فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و یکم شماره 5 (پیاپی 94، آذر و دی 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/21
  • تعداد عناوین: 14
|
  • رضا عبدی*، محمد جواد زهتاب، بابک سیاوشی، محمدحسن کاسب، طیب رمیم صفحات 547-554
    مقدمه

    رایج ترین روش ایجاد تونل در عمل بازسازی ACL، روش ترانس تیبال می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی نتایج بالینی بازسازی لیگامان صلیبی قدامی زانو با روش مدیالیزه کردن ورودی تونل تیبیا در بیماران مبتلا به پارگی لیگامان صلیبی قدامی بود.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت مقطعی در بیماران بستری در بیمارستان سینا تهران از فروردین 1388 الی فروردین 1390 انجام گردید. بیماران مورد مطالعه، تحت عمل جراحی بازسازی لیگامان صلیبی قدامی به روش آرتروسکوپیک با مدیالیزه کردن ورودی تونل تیبیا قرار گرفتند و در پایان ماه ششم پس از عمل جراحی مجددا معاینه شدند. برای سنجش سطح فعالیت بیمار از پرسشنامه استاندارد IKDC و برای آزمون عملکردی از دستگاه آرترومتر KT-1000 استفاده شد. امتیاز نهایی بیمار بر اساس کمترین امتیاز تعلق گرفته در هر قسمت محاسبه شد و در چهار گروه A، B، C و D مشخص گردید.

    نتایج

    107 بیمار با میانگین سنی 15/5±61/29 سال (38-21 سال) در مطالعه شرکت کردند که (5/78%) 84 نفر از آنها مرد بودند. بیشترین مکانیسم ایجاد ترومای زانو، ورزش (20/54%) و پس از آن حوادث ترافیکی (62/19%)، فعالیت های روزمره (82/16%) و ترومای محل کار (3/9%) بود. میانگین طول کانال فمورال mm41/3±75/44 بود. میانگین دامنه حرکت مفصل زانو پس از عمل جراحی 37/5±21/143 درجه (150-133 درجه) بود. تفاوت معنی داری در میزان جابجایی دو زانو، شش ماه پس از جراحی در بین بیماران مرد با بیماران زن مشاهده شد (03/0=p).

    نتیجه گیری

    در مدیالیزه کردن روش ترانس تیبیال وضعیت گرافت به گونه ای قرار می گیرد که به حالت آناتومیک لیگامان صلیبی قدامی طبیعی که افقی تر است نزدیک تر می باشد.

