based on results obtained from this study cystatin C had a sensitivity of 82 % and specificity of 57% and serum creatinine had sensitivity of 62 % and specificity of 41% for detecting crcl<78 ml/min/1. 73m2.
    Conclusion
    It seems that measurement of serum cystatin C can be applied to detect the reduction of kidney function in the primary stages of kidney disorder.
    Keywords: Blood pressure, Kidney function, Cystatin C, Creatinine
  • Saeede Khalilzad Behrozian, Dr Ezatollah Ahmadi Pages 257-262
    Background and Aims
    Researches has demonstrated that self efficacy is related to smoking behavior and smokers have a poor quality of life compared with nonsmokers. The aim of this study was to assess the self efficacy and quality of life dimensions in smokers and nonsmokers.
    Materials and Methods
    This study was conducted on 160 men (80 smokers and 80 nonsmokers) that were selected by haphazard sampling model. Data were gathered via Sherer''s self efficacy questionnaire and world health organization quality of life (WHOQOL-BREF) inventory. The data were analyzed using multiple analysis of variance (MANOVA).
    Results
    The findings showed significant difference in self efficacy (P<0. 05) and all dimensions of quality of life including physical (P<0. 005)، psychological (P<0. 01)، social relationship (P<0. 05)، and environment (P<0. 005) between smokers and nonsmokers.
    Conclusion
    The low rate of self efficacy and quality of life in smokers is approved by previous studies and revealed that smokers have a negative perception about their self efficacy and physical، psychological، social relationship، and environmental health than nonsmokers.
    Keywords: Quality of life dimensions, Self Efficacy, Smoking
  • Ladan Soltanzadeh, Dr Mehrdad Imanzadeh, Dr Hamid Keshvari Pages 263-276
    Background and Aims
    A utopsies are recognized as valuable medical procedures. A number of digital radiology techniques، including multislice CT، MRI، and photogrammetry with 3D surface scanning have the potential to change traditional autopsy and improve the reliability of results. Virtual Autopsy is a non-invasive procedure with no damage to the tissues. Noninvasive virtual autopsying could، in some cases، replace the invasive examination altogether. Use of a Picture Archiving and Communications System (PACS) and teleradiology) can be considered useful tools in medico-legal investigations.
    Materials and Methods
    This study is a systematic review using key words «Virtual autopsy»، «imaging technologies»، «forensics» and «techniques» and «PACS»، among about 325 research and review papers in Persian and English in the field of Virtual Autopsy from electronic databases such as CINAHL، Science direct، Ovid، Scopus، SID، Magiran، PubMed، Google scholar; and finally 82 article were assessed. This study has been in 15-year period from 1997 to 2013. Finally، 82 articles in Persian and English.
    Results
    The results of this study show that medical autopsies rates are declining worldwide. New radiology imaging techniques has the potential to transform the traditional medical autopsy. The minimally invasive nature of virtopsy makes it more acceptable in cases where religious or ethical concerns arise. Virtual autopsy findings can be reviewed and audited in an objective manner at any time by any professional via the use of a Picture Archiving and Communications System (PACS) and teleradiology.
    Conclusion
    Results of studies indicate that findings identified during physical autopsy often raise additional questions that can be answered by virtual autopsy. In some countries، virtual autopsy is now used routinely for forensic work. Concluding from our observations، unenhanced virtual autopsy represents a valuable tool for documentation of pathologic findings.
    Keywords: Virtual autopsy
  • Dr Bahram Nabilou, Javad Rasouli Pages 277-285
    Background and Aims
    Primary Healthcare including family health، as one of the first contact services has basic role in health attainment. Quality of care remains one of the most significant challenges facing the health systems. In quality management، service users have critical roles in identifying their own needs and preferences. The objective of this study was assessing the consumers'' perceptions and expectations of family health Services at selected cities in West Azerbaijan province heath posts.
    Materials and Methods
    A sample of 390 regular female health care consumers participated in this cross sectional descriptive study which was done in 2011. A questionnaire based on the SERVQUAL instrument was used for data collection. For statistical analysis، descriptive statistics and X2، Friedman and Wilcoxon tests were applied.
    Results
    The findings of this study indicated that of 390 individuals receiving services، 51% in Urmia، 28% in Khoy، and 21% were living in Bukan. The findings showed that expectations of 91. 1% respondents were not met. Comparison of Quintet dimensions showed the smallest gap was in Impathy dimension and the largest in responsiveness respectively. City of residence had significant correlation with quality gap (P<0. 001).
    Conclusion
    Current status of the family health Services expectations were far from consumers expectations and thus quality improvement initiatives were required in all dimensions specially in responsiveness
    Keywords: Family health, Quality dimensions, Primary health care, Health post
  • Saeed Asadnia, Dr Firoozeh Sepehrian Azar, Saeed Saadatmand, Dr Arash Mosarrezaii Aghdam Pages 286-294
    Background and Aims
    Both headaches and sleep problems are the most common clinically reported problems. The purpose of this study was to determine the relationship between sleep quality and migraine headaches.
    Materials and Methods
    General design of this study was a descriptive correlative. To achieve our aim، 263 subjects (137 female and 126 male) were randomly selected from Urmia University during 2010-2011 school year. First، the Questionnaires of Sleep Quality test and migraine headaches symptom assessment test of Najjarian were administered to the subjects. The data were analyzed using multiple regression and Pearson correlation coefficient methods.
    Results
    The results showed that there were statistically significant associations between sleep quality and mental sleep quality، delay in going to sleep، helpful sleep، sleep disorders، taking hypnotic pills and daily function disorder subscales with migraine headaches (P<0. 05) and (P<0. 01). However، there was no relationship between the period of time and migraine headache (P<0. 05). Also the results from regression analyses showed that sleep disorders، daily function disorder and delay in going to sleep could predict and explain 22. 6% of changes associated to migraine headaches.
    Conclusion
    Sleep quality and migraine headaches are associated and those who have well sleep quality experience less migraine headaches.
    Keywords: Sleep quality, Migraine headaches