فهرست مطالب

فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اعظم آهنگری، مجتبی صلوتی، زهرا حیدری، بهروز محمدی، سمیه زارع، دنا قمری، جعفر تاران، زهره فرهمند کیا، لیلا دولتیاری صفحات 9-20
    مقدمه
    عفونت های باکتریایی، هم چنان به عنوان یکی از علت های اصلی بیماریزایی و مرگ و میر در بیشتر کشور های دنیا خصوصا در کشورهای در حال توسعه به شمار می روند. در سال های اخیر کونژوگاسیون نانوذرات با آنتی بیوتیک ها، یک رویکرد امید بخش را جهت افزایش اثر درمانی آنتی بیوتیک ها بر روی کانون ها و زخم های عفونی، ایجاد نموده است. هدف از تحقیق حاضر اتصال جنتامایسین به نانوذرات طلای بیوژنیک به منظور بررسی مقایسه ای اثر ضد میکروبی نانوداروی جدید با جنتامایسین آزاد بر علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق نانوذرات طلا به روش بیولوژیک با استفاده از قارچ آسپرژویلوس فلاووس سنتز گردید. تولید نانوذرات طلا با مشاهده تغییر رنگ محلول واکنش، اسپکتروفتومتری UV/vis و میکروسکوپ الکترونیSEM بررسی گردید. غلظت نانوذرات طلای سنتز شده با استفاده از اسپکتروسکوپی جذب اتمی تعیین شد. نانوذرات طلای بیوژنیک تولیدی با جنتامایسین کونژوگه گردید. حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) کونژوگه و جنتامایسین آزاد با روش رقت در براث تعیین و با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نانوذرات طلا به صورت خارج سلولی، به شکل کروی و در اندازه های 250-200 نانومتر به روش بیوژنیک تولید شده اند. غلظت نانوذرات طلای بیوژنیک 63/2 میلی گرم بر لیتر تعیین شد. MIC کونژوگه و جنتامایسین آزاد به ترتیب 015625/0 و 0312/0 میلی گرم بر میلی لیتر و MBC کونژوگه و جنتامایسین آزاد به ترتیب 0312/0 و 0625/0 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین گردید که نشان دهنده افزایش اثر ضد میکروبی جنتامایسین کونژوگه شده با نانوذرات طلا نسبت به جنتامایسین آزاد بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که کونژوگاسیون نانوذرات طلای بیوژنیک با جنتامایسین اثر ضد میکروبی جنتامایسین بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، اثر ضد میکروبی، کونژوگه جنتامایسین، نانوذرات طلای بیوژنیک
  • سعیده سعیدی، سید کاظم صباغ، الهام صبوری رباط صفحات 21-32
    مقدمه و هدف
    بیماری های عفونی ایجاد شده توسط سویه های گرم مثبت باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به دارو، که اغلب دارای منشا بیمارستانی می باشند در بسیاری از کشورهای جهان در حال افزایش است، از این رو تلاش های بسیاری جهت یافتن ترکیبات جدید به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی بیوتیک ها صورت گرفته است. در این تحقیق اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی گیاه مورد و اسانس آن علیه چندین سویه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    استخراج عصاره و اسانس گونه گیاهی مورد به ترتیب با استفاده از دستگاه روتاری و کلونجر انجام شد. نمونه برداری از نواحی حلق و بینی بیماران انجام و تعداد 17 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا و خالص سازی گردید. حداقل غلظت باز دارندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره و اسانس گیاه مورد در شش غلظت مختلف با روش رقیق سازی در محیط مایع بر روی باکتری تعیین شد. حساسیت سویه ها به چند آنتی بیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربی- بائر بیوگرام مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی عصاره و اسانس گیاهی مورد در غلظت 5 میلی گرم در میلی لیتر می باشد. در حالیکه حداقل غلظت کشندگی از عصاره و اسانس در مقدار 10 میلی گرم در میلی لیتر مشاهده شد. ارزیابی اثر ضد باکتریایی چند آنتی بیوتیک نشان داد که حساسیت سویه های مورد مطالعه به آنتی بیوتیک مشابه بود. اما پنی سیلین و سفکسیم کمترین اثر آنتی بیوتیک را نشان داد همه سویه ها نسبت به وانکومایسین مقاومت نشان دادند.
