فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال دوم شماره 3 (پاییز 1392)

فصلنامه طب توانبخشی
سال دوم شماره 3 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • محمد آقازاده امیری، بهرام خسروی، سمیه هاشمیان فر، سید مهدی طباطبایی، مسعود صادقی* صفحه 1
    مقدمه و اهداف
    در برخی از موارد، درمان تنبلی چشم منجر به بینایی کامل نمی شود. در معاینات اولیه بیمار با ابزار معمول هیچگونه ضایعه پاتولوژیک و ناهنجاری های آناتومیک مشاهده نمی گردد. آیا این مسئله مربوط به نقص تکامل مسیر بینائی است یا ناشی از نقصان ساختار شبکیه؟ این پژوهش به منظور تعیین ضخامت فووه آدر چشم بیماران مبتلا به تنبلی آنیزومتروپیک یکطرفه مقاوم به درمان و مقایسه آن با چشم سالم مقابل طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مشاهده ای مورد–شاهدی، تصویربرداری OCT با روش SD-OCT توسط دستگاه RTVue100 ساخت Optovue بر روی 40 بیمار (16 بیمار مذکر، 24 بیمار مونث، میانگین سنی 48/12 سال؛ دامنه سن 5 تا 40 سال) مبتلا به تنبلی چشم آنیزومتروپیک یکطرفه مقاوم به درمان به عمل آمد و ساختار مورفولوژیک بافت فووه آمشاهده و ضخامت آن با چشم سالم مقابل مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین ضخامت کامل شبکیه در فووه آچشم های مبتلا به تنبلی بیشتر از چشم های سالم به دست آمد (033/0=P). حداقل ضخامت کامل شبکیه (025/0=P)، حداقل ضخامت شبکیه داخلی (034/0=P)، و حداقل ضخامت شبکیه خارجی (028/0=P) ناحیه فووه ئولا چشم های مبتلا به تنبلی کمتر از مقادیر چشم های سالم به دست آمد.
    نتیجه گیری
    میانگین ضخامت کامل شبکیه و کمترین مقادیر ضخامت شبکیه کامل و شبکیه داخلی و شبکیه خارجی در ناحیه فووه آاز نظر آماری تفاوت قابل توجهی نشان می دهد. بر اساس مقادیر به دست آمده توسط OCT در دو گروه چشم های مبتلا به تنبلی چشم آنیزومتروپیک مقاوم به درمان و گروه چشم های سالم می توان نتیجه گرفت که ابتلا به تنبلی از نقطه نظر بالینی، تغییرات آناتومیک قابل توجهی در ضخامت فووه آایجاد نمی نماید.
    کلیدواژگان: تنبلی چشم یکطرفه آنیزومتروپیک مقاوم به درمان، Optical Coherence Tomography، فووه آ، چشم سالم
  • حسن محمدزاده، مهری عابدینی*، سعید رضایی، حدیث صفری صفحه 11
    مقدمه و اهداف
    سالمندان در معرض ضعف تعادل، افتادن، اختلال در عملکرد راه رفتن و در پی آن آسیب، کاهش استقلال و مرگ زودرس قرار دارند، با توجه به اهمیت تعادل در جلوگیری از افتادن و اهمیت عملکرد راه رفتن در انجام فعالیت های روزانه، در این تحقیق تلاش شد تا اثر تمرینات پیلاتس بر بهبود تعادل پویا و عملکرد راه رفتن مردان سالمند با سابقه زمین خوردن بررسی شود.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بوده که با روش پژوهشی پیش آزمون- پس آزمون انجام شد. جامعه مورد مطالعه، سالمندان شهر تبریز با میانگین سنی 60 سال به بالا بودند که به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. 