فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:12 Issue: 1, Jan 2014

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:12 Issue: 1, Jan 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/11/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله اصیل
  • اثر تزریق داخل رحمی rhCG قبل از انتقال جنین بر نتیجه لقاح آزمایشگاهی/ لقاح از طریق تزریق اسپرم به داخل سیتوپلاسم
    افسون زارعی، محمد ابراهیم پارسانژاد، معصومه یونسی*، سعید البرزی، ژاله ذوالقدری، عالمتاج صمصامی، صدیقه عمویی، شهین تاج آرامش صفحات 1-6
    مقدمه
    مدارک نشان می دهند که اینترلوکین یک آلفا و یک بتا و hCG توسط بلاستوسیست ترشح می شوند و این مواد می توانند اثر مثبت بر روی اندومتر و گیرنده های آن داشته باشند. اخیرا نشادن داده شده است که rhCG از رخ دادن آپپتوز در سلول های استرومایی آندومتر دسیدوال انسانی که در معرض استرس اکسیداتیو قرار گرفته اند، جلوگیری می کند.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثر تزریق داخل رحمی rhCG قبل از انتقال جنین روی نتایج حاملگی بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 182 بیمار با مشکل نازایی که تاکنون تحت IVF قرار نگرفته اند، در این طرح کلینیکی کنترل شده پلاسیبوی رندوم شرکت کرده اند که از آن ها، تعداد 84 نفر، مقدار μg 250 از داروی rhCG و تعداد 98 نفر، پلاسیبو دریافت کرده اند. میزان لانه گزینی و حامگی بین دو گروه، مقایسه شد.
    نتایج
    بیمارانی که rhCG را قبل از انتقال جنین دریافت کرده بودند، به طور مشخصی افزایش در لانه گزینی (36.9% vs. 22.4%; p=0.035) و حاملگی (34.5% vs. 20.4%; p=0.044) و ادامه حاملگی (32.1% vs. 18.4%; p=0.032) نسبت به گروه پلاسیبو داشته اند. میزان سقط (2.4% vs. 2.0%; p=0.929) و حاملگی خارج رحمی (1.2% vs. 1.0%; p=0.976) بین دوگروه از لحاظ آماری اختلاف معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    تزریق داخل رحمی مقدار μg 250 از rhCG قبل از انتقال جنین، به طور قابل ملاحظه ای میزان لانه گزینی و حاملگی را در سیکل های IVF/ICSI بهبود می دهد.
    کلیدواژگان: گنادوتروپین جفتی انسانی ریکامبیننت، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، باروری داخل آزمایشگاهی، میزان لانه گزینی، میزان حاملگی
  • طاهره افتخار، مریم سهرابی، فدیه حق اللهی*، مامک شریعت، الهه میری صفحات 7-14
    مقدمه
    اختلالات عملکرد جنسی مشکل شایع در کل جمعیت و خصوصا زنان و بیماران یوروژنیکولوژی می باشد که منجر به کاهش کیفیت زندگی و ارتباطات خانوادگی می گردد.
    هدف
    در این مطالعه تاثیر روش های جراحی و فیزیوتراپی کف لگن در بهبود اختلالات جنسی بررسی و با یکدیگر مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی به صورت تصادفی در 2 گروه و از سال 2007 تا 2009 بر روی 90 بیمار با پرولاپس لگنی درجه 1و2 وسنین 25-55 سال با سابقه زایمان قبلی و اختلال عملکرد جنسی در بیماران درمانگاه یوروگاینکولوژی انجام شد. گروه(A (n=45 نفر درمان های استاندارد جراحی (ترمیم رکتوسل و پرینورافی) و گروه(B (n=45نفر فیزیوتراپی به مدت 8 هفته و 2 بار در هفته (تحریک الکتریکی، تمرینات کگل) دریافت نمودند. متغیرهای تمایل جنسی، تهییج جنسی، ارگاسم و درد موقع نزدیکی در دو گروه قبل و پس از مداخله بر اساس پرسشنامه FSFI با معیارهای اغلب خوب، بعضی وقت ها خوب، خیلی زیاد و بی نهایت سنجیده و مقایسه شد.
    نتایج
    تمایل و تهییج جنسی در هر دو گروه جراحی و فیزیوتراپی با درمان انجام شده بهبودی یافت (0/007=p و 0/001=p) ولی درمقایسه دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/3=p). ارگاسم، تحریک پذیری و درد موقع نزدیکی بهبودی بیشتری در روش فیزیوتراپی نسبت به روش جراحی داشت (0/001=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فیزیوتراپی روش مناسبی برای درمان مشکلات جنسی در اختلالات کف لگن است.
    کلیدواژگان: کف لگن، پرسشنامه اختلال عملکرد جنسی، عملکرد جنسی، فیزیوتراپی، جراحی کف لگن
  • مهنازمنصوری ترشیزی، امیررضا خلیقی، مهلا فدوی اسلام*، راحله آرام، الهام صبوری، حکمت خلیلی فر، حسام الدین روستایی صفحات 15-18
    مقدمه
    ویروس سلول T لنفوتروپیک انسانی نوع اول (HTLV-1) بیش از 20 میلیون نفر در سراسر جهان را آلوده کرده است. مشهد مرکز استان خراسان رضوی در شمال شرقی ایران برایHTLV-1 با شیوع 3% از کل جمعیت اندمیک محسوب می شود.
