فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و چهارم شماره 7 (مهر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مهدی زمستانی، لیلا حسن نژاد، علی نژادیان صفحات 471-482
    پیش زمینه و هدف
    مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که سرطان بر روی انسان ها در هر جایی که زندگی می کنند و با هر نژاد، رنگ، زمینه ی فرهنگی، تحصیلی و اقتصادی تاثیر می گذارد. تاثیر سرطان بر کیفیت زندگی و سایر متغیرهای روان شناختی محققین را بر آن داشته تا مطالعات گسترده ای را در این زمینه انجام دهند. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی کیفیت زندگی، کیفیت خواب و سازگاری اجتماعی بیماران سرطانی و افراد عادی شهر اهواز انجام شد.
    روش کار
    نمونه ی مورد مطالعه در این پژوهش شامل 100 نفر بیمار سرطانی و 100 نفر عادی در شهر اهواز بودند که برای انتخاب نمونه افراد سرطانی از روش نمونه گیری در دسترس و برای انتخاب افراد عادی از روش نمونه گیری قضاوتی استفاده شد. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه کیفیت زندگی (WHO-BREF)، پرسشنامه کیفیت خواب پترزبورگ (PSQI)، پرسشنامه سازگاری اجتماعی (SAS) و فرم ثبت اطلاعات جمعیت شناختی بودند. داده ها با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس تک متغیری و چند متغیری (ANOVA،MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داد که بین بیماران سرطانی و افراد عادی از نظر کیفیت زندگی، کیفیت خواب و سازگاری اجتماعی تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بیماران سرطانی در مقایسه با افراد عادی از کیفیت زندگی، کیفیت خواب و سازگاری اجتماعی پایین تری برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کیفیت خواب، سازگاری اجتماعی، بیماران سرطانی و افراد عادی شهر اهواز
  • پروانه عباسی، کریم شمس، علی اکبر موثق پور، پروین اکبرزاده لاله، فاطمه صباغی، عبدالناصر مقدم، نیما ده دیلانی، پریسا لطفی نژاد صفحه 483
  • رامین بهروزیان، اسماعیل صادقی، حمیدرضا خلخالی صفحات 493-498
    پیش زمینه و هدف
    کبد نقش اساسی در متابولیسم چربی ها دارد نتیجتا با کاهش قدرت بیوسنتز کبد مقادیر پایینی از تری گلیسیرید (TG) و کلسترول (TC) گزارش خواهد شد. پس انتظار می رود در سیروز میزان لیپیدهای سرم کاهش یابد از طرف دیگر سیستم اسکوربندی MELD روش دقیقی جهت تعیین تخمین شدت بیماری کبدی هست این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین MELD و لیپیدهای سرم در بیماران سیروتیک جبران نشده طراحی شد.
    مواد و
    روش
    چک لیست برای جمع آوری اطلاعات جهت محاسبه MELD و پروفایل لیپیدها شامل TG، TC، LDL، HDL و فاکتورهای دموگرافیک در بیماران سیروتیک جبران نشده تهیه شد سپس ارتباط بین MELD و پروفایل لیپیدها محاسبه شد.
    یافته ها
    100 بیمار(50 مرد، 50 زن) بین سنین25 تا 48 سال وارد مطالعه شدند. میزان TC (0/33 ±121)، TG(88/32± 122)، LDL(8/15 ±8/64)، HDL(01/36±77/15) به عنوان پروفایل لیپیدها اندازه گیری شد. INR (59/1 ±42/2)، بیلی روبین توتال (066/0±68/4) و کراتی نین (53/1 ± 02/2(برای محاسبه MELD (82/6 ± 13/13) اندازه گیری گردید. بین MELD و پروفایل لیپیدها ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (001/0P<).
    بحث: پایین بودن سطح سرمی لیپیدها می تواند اندیکاتور خوبی برای پیش بینی شدت سیروز باشد.
    کلیدواژگان: MELD، لیپیدهای سرم، سیروز جبران نشده
  • اصغر توفیقی، سولماز بابایی، فاطمه رحمانی صفحات 499-508
    پیش زمینه و هدف
    بر پایه شواهد پژوهشی، گسترش بیماری های قلبی عروقی زمینه ای التهابی دارد و التهاب عمومی (سیستمیک) نقش مهمی در پیشرفت آترواسکلروز ایفا می کند. این عوامل به ویژه در افراد دارای اضافه وزن و چاق ممکن است خطر وقوع بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر طولانی مدت فعالیت منظم ورزشی بر تغییرات پروفایل چربی وsVCAM-1، sICAM-1 در زنان چاق کم تحرک است.
    مواد و روش کار