    نتیجه گیری
    اسانس و عصاره گیاه مورد در غلظت های بالا دارای اثر ضد باکتریایی می باشند. بنابراین این ترکیبات می توانند در درمان های دارویی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، حداقل غلظت بازدارندگی، اثر ضد باکتریایی، مورد
  • محمدحسن کریمفر، آذر باباخانی، مطهره ظاهرآراء، فیروزه نیازوند، سعید رستمی صفحات 33-39
    مقدمه
    درمورد واریاسیونهای شریانهای خونرسان به معده گزارشاتی وجود دارد؛ اما این گزارش بسیار نادر بوده و تاکنون مطلبی در این مورد گزارش نشده است. تنه سیلیاک از شاخه های قدامی آئورت شکمی است که با تقسیم شدن به سه شاخه انتهایی گاستریک چپ، هپاتیک مشترک و طحالی پایان می پذیرد. شریان گاستریک چپ کوچکترین انشعاب تنه سیلیاک می باشد که در عقب حفره صفاقی کوچک بالا رفته تا به انتهای کاردیاک معده برسد. این شریان هر دو سطح معده را در این ناحیه خونرسانی می کند. شریان گاستریک راست شاخه کوچکی است که در نزدیکی شریان گاسترودئودنال از شریان هپاتیک مشترک جدا می شود. این شریان با عبور از طول انحنای کوچک معده، با شریان گاستریک چپ آناستوموز می شود.
    گزارش مورد: در تشریح جسد یک مردحدودا 45 ساله که باروش روتین تشریح (dissection Grant،s) مورد کالبد شناسی قرار گرفت، مشاهده گردید که شریان گاستریک راست وجود نداشته و شریان گاستریک چپ به سمت راست تا ناحیه پیلور و ابتدای دئودنوم گسترش پیداکرده و مناطق مربوط به شریان گاستریک راست را تغذیه می کند. هیچ شریان دیگری درسمت راست و در 3/1 خم کوچک معده یافت نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    این گزارش به این علت حائز اهمیت است که بسیار نادر بوده و تاکنون در مورد وقوع این واریاسیون مطلبی گزارش نشده است؛ از سوی دیگر شناخت واریاسیونهای عروقی بویژه جهت اعمال جراحی و تشخیصی و دیگر پروسیجرهای عروقی شکم مهم می باشد.
    کلیدواژگان: واریاسیون، تنه سیلیاک، شریان گاستریک، شریان هپاتیک مشترک
  • ملیحه صفوی شاملو، حمیدرضا آقا محمدیان شعرباف، بهرامعلی قنبری هاشم آبادی، الهه حقیقت منش صفحات 41-54
    مقدمه
    اختلال اضطراب منشر یکی از عمده ترین اختلالات اضطرابی است که منجر به سطح بالایی از کار افتادگی در مبتلایان می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه کارایی دو درمان فراشناخت و شناختی رفتاری در درمان اختلال اضطراب منتشر انجام گرفت.
    روش پژوهش: این بررسی مبتنی بر طرح تجربی از نوع تک موردی با خط پایه چندگانه است. با استفاده از نمونه گیری مبتنی بر هدف 6 نفر از آزمودنی ها از میان کسانی که بر اساس مصاحبه ساختاریافته بر اساس DSM-IV-TR مبتلا به اختلال اضطراب منتشر بودند، انتخاب شدند. آزمودنی ها بطور تصادفی در دو گروه سه تایی آزمایش (درمان فراشناخت) و کنترل (درمان شناختی رفتاری) قرار گرفتند. تمامی آزمودنی بعد از درمان به مدت دو ماه تحت مطالعه پیگیری بودند. داده ها با استفاده از سیاهه حالت - صفت اضطراب اشپیل برگر، سیاهه افکار اضطرابی، مقیاس پیوستاری شدت نشانگان جمع آوری شده و با استفاده از خصیصه های آمار توصیفی (میانگین و...) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و در قالب نمودار نمایش داده شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد گروه دریافت کننده درمان فرا شناخت بر اساس سیاهه حالت - صفت اضطراب اشپیل برگر 54 درصد، در سیاهه افکار اضطرابی 55 درصد و بر اساس مقیاس پیوستاری شدت نشانگان 89 درصد بهبودی داشته است. در حالی که گروه کنترل در سیاهه حالت - صفت اضطراب اشپیل برگر 33 درصد و سیاهه افکار اضطرابی 37 درصد و در مقیاس پیوستاری شدت نشانگان 56 درصد بهبودی داشته اند.
