فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 79، فروردین 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سپیده سیادتی، سیده زهرا فتوک کیایی، جواد شکری شیروانی صفحه 7
    سابقه و هدف
    بیماری ریفلاکس گاستروازوفاژیال(Gastroesophageal reflux diseas-GERD-) یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش است. بعضی از پژوهش ها یک ارتباط منفی (معکوس) بین هلیکوباکترپیلوری و این بیماری گزارش کرده اند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین عفونت هلیکوباکترپیلوری با ازوفاژیت اروزیو در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 911 بیمار (485 مرد و 426 زن) با شکایت سوزش سردل و برگشت اسید تحت آندوسکوپی فوقانی قرار گرفتند. دو نمونه از آنتر و تنه معده گرفته شد و جهت بررسی گاستریت و هلیکوباکترپیلوری به واحد پاتولوژی ارسال شد. سپس شیوع عفونت در دو گروه بیماران دارای اروزیون (Erosive reflux disease-ERD-) (574نفر) و گروه بدون اروزیون (Nonerosive reflux disease-NERD-) (346نفر) در اندوسکوپی، مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای دیگری شامل سن، جنس، مصرف سیگار، اپیوم،BMI، وجود هرنی هیاتال، وجود اولسر دئودنوم همزمان، وجود گاستریت و همچنین بررسی ازوفاژیت و شدت آن نیز در دو گروه مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 911 نفر با میانگین سنی 2/16±7/45 سال مورد بررسی قرار گرفتند. ارتباط معنی داری بین حضور هلیکوباکترپیلوری و ابتلا به رفلاکس اروزیو وجود نداشت. ارتباط معنی داری بین سن بالاتر از 50 سال، جنس مذکر، اولسر دئودنوم، هرنی هیاتال، گاستریت شدید با ابتلا به رفلاکس اروزیو وجود دارد (05/0p<) ولی ارتباط معنی داری بین مصرف سیگار، اپیوم و BMI با رفلاکس اروزیو یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بین ابتلا به رفلاکس اروزیو و ابتلا به هلیکوباکترپیلوری ارتباطی وجود ندارد، اما به منظور بررسی نقش آن و تاثیر درمان هلیکوباکترپیلوری در ابتلا به رفلاکس اروزیو نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: رفلاکس معده به مری، ازوفاژیت اروزیو، ازوفاژیت غیر اروزیو، عفونت هلیکوباکتر پیلوری
  • مهناز فولادی نژاد، محسن سیرتی، محمدحسین تازیکی، بارانک صفاییان، احسان علایی * صفحه 14
    سابقه و هدف

    هیپربیلی روینمی یکی از مشکلات شایع در دوران نوزادی است که می تواند اثرات توکسیسیته بالقوه ای بر روی دستگاه عصبی نوزادان از جمله راه های شنوایی داشته باشد. باتوجه به اینکه نقص شنوایی اثرات بسیار منفی بر تکامل گفتار، زبان و شناخت بر جای می گذارد، هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان بروز کم شنوایی حسی- عصبی در نوزادان هیپربیلروبینمی بستری شده در مراکز آموزشی درمانی شهر گرگان در سال 1391 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه طولی، 223 نوزاد با هیپربیلروبینمی که غربالگری OAE نرمال در بدوتولد داشتند، به روش نمونه گیری غیرتصادفی، انتخاب شدند و مورد پیگیری قرار گرفتند. تمام نوزادان در بدو ورود به مطالعه و قبل از ترخیص با استفاده از دستگاه AABR، تحت شنوایی سنجی قرار گرفتند و با ABR تائید شدند.

    یافته ها

    میانگین سن نوزادان در زمان بستری، 58/4±84/3 روز و 6/55% آن ها مونث بودند. میانگین وزن زمان تولد، 218±3431 گرم و میانگین سن حاملگی، 3/1±39 هفته بود. سطح سرمی بیلی روبین تام در 4/61% نوزادان، بین mg/dL20-12 و در 6/38% آن ها، بالاتر از mg/dL 20 بوده است. 0/13%، فتوتراپی معمولی، 6/72%، فتوتراپی شدید دریافت کردند و 3/14%، تعویض خون شدند. در مجموع، در بدو ورود 8 نفر (6/3%) نوزادان، اختلال در AABR داشتند، که در بررسی های بعدی 7 نفر بهبود و 1 نوزاد همچنان مختل باقی ماند و از سایر بیماران با AABR نرمال بدو بستری در پیگیری 6 نفر دچار اختلال ABR شدند. در نهایت 7 نفر (1/3%) کاهش شنوایی دائمی داشتند. بین کم شنوایی و سطح سرمی بیلی روبین تام و مجموع نتایج AABR مختل بدو بستری و نهایی، اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (05/0>P) اما با متغیر جنسیت و نوع زایمان اختلاف معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد هیپربیلی روبینمی در دوره نوزادی، موجب کاهش شنوایی حسی- عصبی می گردد، لذا غربالگری مستمر، در نوزادان باهیپربیلروبینمی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: کم شنوایی حسی، عصبی، نوزادان، هیپربیلروبینمی، پاسخ شنوایی ساقه مغز
  • آرزو سلطانی، اکرم صفرزاده، علی شبستانی منفرد، مهرانگیز امیری، مجتبی انصاری صفحه 20
    سابقه و هدف
    پزشکی هسته ای یکی از مهم ترین روش های تشخیصی است. هدف از این مطالعه تخمین دوز میانگین سالانه جمعیت بدنبال انجام آزمایشات پزشکی هسته ای در ایران جهت فراهم کردن داده هایی برای ارزیابی ریسک ناشی از تابش پرتوهای یونیزان در پزشکی هسته ای می باشد.
