فهرست مطالب

فصلنامه گیاه و زیست بوم
پیاپی 29 (زمستان 1390)

  • ویژه نامه 1- 29 تنش و خشکی
  • تاریخ انتشار: 1390/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نرگس معبودی*، محمد مهدی طهرانی، غلامرضا بخشی خانیکی صفحه 3
    نیتروژن از عناصر مهم و ضروری برای گندم است که از نظر تغذیه گیاهی به عنوان یک عنصر غذایی پر مصرف شناخته شده است. تامین نیتروژن لازم برای تغذیه گندم از نظر زمان مصرف و مقدار مصرف آن اهمیت فراوانی داشته و رعایت مصرف بهینه آن به لحاظ اقتصادی و حفظ محیط زیست بسیار مهم می باشد.
    استفاده از دستگاه کلروفیل متر، روش جدیدی برای تسریع در انجام توصیه های کود نیتروژنه است. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح پایه کاملا تصادفی شامل شش تیمار نیتروژن از منبع اوره (صفر، 50، 100، 150، 200، 250) کیلوگرم بر هکتار در 9 تکرار در شرایط کنترل شده گلخانه ای انجام شد. از شروع رشدگندم (Trititicum aestivum L.) تا مرحله ی برداشت، نمونه برداری از خاک و گیاه صورت گرفت. سپس آزمایش های نیتروژن گیاه و خاک و نیترات خاک و گیاه در تمام مراحل رشد انجام گرفت.
    هم زمان با نمونه برداری، قرائت کلروفیل متر از برگ ها نیز صورت گرفت. نتایج تجزیه شیمیایی برگ ها و مقایسه ی آن با قرائت کلروفیل متر نشان می دهد که مقادیر مختلف کود نیتروژنه با درجه سبزینگی گندم همبستگی مثبت و معنی داری دارد. نقطه بحرانی عددکلروفیل متر در این آزمایش5/48 تعیین گردید. در این آزمایش بالاترین سطح عملکرد با به کار بردن 100 کیلوگرم بر هکتار از منبع اوره ایجاد شد. نتایج این تحقیق در جلوگیری از مصرف بی رویه کودهای نیتروژنه و آلودگی محیط زیست کاربرد خواهد داشت.
    کلیدواژگان: کلروفیل متر، نیتروژن، گندم
  • مریم نیاکان*، عاطفه ملکیان، عباسعلی نوری نیا صفحه 19
    یکی از تنش های زیستی که گیاهان دائما تحت تاثیر آن قرار می گیرند، آللوپاتی یا دگرآسیبی می باشد. آللوکمیکال ها فرایندهایی نظیر فتوسنتز، تنفس، جذب آب و فعالیت آنزیم ها رشد و نمو گیاهان هدف را تحت تاثیر قرار می دهند. گیاه کلزا یک گیاه زراعی و استراتژیکی است که دارای توان آللوپاتی نیز می باشد. آسکوربات یکی از ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده که سبب بهبود پاسخ گیاهان به تنش های محیطی می گردد. با توجه به مطالب فوق هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر آسکوربات اگزوژن بر پارامترهای رشد و نیز دستگاه فتوسنتزی سویا در حضور اللوکمیکالهای موجود درعصاره آبی کلزا بود. بدین منظور عصاره های آبی از ریشه و اندام هوایی کلزا)420Hayola Brassica napus L.cv (در مرحله سه برگی تهیه و از آنها غلظت های 100% و 50% آماده شد. اثر هر یک از عصاره ها به تنهایی و نیز به همراه آسکوربات (1و2 میلی مول) در قالب 9 تیمار بر اساس طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار در محیط کشت هوگلند بر گیاه سویا (Glycine max L.cv DPX) ارزیابی شد. نتایج نشان داد که عصاره آبی کلزا سبب کاهش پارامترهای رشد نظیر طول ریشه، هیپوکوتیل و اندام هوایی سویا گشت که اثرات بازدارندگی در عصاره حاصل از اندام هوایی کلزا بیش از ریشه بود. از سوی دیگر چنین اثر بازدارندگی برمیزان کلروفیل a و b و نیز قندهای محلول بخش ریشه، برگ نیز مشاهده شد. افزودن آسکوربات به محیط کشت حاوی عصاره های آبی کلزا سبب بهبود پارامتر های رشد، قند های محلول و کلروفیل a گیاه سویا در پاسخ به عصاره آبی کلزا گشت.
