فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 61، بهار 1393)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 61، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد نریمانی، اصغر پوراسمعلی صفحات 3-11
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی تغییرات ناگویی خلقی بر اساس هوش معنوی در بین معتادان شهر اردبیل انجام گرفت.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی تمام مردان دارای سوءمصرف مواد بودند که در آذر 1390 به مراکز ترک اعتیاد در شهر اردبیل مراجعه می کردند. نمونه ای به حجم 100 نفر (80 نفر معتاد به تریاک، 20 نفرمعتاد به هروئین) با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شد. آزمودنی ها، پرسش نامه های ناگویی خلقی تورنتو و هوش معنوی کینگ را تکمیل کردند. سپس داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و روش رگرسیون هم زمان و گام به گام، تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج بررسی ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که هوش معنوی کل و سه زیرمقیاس آن (معناسازی شخصی، هوشیاری متعالی و بسط حالت هوشیاری) رابطه ی منفی معنی داری (05/0>P) با ناگویی خلقی دارند. در ادامه در بخش استنباطی، تجزیه وتحلیل داده ها با روش رگرسیون هم زمان نشان داد که هوش معنوی کل 18 درصد از نمرات ناگویی خلقی را پیش بینی می کند (001/0>P). تحلیل با روش رگرسیون گام به گام نشان داد که از چهار زیرمقیاس هوش معنوی، دو زیرمقیاس (بسط حالت هوشیاری و معناسازی شخصی) ناگویی خلقی را به طور معنی داری (001/0>P) پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، می توان از پرورش توانایی های هوش معنوی به عنوان تسریع بخش تنظیم هیجانی و یک سپر دفاعی در برابر اعتیاد بهره جست و هم چنین می توان با پرورش چنین ویژگی هایی در رهایی افراد معتاد، مدد رساند.
    کلیدواژگان: معتاد، ناگویی خلقی، هوش معنوی
  • سعید واقعی، علی مشکین یزد، نگار اصغری پور، سعید ابراهیم زاده صفحات 12-21
    مقدمه
    پرستاران شاغل در بخش های روان پزشکی سطح بالایی از استرس را در زندگی حرفه ای خود تجربه می کنند، بنابراین استفاده از روش های پیشگیرانه و کارآمد، ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر آموزش تفکر انتقادی بر استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش روان می باشد.
    روش کار
    نمونه ی این پژوهش مداخله ای با گروه آزمون و شاهد را 60 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان روان پزشکی ابن سینای مشهد در بهمن 1391 تشکیل می دادند که تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه ی استرس شغلی کارازاک بود که در سه مرحله ی قبل از مداخله، یک و دو ماه بعد از مداخله تکمیل شد. کارگاه دو روزه ی 6 ساعته به فاصله ی یک هفته برای گروه آزمون اجرا شد. در گروه شاهد نیز طی دو جلسه ی 6 ساعته به فاصله ی یک هفته، نشانه ها و اصطلاحات روان پزشکی آموزش داده شد. داده ها با آزمون های مجذور خی، تی، تحلیل واریانس، فریدمن و با نرم افزار SPSS نسخه ی 5/11 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی استرس شغلی کلی گروه آموزش تفکر انتقادی از 6/7±1/92 به 4/6±8/84 در یک ماه بعد و 9/6±5/81 در مرحله ی پی گیری دو ماه بعد از مداخله تغییر یافته که به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد است (001/0P<). درگروه شاهد نیز میانگین نمره ی استرس شغلی در مرحله ی یک ماه و پی گیری دو ماه بعد به طور معنی داری نسبت به مرحله ی قبل از مداخله افزایش یافت (001/ 0P<).