    هدف
    ما نتایج ICSI را دربرنامه مان برای HTLV-1 در زوجین سرودیسکوردنت با زنان آلوده درمقایسه با گروه کنترل مورد بررسی قرار داده شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی برروی زوجینی که در بین سال های 2007 تا 2011 به مرکز ناباروری نوین مشهد مراجعه نموده بودند انجام شد. ما 32 زن آلوده به ویروس HTLV-1 در سیکل ICSI را در مقایسه با 62 نفر به عنوان گروه کنترل که ازنظر سنی هم با یکدیگر مشابه بودند مورد آزمایش قرار دادیم. مقایسه نتایج ICSI در خصوص میزان باروری، پارامترهای کیفیت جنینی، میزان القاء، میزان حاملگی کلینیکی و میزان سقط انجام شد.
    نتایج
    میزان باروری، میزان القاء یا لانه گزینی و میزان حاملگی در بین دو گروه با یکدیگر از نظر آماری اختلاف معناداری نداشتند. هیچ اختلاف معناداری در خصوص تعداد جنین، روز انتقال آن ها، جنین های فریز شده، حاملگی چندقلویی و میزان سقط در بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان دادند که کیفیت جنین و نتایج ICSI تحت تاثیر عفونت با ویروس HTLV-1 در زوجین سرودیسکوردنت نیستند. عمده یافته های ما در این مطالعه درنتایج ICSI در بیماران آلوده به HTLV-1 و سرونگاتیو کنترل مشابه هستند.
    کلیدواژگان: HTLV، 1، نتایج ICSI، سروپوزیتیو، نابارور
  • لیلا فتح بیاتی، معرفت غفاری نوین*، فاطمه فدایی فتح آبادی، عباس پیریایی، محمدحسن حیدری، مژگان بنده پور، محسن نوروزیان، مهدی علیزاده پرهیزگار، محمود شکوریان فرد صفحات 19-28
    مقدمه
    حاملگی نابجای لوله ای (tEP)، نوع شایع حاملگی خارج رحمی بوده و به عنوان عمده ترین دلیل مرگ و میر زنان، در سه ماهه اول حاملگی باقی مانده است. نیتریک اکساید (NO)، مولکولی است که در تعداد زیادی از فرایندهای فیزیولوژیکی سیستم تولیدمثل زنان شرکت می کند. مطالعات جدید، نقش احتمالی ایزوفرم اندوتلیالی آنزیم سنتزکننده نیتریک اکساید (eNOS) را در تنظیم وقایع تولیدمثلی زیادی که در لوله فالوپ اتفاق می افتد، را نشان داده اند.
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی بیان eNOS در لوله فالوپ زنان مبتلا به حاملگی نابجای لوله ای بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه موردی- شاهدی، تعداد کلی 30 نمونه از لوله های فالوپ سه گروه از زنان به دست آمد که شامل: 10 نمونه از زنان مبتلا به حاملگی نابجا، 10 نمونه از زنان غیر حامله در فاز لوتئال از چرخه قاعدگی و 10 نمونه از زنان حامله سالم ترم که تحت عمل سزارین قرار می گرفتند، بودند. سپس نمونه ها در فرمالین بافری 10% فیکس شده و مقاطع پارافینی از آن ها تهیه شد، که مورد ارزیابی ایمونوهیستوشیمی قرار گرفت.
    نتایج
    مکان یابی eNOS در سلول های ترشحی و مژه دار اپیتلیوم لومینال و اندوتلیوم عروق لوله فالوپ تمام گروه ها دیده شد. بهر حال، ما بیان eNOS را در سلول های عضله صاف هیچ گروهی مشاهده نکردیم. بیان بالای eNOS در اپیتلیوم لومینال زنان با حاملگی نابجا در مقایسه با گروه های زنان غیر حامله در فاز لوتئال و زنان حامله سالم از لحاظ آماری معنادار بود (0/00=p). اختلاف معناداری در بیان eNOS در اپیتلیوم لومینال لوله فالوپ زنان در گروه های فاز لوتئال و زنان حامله سالم مشاهده نشد (0/78=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه پیشنهاد می کند که تغییرات در بیان eNOS در اپیتلیوم لومینال لوله فالوپ ممکن است منجر به ایجاد EP شود.
    کلیدواژگان: حاملگی نابجا، نیتریک اکساید، ایمونوهستوشیمی، لوله فالوپ
  • Yingli Cong، Lifang Cui، Zhenhong Zhang، Jianzhong Xi، Mianjuan Wang* صفحات 29-36
    مقدمه
    سلول های بنیادی جنینی موش (ES) از توده سلولی داخلی بلاستوسیست (ICM) پیش از لانه گزینی استخراج می شود. بنابراین پیشنهاد می شود که سلول های ES و ICM باید مولکول های سطح سلولی مشابه داشته و آنتی سرم سلول های ES می تواند تکوین ICM را مهار کند.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر آنتی سرم خرگوش در سلول های ES بر روی تکوین جنین موش پیش از لانه گزینی و تولید کایمرا بود.