    کلیدواژگان: آللوپاتی، آسکوربات، کلزا، سویا، رشد، کلروفیل، قندهای محلول
  • مریم ولی نژاد*، سکینه واثقی، محمد محمدیان صفحه 33
    از آنجائیکه نیتروژن برگ گیاه ذخیره نیتروژنی کل را از تمام منابع دریافتی منعکس می نماید، بنابراین وضعیت نیتروژن برگ می تواند نشانگر خوبی از فراهمی نیتروژن برای گیاه در هر زمان در طول فصل رشد باشد.کلروفیل متر(SPAD) و چارت رنگ برگ (LCC) میتوانند برای تعیین وضعیت نیتروزن در مزرعه و نیز تعیین زمان دقیق سرک نیتروژن مورد استفاده قرار گیرند. این تحقیق به منظور بررسی دو ابزارکلروفیل متر و چارت رنگ برگ بعنوان شیوه های مناسب برای تعیین زمان مصرف کود نیتروژن با توجه به زمان مقطعی نیاز گیاه نسبت به روش تقسیطی مصرف کود در موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل در سال1387 انجام شده است. آزمایش بصورت طرح بلوک کامل تصادفی با 8 تیمار در سه تکرار انجام شد تیمارها شامل تیمارشاهد، دو تقسیط، قرائتهای35، 37 و40 کلروفیل متر و LCC شماره 4 و 5 بود. نتایج نشان داد که همه تیمارهای کلروفیل متر و چارت رنگ برگ شماره5 در مقایسه با دو تیمار تقسیطی افزایش عملکرد بیشتری را نسبت به شاهد نشان دادند. چارت رنگ برگ شماره 5 نسبت به شماره 4 آن افزایش عملکرد معنی دار نشان داده است. بنابراین با استفاده از این ابزارها ضمن کاهش هدررفت کود به عملکرد بالاتری نیز می توان دست یافت.
    کلیدواژگان: کلروفیل متر، چارت رنگ برگ، مدیریت نیتروژن، برنج
  • ابوالفضل لولایی * صفحه 43
    در این پژوهش برای بررسی اثر محلول پاشی اوره، اسیدبریک و کلرید کلسیم بر رشد رویشی، زایشی توت فرنگی (Fragaria × ananassa Duch.cv. Camarosa) رقم کامروسا، در آزمایشی بصورت فاکتوریل که در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول آن شامل عدم استفاده از اوره و مصرف اوره در دو غلظت 100و 200؛ فاکتور دوم عدم استفاده ار اسید بریک و مصرف اسید بریک در دو غلظت (1و5/1پی پی ام) و فاکتور سوم عدم استفاده از کلرید کلسیم و مصرف کلرید کلسیم در دو غلظت (1000 و 1500 پی پی ام) استفاده شده. نتایج نشان داد که غلظت اوره (200 پی پی ام) بیشترین تاثیر را بر روی تعداد برگ دارد. کلرید کلسیم (1000 پی پی ام، اسید بریک1 پی پی ام و اوره 100 پی پی ام) بیشترین تاثیر را بر روی تعداد میوه داشته است. کلرید کلسیم 1500 پی پی ام، اسید بریک 5/1 پی پی ام و اوره 100 پی پی ام بیشترین اثر را بر روی وزن میوه داشته است. کاربرد غلظت های مختلف در تیماری با کلرید کلسیم به میزان (1500پی پی ام، اسید بریک صفر، و اوره به میزان200 پی پی ام)، بیشترین اثر را بر طول دمبرگ نشان داده، که در حالی که در تیماری که فقط از اسید بریک به میزان 5/1 پی پی ام استفاده شده و فاقد کلرید کلسیم و اوره بود بیشترین تاثیر را بر روی قطر میوه داشته است.