    مواد و روش ها
    فراوانی 5 نوع آزمایش اصلی پزشکی هسته ای در 10 بیمارستان بزرگ کشور در یک بازه زمانی 6 ساله بدست آمده و دوز موثر و دوز سرانه سالانه به ازای هر نفر از جمعیت تخمین زده شد.
    یافته ها
    دوز سرانه سالانه به ازای هر نفر از جمعیت بدنبال انجام آزمایشات پزشکی هسته ای در ایران بر اساس مطالعه موجود 53/7 میکرو سیورت در سال تخمین زده شد.
    نتیجه گیری
    دوز میانگین سالانه سرانه جمعیت بدنبال انجام آزمایشات پزشکی هسته ای در ایران (53/7 میکروسیورت) قابل مقایسه با مقدار مشابه در بسیاری از کشورهای جهان و کمتر واز میانگین جهانی دوز پرتوهای زمینه است.
    کلیدواژگان: دوز سرانه سالانه، دوز موثر میانگین، پزشکی هسته ای تشخیصی، ایران
  • منصوره رضایی خیرآبادی، گلاله اصغری، پروین میرمیران*، یدالله محرابی، فریدون عزیزی صفحه 25
    سابقه و هدف
    چاقی و سندرم متابولیک دوران نوجوانی به عنوان مجموعه ای از عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی با افزایش خطر دیابت نوع دو و بیماری قلبی عروقی در دوران بزرگسالی همراه است. هدف از این مطالعه مقایسه درصد چربی بدن و شاخص های تن سنجی برای شناسایی سندرم متابولیک و اجزاء آن در نوجوانان 10 تا 18 ساله تهرانی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 131 نوجوان از مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران صورت گرفت. فشارخون، شاخص های بیوشیمیایی تری گلیسیرید، قند خون ناشتا و سطوح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، درصد چربی بدن و شاخص های تن سنجی شامل قد، وزن، دورکمر، نمایه توده بدنی و نسبت دورکمر به قد مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن 3/2±5/14 و 9/2±13 سال (001/0=P) و شیوع سندروم متابولیک 3/32 و 5/6% (001/0=P) به ترتیب در پسرها و دخترها بود. بعد از تعدیل جنس و فعالیت بدنی بیشترین ارتباط برای سندروم متابولیک و هیپرتری گلیسیریدمی مربوط به دورکمر به ترتیب با (94/14-63/2) 27/6=RR: 95% CI) و 14/3 (27/5-87/1؛ 05/0>P) و برای HDL-C پایین و پرفشاری خون مربوط به نمایه توده بدنی به ترتیب با نسبت شانس (95% فاصله اطمینان)، 26/6 (02/4-27/1؛ 05/0>P) و 91/2 (90/4-73/1؛ 05/0>P) بود. با توجه به سطح زیر منحنی ROC، دورکمر بیشترین سطح زیر منحنی را برای سندروم متابولیک)89/0 (AUC=و هیپرتری گلیسیریدمی)88/0 (AUC=نشان داد، نمایه توده بدنی بیشترین سطح زیر منحنی را برای پرفشاری خون متابولیک (78/0 (AUC=را نشان داد. دورکمر و نمایه توده بدنی هر دو بیشترین سطح زیر منحنی را برای HDL-C پایین نشان دادند متابولیک (78/0(AUC=.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که دورکمر و نمایه توده بدنی به همراه یکدیگر شاخص مناسبی برای شناسایی خطر سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان 10 تا 18 ساله می باشد.
    کلیدواژگان: درصد چربی بدن، نمایه توده بدن، سندروم متابولیک، نوجوانان
  • فاطمه اسمی، سیدمحمود امین مرعشی، عاطفه صفاری، ایاد عبیات، علی بیژنی صفحه 35
    سابقه و هدف
    استفاده از نانو ذرات در بهبود خواص آنتی باکتریال رزین های دندانی اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با افزودن این ذرات به مواد رزینی، نتایج بسیار مطلوبی را در کاهش رشد باکتری ها گزارش کرده اند. از آنجاییکه اکسید روی به عنوان یک ماده آنتی باکتریال در موارد مختلف مورد توجه می باشد، در این مطالعه با افزودن نانو ذرات اکسید روی به یک نوع گلاس آینومر نوری،خواص آنتی باکتریال آن بر علیه استرپتوکوک موتانس مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی تعداد 30 نمونه مورد مطالعه در 2 دسته آزمایشی میکروبیولوژی (تست دیسک دیفیوژن و تست تماس مستقیم) هر دسته شامل پنج گروه گلاس یونومر نوری Fuji II LC(GC Corp. Japan) حاوی درصدهای وزنی مختلف از نانوذرات اکسید روی (به ترتیب 0 (گروه کنترل)، 1، 2، 3 و 5%) و هر گروه شامل 3 نمونه تقسیم شد. پس از توزین نانوذرات توسط ترازوی دیجیتال چهار رقم اعشار، این ذرات به مدت 20 دقیقه توسط گوده و هاون با پودر گلاس یونومر مخلوط گردیدند. جهت تست دیسک دیفیوژن 15 عدد دیسک از گلاس یونومر آزمایشی داخل قالب های پلاستیکی یکسان با ضخامتmm 2و قطر mm8 کیور شد. سپس اثر آنتی باکتریالی آنها در محیط کشت آگار بر علیه باکتری استرپتوکوک موتانس مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام تست تماس مستقیم، 15 عدد میکروتیوپ حاوی گروه های گلاس اینومر تهیه شد و اثر آنتی باکتریال آنها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در تست دیسک دیفیوژن میانگین قطر هاله عدم رشد باکتری اطراف دیسکها با افزایش درصد نانو ذرات موجود در نمونه ها افزایش چشمگیری داشت. در تست تماس مستقیم در گلاس یونومر های حاوی نانوذرات اکسید روی، بین سه گروه مختلف حاوی 3،2،1% نانوذرات اختلاف معنی داری وجود نداشت. ولی گروه حاوی 5% نانو ذرات اکسید روی در مقایسه با گروه کنترل تفاوت زیادی را در کاهش رشد باکتری نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات اکسید روی در گلاس ایونومر میزان رشد باکتری ها کاهش چشمگیری می یابد.