    مواد و روش ها
    جنین های 4 سلولی موش در محیط آزمایشگاهی با دمای oC5/37 مرطوب و 5% CO2 به مدت 36-12 ساعت بالغ شد.جنین ها در محیط کشت KSOM با یا بدون آنتی سرم برای 36-12 ساعت کشت داده شدند. نسبت تکوین آزمایشگاهی از بلاستوسیست، تقسیم سلولی، پتانسیل اتصال، فعالیت آلکالن فسفاتاز، تکوین پس از کاشت و تولید کایمرا مورد بررسی و با گروه شاهد مقایسه گردید. 0/05>p معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    آنتی سرم خرگوش در سلول های ES موش باعث تاخیر تراکم جنین و decompaction در مرحله 8 سلولی شد. تکوین جنین های 4 سلولی در حضور آنتی سرم برای 36 ساعت باعث کاهش و یا عدم وجود ICM شد. این جنین ها همچنان فعالیت مثبت فسفاتاز، تقسیم سلولی نرمال، اتصال رویان، شکل گیری (ICM)، لانه گزینی و تکوین پس از لانه گزینی را نشان داد. علاوه بر این decompaction ناشی از آنتی سرم تولید و انتقال موش germline کایمریک را افزایش نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که آنتی سرم در سلول های ES باعث تاخیر تراکم جنین شده وبر روی لانه گزینی و تکوین جنین بعد از لانه گزینی و تولید کایمرا اثری نداشت.
    کلیدواژگان: موش، سلول های بنیادی جنینی، آنتی سرم خرگوش، تراکم، کایمرا
  • محمدحسین اسدی، ستاره جوانمردی*، منصوره موحدین صفحات 37-46
    مقدمه
    سلول های بنیادی اسپرماتوگونی (SSCs) یک جمعیت خودنوزا از سلول های بنیادی جنس مذکر هستند. SSC ها همانند سلول های بنیادی جنینی دارای پتانسیل تمایزی هستند. این سلول های بنیادی شبه جنینی می توانند منبع بالقوه ای برای سلول های پرتوان جهت درمان بر پایه سلول بنیادی باشند.
    هدف
    ارائه یک سیستم هم کشتی ساده و مقرون به صرفه برای تولید سلول های بنیادی شبه جنینی از بیضه موش نوزاد.
    مواد و روش ها
    سلول های جدا شده از بیضه در محیط DMEM/F12 کشت داده شدند. ماهیت سلول های جداسازی شده و سلول های بنیادی شبه جنینی به دست آمده با روش ایمنوسیتوشیمی و از طریق ارزیابی وجود پروتئین های PLZF، Vimentin، Oct4 و Nanog تایید شد و بیان ژن های اختصاصی سلول ژرم و پرتوانی با استفاده از تکنیک qPCR، به ترتیب در کلونی های بنیادی شبه جنینی وSSCها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از qPCR نشان داد که بیان ژن های پرتوانی در سلول های بنیادی شبه جنینی افزایش و بیان ژن های اختصاصی سلول ژرم کاهش معنی دار پیدا می کنند به علاوه شاخص های پرتوانی درسلول های بنیادی شبه جنینی مثبت بودند. یافته های این مطالعه نشان داد که با این روش تولید سلول های بنیادی شبه جنینی از SSC ها، ساده تر از روش های شناخته شده است.
    نتیجه گیری
    ما یک راه ساده و عملی را برای برای به دست آوردن سلول های بنیادی شبه جنینی از SSC ها در محیط کشت معرفی کرده ایم. در واقع یک سیستم کشت کارآمد می تواند یک روش با ارزش برای مطالعه سیستم های خود تجدید در SSC ها و تولید سلول های شبه بنیادی باشد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی اسپرماتوگونی، سلول بنیادی شبه جنینی، پرتوانی، هم کشتی
  • راحله عالی جهان، صادق حضرتی*، مهرداد میرزارحیمی، فرهاد پورفرضی، پیمانه احمدی هادی صفحات 47-56
    مقدمه
    زایمان زودرس از مهمترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی بلند مدت نوزادان است.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین شیوع زایمان زودرس و عوامل خطر مرتبط با آن در شهرستان اردبیل، ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد شاهدی که در فاصله آذر ماه 1389 تا مرداد ماه 1390 انجام شد. کلیه نوزادان متولد شده در بیمارستان های شهرستان اردبیل وارد مطالعه شدند. در مجموع 6705 کودک در مدت مطالعه در سه بیمارستان مجهز به اتاق زایمان شهرستان اردبیل متولد شدند که از میان آن ها 346 نوزاد سن زیر 37 هفته داشتند و به عنوان گروه مورد انتخاب شدند، 589 نفر نوزاد ترم به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. اطلاعات مورد نیاز، از طریق بررسی اطلاعات ثبت شده در پرونده بهداشتی زنان باردار جمع آوری شد. بررسی ارتباط متغیرهای مستقل با تولد زودرس با استفاده از آزمون رگرسیون تک متغییره و چند متغیره انجام شد.
    نتایج
    شیوع زایمان زودرس 1/5% بود و سابقه زایمان زودرس (OR=12.7,CI: 3.9-40.4, p<0.001)، فشار خون بالا (OR=7.3, CI:2.1-25.4, p=0.002)، الگوهیدرآمنیوس (OR=3.9, CI:1.6-9.5, p=0.002)، همسرآزاری (OR=3.7, CI:1.1-11.8, p=0.024)، پره اکلامسی OR=3.6, CI:1.3-10.3, p=0.014)، پارگی زودرس کیسه آب (OR=3.1, CI:1.9-4.9, p=0.000)، خونریزی یا لکه بینی در بارداری (OR=2.0, CI:1.0-3.8, p=0.037)، استفراغ شدید بارداری (OR=2.0, CI: 1.1-3.8, p=0.015)، ابتلا به عفونت ادراری در هفته 32-26 بارداری (OR=2.0, CI: 1.1-3.8, p=0.015)، طبقه اجتماعی متوسط و پائین (OR=1. 8 CI:1.0-3.2, p=0.04)، هاپیوتانسیون دیاستولیک (فشارخون دیاستولیک کمتر از 60 میلی متر جیوه) (OR=1.5, CI: 0.99 2.2, p=0.049) به ترتیب مهمترین عوامل خطر زایمان زودرس شناخته شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه زنان ایرانی در معرض خطر زایمان زودرس را شناسایی کرد. توجه ویژه به این گروه از زنان و انجام مراقبت بهداشتی با هدف پیشگیری از وقوع زایمان زودرس می تواند نقش موثری در کاهش شیوع زایمان زودرس و عوارض نوزادی مرتبط با آن در جامعه مورد مطالعه ما داشته باشد.