    کلیدواژگان: اسید بریک، اوره، توت فرنگی، کلرید کلسیم، کامروسا، رویشی و زایشی
  • حمید صادقی*، مجید رجایی، حسن رسولی صفحه 53
    به منظور بررسی اثر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم بر فراسنجه های رشد در گیاهان بادمجان پرورش یافته درهوای آزاد، پژوهشی در قالب طرح کاملا تصادفی با10 تکرار انجام شد. تیمارهای شوری در6 سطح شامل غلظت های10، 20، 40، 60، 80 و 100 میلی مولار کلرید سدیم و تیمار شاهد (بدون کلرید سدیم) مورد استفاده قرارگرفتند که مقادیر مختلف نمک کلرید سدیم به آب آبیاری (با هدایت الکتریکی219 میکرو زیمنس برسانتی متر) اضافه شدند. نشاءهای آماده شده سه رقم بادمجان (محلی جهرم، قلمی دزفول و دلمه هندی) در خاک غالب منطقه خنج لارستان در کیسه های پلاستیکی 9 کیلوگرمی کشت گردید. تیمارهای شوری به مدت 5 ماه اعمال شد. نتایج نشان داد که به طورکلی شوری باعث کاهش صفات تعداد برگ، ارتفاع کلی ساقه، طول ریشه، وزن خشک کل و نسبت وزن خشک شاخساره به ریشه در مقایسه با تیمار شاهد شده اما بر قطر ساقه اثر معنی داری نداشت. در بین ارقام مورد بررسی بر اساس صفات مطالعه شده، رقم دلمه هندی به عنوان رقمی با بردباری بیش تر و رقم قلمی دزفول به عنوان حساس ترین رقم در برابر شوری ناشی از کلرید سدیم ارزیابی گردید.
    کلیدواژگان: کلرید سدیم، شوری، بادمجان Solanum melongena L، _ فراسنجه های رشد
  • فرهنگ مراقبی*، مسعود اکبری فامیله، علیرضا هوشمندفر صفحه 65
    این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مقدار و زمان مصرف نیتروژن بر درصد پروتئین دانه و کارایی مصرف نیتروژن در یک رقم گندم نان به نام پیشتاز (Triticum aestivum.L.Var: Pishtaz) به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه آموزشی _ تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در سال زراعی 87-1386 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل پنج سطح کود نیتروژنه:، N3:80، N2:40، N1:0 N5:160، N4:120کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار (از منبع اوره 46%) و چهار زمان مصرف کود نیتروژنه، T1: مصرف تمام کود هنگام کاشت، T2: یک سوم در زمان کاشت + دوسوم در مرحله پنجه زنی، T3: یک سوم در زمان کاشت + دو سوم در مرحله ساقه رفتن، T4: یک سوم در زمان کاشت + یک سوم در مرحله پنجه زنی + یک سوم در مرحله ساقه رفتن بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که با افزایش میزان مصرف نیتروژن عملکرد دانه، میزان پروتئین دانه و عملکرد پروتئین دانه به صورت خطی افزایش می یابد ولی کارایی مصرف نیتروژن (NUE)، کارایی زراعی نیتروژن (NAE) و همچنین کارایی فیزیولوژیک نیتروژن (NPE) به طور معنی داری کاهش پیدا می کند. همچنین در این آزمایش بالاترین مقدار پروتئین دانه مربوط به تیمار T2N5 به میزان 45/12 درصد بود. زمان مصرف نیتروژن نیز فقط بر عملکرد دانه، میزان پروتئین و کارایی زراعی نیتروژن تاثیر معنی داری داشت.
    کلیدواژگان: پروتئین دانه، کارایی مصرف نیتروژن، گندم، نیتروژن
  • الهام فریدونی مهر*، علیرضا بابایی، پژمان مرادی، محمدرضا شفیعی صفحه 77
    میخک (Dianthus) یکی از گیاهان زینتی مهم است که از دیر باز مورد کشت و کار قرار می گرفته است. این گیاه به صورت گلدانی و شاخه بریده کاربرد داشته و به علت سهولت تولید و قیمت مناسب از نظر اقتصادی ارزش بالایی دارد. در این پژوهش اثر بنزیل آدنین با غلظت های 25،50 و100 میلی گرم در لیتر به صورت تیمار کوتاه مدت (48 ساعته) و نانوسیلور با 2 غلظت 2و4 پی پی ام و 8- هیدروکسی کوئینولین سولفات با غلظت 300 پی پی ام به همراه ساکارز 3% به عنوان تیمار مداوم (محلول نگه دارنده) بر روی گل شاخه بریده میخک رقم کرم ویانا مطالعه گردید. گل ها در دمای20 درجه سانتیگراد، رطوبت نسبی80% و فتوپریود 14 ساعت که توسط لامپ فلورسنت با شدت 15 میکرومول بر متر مربع در ثانیه در قسمت بالای اتاق تامین می شد، قرار داده شد. اطلاعات عمر پس از برداشت، وزن تر نسبی گل، قطر گل، مواد جامد محلول، درجه خمیدگی ساقه، درصد نشت یونی، میزان کلروفیل و جذب محلول در تمام زمان اندازه گیری از نظر آماری آنالیز گردید. نتایج نشان داد که تیمار کوتاه مدت بنزیل آدنین با غلظت100 میلی گرم در لیتر به همراه محلول نگه دارنده نانوسیلور با غلظت 4 پی پی ام و ساکارز 3% بیشترین تاثیر را بر خصوصیات کیفی و ماندگاری گل میخک داشته است.