    36 زن سالم در تحقیق شرکت کردند. این افراد به طور تصادفی در دو گروه تمرینی)18 نفر با میانگین سنی 41/2±32 سال، و شاخص توده بدنی 48/1±34 (کیلوگرم بر متر مربع)، و گروه شاهد (18 نفر با میانگین سنی 23/1±32 سال، و شاخص توده بدنی 24/3 ± 06/34 (کیلوگرم بر متر مربع)، تقسیم شدند. برنامه تمرین ورزشی 12 هفته با شدت 75-65 درصد حداکثر ضربان قلب بیشینه بود این تمرینات سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60-55 دقیقه اجرا شدند. سطح سرمی sVCAM-1، sICAM-1 به روش آنزیمی Immunosorbent (ایمونوزوربنت) با استفاده از کیت الایزای شرکت BMS232 و BMS232TEN کشور هلند، hs-CRP به روش ایمونوتوربیدیمتری و پروفایل لیپیدی خون شامل لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، کلسترول تام و تری گلیسرید به روش فتومتری و شاخص های ترکیب بدنی قبل و 24ساعت پس از پایان تمرینات اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بعد از 12 هفته تمرین منظم ورزشی اختلاف معنی داری در مقادیر sICAM-1وsVCAM-1، hs-CRP، TG، TC، LDL-c، HDL-c، LDL/HDL، TC/HDL بین گروه تجربی و شاهد مشاهده شد. همچنین WHR، BMI و درصد چربی در گروه تجربی کاهش معنی داری را نشان داد (05/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    تمرینات منظم ورزشی با کاهش سطوح شاخص های التهابی sICAM-1، sVCAM-1، LDL-c، TG، و TC ممکن است نقش به سزایی در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی داشته باشد. همچنین با توجه به این حقیقت که sICAM-1،، sVCAM-1 شاخص حساس تر از پروفایل لیپیدی است، اندازه گیری آن برای ارزیابی دقیق تر احتمال بروز بیماری های قلبی- عروقی منطقی به نظر می آید.
    کلیدواژگان: sICAM، 1، sVCAM، 1، تمرینات ورزشی، زنان
  • ناصر خلجی، واغیناک سرکیسیان، جون سرکیسیان، ورژینه چاوشیان صفحات 509-517
    پیش زمینه و هدف
    بیماری آلزایمر یک بیماری پیش رونده تخریبی غیر قابل برگشت مغزی است که به آهستگی حافظه و مهارت های تفکری را از بین برده و در نهایت سبب ناتوانی فرد در انجام وظایف روزمره زندگی می گردد. این بیماری درمان به خصوصی ندارد.
    اخیرا پپتید غنی از پرولین از هیپوتالاموس(PRP-1) استخراج شده که طیف وسیعی از عمل بیولوژیکی روی ایمنی و سیستم عصبی دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر محافظتی PRP-1 روی بیماری آلزایمر ایجاد شده توسط پروتئین بتا آمیلوئید می باشد.
    مواد و روش کار
    مطالعه تجربی حاضر روی 24 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با سن 3 الی 4 ماهگی و با وزن 200 تا 260 گرمی انجام گرفت. ابتدا موش های صحرایی به صورت تصادفی به سه گروه هشت تایی تقسیم شدند (گروه کنترل، گروه تزریق آمیلوئید و گروه تزریق آمیلوئید به همراه PRP-1). در گروه کنترل بدون تزریق محلول بتاآمیلوئید و PRP-1، در گروه بتاآمیلوئید بعد از تزریق 3 میکرولیتر بتا آمیلوئید و در گروه بتا آمیلوئید به همراه PRP-1 بعد از تزریق بتاآمیلوئید و درمان با PRP-1 آزمایشات مرفولوژی به صورت آشکارسازی فعالیت یون کلسیم وابسته به اسید فسفاتاز انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج مرفولوژی نشان داد که بعد از استفاده از بتا آمیلوئید، فعالیت فسفاتاز بطور سریع کاهش و یک فقدان کامل پاسخ فیبرهای عصبی در سلول های هرمی بزرگ ایجاد شد و نیز انهدام واکنش نورون ها در لایه های ساختاری سلولی قشر مغز به صورت منطقه ای ایجاد شد. اما هنگام استفاده از PRP-1 افزایش متابولیسم، افزایش دانسیته قرار گیری نورون ها در محدوده هیپوکامپ و لایه هرمی کورتکس که بقاء سلولی را تعیین می کند مشاهده می شود.
    نتیجه گیری
    مطالعه ما با استعمال PRP-1 اثر کمی از تظاهرات پاتولوژی نشان داد، در شرایط مطلوب و به موقع درمان قسمت عمده ای از تغییرات سلولی برگشت پذیر می باشد.
    کلیدواژگان: پپتید غنی از پرولین، هیپوتالاموس، بیماری آلزایمر، پپتید بتا آمیلوئید
  • سیامک شیخی، علی عیسی زادگان*، علی خادمی، محمد حافظ نیا صفحات 518-526
    پیش زمینه و هدف

    آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که به علت درمان طولانی و حملات بیماری منجر به آسیب روانی شده و کیفیت زندگی افراد مبتلا را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این مطالعه بررسی ابعاد آسیب شناسی روانی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم است.
    مواد و

    روش

    روش پژوهش حاضر علی-مقایسه ای بود. مبتنی بر هدف پژوهش تعداد50بیمار مبتلا به آسم به صورت نمونه در دسترس از بین کسانی که به مراکز بهداشت و درمان شهرستان سلماس مراجعه کرده بودند انتخاب و با 50 فرد سالم مورد مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات از طریق سه پرسشنامه چک لیست ویرایش شده 90 سوالی، کیفیت زندگی فرم کوتاه و سلامت عمومی 28 سوالی جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) و آزمون تی مستقل استفاده شد.

    یافته ها

    بررسی نتایج بدست آمده نشان می دهد که بیماران آسمی از نظر ابعاد آسیب شناسی روانی و کیفیت زندگی تفاوت معنی داری 001/0p< با گروه سالم دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر حاکی از پایین بودن کلی کیفیت زندگی و بالا بودن آسیب شناسی روانی در بین افراد مبتلا به آسم است. لذا توجه به این دو مولفه در موفقیت درمان افراد مبتلا ضروری می نمایید.