    کلیدواژگان: لیگامان صلیبی قدامی، گرافت ترانس تیبیال، گرافت ترانس پورتال، طول کانال فمورال
  • لیلا حاجی وندی، سیمین منتظری، مینا ایروانی، احد علیایی، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 555-563
    مقدمه
    یکی از مشکلات مامایی، القاء زایمان در مواردی است که ختم حاملگی ضروری است. از این رو روش هایی که سبب آمادگی سرویکس و القاء زایمان می شوند، همیشه مدنظر بوده اند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آمپول دگزامتازون داخل عضلانی بر شروع دردهای زایمانی در حاملگی های پس از موعد می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی یک سو کور بود که بر روی 100 نفر از زنان نخست زا مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین انجام شد. در گروه مطالعه، دگزامتازون عضلانی به صورت تک دوز 8 میلی گرم 12 ساعت قبل از شروع اینداکشن تجویز شد و در گروه کنترل 2 سی سی نرمال سالین با همین فاصله تجویز گردید.
    نتایج
    بیماران دو گروه از نظر سن مادر، مشخصات جمعیت شناختی، نمره بیشاب اولیه، آپگار دقیقه اول و پنجم و دفع مکونیوم اختلاف معنی داری نداشتند. میانگین نمره بیشاب پس از تزریق در گروه مطالعه 32/1±23/7 و در گروه کنترل 89/0±98/2 بود که از نظر آماری اختلاف آنها معنی دار بود (0001/p<). میانگین فاصله زمانی القاء تا شروع فاز فعال در گروه مطالعه برابر با 68/0±1/3 ساعت و در گروه کنترل 3/1±2/4 ساعت بود (001/0p=).
    نتیجه گیری
    دگزامتازون داخل عضلانی از طریق بهبود نمره بیشاب، سبب شروع دردهای زایمانی و در نتیجه کاهش مدت زمان لیبر در حاملگی های پس از موعد می شود.
    کلیدواژگان: دگزامتازون، طول مدت لیبر، حاملگی پس از موعد
  • ابراهیم مسعودنیا، ابراهیم صالح آبادی، زهرالسادات خاکزاد صفحات 564-574
    مقدمه
    یکی از مسایل اساسی در ارتباط با بیمارانی که تحت جراحی بای پس قرار می گیرند، نارسایی در بهبود آنها بعد از عمل جراحی است. تاخیر در بهبود بیماران بعد از جراحی، برآیندهای منفی بالینی، روانی و اقتصادی متعددی هم برای بیمار و هم برای تامین کننده مراقبت پزشکی به دنبال دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین شبکه های اجتماعی و سرعت بهبود بیماران قلبی عروقی بعد از جراحی بای پس انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش در قالب یک طرح پیمایشی و به صورت مقطعی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران قلبی کرونر بود که جراحی بای پس را انجام داده بودند. معیار ورود بیماران، سپری شدن دست کم یک هفته از عمل جراحی آنها بود. داده ها با استفاده از شاخص شبکه اجتماعی برکمن و سیم (BSSNI) و پرسشنامه محقق ساخته سرعت بهبود بیماری جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    تفاوت معنی داری بین بیماران با سرعت بهبودی بالا و سرعت بهبودی پایین از نظر شبکه اجتماعی (01/0>p) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بیماران با سرعت بهبودی بالا، از گستره بالاتر شبکه اجتماعی در مقایسه با بیماران با سرعت بهبودی پایین برخوردار بودند. این نتیجه نشان داد که شبکه های اجتماعی از جمله عوامل موثر در مداخله های رفتاری و اجتماعی با هدف افزایش سرعت بهبود بیماران قلبی عروقی بعد از جراحی بای پس می تواند باشد.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، سرعت بهبود، بیماری قلبی و عروقی، جراحی بای پس
  • منصوره سادات انتظارقائم، سهیلا رهگذر، علیرضا معافی، سید جمال مشتاقیان، ابوالقاسم اسماعیلی، مرجان عابدی، فاطمه منتظری صفحات 575-586
    مقدمه
    ATP، ABCG2/BCRP یکی از اعضای شاخص ابرخانوده انتقال دهنده های متصل شونده به است. عملکرد اکثر اعضاء این ابرخانواده پروتئینی، به عنوان یکی از عوامل موثر در بروز مقاومت دارویی چندگانه شناخته شده است. MDR سد اصلی در برابر درمان لوسمی لنفوبلاستی حاد (ALL) می باشد. هرچند شواهد فراوانی مبنی بر دخالت ABCG2 در بروز مقاومت دارویی در سلول های توموری مختلف وجود دارد، اما نقش این ژن در بروز MDR در بلاست های بیماران مبتلا به ALL همچنان مبهم است.
    روش بررسی
    در این مطالعه با استفاده از روش Real-Time PCR نمونه خون محیطی یا مغز استخوان 28 کودک مبتلا به ALL با تشخیص اولیه و 15 کودک کنترل مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهداء شهر اصفهان مورد بررسی قرارگرفت. جهت بررسی کیفیت پاسخ بیماران به شیمی درمانی، حداقل بیماری باقی مانده (MRD) پس از یک سال درمان، سنجش شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و GraphPad Prism 5 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    پروفایل بیانی mRNAی ژن ABCG2/BCRP در بیماران با تشخیص اولیه نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت. از طرفی بررسی بیماران در دو گروه MRD+ و MRD- بیانگر عدم تفاوت میزان بیان ABCG2/BCRP در این دو گروه بود. میزان بیان این ژن با ایمونوفنوتیپ ALL و یا عوامل پیش آگهی شناخته شده این بیماری، ارتباطی نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش بیانگر عدم تاثیر میزان بیان ژن ABCG2/BCRP در بروز مقاومت دارویی بیماران مبتلا به ALL می باشد. براساس یافته های این تحقیق، ارزش بالینی تعیین پروفایل بیانی ژن ABCG2/BCRP به عنوان عامل پیش آگهی بیماری ALL کودکان در منطقه مورد بررسی، رد می شود.
    کلیدواژگان: مقاومت دارویی چندگانه، ALL کودکان، پروتئین ABCG2، حداقل بیماری باقیمانده، پیش آگهی
  • منصور ذبیح زاده، سحر عارفیان صفحات 587-598
    مقدمه
    پرتودهی تومور پر شده با نانوذرات با اعداد اتمی بالا به وسیله فوتون های کم انرژی چشمه ایریدیوم-192 در براکی تراپی، دوز تومور را به دلیل افزایش احتمال رخداد پدیده فوتوالکتریک افزایش خواهد داد. هدف از این مطالعه، بررسی افزایش دوز ناشی از نانوذرات با اعداد اتمی و با غلظت های مختلف و بررسی اثر توزیع نانوذرات (یکنواخت و غیریکنواخت) بر افزایش دوز بود.
    روش بررسی
    پارامترهای دزیمتری چشمه ایریدیوم-192 با آهنگ دوز بالا (مدل میکروسلکترون) بر اساس توصیه های AAPM، TG-43 با کد MCNP-4C محاسبه شد. توموری (3cm 1) شامل نانوذرات طلا، گادلینیوم، آهن و تیتانیوم با توزیع یکنواخت و غیریکنواخت از 7، 18 و mgr/gr 30 در داخل فانتوم آب (3cm 30) شبیه سازی شد.
    نتایج
    فاکتور افزایش دوز برای توزیع یکنواخت طلا و گادلینیوم با غلظت 7 تا mgr/gr 30 به ترتیب برابر 7/4% تا 4/19% و 3/3% تا 6/13% محاسبه شد. این مقادیر برای توزیع غیریکنواخت به ترتیب برابر با 4/0% تا 9/1% و 2/0% تا 2/1% بود. افزایش دوز بافت سالم پیرامونی به دلیل وجود 2 تا mgr/gr 5/8 طلا و گادلینیوم به ترتیب در حدود 3/1% تا 5/6% و 1/1% تا 2/4% تخمین زده شد.
    نتیجه گیری
    افزایش عدد اتمی و غلظت نانوذرات، دوز جذبی تومور را به دلیل افزایش احتمال رخداد پدیده فوتوالکتریک افزایش خواهد داد. توزیع غیریکنواخت نانوذرات در مقایسه با توزیع یکنواخت، دوز کمتری را تخمین می زند. بنابراین در نظر گرفتن دقیق توزیع نانوذرات در حجم تومور برای محاسبه میزان افزایش دوز امری ضروری است. نشان دار کردن هدفمند نانوذرات برای جذب حداکثری در حجم تومور و نفوذ حداقلی به بافت مجاور بهره درمان تشعشعی را بالا می برد.
    کلیدواژگان: براکی تراپی، افزایش دوز، شبیه سازی مونت کارلو، تابع توزیع نانوذرات
  • محمدعلی حسینپور فیضی، ثریا شیری ترکمانی، اسماعیل بابایی، مرضیه قنبریان، وحید منتظری، منیره حلیمی صفحات 599-608
    مقدمه
    KLF4 یک فاکتور رونویسی می باشد که در بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان پستان دخیل می باشد. سرطان پستان، شایع ترین سرطان عضوی در زنان می باشد و به دلیل شیوع روز افزون آن، تلاش های گسترده ای در راستای شناسایی مارکرهای مولکولی اختصاصی که بتواند غده های سرطانی را از انواع غیرسرطانی متمایز سازد، آغاز شده است. بنابراین در این تحقیق صلاحیت بیان ژن KLF4 به عنوان مارکر مولکولی در تشخیص و درمان سرطان پستان مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در حدود 31 نمونه سرطانی و 21 نمونه غیرسرطانی (حاشیه تومور سرطانی) جمع آوری شده و بیان ژن های ß2m به عنوان کنترل داخلی و KLF4 مورد بررسی قرار گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15 و آزمون آماری One-Way ANOVA و T-Test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان دادند که: 1- بیان KLF4 در تومورهای سرطانی پستان بیشتر از گروه های حاشیه تومور سرطانی می باشد. 2- با احتمال زیاد KLF4 در تومورهای سرطانی پستان (حداقل در نوع کارسینومای مجرایی) یک آنکوژن محسوب می شود 3- سطح بیان KLF4 به طور معنی داری در ارتباط با ماهیت بدخیمی تومور های سرطانی پستان می باشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از KLF4 به عنوان مارکر تشخیصی در تفکیک و شناسایی بافت های سرطانی از غیرسرطانی پستان موثر نیست، ولی از این مارکر می توان برای شناسایی حداقل 50 درصد موارد کارسینومای مهاجم مجرایی پستان و همچنین به عنوان فاکتور بالقوه پیش آگهی دهنده برای تعیین شدت های مختلف تومورسرطانی پستان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، KLF4، آنکوژن، سرکوبگر تومور، RT، PCR نیمه کمی
  • فاطمه جویبار، سعید خاتم ساز، علی قربانی رنجبری صفحات 609-618
    مقدمه
    ترکیبات نیتریت از جمله افزودنی هایی هستند که در فرآورده های گوشتی مورد استفاده قرار می گیرند، همچنین امروزه به دلیل استفاده بی رویه کودهای نیتروژن دار این ماده به صورت گسترده در آب خاک و اکوسیستم ها وجود دارد و می تواند زندگی بسیاری از انسانها را در معرض خطر قرار دهد، لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر نیتریت سدیم بر سرخرگ ششی در موش-های صحرایی نر صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 30 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی به سه گروه 10 تایی تقسیم شدند، سپس به مدت 60 روز مورد مداخله قرار گرفتند. گروه های مورد آزمایش به گروه های دریافت کننده دوز حداقل نیتریت سدیم (mg/kg/day175) و گروه دریافت کننده دوز حداکثر (mg/kg/day350) و گروه کنترل تقسیم شدند. در پایان روز 60 پس از بیهوشی و خونگیری مستقیم از قلب، سرخرگ ششی از بدن حیوان خارج، و سپس جهت بررسی تغییرات بافتی از آنها مقاطع بافتی تهیه شد. عواملی نظیر ویژگی های بافت شناسی (مورفومتریک و مورفولوژیک) سرخرگ، تغییرات وزن بدن در قبل و بعد از آزمایش و میزان نیتریک اکساید خون مورد بررسی قرار گرفت. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان نیتریک اکساید در خون حیوانات گروه های دریافت کننده نیتریت سدیم در مقایسه با گروه کنترل، به صورت معنی داری افزایش یافته است (05/0p≤). همچنین ضخامت لایه میانی در گروه دریافت کننده دوز 350 میلی گرم برکیلوگرم نیتریت سدیم در سطح معنی داری نسبت به گروه کنترل خود کاهش یافته است(05/0p≤).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصل، نیتریت سدیم در دوزهای مختلف توانست میزان نیتریک اکساید خون را افزایش دهد و در دوز 350 میلی گرم نیتریت سدیم باعث کاهش ضخامت لایه میانی سرخرگ ششی گردید. بنابراین نیتریت یک عامل خطر در انسان می باشد.
    کلیدواژگان: نیتریت سدیم، سرخرگ ششی، لایه میانی، نیتریک اکساید، موش صحرایی
  • پیمان یوسفی پور، وحید تادیبی*، ناصر بهپور، عبدالحسین پرنو، محمد احسان دلبری، صیاد رشیدی صفحات 619-631
    مقدمه