    کلیدواژگان: میخک، بنزیل آدنین، نانوسیلور، 8، هیدروکسی کوئینولین سولفات، عمر ماندگاری
  • محمدرضا بوربوری*، داود ارادتمند اصلی، محمد مهدی طهرانی صفحه 87
    به منظور بررسی اثرات متقابل سطوح مختلف عناصر روی و مس بصورت مصرف خاکی و محلول پاشی بر خصوصیات کمی وکیفی گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار در آبان ماه سال 1387 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه اجرا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل ترکیبی از 3 مصرف کود جامد روی و مس و 2 سطح مصرف محلول پاشی این دو عنصر بوده است. نتایج کاربرد هیچکدام از تیمارها بر روی درصد پروتئین و تعداد پنجه و تعداد دانه در سنبله اثر معنی داری را نشان نداد. مصرف خاکی روی و خاکی مس موجب افزایش معنی دار عملکرد، وزن هزار دانه، محتوای جذب روی و مس در دانه و غلظت روی و مس در دانه و اندام هوایی و تعداد پنجه بارور گردید در صورتیکه کاربرد خاکی و محلول پاشی روی موجب افزایش معنی دار محتوای جذب روی و مس در دانه، غلظت روی در دانه و اندام هوایی گردید، همچنین نتایج نشان داد که کاربرد خاکی روی و برگی مس در مقایسه با شاهد موجب افزایش معنی دار غلظت و محتوای جذب روی در دانه، غلظت روی در اندام هوایی گردید در صورتیکه کاربرد خاکی مس و برگی روی موجب افزایش معنی دار غلظت و محتوای جذب روی و مس در دانه، پنجه بارور و غلظت روی و مس در اندام هوایی گردید. کاربرد خاکی مس و برگی مس باعث افزایش معنی دار غلظت و محتوای جذب روی و مس در دانه، غلظت روی و مس در اندام هوایی و وزن هزار دانه گردید. کاربرد برگی روی و برگی مس باعث افزایش معنی دار غلظت روی و مس در دانه و اندام هوایی، و محتوای جذب مس در دانه گردید. نتایج حاصل از این آزمایش نشان دهنده این است که بین عناصر مس و روی برهمکنش منفی وجود دارد. نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف خاکی مس و روی بصورت توامان بیشترین تاثیر را بر عملکرد گیاه گندم دارد.
    کلیدواژگان: روی، مس، گندم، مصرف خاکی، محلول پاشی، برهمکنش
  • آرش برزو* صفحه 103
    روی از عناصر غذایی ضروری گیاه می باشد که کمبود آن در خاک-های آهکی ایران بسیار محتمل است. بخش قابل ملاحظه ای از روی مصرفی در کشت اول جذب گیاه نشده و در خاک باقی می ماند. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر روی باقیمانده و شکلهای مختلف شیمیایی آن بر رشد و جذب این عنصر توسط برنج (Oryza sativa L) انجام گردیده است. آزمایش در20 نمونه خاک سطحی از مناطق برنجکاری استان فارس در قالب بلوکهای کامل تصادفی بصورت فاکتوریل (3×20) با فاکتورهای اصلی سه سطح روی و فرعی 20 نوع خاک مختلف در سه تکرار انجام شد. طی این آزمایش به هر نمونه خاک سه سطح روی (0،5و10 میلی گرم در کیلوگرم خاک بصورت سولفات روی) همراه با سایر عناصر غذایی مورد نیاز بر اساس آزمون خاک اضافه گردید. پس از کشت برنج و برداشت آن، خاک هر گلدان پس از جدا سازی ریشه مجددا در گلدان های پلاستیکی ریخته شد و پس از اضافه کردن عناصر غذایی مورد نیاز بجز روی بزیر کشت برنج برده شد. شصت روز پس از کاشت، گیاه را کمی بالاتر از طوقه قطع نموده وزن خشک قسمت هوایی و غلظت فسفر، آهن، مس، منگنز و روی در گیاه اندازه گیری شد. در نمونه های خاک نیز غلظت روی و مقدار شکلهای مختلف شیمیایی روی نیز تعیین گردید.