    کلیدواژگان: ابعاد آسیب شناسی روانی، کیفیت زندگی، بیماری آسم
  • فاطمه افشاری، جعفر سلیمانی راد، غلامعلی ترابی اسکویی، بهزاد یثربی صفحات 527-533
    پیش زمینه و هدف
    در دنیای مدرن امروز، وسایل و تجهیزات مولد امواج الکترومغناطیس در سطح بسیار وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند. نظر به اهمیت آگاهی از اثرات این میدان ها تصمیم گرفته شد تا اثرات میدان های الکترومغناطیس بر مخاط کانال دفران و پروستات و نیز بر مورفولوژی اسپرم مورد مطالعه قرار گیرد.
    مواد و روش کار
    در این تحقیق رت های نر نژاد Wistar به عنوان مدل آزمایشگاهی انتخاب گردیدند. رت ها به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. رت های گروه آزمایش به مدت 3 ماه و روزانه 4 ساعت در معرض میدان الکترومغناطیس با شدت 50 گوس قرار گرفتند. پس از انقضای این مدت حیوانات گروه های آزمایش و کنترل با جابه جایی مهره های گردنی کشته شدند و از کانال دفران و پروستات آن ها برای مطالعه با میکروسکوپ نوری نمونه برداری گردید. همچنین پس از تهیه اسمیر، مورفولوژی اسپرم مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که در گروه آزمایش ارتفاع سلول های مخاط کانال دفران و غدد پروستات نسبت به گروه کنترل کاهش یافته و هسته سلول ها متراکم شده اند. از تغییرات دیگر در گروه آزمایش می توان به از بین رفتن استریوسلیا در مخاط کانال دفران و کاهش ترشحات غدد پروستات اشاره کرد. در بررسی لام های مربوط به اسمیر، مورفولوژی اسپرم در مقایسه با گروه کنترل تغییر نیافته بود ولی در گروه آزمایش پدیده فرنینگ از بین رفته بود.
    بحث و نتیجه گیری
    امواج الکترومغناطیس موجب ایجاد اثرات سوء بر سیستم تناسلی می گردد.
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیس، مورفولوژی اسپرم، مخاط کانال دفران، مخاط پروستات، پدیده فرنینگ
  • جهانگیر کرمی، علی زکی یی صفحات 534-542
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به الگوی ابعادی علائم وسواسی-اجباری و با تکیه بر پژوهش هایی که بر وجود علائم وسواسی-اجباری در جمعیت عمومی تاکید دارند، این پژوهش با هدف تعیین رابطه آلکسی تیمیا، عاطفه مثبت و عاطفه منفی با نشانگان اختلال وسواسی-اجباری انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    برای انجام پژوهش 300 نفر از دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه رازی کرمانشاه به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود که برای گرد آوری داده ها از پرسشنامه نشانگان اختلال های روانی (SCL_90) خرده مقیاس وسواسی-اجباری، پرسشنامه آلکسی تیمیا FTAS-20)) و مقیاس عاطفه مثبت و منفیPANAS-X)) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آماری همبستگی و رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین عاطفه منفی، آلکسی تیمیا و خرده مقیاس های آن با نشانگان اختلال وسواسی-اجباری رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین بین عاطفه مثبت و نشانگان اختلال وسواسی-اجباری رابطه منفی و معنی داری به دست آمد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای آلکسی تیمیا، عاطفه مثبت و منفی توان پیش بینی نشانگان اختلال وسواسی-اجباری را دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان نتیجه گرفت که هیجان ها در پیش بینی بروز اختلال وسواسی-اجباری نقش مهمی دارند.
    کلیدواژگان: آلکسی تیمیا، عاطفه مثبت، عاطفه منفی، اختلال وسواسی، اجباری
  • فریبا نانبخش، معصومه حاج شفیع ها، المیرا طباطبایی، پویا مظلومی، سیما اشنویی صفحات 543-549
    پیش زمینه و هدف
    عدم تخمک گذاری 20درصد از علل نا باروری را تشکیل می دهد و سندرم تخمدان های پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین بیماری غدد در زنان در سنین باروری می باشد، تخمدان پلی کیستیک سندرمی است که با عدم تخمک گذاری مزمن و نازایی همراه می باشد. در بعضی مطالعات اخیر از داروهای مهارکننده آروماتاز مانند لتروزول به عنوان داروی مناسبی در القای تخمک گذاری توصیه شده است. تحریک تخمک گذاری تک تخمی یکی از مزایای داروی لترزول می باشد که در سندرم پی سی او اس می تواند مد نظر قرار گیرد. بنابراین بر آن شدیم اثرات لتروزول را در مقایسه با کلومیفن سیترات بر موفقیت القای تخمک گذاری در بیماران با سندرم تخمدان های پلی کیستیک ارزیابی نماییم.
