فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دوازدهم شماره 6 (پیاپی 53، شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحات 415-416
  • حبیب الله جوهری، اسفندیار شریفی، فاطمه دلیرنسب، وحید حمایت خواه، حسین کارگر، مریم نیک پور صفحات 417-424
    زمینه و هدف
    زنجبیل به علت انواع ترکیبات فعالش، خصوصیات مختلف فارموکولوژیکی دارد. این تحقیق با هدف بررسی اثر حفاظتی ترکیبات مختلف عصاره هیدرو الکلی زنجبیل، روی آسیب های وارده به کلیه موش های صحرایی مسموم شده با سرب انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 70 سر موش صحرایی نابالغ به هفت گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول، کنترل بدون دریافت هیچ ماده ای،گروه دوم، شاهد به میزان 1/0 میلی لیتر آب مقطر دریافت نموده گروه سوم سرب با دوز 6/0 گرم در لیتر، گروه چهارم فقط 2 گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی زنجبیل، گروه های 5، 6، 7 میزان 6/0 گرم در لیتر، سرب و به ترتیب دوزهای 5/0، 1، 2 گرم بر لیتر عصاره هیدروالکلی زنجبیل دریافت نمودند. مصرف ترکیبات به صورت خوراکی در 10 روز متوالی انجام شد. غلظت پلاسمایی اسید اوریک، اوره، کراتیین، سدیم و پتاسیم اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری t -test تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده، غلظت سرمی اسید اوریک، کراتینین و پتاسیم در میزان 1 و 2 گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی زنجبیل در گروه های تجربی، کاهش معنی داری را نسبت به گروه سرب نشان داده است (05/0≥ p) و غلظت سرمی سدیم، در میزآن های 5/0، 1 و 2 گرم بر کیلوگرم در گروه تجربی افزایش معنی داری را نسبت به گروه سرب نشان داده است) 05/0≥ p).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی زنجبیل بر روی سلول های کلیه موش صحرایی نابالغ مسموم شده با سرب به طور معنی داری، دارای اثر حفاظتی بوده و اثرحفاظتی آن عمدتا مربوط به ترکیبات فنلی و اتانولی موجود در آن می باشد که موجب خنثی کردن رادیکال های آزاد و تحریک ترمیم سلول های کلیوی به واسطه خواص آنتی اکسیدانی آن می شود.
    کلیدواژگان: سرب، کلیه، زنجبیل، سرم، موش صحرایی
  • محمدحسن مصحفی، نگار محمدحسینی، فرشته صفاری، شکوه ارجمند، بهنام فرمان آرا، علیرضا فرومدی صفحات 425-436
    زمینه و هدف
    فلوروکینولون ها دسته وسیعی از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف هستند که برای درمان عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرند. مقاومت به داروهای ضد باکتریایی در حال گسترش است، پس دستیابی به داروهای ضد میکروبی جدید و درک مکانیسم عمل آن ها حیاتی است. مکانسیم اثر این داروها از طریق مهار آنزیم DNA - ژیراز، توپوایزومراز IV و توپوایزامراز II می باشد. تعویض بر موقعیت 7، نقش کلیدی را در این مکانسیم بازی می کند. هدف از این تحقیق، سنتز و بررسی اثرات ضد میکروبی مشتقات جدیدی از گتی فلوکساسین، که حاصل از تعویض بر موقعیت 7 کینولون است، می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، دسته ای از مشتقات فنیل اتیل گتی فلوکساسین (-N 2- اکسو و 2- اکسی ایمینو -2- فنیل اتیل گتی فلوکساسین)، سنتز شده و در مقابل تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی استاندارد، با استفاده از روش رقیق سازی در آگار تست شدند.
