فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 76، امرداد 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فتح الله بهنود، فرهاد فراهانی، محمد احمدی، محمد تقی گودرزی، داریوش روحانی، الناز شریعت پناهی صفحات 252-260
    زمینه و هدف
    رینوسینوزیت مزمن یک تشخیص شایع در کودکان بوده و روی زندگی بیمار و خانواده وی تاثیرگذار است. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر جراحی آدنوئیدکتومی با آدنوتانسیلکتومی در تغییر علایم رینوسینوزیت مزمن در کودکان زیر14سال بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 60 بیمار زیر 14 سال که با تشخیص رینوسینوزیت مزمن مقاوم به درمان آنتی بیوتیکی به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. در یک گروه عمل آدنوئیدکتومی و در گروه دیگر عمل آدنوتانسیلکتومی انجام شد و قبل از جراحی و یک ماه بعد از جراحی علایم و نشانه های رینوسینوزیت بر اساس مقیاس سنجش بصری درد(VAS) درجه بندی شد. هم چنین بعد از جراحی از آنها گرافی واترز گرفته شد. داده ها با آزمون آماری تی مستقل تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    در هر دو گروه تغییرات VAS در مورد علایم سردرد، سرفه، ترشح چرکی پشت حلق، بوی بد دهان، رینوره و گرفتگی بینی قبل و بعد از عمل معنی دار بود(05/0>p). هم چنین مقایسه میانگین تغییرات قبل و بعد از عمل VAS در عمل آدنوتانسیکتومی با آدنوئیدکتومی معنی دار بود(05/0>p). در این مطالعه میزان کاهش علایم و نشانه های بالینی رینوسینوزیت بعد از جراحی آدنوئیدکتومی 100 درصد بود، ولی روند بهبود یافته های گرافی واترز 53 درصد بود. میزان کاهش علایم و نشانه های رینوسینوزیت به دنبال جراحی آدنوتانسیلکتومی 100 درصد بود، ولی بهبود یافته های رینوسینوزیت در گرافی واترز 80 درصد بود.
    نتیجه گیری
    جراحی آدنوئیدکتومی و آدنوتانسیلکتومی در روند بهبود علایم و نشانه ها و یافته های رادیولوژیک کودکان مبتلا به رینوسینوزیت مزمن موثرند وجراحی آدنوتانسیلکتومی تاثیر بیشتری در بهبود علایم و نشانه ها و یافته های رادیولوژیک واترز دارد.
    کلیدواژگان: آدنوئیدکتومی، آدنوتانسیلکتومی، رینوسینوزیت
  • فرشته دادفر، سید ابراهیم حسینی، امین الله بهاء الدینی، مختار مختاری، نعمت الله رزمی صفحات 261-271
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش توجه فیلدهای مختلف علم زیست شناسی به مطالعه عصاره های گیاهان، هدف این پژوهش بررسی اثر برهم کنشی عصاره هیدروالکلی ریزوم گیاه زنجبیل و سیستم آدرنرژیک بر فعالیت مکانیکی نای ایزوله موش صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 15 سر موش صحرایی نر بالغ پس از تطابق با محیط بی هوش شدند، نای آنها جدا شده و به قطعات 3 میلی متری تقسیم شد. پس از آن حلقه های نای ایزوله هر کدام از موش ها به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و در حمام بافتی حاوی محلول کربس اکسیژنه قرار گرفتند و فعالیت مکانیکی آنها به وسیله ترانسدیوسر مرتبط با سیستم پاورلب و بریدج آمپلی فایر ثبت گشت. در گروه آزمایش، عصاره هیدروالکلی زنجبیل با دوز3/0 میلی گرم بر میلی لیتر به حمام بافتی اضافه شد. به گروه کنترل نیز در شرایط یکسان، حلال عصاره اضافه گشت. سپس پاسخ مکانیکی هر کدام از گروه ها در حضور ایزوپرنالین و پروپرانولول به عنوان آگونیست و آنتاگونیست سیستم آدرنرژیک ثبت شد. داده ها با آزمون آماری تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در حضور عصاره هیدروالکی زنجبیل، فعالیت مکانیکی نای ایزوله نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت (05/0p<)، ولی پس از تزریق ایزوپرنالین و پروپرانولول، تفاوت معنی داری در فعالیت مکانیکی نای در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل دیده نشد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد، زنجبیل از طریق مسیرهای دیگر به جز سیستم آدرنرژیک بر روی شل شدگی نای ایزوله تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: سیستم آدرنرژیک، فعالیت مکانیکی، نای، زنجبیل