    روش کار
    در کار آزمایی بالینی حاضر 220 نفر از بیماران نازا با تشخیص PCOS به شکل تصادفی به دو گروه دارویی کلومیفن سیترات و لتروزول وارد شده و هر دو گروه مداخله آمپول گنادوتروپین، hCG و انجام IUI را دریافت نمودند. دو گروه از نظر پیامد درمان شامل تعداد فولیکول های رسیده، ضخامت آندومتر و تعداد گنادوتروپین های مصرفی در روز تجویز HCG میزان بروز بارداری و چند قلویی و میزان سقط تا هفته چهاردهم بررسی و با یکدیگر مقایسه شدند.
    نتایج
    اختلاف میانگین سنی بیماران بین گروه لتروزول و کلومیفن از نظر آماری معنی دار نبود. در این مطالعه اختلاف میانگین تعداد تخمک و نیز ضخامت اندمتر بین دو گروه کلومیفن و لتروزول معنی دار بودی لیکن رخداد حاملگی بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشتند. میانگین تعداد فولیکول های رسیده در گروه لتروزول 8/0±83/1و در گروه کلومیفن 13/1±28/27 عدد بود (001/0P=). میانگین ضخامت آندومتر18/1±7/8 در گروه لتروزول و در گروه کلومیفن 20/1±30/7 بود (001/0P=). تعداد 30 نفر 3/27درصد در گروه لتروزول و 20 نفر 2/18درصد در گروه کلومیفن تست مثبت بارداری داشتند (1/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    در ضمن با اینکه احتمال حاملگی چند قلویی با توجه به تعداد کمتر فولیکول رسیده در گروه لترزول پایین تر بود لیکن رخداد حاملگی اختلاف معنی داری با گروه کلومیفن نداشت، لذا شاید لتروزول را به عنوان داروی موثر برای القای تخمک گذاری در بیماران PCOS پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان های پلی کیستیک، القای تخمک گذاری لتروزول، کلومیفن سیترات، ناباروری
  • مهزاد مهرزاد صدقیانی، کبری حمدی، مرتضی قوجازاده، گلریز صبحی صفحات 550-556
    پیش زمینه و هدف
    ناباروری یک مشکل شایع در میان زوج های جوان می باشد و حدود 15-10 درصد این افراد را مبتلا می کند. روش های کمک باروری یک روش شناخته شده در جهان است که به سرعت در حال توسعه و پیشرفت می باشد. یکی از فاکتورهای دخیل در مورد شکست لانه گزینی جنین، تحریک انقباضات رحمی در حین انتقال جنین به رحم می باشد که شاید بتوان با استفاده از ریتودرین در طی دوره پری ایمپلانتاسیون جلوی این حالت را گرفت.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 200 زن مبتلا به نازایی که کاندید برنامه IVF/ICSI شده بودند و شرایط ورود به مطالعه را داشتند، در قالب دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 100 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند و اثرات ریتودرین خوراکی بر میزان لانه گزینی جنین در بیماران تحت درمان با روش IVF-ET ارزیابی گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران مورد بررسی، 2/4± 9/30 سال بود که در محدوده سنی 35-20 سال قرار داشتند. درصد لقاح در گروه تحت درمان با ریتودرین 8/15±2/73 و در گروه کنترل 6/17±6/72 بود که تفاوت دو گروه از نظر آماری معنی داری نبود(61/0= P). بین بیماران دو گروه از لحاظ تعداد اووسیت ها و تعداد جنین انتقال یافته تفاوت آماری معنی دار وجود نداشت(به ترتیب 48/0= P و 51/0= P). حاملگی موفق در گروه مداخله 27 درصد و در گروه کنترل 19 درصد بود که تفاوت آن هم به لحاظ آماری معنی دار نبود(12/0= P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله و عدم وجود تفاوت معنی دار بین دو گروه از جهت میزان موارد حاملگی موفق می توان این گونه بیان کرد که میزان لانه گزینی جنین در روش IVF-ET تحت تاثیر ریتودرین قرار نمی گیرد.
    کلیدواژگان: ریتودرین، لانه گزینی، لقاح خارج از بدن
  • احمد علیپور، افسانه رحیمی*، حسین زارع صفحات 557-565
    پیش زمینه و هدف

