فهرست مطالب

مجله علوم باغبانی ایران
سال چهل و چهارم شماره 3 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد مقدم، رضا امید بیگی، اعظم سلیمی، محمدرضا نقوی صفحات 227-243
    جنس ریحان متعلق به تیره نعناعیان یکی از مهمترین و اقتصادی ترین گیاهان دارویی دنیا است که گونه های آن برای تولید چای دارویی، اسانس، مقاصد دارویی، ادویه ای، به صورت سبزی و گیاه زینتی گلدانی مورد استفاده قرار می گیرند. این تحقیق به منظور تعیین تنوع ژنتیکی 38 توده ریحان بومی به همراه 2 رقم اصلاح شده (اپال و کشکنی لولو) به عنوان شاهد با استفاده از 32 صفت کمی و کیفی مورفولوژیک در شرایط مزرعه ای انجام شد. نتایج مطالعات تاکسونومی نشان داد که این توده ها متعلق به سه گونه O. ciliatum (23 توده)، O. minimum (1توده) و O. basilicum (15 توده) بودند. بر اساس نتایج تجزیه واریانس داده ها، تفاوت های معنی داری در صفات کمی و کیفی اندازه گیری شده در بین توده ها مشاهده شد. بیشترین طول گیاه (5/49 سانتی متر) و چرخه گل (3/11 عدد) متعلق به توده شماره 18 و بیشترین طول گل آذین را توده های 6 و 13 (1/15 سانتی متر) داشتند. بیشترین طول و عرض برگ را توده های 4 و 5 به خود اختصاص دادند. میزان اسانس توده ها محدوده ای از 47/0% تا 42/1% بود.
    کلیدواژگان: ریحان، تنوع ژنتیکی، صفات مورفولوژیکی، همبستگی
  • سعید ریزی، مصباح بابالار، سیامک کلانتری، سیدمحمود اخوت صفحات 245-255
    به منظور ارزیابی اثر تغذیه سیلیسیم (Si) در رفع اثرهای زیان آور شوری بر صفات کمی و کیفی و انباشتگی برخی از یون ها، رقم Hot Lady گل رز شاخه بریده در محیط آبکشت پرورش یافت و غلظت های مختلف عنصر سیلیسیم (0،50، 100 و 150میلی گرم در لیتر) از منبع سیلیکات پتاسیم، همراه با اثر متقابل آن با 28 میلی مولار NaCl (dS m-18/3EC≈) با سه تکرار در یک طرح بلوک کامل تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که سیلیسیم در دو غلظت 50 و 100 میلی گرم در لیتر اثر سودمندی بر رشد و کیفیت گل های رز تحت شرایط آبکشت دارد. همچنین سیلیسیم توانست کیفیت ظاهری و عمر سردخانه ای گل را از طریق حفظ نفوذپذیری غشاهای سلولی بهبود بخشد و اثر سوء تنش شوری را در این رقم به حداقل برساند. افزایش جذب پتاسیم، کلسیم و فسفر وکاهش انتقال سدیم در بین تیمارهای در معرض شوری، مربوط به تیمار 50 و 100 میلی گرم در لیتر می باشد که هم در مورد ساقه و هم برگ صادق است.
    کلیدواژگان: سیلیکات پتاسیم، درصد نشت یونی، عمر سردخانه ای، کلروفیل
  • محمود اکرمی، حمید دهقانی، مختار جلالی جواران، رسول محمدی صفحات 257-286
    مطالعه ترکیب پذیری و اثرات ژنی که با استفاده از طرح تلاقی دی آلل بدست می آیند، اطلاعات قابل ملاحظه ای را درباره طراحی برنامه های اصلاحی در اختیار متخصصین اصلاح نباتات قرار می دهد. در این پژوهش، نحوه توارث و کنترل ژنتیکی عملکرد و اجزای آن در یک طرح تلاقی دی آلل کامل برای هفت رقم ایرانی طالبی ریش بابا، شاه آبادی، سمسوری، دستجردی، مگسی نیشابور، تیل طرق و ساوه ای مورد مطالعه قرار گرفت. تجزیه واریانس، اختلاف معنی دار بین ژنوتیپ های مورد مطالعه را نشان داد. همچنین اثرات ترکیب پذیری عمومی، ترکیب پذیری خصوصی و اثر تلاقی های معکوس برای تمام صفات معنی دار بود. والد ریش بابا دارای بالاترین میزان ترکیب پذیری عمومی مثبت برای صفات تعداد میوه، ضخامت گوشت و عملکرد بود. همچنین دورگ ریش بابا × ساوه ای بیشترین ترکیب پذیری خصوصی مثبت و معنی دار را برای عملکرد و تعداد میوه داشت. هتروزیس مطلوب بر اساس والد برتر برای صفات عملکرد، وزن میوه، تعداد میوه و طول میوه مشاهده شد. اثرات افزایشی، در کنترل صفات طول میوه، عرض میوه و ضخامت گوشت مهم تر بودند.