    نتیجه گیری
    هر دو درمان در کاهش علائم موثر بودند. درمان فراشناخت در مقایسه با درمان شناختی رفتاری، در اختلال اضطراب منتشر کارایی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: درمان فراشناختی، درمان شناختی رفتاری، اختلال اضطراب منتشر
  • ادریس بذرافشان، فردوس کرد مصطفی پور، حامد فریدی صفحات 55-68
    مقدمه و هدف
    آرسنیک به عنوان یکی از خطرناک ترین عناصر برای موجودات زنده مطرح بوده و حضور آن در آبهای طبیعی می تواند زمینه ساز بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی متعددی گردد. در مطالعه حاضر، توانایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا به منظور حذف آرسنیک از محلول های آبی مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر که یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی است در یک سیستم ناپیوسته انجام پذیرفت. به منظور بررسی کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا بعنوان یک منعقد کننده طبیعی در حذف آرسنیک از محلول های آبی اثر متغیر های مهم بهره برداری از قبیل دوز منعقد کننده (ml/L 5-1/0)، غلظت اولیه آرسنیک و pH محلول مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از انجام آزمایشات نشان داد که pH مطلوب برای حداکثر حذف آرسنیک برابر 6 می باشد و بالاترین میزان حذف برای غلظت های اولیه آرسنیک 100، 200 و 500 میکرو گرم در لیتر به ترتیب برابر 61/94%، 03/92درصد و 98/93 درصد بدنبال وقوع فرایندهای ته نشینی، (رسوب دهی) همزمان و جذب سطحی حاصل گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر نتیجه گیری می شود که عصاره میوه گیاه مورینگا نه تنها منعقد کننده ای ارزان قیمت محسوب می شود بلکه حتی توانایی حذف موثر آرسنیک از محیط های آبی را نیز دارا می باشد
    کلیدواژگان: حذف آرسنیک، مورینگا پرگرینا، انعقاد، منعقد کننده های طبیعی
  • هوشنگ رفیقدوست، غلامرضا کمیلی، محسن حیدری مکرر صفحات 69-76
    مقدمه و هدف
    امروزه یکی از مسائل موجود در آموزش پزشکی؛ میزان ارتباط دروس علوم پایه با پزشکی بالینی است و با توجه به اینکه نظرات دانشجویان می تواند کمک کننده باشد، هدف ما از این مطالعه بررسی نظر دانشجویان استاژر و اینترن دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پیرامون میزان کاربرد بعضی از دروس علوم پایه در بالین می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی است که با مشارکت تمامی دانشجویان مقطع کارورزی و کارآموزی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. بدین منظور دو پرسشنامه بر اساس سیلابس دروس آناتومی و فیزیولوژی طراحی و در اختیار دانشجویان قرار گرفت. اطلاعات مورد نظر از پرسشنامه استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان ارتباط کاربردی دروس آناتومی و فیزیولوژی با مباحث بالینی «زیاد» ارزیابی شد و بین نظرات کارآموزان و کارورزان تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که یک بازنگری در دروس علوم پایه پزشکی در جهت آموزش تلفیقی ضروری است و تغییر محتویات آموزشی از حالت تاکید بر جزئیات به بیان کلی تر و کاربردی تر مطالب باید مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: علوم پایه، مباحث بالینی، کاربرد، کارآموز، کارورز
  • مصطفی رضایی راد، مرتضی بیات، داوود خانی، شیما عطار صفحات 77-85
    مقدمه و هدف