    افزایش سطوح IL-6 سرم با پیشرفت دیابت نوع 2 و افزایش مقاومت به انسولین مرتبط است. انجمن دیابت آمریکا و کالج پزشکی- ورزشی آمریکا توصیه کرده اند که برنامه توانبخشی برای بیماران دیابتی بهتر است ترکیبی از تمرینات هوازی و مقاومتی باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی 8 هفته تمرین هوازی و ترکیبی (هوازی- مقاومتی) بر غلظت IL-6 و شاخص مقاومت انسولینی (HOMA-IR) در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

    روش بررسی

    در این پژوهش 24 نفر از مراجعه کنندگان به انجمن دیابت کرمانشاه به طور داوطلبانه به عنوان آزمودنی در این پژوهش شرکت کرده و به صورت تصادفی در سه گروه هوازی (8 نفر)، ترکیبی (8 نفر) و کنترل (8 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرینی گروه هوازی 3 جلسه دویدن در هفته با شدت 60 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته بود اما گروه ترکیبی در کنار دویدن به تمرینات مقاومتی با گروه های عضلانی عمده پرداختند. پیش و پس از مداخله، وزن، شاخص توده بدنی، گلوکز خون ناشتا، IL-6سرم و شاخص مقاومت به انسولین اندازه گیری شد.

    نتایج

    8 هفته فعالیت ورزشی باعث کاهش معنی دار شاخص مقاومت انسولینی و گلوکز خون ناشتا در گروه هوازی و ترکیبی شد اما در گروه کنترل تغییر معنی داری مشاهده نشد. IL-6 سرم، وزن و BMI در هیچکدام از گروه ها تغییر معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    انجام 8 هفته فعالیت ورزشی هوازی یا ترکیبی با بهبود مقاومت به انسولین و گلوکز خون ناشتا، می تواند برای دیابتی های نوع 2 سودمند باشد اما نمی تواند اثر معنی داری بر سطوح IL-6 سرم، وزن یا BMI در این گروه از بیماران داشته باشد.