30 سالمند پس از ورود به مطالعه به صورت تصادفی در یکی از دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. وضعیت تعادل و عملکرد راه رفتن سالمندان قبل از شروع تمرینات توسط تست تعادلی برگ و آزمون ارزیابی عملکردی راه رفتن، از هر دو گروه اندازه گیری شد. گروه تجربی به انجام تعدادی از تمرینات منتخب پیلاتس هشت هفته ای پرداختند و گروه کنترل فعالیت های روزانه خود را انجام دادند. پس از اتمام تمرینات از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون T مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه تجربی و شاهد تفاوت معنی داری در آزمون تعادلی برگ (001/0 (P= و آزمون عملکرد راه رفتن (001/0 P=) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که برنامه تمرینی پیلاتس می تواند بر بهبود عملکرد حرکتی به ویژه تعادل و راه رفتن مرتبط با افتادن در مردان سالمند موثر باشد. بنابراین به نظر می رسد تمرینات پیلاتس روش تمرینی سودمندی جهت حفظ عملکرد حرکتی سالمندان باشد و خطر افتادن و هزینه های درمانی وابسته به آن را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، تعادل پویا، عملکرد راه رفتن، مردان سالمند
  • لیلا جلیلوند کریمی، لینا مطلق زاده*، قاسم محمد خانی، علیرضا اکبر زاده باغبان صفحه 19
    مقدمه و اهداف
    قرارگیری در معرض دو زبان منجر به رشد بیشتر سیستم شنوایی می شود. مطالعات رابطه ای بین یادگیری زبان دومو تفاوتهای آناتومیکی و عملکردی در کرتکس مغز افراد دو زبانه را نشان میدهند. با توجه به کثرت افراد دو زبانه، آگاهی از شباهت ها و تفاوت های افراد دوزبانه با تک زبانه و تاثیر یادگیری زبان دوم بر پردازش شنیداری مرکزی مهم است. هدف از این مطالعه بررسی میزان ظرفیت شنیداری افراد دوزبانه و تکزبانه با استفاده از آزمون همخوان- واکه دایکوتیک می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی مقطعی- مقایسه ای روی 80 فرد طبیعی با دامنه سنی 18 تا 35 سال که به دو گروه 40 نفره ی تک زبانه و دو زبانه (19 فرد ترک زبان و 21 فرد کرد زبان) تقسیم شدند انجام شد. وضعیت شنوایی افراد از طریق انجام آزمایشات شنوایی بررسی شد. از آزمون همخوان-واکه دایکوتیک جهت بررسی ظرفیت شنیداری افراد استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از ظرفیت شنیداری بیشتر در گروه دوزبانه بود. بطور کلی دو زبانه ها امتیازات بالاتری در هر دو گوش نسبت به تک زبانه ها کسب کردند (001/0p<). مقایسه دو به دوی سه گروه زبانی (یک زبانه، دوزبانه کرد و دوزبانه ترک) نشان داد که یک زبانه ها با دوزبانه های کرد و ترک اختلاف معنی دار آماری دارند (001/0p<) در حالیکه بین دو زبانه های کرد و ترک اختلاف معنی داری مشاهده نشد (871/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به ظرفیت شنیداری بیشتر در افراد دوزبانه، می توان تاثیر یادگیری زبان دوم در افراد تک زبانه را مورد بررسی قرار داد. همچنین دانستن تفاوت های سیستم شنوایی مرکزی در این افراد می تواند در تفسیر نتایج آزمون های مرکزی موثر واقع شود و زمینه ای برای تحقیقات بعدی در افراد دو زبانه باشد.
    کلیدواژگان: ظرفیت شنیداری، دو زبانگی، تک زبانگی، آزمون همخوان، واکه دایکوتیک، پردازش شنیداری مرکزی
  • آتوسا مظفر زنگنه*، شیدا پولادی، بهروز محمودی بختیاری، حمید حقانی صفحه 31
    مقدمه و اهداف
    درک بهتر ماهیت پیچیده و چند وجهی لکنت مستلزم بررسی جنبه های مختلف آن می باشد لذا مطالعه لکنت از جنبه های زبانی و بررسی تاثیر عوامل زبانشناختی در آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف این پژوهش نیز بررسی فراوانی بروز ناروانی در کلمات و ناکلمات در بزرگسالان لکنتی فارسی زبان می باشد.