    طبق نتایج بدست آمده افزایش سطح روی باقیمانده بدلیل کافی بودن روی بومی خاک تفاوت محسوسی در رشد برنج ایجاد نکرد. غلظت و جذب کل روی در هر گلدان توسط برنج با افزایش روی باقیمانده بطور معنی دار افزایش یافت. بین شکل روی کربناتی و غلظت روی در گیاه نیز همبستگی معنی داری در سطح یک درصد بدست آمد. از آنجا که طبق نتایج بدست آمده حدود 41 درصد روی مصرفی به شکل کربناتی تبدیل می شود می توان نتیجه گرفت علت اصلی اثر باقیمانده روی بر جذب و غلظت روی در گیاه تبدیل این عنصر به شکل کربناتی می باشد.
    کلیدواژگان: روی باقیمانده، شکل های مختلف شیمیایی روی، خاک آهکی، جذب روی، برنج
|
  • N.Maboudi*, M.M.Tehrani, G.R.Bakhshi Khaniki Page 3
    Nitrogen is the most important nutrient for wheat growth and it is as primary nutrient element for plants. Time and amount of N application is an important factor to meet the plant requirement, farmer economy and environmental aspects.In the recent years, the chlorophyll meter has been a new device which can help the farmers to recommend the nitrogen fertilizers rapidly. This greenhouse experiment was conducted in a completely randomized design with six different treatments (0, 50, 100, 150, 200, 250 N Kg/ha) in nine replications.Wheat (Triticum aestivium L) sampling was done from the early growth stages up to the harvesting time. Total N, N-No3 were determined in this samples (soil, plant).The chlorophyll meter reading data were collected during the wheat growth. The results shoued that N application had significant effect on the chlorophyll content of leaves. The critical value of chlorophyll meter reading was 48.5 for this experiment. In this study 100 Kg/ha urea had the highest yield.This research was conducted for the purpose of preventing the uncontrolled use of nitrogenon fertilizer and environ mental pollution.
    Keywords: Chlorophyll meter, Nitrogen, Wheat
  • M.Niakan*, A.Malekian, A.Norinia Page 19
    One of the biotic stress that effects on plants is the allelopath Allelochemical compounds have impacts on the processes such as photosynthesis, respiration, water absorption and enzyme activity of the growth and metabolism plant. Canola is a crop and strategic plant that have allelopathic potential. Ascorbate is on antioxidant compound that improves plant response to a biotic stress. According to the above explanation, the aim of this research was the study of exogenous ascorbate on the growth parameters and photosynthetic apparatus of soybean in the presence of canola aquatic extract. Aquatic extract of canola root and shoot prepared in tree leaf stage and extracted in 50% and 100% concentration. Ascorbate 1,2mM was added to the aquatic extract and the effect of extract separately and with ascorbate in 9 treatment bases on random completely design in Hoagland culture on soybean was evaluated. The results showed that canola aquatic extract decreased the growth parameters such as the length of root, hypocotyls and shoot of soybean, this inhibition effect was significant in shoot extract. On the other hand, this inhibition was seen in the amount of chl a,b, soluble sugars in root and leaf of soybean. Addition ascorbate to canola aquatic extract improved the growth parameters, increased the soluble sugars and chl in soybean in response to canola extracts.
    Keywords: allelopathy, ascorbat, canola, soybean, growth chlorophyll, soluble sugars
  • M.Valynezhad *, S.Vaseghi, M.Mohammadian Page 33
    Since the plant reflects the total N-supply from all sources, plant N status can be a good indicator of N availability to crops at any given time. The chlorophyll meter (SPAD) and leaf colour chart (LCC) are simple, portable diagnostic tools that can measure the crop N status in situ in rice fields to determine the timing of N top dressing. To study optimal N-management an experiment was carried out in Rice Research Institute in mazandaran, in 2009. A test material has been evaluated in a Randomized Complete Block Design with three replications. Shirudi variety was grown under eight treatments, including zero-N control, two splits, chlorophyll meter 35, 37,40, LCC 4 and 5. Both LCC and SPAD can be used to improve N management for rice. The optimal SPAD threshold used to determine the timing of N-application was 37 LCC treatment indicated that N-management based on LCC shade 5 helped to avoid over application of N.It is suggested that when N-management technology such as real time N-management (SPAD and LCC) were used, it would be possible to avoid the over application of N fertilizer by rice farmers.