  • ذبیح الله خاکسار، ابراهیم توکل کوخدان صفحات 272-283
    زمینه و هدف
    نخاع شوکی از جمله مهم ترین بخش های سیستم اعصاب مرکزی است که در معرض اثرات ثانویه دیابت قرار دارد. گیاه شنبلیله دارای اثرات کاهنده قندخون می باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره دانه گیاه شنبلیله بر تغییرات ناحیه بازویی نخاع شوکی جنین 8 روزه موش های صحرایی دیابتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی شانزده قطعه موش صحرایی ماده سالم به طورتصادفی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. گروه ها شامل؛ کنترل سالم، کنترل دیابتی، کنترل دانه شنبلیله و درمان دانه شنبلیله بودند. از داروی استرپتوزوتوسین جهت دیابتی کردن موش ها استفاده شد. در روز هجدهم دوره بارداری روزانه دو قطعه از موش های ماده در هرچهار گروه بی هوش شده و جنین های آنها خارج شد و نمونه گیری از نخاع به عمل آمد. پس از به کار بردن تکنیک های بافت شناسی، پارامترهای بافتی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    وزن جنین های گروه کنترل دیابتی در مقایسه با سایر گروه ها به صورت معنی داری بیشتر بود(05/0>(p. کاهش معنی داری در قطر عرضی و عمودی نخاع و نیز کاهشی در تعداد نورون های ماده خاکستری نخاع در گروه کنترل دیابتی نسبت به گروه کنترل سالم وجود داشت(05/0>p).
    نتیجه گیری
    در اثر هیپرگلسیمی ناشی از دیابت مادری در دوران جنینی اختلال در تشکیل طبیعی نخاع ایجاد می شود و اختلال در نخاع موجب بروز ناهنجاری های مختلفی از جمله تغییر در شکل نخاع و تعداد نورون ها می شود. اختلالات به وجود آمده در دوران جنینی، پس از تولد باقی مانده و می تواند موجب عدم توانایی نوزاد در انجام برخی از فعالیت های بدنی شود.
    کلیدواژگان: شنبلیله، استرپتوزوتوسین، دیابت، نخاع شوکی
  • سیدعلی حسینی، حجت الله نیک بخت، محمد علی آذربایجانی صفحات 284-294
    زمینه و هدف
    با توجه به اثبات اثر عصاره زعفران و فعالیت بدنی مقاومتی به دیابت، هدف این مطالعه بررسی اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی برشاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 36 سر موش صحرایی نر بالغ صورت گرفت. پس از القاء دیابت موش های صحرایی به طور تصادفی به چهار گروه مساوی؛ تمرین مقاومتی (پنج روز در هفته، به مدت شش روز)، مصرف عصاره زعفران (روزانه 25 میلی گرم بر لیتر)، ترکیب تمرین مقامتی همراه با مصرف عصاره زعفران و کنترل تقسیم شدند. بعد از مدت زمان 6 هفته شاخص های گلایسمیک اندازه گیری شدند، داده ها با آزمون های آماری کلوموگروف اسمیرنوف، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گلوکز ناشتا در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل و پایین تر از گروه تمرین مقاومتی بود(014/0=p). هموگلوبین گلیکوزیله در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی پایین تر از گروه کنترل بود(001/0=p). مقاومت به انسولین در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی پایین تر از گروه کنترل بود(001/0=p).