    کلیدواژگان: زایمان زودرس، عوامل خطر مادری، عوامل خطر جنینی
  • سحر حاتمی، سعید زواره*، مژده صالح نیا، تقی لشکربلوکی، محمدتقی قربانیان، اسحاق کریمی صفحات 57-64
    مقدمه
    انجماد بافت تخمدان و فولیکول پره آنترال، چشم اندازی امیدبخش برای حفظ باروری زنان است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی توانائی تکوین فولیکول پره آنترال منجمد شده موش در مقایسه با فولیکول های پره آنترال جدا شده از تخمدان منجمد شده در حضور آلفا لیپوئیک اسید بود.
    مواد و روش ها
    فولیکول های پره آنترال منجمد-ذوب شده و فولیکول های پره آنترال مشتق شده از تخمدان تازه و تخمدان منجمد- ذوب شده به طور جداگانه ای با و یا بدون آلفا لیپوئیک اسید کشت داده شدند و سپس با اضافه کردن hCG تخمک گذاری القاء شد. رشد فولیکول، بلوغ تخمک و تکوین جنین ارزیابی شد.
    نتایج
    اندازه و میزان تکوین فولیکول، بلوغ تخمک و تکوین جنین در گروه های در مان شده با آلفا لیپوئیک اسید در مقایسه با گروه های مرتبط درمان نشده به طور معنی داری بیشتر بود. پارامتر های مذبور به طور معنی داری در فولیکول های منجمد-ذوب شده در مقایسه با فولیکول های جدا شده از تخمدان منجمد-ذوب شده بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    این یافته ها با توجه به افزایش نرخ پارامترهای تکوین از عملکرد برتر فولیکول های پره آنترال منجمدشده در مقایسه با زمانی که از تخمدان منجمد شده جدا شوند، حمایت می کند. بعلاوه آلفا لیپوئیک اسید، بلوغ آزمایشگاهی فولیکول های پره آنترال را در نمونه های انجمادی و غیر انجمادی بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: انجماد، تخمدان، فولیکول پره آنترال، آلفا لیپوئیک اسید
  • اکرم آهنگرپور، علی اکبر عروجن*، مریم رادان صفحات 65-72
    مقدمه
    یکی از کاربرد های مهم تخم کاهو در طب سنتی، کاهش مایع منی، اسپرم و تمایلات جنسی بوده است.
    هدف
    مقصود از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره های آبی و آبی الکلی تخم کاهو بر تستوسترون و اسپرماتوژنز می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر تعداد 24 موش نژاد NMRI در محدوده وزنی 20-25 گرم خریداری شد. حیوانات به صورت تصادفی به 4 گروه: کنترل، عصاره آبی-الکلی mg/kg200 و عصاره های آبی (mg/kg100،50) تقسیم شدند. عصاره ها به مدت 10 روز متوالی، روزی 1 بار به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. 2 هفته بعد از آخرین تزریق موش ها بوسیله اتر بیهوش شده و پس از لاپاراتومی خونگیری از قلب جهت بررسی تستوسترون بوسیله کیت اندازه گیری الایزا انجام پذیرفت. سپس بیضه و دم اپیدیدیم تمام حیوانات به منظور اندازه گیری مورفولوژی بیضه و تعداد و میزان حیات اسپرم خارج گردید.
    نتایج
    وزن بیضه در گروه عصاره های آبی-الکلی و آبی(mg/kg 100 (p=0.001 و آبی(mg/kg 50 (p=0.008 افزایش یافت. میزان حیات اسپرم گروه عصاره های آبی-الکلی (0/001=p) و آبی(mg/kg 50 (p=0.026 و 100 (0/045=p) کاهش پیدا نمود. همچنین نتایج کاهش معنی داری را در تعداد اسپرم در گروه عصاره آبی-الکلی (0/035=p) و آبی(mg/kg 50 (p=0.006 در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. همچنین افزایش معنی داری در میزان سطح سرمی تستوسترون در گروه عصاره آبی mg/kg50 در مقایسه با گروه های کنترل (0/002=p)، عصاره های آبی الکلی (0/001=p) و آبی(mg/kg 100 (p=0.003 بوجود آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره های آبی-الکلی و آبی mg/kg 50 تخم کاهو اثرات ضد اسپرماتوژنز دارند، همچنین عصاره mg/kg 50 سطح سرمی تستوسترون را در موش ها افزایش داد. بنابراین می توان چنین پیشنهاد نمود که تخم کاهو می تواند به عنوان یک عامل بالقوه ضدبارداری باشد.