    کلیدواژگان: گلاس ایونومر، استرپتوکوک موتانس، نانوذرات اکسید روی
  • وسام کوتی، مریم قاسمی برون، اکرم آهنگرپور، آمنه حردانی، اشرف امیرزرگر، مجید اسدی سامانی*، مریم زمانی صفحه 43
    سابقه و هدف
    گیاه کرفس (Apium graveolens) در طب سنتی بعنوان محرک اشتها و قدرت جنسی بوده و به اثر آن در سقط جنین و عادت ماهیانه اشاره شده است. این گیاه با دارا بودن ترکیبات شناخته شده گیاهی می تواند گزینه ای برای کنترل باروری باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره برگ کرفس بر کنترل باروری و نسبت جنسی نوزادان در موش صحرایی نر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 20 سر موش صحرایی نر که به صورت تصادفی به 4 گروه 5 تایی تقسیم شدند، انجام گردید. گروه کنترل هیچ دوزی دریافت نکرد. گروه شم 1 میلی لیتر سالین نرمال (بعنوان حلال عصاره) و گروه های تجربی 1 و 2 به ترتیب دوز 100 و 200 mg/kg/BW عصاره هیدرو الکلی برگ کرفس را به مدت 5 هفته بصورت گاواژ دریافت کردند. پس از جفت گیری هر موش نر با 2 موش ماده سالم، تعداد ماده های زایمان کرده و تعداد نوزادان ثبت گردید و جنسیت نوزادان 30 روز پس از تولد ثبت و مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد موش های زایمان کرده در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری نشان نداد. میانگین تعداد نوزادان در گروه های تجربی دریافت کننده دوز 100 و 200 mg/kg عصاره کرفس (به ترتیب 25/0±25/4 و 32/0±50/4) نسبت به گروه کنترل (26/0±11/7) کاهش معنی داری نشان داد (05/0?P). نسبت نوزادان نر به ماده در گروه تجربی دریافت کننده دوز 100 mg/kg عصاره کرفس (30/0±93/2) نسبت به کنترل (11/0±98/0) افزایش معنی داری نشان داد (05/0?P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که مصرف کرفس در جنس نر باعث کاهش تعداد نوزادان شده و با دوز معین در نرزایی موثر است و از آنجاییکه بر زایمان تاثیر نمی گذارد، احتمالا در کنترل باروری بصورت ایمن مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: کرفس، باروری، نسبت جنسی، موش صحرایی نر
  • سهیلا ابراهیمی وسطی کلاییPhD*، عباس طالبی مزرعه شاهیMSc، محسن ناصری صفحه 50
    سابقه و هدف
    داروهای ضد التهابی شیمیایی موجود، عوارض جانبی وسیعی را به همراه دارند، ساختمان داروهای گیاهی با طبیعت بدن انسان سازگارترند و عوارض کمتری دارند. درطب سنتی ما اشارات متعددی به اثرات ضد التهابی بذرکتان شده است. لذا در این مطالعه اثرات ضدالتهابی عصاره بذر کتان مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی بر روی 90 راس موش صحرایی نر نژاد آلبینو (gr 300-200) انجام شد. حیوانات به صورت تصادفی به 15 گروه (6 تایی) تقسیم گردیدند. جهت تهیه عصاره هیدروالکلی بذرکتان از روش خیساندن استفاده شد. گروه های درمانی به صورت جداگانه دوزهای mg/kg 400 و 200 و 100 عصاره هیدروالکلی بذر کتان، گروه کنترل مثبت mg/kg 200 سدیم سالیسیلات و گروه کنترل منفی ml/kg 10 محلول 10 درصد دی متیل سولفوکساید (DMSO) را از طریق داخل صفاقی دریافت نمودند. نیم ساعت بعد با تزریق زیرجلدی ml 1/0کاراژینان (1%) و یا ml 1/0 اآلبومین (2%) در کف پنجه پای راست حیوانات التهاب ایجاد شد. میزان ادم پا با دستگاه پله تیزمومتر جیوه ای در زمان های 1، 2 و 3 ساعت پس از ایجاد التهاب اندازه گیری گردید. در آزمون گزیلن ml 03/0 گزیلن در پشت گوش راست موش ها تزریق و وزن دو گوش پس از 2 ساعت با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عصاره هیدروالکلی بذر کتان در هر سه دوز مصرفی و در هر سه مدل ایجاد التهاب در مقایسه با گروه کنترل اثرات ضدالتهابی معنی داری نسبت به گروه کنترل دارد (05/0>p). عصاره بذر کتان (mg/kg 400) توانست در آزمون کاراژینان 56%، اآلبومین 69% و در آزمون گزیلن 60% التهاب را در مقایسه با اثر ضد التهابی سدیم سالیسلات (50%) کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره بذر کتان دارای اثرات ضد التهابی قابل توجهی است اما برای درک مکانیسم های احتمالی این اثر به تحقیقات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: بذرکتان، کاراژینان، اآلبومین، گزیلن، موش صحرایی نر
  • علی قربانی رنجبری، نازنین قربانی رنجبری، زهرا قربانی رنجبری، فاطمه جویبار صفحه 57