    کلیدواژگان: طالبی، اثر ژن، ترکیب پذیری، دی آلل، هتروزیس، Cucumis melo L
  • محمود رقامی، محمدرضا حسندخت، ذبیح الله زمانی، محمدرضا فتاحی مقدم، عبدالکریم کاشی، آنا ایزابل لوپز سیز صفحات 287-300
    مجموعه 18 جفت آغازگر اس اس آر برای ارزیابی تنوع ژنتیکی در 52 توده ملون شامل 24 توده از گروه های مختلف باغبانی ملون ایران همراه با 28 توده خارجی از کشورهای مختلف به کار گرفته شد. تمام جایگاه های ژنی ریزماهواره آزمون شده چندشکل بودند که مفید بودن آن ها برای تجزیه ژنتیکی ملون ها تایید گردید. تعداد 141 آلل در میان کلیه ژنوتیپ های بررسی شده یافت شد که 79 آلل با میانگین 38/4 آلل در هر جایگاه در توده های ایرانی دیده شد. مقادیر کم هتروزایگوتی مشاهده شده با میانگین 12/0 بیانگر تنوع پایین درون توده ای ملون های ایران است که حاکی از فقدان دگرگشنی بین توده ها یا نرخ بالای خویش آمیزی است. گزینش های پیاپی توسط کشاورزان برای حفظ اصالت توده ها ممکن است توضیحی برای مقدار نسبتا بالای هموزایگوتی مشاهده شده درون توده ها در این تحقیق باشد. مقادیر هموزایگوتی مشاهده شده برای توده های ''سوسکی سبز'' و ''خاتونی'' بعنوان عمده ترین توده های زیر کشت خربزه در ایران به ترتیب 98/0 و 99/0 بود. بالاترین میزان چند شکلی با 100 درصد جایگاه ژنی چند شکل در توده های گروه دستنبو (Dudaim) یافت شد. میانگین فاصله ژنتیکی میان توده های ایرانی 67/0 بود.
    کلیدواژگان: Cucumis melo، هموزایگوتی، دستنبو (Dudaim)، فاصله ژنتیکی
  • سعادت ساریخانی خرمی، کاظم ارزانی، محمود رضا روزبان، مریم میر سلیمانی صفحات 301-313
    اولین قدم در برنامه های اصلاحی گردو، بررسی تنوع ژنتیکی جمعیت های آن و گزینش ژنوتیپ های امیدبخش و برتر از میان آن ها است. به منظور ارزیابی ژنوتیپ های بذری گردوی شهرستان اقلید، به عنوان یکی از مراکز مهم کشت و تنوع گردو در استان فارس و کشور، پژوهشی طی سال های 1389-1388 انجام شد. در این تحقیق، بر اساس اطلاعات جهاد کشاورزی و باغداران، 110 ژنوتیپ انتخاب شد که پس از مشاهدات اولیه، بر اساس عدم تظاهر علائم بلایت و سرمازدگی و وزن میوه بالاتر از 5/6 گرم، از میان آن ها تعداد 48 ژنوتیپ برای مطالعات بعدی گزینش گردید. در ادامه پژوهش، صفات فنولوژیکی و پومولوژیکی ژنوتیپ های منتخب، بر اساس دو توصیف نامه IPGRI و UPOV مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، دامنه تغییرات وزن میوه، وزن مغز، درصد مغز و ضخامت پوست سخت به ترتیب بین 8/19-6/8 گرم، 5/9-8/2 گرم، 6/62-5/17 درصد و 3-86/0 میلی متر بود. در این ارزیابی، ژنوتیپ های E5، E9، E20، E22، E26، E28، E30، E34، E35، E36 و E49 به عنوان ژنوتیپ برتر انتخاب گردیدند که وزن میوه و مغز آن ها بین 8/19-11 و 2/9-5/6 گرم متغیر بود.