    کلیدواژگان: بیماران دیابتی، تمرین هوازی، تمرین ترکیبی، گلوکز خون ناشتا، سایتوکاین ها
  • محمدحسن افتخاری، زهرا حسن زاده رستمی، محمد جعفر امامی، حمیدرضا طباطبایی صفحات 632-640
    مقدمه
    منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری در تشکیل استخوان است. شواهدی مبنی بر نقش منیزیم در متابولیسم استخوان و فرایند معدنی شدن استخوان وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مکمل یاری منیزیم بر مارکرهای سرمی ساخت استخوان و ترمیم شکستگی استخوان های بلند در زنان سنین قبل از یائسگی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بود، 32 زن 45-20 ساله با شکستگی استخوان های بلند به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. بیماران در گروه مورد به مدت 8 هفته روزانه 250 میلی گرم منیزیم دریافت کردند و بیماران گروه شاهد در طول مدت مطالعه دارونما دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، سطوح سرمی آلکالین فسفاتاز و استئوکلسین اندازه گیری شد و تشکیل کال استخوانی به کمک عکس های رادیوگرافی بررسی گردید. معیار ترمیم شکستگی، تشکیل یا عدم تشکیل کال در ناحیه شکستگی در نظر گرفته شد.
    نتایج
    مقایسه سطح سرمی آلکالین فسفاتاز و استئوکلسین بین دو گروه در ابتدا و انتهای مطالعه اختلاف معنی داری را نشان نداد. طی 2 ماه مکمل یاری منیزیم، افزایش سطح آلکالین فسفاتاز و استئوکلسین سرمی از نظر آماری معنی دار نبود. از نظر تشکیل کال استخوانی در انتهای مطالعه نیز بین دو گروه مورد و شاهد تفاوتی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مکمل یاری منیزیم نتوانست تغییری در مارکرهای سرمی ساخت استخوان و ترمیم شکستگی داشته باشد و اثبات قطعی این موضوع نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: منیزیم، آلکالین فسفاتاز، استئوکلسین، شکستگی استخوان
  • منصور اسمعیلی دهج، زهرا خواجه بهابادی، محمد ابراهیم رضوانی صفحات 641-650
    مقدمه
    امروزه ثابت شده است که داروهای گیاهی همانند داروهای سنتتیک دارای عوارض جانبی هستند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف آنغوزه در مقادیری که اکثر مطالعات قبلی استفاده کرده اند، بر پارامترهای بیوشمیایی طبعیی کبدی، کلیوی، قلبی و خونی رت بود.
    روش بررسی
    40 سر رت نر نژاد ویستار با میانگین وزنی 300 گرم به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان گروه کنترل و سایر گروه های مورد مطالعه به عنوان گروه های پیش درمان به مدت یک ماه به ترتیب با mg/kg 5/12، 25، 50 و 100 آنغوزه پیش درمان شدند. سپس نمونه خون رت ها جهت اندازه گیری پارامترهای کبدی (ALP، ALT، AST)، کلیوی (Urea، Cr)، قلبی (CPK) و خونی (Pt، Ptt) جمع آوری شد. با وارد کردن کانول فشار به داخل شریان کاروتید و چسباندن الکترودهایی به دست راست و پای چپ به ترتیب فشارهای خونی ثبت و لید دو نوار قلبی مانیتور گردید. برای تجزیه و تحلیل داده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و نرم افزار Graphpad Prism نسخه 5 استفاده شد.
    نتایج
    سطح پلاسمایی AST، CPK و Ptt به طور معنی داری در گروه های پیش درمان با آنغوزه کاهش یافت (05/0(p<. با افزایش دوز مصرفی آنغوزه غلظت پلاسمایی اوره به طور معنی دار کاهش (05/0(p< و غلظت پلاسمایی کراتینین و فشارهای خونی شامل سیستول، دیاستول و متوسط شریانی به طور غیرمعنی داری افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه پیشنهاد می کنند که احتمالا مصرف مقادیر کم (mg/kg 25) آنغوزه فاقد عوارض جانبی و حتی مفید برای سلامت و مصرف مقادیر زیاد (mg/kg 100) آن باعث بروز عوارض جانبی می گردد. از اینرو نیاز به تحقیقات گسترده تری در این زمینه است.
    کلیدواژگان: آنغوزه، کبد، کلیه، قلب، انعقاد خون
  • عماد یوزباشیان، گلاله اصغری، فیروزه حسینی اصفهانی، بهناز محمودی، پروین میرمیران، فریدون عزیزی صفحات 651-665
    مقدمه
    رژیم غذایی غنی از زیتون به عنوان یک منبع اسید چرب غیر اشباع با یک باند دوگانه (MUFA) می تواند بر عوامل خطر قلبی و عروقی موثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بروز سندرم متابولیک با میزان مصرف زیتون، روغن زیتون و محتوای اسیداولئیک آنها، طی سه سال پیگیری در بین بزرگسالان تهرانی بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، یک مطالعه طولی بر پایه جمعیت بود که در قالب مطالعه قند و لیپید تهران انجام گرفت. اطلاعات تغذیه ای با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شد. اطلاعات جمعیت شناختی توسط پرسشنامه تکمیل گردید و فشارخون و شاخص های تن سنجی آنها مطابق پروتکل های استاندارد سنجیده و تجزیه و تحلیل های بیوشیمیایی بر روی نمونه های خون ناشتا انجام شد. در پایان بر روی 1053 نفر (352 مرد و 701 زن) 60-19 ساله برای بروز سندرم متابولیک تجزیه و تحلیل آماری صورت گرفت.
    نتایج
    میانگین سنی جمعیت 8/10±5/35 سال و میانگین دریافت زیتون در مردان و زنان به ترتیب 1/4±7/1و 3/5±6/1 گرم در روز بود. با تعدیل عوامل مداخله گر در مردان و زنان، در بالاترین سهک دریافت روغن زیتون، نسبت شانس بروز سندرم متابولیک نسبت به سهک اول به ترتیب 61/0 و 17/1 به دست آمد و همچنین HDL کلسترول پایین، در مردان در بالاترین سهک دریافت روغن زیتون نسبت به سهک اول 55/0بود. همچنین نسبت شانس بروز گلوکز خون بالا در بالاترین سهک دریافت زیتون در مردان 55/0 بود. برای سایر اجزای سندرم متابولیک و دریافت زیتون و روغن زیتون و محتوی اسیداولئیک آن رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    دریافت روغن زیتون با کاهش بروز HDL کلسترول پایین و دریافت زیتون با کاهش بروز گلوکز خون بالا در مردان تهرانی همراه است.
    کلیدواژگان: زیتون، روغن زیتون، اسیداولئیک، سندرم متابولیک
  • منصور مقیمی، نرجس رئوفیان، احسان زارع پور، رضا نفیسی مقدم صفحات 666-674
    مقدمه
    بیوپسی سوزنی روشی محبوب برای گرفتن نمونه است که کاربرد آن در گرفتن ضایعات قفسه سینه در بعضی بیمارستان ها محدود است. در این مطالعه به بررسی نمونه های آسیب شناسی حاصل از بیوپسی سوزنی با هدایت سی تی اسکن در ضایعات قفسه سینه به منظور بررسی های سلولی و همچنین تشخیصی پرداخته شد.
    روش بررسی
    مطالعه انجام شده یک مطالعه توصیفی - مقطعی و گذشته نگر بود و بر روی نمونه های پاتولوژیک به دست آمده از بیوپسی سوزنی با هدایت سی تی اسکن در ضایعات قفسه سینه در بیمارستان شهید صدوقی یزد طی سال های 1380 تا 1389 انجام گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 12 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    پس از بررسی پرونده های بخش پاتولوژی، تعداد 89 نمونه استخراج شد که بیماران شامل 53 مرد (6/59%) و 36 زن (4/40%) با دامنه سنی 16- 91 سال و میانگین سنی 3/57 سال بودند. نمونه ها شامل 78 نمونه از ریه و 11 نمونه از مدیاستن بود. در 71 مورد (8/79%) نمونه را جهت تشخیص کافی ذکر کردند و در 18 مورد (2/20%) نمونه فاقد کفایت جهت تشخیص گزارش شده بود. نتایج پاتولوژی در 17 بیمار (1/19%) ضایعه بدخیم در 31 بیمار (8/34%) ضایعه خوش خیم اختصاصی و 23 بیمار (8/25%) ضایعه خوش خیم غیراختصاصی گزارش شده بود. بر اساس تجزیه و تحلیل انجام گرفته بین مکان قرارگیری ضایعه در ریه و نتایج پاتولوژیک رابطه معنی داری وجود داشت(024/0=p)
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده بیوپسی سوزنی با هدایت سی تی اسکن می تواند کفایت نمونه های حاصل از Core Needle Biopsy در قفسه سینه را بالا ببرد.
    کلیدواژگان: بیوپسی سوزنی، ضایعات قفسه سینه، سی تی اسکن
  • سید مصطفی شیریزدی، بابک علوی فرزانه*، اصغر خشنود صفحات 675-681
    مقدمه

    سنگ باقیمانده مجرای صفراوی مشترک (کلدوک) به سنگ هایی که حین عمل جراحی باقی گذاشته شوند یا مدت کوتاهی پس از عمل جراحی کلسیستکتومی تشخیص داده شوند، طبقه بندی می شود. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی سنگ باقیمانده کلدوک و بررسی نیاز به کلانژیوگرافی روتین حین عمل جراحی کلسیستکتومی انجام شد.