    نتیجه گیری
    شش هفته تمرین مقاومتی و مصرف عصاره آبی زعفران به تنهایی برشاخص های گلایسمیک اثر معنی داری دارد، با وجود این مصرف مکمل آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی دارای اثر بیشتری بر کنترل گلوکز ناشتا می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، زعفران، گلوکز، هموگلوبین گلیکوزیله، مقاومت به انسولین، دیابت
  • کیامرث حسین زاده، علیرضا چوبینه، هاله قائم صفحات 295-304
    زمینه و هدف
    خستگی ناشی از کار به دلیل پیامدهای سوء بر سلامتی مورد توجه جدی می باشد. چک لیست توانایی فردی ابزاری برای اندازه گیری خستگی است. هدف این مطالعه تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی چک لیست توانایی فردی در جمعیت کاری ایران بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی به منظور تعیین روایی زبان شناختی، چک لیست توانایی فردی، به فارسی ترجمه شد. سپس نسخه فارسی به وسیله مترجم مجرب دیگری به انگلیسی برگردانده شد. ترجمه انگلیسی نسخه فارسی برای مقایسه با نسخه اصلی انگلیسی برای مولف ارسال گردید. پس از مقایسه و تائید مولف، در مطالعه ای پایلوت ضمن سنجش قدرت فهم جمعیت، نسخه نهایی پرسشنامه فارسی تهیه شد. به منظور ارزیابی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه چک لیست توانایی فردی، 200 نفر افراد شاغل در یک کارخانه تولید مواد آرایشی بهداشتی و نیز کارکنان اداری مراکز بهداشت شهر یاسوج مورد مطالعه قرار گرفتند. برای سنجش پایایی و ثبات درونی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن، روایی همگرایی مورد بررسی قرار گرفت. از روش آنالیز عاملی برای ارزیابی روایی پرسشنامه استفاده شد.
    یافته ها
    ضریب آلفای کرونباخ برای پایایی کل پرسشنامه86/0، خستگی ذهنی83/0، کاهش فعالیت72/0، کاهش تمرکز 59/0، و کاهش انگیزه 37/0 محاسبه شد. ضریب همبستگی اسپیرمن برای روایی پرسشنامه در محدوده 88/043/0 به دست آمد. بر اساس وزن عاملی به دست آمده، در حیطه های خستگی ذهنی و کاهش فعالیت پرسشنامه فارسی از روایی خوبی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی چک لیست توانایی فردی برای اندازه گیری خستگی در جمعیت کاری ایران از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است.
    کلیدواژگان: خستگی، چک لیست توانایی فردی، روایی، پایایی
  • افسانه وزین، مهدی حامدی صفحات 305-314
    زمینه و هدف
    عفونت با میکروارگانیزم های مقاوم در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان ها، شایع تر از سایر بخش های بیمارستانی می باشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین میزان دوز معین روزانه آنتی بیوتیک ها با الگوی مقاومت میکروارگانیزم های جدا شده از بیماران دچار عفونت بیمارستانی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی به مدت 9 ماه در سه بخش مراقبت های ویژه داخلی، نوروسرجری و جراحی بیمارستان نمازی شیراز انجام شد. جهت تعیین دوز معین روزانه از تعریف سازمان جهانی بهداشت استفاده شد. تعیین حساسیت میکروارگانیزم ها به آنتی بیوتیک ها به روشE test انجام شد. داده ها با آزمون آماری پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بالاترین میزان بروز عفونت بیمارستانی به ترتیب در بخش های مراقبت ویژه داخلی و سپس جراحی مشاهده شد. میزان کل آنتی بیوتیک مصرفی مورد بررسی در بخش مراقبت ویژه جراحی، داخلی و نوروسرجری بیمارستان نمازی بر اساس دوز معین روزانه به ازای هر 100 روز تخت اشغالی 29/100 بود. مصرف سفالوسپورین ها به خصوص سفالوسپورین های نسل سوم بیشترین میزان را داشت. میزان مقاومت میکروارگانیزهای گرم منفی همانند اسینتوباکتر، پسودوموناس و انتروباکتر، به سفتریاکسون به ترتیب100،100 و 4/82 درصد بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، بین میزان مصرف آنتی بیوتیکی و مقاومت میکرو ارگانیزم ها ارتباط وجود دارد. گرچه نقش متغیرهای دیگری غیر از میزان مصرف آنتی بیوتیک ها در ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی نباید نادیده انگاشته شود.