    کلیدواژگان: اقلید، تنوع مورفولوژیک، تجزیه کلاستر، همبستگی، درصد مغز، باردهی جانبی
  • علیرضا راحمی، محمدرضا فتاحی مقدم، علی عبادی، تکتم سادات تقوی، داراب حسنی صفحات 315-328
    خودناسازگاری در بادام توسط یک مکان ژنی با چندین آلل کنترل می شود. در این آزمایش بررسی تنوع آلل های احتمالی ناسازگاری با استفاده از واکنش زنجیره پلی مراز در 96 نمونه از گونه های مختلف بادام و گونه های خویشاوند آن انجام شد. واکنش زنجیره پلیمراز با استفاده از سه جفت آغازگر دژنره (PaConsI-F/EM-PC1consR، PaConsI-F/EM-PC3consR، EM-PC2consF/EM-PC3consR)، یک جفت آغازگر اختصاصی ناسازگاری (AmyC5R/ AS1II)، یک جفت آغازگر اختصاصی خودسازگاری (AmyC5R / CEBASf) و یک سری آغازگر چندگانه (CEBASf/AmyC5R / AS1II) انجام شد و در مجموع 155 آلل ناسازگاری تکثیر شد. محدوده اندازه نوارها و تعداد آلل های تکثیر شده بیشتر از مقادیری است که در گزارش های قبلی آمده است. آلل های تکثیر شده با آلل های گزارش شده در ارقام بادام مقایسه و نامگذاری شدند. آلل های S9، S2، S13 و S25 به ترتیب با 26/12، 39/8، 74/7 و 74/7 درصد بیشترین فراوانی را نشان دادند. نوارهای مربوط به آلل های S16، S17، S18، S19،S22، S28 و S30 در نمونه های مورد مطالعه مشاهده نشدند و آلل های S15 و S26 نیز با 65/0 درصد کمترین فراوانی را داشتند.
    کلیدواژگان: آغازگرهای اختصاصی، توزیع جغرافیایی، ناسازگاری، فراوانی آلل ها
  • مریم تاتاری، رضا فتوحی قزوینی، نعمت الله اعتمادی، علی محمد احدی، سید اصغر موسوی صفحات 329-340
    تنش خشکی یکی از مهم ترین عواملی است که رشد و کیفیت چمن را کاهش می دهد. به منظور مطالعه واکنش های چمن Poa pratensis رقم ‘Barimpala’ تحت دوره های زمانی تنش خشکی، بذور این چمن در گلدان های استوانه ایی به طول 60 سانتی متر و به قطر 15 سانتی متر در فضای آزاد کاشت شدند و آبیاری به نحوی انجام شد که آب به آرامی از انتهای زهکش گلدان خارج شود. پس از استقرار کامل گیاهان، آبیاری قطع گردید تا بیشتر گلدان ها به حدود 80 درصد خشکیدگی برسند. پس از آن آبیاری مجدد انجام شد. کلیه صفات مورد ارزیابی با فواصل پنج روزه اندازه گیری شدند. تنش خشکی رشد شاخساره، ارتفاع رشد، کیفیت ظاهری و میزان کلروفیل برگ را کاهش داد، درحالیکه با طولانی شدن تنش، نشت یونی (EL)، درصد خشکیدگی و میزان پرولین افزایش پیدا کرد. با انجام آبیاری مجدد، درصد خشکیدگی کاهش یافته و پس از گذشت 11 روز مشابه گیاهان شاهد شد. در گیاهان در معرض تنش خشکی محتوای نسبی آب برگ (RWC) از روز 5 به بعد کاهش یافت. تنش اکسایشی منجر به افزایش پراکسیداسیون لیپید شد. تیمار آبیاری بر طول و وزن خشک ریشه اثر معنی داری نداشت.