    یافته ها
    در میان ترکیبات تست شده، آنالوگ هایی از گتی فلوکساسین (2e و 4e)، در مقایسه با گتی فلوکساسین، سیپروفلوکساسین و سایر ترکیبات سنتز شده، اثرات ضد میکروبی قابل توجه بر باکتری های گرم مثبت داشتند. این ترکیبات بر باکتری های گرم منفی اثر ضد میکروبی قابل توجه نداشتند.
    نتیجه گیری
    وجود استخلاف 2و4- دی کلرو بر روی حلقه بنزن در ترکیبات 2e و 4e باعث افزایش اثر ضد میکروبی آن ها شده است. در مجموع، ترکیبات مورد آزمایش اثر ضد میکروبی قابل توجهی نسبت به سیپروفلوکساسین و گتی فلوکساسین بر روی باکتری های گرم مثبت نشان دادند، ولی بر روی باکتری های گرم منفی این اثر قابل توجه نمی باشد.
    کلیدواژگان: فلوروکینولون ها، گتی فلوکساسین، اثرات ضد میکروبی
  • علی غلامی، میترا رضااف، محمد تقی شاکری، اکرم گازرانی، مجید خجسته پور صفحات 437-446
    زمینه و هدف
    سزارین یک روش مداخله ای می باشد که در موقعیت های خاصی باعث نجات جان مادر و کودک می شود ولی دارای عوارض جانبی بالقوه ای برای آن ها می باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان تمایل به سزارین و عوامل موثر بر آن در زنان باردار شهرستان نیشابور که دارای سابقه زایمان واژینال بوده اند انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعهٴ مقطعی بر روی کلیه زنان باردار (دارای سابقه زایمان واژینال) تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان نیشابور در اسفند ماه 1389 انجام شده است. داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه با زنان باردار و استفاده از پرونده های بهداشتی آن ها جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون تی مستقل و مدل رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان مورد بررسی (615 نفر) در زمان بارداری 15/5±27/30 (دامنه سنی 18 تا 47 سال) بود. پانصد و پنجاه و هشت نفر (7/90%) از زنان باردار مورد بررسی، تمایل به زایمان واژینال و 57 نفر (3/9%) تمایل به زایمان سزارین داشتند. بعد از استفاده از مدل رگرسیون لجستیک چندگانه، رابطه آماری معنی داری بین ترس از زایمان در زن باردار (001/0> p)، شغل همسر زن باردار (002/0= p) و محل زندگی (001/0> p) با تمایل زن باردار به سزارین مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشاهده شد تمایل زنان باردار (دارای سابقه زایمان واژینال) به انجام زایمان سزارین در مقایسه با زایمان واژینال در سطح پایینی می باشد. با این وجود، لازم می باشد که زنان باردار قبل از انتخاب نوع زایمان با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنند.
    کلیدواژگان: زایمان سزارین، سابقه زایمان واژینال، بارداری
  • فاطمه ترکاشوند، فاطمه جعفری، محسن رضاییان، محمود شیخ فتح الهی صفحات 447-460
    زمینه و هدف
    کودک آزاری از جمله مشکلات عمده بهداشتی و اجتماعی در تمام کشورهاست که متاثر از مجموعه ای از عوامل فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی و برخی ویژگی های کودکان می باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین شیوع کودک آزاری و برخی عوامل جمعیت شناختی مرتبط با آن در دانش آموزان مقطع سوم راهنمایی شهر زنجان طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1390 انجام شد. تعداد 410 دانش آموز با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه کودک آزاری ساختار یافته ISPCAN Child Abuse Screening Tool Children''s Version (ICAST-C) بود. با مراجعه به هر یک از مدارس انتخابی، پرسش نامه ها بین دانش آموزان توزیع و پس از تکمیل جمع آوری شد. ارتباط بین متغیرها با آزمون مجذور کای و آزمون مجذور کای برای روند بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد حدود 78% از دانش آموزان آزار عاطفی، 56% آزار جسمی و 39% غفلت را گزارش کردند. آزار عاطفی رابطه مستقیم با تعداد فرزندان خانواده و سن مادر و رابطه معکوس با رتبه تولد و تحصیلات پدر نشان داد (050/0 p ≤). آزار جسمی با فوت یکی از والدین و تعداد فرزندان خانواده رابطه مستقیم و با سن مادر رابطه معکوس نشان داد (050/0 p<). ارتباط مستقیم بین غفلت با جنسیت، تعداد فرزندان خانواده و رتبه تولد مشاهده شد (050/0 p<).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان دهنده شیوع بالای کودک آزاری به ویژه آزار عاطفی در دانش آموزان این مقطع می باشد. لازم می نماید با آموزش های لازم به والدین در زمینه شیوه های تربیتی صحیح، در جهت کاهش کودک آزاری گام برداشت.