    Keywords: Cholorophyllmeter, LCC, N management, rice
  • A.Lolaei* Page 43
    In this research the effects of different concentration of urea, boric acid and calcium chloride solutions on the vegetative, sexual growth of strawberry cultivar camarosa (Fragaria × ananssa Duch. Cv. Camarosa) were studied. The experiment was carried out on factorial experiment based on the complete randomized blocks design with three replications. The first factor included the inclusive of urea in 3 treatments 0-100and 200, second factor boric acid in 3 treatments of 0-1and 1/5 ppm and the three factor was calcium chloride in 3 treatments of 0-1000 and 1500 ppm the. results indicated that the treatment of urea (200) ppm had the greatest effect on the amount of leaf number, calcium chloride (1000) ppm, boric acid (1) ppm and urea (100) ppm had the greatest effect on the amount of fruit number. Calcium chloride (1500), boric acid (1/5) ppm and urea (100) ppm have the greatest effect on the amount of fruit weight. Among the different treatments of calcium chloride (1500), boric acid (0) and urea (200) ppm showed the greatest effect on the of the petiol length. Calcium chloride (0), boric acid (1/5) ppm and urea (0) ppm had the greatest effect on the amount of fruit width.
    Keywords: Boric acid, Calcium chloride, Camarosa, Urea, Strawberry, Urea Vegetative, sexual
  • H.Sadeghi*, M.Rajaie, H.Rassoli Page 53
    In order to study the effects of NaCl salinity on growth parameters in eggplants growth under natural conditions, an experiment was performed in completely randomized design (CRD). The salinity treatments were in six levels of NaCl concentration and were added to irrigation water (EC=219) in 10, 20,40,60, 80, and 100 millimolars of NaCl while the irrigation water was used as a control. Then the 8-10 weeks old eggplant seedlings of three local predominant cultivars (local Jahromian,longDezfolian and round Indian), were planted in 9 kg plastic pots filled with the dominant soil of the zone. Salinity treatments were applied for 5 months and growth parameters such as leaf number, plant height, root length, total biomass and shoot/root ratio of each plant were measured during the period of the experiment. The results showed that NaCl salinity caused lower number of leaves, decreased plant height, root length, plant total dry weight and the ratio of shoot/root weight in a correlated pattern with salt increasing level in comparison to those control treatments, but there was no significant effect on stem diameter. On the basis of the studied parameters the Indian round cultivar was the most tolerant in comparison to other types and the long Dezfolian cultivar was the most sensitive one against NaCl salinity.
    Keywords: NaCl, Salinity, Eggplant, Growth parameters
  • F.Moraghebi*, M.Akbari Famileh, A.Houshmandfar Page 65
    An experiment was conducted to apprise the effects of nitrogen supply on grain protein percentage and nitrogen use efficiency of wheat (Triticum aestivium. cv. Pishtaz) in the Educational-Research Agriculture of the Islamic Azad University (IAU), Saveh Branch. A randomized complete block design was used with three replications. Treatments included five levels of Nitrogen fertilizers (N1: 0; N2: 40; N3: 80; N4: 120; N5: 160 N kg-1) and four split applications of Nitrogen fertilizer (T1: Use fertilizer completely in the cultivation phase, T2: One third in the cultivation phase + two third in the tillering phase, T3: one third in the cultivation phase + two third in the elongation phase, T4: One third in the cultivation + one third in the tillering phase + one third in the elongation phase). The results demonstrate the higher nitrogen application positively associated with the higher grain yield, grain protein percentage, and grain protein yield of wheat. On the other hand, nitrogen use efficiency (NUE), nitrogen agronomic efficiency (NAE), and nitrogen physiologic efficiency (NPE) were adversely connected to the increase of the level of N application. In addition, the highest protein percentage observed in T2N5 treatment of 12.45 per cent. The time of the nitrogen utilization was significantly affected grain yield, protein percentage, and nitrogen agronomic efficiency.