    کلیدواژگان: Poa pratensis، کنتاکی بلوگراس،  Barimpala'، خشکی، آنتی اکسیدان، پراکسیداسیون لیپید، پرولین
  • فاطمه عسکری، مریم ملکی زاده تفتی، محسن نصیری، اسلام پارسا صفحات 341-348
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر رویشگاه و زمان برداشت بر جوانه زنی و رشد دانه رست گیاه دارویی جعفری کوهی (Pimpinella aurea DC.) بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در سال 1389 اجرا شد. بذرهای مورد استفاده از سه رویشگاه طبیعی آن در استان تهران (وردآورد، توچال و لواسانات) در دو مرحله (شروع رسیدگی و رسیدگی کامل بذر) جمع آوری گردید. صفات اندازه گیری شده شامل درصد و سرعت جوانه زنی، میانگین زمان جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، وزن هزاردانه، وزن خشک گیاهچه و شاخص بنیه بذر بودند. نتایج نشان داد اثر رویشگاه بر درصد جوانه زنی و شاخص بنیه بذر در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود درحالیکه زمان برداشت بذر بر این صفات اثر معنی داری نشان نداد. اثر متقابل رویشگاه و زمان برداشت بر درصد و سرعت جوانه زنی، میانگین زمان جوانه زنی، طول ساقه چه، وزن هزاردانه، وزن خشک گیاهچه و شاخص بنیه بذر در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. میانگین های اثرات متقابل رویشگاه و زمان برداشت بذر نشان داد بالاترین شاخص بنیه بذر (26/16)، درصد جوانه زنی (50/65٪) و وزن هزاردانه (900/1 گرم) مربوط به بذرهای رویشگاه لواسانات در زمان برداشت شروع رسیدگی بذر (اواسط مرداد) و رسیدگی کامل بذر (اواسط مهر) بود.
    کلیدواژگان: جعفری کوهی، Pimpinella aurea، رویشگاه، زمان برداشت بذر، جوانه زنی
  • سارا صالحی، مصباح بابالار، تکتم سادات تقوی، محمد علی عسکری سرچشمه صفحات 349-357
    در این تحقیق اثر مه پاشی پنج غلظت اسید سالیسیلیک(2، 4، 6 و 8 میلی مولار به همراه شاهد) بر بوته های توت فرنگی رقم کاماروسا درکشت هیدروپونیک و شرایط گلخانه ای، بر رشد، عملکرد و صفات کیفی میوه ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بررسی شد. گیاهان توت فرنگی درمورد صفات رویشی مانند تعداد طوقه، وزن ریشه و وزن شاخساره، و صفات زایشی مانند عملکرد، تعداد و شکل میوه، و نیز برخی صفات کیفی میوه، میزان عناصر(کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فسفر)، میزان ماده خشک و درصد خاکستر میوه بررسی شدند. در بین غلظت های مه پاشی شده سالیسیلیک اسید، غلظت 6 میلی مولار، بهترین اثر را بر صفات کیفی، رشد و عملکرد توت فرنگی داشته و سبب بیشترین میزان عملکرد میوه، سفتی بافت میوه، ویتامین ث، درصد مواد جامد قابل حل، میزان قرمزی (a*) میوه و pH آب میوه شد. همچنین درخشندگی(L*) میوه و درصد اسیدیته قابل تیتراسیون میوه نیز در حد بالایی قرار داشت. در تیمار شاهد اغلب صفات مورد اندازه گیری نامطلوب بوده و تنها در مورد ویتامین ث و وزن خشک میوه بالابود.
    کلیدواژگان: اسید سالیسیلیک، صفات رویشی، کیفیت میوه، عمر انبار مانی
  • سیده فرحناز طالبی، سید نجم الدین مرتضوی، روح انگیز نادری صفحات 359-366
    آزمایشی به منظور بررسی تاثیر سدیم نیتروپروساید و تیدیازورون بر میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت و پروتئین گل شاخه بریده رز رقم سنسیرو انجام شد. این آزمایش با دو فاکتور تیدیازورون(TDZ) در سه سطح (0، 20 و40 میکرومول در لیتر) و سدیم نیتروپروساید((SNP به عنوان دهنده اکسید نیتریک در چهار سطح (0، 20، 40 و60 میکرومول در لیتر) به همراه 2 درصد ساکارز بصورت پالسی در سه تکرار و در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. در این آزمایش مقدار پروتئین و میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت شامل کاتالاز و پراکسیداز در برگ ها و گلبرگ های گل شاخه بریده رز رقم سنسیرو مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های بدست آمده توسط نرم افزارSPSS تجزیه وتحلیل گردید. نتایج نشان داد که 40 میکرومول در لیتر تیدیازورون بیشترین تاثیر را بر میزان پروتئین برگ ها، گلبرگ ها و فعالیت کاتالاز برگ ها داشت. تیمار 40 میکرومول در لیتر سدیم نیتروپروساید، میزان پروتئین برگ ها و گلبرگ ها و میزان فعالیت پراکسیداز برگ ها و تیمار 60 میکرومول در لیتر سدیم نیتروپروساید کاتالاز گلبرگ ها را افزایش داد. بیشترین فعالیت کاتالاز برگ ها و گلبرگ ها و مقدار پروتئین برگ ها از تیمار 40 میکرو مول سدیم نیتروپروساید با 20 میکرومول در لیتر تیدیازورون حاصل شد.