    مواد و روش ها
    جمعیت مورد مطالعه 15 بزرگسال لکنتی (17 سال به بالا) و غیر لکنتی در مطابقت سنی (± 7ماه) و جنسی با افراد لکنتی مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی ابتدا فهرست کلمات و ناکلمات تعیین و تهیه گردید. به این ترتیب که 60 کلمه دو تا شش هجایی با فراوانی وقوع متنوع در زبان فارسی انتخاب شد و سپس 60 ناکلمه بر اساس کلمات با تغییر حداقل 50 درصد واج های کلمه ساخته شد. افراد شرکت کننده کلمات و ناکلمات را تکرار کردند و داده ها ثبت و ضبط و تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های نشان می دهند که فراوانی ناروانی در کلمات و ناکلمات در بزرگسالان لکنتی به طور معناداری از افراد غیر لکنتی بیشتر است. یافته های های دیگر حاکی از تفاوت معنادار (05/0 >P) نسبت بروز ناروانی در کلمات و ناکلمات به یکدیگر در لکنتی ها و غیرلکنتی ها است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از افزایش معنادار میزان ناروانی گفتار در تکرار ناکلمات در مقایسه با تکرار کلمات در بزرگسالان لکنتی و غیر لکنتی فارسی زبان می باشد. مقایسه لکنتی ها و غیر لکنتی ها نشان داد که هم در تکرار ناکلمات و هم در تکرار کلمات افزایش ناروانی به طور معنادار در لکنتی ها بیشتر از غیر لکنتی ها است. به علاوه نسبت بروز ناروانی در کلمات و ناکلمات به یکدیگر در لکنتی ها به طور معناداری بیشتر است.
    کلیدواژگان: ناروانی، معنی، لکنت، تکرار کلمات و ناکلمات
  • محسن اخگری*، محمد قاسمی برومند، محمد آقازاده امیری، سید مهدی طباطبایی، بهرام خسروی صفحه 39
    مقدمه
    آنیزومتروپی می تواند سبب بوجود آمدن تنبلی و انحراف آشکار چشم شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع آنیزومتروپی در بیماران معاینه شده در کلینیک اپتومتری دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1387 است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی پرونده 600 بیمار معاینه شده در کلینیک اپتومتری دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1387 مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای مورد بررسی سن، جنس، مقدار آنیزومتروپی، نوع و مقدار عیب انکساری و سلامتی سگمان قدامی و خلفی چشم بود. معیار برای آنیزومتروپی تفاوت بین عیب انکساری دو چشم یک دیوپتر و بیشتر بود.
    یافته ها
    میزان فراوانی آنیزومتروپی در75 نفر (5/12%) بود. از 75 بیمار آنیزومتروپ40 نفرمرد(3/53%) و 35 نفر زن(7/46%) بودند. در 3/13% (10 نفر از 75 نفر)آمبلیوپی نوع آنیزومتروپیک، در3/1%(1نفر)ایزوتروپی و در3/1%(1نفر) اگزوتروپی وجود داشت.. بیشترین فراوانی آنیزومتروپی در گروه های سنی 20-10 سال با 5/16% (14 نفر از 85 نفر) و 60-50 سال با 3/14% (16 نفر از 112 نفر) بود. میزان شیوع آنیزومتروپی نوع آنتی متروپیک در 25 نفر (3/33%)، نوع آستیگماتیسم در 35 نفر (7/46%)، نوع ایزومیوپیک در 10 نفر (3/13%) و نوع ایزوهیپروپیک در 5 نفر(7/6%) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که آنیزومتروپی تصحیح نشده سبب بوجود آمدن آمبلیوپی در گروه های سنی مختلف شده بود و با مطالعات قبلی هماهنگ است.