    سابقه و هدف
    آویشن کوهی دارای ترکیباتی با خواص ضدتشنج، ضدقارچ، آنتی اکسیدان، ضدالتهاب، ضدعفونت، ضددیابت، محرک سیستم عصبی مرکزی و محرک تولید هیدروکسیلاز تستوسترون می باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر اثر تزریق داخل صفاقی عصاره هیدروالکلی آویشن کوهی (Origanum Vulgare) بر هورمونهای جنسی در موش صحرایی نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 60 سر موش صحرایی نر با وزن تقریبی 210-190 گرم در شش گروه 10 تایی به مدت 28 روز مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه ها شامل کنترل، شم و گروه های تجربی دریافت کننده دوزهای 100، 200، 300 و 400 mg/kg عصاره هیدروالکلی آویشن کوهی به صورت درون صفاقی بودند. پس از آخرین دوز دریافتی، از تمام گروه ها نمونه خونی گرفته شده و بیضه ها خارج شدند. میزان هورمون های تستوسترون، LH و FSH اندازه گیری شد و بیضه ها پس از توزین مورد بررسی های بافت شناسی قرار گرفته و گروه ها با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق تفاوت معنی داری در وزن بدن و بیضه ها نشان نداد. همچنین میزان هرمون FSH نیز اختلاف معنی داری را نشان نداد. درحالی که میزان میانگین هورمون های LH و تستوسترون در گروه دریافت کننده 400 میلی گرم برکیلوگرم عصاره هیدروالکلی آویشن کوهی به تر تیب 75/52 میلی واحد بر میلی لیتر و 36/8 نانوگرم بر میلی لیتر بود، در مجموع اختلاف آماری معنی داری بین گروه دریافت کننده 400 میلی گرم برکیلوگرم عصاره هیدروالکلی آویشن کوهی با گروه کنترل و دیگر گروه های مورد بررسی از نظر میزان هرمون های LH و تستوسترون وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی آویشن کوهی باعث افزایش تستوسترون بدن و تاثیر روی غلظت هورمون LH در موش صحرایی نر می شود. در نتیجه با افزایش تراکم اسپرم افزایش میزان باروری را سبب می شود.
    کلیدواژگان: آویشن کوهی، اسپرماتوژنز، باروری، تستوسترون، LH
  • حسین علی اصغرنیا، آرام تیرگر، عبدالایمان عمویی، سیده حوریه فلاح*، ثریا خفری، علی اکبر محمدی، فاطمه پیکارپرسان، داود رحیمی، سیدبابک بیکایی، زیبا شیرخانی صفحه 64
    سابقه و هدف
    نظر به ضرورت آرامش بیمار در بیمارستان، تراز صوت بیش از حد مجاز می تواند موجب تشدید بیماری و اثر منفی روی کارکنان گردد. لذا این مطالعه به منظور بررسی میزان آلودگی صوتی در بیمارستانهای دولتی بابل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در بهار 1391 در بیمارستانهای دولتی بابل انجام شد. با استفاده از صداسنج مدل 303:Cr irrusC ساخت انگلستان تراز فشار صوت با ملاک قرار دادن به ترتیب 35 و 30 دسی بل شبکه A بعنوان مقادیر آستانه مجاز صوت در روز و شب، اندازه گیری شد. نمونه گیری در بخشهای اورژانس، اتاق عمل و مراقبتهای ویژه در روز عادی و تعطیل و صبح، ساعت ملاقات و عصر انجام شد.
    یافته ها
    میانگین تراز صدا در بخشهای مختلف در شیفت صبح روزهای عادی و تعطیل به ترتیب 303/7±??/?? و 435/6±7?/6? و در ساعت ملاقات روزهای عادی و تعطیل 447/9±??/?? و 095/5±??/?? و در شیفت عصر روزهای عادی و تعطیل 697/9±57/60 و 842/8±?? دسی بل بود. بین تراز صدا در صبح و عصر روزهای عادی و تعطیل در بیمارستانهای مورد نظر اختلاف معنی داری وجود داشت (001/0>P) ولی در ساعات ملاقات در این دو روز اختلاف معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق پیشنهاد می شود که تدابیر لازم در جهت کاهش و کنترل صوت همراه با اطلاع رسانی و آموزش به پرسنل با هدف ارتقاء کیفیت خدمات در مراکز درمانی و تامین محیط کاری سالم تر برای پرسنل آنها بعمل آید.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، مقادیر آستانه مجاز، بیمارستان
  • سید رضامدرس*، فیاض سعیدی صفحه 70
    سابقه و هدف
    رایج ترین روش جراحی در درمان سرطان مری، روش ازوفاژکتومی ترانس هیاتال با جایگزینی معده و آناستوموز ازوفاگوگاستریک در گردن است. از عوارض مهم این روش خطر نشت آناستوموز و تنگی است. شواهدی از مزایای استفاده از اناستوموز با استپلر خطی نسبت به اناستوموز دستی وجود دارد. با توجه به این مطلب که این روش در ایران بصورت بسیار محدود انجام شده است هدف از انجام این مطالعه بررسی نتایج 3 مورد ازوفاگوگاسترستومی با استپلر خطی می باشد.