    کلیدواژگان: اکسید نیتریک، تیدیازورون، رز، عمر پس از برداشت
|
  • Pages 227-243
    The genus Ocimum belonging to Lamiaceae is considered as one of the most economical medicinal plants throughout the world. It is used in medicinal tea، and essential oil production، in spices، as vegetable، and also as a pot herb. The aim followed in this study was to evaluate the genetic diversity of 38 native populations collected from different geographical origins of Iran along with two foreign breed cultivars (Opal and Keshkeni Luvelou) as control. A number of 32 field conditions qualitative and quantitative morphological traits were taken into account. Taxonomic studies revealed that the samples belonged to 3 species of: O. ciliatum (23 populations)، O. minimum (1population)، O. basilicum (15 populations). According to analysis of variance highly significant differences were observed among the populations. Duncan’s Multiple Range Tests indicated that the accessions were significantly different in all the evaluated parameters. The highest plant height (49/5 cm) and inflorescence whorl number (11/3) were obtained from population 24، while the highest inflorescence heights obtained from accessions 6 and 13 (15/1 cm). The accessions 4 and 5 benefited from the highest leaf dimentions of length and width.
    Keywords: Basil, genetic diversity, Morphological traits, Correlation
  • Pages 245-255
    To investigate the role of Silicon (Si) in alleviating the effects of salinity on quality and quantity of cut rose flowers ‘Hot Lady’cultivar was grown in hydroponic culture media. Different levels of silicon (0، 50، 100 and 150 mg L-1) as Si were mixed with 28 mM NaCl (EC ≈3. 8 dS m-1) levels، used in an RCBD experimental design. The results indicated that Si in 50 and 100 mg L-1 had beneficial effects on growth and quality of cut roses and also could alleviate the deleterious effects of salt stress on storage life and quality of cut flowers by decreasing electrolyte leakage percentage. K، Ca and P absorption increased and Na decreased in leaf and shoot of Si received plants. However، 150 mg L-1 Si with or without NaCl couldn’t affect all of measured traits. This finding indicated that the stimulation of the vegetative growth of roses by Si under salinity conditions was due to mitigation of toxic Na or Si effects on cell wall and ion distribution in treated plants.
    Keywords: Potassium silicate, Ion leakage percentage, Storage life, chlorophyll
  • Mahmoud Akrami, Mokhtar Jalali Javaran Pages 257-286
    A Study of the combining ability and gene effects، that can obtained through diallel cross analysis provides considerable information to breeders for a design of breeding programs. Inheritance and genetic control of yield and its components were studied in a full diallel cross for seven Iranian cantaloupe cultivars namely: Rish-baba، Shah-abadi، Samsouri، Dastjerdi، Magasi-neyshabour، Till-toroq، and Savei. Analysis of variance revealed significant differences within genotypes. The general combining ability، specific combining ability and reciprocal effects were significant for all the traits. Rish-baba parent benefited from the highest positive general combining abilities for the number of fruits، flesh thickness، and as well for yield. Furthermore، the cross Rish-baba × Savei exhibited the highest specific combining ability for the traits yield and number of fruits. Favorable heterosis based on the superior parent was observed for yield، fruit weight، number of fruits، and as well for fruit length. Additive gene actions played a more important role in controlling the traits of fruit length، fruit width، and flesh thickness، while the role of non-additive gene actions was more conspicuous than those of additive gene actions in controlling the traits of number of fruit، fruit weight، and yield.