    ارتباط بین سلامت روان و رضایت زناشویی مورد توجه پژوهشگران بوده است. سلامت روان می تواند در کارکرد خانواده و نیز کیفیت زندگی تاثیر مهمی داشته باشد. هدف مطالعه ی حاضر بررسی رابطه ی سلامت روان و رضایت زناشویی در دانشجویان متاهل می باشد.

    مواد و روش کار

    طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی – همبستگی (گذشته نگر) بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانشجویان متاهل دانشگاه پیام نور استان تهران تشکیل می دهند که از بین آن ها 320 نفر (160 نفرمرد و 160 نفر زن) به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها به پرسشنامه ی سلامت عمومی گلدبرگ (GHQ) و آزمون رضایت زناشویی لوکه (LMAT) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی ساده و رگرسیون چندگانه (گام به گام) استفاده شد.

    یافته ها

    همبستگی بین سلامت روان و رضایت زناشویی (42/0R=) به دست آمد. نتایج رگرسیون خطی ساده نیز نشان داد که سلامت روان با قدرت تبیین کنندگی 18/0R2= قادر به تبیین واریانس رضایت زناشویی است.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که متغیر سلامت روان در رضایت زناشویی زوجین نقش اساسی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: سلامت روان، رضایت زناشویی، دانشجویان مرد و زن پیام نور استان تهران
|
  • Mehdi Zemestani, Leila Hasannejad, Ali Nejadian Pages 471-482
    Background and Aims
    Epidemiologic studies show that cancer influences human life everywhere regardless of their race، color، cultural، educational، and economic background. The effect of cancer on quality of life and other psychological variables motivates researchers to do many studies in this field. This study aimed to compare the quality of life and sleep and social adjustment of cancerous patients with intact individual in Ahvaz.
    Materials and Methods
    This study was conducted on 100 cancerous patients who were selected using the census sampling method، and 100 intact individuals who were selected using the judicative sampling method. The measures used in this study were WHO Quality of Life- BREF، Cancer Quality of life Questionnaire، Social Adjustment scale and a researcher-made demographic questionnaire. In order to analyze the data، multivariate analysis of variance (MANOVA) and uni-variate analysis of variance (ANOVA) methods were used.
    Results
    The findings showed that there was a significant difference in quality of life، sleep quality، and social adjustment between cancerous patients with intact individual.
    Conclusion
    The cancerous patients compared with the intact individuals had lower quality of life، sleep quality، and social adjustment skills.
    Keywords: Quality of life, Sleep Quality, Social Adjustment, Cancerous patients
  • Ramin Behroozian, Esmaeel Sadeghi, Hamid Reza Khalkhali Pages 493-498
    Background and Aims
    The liver plays an essential role in lipid metabolism. For reduced liver biosynthesis capacity، low levels of triglyceride (TG) and cholesterol (TC) is usually observed in chronic liver diseases. We conducted this study to determine the relationship between serum lipids and MELD score level in patients with decompensated cirrhosis.
    Materials and Methods
    A checklist was prepared to collect data for calculation of MELD score and serum lipid profile (TG، TC، HDL، and LDL) and the demographic factors in patients with decompensated cirrhosis. Correlation between MELD score and lipid profile were calculated.
    Results
    100 patients (50 male/50 female) with age range of 25 to 84 years old with mean age of 52. 49 years entered the study. The value of Serum TC (121 ± 33. 0)، TG (122±32. 88)، LDL (64. 8±15. 8) and HDL (36. 01±15. 77) level were measured as lipid panel and INR (2. 42 ± 1. 59)، total bilirubin (4. 68 ± 0. 66) and Creatinine level (2. 02 ± 1. 53) measured for calculating MELD Scores (13. 13 ± 6. 82).
    Conclusion
    The Pearson correlation of MELD score with LDL، HDL، TC، TG levels is highly significant (p<0. 001)، and is more powerful with TC level (Pearson’s R= -0. 87). This relationship was evaluated with adjust of age and sex. Lower lipid panel can be an indicator for severity of hepatic failure.
    Keywords: MELD, Serum lipids, Decompensated Cirrhosis
  • Asghar Tofighi, Solmaz Babaea, Fateme Rahmani Pages 499-508
    Background and Aims