    گزارش موارد
    بیمار اول آقای 77 ساله است که بدلیل سرطان مری تحت آناستوموز با استپلر خطی قرار گرفت و بعد از 12 روز بدون هیچ عارضه ای ترخیص شد. بیمار دوم آقای 81 ساله است که با شکایت اختلال بلع با تشخیص کانسر مری تحت عمل مشابه قرار گرفت که 13 روز بعد از عمل جراحی بدون مشکل خاصی مرخص شد. مورد سوم خانم 73 ساله که بعد از انجام 4 نوبت کموتراپی تحت جراحی قرار گرفت و 18 روز بعد از جراحی بدون عوارض از بیمارستان ترخیص شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه پیشنهاد دهنده عوارض کمتر و مزایای بیشتر آناستوموز به روش استپلر خطی نسبت به روش دستی می باشد. با این حال مطالعات مورد شاهدی جهت تائید این مطلب ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: ازوفاگوگاستروستومی، آناستوموز، کانسر مری
  • حسن زمانی*، کاظم بابازاده، ایرج محمدزاده، محسن محمدی، محمد عباسی، رامین بقایی تهرانی صفحه 74
    سابقه و هدف
    حلقه های عروقی به عنوان یک نقص نادر مادر زادی قلب است که قوس آئورتی دوگانه شایع ترین نوع آن می باشد. بیماران با قوس آئورت دو تایی می توانند بدون علامت بوده و یا علائم غیر اختصاصی مانند دیسترس تنفسی، اختلال در بلع و وزن گیری داشته باشند. از این رو تشخیص بالینی و شک به بیماری بسیار مشکل می باشد. با توجه به تظاهرات غیر اختصاصی این بیماری، دو بیمار با تشخیص حلقه عروقی معرفی می گردد.
    گزارش موارد
    بیمار اول شیرخوار 8 ماهه است، که به دنبال دیسترس تنفسی و اختلال بلع، در بررسی دستگاه گوارش فوقانی با ماده حاجب اثر فشاری بر مری دیده شد و پس از اکوکاردیوگرافی و CT آنژیوگرافی، قوس آئورت دوگانه تشخیص داده شد. بیمار دوم شیرخوار 4 ماهه با سابقه بستری مکرر به علت عفونت های ریوی و عدم وزن گیری مناسب است که در بررسی گرافی بلع باریم، شک به مسائل عروقی مطرح و با اکوکاردیوگرافی و آنژیو گرافی، تشخیص قوس آئورت دوگانه مسجل شد. پس از عمل جراحی و رفع حلقه عروقی علائم تنفسی هر دو بیمار کاهش یافته و وزن گیری مناسب پیدا کردند.
    نتیجه گیری
    در بیماران با تنگی نفس به خصوص درگیری راه های هوایی فوقانی که به درمانهای معمول پاسخ نمی دهند، انجام گرافی بلع باریم و حتی اکوکاردیوگرافی در تشخیص مواردی چون حلقه های عروقی و تنگی های فشاری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آنومالی عروقی، قوس آئورت دوگانه، عفونت تنفسی مکرر
|
  • S. Siadati, S.Z. Fotok, Kiai, J. Shokri, Shirvani Page 7
    Background And Objective
    Gastroesophageal reflux disease (GERD) is one of the common gastrointestinal tract diseases. Association between H. pylori infection and GERD is a matter of debate and some studies reported inverse relationship. The aim of this study was to investigate the association between H. pylori infection and erosive GERD in patients who referred to teaching hospitals of Babol University of Medical Sciences، Babol، Northern Iran
    Methods
    A total of 911 patients with GERD، including 485 men and 426 women، were enrolled in this Cross Sectional study، underwent endoscopy and then two biopsies were taken from gastric body and antrum to evaluate gastritis and H. pylori infection. All patients were assigned in two groups، patients with erosive GERD (Erosive Reflux Disease، EGERD: 574) and patients with nonerosive GERD (Nonerosive Reflux Disease، NERD: 346). Other variables (age، gender، smoking، opium، BMI، hiatal hernia، duodenal ulcer، gastritis، esophagitis and its severity) in these two groups compared.
    Findings
    In this study 911 patients (mean age 45. 7±16. 2 years) were evaluated. No statistically significant association between gastric H. pylori infection and EGERD was found. Although، there was significant association between age more than 50، male gender، duodenal ulcer، hiatal hernia and severe gastritis with EGERD، however، this association was not found between smoking، opium and BMI with EGERD.
    Conclusion
    In this study no association between H. pylori infection and EGERD was found. Further study is required to show the impact of H. pylori eradication in patients with GERD.