    روش بررسی

    در این پژوهش که به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد، 200 بیماری که به صورت متوالی در سال 1390 در بیمارستان شهید صدوقی یزد مورد عمل جراحی کلسیستکتومی قرار گرفته بودند، بررسی شدند. اطلاعات لازم با استفاده از شرح حال، معاینه بیماران مورد مطالعه، پرونده بیماران و پیگیری آنها طی یک ماه پس از آن در قالب یک فرم جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    نتایج

    از تعداد 200 بیمار که تحت عمل جراحی کلسیستکتومی قرار گرفتند تنها یک بیمار (5/0%) سنگ باقیمانده کلدوک داشت، قبل از عمل جراحی 19بیمار(5/9%) با احتمال سنگ کلدوک تحت ERCP قرار گرفتند که در 16 بیمار (%8) اسفنکتروتومی و خروج سنگ انجام شد که از این 16 بیمار، 14 بیمار (5/87%) سطح سرمی آلکالین فسفاتاز افزایش یافته قبل از عمل، 12 بیمار (75%) سطح سرمی بیلی روبین افزایش یافته قبل از عمل و 9 بیمار (3/56%) شواهد سونوگرافی قبل از عمل غیرطبیعی داشتند که ارتباط معنی دار بین این سه متغیر با سنگ کلدوک قبل از عمل وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده توصیه می گردد در صورت غیرطبیعی بودن هر کدام از سه متغیر فوق الذکر با احتمال وجود سنگ کلدوک قبل از عمل جراحی کلسیستکتومی، اقدامات تشخیصی تکمیلی شامل MRC یا ERC انجام گردد.

    کلیدواژگان: سنگ کلدوک باقیمانده، سنگ مجرای صفراوی مشترک، کلانژیوگرافی حین عمل جراحی
  • زهرا پورموحد، مرضیه بیات پور*، تورج بابایی، هومن بخشنده آبکنار، زهره کلانی صفحات 682-692
    مقدمه

    جراحی قلب باز با استفاده از پمپ قلبی ریوی همراه با هیپوترمی انجام می شود. اندازه گیری دمای بدن حین هیپوترمی بسیار مهم است. لذا این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه میزان درجه حرارت مری با دمای گوش و مقعد در کودکان تحت جراحی قلب باز انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر، به روش نمونه گیری آسان مبتنی بر هدف بر روی 70 بیمار زیر 12 سال کاندیدای جراحی قلب باز انجام شد. بعد از پذیرش بیمار و انجام اینداکشن بیهوشی، دمای مری و مقعد و گوش توسط ترمومتر در سه مرحله قبل از پمپ قلبی ریوی، حین هیپوترمی و بعد از جدا شدن از پمپ، اندازه گیری و ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های paired T-test و آنالیز واریانس (Anova) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین دمای بدن در سه محل گوش، مری و مقعد یکسان نبود و در دمای دو گوش راست و چپ اختلاف معنی داری مشاهده نشد، اما اختلاف دمای مری، مقعد و گوش معنی دار بود(001/0p<). بر اساس نمودار تغییرات دما در مرحله هیپوترمی میزان کاهش دمای دو گوش بیش از مری و مقعد، و در مقعد بیش از مری بوده است. در واقع در فاز هیپوترمی مری کمترین میزان کاهش را داشته است.

    نتیجه گیری

    هر سه محل گوش، مری و مقعد نسبت به تغییر دما حساس بوده اما از آنجا که اختلاف دمای بین محل های مورد نظر در سه مرحله قبل، حین و بعد از هیپوترمی یکسان نبوده است، لذا نمی توان از دمای یک محل به تنهایی برای اندازه گیری دمای محل های دیگر استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ترمومتری، مری، مقعد، گوش، کودکان، جراحی قلب باز
|
  • R. Abdi, Mj Zehtab, B. Siavashi, Mh Kaseb, T. Ramim Pages 547-554
    Introduction

    Purpose of this study was to evaluate outcome of Anterior Cruciate Ligament (ACL) reconstruction surgery with a medial tibia tunnel entrance in patients with rupture of the ligament.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in patients admitted to Sina Hospital in Tehran from April 2009 to April 2011. ACL reconstruction was done by arthroscopic surgery and the patients were assessed six months after surgery. International Knee Documentation Committee (IKDC) as a standard questionnaire and arthrometer (model KT-1000) were used to measure patients'' activity level and functional testing of the device، respectively. Final knee score was given to the patient based on the lowest score in each section which was presented in four groups: A، B، C and D.

    Results

    one hundred seven patients with mean age of 29. 61 ± 5. 15 years (21-38 years) enrolled in this study among which 84 (78. 5%) were males. Most common causes of knee trauma were sport (54. 20%)، road traffic accidents (19. 62%)، daily activities (16. 82%) and work activity (9. 3%). The mean femoral channel length was 44. 75 ± 3. 41mm. The mean of ROM of Knee after surgery was 143. 21 ± 5. 37 (133-150). The functional test was performed using an arthrometer and differences between two knees displacement were calculated six months after surgery which revealed that the difference between males and females was significant (p=0. 03).

    Conclusion

    The results showed the transtibial graft position is closer to the anatomical position in medial femoral tunnel placement.