    ارتباطات پرستاران عاملی حیاتی در بیمارستانها به شمار می آید. زیرا، کیفیت و چگونگی این ارتباطات با عملکرد و پیامدهای روانی پرستاران تاثیرگذار می باشد. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر اسلوب ارتباطی، قراردادهای روانشناختی مبتنی بر تئوری تبادل اجتماعی می باشد. از مهمترین پیامدهای روانی می توان سلامت روانی، فرسودگی شغلی و عزت نفس را نام برد. هدف این پژوهش بررسی تاثیرگذاری اسلوب ارتباطی و قراردادهای روانشناختی بر پیامدهای روانی پرستاران و ارائه مدل می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی-اکتشافی، 175نفر از پرستاران بیمارستان قائم(عج) مشهد به عنوان نمونه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده های مطالعه از طریق پرسشنامه های اسلوب ارتباطی، قراردادهای روانشناختی، سلامت روان، فرسودگی شغلی و عزت نفس بدست آمدند. اعتبار ابزارها به کمک تحلیل عاملی و پایایی آنها با کمک آلفای کرونباخ تایید گردید. تجزیه و تحلیل با نرم افزار smart plsانجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد اسلوب ارتباطی با ضرایب رگرسیونی 552/0، 195/0، 204/0 و 211/0 به ترتیب بر قراردادهای روانشناختی، عزت نفس، سلامت روانی و فرسودگی شغلی پرستاران و همچنین قراردادهای روانشناختی با ضرایب رگرسیونی 455/0، 397/0 و 346/0 بر عزت نفس، سلامت روانی و فرسودگی شغلی پرستاران تاثیر معناداری دارند. همچنین نقش واسط قراردادهای روانشناختی در ارتباط بین اسلوب ارتباطی و پیامدهای عزت نفس و سلامت روانی پرستاران با بزرگتر بودن تاثیر غیر مستقیم از تاثیر مستقیم تائید شد.
    نتیجه گیری
    با اجرای مناسب اسلوب ارتباطی می توان پیامدهای روانی پرستاران را از طریق قراردادهای روانشناختی بهبود بخشید. بنابراین، توفیق در اجرای صحیح ارتباطات، بهبود عزت نفس و سلامت روانی و کاهش فرسودگی شغلی پرستاران و در ادامه ارتقاء سلامت بیماران را موجب می شود.
    کلیدواژگان: اسلوب ارتباطی، قراردادهای روانشناختی، سلامت روان، عزت نفس، فرسودگی شغلی، بیمارستان قائم
|
  • Pages 9-20
    Introduction
    Bacterial infections continue to be one of the major causes of morbidity and mortality in most countries especially in developing countries. The use of gold nanoparticles conjugated with antibiotics is a promising approach for enhancement of therapeutic effect of the antibiotics on infecteous wounds and foci. The aim of this study was to bind gentamicin to biogenic gold nanoparticles to evaluate antimicrobial effect of the new nanodrug against Staphylococcus aureus.
    Methods
    In the present study، gold nanoparticles were biologically synthesized using the fungus Aspergillus flavus. The production of gold nanoparticles was characterized by observing the color changing of the reaction mixrure، UV-vis spectroscopy and scanning electron microscopy. The concentration of gold nanoparticles was determined by atomic absorption spectroscopy. The biogenic gold nanoparticles were conjugated with gentamicin (1mg/ml concentration). Minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of the conjugate and gentamicin was investigated by liquid broth dilution method.
    Results
    The results showed that gold nanoparticles have been produced extracellular in spherical shape and in the size range of 200-250 nm. The concentration of biogenic gold nanoparticles was determined 2. 63 mg/l. It was also found that، based on the liquid broth dilution test. MIC of the conjugate and free gentamicin were 0. 015 and 0. 0312 mg/ml، respectively and MBC of the conjugate and free gentamicin were 0. 312 and 0. 0625 mg/ml، respectively that showed the enhancement of antibacterial effect of the conjugate in comparison with free gentamicin.