    Keywords: Gastroesophageal reflux, Erosive esophagitis, Nonerosive esophagitis, H. pylori infection
  • M. Fouladinejad, M. Sirati, M.H. Taziki, B. Safaeian, E. Alaee Page 14
    Background And Objective

    Neonatal hyperbilirubinemia is a common problem that can be potential toxicity effects on the nervous system in infants، especially on the hearing ways. Regarding to hearing impairment leaves so negative effects on speech، language and cognitive development. The aim of this study was the assessment of the incidence of sensorineural hearing loss among icteric infants admitted to the hospitals of Gorgan، Iran in 2012.

    Methods

    In this longitudinal study، 223 infants were recruited by convenience sampling، that OAE screenings at the birth time was normal. Using Automated Auditory Brainstem Response (AABR) was performed for infants at the hospitalization and they were assessed after discharge، and with Auditory Brainstem Response (ABR) were confirmed.

    Findings

    The mean age of the infants on admission was 3. 84±4. 58 days and 55. 6% of them were female. The mean birth weight was 3431±218 grams and the mean gestational age was 39±1. 3 weeks. Serum total bilirubin levels in 61. 4% of infants were between 12-20 mg/dL and of 38. 6% were higher than 20 mg/dL. 13. 0% received conventional phototherapy، 72. 6% intensive phototherapy and 14. 3% of patients had exchange transfusions. Totally، 8 (3. 6%) of infants in admission had disturbance waves in AABR. Subsequent studies have shown improvement in 7 patients، but one patient problem still remains، and from other patients with normal admitted AABR in following 6 infants was impaired in ABR. Finally، 7 (3. 1%) of hearing loss were remains. There was a statistically significant difference between the hearing loss، serum total bilirubin level and total AABR impairment result on admission and final result (p<0. 05)، but there was no significant difference with variable of gender and kind of delivery (p<0. 05).

    Conclusion

    This study indicated that hyperbilirubinemia in the neonatal period can cause sensorineural hearing loss. Hence، regular screening in icteric newborns seems to be necessary.

    Keywords: Sensorineural hearing loss, Hyperbilirubinemia, Infants, Auditory brainstem response
  • A. Soltani, A. Safarzadeh, A. Shabestani Monfared, M. Amiri, M. Ansari Page 20
    Background And Objective
    Nuclear medicine is one of the most important diagnostic modalities. The aim of present study was to estimate annual per capita effective dose in most common procedures performed in nuclear medicine centers in Iran in order to provide data for risk estimation due to exposure to ionizing radiation in nuclear medicine.
    Methods
    Corresponding data of patients underwent 5 main kinds of nuclear medicine exams in 10 major hospitals in Iran in six year period were used to estimate effective dose and also population dose due to exposure to ionizing radiation in nuclear medicine.
    Findings
    Based on the data of this study، the mean effective population dose per caput was 7. 53 micro Sv per year.
    Conclusion
    The mean effective population dose per caput per year is smaller than other countries and generally is similar to average background radiation in the world.
    Keywords: Annual population dose, Average effective dose, Diagnostic nuclear medicine, Iran
  • M. Rezaei Kheirabadi, G. Asghari, P. Mirmiran, Y. Mehrabi, F. Azizi Page 25
    Background And Objective
    Adolescent obesity and metabolic syndrome (MetS) as a clustering of cardiovascular disease (CVD) are associated with adulthood type 2 diabetes mellitus and CVD. The aim of this study was to compare body fat percent (BFP) and anthropometric indices for identification of MetS and its components in Tehranian adolescents aged 10-18 years old.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 131 adolescents from Medical Health Centers of Tehran، Iran. Blood pressure، biochemical measurements including triglycerides (TGs)، fasting plasma glucose (FPG) and high-density lipoprotein (HDL)، BFP، and anthropometrics indices including height، weight، waist circumference (WC)، body mass index (BMI)، and waist to height ratio (WHtR) were evaluated.
    Findings
    The mean ± SD was 14. 5±2. 3 and 13. 0±2. 9، (p=0. 001) and the prevalence of MetS was %32. 3 and %6. 5، (p=0. 001) in boys and girls، respectively. The highest odds ratio (OR) (95% CI) for MetS and hypertriglyceridemia after adjusting sex and physical activity were for WC، 6. 27 (2. 63-14. 94; p<0. 05) and 3. 14 (1. 87-5. 27; p<0. 05)، respectively، and for low HDL-C and hypertension were for BMI، 2. 91 (1. 73-4. 90; p<0. 05) and 2. 26 (1. 27-4. 02; p=0. 05)، respectively. Regarding area under ROC (Receiver Operating Characteristic) curve، WC had the highest for MetS (AUC=0. 89) and hypertriglyceridemia (AUC=0. 88); BMI had the highest for hypertension (AUC=0. 78)، and WC and BMI were both had the highest for low HDL-C (AUC=0. 78).
    Conclusion
    It seems that both WC and BMI are appropriate indices to identify the risk of MetS and its components in adolescents aged 10 to 18 years old.
    Keywords: Body fat percentage, Body mass index, Metabolic syndrome, Adolescents
  • F. Esmi, S.M.A. Marashi, A. Saffari, A. Abyat, A. Bijani Page 35
    Background And Objective
    Recently، one of the important titles in dentistry is usage of nanoparticles in improvement of antibacterial properties of resin composites. There are many interesting findings about the decrease in bacterial growth adding nanoparticles to resin composite. Since there are many interests to Nano Zinc Oxide as an antibacterial agent، in this study، we evaluated antibacterial effect of zinc oxide against streptococcus mutans.