    کلیدواژگان: دوز معین روزانه، بخش مراقبت ویژه، آنتی بیوتیک، مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت بیمارستانی
  • صدرالله محرابی، مهرداد رضایی، مرضیه شهبازی پر، محمد ذوالعدل، مهدی جان نثار صفحات 315-326
    زمینه و هدف
    سنگ ادراری یکی از علل مهم موربیدیتی در کودکان است. هدف این مطالعه تعیین عوامل موثر در بروز سنگ ادراری در کودکان زیر 14 سال بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد شاهدی از بین کودکان زیر 14 سال مراجعه کننده به کلینیک شهید مفتح شهر یاسوج که تشخیص سنگ ادراری در آنان بر اساس دوبار سونوگرافی تایید شده بود، 48 کودک واجد شرایط انتخاب شده و به عنوان گروه مورد پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، محل و اندازه سنگ جهت ایشان تکمیل گردید. تعداد 48 نفر به عنوان گروه شاهد از کودکان سالم زیر 14 سال که جهت بررسی رشد و سلامتی به کلینیک مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. پارامترهای سرمی و ادراری موثر در سنگ سازی در دو گروه چک شده و داده ها با استفاده ازآزمون های آماری میانگین، مجذور کای و تست تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در 8/70 درصد کودکان گروه مورد سابقه مثبت خانوادگی سنگ ادراری وجود داشت. هیپرکلسیوری در 4/35 درصد هیپراگزالوری در 8/17درصد، هیپراوریکوزوری در 7/16 درصد و هیپوسیتراتوری در 6/13 درصد گروه مورد وجود داشت. میانگین میزان کلسیم ادرار در گروه مورد 47/0 و در گروه شاهد 24/. و میانگین میزان اسیداوریک ادرار در گروه مورد 91/0 و در گروه شاهد 54/0 بود(05/0>p).در 3/58 درصد سنگ های کلیه منفرد و 8/95 درصد اندازه 4 میلی متری و کمتر داشتند. شایع ترین علامت(1/58 درصد) هنگام مراجعه در کودکان مبتلا به سنگ ادراری بی قراری و سوزش حین ادرار کردن بود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، هیپرکلسیوری، هیپراوریکوزوری، هیپراگزالوری و سابقه مثبت خانوادگی از عوامل مهم سنگ ادراری کودکان بوده واغلب سنگ های کودکان کوچک تر از 4 میلی متر و منفرد می باشند.
    کلیدواژگان: سنگ ادراری، کودکان، هیپرکلسیوری
  • شریف مراغی، محمد جعفر یدید، مرجان شیخی، سیدمحمود لطیفی صفحات 327-336
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسموز یک عفونت انگلی مشترک بین انسان و حیوانات است و دارای گستردگی جغرافیایی وسیعی در سطح جهان می باشد. هدف این مطالعه تعیین فراوانی آنتی بادی های ضد توکسوپلاسما در دانشجویان دختر رشته مامایی و پرستاری بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی در سال 1390، 240 دانشجو به صورت تصادفی انتخاب شدند و از هر نفر 5 میلی لیتر خون گرفته شد. پس از سانتریفیوژ سرم آنها جهت یافتن آنتی بادی های ضد توکسوپلاسما به روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    فراوانی آنتی بادی های ضد توکسوپلاسمای IgG وIgM در کل دانشجویان به ترتیب 67/11 و 08/12 درصد بود. این آنتی بادی ها در دختران رشته مامایی به ترتیب 67/11 و 84/10 در صد و در دختران رشته پرستاری به ترتیب 67/11 و 33/13 در صد به دست آمد. 7 مورد (92/2 درصد) از نظر IgG و IgM مثبت بودند و دو مورد IgG مثبت و IgM در حد مرزی بود. بین مثبت بودن آنتی بادی ها و عواملی مانند؛ آب آشامیدنی مصرفی، مصرف فراورده های گوشتی، مصرف سبزیجات و نگهداری گربه ارتباط معنی داری مشاهده نشد(05/0
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که 92/87 درصد از دانشجویان آنتی بادی ضد توکسو پلاسما ندارند(سرونگاتیو) و با توجه به شرایط سنی مستعد ابتلای به توکسوپلاسموز می باشند و بایستی آموزش ها و توصیه های بهداشتی لازم به دانشجویان و دانش آموزان به منظور پیشگیری از ابتلای آنها در دوران بارداری داده شود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز، فراوانی، الایزا، دختران
|
  • Pages 252-260
    Background and Aim
    Chronic rhinosinusitis is a common diagnosis in children which affects the lives of patients and their families. The purpose of this study was to compare the effectiveness of adenoidectomy with adenotonsillectomy surgery in symptom’s changes in chronic rhinosinusitis in children less than 14 years of age.