    کلیدواژگان: کودک آزاری، دانش آموزان سوم راهنمایی، آزار عاطفی، آزار جسمی، غفلت
  • دادالله شاهی مریدی، مجید ملاحسینی، رضا وزیری نژاد، محمود شیخ فتح الهی صفحات 475-486
    زمینه و هدف
    زانو بیشتر از مفاصل دیگر مبتلا به استئوآرتریت می شود. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر لیزر کم توان و فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% در درمان استئوآرتریت زانو بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسو کور در درمانگاه فیزیوتراپی فاطمیه رفسنجان در سال 91-1390 انجام گرفت. نود بیمار مبتلاء به استئوآرتریت زانو به طور تصادفی به سه گروه مساوی 30 نفری تقسیم شدند و تحت بررسی سه روش لیزر، فنوفورزیس هیدروکوتیزون 1% و پلاسبو به مدت 10 جلسه قرار گرفتند. ارزیابی درد، التهاب و حرکات زانو از طریق مقیاس آنالوگ بصری، گونیامتر و متر نواری در طی جلسات اول، پنجم و دهم بررسی گردید. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دو طرفه با اندازه گیری مکرر و آزمون مقایسات زوجی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که لیزر در مقایسه با فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% به مدت 10 جلسه در کاهش درد در حالت حرکت و استراحت زانو موثرتر بود (001/0 p<). در رابطه با بهبودی حرکات زانو، لیزر و فنوفورزیس هر دو موثرتر از پلاسبو بودند (001/0 p<) ولی با هم تفاوت معنی دار نداشتند (869/0= p). لیزر(421/0= p) و فنوفورزیس (713/0= p) در کاهش التهاب زانو، موثرتر از پلاسبو نبودند.
    نتیجه گیری
    از یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که لیزر به مدت 10 جلسه می تواند درد ناشی از استئوآرتریت زانو را در مقایسه با فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% کاهش دهد. ولی در بهبودی حرکات زانو هر دو روش (لیزر و فنوفورزیس) موثر بودند.
    کلیدواژگان: لیزر کم توان، فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1%، استئوآرتریت زانو، درمان
  • زهرا مولانا، فریبا اصغرپور*، طیبه رمضانی صفحات 489-494
    زمینه و هدف

    عفونت مجاری ادراری از شایع ترین بیماری های باکتریایی در انسان می باشد که بر اساس آمار های موجود در بین 50 – 30% افراد گزارش شده است. تجویز بی رویه آنتی بیوتیک ها موجب افزایش مقاومت در درمان می باشد. این تحقیق، جهت تعیین فراوانی و الگوی آنتی بیوتیکی عوامل باکتریال ایجاد کننده عفونت ادراری در بیماران مراجعه کننده به آزمایشگاه رازی بابل در طی مدت دو سال انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، نمونه ادرار ارسال شده طی سال های 88-1387 به آزمایشگاه رازی بابل پس از کشت ادرار و تشخیص گونه ها، از طریق الگوی آنتی بیوگرام، طبق استاندارد های کمیته ملی معیارهای آزمایشگاهی بالینی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از میان 14320 نمونه مورد بررسی، نتیجه کشت تعداد 770 بیمار (4/5%) مثبت بود. اشرشیاکلی با (6/48%)، کلبسیلا با (9/17%) و انتروباکتر با (1/17%)، شایع ترین ارگانیسم های عامل عفونت ادراری بودند. بیشترین موارد حساسیت و مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های مورد استفاده در میان ارگانیسم های مولد عفونت دستگاه ادراری، به ترتیب سیپروفلوکساسین و آمپی سیلین بوده است.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که باسیل های گرم منفی بویژه اشرشیاکلی از عوامل مهم باکتریال ایجادکننده عفونت ادراری در این منطقه می باشند. اکثر باکتری های جدا شده نسبت به آنتی بیوتیک های رایج از قبیل آمپی سیلین مقاومت بالایی را نشان دادند.