    کلیدواژگان: تخم کاهو، اسپرم، تستوسترون، بیضه
  • نسرین قاسمی*، طاهره جهانی نژاد، مهدیه سادات مصطفوی، عباس افلاطونیان صفحات 73-76
    مقدمه
    مصرف آسپیرین، هپارین و یا هر دو در زنان مبتلا به سقط مکرر با علت ناشناخته می تواند مفید باشد چراکه این مشکل می تواند به دلیل ترومبوز در عروق دسی دوآ بوجود آید.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی همراهی ترومبوفیلیا با سقط مکرر با علت ناشناخته و بررسی تاثیر داروهای ضد انعقادی در درمان آن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه quasi experiment (مشابه کارآزمایی بالینی) 520 زن مبتلا به سقط مکرر را بررسی نموده ایم. 250 زن با سقط مکرر با علت ناشناخته در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. یکی از آنها آسپیرین (mg 80 روزانه) از 2 ماه قبل از حاملگی و در طی حاملگی تا هفته 36 دریافت نمود. گروه دوم آسپیرین به روش قبل همراه با هپارین (5000 واحد دو بار در روز) زیرجلدی از شروع حاملگی دریافت نمودند که این درمان تا 4 هفته بعد از زایمان نیز ادامه داشت. نوع درمان برای هر بیمار بر اساس سن و تعداد سقط انتخاب شد.
    نتایج
    تعداد تولد زنده در دو گروه تفاوت معنی دار نداشت. زنانیکه آسپیرین همراه با هپارین دریافت نموده بودند 74/5 درصد نوزاد زنده به دنیا آورده بودند. در حالیکه زنانیکه تنها آسپیرین مصرف نموده بودند 79/8 درصد نوزادان زنده به دنیا آورده بودند.
    نتیجه گیری
    تعداد تولد زنده در دو گروه مصرف کننده دارو بدون تفاوت معنی دار بود. استفاده از آسپیرین و یا آسپیرین به اضافه هپارین در درمان سقط مکرر با علت ناشناخته باید مورد به مورد انتخاب شود.
    کلیدواژگان: ترومبوفیلیا، سقط مکرر، ضد انعقادی، تولد زنده، آسپیرین، هپارین
  • مقاله کوتاه
  • محمدحسین جراح زاده، محمد دهقان طزرجانی*، فاطمه سادات موسوی، شکوفه بهداد، رضا جویا، حمیدرضا سلطانی صفحات 77-82
    مقدمه
    تیوپنتال سدیم و پروپوفول دو داروی شایع مورد استفاده در القاء بیهوشی جهت انجام ART می باشند. اما تاثیر این داروها بر روی ART هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است.
    هدف
    در این مطالعه ما به بررسی عوارض جانبی، اثرات همودینامیک و تاثیر برروی نتیجه حاملگی پرداختیم.
    مواد و روش ها
    در طول این بررسی بالینی دو سوکور، 90 بیمار که کاندید انجام بیهوشی برای ART بودند مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران با کمک جدول اعداد تصادفی به دو گروه یکسان 45 نفره تقسیم شدند که یک گروه تیوپنتال سدیم و گروه دیگر پروپوفول به عنوان داروی القاء بیهوشی دریافت نمودند. گروه اول، تیوپنتال سدیم mg/kg 5 و گروه دوم پروپوفول mg/kg 5/2 داروی هوشبر وریدی دریافت نمودند. وضعیت همودینامیک اولیه بیماران ثبت گردید. در طول عمل جراحی هر پنج دقیقه تغییرات همودینامیک اندازه گیری و ثبت گردید. میزان موفقیت لانه گزینی و موفقیت حاملگی نیز در گروه ها بررسی و ثبت شد.
    نتایج
    بررسی نتایج حاصله، تفاوت معنی داری بین دو گروه در زمان پاسخ به تحریک صوتی (0/001>p)، زمان طبیعی شدن سرعت و کیفیت تنفس (0/001>p)، تهوع (0/001>p) و استفراغ (0/001>p) وجود داشت. تمام این معیارها در گروه پروپوفول بهتر از گروه دیگر بود. تفاوت معنی داری در سایر معیارهای مورد بررسی در دوگروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های مطالعه حاضر، استفاده از پروپوفول در اعمال جراحی ART بر استفاده از تیوپنتال ارجح می باشد. همچنین نتایج حاصل از این مطالعه و مطالعات منتشر شده قبلی، عوارض کمتری را برای پروپوفول بیان نموده اند.
    کلیدواژگان: تیوپنتال سدیم، پروپوفول، ناباروری، تکنیک های کمک باروری
|
  • Intrauterine administration of recombinant human chorionic gonadotropin before embryo transfer on outcome of in vitro fertilization/ intracytoplasmic sperm injection: A randomized clinical trial
    Afsoon Zarei, Mohammad Ebrahim Parsanezhad, Masoumeh Younesi*, Saeed Alborzi, Jaleh Zolghadri, Alamtaj Samsami, Sedigheh Amooee, Shahintaj Aramesh Pages 1-6
    Objective
    To evaluate the effectiveness of intrauterine injection of recombinant human chorionic gonadotropin (rhCG) before embryo transfer (ET).
    Materials And Methods
    In this randomized placebo-controlled clinical trial, a total number of 182 infertile patients undergoing their first in vitro fertilization/ intracytoplasmic sperm injection (IVF-ICSI) cycles were randomly assigned to receive 250μg intrauterine rhCG (n=84) or placebo (n=98) before ET. The implantation and pregnancy rates were compared between groups.