    Based on research evidence prevalence of cardiovascular disease has inflammatory background and general inflammation (systemic) plays an important role in atherosclerosis progressing. These factors may increase the risk of such diseases particularly in overweight and obese men. The purpose of this study was to investigate long-term effects of regular exercise on lipid profile changes and sVCAM-1، sICAM-1 accumulation in obese women.
    Materials and Methods
    36 healthy women participated in this study and randomly assigned to both exercise (and 18 patients with an average age of 32± 41/2 years، BMI 34 ± 48/1 (kg/m2)) and control groups (n = 18 mean age، 32 ± 23/1 years، BMI 34/06 ± 24/03 (kg/m2)) respectively. Exercise program involved a 12-week training with intensity of 65-75% of maximum heart rate done three days per week in one session of 55-60 minute period. Serum levels of sVCAM-1، sICAM-1 evaluated by enzymatic Immunosorbent (Aymvnvzvrbnt) method using ELISA kits of BMS232 companies and BMS232TEN from Netherland. Also hs-CRP evaluated by immunoturbidometry method. Lipid profiles includes: low-density lipoprotein (LDL-C)، high density lipoprotein (HDL-C)، total cholesterol and triglycerides evaluetad by photometry and anthropometric indices and body composition were measured in pre and prostrating times. Data analysis was done on P<0. 05 using SPSS.
    Results
    According to our findings after 12 weeks of training، there was significant differences in levels of sICAM-1andsVCAM-1، hs-CRP، TG، TC، LDL-c، HDL-c، LDL / HDL، TC / HDL between experiment and control groups. Also WHR، BMI and body fat percent was significantly reduced in the experimental group.
    Conclusion
    Regular exercise with reducing of inflammatory markers such as: sICAM-1، sVCAM-1، LDL-c، TG، TC may have a role in prevention and controlling of cardiovascular diseases. Also according to this fact that sICAM-1، sVCAM-1 are more sensitive indices than other lipid profiles، accurate measurement of those appears reasonable for detecting risk factors of heart disease.
    Keywords: sICAM, 1, sVCAM, 1, Exercise training, Woman
  • Naser Khalaji, Vaghinak Sargsyan, Jun Sarkissian, Vergine Chavoshian Pages 509-517
    Background and Aims
    Alzheimer’s disease is an irreversible، degenerative، and progressive brain disease that slowly destroys the memory and thinking skills and the ability to carry out the simplest tasks. Proline rich peptide (PRP -1) is produced from neurosecretory cells of hypothalamus that has large spectrum of biological action on immune and nervous system. The aim of this research was to study the protective effect of PRP-1on the model of Alzheimer’s disease induced by β amyloid protein.
    Materials and Methods
    The present experimental study was carried out on 2 4 adult male Wistar rats weighing 230±30 grams and 3-4 months old. At first، the rats were randomly divided into three groups (normal، Amyloid and Amyloid with PRP-1). In the control group without injection of β amyloid solution and PRP-1، in the amyloid group after injection of β amyloid 3 m Lit and the amyloid with PRP-1 group after injection of β amyloid and treatment with PRP-1 experiments of morphology for reviling of ca2 depended acidic phosphates were performed.
    Results
    It was observed that a characteristic morphological sign in A β -induced neurodegeneration are the sharp fall in phosphatase activity، a complete lack of neurofibrils response in large pyramidal cells and mosaic extinction of the reaction of neurons in the architectonics of the cerebral cortex cellular layers. The results of studies after the introduction of A β suggests that when PRP-1 positive changes are observed in the structural properties of neurons such as the increase of metabolism، increase of the density of the location of neurons in the fields of the hippocampus، and pyramidal layer of the cortex determines cell survival.
    Conclusion
    Our studies on the application of PRP-1 have a tendency to show that given the small effect of the pathological manifestations، the favorable conditions for the timely and vigorous treatment of a significant part of cellular changes is reversible.
    Keywords: Proline rich peptide, Hypothalamus, Alzheimer's disease, Amyloid peptide
  • Siamak Shiekhy, Ali Issazadegan, Ali Khademi, Mohammad Hafeznia Pages 518-526
    Background and Aims