    کلیدواژگان: عفونت ادراری، عوامل باکتریال، آنتی بیوتیک، مقاومت
  • علی باقریان، مصطفی صادقی، حمید بخشی صفحات 495-502
    زمینه و هدف
    ارزیابی وضعیت تحصیلی دانش آموختگان، جهت بررسی کیفیت نظام آموزشی مهم و ضروری است. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت تحصیلی دانش آموختگان دندانپزشکی رفسنجان، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی به صورت سرشماری، روی دانش آموختگان ورودی های 1381-1376 انجام گرفت و اطلاعات افراد شامل سن، جنسیت، سال ورود به دانشگاه، سهمیه ورودی، معدل علوم پایه، نمره امتحان جامع علوم پایه، نمرات نظری و عملی دوره های بالینی ثبت گردیدند. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و همبستگی درونی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمرات 101 دانش آموخته دندانپزشکی [69 دختر (3/68%)، 32 پسر (7/31%)] ارزیابی شدند. میانگین و انحراف معیار معدل علوم پایه، دوره بالینی، کل دوره و نمره آزمون جامع علوم پایه به ترتیب 31/1±46/15، 01/1±29/16، 06/1±99/15 و 77/16±22/145 بدست آمد. تفاوت معنی داری بین دختران و پسران به لحاظ معدل علوم پایه (02/0 p=) وجود داشت. همچنین تفاوت معنی داری بین میانگین معدل کل (014/0 p=) و میانگین نمره امتحان جامع علوم پایه (005/0 p=) بر حسب سال ورود به دانشگاه وجود داشت. بیشترین و کمترین میانگین نمرات به ترتیب مربوط به سهمیه مناطق و ایثارگر بود. بین سن و فاصله اخذ دیپلم تا ورود به دانشگاه با معدل دوره های بالینی همبستگی معنی داری وجود داشت (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، سن، فاصله اخذ دیپلم تا ورود به دانشگاه، جنسیت، سهمیه ورودی از جمله عوامل مهم و موثر بر وضعیت تحصیلی است؛ بنابراین، لزوم انجام مطالعات گسترده تر و آینده نگر در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: وضعیت تحصیلی، دانش آموخته دانشکده دندانپزشکی، آموزش دندانپزشکی
|
  • M. Rezaeian Pages 415-416
  • H. Johari, E. Sharifi, F. Delirnasab, V. Hemayatkhah, H. Kargar, M. Nikpoor Pages 417-424
    Background And Objectives
    Ginger has pharmacological properties because of its active compounds. The aim of research was to assess the damages on poisoned rat’s kidney by lead using protective effect of different aqueous-alcoholic ginger extract.
    Materials And Methods
    In this experimental study the immature rats were divided into 7 groups of 10. The first group، control، without receiving any substances، the second group، sham، received 0. 1 ml distilled water، the third group، with only lead، receiving 0. 6gr/l/bw، forth group just received 2 gr/kg ginger alcoholic- water extract، the 5th، 6th، 7th received 0. 6gr/l /bw lead and 0. 5، 1، 2gr/l /bw ginger aqueous-alcoholic extract، respectively. The animals were fed with the given compounds for the 10 successive days. Plasma were evaluated for the concentration of uric acid، urea، creatinine، sodium and potassium. T-test was used for data analysis.