    Keywords: Cantaloupe, Gene effect, Combining ability, Diallel, Heterosis, Cucumis melo L
  • Pages 287-300
    A set of 18 Simple Sequence Repeat (SSR) primer pairs was employed to assess the genetic diversity in a collection of 52 melon genotypes that consisted of 24 melon accessions representing different horticultural groups of Iranian cultivated melons، along with 28 reference accessions from diverse foreign geographical origins. All the studied SSR loci were polymorphic، confirming their potential for genetic analysis in melons. A total number of 141 alleles were detected among all the genotypes، out of which 79 alleles with an average of 4. 38 alleles per locus were observed for the Iranian accessions. The low variability within Iranian melon accessions was reflected by the low values of the observed heterozygosity (with an average of 0. 12)، indicating either a lack of intercrossing between accessions or a high rate of inbreeding. Consecutive selections by farmers for keeping accession traits might be considered as an explanation for the relatively high observed homozygosity. Values of observed homozygosity for ‘Suski-e sabz’ and ‘Khatouni’، as the most cultivated melons in Iran، amounted to 0. 98 and 0. 99، respectively. The highest level of polymorphism was detected among the Group Dudaim populations (with 100 percent of polymorphic loci).
    Keywords: Cucumis melo, Homozygosity, Dudaim, Genetic distance
  • Kazem Arzani Pages 301-313
    The initial step in any breeding program including the breeding of walnut is an evaluation of the genetic diversity of its population and on identification of its superior and promising genotypes. This research was carried out during 2009-2010 growing seasons to evaluate the walnut genotypes، population grown in the vicinities of Eghlid city، as one of the richest walnut population regions in the North of Fars Province، Iran. According to local Ministry of Jehad Agriculture Office expert،s recommendations، and also orchard owners، views، 110 walnut genotypes were selected. Following primary observations based upon the fruit، not showing any symptoms of blight and chilling with nut weight being more than 6. 5 g، 48 genotypes were selected for further evaluations. Phenological and pomological traits of selected genotypes were evaluated according to UPOV and IPGIRI descriptors. The results revealed that nut weight، kernel weight، kernel percentage and shell thickness varied in the ranges of: 8. 6-18. 8 g، 2. 8-9. 5 g، 17. 5-62. 6 % and 0. 86-3 mm، respectively. The superior and promising genotypes included E5، E9، E20، E22، E26، E28، E30، E34، E35، E35 and E49، for which the nut and kernel weights varied within the ranges of 11-19. 8 and 6. 5-9. 2 g.
    Keywords: Eghlid, Morphological diversity, Cluster analysis, Correlation, Kernel percentage, Lateral bearing
  • Pages 315-328
    Almonds are self incompatible، the incompatibility being controlled by a multi allelic (S-alleles) single gene. The incompatibility alleles were studied in 96 samples of wild almonds and related Prunus species from 10 taxonomic groups. Polymerase Chain Reactions were carried out with six primer sets including: three degenerate primer pairs (PaConsI-F(FAM) /EM-PC1consRD، PaConsI-F (FAM) /EM-PC3consRD، EM-PC2consFD/EM-PC3consRD)، one primer pair (AS1II/AmyC5R)، one allele specific primers pair (CEBASf/AmyC5R)، and a set of multiplex primer (AS1II/CEBASf/AmyC5R). The number of amplified bands (155) as well as their size ranges were recorded as higher than those in the previous reports. None of the primer sets amplified self compatibility allele (Sf). The sizes of amplified alleles compared with previous reports in almond cultivars، and the alleles were labeled accordingly. Alleles S9، S2، S13، and S25 had highest frequencies (12. 26، 8. 39، 7. 74 and 7. 74 respectively). Alleles S16، S17، S18، S19، S22، and S28 were not observed، and while S15 S26 were of the lowest frequency (0. 65) in the studied samples. Presumably، geographical distribution of these species had influenced their S-allele frequencies. The putative groups were clustered by using amplified allele sizes from the first degenerate primers (PaConsI-F(FAM) /EM-PC1consRD). This clustering was in match with botanical classification.