    Keywords: Anterior Cruciate Ligament, Femoral Channel Length, Transportal Graft, Transtibial Graft
  • Leila Hajivandi, Simin Montazeri, Mina Irvani, Ahad Olyaei, Mohammad Hosein Haghighi Zade Pages 555-563
    Introduction
    One of the problems in midwifery is labor induction in the cases which the termination of pregnancy is necessary. Thus، the methods for cervical ripening and labor induction have always been taken into consideration. The aim of this study was to determine the effect of intramuscular dexamethasone on onset of labor in postdate pregnancy.
    Methods
    This single-blind، randomized clinical trial study was performed on 100 nulliparous women who referred to Amir Al Momenin hospital in Ahvaz. The patients were randomly divided into two groups. Single dose of intramuscular dexamethasone (8 mg) was administered to the study group 12 h before induction. The controls were given 2 cc of normal saline at the same interval.
    Results
    There was no significant difference between the two groups in terms of age، demographic characteristics، initial Bishop score، first and fifth minute Apgar score، and meconium. After the injection، Bishop score in the study group was 7/23 ± 1/32 and in the control group، it was 2/98 ± 0/89. Thus، the difference was significant (P<0. 0001). The mean interval between induction with the onset of the active phase was 3/1±0. 68 hours in the study group، whereas in the control group 4/2±1/3 hours was observed (P=0. 001).
    Conclusion
    The results of this study showed that intramuscular dexamethasone by improving Bishop score causes the onset of labor pains resulting in decrease of labor duration in postdate pregnancies.
    Keywords: Dexamethasone, Duration of Labor, Post Date Pregnancy
  • Ebrahim Masoudnia, E. Salehabadi, Z. Khakzad Pages 564-574
    Introduction
    One important problem، regarding patients who undergo bypass surgery، is insufficient recovery after surgery. Delayed surgical recovery leads to some negative clinical، psychological، and economic consequences for both the patients and providers of medical care services. The current research was conducted to determine the relationship between social networks and the recovery rate of cardiovascular patients after the heart bypass surgery.
    Methods
    This study was conducted as a quantitative cross-sectional research. The sample population includes cardiac patients who underwent heart bypass surgery at least one week before. The instruments of data collections were Berckman and Sim’s social network index (BSSNI) and an author-made questionnaire on recovery rate.
    Results
    There was a statistically significant difference among patients with quick and slow recoveries، concerning the social networks (P<0. 01).
    Conclusion
    Patients making quick recovery had wider social network compared to those making slow recovery. The findings indicated that a social network is an influential factor in social and behavioral interferences aiming at increasing recovery rate of cardiovascular patients after heart bypass surgery.
    Keywords: By, Pass Surgery, Coronary Heart Disorder, Recovery Rate, Social Networks
  • M. Entezar-E-Ghaem, S. Rahgozar, Ar Moafi, J. Moshtaghian, A. Esmaeli, M. Abedi, F. Montazeri Pages 575-586
    Introduction
    Multidrug resistance (MDR) is the main obstacle against treatment of acute lymphoblastic leukemia (ALL). ATP-binding cassette transporters function is mentioned as one of the most effective factors on MDR development. Though، there are many evidences on interference of ABCG2/BCRP، one of the outstanding members of this superfamly، in MDR occurrence، the expression effect of this gene on blasts of ALL patients is unknown yet.
    Methods
    In this study، we used Real-Time PCR technique in order to investigate the relative expression of ABCG2/BCRP mRNA in 1-17 year old children with ALL. Peripheral or bone marrow blood samples from 28 new case leukemic and 15 control children were investigated with cooperation of Seyyedo-Shohada hospital in Isfahan،. Minimal Residual Disease (MRD) was evaluated as quality of patient response to chemotherapy.
    Results
    Profile of ABCG2/BCRP mRNA expression did not have any significant difference in new case ALL patients in comparison with control children. On the other hand، comparison of two groups of MRD+ and MRD- patients showed no difference in ABCG2/BCRP expression level. The level of ABCG2 expression was not associated with immunophenotype of ALL or known prognosis factors for this type of leukemia.
    Conclusion
    Results of this study showed no effect of ABCG2/BCRP expression level on MDR development in ALL. Accordingly، clinical value of ABCG2/BCRP expression profile determination was rejected as the prognosis value for childhood ALL in our geographical area.
    Keywords: ABCG2 Protein, ALL, Minimal Residual Disease, Multidrug Resistance, Prognosis
  • M. Zabihzadeh, S. Arefian Pages 587-598
    Introduction
    Irradiation of loaded tumor with high-Z nanoparticles with low energy photon of 192Ir source during brachytherapy increases absorbed dose of tumor due to increase in possibility of photoelectric phenomena. Therefore، this study aimed to investigate dose enhancement due to nanoparticles (NPs) with different atomic numbers and concentrations as well as effect of NPs distribution (uniform & non- uniform) on dose enhancement.
    Methods
    Dosimetric parameters of HDR-192Ir source (MicroSelectron model) were calculated by MCNP-4C code on the basis of recommendations of AAPM، TG-43. A tumor (1 cm3) loaded with uniform and non-uniform distribution of 7، 18 and 30 mgr/gr of 79Au، 64Gd، 26Fe and 22Ti in water phantom (30×30×30 cm3) was simulated.
    Results
    DEF of 4. 7% to 19. 4% and 3. 3 to 18. 6% were calculated respectively for uniform distribution of 79Au and 64Gd with 7 to 30 mgr/gr concentrations. For non-uniform distribution these values were 0. 4%to 1. 9% and 0. 2% to 1. 2%، respectively. Increased dose of the peripheral-health tissue due to presence of 2 to 8. 5 mgr/gr of 79Au and 64Gd was estimated from 1. 3% to 6. 5% and 1. 1% to 4. 2%، respectively.
    Conclusion
    increase of atomic number and concentrations of NPs enhance the absorbed dose due to increased possibility of photoelectric phenomena. Non-uniform distribution of NPs underestimated dose compared to uniform distribution; therefore، considering accurate NPs distribution inside the tumor volume is crucial to calculation of dose enhancement. Targeted labeling of NPs for the maximum absorption by tumor and for the minimal penetration into peripheral tissues has potential to increase radiation therapeutic ratio.
    Keywords: Brachytherapy, Dose Enhancement, Monte Carlo Simulation, Nanoparticles Distribution Function
  • Ma Hosseinpour Feizi, S. Shiri Torkamani, E. Babaei, M. Ghanbarian, V. Montazeri, M. Halimi Pages 599-608
    Introduction
    Krupple-like factor4 is a transcription factor which is involved in many cancers including Breast cancer. Breast cancer is the most common malignancy among women. Due to the high prevalence of these tumors، there are ongoing efforts to find molecular markers which can recognize nontumoral from tumoral tissues. Therefore، the aim of this study was to evaluate the potential usefulness of KLF4 as a potential diagnostic and therapeutic molecular marker in breast cancer.
    Methods
    In the current study، 31 tumoral and 21 non tumoral adjacent tissues were evaluated. Transcription levels were measured by Semiquantitative Reverse Transciptase-Polymerase Chain Reaction and were normalized by the ß2m as an endogenous PCR control. Data was analyzed by spss software، one-way ANOVA and T-test.
    Results
    The results showed that: 1) KLF4 is over expressed in Breast tumors rather than adjacent normal tissues. 2) KLF4 is an oncogene in breast tumors (at least in IDC type). 3) The KLF4 expression levels are related significantly with nature of malignant breast tumors.
    Conclusion
    Findings do not confirm KLF4 as a diagnostic marker in classification and identification of tumoral tissues from non-tumoral ones in breast، but we can use this marker to identify at least 50% of invasive Ductal Carcinoma in breast and utilize it as a potential predictive factor to demonstrate severity degree in various tumors.
    Keywords: Breast Cancer, KLF4, Oncogene, Semiquantitative RT, PCR, Tumor Suppressor
  • F. Joibar, S. Khatamsaz, A. Ghorbaniranjbry Pages 609-618
    Introduction
    Additives such as nitrites compounds are used in meat products in order to create the desired color، creating the desired taste، prevent the growth of Clostridium botulinum spores and increase the storage time of the products. Today، due to the indiscriminate use of nitrogenous fertilizers، it is widely spread in water، soil and ecosystems، and the lives of many people could be put at risk. Therefore، this study was performed in order to examine the histopathological effect of sodium nitrite on Pulmonary artery in male rats.
    Methods
    This is a cross - sectional study in which 30 adult male and female rats strain Vistar were divided into 3 groups of 10 which involved 2 recipient groups who were given 175 mg/kg/day dose and 350 mg/kg/day dose of nitrite. The control group absorbed nitrite through drinking water. The 3 groups were examined for 60 days. At the end of day 60، after Anesthesia، the blood sample was collected from heart. The arteries were taking out of body، and then tissue sections were prepared for testing tissue changes. The samples were stained with HematoxilinEozin method and thickness of internal media (intima media thickness) was measured with Image tool software. Factors such as morphometric and morphologic from arteries، body weight changes were investigated before and after test and also blood nitric oxide level was checked. At the end، the obtained results were analyzed through spss 17 software by T-test and Anova test.
    Results
    The outcome of nitric oxide plasmatic density measurement showed that nitric oxide level in animal ’s blood in 175 mg/kg/day dose recipient group and 350 mg/kg/day dose recipient group increased significantly compared with the control group at the level of P ≤ 0. 05. Also thickness of media layer decreased in maximum dose group (350 mg/kg/day dose) compared to the control group.
    Conclusion
    Based on the results of different doses of sodium nitrite، the nitric oxide levels in the blood were increased، and the thickness of middle layer of the lung arteries at dose 350 mg of sodium nitrite was reduced.
    Keywords: Media Intima, Nitric Oxide, Pulmonary Artery, Rat, Sodium Nitrite
  • P. Yousefipoor, V. Tadibi, N. Behpoor, A. Parnow, E. Delbari, S. Rashidi Pages 619-631