    Findings
    According to the results، the serum levels of uric acid، creatinine and potassium showed significant reduction in the concentration of 1، 2 gr/kg/bw as compare to lead (p ≥ 0. 05) and sodium levels showed significant increase in concentration of 0. 5، 1، 2 gr/kg comparing to lead treated animals (p ≥ 0. 05).
    Conclusion
    Aqueous-alcoholic extract of ginger on the kidney cells of poisoned immature rats by lead had a profound protective effect which is mainly due to ethanol and phenol components which lead to neutralize the free radicals and stimulation of kidney cells to repair because of its antioxidant properties.
    Keywords: Lead, Kidney, Ginger, Serum, Rat, HydroAlcohol
  • M.H. Moshafi, N. Mohammadhosseini, F. Saffari, Sh. Arjomand, B. Farmanara, A. Foroumadi Pages 425-436
    Background And Objective
    Fluoroquinolones are an important group of antimicrobial agents that are used widely in the treatment of various infectious diseases. Because resistance to antimicrobial drugs is widespread، new antimicrobial and understanding of their mechanisms of action are vital. The mechanism of action of these drugs is mediated by inhibition of DNA gyrase، topoisomerase II، IV. Here، substituent on the 7-position would play a key role. The aim of this study was the synthesis and evaluation of antimicrobial effects of new derivatives of Gatifloxacin، derived from substitution on the 7-position of quinilone.
    Materials And Methods
    In this laboratoty study، a series of gatifloxacin derivatives (2-oxo and 2- oxyimino-2-phenyl ethyl derivative s) were synthesized and evaluated for in-vitro antibacterial activity against a panel of standard gram positive and gram negative bacteria، using conventional agar dilution method.
    Results
    Among the tested compounds، in comparison with Ciprofloxacin، Gatifloxacin and other synthesized compounds، some analogues of Gatifloxacin (2e and 4e) was the most potent against gram positive bacteria. These compounds had no significant antibacterial activity against gram negative bacteria.
    Conclusion
    The presence of 2،4-dichloro on benzene ring could increase the antibacterial activity of those compounds. Totally، in comparison with Ciprofloxacin and Gatifloxacin، the tested compounds had the most potent antibacterial activity against gram positive bacteria. All compounds showed no significant activity against gram-negative bacteria.
    Keywords: Florouquinolones, Gatifloxacin, Antibacterial activity
  • A. Gholami, M. Rezaof, M.T. Shakeri, A. Gazerani, M. Khojastehpour Pages 437-446
    Background And Objective
    C esarean is a life saving intervention for mother and baby in certain circumstances، but it has adverse effects on both. of them. The objective of this study was to investigate pregnant women ''s preference rate to cesarean delivery and factors associated with it، with special emphasis on pregnant women ''s preference with previous vaginal delivery.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on all pregnant women (who had previous vaginal delivery) that supported by Neyshabur health care centers from 20 Feb، 2011 to 20 March، 2011. Data collection was formed via face-to-face interview with pregnant women and also use of health folders and then analyzed with use of t-independent test and logistic regression model.
    Results
    The mean age of the pregnant women (615 persons) at time of survey was 30. 27±5. 15 (Range: 18-47). In total، 558 (90. 7%) preferred vaginal delivery and 57 (9. 3%) cesarean delivery. After use of multiple logistic regression، there was a statistically significant relation between preference for cesarean delivery and the following variables: fear of delivery (p<0. 001)، Spouses′ occupation of pregnant women (p=0. 002) and Local residence (p<0. 001).
    Conclusion
    The result indicated that the pregnant women who had previous history of vaginal delivery had less desire to undergo cesarean delivery in their subsequent pregnancy. Nonetheless، consultation with an obstetrician is necessary before the selection of delivery type.