    Methods
    In this in-vitro study، 30 samples in 2 microbiological test majors were evaluated (disc diffusion test and direct contact test). There were 5 groups of Resin Modified Glass Ionomer (RMGI) (Fuji II LC) containing different weight percent of Zinc Oxide (ZnO) nanoparticles (0%، 1%، 2%، 3% and 5%، respectively) and there were 3 samples in each group. These particles were mixed with RMGI powder by mortar and pestle in 20 minute after nanoparticles weighting by digital balance. For disc diffusion test، 15 discs of experimental GI were cured in 2mm × 8mm plastic mold and their anti-streptococcus mutants effects were evaluated in agar culture. Antibacterial effects of 15 micro-tubes containing different groups of RMGI were evaluated in direct contact test.
    Findings
    In disc diffusion test there was significant increasing in non-growth halo of bacteria around the discs by increasing in nanoparticles percentage. In direct contact test there was no significant difference between 1، 2، and 3 weight percent groups but there was a significant difference between specimens containing 5 weight percent in comparison with control group.
    Conclusion
    The results of this study showed a considerable decrease in bacterial growth with Nano ZnO weight percent increase.
    Keywords: Glass Ionomer, Streptococcus Mutants, Zinc Oxide Nanoparticles
  • W. Kooti, M. Ghasemiboroon, A. Ahangarpoor, A. Hardani, A. Amirzargar, M. Asadi, Samani, M. Zamani Page 43
    Background And Objective
    Celery (Apium graveolens)، in traditional medicine is known as appetite and libido stimulant، and also there has been referred to its effect on miscarriage and catamenia. This plant with known plant compounds could be an option for fertility control. This study was conducted to evaluate the effect of hydro-alcoholic extract of celery on male rats in fertility control and sex ratio of rat offspring.
    Methods
    In this experimental study، 20 male rats were divided randomly into 4 groups، 5 in each group. Control group received no treatment; Sham group received 1 ml normal saline and the treatment groups 1 and 2 received hydro-alcoholic extract of celery in doses of 100 and 200 mg/Kg/BW respectively for 5 weeks. After mating each male rat with two female rats، the number of delivered mice and the number of offspring and their sex were recorded and compared 30 days after the birth.
    Findings
    There was no significance difference between the experimental and control group (p>0. 05). The result showed a significant decrease in the number of offspring in doses of 100 and 200 mg/kg (4. 25±0. 25 and 4. 50±0. 32 respectively) compared to the control group (7. 11±0. 26)، also a significant increase in the sex ratio in dose of 100 mg/kg (2. 93±0. 30) compared to the control group (0. 98±0. 11) was observed (p<0. 05).
    Conclusion
    It seems that consumption of celery in male decreases the number of offspring and increases the male genesis; because it does not affect on childbirth. It may be useful safely in pregnancy controlling.
    Keywords: Celery, Fertility, Sex Ratio, Male Rat
  • S. Ebrahimi Vosta Kalaee, A. Talebi Mazraeh Shahi, M. Naseri Page 50
    Background And Objective
    The anti-inflammatory drugs are associated with the wide side effect. The herbal medicine has fewer side effects. Numerous references to anti-inflammatory effects of Linum usitatissimum L. have been noted in our traditional medicine. In the present study، anti-inflammatory effects of flaxseed extract has been studied and with anti-inflammatory effects of sodium salicylate was compared.
    Methods
    In this experimental study 90 male albino rats (weighing 200? 300 gr) were used. Animals were randomly divided into 15 groups (n=6): positive control (sodium salicylate 200 mg/kg i. p.)، negative control (DMSO 10%، 10 ml/kg i. p.) and treatment groups received extract (100، 200،400 mg/kg i. p.) in a similar volume. Flaxseed hydroalcholic extract was prepared by maceration. Half an hour after، inflammation was induced by injection (s. c.) 0. 1 ml Carrageenan (1% w/v in saline solution) into the hind paw or 0. 03 ml xylene behind the ear and or 1 ml ovalbumin (2%) into the hind paw. The paw volume was measured with plethysmometer in 1، 2، and 3 h after the carrageenan (or ovalbumin) injection. In xylene test، 0. 03 ml of xylene was injected to the posterior surfaces of the right ear and the weight of two ears after 2 h was also compared.
    Findings
    The results showed that all doses of Flaxseed hydroalcoholic extract in dose-dependent manner significantly reduced inflammation in both acute and chronic phases in compared with the negative control group (p<0. 05، p<0. 01). The extract (400 mg/kg) reduced inflammation in Carrageenan test 56%، the albumin 69%، and xylene 60% when compared with anti-inflammatory effects of sodium Salyslat (50%).
    Conclusion
    The results of this study showed that flaxseed extract has significant anti-inflammatory effects but to understand the possible mechanism of this effect، additional research is needed.
    Keywords: Flaxseed, Carrageenan, Xylene, Ovalbumin, Rat
  • A. Ghorbani Ranjbary, N. Ghorbani Ranjbary, Z. Ghorbani Ranjbary, F. Jouibar Page 57
    Background And Objective
    Origanum Vulgare contains chemical materials، that has anticonvulsant، antifungal، antioxidant، anti-inflammatory، anti-infection and antidiabetic properties، it stimulates central nervous system and production of testosterone hydroxylase. The purpose of the study was to evaluate the effect of intraperitoneal injection of extracts of Origanum Vulgare on gonadotropin and testosterone hormones in male rats.