    Introductoin: Increased level of serum IL-6 is related to development of type 2 diabetes and insulin resistance. The American Diabetes Association and the American College of Sports Medicine recommend that combination of resistance and aerobic exercise is favorable for patients with type 2 diabetes. The purpose of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic exercise and concurrent (aerobic-resistance) exercise on serum IL-6 Levels and insulin resistance in Type 2 Diabetic patients.

    Methods

    In this study، from patients referring to Kermanshah Diabetes Association، 24 volunteers participated in the study as subjects and were divided into aerobic (n=8)، concurrent (n=8)، and control group (n=8) randomly. Training program for the aerobic group included 3 sessions of running per week with 60 to 80% maximal heart rate for 8 weeks but the concurrent group in addition to running، performed resistance training of major muscles groups. Before and after the intervention، body weight، BMI، fasting blood glucose، serum IL-6 and HOMA-IR were measured.

    Results

    HOMA-IR and fasting blood glucose were significantly decreased in both training groups after intervention، but showed no significant changes in the control group. No significant changes were observed for serum IL-6 levels، body weight or BMI.

    Conclusion

    performing 8 weeks of aerobic or concurrent training with improvement of insulin resistance and fasting blood glucose could be helpful for type 2 diabetic patients; however، it cannot significantly affect serum IL-6 levels، body weight، or BMI in these patients.