    کلیدواژگان: آنیزومتروپی، آمبلیوپی عملکردی، آستیگماتیسم
  • مینو کلانتری، زهرا محمدجانی*، زهرا پاشازاده آذری، سید مهدی طباطبایی، ثریا قرباغی صفحه 45
    مقدمه و اهداف
    اختلالات یادگیری یکی از شایع ترین اختلالات کودکان سنین مدرسه محسوب می شود. این کودکان معمولا در زمینه های مختلفی نظیر توجه و مهارتهای حرکتی، شناخت و... با مشکل روبرو هستند و هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از جلیقه وزین بر توجه (توسط آزمون عملکرد مداوم) و مهارتهای حرکتی(توسط آزمون کفایت حرکتی برونینکز اوزرتسکی) این کودکان می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر از نوع شبه تجربی می باشد. جامعه مورد بررسی شامل 16 دانش آموز مبتلا به اختلال یادگیری بودند که به مرکز ولیعصر(عج) مراجعه نمودند.کودکان طی 3 مرحله مورد بررسی قرار گرفتند. در مرحله 1و3 از مداخلات مدرسه-محور کاردرمانی استفاده نمودند و در مرحله 2علاوه بر استفاده از مداخلات، جلیقه وزین را بر تن داشتند. در ابتدا و انتهای هر مرحله از کودکان آزمونی جهت بررسی توجه و مهارتهای حرکتی به عمل آمد و در انتها نمرات با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    مقایسه نتایج پیش آزمون وپس آزمون در هر مرحله نشان می دهد که:- تفاوت معناداری میان میانگین نمرات توجه (خطای حذف)در مرحله دوم مشاهده شد. (001/0=P و 443/6=t)- تفاوت معناداری میان میانگین نمرات مهارت های حرکتی در مرحله دوم مشاهده شد. (001/0=P و 212/11=t)- تفاوت معناداری میان میانگین نمرات توجه و مهارت های حرکتی در مرحله اول وسوم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه شواهدی را جهت استفاده از جلیقه وزین در کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری و تاثیر آن بر افزایش توجه پایدار و مهارتهای حرکتی فراهم کرده است. همه کودکان مورد مطالعه، از پوشیدن جلیقه وزین بهره مند شدند و تاثیرات آن قوی و پایدار بوده است. در این مطالعه جلیقه وزین بخشی از مداخلات درمانی کودکان مبتلا به اختلال یادگیری بوده است و نتایج این مطالعه استفاده ی مجزا از جلیقه وزین را برای رشد توجه پایدار و مهارتهای حرکتی حمایت نمی کند.
    کلیدواژگان: اختلالات یادگیری، جلیقه وزین، توجه، مهارت های حرکتی، کاردرمانی
  • مقالات مروری
  • زهرا شفیعی، محمد علی حسینی*، مهدی رصافیانی، مهدی رضایی صفحه 52
    مقدمه و اهداف
    هدف از محدودیت اجباری، پیشرفت استفاده از اندامی است که به دنبال سکته مغزی دچار اختلال عملکردی شده است. در محدودیت اجباری برای درمان اندام فوقانی، اندام کمتر آسیب دیده برای چندین ساعت در روز به مدت 2 هفته متوالی محدود می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر محدودیت اجباری در بهبود عملکرد دست بیماران سکته مغزی با استفاده از مرور مقالات چاپ شده در بین سالهای 2000 تا 2013 است.
    مواد و روش ها
    روش مرور ادغام یافته برای بررسی مطالعاتی که در زمینه اثر بخشی محدودیت درمانی اجباری در بهبود عملکرد دست بیماران سکته مغزی در بین سالهای 2000 تا 2013 صورت گرفته انجام شد. در این مرور سایت های ایرانی SID و Magiran و سایت های خارجیPedro- OT BibSys- OT seeker- OTDbase- Science direct- Pub med- Elsevier مورد بررسی قرار گرفتند و برای آنالیز محتوای مقالات از رویکرد کیفی استفاده شد.
    نتیجه گیری
    بالغ بر 268 مقاله در زمینه سکته مغزی و عملکرد اندام فوقانی یافت شد. 200 مقاله به دلیل عدم همخوانی موضوعی و پرداختن به روش های مختلف بهبود عملکرد اندام فوقانی مانند: دارویی، فیزیوتراپی و رویکردهای کاردرمانی حذف شد. 68 مقاله باقی مانده در زمینه بهبود عملکرد دست بیماران سکته مغزی بودند که از این تعداد، 43 مقاله اختصاصا به بررسی حرکت درمانی ناشی از محدودیت پرداخته بودند از بین آنها 9 مقاله به دلیل انجام محدودیت درمانی در بیمارانی غیر از سکته مغزی مانند فلج مغزی، ضربه های مغزی و انجام آزمایش روی موش آزمایشگاهی از مطالعه خارج شدند. نهایتا 36 مقاله با توجه به معیار های ورود انتخاب شدند.