    Results
    Patients who received intrauterine rhCG before ET had significantly higher implantation (36.9% vs. 22.4%; p=0.035), clinical pregnancy rates (34.5% vs. 20.4%; p=0.044) and ongoing pregnancy rate (32.1% vs. 18.4%; p=0.032) when compared to those who received placebo. The abortion (2.4% vs. 2.0%; p=0.929) and ectopic pregnancy rates (1.2% vs. 1.0%; p=0.976) were comparable between groups of rhCG and placebo, respectively.
    Conclusion
    Intrauterine injection of 250μg of rhCG before ET significantly improves the implantation and pregnancy rates in IVF/ICSI cycles.
    Keywords: Recombinant human chorionic gonadotropin (rhCG), Intracytoplasmic sperm injection (ICSI), In vitro fertilization (IVF), Implantation rate, Pregnancy rate
  • Tahereh Eftekhar, Maryam Sohrabi, Fedyeh Haghollahi *, Mamak Shariat, Elahe Miri Pages 7-14
    Background
    Female sexual dysfunction is a common problem among general population, especially in urogynecological patient, and can lead to a decrease in quality of life and affect martial relationship.
    Objective
    This study was compared the effect of surgical methods versus physiotherapy on sexual function in pelvic floor disorder.
    Materials And Methods
    This randomized controlled trial (RCT) was performed in Urogynecology clinic since August 2007 to December 2009 on 90 patients aged from 25-55 years with previous delivery, positive history of sexual dysfunction with stage <3 of pelvic organ prolapsed and divided in two groups. Group A (n=45) received standard rectocele repair and prineorrhaphy, group B (n=45) received physiotherapy for eight weeks twice a week (electrical stimulation, Kegel exercises). The female sexual function index (FSFI) used to evaluate the sexual function in cases before and after intervention. Frequency of variable scores (libido, orgasm, dysparunia) included without disorder, frequently good, sometimes good, very much and extreme were compared between two groups.
    Results
    Libido and arousal were improved in both groups (p=0.007, p=0.001 respectively). Orgasm and dyspareunia were improved in group B (p=0.001). Dysparunia was more painful in group A. There was significant difference between two groups (improvement of orgasm and dysparunia in group B) (p=0.001).
    Conclusion
    It seems that physiotherapy is an appropriate method for treatment of sexual disorder in pelvic floor disorder.
    Keywords: Pelvic floor, FSFI, Sexual dysfunction, Physiotherapy, Physical Therapy, Pelvic surgery
  • Mahnaz Mansouri Torshizi, Amir Reza Khalighi, Mahla Fadavi Islam *, Rahele Aram, Elham Sabouri, Hekmat Khalilifar, Hesam Roustaee Pages 15-18
    Objective
    We evaluated the ICSI outcome in our program for (HTLV-1) serodiscordant couples (SDCs) with the female infected in comparison with control group.
    Materials And Methods
    This study was performed between 2007 and 2011 in Novin Infertility Treatment Center (Mashhad, Iran). We examined 32 ICSI cycles of HTLV-1 infected women in comparison with an age matched control group (n=62). ICSI outcome was compared regarding fertilization rate (FR), embryo quality parameters, implantation rate (IR), clinical pregnancy rate (PR), and abortion rate (AR).
    Results
    Fertilization (p=0.15), implantation (p=0.33), and pregnancy rate (p=0.12) were similar between the groups. No difference was found regarding the number of transferred embryos (on day 2 or 3) and cryopreserved embryos, multiple pregnancies, or abortion rates between the groups.
    Conclusion
    Our results suggest that the embryo quality and ICSI outcome are not affected by HTLV-1 infection in serodiscordant couples. The major finding of this study is that the outcome of ICSI in HIV-I-infected patients and seronegative controls is similar Human T-cell Lymphotrophic virus type 1 (HTLV-1) has infected more than 20 million people worldwide. Northeast of Iran, Mashhad, the capital of Razavi Khorasan Province, is endemic for HTLV-1 with a prevalence of 3% among general population.
    Keywords: HTLV, 1, ICSI outcome, Seropositive, Infertile
  • Leyla Fath Bayati, Marefat Ghaffari Novin*, Fatemeh Fadaei Fathabadi, Abbas Piryaei, Mohammad Hasan Heidari, Mozhgan Bandehpour, Mahdi Alizadeh Parhizgar, Mohsen Norouzian, Mahmood Shakooriyan Fard Pages 19-28
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the expression of eNOS in the FTs of women with tEP.
    Materials And Methods
    In this case-control study, a total number of 30FTs samples were obtained from three groups including: 10 FTs of women that bearing an EP, 10 FTs from the non-pregnant women at luteal phase of the menstrual cycle, and 10 FTs of healthy pregnant women (n=10). Samples were fixed in 10% buffered formalin and then were evaluated by immunohistochemistry.
    Results
    Localization of eNOS was seen in secretory and ciliated luminal epithelium and vascular endothelium of all groups. However, we did not observed the expression of eNOS in smooth muscle cells of all groups. Expression of eNOS in luminal epithelium of women with EP compared to non-pregnant women at luteal phase of menstrual cycle and healthy pregnant group showed statistically significant increase (p=0.00). Significant difference in expression of eNOS was not observed in luminal epithelium of FTs of women at luteal phase compared to healthy pregnant groups (p=0.78).
    Conclusion
    This study indicates that changes in expression of eNOS in luminal epithelium of FT may lead to development of EP.
    Keywords: Ectopic pregnancy, Nitric oxide, Immunohistochemistry, Fallopian tube
  • Yingli Cong, Lifang Cui, Zhenhong Zhang, Jianzhong Xi, Mianjuan Wang* Pages 29-36
    Objective
    The objective of this study was to evaluate the effect of rabbit antiserum to ES cells on mouse preimplantation embryo development and chimera production.