    Keywords: Aerobic Training, Concurrent Training, Cytokines, Diabetic Patients, Fasting Blood Glucose
  • Mh Eftekhari, Z. Hassanzadeh Rostami, Mj Emami, Hr Tabatabaee Pages 632-640
    Introduction
    Magnesium is an essential mineral in bone formation. This nutrient incorporates in bone metabolism and enhances bone mineralization. This study was designed to assess the effect of magnesium supplementation on alkaline phosphatase، osteocalcin، and also callus formation in women with long bone fracture.
    Methods
    In this double-blind randomized placebo controlled trial، 32 women with long bone fracture، aged 20-45 years old، were randomly divided into the Mg group and control، receiving 250 mg magnesium oxide daily and placebo respectively for 8 weeks. Serum alkaline phosphatase and osteocalcin were measured at the beginning and the end point، and also callus formation was checked at the end of study. P value < 0. 05 was considered as the significant level.
    Results
    There was no significant difference between two groups in alkaline phosphatase and osteocalcin levels at the beginning and the end of study. Serum alkaline phosphatase and osteocalcin levels were increased in both groups، but they were not statistically significant. Furthermore، the callus formation، which revealed the fracture healing، was not different between 2 groups.
    Conclusion
    This study concluded that Magnesium supplementation did not change the serum markers of bone formation and fracture healing; however، further studies need to approve this finding.
    Keywords: Alkaline phosphatase, Fracture, Magnesium, Osteocalcin
  • M. Esmailidehaj, Z. Khaje Bahabadi, Me Rezvani Pages 641-650
    Introduction
    Today it has been documented that herbal medicines like synthetic drugs have side effects. The aim of his study was that whether assafoetida in doses used in most of previous studies have any effect on hepatic، renal، cardiac and blood biochemical parameters of rats.
    Methods
    Forty male Wistar rats، with average weighting of 300 grams، were divided into five groups of eight in each. The first group was considered as control group and groups 2-5 as the pretreatment groups that were pre-treatmented by 12. 5، 25، 50 and 100 mg/kg tear assafoetida for 30 days، respectively. Then، blood samples were collected for measurement of biochemical parameters of liver (AST، ALT، ALP)، kidney (Urea، Cr)، cardiac (CPK) and blood coagulation (Pt، Ptt). Blood pressures were also recorded through inserting a cannula into the carotid artery. Lead II of electrocardiogram was used to monitor electrical activity of the heart. Data was analyzed by one-way analysis of variance.
    Results
    The plasma level of AST، CPK and Ptt significantly reduced in pretreatment groups with assafoetida (P<0. 05). With increasing the dose of assafoetida، plasma urea concentration reduced and plasma Cr concentration and all blood pressures increased insignificantly.
    Conclusion
    The findings of this study suggest that low doses of tear assafoetida (25 mg/kg) does not probably have any side effects and even maybe useful for health، but at higher doses (100 mg/kg) it may lead to complications. Hence، there is a need for further studies to answer some questions that arose from this study.
    Keywords: Assafoetida, Blood Coagulation, Heart, Kidney, Liver
  • E. Yuzbashian, G. Asghari, F. Hosseini-Esfahani, B. Mahmoodi, P. Mirmiran, F. Azizi Pages 651-665
    Introduction
    A diet rich in olive as a source of monounsaturated fatty acids can be effective on cardiovascular risk factors. The aim of this study was to investigate the association between the incidence of metabolic syndrome (MetS) and olive، olive oil، and their oleic acid contents during a three-year follow-up among Tehranian adults.
    Methods
    The current study is a population-based prospective longitudinal study، which was conducted within the framework of the Tehran Lipid and Glucose (TLGS). Dietary intake was assessed using semi-quantitative food frequency questionnaire، the validity and reliability of which have been documented. Demographic information was collected. Blood pressure and anthropometric indices were measured according to standard protocols and biochemical analyses were done on fasting blood samples. Finally، the 1053 patients (352 men and 913 women) aged 19-60 y were analyzed for incidence of metabolic syndrome.
    Results
    Mean age of subjects was 35. 5±10. 8 years and the mean intakes of olives in men and women were 1. 7 ± 4. 1 and 1. 6 ± 5. 3 grams per day، respectively. In men and women، after adjusting for confounder factors، in the highest tertiles of olive oil intake، odds ratio (OR) for MetS incidence were 0. 61 and 1. 17 respectively compared to the first tertile. Also in men low HDL cholesterol was 0. 55 in the highest tertiles of olive oil intake compared to the first tertile، and for olive and oleic acid from olive for high blood glucose، 0. 55 (CI 95%: 0. 31-0. 96، P=0. 04) and 0. 55 (CI 95%: 0. 31-0. 95) respectively.
    Conclusion
    The findings of this study suggested a higher intake of olive oil can reduce the incidence of low HDL cholesterol and high blood glucose levels in Tehranian men.
    Keywords: Oleic Acids, Olive, Olive Oil, Metabolic Syndrome
  • M. Moghimi, N. Raofiyan, E. Zarepour, R. Nafisimoghadam Pages 666-674
    Introduction
    Despite the popularity of needle biopsy for obtaining tissue samples in several solid organs، its use in thoracic lesions has been very restricted in some hospitals. This study intended to investigate the CT-Guided transthoracic core needle biopsy specimens in Yazd Shahid Sadoughi hospital during 2001- 2010.
    Methods
    This is a retrospective cross- sectional study conducted on pathologic results of CT-Guided transthoracic core needle biopsy specimens in Shahid Sadoughi hospital from 2001-2010.
    Results
    In our study، 89 thoracic CNB were studied between2001-2010 from patients that referred to Sadoughi hospital who involved 53 males and 36 females. 78 biopsies were from lung and 11 biopsies from Mediastin. In a total of 89 biopsies 71 biopsies (78. 9%) supplied appropriate material for histopathological diagnosis. Results were classified into one of the following four groups: positive or suspicious for malignancy (19. 1%)، benign specific (34. 8%)، benign non-specific (25. 8%) and non-diagnostic (20. 2%).
    Conclusion
    Based on multivariate analysis there was no significant correlation between age، sex، size of lesion and pathology results، but there was a significant correlation between the location of thoracic lesion in lung and pathology results (p-value=0. 024). Application of automated system for biopsy and fluoroscopy CT for guidance of needle biopsy can elevate adequacy of core needle biopsy in thoracic lesion.
    Keywords: CT Scan, Needle Biopsy, Thoracic Lesions
  • Seyed M. Shiryazdi, B. Alavi Farzane, A. Khoshnood Pages 675-681
    Introduction

    Retained choledochal stones are classified as the stones that were left at the time of surgery or diagnosed shortly after the cholecystectomy. Choledochal stones may be silent and often are discovered incidentally. They may cause obstruction، complete or incomplete، or they may manifest themselves with cholangitis or gallstone pancreatitis. Therefore، this study was designed to determine frequency of retained chledochal stones and its relationship with some variables such as age، gender، serum alkaline phosphatase، serum bilirubin، ultrasound findings، MRC and ERC.

    Methods

    This is a cross-sectional study that was done on 200 patients who underwent cholecystectomy with sequential pattern during 2012 in the Shahid Sadooghi Hospital of Yazd. The study data were collected according to the patients'' history، physical examination، files and also one month follow up. Moreover، the data were analyzed by SPSS software ver. 17.

    Results

    From 200 patients who underwent cholecystectomy، only one patient (0. 5%) had retained choledochal stone. Before cholecystectomy، 19 patients (9. 5%) who were presumed to have choledochal stone، underwent ERCP. In 16 patients (8%) sphincterotomy and stone extraction were done. From these 16 patients،14 patients (87. 5%) had high level of serum alkaline phosphatase، 12 patients (75%) had high level of serum bilirubin and 9 patients (56. 3%) had abnormal ultrasound findings during preoperative course. Thus، there was a statistically significant relation between these three variables and choledochal stone.

    Conclusion

    According to above statistically significant relation، we recommend that in patients who are candidate for cholecystectomy، if elevated preoperative serum alkaline phosphatase or elevated preoperative serum bilirubin or abnormal ultrasound findings were observed، more diagnostic evaluation should be done for them including MRC and ERC.

    Keywords: Common Bile Duct Stone, Intraoperative Cholangiography, Retained Choledochal Stone
  • Z. Pourmovahed, M. Bayatpour, T. Babaie, H. Bakhshande Abkenar, Z. Kalani Pages 682-692
    Introduction

    cardiac surgery by cardiopulmonary bypass (CPB) is performed accompanying with hypothermia. Measuring the body temperature during hypothermia is very important. The aim of this study was to compare esophageal، tympanic and rectal temperatures in pediatric patients below 12 years old undergoing open heart surgery.

    Methods

    This study was a cross-sectional descriptive and analytic study. The sample consisted of 70 patients below 12 years old undergoing open heart surgery in Rajaee Heart Centre in Tehran. Esophageal، rectal and tympanic temperatures were measured by thermometer in three phases: before CPB، during CPB and after weaning of CPB. The collected data were analyzed by SPSS 16 software using paired T-test and ANOVA (Analysis of Variance).

    Results

    The mean of body temperature was different in the three sites. The difference between right and left ear was not significant، but the difference between esophagus –rectum، esophagus-tympanum and rectum-tympanum was significant (P<0. 001). All changes in four places showed that in hypothermia phase the reduction of temperature in ears was more than esophageal and rectal temperature، and in rectal، it was more than esophageal temperature.

    Conclusion

    All sites are sensitive to changes of body temperature and they can show core temperature of body well، but since differences between all sites in four phases are not same، we cannot use just one of them to reach the temperature of other sites.

    Keywords: Ear, Esophagus, Open Heart Surgery, Pediatric, Rectus, Thermometry