    این مرور با تجمیع نتایج مطالعات انجام شده نشان داد که محدودیت درمانی در همه مراحل حاد، تحت حاد و مزمن بیماری با پیش فرض وجود حرکات اکستنشن اکتیو در انگشتان و مچ و حرکات پسیو حداقل 90 درجه فلکشن و ابداکشن در شانه و 45 درجه چرخش خارجی شانه و 45 درجه سوپینیشن و پرونیشن در ساعد و داشتن عملکرد شناختی مناسب(ارزیابی عملکرد شناختی MMSE=20 to 24) قابل اجراست و نسبت به درمانهای روتین توانبخشی در بهبود توانایی های عملکردی اندام فوقانی بیماران سکته مغزی و غلبه بر سندرم عدم استفاده آموخته شده موثرتر است. ولی تاثیر آن در کینماتیک حرکات و کیفیت زندگی نیاز به بررسی های بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، عملکرد دست، محدودیت درمانی اجباری اندام فوقانی و مرور ادغام یافته
  • صدیقه محمداسماعیل، لاله جولاهی ساروی* صفحه 62
    مقدمه و اهداف
    پژوهش حاضر به بررسی ویژگی های ارگونومی عوامل محیط کار و تجهیزات و رابطه آن با اختلالات عضلانی-اسکلتی کتابداران زن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی سال 1392 می پردازد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه پژوهش شامل کلیه مسئولان کتابخانه و کتابداران زن بیمارستانها، دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که جمعا 78 نفر بودند، می باشد. داده ها از طریق پرسشنامه در سه بخش جمعیت شناختی، عضلانی اسکلتی، تجهیزات و محیط کار جمع آوری و با استفاده از نرم افزار spss 18 و آزمون های تی مستقل، تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین روایی و اعتبار مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که بیشترین میزان آسیب جسمی ناشی از کار در سنین بین 40-31 سال (میانگین11 و انحراف استاندارد32/5)،کمترین میزان آسیب جسمی بر حسب سابقه کار مربوط به افراد با سابقه کار 15-11 سال (7/7%) و بیشترین میزان آسیب مربوط به افراد دارای سابقه 20-16 سال (5/12%) است. بیشترین میزان آسیب جسمی طی زمان های مختلف(7 روز گذشته3/59%، زمان تکمیل پرسشنامه 3/59% و 12 ماه گذشته7/97%) در ناحیه گردن می باشد. 5/46% از پاسخگویان ورزش و فعالیت بدنی ندارند. برای جابجایی کتاب و دیگر منابع به میزان 3/23% و 6/25% کم و خیلی کم از وسیله ی جابجایی استفاده می نمایند.
    نتیجه گیری
    شایعترین شکایت از درد مربوط به گردن و زانو می باشد. بین اختلالات عضلانی اسکلتی ناشی از کار و سن، سابقه کار، ساعات کار و تجهیزات کتابخانه و شرایط محیطی رابطه معناداری وجود ندارد و بین شغل دوم و اختلالات عضلانی اسکلتی ناشی از کار رابطه معناداراست.
    کلیدواژگان: ارگونومی، اختلالات عضلانی، اسکلتی، علوم پزشکی، کتابداران زن، کتابخانه های پزشکی، محیط کار
|
  • Mohammad Aghazadeh Amiri, Bahram Khosravi, Somayeh Hashemian Far, Seyyed Mahdi Tabatabaei, Masoud Sadeghi* Page 1
    Background And Aim
    In some cases, treatment plans for Amblyopia Therapy do not lead to a perfect vision. The initial examination of patients reveal no pathological and anatomical abnormalities. Is it related to deficiency in evolution of Visual Pathway or due to lack of Retinal structure? This study designed to assess and compare the thickness of fovea in patients with persistent unilateral anisometropic amblyopia with normal fellow eyes.
    Materials And Methods
    In this observational case-control study, Optical Coherence Tomography (OCT) was performed on 40 patients (16 male, 24 female; mean age 12.48 years and range 5-40 years) with persistent unilateral anisometropic amblyopia to observe the morphology of foveal tissue using a RTVue-100 SD-OCT (Optovue) and the data was compared with normal fellow eyes.