    Materials And Methods
    Mouse 4-cell embryos were matured in vitro at 37.5oC, in humidified 5% CO2 atmosphere for 12-36 h. The embryos were cultured in KSOM medium with or without antiserum for 12-36 h. The ratios of in vitro embryo development of the blastocysts, cell division, attachment potential, alkaline phosphatase activity, post-implantation development, and chimera production were assessed and compared with the control group. P<0.05 was considered as significant.
    Results
    The rabbit antiserum to mouse ES cells showed delay in embryo compaction and induced decompaction at 8-cell stage. The development of 4-cell embryos in the presence of the antiserum for 36h did not lead to a reduced or absent ICM. These embryos still displayed positive alkaline phosphatase activity, normal cell division, embryo attachment, outgrowth formation, implantation and post-implantation development. In addition, decompaction induced by antiserum did not increase production and germline transmission of chimeric mice.
    Conclusion
    The results showed that antiserum to ES cells delayed embryo compaction and did not affect post-implantation development and chimera production.
    Keywords: Mouse, Embryonic stem cells, Immune sera, Preimplantation development, Chimera
  • Mohammad Hossein Asadi, Setareh Javanmardi*, Mansoureh Movahedin Pages 37-46
    Objective
    This study presents an economical and simple co-culture system for pluripotent stem cells generation from neonatal mouse testis
    Materials And Methods
    Isolated testicular cells were cultured in DMEM/F12. Characteristics of the isolated cells and obtained ES-like cell were immune-cytochemically confirmed by examining the presence of PLZF, vimentin, Oct4 and Nanog protein. Expression of the pluripotency and germ-cell specific genes was analyzed by qPCR in derived ES-like colony and SSCs respectively.
    Results
    The experiment results indicated that our method of obtaining pluripotent ES-like cells from spermatogonial cells (SCs) is simpler than the described methods. ES-like cells were immunopositive for pluripotency markers. ES-like cell qPCR results indicated significant increase in pluripotency genes expression and significant decrease in germ cell-specific genes expression.
    Conclusion
    The results indicated that ES-like cell with pluripotency characteristic were generated from freshly isolated spermatogonial cells. The pluripotent stem cells provide a cellular reservoir usable for regenerative medicine instead of embryonic stem cells.
    Keywords: Spermatogonial stem cells, Embryonic stem like cell, Pluripotent stem cells, Co, culture
  • Rahele Alijahan, Sadegh Hazrati *, Mehrdad Mirzarahimi, Farhad Pourfarzi, Peymaneh Ahmadi Hadi Pages 47-56
    Objective
    Present study was conducted to determine prevalence and risk factors associated with preterm birth in Ardabil, Iran.
    Materials And Methods
    A case control study was conducted between Nov 2010 and July 2011 in all three maternal hospitals in Ardabil. All the live newborns during the study period were investigated. Of 6705 live births during the study period 346 births occurred in <37 weeks were taken as a case and 589 term neonates were taken as a control group. Data were obtained through review of prenatal and hospital delivery records. Univariate and multivariate logistic regression analysis were applied to obtain magnitude of association between independent variables and preterm birth.
    Results
    The prevalence rate of preterm birth was 5.1%. History of previous preterm birth (OR=12.7,CI: 3.9-40.4, p<0.001), hypertension (OR=7.3, CI:2.1-25.4, p=0.002), Oligohydramnios (OR=3.9, CI:1.6-9.5, p=0.002), spouse abuse (OR=3.7, CI:1.1-11.8, p=0.024), preeclampsia (OR=3.6, CI:1.3-10.3, p=0.014), premature rupture of membrane (OR=3.1, CI:1.9-4.9, p=0.000), bleeding or spotting during pregnancy (OR=2.0, CI:1.0-3.8, p=0.037), Hyperemesis Gravid arum (OR=2.0, CI: 1.1-3.8, p=0.015), urinary tract infection in 26-30 weeks, (OR=1. 8 CI:1.0-3.2, p=0.04), diastolic blood pressure ≤60 mmg (OR=1.5, CI: 0.99-2.2, p=0.049) were determined as significant risk factors for preterm birth.
    Conclusion
    Early detection and treatment of diseases or disorders among pregnant women especially hypertension, Oligohydramnios, preeclampsia, bleeding or spotting, Hyperemesis Gravid arum, urinary tract infection, and low diastolic blood pressure as well as the improving health care quality delivered to pregnant women may reduce preterm prevalence rate.
    Keywords: Prevalence, Preterm birth, Risk factors
  • Sahar Hatami, Saeed Zavareh, Mojdeh Salehnia, Taghi Lashkarbolouki, Mohammad Taghi Ghorbanian, Isaac Karimi Pages 57-64
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the in vitro developmental competence of mouse vitrified pre-antral follicles in comparison to isolated pre-antral follicles derived from vitrified ovaries in the presence of alpha lipoic acid (ALA).
    Materials And Methods
    Pre-antral follicles derived from fresh, vitrified-warmed ovarian tissues and vitrified–warmed pre-antral follicles were cultured individually with or without ALA, followed by adding hCG to induce ovulation. The follicle growth, oocyte maturation, and embryo development were assessed.