    Conclusion
    This study elucidated that conjugation of biogenic gold nanoparticles with gentamicin enhances the antibacterial effect of gentamicin against Staphylococcus aureus.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibacterial activity, Gentamicin, biogenic gold nanoparticles conjugate
  • Pages 21-32
    Introduction
    Infectious diseases caused by gram- positive bacteria، drug resistant Staphyloccocus aureus strains which often originate from hospitals environment، are increasing in many countries of، worldwide. Because of that، lots of efforts have been done to find new compounds as suitable superseded instead of antibiotics. In this research، antibacterial effect of plant ethylic essential oil and extract of Myrtus communis against several clinical antibiotic resistant strains of S. aureous were investigated.
    Methods
    Plant extraction and essential oil extraction from M. comminus species were performed using Rotary and Clevenger apparatus، respectively. Sampling was carried out from nose and throat area of patients. Seventeen strains of S. aureous were isolated and after that purified. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bacterial Concentration (MBC) of plant extract as well as essential oil from M. comminus on bacteria were determined using micro dilution broth method at six different concentrations. Sensitivity of strains against some antibiotics was investigated using standard disc''s diffusion Corbei-baer method.
    Results
    The results indicated that plant''s essential oil and plant''s extract have a significant effect on concentration of 5 mg/ml whereas 10 mg/Kg was belonging to high Minimum Bacterial Concentration (MBC) for both treatments. The Assessment of antibacterial effects of some antibiotics showed that the majority of strains have similar sensitivities. But Penicillin and Cefexime showed the least antibiotic effect. All strains showed resistant reaction to Vancomycin.
    Conclusion
    Plant''s extract and essential oil from Myrtus communi have antibacterial effects on S. aureus strains at high concentration; such compounds can be used in medical treatments.
    Keywords: Plant medical, Minimum bacterial concentration, Antibacterial effect, M. comminus
  • Pages 33-39
    Introduction
    There are reports about variations of arteries supply blood to the stomach، but there have been few articles published in the field till now. Coeliac trunk anterior branch of the abdominal aorta، is divided into three branches: the left gastric، common hepatic and splenic arteries. Left gastric artery is the smallest branch of Celiac trunk and it rises behind the lesser peritoneal cavity to reach end of the cardiac stomach. The artery injects blood into this region، in both surfaces of the stomach. Right gastric artery is a small branch around the common hepatic artery and is separated from the Gostroduodenal. This artery passes along with lesser curvature of the stomach، act as a anastomosis to the left gastric artery. Case report: In description of the body of a man about 45 years old with routine (Grant’s dissection) method، Observed which was not the right gastric artery and the left gastric artery has spread into the right side to pyloric region and feed regions related to the right gastric artery. No other arteries were found on the right side and 1/3 the stomach lesser bend. Discussion and
    Conclusion
    This report is important because it is very rare and it is about the occurrence of this variation which has not been reported in any articles، to date; On the other hand، understanding these vascular variations، especially for Actions surgery and diagnostic and other procedures abdominal vessels is Indispensable.
    Keywords: Variation, Celiac trunk, Gastric artery, the Common Hepatic Artery
  • Pages 41-54
    Introduction
    Generalized Anxiety Disorder leads to high level of disability in patients. The present study Compared efficacy of metacognitive therapy with cognitive behavior therapy in treatment of gene-ralized anxiety disorder.
    Method
    This research is based on Multiple-base-line experimental single case studies. Six subjects were selected by sampling based on target and divided randomly in two three-member experiment (MCT) and control (CBT) groups. Subjects were analyzed for two months. The data were collected using Trait An-xiety Inventory (STAI) and anxious touts inventory (AnTI) and subjective unit distress (SUD)، in pre-treatment (base line)، during treatment (four)، post treatment (eight) and follow up (two mounts after the treatment). They were analyzed by descriptive statistics (such as mean،median،…) and demonstrated in some charts.