    Results
    The mean of foveal full thickness in the eyes with persistent anisometropic amblyopia was found to be more than normal eyes (P=0.033). The minimum full thickness (P=0.025), the minimum inner retinal thickness (P=0.034) and also the minimum outer retinal thickness (P=0.028) of the foveola of the eyes with persistent anisometropic amblyopia was less than normal eyes.
    Conclusion
    Mean foveal full retinal thickness, minimal amounts for full, inner and outer retinal thicknesses of fovea showed a significant difference between eyes in either group. Based on the obtained measurements by Optical Coherence Tomography (OCT) in two groups of the eyes with persistent anisometropic amblyopia and normal eyes, it can be concluded that clinically, affliction with persistent anisometropic amblyopia does not create any noticeable anatomical changes in the foveal thickness.
    Keywords: Unilateral persistent anisometropic amblyopia, Optical Coherence Tomography (OCT), Fovea, Normal Eye
  • Hasan Mohammadzade, Mehri Abedini*, Saeed Rezaye, Hadis Safari Page 11
    Background And Aim
    Elderly are exposed to risk of poor balance, falling ground, gait dysfunction and the subsequent damage, loss of independence and premature death. Given the importance of balance to prevent falls and gait performance in daily activities, this study attempts to investigate effectiveness of Pilates trainings on improvements of dynamic balance and gait performance in elderly individuals with a history of falling ground.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental research which was done by pre-test and post-test method. The statistical population of study was elderly people of Tabriz (60 years and older). They were selected on a voluntary basis.Thirty people were randomly assigned to two groups (experimental and control) after entering the study. Prior to training, balance and gait performance and walking were tested using Berg balance test and functional evaluation of gait, respectively. Experimental group performed the Pilates training for eight weeks and Control group did their daily activities. Upon completion of training, both groups were assessed. Descriptive statistics and inferential statistics by using T test analysis were used for data analysis.
    Results
    The results showed that there is no significant difference between experimental and control groups in the Berg Balance and walking performance tests, but the experimental group outperformed the control group in post- test.
    Conclusion
    The obtained results confirm the role of Pilates exercises to improve balance and gait performance in older men with a history of falls. Because of no improvement in balance and gait performance of control subjects, we can attribute the improvement in balance and gait performance of the experimental group to the effect of these exercises.
    Keywords: Pilates training, dynamic balance, gait performance, elderly men
  • Leila Jalilvand, Karimi, Lina Motlaghzadeh*, Ghasem Mohammadkhani, Alirezaakbarzadeh Baghban Page 19
    Background And Aim
    Exposure to two languages would lead to further development of auditory system. Studies show a relationship between anatomical and functional changes in the bilingual scerebral cortex and learning a second language. The purpose of this study was to investigate the amount of auditory capacity of bilinguals compared to monolinguals using the consonant - vowel dichotic test.
    Materials And Methods
    80 normal individuals, age ranged between 18 to 35 years, were divided in to two groups of monolingual and bilingual (19 people with Turkish language and 21 people with Kurdish language were in the bilingual group). Consonant - vowel dichotic test was utilized to investigate the auditory capacity of individuals.
    Results
    The results indicated that the auditory capacity was greater in bilingual group. In general, higher scores were gained by bilinguals in both ears compared with monolinguals (p< 0/001). Comparison between the three language groups (monolingual, bilingual Kurdish and bilingual Turkish) showed that monolinguals had tangible differences compared to both bilingual Kurdish and Turkish (p<0/001); whereas, there were no significant differences between bilingual Kurdish and Turkish group (p=0/871).
    Conclusion
    Since the results of the current study suggest higher auditory capacity in bilinguals, further research would be conducted on the effect of learning the second language on auditory processing of monolinguals.