    Methods
    In this experimental study، 60 male Wistar rats with weight approximately 190-120 g، in six groups of 10 animals were studied for 28 days. Groups were included control، positive control (SH) groups receiving 100، 200، 300 and 400 mg/kg extract of Origanum Vulgare intraperitoneally. After the last dose، blood samples were taken from all groups and testes were removed from body. Levels of testosterone، LH and FSH were measured and after weighing، histological investigation of the testis was performed and groups were compared together.
    Findings
    The results of this study showed no significant difference in testes and body weight. Also the FSH hormone levels did not show significant differences. While hormone levels of LH and testosterone in the group receiving 400 mg/kg OriganumVulgare extract was 52. 75 mU/ml and 8. 36 ng/ml. Overall، the group receiving 400 mg/kg ethanol extracts of wild Origanum Vulgare had significant difference with control group and other investigated groups in terms of levels of LH and testosterone hormone (p<0. 05).
    Conclusion
    Origanum Vulgare extract can increase testosterone and impact on the concentrations of LH in male rats. Thereby increasing the sperm density causes increase in fertility rate.
    Keywords: Origanum Vulgare, Spermatogenesis, Fertility, Testosterone, LH
  • H.A. Asgharnia, A. Tirgar, A.I. Amouei, H. Fallah, S. Khafri A.A. Mohammadi, F. Peykarporsan, D. Rahimi, S.B. Beykaei, Z. Shirkhani Page 64
    Background And Objective
    The patients need to be relaxed in hospital so the unallowable sound intensity level can exacerbate the illness and may also have a negative impact on hospital staff. The aim of this study was to evaluate the extent of noise pollution in the hospitals of Babol، Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was done in teaching hospitals of Babol، Iran in 2012. Sound pressure level (SPL) was measured based on 35 and 30 dBA as allowable threshold of sound in day and night by using a sound level meter، model Cirrus CR: 303 made in England. The samples were collected from three parts of each hospital: emergency room، operating room and intensive care unit during a day and holiday in the morning، evening and meeting times.
    Findings
    The average sound level of different parts in the morning of a day and holiday was 64. 88±7. 303 and 61. 71±6. 435 dB respectively and at the meeting times of a day and holiday these averages were 62. 17±9. 447 and 62. 51±5. 095 dB respectively. Also، the averages were 60. 57±9. 697 and 59±8. 842 dB in the evening of a day and holiday، respectively. There was a significant difference between the sound level in the morning and evening of ordinary and holiday days (p<0. 001)، but there was no significant difference in meeting times during these two days: ordinary and holiday days.
    Conclusion
    On the basis of the results، it is recommended to consider the strategies to control and decrease the sound with informing and training the personnel to provide healthier work environment for them and to improve the quality of services in care centers.
    Keywords: Noise pollution, Threshold limit values, Hospital
  • S.R. Modarres, F. Saidi Page 70
    Background And Objective
    Transhiatal esophagectomy with cervical esophaghogastric anastomosis is the most common surgical method for treatment of esophageal cancer. Leakage and stricture is more frequent compilations of this method. Some studies suggest more benefit of linear stapled anastomosis than Sewn anastomosis. Due to the fact that this approach has been very limited in Iran، The aim of this study was to evaluate results of three linear stapled esophagogastrostomy. CASES: First patient was a 77 year old man who underwent anastomosis using linear stapler because of esophageal cancer and was discharged after 12 days without any complication. The second patient was an 81 years old man with complaint of dysphagia and esophageal cancer diagnosis underwent the same surgery and was discharged 13 days after surgery without any complication. Third one was a 73 year old woman who underwent an operation after four chemotherapy sessions that were discharged from hospital 18 days after surgery without complications.
    Conclusion
    Results of this study provide more advantages and fewer side effects of linear stapled anastomosis than the manual method. However، case-control studies are needed to confirm this hypothesis.
    Keywords: Esophagogastrostomy, Anastomosis, Esophageal cancer
  • H. Zamani, K. Babazedeh, I. Mohammadzadeh, M. Mohammadi, M. Abasi, R. Baghaie Tehrani Page 74
    Background And Objective
    Vascular ring is a rare congenital heart defect that double aortic arch is the most common type of it. Patients with double aortic arch can be asymptomatic or have non-specific symptoms such as respiratory distress، swallowing disorder and failure to thrive. Thus the clinical diagnosis is difficult. Given the high prevalence of respiratory distress signs in children that commonly are related to respiratory infection، we describe two cases with respiratory distress that they was diagnosed with vascular rings. CASES: The first patient was an 8 month old infant presented with respiratory distress and dysphagia، in barium swallow، pressure effect on esophageal was seen and after echocardiography and CT angiography، double aortic arch was confirmed. The second patient was 4 months old infant with a history of frequent hospitalizations due to respiratory infections and inappropriate weight gain that her barium swallow radiograph was suspected for vascular problem and double aortic arch was confirmed by echocardiography and angiography. In both patients، respiratory symptoms improved after surgery and their weight gain returned to normal.
    Conclusion
    In patients with respiratory distress، especially with upper airways involvements who do not respond to conventional treatment، barium swallow x-ray study and echocardiography is recommended to rule out the vascular rings.
    Keywords: Vascular anomaly, Double aortic arch, Recurrent respiratory tract infections