    Result
    in MCT group there were healings for STAI scale up to 54%، AnTI up to 55% and SUD up to 89%. While in control group، they were 33% for STAI، 37% for AnTI and 56% r SUD، respectively.
    Conclusion
    Metacognitive therapy and cognitive behavior therapy were both effective in decreasing generalized anxiety disorder symptoms. However، findings showed the superiority of metacognitive ther-apy over cognitive behavior therapy in treatment of generalized anxiety disorder symptoms.
    Keywords: Metacognitive Therapy, Cognitive Behavior Therapy, Generalized Anxiety Disorder
  • Pages 55-68
    Background
    Arsenic has been considered as one of the most hazardous elements for the living organisms and its presence in natural waters، can result in serious health and environmental problems. In this study، Moringa peregrina seed extract''s ability to remove arsenate from aqueous solutions، in a batch system was investigated.
    Materials And Methods
    This study is an experimental study which was performed in a batch reactor. The effects of major operating variables such as coagulant dose (0. 1–5 ml L-1) and pH (2-11) were investigated.
    Results
    The optimum pH for arsenic removal by coagulation using Moringa peregrina seed extract was 6 and the highest removal was found to be 94. 61%، 92. 03% and 93. 98% at initial As (v) concentration 100، 200 and 500 µg L-1، respectively، as a result of precipitation، co-precipitation and adsorption mechanisms.
    Conclusion
    According to the results، it was defined that Moringa peregrina seed extract not only was an inexpensive coagulant، but also it is a quite effective factor in removal of As (V) from aqueous environments.
    Keywords: Arsenic removal, Moringa Peregrina, Coagulation, Natural coagulants
  • Pages 69-76
    Background and objects: Association between Basic Sciences subjects and clinical issues is an important problem in medical education; and since students'' ideas can be helpful، the opinions of medical stagers and interns in Zahedan University of Medical sciences were investigated.
    Materials And Methods
    The present descriptive and cross sectional study was conducted with participation of all medical stagers and interns in the University. To do so، two questionnaires were developed based on the syllabus of Anatomy and Physiology subjects and administered to students. The data were then carefully analyzed.
    Results
    The association between Anatomy and Physiology subjects and clinical practice was considered «much»; also there was a significant difference between opinions of interns and those of stagers. Discussion and
    Conclusion
    A revision of medical basic sciences subjects seems necessary for an integrative education، so that the focus should be shifted from details to more general and practical materials.
    Keywords: basic sciences, clinical medicine, application, medical stager, intern
  • Pages 77-85
    Introduction and
    Objectives
    The communication of nurses are the essential factor in hospitals، because quality and how this communication affects the performance and outcomes of mental situations of nurses. One of the most important factors influencing on the styles of communication is psychological contracts based on social exchange theory. Among most important outcoms of mental situations self-esteem، burnout and mental health can be named. The purpose of this study is to investigate the influence styles of communication on psychological contracts and outcoms of mental of nurses and offering of the model.
    Methods
    The study used a survey research strategy. The population of this study consisted of the nurses of Ghaem Hospital of Mashhad. 175 participants were selected as the population. Data of study were obtained through questionnaires of communication styles، psychological contract، self-esteem، burnout. Validity of tools with help of factor analysis and reliability of them with the help of Cronbach''s alpha was confirmed. Analysis software was smart pls.
    Results
    Results of research indicated that communication styles with regression coefficients of 0/552، 0/195، 0/204 and 0/211 respectively on psychological contract، self-esteem، Mental health and burnout and also psychological contract with regression coefficients of 0/455، 0/397 and 0/346 has a significant effect on self-esteem، mental health and burnout for nurses. Also the role of mediate psychological contract between communication styles and outcomes of self-esteem and mental health of nurses with the larger indirect effect of the effect was confirmed.
    Conclusions
    The appropriate performance of communication styles can improve outcomes of mental situations of nurses through psychological contract. Therefore، correct implementation of communication، the improvement of self-esteem and mental health and the attenuation of burnout of nurses are resulted. The improvement in the health of patients is gained consequently.
    Keywords: communication styles, psychological contracts, mental health, burnout, Ghaem hospital