    Keywords: Auditory capacity, Bilingualism, Monolingual, Consonant, vowel dichotic test, Central Auditory Processing
  • Atoosa Mozafar Zangeneh*, Sheyda Pooladi, Behrouz Mahmoudi Bakhtiari, Hamid Haghani Page 31
    Background And Aim
    Studying the various aspects of stuttering is necessary for better understanding of complex and multi -factorial nature of stuttering. Therefore, researching stuttering from a linguistic perspective and the effect of linguistic factors on it has particular importance. The goal of this study was to investigate non- fluency frequency of words and non- words in Persian speaking adults who stutter and who do not stutter.
    Materials And Methods
    In this research, 15 Farsi speaking adults who did not stuttered (+ 17 years old) were matched in age (±7 months) and sex, with 15 adults who stutter. For this study, two lists of words and non- words were prepared. 60 words containing 2 6-syllables with various frequency of occurrence in Farsi were selected. Then, 60 non- words were made based on words that at least 50 percent of their phonemes were changed. Participants repeated words and non- words and data was collected and analyzed.
    Results
    Findings from this study showed that non- fluency frequency on words and non- words in adults who stutter was significantly higher than adults who do not stutter. Other findings indicate that the ratio of non- fluency occurrence on words and non- words was significantly different on words and non- words (P< 0/05).
    Conclusion
    The results of this study indicate a significant increase in non- fluency frequency on non- words compared to words in adults who stutter and who do not stutter. Comparison between stuttering and non- stuttering shows that in repeating both lists, a non- fluency increase in adults who stutter is remarkably higher. In addition, the ratio of non- fluency occurrence on words and non- words is significantly higher in adults who stutter.
    Keywords: semantic, stuttering, nonfluency, word, nonword repetation
  • Mohsen Akhgary*, Mohammad Ghassemi, Broumand, Mohammad Aghazadeh Amiri, Seyed Mehdi Tabatabaee, Bahram Hkosravi Page 39
    Background And Aim
    Anisometropia is considered to be a causative factor in the pathogenesis of amblyopia and strabismus. This study aimed to determine the prevalence of anisometropia in patients examined in optometry clinic of Faculty of Rehabilitation of Shahid Beheshti Medical University from March 2008 to March 2009
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 600 files of patients examined in the optometry clinic of Rehabilitation Faculty of Shahid Beheshti Medical University in year 2008 / 2009 were analyzed. Variables included age, sex, anisometropia, type and amount of refractive error and eye health of anterior and posterior segment. Anisometropia was defined as spherical equivalent (SE) refraction difference 1.00D or more between two eyes.
    Results
    The prevalence of anisometropia was 12.5 %(75 of 600patients). Out of 75 anisometropic patients, 40 were male (53.3%) and 35 were female (46.6%). From 75 anisometropic patients, 13.3 % (10 of 75) were amblyopic, 1.3% (1 of 75) was esotropia and 1.3% (1 of 75) was exotropia. The highest frequency of anisometropia was in age groups of 10-20 and 50-60 old years. The frequency of antimetropic anisometropia, anisoastigmatism, isomyopic and isohypermetropic were 33.3%, 46.7%, 13.3% and 6.7%, respectively.
    Conclusion
    The results of this research showed that anisometropia results in Amblyopia in the different age groups which were in accordance with previous studies.
    Keywords: anisometropia, functional amblyopia, astigmatism
  • Minoo Kalantari, Zahra Mohammadjani*, Zahra Pashazadeh Azar, Seyed, Mahdi Tabatabaeei, Soraya Gharebaghi Page 45
    Background And Aim
    learning disorders is one of the most common disorders in school children. These children usually have problems in various areas such as attention and motor skills, cognition. The purpose of this study was to investigate the effects of weighted vest on continuous attention (by using continuous performance test) and motor skills (by using Bruininks osetotsky motor Proficiency Test) in children with Learning Disabilities (LD).
    Materials And Method
    A quasi experimental method was designed for the study. A sample of 16 children with L.D were selected and observed during 3stages.During stage 1 and 3 the participants received 12 school-based occupational therapy (OT) sessions. During phase 2, participants received occupational therapy sessions and wore a weighted vest (OT/WV) during sessions. Finally, the data were compared with each other.
    Results
    this study demonstrated:-Significant differences between attention scores during stage 2were indicated) p= 0,001 t=6, 443(-Significant differences between motor skills scores during stage 2were indicated (t=- 11,212, p=0,001).No significant differences between attention and motor skills scores during phases 1 and 3 results were indicated.