    Methods
    In the present clinical trial، 60 patients less than 14 years of age with a diagnosis of chronic rhinosinusitis resistance to antibiotic were randomly divided into two identical groups. In one group، adenoidectomy، and on the other group، adenotonsillectomy was performed. Prior to surgery and one month after surgery، symptoms of rhinosinusitis were graded based on the visual analogue scale. After surgery the Waters X-ray was taken. Data were analyzed by independent t-test.
    Results
    In both groups، VAS changes in symptoms، headache، cough، postnasal discharge، bad breath، rhinorrhea، and nasal obstruction were significant before and after surgery (p. >0. 5). Also the mean change in VAS before and after surgery in adenotonsillectomy adenoidectomy was significant (p. >0. 5). In this study، reduction of clinical signs and symptoms of rhinosinusitis after adenoidectomy surgery was 100%، but the improvement of Waters X-ray findings was 53%. Reduction of signs and symptoms of rhinosinusitis after adenotonsillectomy surgery was 100%، but recovery process of waters radiographic of rhinosinusitis findings was 80%.
    Conclusion
    Adenotonsillectomy and adenoidectomy surgery were effective in improving of the process of sign and symptoms and radiologic findings in children with chronic rhinosinusitis; moreover; adenotonsillectomy surgery was more effective in improving symptoms and waters radiological findings.
    Keywords: Adenoidectomy, Adenotonsillectomy, Rhinosinusitis
  • Pages 261-271
    Background And Aims
    Due to the increasing interest in studying the plant extracts in various fields of biology، the aim of the present study was to investigate the effect of ginger extract interaction and adrenergic system on the mechanical activity of the a rat’s isolated trachea.
    Methods
    In this experimental study، 15 adult male rats were anesthetized after adaptation to environment. Afterwards، the trachea was removed and divided into 3 mm segments. The isolated tracheal rings of each mouse were divided into control and experimental groups. Next، they were put in tissue baths containing oxygenated Krebs solution، and their mechanical activity were recorded by the transducer and bridge amplifier system. In the experimental group، hydroalcoholic extract of ginger (0. 5 mg/ ml) was added to the tissue bath. In the same conditions، the solvent extract was added to the control group. At the end، the mechanical response of each group in the presence of propranolol and isoprenaline as agonist and antagonist adrenergic system were recorded. The gathered data were analyzed by the paired t-test.
    Results
    In the presence of hydroalcoholic extract of ginger، the mechanical activity of isolated trachea was significantly decreased compared to the controls (p < 0. 05). However، after injection of isoprenaline and propranolol، a significant difference in the mechanical activity of the trachea was observed in the experimental group compared to the control group (p < 0. 05).
    Conclusion
    This study showed that the ginger has effects on isolated tracheal relaxation via other routes، except the adrenergic system.
    Keywords: Adrenergic system, Mechanical activity, Trachea, Ginger
  • Pages 272-283
    Background and Aim
    Diabetes can affect the spinal cord، an important part of the central nervous system. Fenugreek seed has been suggested to have potential antidiabetic effects. This study was conducted to assess the effects of Fenugreek seed extract (trigonella foenum-graecum) on fetal spinal cord structure، specifically in the brachial enlargement cord in an 18-day old fetus of diabetic mothers treated with extracts in comparison with the control groups'' mothers.