    Results
    The diameter and development of follicles, oocyte maturation and embryo development rates were significantly higher in ALA supplemented groups compared to the respective ALA-free conditions groups. Aforementioned parameters were significantly higher in vitrified-warmed follicles in comparison to follicles derived from vitrified-warmed ovaries.
    Conclusion
    These findings support a superior performance of pre-antral follicles when vitrified rather than when isolated from vitrified ovaries with regard to increasing the rates of developmental parameters. Moreover, ALA improves the in vitro maturation of pre-antral follicles in vitrified and non-vitrified samples.
    Keywords: Vitrification, Ovary, Preantral follicles, Alpha Lipoic Acid
  • Akram Ahangarpour, Ali Akbar Oroojan, Maryam Radan Pages 65-72
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effects of aqueous and hydro-alcoholic extracts of lettuce seed on testosterone level and spermatogenesis.
    Materials And Methods
    In this experimental study 24 adult male NMRI mice weighing 20-25gr were purchased. Animals were randomly divided into 4 groups: controls, hydro-alcoholic (200 mg/kg) and aqueous extracts (50, 100mg/kg). The extracts were injected intraperitoneally once a day for 10 consecutive days. 2 weeks after the last injection, the mice were anaesthetized by ether and after laparatomy blood was collected from the heart to determine testosterone by ELISA assay kit. Then testis and cauda epididymis of all animals were removed for analyzing testis morphology and sperm count and viability.
    Results
    Testis weight in hydro-alcoholic and aqueous extracts 100 mg/kg (p=0.001) and aqueous extract 50 mg/kg (p=0.008) groups was increased. Sperm viability in hydro-alcoholic (p=0.001) and aqueous extracts 50 (p=0.026), 100 mg/kg (p 0.045) groups was decreased, Also the results showed a significant decrease in sperm count in hydro-alcoholic (p=0.035) and aqueous extracts 50 mg/kg (p=0.006) groups in comparison with control group. Also there was a significant increase in serum level of testosterone in aqueous extract 50 mg/kg group in comparison with control (p=0.002) hydro-alcoholic (p=0.001) and aqueous extracts 100 mg/kg (p=0.003) groups.
    Conclusion
    Present results demonstrated that hydro-alcoholic and aqueous 50 mg/kg extracts of lettuce seed have antispermatogenic effects, also aqueous extract 50 mg/kg increased serum level of testosterone in mice. Therefore we can suggest that lettuce seed could be a potential contraceptive agent
    Keywords: Lactuca sativa seed, Sperm, Testosterone, Testis
  • Nasrin Ghasemi, Tahereh Jahaninejad, Mahdia, Sadat Mostafavi, Abbas Aflatoonian Pages 73-76
    Objective
    To investigate the association between thrombophilia and unexplained recurrent miscarriage and to evaluate the efficacy of anticoagulant treatment.
    Materials And Methods
    In this quasi experimental, we enrolled 520 women, who had a history of recurrent miscarriage. Two hundred fifty two women with unexplained recurrent miscarriage were assigned to receive aspirin (80 mg daily) for two month before pregnancy and after confirmation of a viable pregnancy until 36 weeks of gestation or receive aspirin, as the same, plus heparin (5000 unit twice a day) subcutaneously after confirmation of viable pregnancy until 4 weeks after delivery. Type of medication was chosen for each woman according to number of abortion and age.
    Results
    Live-birth rates did not different significantly among the two study groups. The proportions of women who gave birth to a live normal infant were 74.5% in the group receiving aspirin plus heparin (combination-therapy group) and 79.8% in the aspirin group.
    Conclusion
    Live-birth rates did not different significantly among the two study groups. So, using aspirin or aspirin plus heparin did not change pregnancy rate in these patients. Using aspirin is easier than injecting heparin which should be chosen case by case Using aspirin, heparin, or both in women with unexplained recurrent miscarriage could be useful, because this problem might be initiated by thrombosis in decidual vessels.
    Keywords: Thrombophilia, Recurrent miscarriage, Anticoagulant, Live birth, Aspirin, Heparin
  • Mohammad Hossein Jarahzadeh, Reza Jouya, Fatemeh Sadat Mousavi, Mohammad Dehghan, Tezerjani, Shekoofa Behdad, Hamid Reza Soltani Pages 77-82
    Objective
    This study aimed at investigating the side effects and hemodynamic effects of using thiopental sodium and propofal as well as effects of these drugs on pregnancy outcome in ART cycles.
    Materials And Methods
    In this double blinded) randomized controlled trial, 90 woman candidate for ART were randomly divided into two groups. 47 patients received Propofol (2.5 mg/kg) and 43 patients received thiopental (5mg/kg) for anesthesia induction. The entry hemodynamic parameters of the patients were documented. During the anesthesia process, hemodynamic parameters were checked at five-minute intervals.
    Results
    The results of the study showed a statistically significant difference between two groups in terms of their response to verbal stimulation (p<0.001), the normalization time of the rate and quality of breathing (p<0.001), nausea (p<0.001), and vomiting (p<0.001). Also, in comparison with the other group, all these parameters were better in Propofol group. There was found no significant difference between two groups in terms of other variables.
    Conclusion
    Based on the findings of the study, Propofol has fewer known side effects. Vomiting and nausea as two known side effect of anesthesia are significantly lower in patients receiving Propofol than patients who received thiopental Thiopental sodium and Propofol are two widely-used drugs in the induction of anesthesia in assisted reproductive technology (ART). However, the side effects and outcome of recovery from anesthesia of these drugs on ART have not been identified yet.
    Keywords: Thiopental sodium, Propofol, Assisted reproductive technology