    Conclusion
    This study provides evidence that use of weighted vests for students with LD may increase continuous attention and improve motor skills. All children benefited from the weighted vests; the effects were strong and consistent. Weighted vest may be a component of intervention for children with LD, and the results do not support the use of weighted vests in isolation to improve continuous attention or motor skills.
    Keywords: learning disability, weighted vest, attention, motor skills, occupational therapy
  • Zahra Shafiee, Mohammadali Hosseini*, Mehdi Rassafiani, Mahdee Rezaee Page 52
    Background And Aim
    The aim of constraint-induced movement therapy (CIMT) is improving use of the upper limb that is functionally impaired after stroke. In CIMT to treat the use of upper limb impairment, application of the less severely affected arm is restricted for many hours each weekday over 2 consecutive weeks. The aim of this study was to investigate the effects of constraint-induced movement therapy on improvement of upper limb and hand function in stroke patients by integrative review of published articles since 2000- 2013.
    Materials And Methods
    An integrative review of published articles regarding the effectiveness of constraint- induced movement therapy in promotion of hand function in stroke patients since 2000- 2013 was used in this study. We reviewed Iranian databases such as SID and MagIran and foreign databases such as Pedro, OT Bib Sys, OT seeker, OTD base, Sciencedirect, Pubmed, Elsevier. We used a qualitative approach for content analysis.
    Results
    Over 268 papers were found regarding stroke and upper limb function, 200 articles of those used different ways to improve upper limb function, such as medication, physiotherapy, occupational therapy approaches and were rejected, the remained 68 articles were dedicated to the study of constraint- induced movement therapy. Among these articles, 43 papers were about the effects of constraint induced movement therapy on development of upper extremity. 9 articles were excluded due to using of Constraint Induced Movement Therapy on head injury patients and lab rat. Finally, 36 articles were selected according to the criteria of entry.
    Conclusion
    The aggregate results of a review of studies showed that constraint induced movement therapy improves function of upper extremity at every stages of stroke (acute, sub acute and chronic) with a prerequisite of having active extension of wrist and finger, passive 90 ° flexion and abduction and 45°external rotation of the shoulder, 45° pronation and supination and having good cognitive function (MMSE =20 to 24). This method is more effective than traditional rehabilitation method in improving upper extremity functional abilities of stroke patients and overcoming the learned nonuse syndrome. But its impact on quality of life and movement kinematics requires further investigations.
    Keywords: stroke, hand function, constraint, induced movement therapy, integrative review
  • Seddighe Mohammad, Esmaeili, Laleh Joulahi, Saravi* Page 62
    Background And Aim
    This study examined the characteristics of workplace ergonomics factors and equipment and its relationship with musculoskeletal disorders from the viewpoint of librarians women of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 1392.
    Material and Methods
    Descriptive survey research is a correlation and study population included 78 librarian women who work in Library hospital, medical Faculties and research centers Shahid Beheshti University of Medical Sciences. Data from the questionnaires was collected in three parts: demographic, Nordic, equipment and workplace and they were analyzed by SPSS software, t-test, ANOVA and Pearson correlation and the validity and reliability were also confirmed.
    Findings
    The findings indicate that most of the physical damage caused by the working in age group of 31-40 (mean 11 and standard deviation 32/5). Minimal physical damage based on relevant work experience that is related to those with 11-15 years of experience is %7/7. Most of the damages that are related to those with 16-20 years of work experience and have higher work pressure are %12/5. The findings also showed that during different times (last 7 days 95/3%, now %, last 12 months 97/7%) is in the neck. The respondents 46.5% doesn’t have any sports and physical activity. They use book carrier for replacing books 23.3% and 25.6% of low and very low.
    Results
    The most common complaint is pain in the neck and knees. Based on the results of the research there is no significant relationship between work-related musculoskeletal disorder, age, work experience, hours worked and library equipment and environmental conditions and there is significant relationship between the second job and work-related musculoskeletal disorder.
    Keywords: Ergonomy, musculoskeletal disorders, Medical University, librarian women, medical library, Workplace