    Methods
    In the present cross-sectional study، sixteen healthy female rats were randomly divided into four equal groups: Healthy control، Diabetes control، Fenugreek control، Fenugreek treatment. Diabetes was induced by intraperitoneal injection of Streptozotcin (50 mg/kg). All four groups became pregnant by natural mating. After formation of the nervous system، two fetuses from each group were expelled by cesarean after performing anesthesia on the animals on 18th day of pregnancy; furthermore their brachial enlargement spinal cord samples were taken. Finally، the tissue sections were prepared by routine procedures and diverse histological parameters were examined. The collected data were analyzed by one-way ANOVA.
    Results
    results showed that fetal body weight on the diabetic control group was significantly higher compared to the other groups (P≤ 0/05). Moreover، significant reductions in the transvers and vertical diameters in central channel of the spinal cord and as well in the number of neurons of the spinal cord gray matter in the diabetic control groups in comparison with the other groups were observed (P≤0/05).
    Conclusion
    The hyperglycemic effect of maternal diabetes during fetal period causes abnormalities، especially in the brachial enlargement of spinal cord، including changes in the spinal cord and neurons number in the gray matter. Disorders occurring in the prenatal remains and may perhaps cause lack of ability to perform certain physical activities.
    Keywords: Fenugreek, Streptozotocin, Diabetes, Spinal Cord
  • Pages 284-294
    Background and Aim
    According to the proven effectiveness of saffron resistance and physical activity on diabetes، the aim of this study was to evaluate the effect of glycemic indexes of saffron combined with resistance training on streptozotocin induced diabetic rats.
    Methods
    The present experimental study was conducted on 36 adult male rats. After induction of diabetes، the rats were randomly divided into four equal groups، resistance exercise (five days a week، for six days) and saffron extract (25 mg/L daily)، resistance exercise combined with saffron extract and control groups. After a period of six weeks، glycemic indexes were measured. The gathered data were analyzed by klomogrov – Smirnov، one-way ANOVA and Tukey tests.
    Results
    The results showed that fasting glucose in saffron aqua extract combined with resistance training group was significantly lower than both control and the RT groups (p=0،014). Glycosylated hemoglobin group of saffron combined with resistance training was lower than the control group (p=0. 011). Insulin resistance combined with resistance training in saffron aqua extract was lower than the control group (p=0. 011).
    Conclusion
    Six weeks of resistance training and consumption of saffron alone had a significant effect on glycemic indexes. However، saffron supplements with resistance training had a greater effect on control of fasting blood glucose.
    Keywords: resistance training, saffron, glucose, HbA1C, insulin resistance, diabetes
  • Pages 295-304
    Background and Aim
    Significant attention is paid towards Work-related fatigue for its adverse health effects. The Checklist for Individual Strength (CIS) is an instrument for measuring fatigue. The aim of this study was to determine the reliability and validity of the Persian version of an Iranian working population in the checklist individual strength.
    Methods
    In this cross-sectional study، in order to determine the linguistic validity، the CIS was translated into Persian. The Farsi version was translated into English by another professional translator. Farsi to English translation of the original English version was sent to the author for comparison. After comparison and verification by the author، the final version of the P-CIS was prepared in a pilot study to assess the strength of understanding. In order to evaluate the reliability and validity of the P-CIS، 200 people working in a cosmetics factory along with office employees at Yasuj health centers were studied. To assess reliability and internal consistency of the questionnaire، Cronbach''s alpha coefficient was used. Using the Spearman correlation coefficient، convergent validity was examined. Validity was assessed through factor analysis.
    Results
    The Cronbach''s alpha coefficient of reliability of the total questionnaire، mental fatigue، reducing activity، reducing of the concentration، and reduction of motivation were 0. 86، 0. 83، 0. 72، 0. 59، and 0. 37 respectively. Spearman correlation coefficients were obtained for the validity range of 0. 43-0. 88. Based on the weight factor obtained in the aspect of mental fatigue and reduced activity of the P-CIS showed acceptable validity
    Conclusion
    The P-CIS had satisfactory linguistic validity and psychometric properties for measuring fatigue in the Iranian working population.