    Keywords: Self incompatibility, Specific primers, Allele frequencies, Georaphical distribution
  • Maryam Tatari Pages 329-340
    Drought stress is one of the phenomena that adversely affects growth and quality of plants، with turfgrass being no exception. For a study of the responses of Poa pratensis L. cv. ’Barimpala‘ to time periods of drought stress، turfgrass seeds were cultivated at 60cm depths in cylindrical pots of 15cm diameters and placed outdoors. Plants were daily irrigated to the point until drainage occurred. Following the establishment of the plants irrigation was withheld until leaf wilting occurred in most plants to a level of 80% when they were rewatered. All the traits were assessed within 5d intervals throughout the experiment. Drought stress declined shoot growth، shoot height، grass quality and chlorophyll content، while electrolyte leakage، leaf wilting and proline contents being increased with prolonged stress. Leaf wilting decreased during rewatering and at 11d was similar to control plants. In stress conditions، RWC decreased after 5d past. Oxidative injury was induced due to increase in lipid peroxidation. Drought stress had no effect on height and dry weight of roots. Activities of Catalase (CAT)، Ascorbate Peroxidase (APX) and Peroxidase (POD) were not significantly different from control plants up to 5d past then began to increase at 10d.
    Keywords: Poa pratensis, Kentucky bluegrass, Barimpala, Drought, Antioxidant, Lipid peroxidation, proline
  • Pages 341-348
    This study was performed in year 2010 to evaluate the effect of locality and date of collection on germination and growth of Pimpinella aurea DC. seed. The experiment was a factorial one، based upon a completely randomized design of four replications. Seeds were collected from three localities in Tehran Province (Tochal، Vardavard and Lavasanat)، at their initial developmental and fully developed stages. Assessed traits included: germination percent، Mean Germination Time (MGT)، R، Seed Vigor Indicator (SVI)، Radicle length، Plumule length and 1000-grain weight. The results revealed that locality significantly affected germination and MGT، but the date of collection did not significantly affect it. The effect of interaction between locality and date of collection significantly effected germination، MGT، R، 1000-grain weight، SVI and Plumule length at a 1%. Level of probability. Mean comparison showed that the most germination (65. 50%)، the highest 1000-grain weight (1. 900 gram) and SVI (16. 26) belonged to Lavasanat seed whilst the lowest germination belonging to Tochal with no significant differences evident with Vardavard seed. According to the obtained results Lavasanat seed is finally recommended to be introduced for cultivation.
    Keywords: Pimpinella aurea, Locality, Date of collection, Germination
  • Pages 349-357
    Five levels of Salicylic Acid (SA)، (0، 2، 4، 6 & 8 mM) were sprayed on strawberry cv. Comarosa fruit bearing plants in a hydroponic culture. Growth، yield & fruit quality attributes were assessed. Vegetative characteristics (crown number، root & shoot weight)، reproductive traits (yield، fruit number as well as shape)، fruit quality، macro elements (Ca، Mg، K & P)، dry weight & ash were evaluated. Among treatments، the 6 mM of SA resulted in the most favorable effect on quality، growth & yield of strawberry. It also led to the highest yield، firmness، vitamin C، TSS، fruit redness rate (a*) and pH of the fruit juice. However fruit lightness (L*) and titrable acidity were relatively high for this concentration. Effect of control treatment on plants and fruit attributes was undesirable، except vitamin C & dry matter. SA of 8mM concentration produced larger fruits with higher moisture. However، TA، pH of fruit juice and TSS were high in this treatment، but the quality was very low. Effect of 4mM of SA on yield، firmness، a*، K content and moisture was favorable، but such other attributes as vitamin C content، dry matter and TA were very low.
    Keywords: Vegetative characters, Fruit quality, Storage life
  • Seyed Najmoddin Mortazavi Pages 359-366
    Postharvest senescence is a major factor، limiting the marketing of many species of cut flowers، including roses. Considerable efforts have been devoted to developing postharvest treatments to lengthen the extend of the marketing period. The purpose of this study was to determine the most suitable nitric oxide، and Thidiazuron concentrations to increase the antioxidant activity as well as protein content in Rosa cut flowers. The experiment was conducted in a completely randomized design of three replications. Treatments consisted of: four different Sodium Nitro Prusside (SNP) concentrations (0،20،40 and 60 µm/l) along with Thi Diazuron (TDZ) in three levels (0،20 and 40 µm/l)، and as well with 20% pulsings of sucrose. Some such physiological traits as peroxidase and catalase activities as well as the protein in leaf and in petals of Rosa cut flowers were assessed throughout the study. Results showed that the 40µm/l of TDZ treatment increased protein in the leaf and petals، and as well the catalase activities in the leaf.
    Keywords: Antioxidant activities, Nitric oxid, Protein content, Rose, ThiDiaZuron