    Keywords: Grain protein, Nitrogen Use Efficiency, Wheat, Nitrogen
  • E.Freidooni Mehr *, A.Babaei, P.Moradi, M.Shafiei Page 77
    Dianthus is one of the most important ornamental plants and its cultivation has a long history. It is used as a cut flower and also pot plant. Due to ease of production and reasonable price, it has a valuable position, economically. In this study, the effect of Benzyl adenine, in 3 different concentrations of 25, 50 and 100 mg/l as a short time treatment for 48 hours and nanosilver of 2 different concentrations (2 and 4 ppm), 300 ppm 8- Hydroxyquinoline sulfate and 3% sucrose as a long time treatment on dianthus cut flower longevity was studied. All of the flower containers were kept in average temperature of 20˚C, relative humidity of 80% and 14 hours photo period, supplied by fluorescent lamp (15 µmol/m2.s). The quality characteristics including: vase life, total soluble solid, stem bending rate, electrolyte leakage index, chlorophyll content and solution uptake were properly measured and statistically analyzed. The results showed that the short time treatment of benzyl adenine in 100 mg/l concentration plus 4 ppm nanosilver and 3% sucrose totally had the highest effect on quality characteristics and longevity of dianthus.
    Keywords: Dianthus, Benzyl adenine, Nanosilver, 8, Hydroxyquinoline sulfate, Longevity
  • M.Boorboori *, D. Eradatmand Asli, M.Tehrani Page 87
    To evaluate the effects of different levels of zinc and copper intake as soil and foliar application and interaction of these two elements on wheat’s qualitative and quantitative characteristics, the research was done as a factorial experiment in randomized complete block design with 3 replications in Greenhouse College of Agriculture, Islamic Azad University Saveh in November 2008. The factors of this research included complex of 3 levels of Soild mix of zinc, copper and 2 levels of spray of these two elements. The Results did not show significant effect of fertilizer on protein and percentage of tiller and Grain number in spike. The Results showed that the application of zinc and copper on soil compared with control significantly increased Grain yield, grain weight, zinc and copper content of seed, concentration zinc and cooper on seed, concentration zinc and copper on the shoot and fertile tillers, while application of zinc on soil and spray zinc as compared with control significant content absorbed copper and zinc on seed, concentration copper and zinc on the shoot. The results showed that the application of zinc on soil and spray copper as compared with control View caused significant increase of content absorbed zinc on seed, concentration zinc on seed and concentration zinc on the shoot while application of copper on soil and spray zinc as compared with control View caused significant increase of content absorbed copper and zinc on seed, concentration copper and zinc on seed, concentration copper and zinc on the shoot and fertile tillers. The results showed that application of copper on soil and spray copper as compared with control View caused significant increase of concentration zinc and copper on seed, content absorbed zinc and copper on seed, concentration zinc and copper on the shoot and grain weight. The results showed that spray copper and zinc as compared with control View had significant increase of concentration zinc and copper on seed, concentration zinc and copper on the shoot and content absorbed copper on seed. The results showed that zinc and copper had a negative Interaction on each other. The Results in this study showed that the application of zinc and copper together on soil had the highest effect on yield of wheat.
    Keywords: zinc, copper, wheat, intake as soil, spray, interactive
  • A.Borzoi* Page 103
    Zinc deficiency has been reported for some crops in Iran. The published reports indicated that a considerable portion of applied has not been absor bed by the first plant and thus could be used by subsequent crops. The objectives of the present experiment were: the study of (i) The effects of residual Zn on growth and of rice Zn concentration and uptake by rice (Oryza sativa L.), (ii) the Growth and Zn concentration and uptake as affected by Zn chemical forms.Twenty surface soil samples (0-30cm) from major paddy rice fields in Fars province were used and treated with 3 levels of Zn (0, 5, 10 mg/kg soil as ZnSO4.7H2O) and other nutrient elements, then planted to rice (first crop). Pots after added all essential nutrients except Zn were replanted to rice (second crop) for 60 days. Shoot dry weight, relative growth and Zn concentration and uptake were used as plant responses. Soil samples taken before rice and Zn concentration were determined. In addition, chemical forms of native and applied Zn were determined by sequential factorial method.The results indicated that although residual Zn had no significant effect on dry matter of rice, it markedly increased Zn concentration and uptake by this crop. Furthermore, extractable Zn before the second crop determined by any of the three methods was higher than critical level. The results of present study showed that carbonate form is responsible for the observed residual effect of ZnSO4 in these calcareous soils Multiple regression equations revealed that the carbonate form was significantly correlated with Zn concentration and uptake in rice.
    Keywords: The effect of residual Zinc, its chemical forms on growth, Zinc concentration of rice (Oryza sativa L)