    Keywords: Fatigue, Checklist Individual Strength (CIS), Validity, Reliability
  • Pages 305-314
    Background and Aim
    Infection with resistant microorganisms in intensive care units (ICUs) is more prevalent than other parts of the hospital. The aim of this study was to determine the relationship between the daily dose of the antibiotic resistance and patterns of microorganisms isolated from patients with nosocomial infections.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in a period of 9 months in three wards of ICU، internal medicine، neurosurgery of Namazi Hospital of Shiraz. The World Health Organization definition was used for determining the daily Dose. The sensitivity test of microorganisms to antibiotics was determined by E-test. The collected data were analyzed with Pearson test.
    Results
    The highest incidences of nosocomial infection were observed in intensive care medicine and surgery، respectively. The total amount of consumed antibiotics were seen in intensive care of surgery، internal medicine and neurosurgery were 100. 29 DDD/100 bed days. Uses of cephalosporins، especially third generation cephalosporins show the highest amount. The resistance rate of gram-negative bacteria such as Acinetobacter، Pseudomonas and Enterobacter to ceftriaxone were100، 100 and 82. 4% respectively.
    Conclusion
    The results of study showed that there was a relationship between antibiotic consumption and resistance of microorganisms. Although other variables than the antibiotic consumption causing antibiotic resistance should not be ignored.
    Keywords: Defined daily dose, Intensive care unit, Antibiotics, Antibiotic resistance, Nosocomial infection
  • Pages 315-326
    Background and Aim
    Urinary stone is one of the important causes of morbidity among children. The aim of this study was to determine the effective factors of Pediatric Urolithiasis in Children under the age of 14.
    Methods
    In this case-control study، among children under 14 years of age referring to the Shahid Beheshti Clinic of Yasuj with the diagnosis of urolithiasis confirmed twice by ultrasound، 48 children were selected as eligible cases for the questionnaire containing demographic information، the location، and size of the stone were completed. Of 48 healthy children younger than 14 years referring to the clinic for evaluation of growth and health were selected as the control group. Affecting parameters of serum and urinary stone formation in both groups were controlled. The collected data were analyzed by using statistical mean tests، chi-square and t-tests.
    Results
    In 70. 8% of the group case، children had a positive family history of urolithiasis. Hypercalciuria، Hyperoxaluria، hyperuricosuria، and Hypocitraturia were found 35. 4%، 17. 8%، 13. 6%، and 13. 6% in group case respectively. Mean urinary calcium level of the case group was 0. 47 and in controls، 0. 24. The mean urinary uric acid level of the case group was 0. 91 and for the control was 0. 54 (05/0> p). In 58. 3% of the cases، a single kidney stone was seen and in 95. 8% of the cases، the size of 4 mm or less were observed. The most common symptoms of urolithiasis (58. 1%) at admission were restlessness and irritation during urination.
    Conclusion
    According to the results of study، Hypercalciuria، Hyperoxaluria، Hyperuricosuria and positive family history are the major cases of urinary stones in children which are often individual with the size of 4 mm.
    Keywords: urolithiasis, children, hypercalciuria
  • Pages 327-336
    Background and Aim
    Toxoplasmosis is a common parasitic infection among humans and animals، with worldwide prevalence. The aim of this study was to determine the prevalence of anti-Toxoplasma antibodies in midwifery and nursing students.
    Methods
    In the present cross-sectional study conducted in 2011، 240 students were randomly selected. Then، 5 ml of blood sample was collected from each student. After centrifugation، the blood serum were detected and tested for antibodies against Toxoplasma gondii by ELISA. The collected data was analyzed by chi-square test.
    Results
    The frequency of anti- Toxoplasma (IgG، IgM) antibodies in all students were 11. 67% and 12. 08% respectively. This frequency for midwifery students were 11. 67% and 10. 84، and in nursing students were 11. 67% and 13. 33% respectively. Seven cases (2. 92%) were positive for both IgG and IgM and 2 cases were positive for IgG، and IgM was on the borderline. Between positive antibodies and factors such as drinking water، consumption of meat products، vegetables and cats holding no significant association was seen (p <0. 05)
    Conclusion
    The results of this study indicated that 78. 92% of the students were sero- negative and at high risk of infection. Due to the age of these students، they should be instructed to prevent congenital toxoplasmosis during pregnancy.
    Keywords: Toxoplasmosis, Frequency, ELISA, Girls