    Keywords: Cesarean Delivery, Vaginal Delivery, Pregnancy
  • F. Torkashvand, F. Jafary, M. Rezaeian, M. Sheikh Fathollahi Pages 447-460
    Background And Objectives
    Child abuse is one of the major health and social problems in all countries whichis affected by factors including cultural، social، family، and some characteristics of children. This study aimed to determine the prevalence of child abuse and some related demographic factors among pupils in the third grade of guidance school in Zanjan.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2011. A total of 410 students were selected by multistage random sampling. The structured child abuse questionnaire from ISPCAN Child Abuse Screening Tool Children''s Version (ICAST-C) was utilized. Questionnaires were distributed among the students of the selected schools and collected after being completed. To examine the relationship between variables، chi-square test and chi-square test for trend were performed.
    Results
    The results revealed that about 78% of pupils reported emotional abuse، 56% physical abuse and 39% reported neglect. Emotional abuse exhibited positive associations with number of siblings and mother''s age، and negative associations with birth order and father''s education (p≤0. 05). Physical abuse suggested direct associations with death of one of parents and number of siblings، while it showed an indirect association with mother''s age (p<0. 05). A Statistically significant positive associations between neglect and gender، number of siblings and birth order (p<0. 05) were found.
    Conclusion
    The findings indicate a high prevalence of child abuse، particularly emotional abuse among the pupils of the study، which necessitates education and training of parents thtough proper training courses in order to take steps to reduce child abuse.
    Keywords: Child abuse, Guidance school students, Emotional abuse, Physical abuse, Neglect, Zanjan
  • E. Dehghan, H. Dashti, A. Baghizadeh Pages 461-474
    Background And Objectives
    Streptococcus Pyogene s causes Impetigo، Scarlet fever and Angina. Marsh mallow (Althaea officinalis) is one of medicinal plants in old medicine that has been used for curing the above diseases. Due to health problems related to antibiotics such as drug resistance and disease relapse، this study was conducted to investigate antibacterial activity of ethanol marshmallow root extracts collected from different regions of Iran.
    Materials And Methods
    In a laboratory study that was conducted in 2012، Roots of Althaea officinalis collected from regions Qom، Tehran، Yazd، Anar، Zarand، Esfahan، Arak، Naien، Mahan and Baft and then Extraction procedure was carried out by Maceration method with ethanol then Effect of Different extract concentrations and regions on bacterial growth were compared with one and two-way analysis of variance. Paired means comparison was performed using Duncan''s method and MIC of extracts was determined.
    Results
    Ethanol root extracts had antibacterial activity and inhibition zone had logarithmic response with increase of extract concentration. The highest inhibition zone was in concentration of 200 mg/ml and concentration of 50 mg/ml of yazd extract had same as Penicillin effect. The extract from Yazd region had Minimum of MIC with maximum of antibacterial activity and the extract of Tehran region had Minimum antibacterial activity and there wasn’t any activity from Arak extract.
    Conclusion
    Results show the effect of extract concentration and region of plant growth on bacterial growth. Therefore، to achieve the best therapeutic effect these issues should be considered.
    Keywords: Old medicine, Root of Althaea officinalis, Ethanol extract, MIC, Antibiotic, Streptococcus Pyogenes
  • D. Shahimoridi, M. Mollahossini, R. Vazirinejad, M. Sheikh Fathollahi Pages 475-486
    Background And Objectives
    Knee is affected to osteoarthritis more than any other joints. The aim of this study was to compare the effects of low power laser with %1 HcP in treatment of knee osteoarthritis.
    Materials And Methods
    This double blinded clinical trial study was performed in Fattemieh physiotherapy clinic of Rafsanjan during 2011-2012. Ninety patients who were suffering from osteoarthritis of knee were divided randomly into three equal groups. The first group received laser، the second group was treated by %1 HcP and the third group received placebo. Intensity of pain، improvement of movement and inflammation were assessed during 1st، 5th and 10th sessions. Pain intensity، movement and inflammation were evaluated by Visual Analogue Scale (VAS)، goniameter and meter، respectively. Data were analyzed using two-way repeated measures ANOVA، followed by Tukey''s multiple comparisons test.