    Asthma is a respiratory chronic disease that is due to long-term treatment and the attacks of the disease leads to psychopathology and low quality of life in asthmatic patients. The aim of the current study was to investigate the psychopathological dimensions and quality of life in patients with asthma.

    Materials and Methods

    This casual-comparative study was carried on 50 asthmatic patients from the Health centers in Salmas City that were selected by available sampling method and were compared with 50 healthy participants. The data were collected by three questionnaires including Symptom Checlist-90-R (SCL-90-R)، WHOQoL-BRIEF، GHQ-28. According to multiple facts of the comparative variables، the multivariate analysis of variance method (MANOVA) and T-test were performed.

    Results

    The results indicated that there was a significant difference between two groups in quality of life and psychopathology dimensions. (p<0/001)

    Conclusion

    The results indicated that asthmatic patients had low quality of life and high psychopathology dimensions. Therefore، it is vital to care for quality of life and psychopathology of individuals in curing asthma.

    Keywords: Asthma, Psychopathology, Quality of life
  • Fateme Afshari, Jafar Soleimani Rad, Gholam Ali Torabi, Behzad Yasrebi Pages 527-533
    Background and Aims
    In the modern world of today، high level technologic facilities are necessary. The present study aimed to investigate the effects of electromagnetic field (EMF) on vasa deferent، prostate، and morphology of sperm.
    Materials and Methods
    In this study، male wistar rats were exposed to 50 Gause EMF 4 hours a day for 3 months. After the experimental period، the rats were sacrificed، sperms were obtained from epididymis; and tissue samples were obtained from vasa deferent and prostate and were prepared for histological study. Morphology of sperm was examined after smear preparation.
    Results
    According to the findings، the height of epithelium and the nuclei in the prostate decreased in the experimental group; and vasa deferent were condensed in comparison to the control group. In the vasa deferent stero cilia were disappeared and prostatic secretion were reduced. Morphology of sperm in the experimental group was similar to the control group. In the experimental group ferning test disappeared.
    Conclusion
    This finding indicates that EMF has a detrimental effect on semen producing organs.
    Keywords: Electromagnetic field, Vasa deferent, Prostate, Morphology of sperm, Ferning test
  • Jahangir Karami, Ali Zakiei Pages 534-542
    Background and Aims
    According to patterns of obsessive-compulsive disorder and relying on the researches emphasizing on obsessive- compulsive symptoms in general population، this study was aimed to investigate the relation of alexitymia، positive affect and negative affect with obsessive - compulsive disorder syndrome.
    Materials and Methods
    This descriptive correlational study was conducted on 300 students that were selected by stratified sampling from Razi University. In order to collect the data، questionnaire SCL-90، alexitymia questionnaire (FTAS-20)، and the scale of positive and negative affects (PANAS-X) were used. For data analysis، statistical indices such as correlation and regression were used.
    Results
    The analysis of the data showed that there was a significant positive relationship between negative affect and alexitymia and their subscales with the obsessive-compulsive disorder syndrome. A significant negative correlation was found between positive affect and obsessive-compulsive disorder syndrome. Regression analysis showed that alexitymia، positive and negative affect can predict obsessive-compulsive disorder syndrome.
    Conclusion
    B ased on the results، it can be concluded that the emotions have an important role in predicting and appearing the obsessive-compulsive disorder.
    Keywords: Alexitymia, Positive effect, Negative effect, Obsessive, Compulsive disorder
  • Fariba Nanbakhsh, Masoome Hajshafieha, Elmira Tabatabe, Pooya Mazloomi, Sima Oshnouei Pages 543-549
    Background and Aims
    Lack of ovulation is usually the reason for fertility problems in women and polycystic ovary syndrome (PCOS) is a common disorder in women of reproductive age that is associated with infertility and chronic lack of ovulation. Recent studies proved aromatase inhibitor letrozole as an ovulation induction agent. Since letrozole is a drug used to stimulate ovulation in women with PCOS، we aimed to compare the effects of letrozole ovulation induction with clomiphene citrate success in patients with polycystic ovary syndrome.
    Materials and Methods
    This controlled clinical trial was carried out by the year 2011 in Kosar infertility center in Urmia. 220 patients with PCOS at the age of 20-35 submitted and were randomly divided into: A. clomiphene citrate (cc) and B. letrozole groups. Each group contained 110 patients، that were respectively treated by 100 mg of clomiphene or 5 mg of letrozole. After then، all the patients were treated with gonadotropin and HCG and underwent common IUI infertility treating method. The results were analyzed by SPSS software.
    Results
    In this study، the mean age of patients was not statistically different in two groups. (26. 29±3. 9 Vs. 27. 28±4. 6). Although both endometrial thickness and follicles counts statistically differed between clomiphene and letrozole (Respectively 2. 28 ±1. 13 Vs. 1. 83 ±0. 88 for follicles counts and 7. 3± 1. 2 Vs. 8. 7 ±1. 18 for endometrial thickness، both P values=0. 001) the difference between rates of pregnancies was not statistically significant between two groups (Respectively 18/2% Vs. 27/3%، P=0. 1).
    Conclusion
    The occurrence of pregnancy in patients who received letrozole was higher but not significant and at the same time the probability of multiple pregnancies was lower than clomiphene receivers. Therefore، in infertile patients PCOS letrozole can be offered as an effective first-line alternate option for Clomiphene citrate.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome induction ovulation, Letrozole, Infertility, Chlomiphene citrate
  • Mahzad Mehrzad Sadghiani, Kobra Hamdi, Morteza Ghojazadeh, Golriz Sobhi Pages 550-556
    Background and Aims
    Infertility is a common problem in young couples and affects approximately 10-15% of them. Assisted reproductive methods are known techniques which are rapidly progressing. One of the factors involved in embryo implantation failure is uterus contraction stimulus during embryo transfer into the uterine that may be avoided by using ritodrine in this period
    Materials and Methods
    In a randomized clinical trial، we studied 200 women with infertility that were candidate for IVF/ICSI and achieved inclusion criteria in the form of two interventions and control groups (100 patients in each group). We evaluated the effect of oral ritodrine on fetus implantation in patients under treatment with IVF-ET method.
    Results
    The mean age of the patients was 30. 9±4. 2 years in range of 20 to 42 years. The percent of fertilization in group under treatment with ritodrine was 73. 2±15. 8 and this value was 72. 6±17. 6 in control group، there was no significant difference between the two group from this point of view (P=0. 61). The oocytes and transferred fetus was not significantly different in two groups (P=0. 48، P=0. 51 respectively). Successful pregnancy rate was 27% in the intervention group and 19 percent in control group which the difference was not statistically significant between the two groups (P=0. 12).
    Conclusion
    With regard to the findings of the present study and considering the indifferent successful pregnancy rates between the two groups we can conclude that implantation in the IVF-Et method is not influenced by ritodrine alone. More studies with more cases are recommended.
    Keywords: Implantation, In vitro Fertilization, Ritodrine
  • Ahmad Alipour, Afsaneh Rahimi, Hossein Zare Pages 557-565
    Background and Aims

    The connection between mental health and marital satisfaction has been significant for researchers. The mental health plays an important role in family function and also in quality of life. The purpose of the present study was to examine the connection between the health of psyche and marital satisfaction in married students.

    Materials and Methods

    This descriptive-correlative study was conducted on 320 samples that were selected from the married students of Payame-Noor University of Tehran (160 man and 160 women) by available sampling method. Examinees answered to the General Health Questionnaire of Goldberg (GHQ) and the Marital Adjustment Test of Lucke (LMAT). In order to analyze the data، we used Pearson Correlation Coefficient and Simple Linear Regression.

    Results

    Correlation between mental health and marital satisfaction (r =0. 42) was achieved. The results of Linear Regression also showed that the mental health with declaration power r2 = 0. 18 can declare marital satisfaction variance.

    Conclusion

    The achieved results from this study show that the health of psyche variable plays an essential role in marital satisfaction of couples.

    Keywords: Mental health, Marital satisfaction, Married students