    Results
    Findings showed that 10 sessions of laser can be more effective than %1 HcP in reduction of pain in state of rest and movement of knee osteoarthritis (p<0. 001). In relation to knee joint movements، laser and %1 HcP were more effective than placebo (p<0. 001)، but they did not reveal any significant difference. Laser (p=0. 421) and %1 HcP (P=0. 713) were no more effective than placebo in reducing the inflammation of knee.
    Conclusion
    It can be concluded that 10 sessions of laser could be more effective than %1 HcP in reduction of pain of knee osteoarthritis، but in the improvement of movements both of them (laser and %1 HcP) could be effective.
    Keywords: Low Power Laser, %1 Hydrocortisone Phonophoresis (HcP), Knee Osteoarthritis, Treatment
  • Z. Moulana, F. Asgharpour, T. Ramezani Pages 489-494
    Background And Objectives

    Urinary tract infections (UTI) are the most common bacterial diseases in humans which it has been reported to involve between 30-50% of population according to current statistics. The indiscriminate use of antibiotics increases the resistance to treatment of urinary tract infections. This study was designed to detect the bacterial causing agents in urinary tract infections in patients referred to Razi laboratory in Babol (Iran) during 2 years.

    Materials And Methods

    This cross- sectional study was carried out on total of 14320 urine samples during the years (2008-2009). After the culture and diagnostic of bacterial agents، antimicrobial pattern testing was performed by disk diffusion method according to NCCLS standards.

    Results

    Amoung 14320 samples، 770 (5. 4%) patients had positive cultures. The most common cause of urinary tract infections were E. coli (48. 6%)، Kelebsiella (17. 9%) and Enterobacter (17. 1%) respectively. Drug susceptibility assay revealed that ciprofloxacin was the most sensitive antibiotic agent and ampicillin was the most resistant antibiotics.

    Conclusion

    Our study showed that gram-negative bacilli، especially Ecoli is dominant bacterial agents that causes urinary tract infections in this region. Most isolated species showed a high resistance to common antibiotics like Ampicillin.

    Keywords: Urinary tract infections, Bacterial agents, Antibiotics, Resistance
  • A. Bagherian, M. Sadeghi, H. Bakhshi Pages 495-502
    Background And Objectives
    Assessment of educational status is important and essential in order to survey the quality of educational systems. This study was performed to determine the educational status of Rafsanjan''s dental school graduates who had entered the university in the years 1997 to 2002.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out by census sampling and subjects'' information including age، entrance year to university، gender، university entrance ranking and allocation، grade-point average (GPA) of basic sciences، basic sciences comprehensive exam، didactic and practical scores of clinical courses were extracted. Data were analyzed by independent t-test، one way ANOVA، Pearson correlation coefficient and inter-item correlation tests.
    Results
    The scores of 101 dental school graduates [69 girls (68. 3%)، 32 boys (31. 7%)] were assessed. The mean and SD of GPA of basic sciences، clinical courses، total courses and scores of basic sciences comprehensive exam were 15. 46±1. 31، 16. 29±1. 01، 15. 99±1. 06 and 145. 22±16. 77، respectively. There was only significant difference in GPA of basic sciences between girls and boys (p=0. 02). Also، there were significant differences between GPA of total courses (p=0. 014) and scores of basic sciences comprehensive exam (p=0. 005) with entrance year to the university. The highest and lowest of average scores were related to the zones and Shahed allocations، respectively. There were significant correlations between age and time of high school graduation to entrance to the university with GPA of clinical courses (p<0. 001).
    Conclusion
    Based on the results of this study، age، duration after high school graduation to entrance to university، gender، university entrance allocations are important and influencing factors in educational status; however، more comprehensive and prospective studies in this field seem necessary.
    Keywords: Educational status, Dental school graduate, Dental education