    نتیجه گیری
    آموزش تفکرانتقادی می تواند شیوه ی موثری برای کاهش استرس شغلی باشد، لذا پیشنهاد می شود مورد توجه مدیران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، بخش روان، پرستاران، تفکر
  • مهسا احمری، جواد صالحی فدردی، سید امیر امین یزدی، علی غنایی صفحات 22-33
    مقدمه
    افراد از طریق پردازش اطلاعات اجتماعی، درباره ی دنیای اجتماعی اطلاعات کسب می کنند. شیوه ی توجه و تفسیر افراد درباره ی اطلاعات، اثری واضح بر نتیجه گیری آن ها از تعاملات اجتماعی شان دارد. این اطلاعات به شکل های متنوعی شامل رفتارهای غیرکلامی، نشانه های عروضی در کلام و جلوه های هیجانی چهره ای حاصل می شود. این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه ی سوگیری توجه به جلوه های هیجانی در مبتلایان به اختلال اضطراب اجتماعی و افراد غیرمضطرب، از دستگاه ردیاب چشمی استفاده کرده است.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش، تمام دانشجویان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی در دامنه ی سنی 30-18 سال مراجعه کننده در نیمه ی دوم 1390 و نیمه ی اول 1391 به کلینیک دانشکده ی روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و جامعه ی بهنجار، دانشجویان غیرمضطرب 30-18 ساله ی دانشگاه فردوسی مشهد بودند. آزمودنی ها 30 فرد مبتلا به اضطراب اجتماعی و 30 فرد غیرمضطرب بودند. آزمودنی ها پرسش نامه های جمعیت شناختی، هراس اجتماعی و افسردگی بک را تکمیل کردند و توسط تکلیف دات پروب برای اندازه گیری توجه دیداری به جلوه های هیجانی چهره ای پویا با استفاده از دستگاه ردیاب چشمی مدل SMI RED250 آزمون شدند. اطلاعات با آزمون های تحلیل واریانس و تحلیل تی با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ی 16 تحلیل گردید.
    یافته ها
    افراد مضطرب اجتماعی نسبت به گروه غیرمضطرب، به طور معنی داری گوش به زنگی سریع تری به جلوه های چهره ای تهدیدکننده دارند (05/0P<). آزمودنی های مضطرب اجتماعی نسبت به گروه غیرمضطرب در 500 میلی ثانیه ی اول ارایه ی محرک ها، اجتناب بیشتری از جلوه های تهدیدکننده نشان دادند و در سرتاسر دوره ی ارایه ی محرک ها (3000 میلی ثانیه) به نشانه های تهدید اجتماعی، مدت زمان بیشتری توجه می کنند.
    نتیجه گیری
    افراد با اختلال اضطراب اجتماعی مفروضه های منفی درباره ی این که چگونه افراد، آن ها را می بینند شکل می دهند که باعث توجه خاصی به نشانه های محیطی تهدیدآمیز می شود.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، جلوه های چهره ای پویا، ردیابی چشم، سوگیری توجه
  • صمد فهیمی، مجیدمحمود علیلو، حمید پورشریفی، علی فخاری، ابراهیم اکبری، معصومه رحیم خانلی صفحات 34-46
    مقدمه
    عدم تحمل بلاتکلیفی را می توان به عنوان سوگیری شناختی موثر بر چگونگی ادراک، تفسیر و پاسخ فرد به موقعیت های نامطمئن، تعریف کرد. اگر چه عدم تحمل بلاتکلیفی بیشتر در ادبیات پژوهشی در ارتباط با نشانگان اندیشناکی و اضطراب گزارش شده است، احتمالا در رابطه با نشخوار فکری و افسردگی نیز قابل بررسی است. هدف پژوهش حاضر مقایسه ی عدم تحمل بلاتکلیفی در سه گروه اختلال اضطراب منتشر، اختلال افسردگی عمده و افراد سالم و ارتباط آن با اندیشناکی و نشخوار فکری در نمونه ی بالینی است.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش مقطعی-پس رویدادی، بیمارانی بودند که برای اولین بار به کلینیک تخصصی بزرگمهر تبریز در سال 1390 مراجعه نمودند. 32 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب منتشر، 32 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی عمده و 32 نفرگروه شاهد با نمونه گیری در دسترس انتخاب و تا حد امکان از نظر متغیرهای جمعیت شناختی با یکدیگر همتا شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه ی بالینی ساختاریافته و مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی، پرسش نامه های نگرانی ایالت پنسیلوانیا و نشخوار فکری استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ی 17 و شاخص های آمار توصیفی، تحلیل واریانس چندمتغیره و همبستگی پیرسون، تحلیل گردید.
    یافته ها
    بین افراد مبتلا به اختلال اضطراب منتشر و اختلال افسردگی عمده در نمره ی کل مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی، تفاوت معنی داری نبود (77/0=P) اما در اندیشناکی در اضطراب منتشر در مقایسه با اختلال افسردگی عمده تفاوت معنی دار وجود داشت (012/0=P)، هم چنین نشخوار فکری در افراد مبتلا به افسردگی عمده در مقایسه با اختلال اضطراب منتشر، تفاوت معنی داری داشت (025/0=P). بنا بر نتایج عدم تحمل بلاتکلیفی با اندیشناکی و نشخوار فکری رابطه داشت.
    نتیجه گیری
    عدم تحمل بلاتکلیفی عامل اختصاصی اختلال اضطراب منتشر نمی باشد و این سازه ی شناختی در آغاز و تداوم افسردگی عمده نیز نقش دارد و احتمالا آن چه این دو اختلال را از هم متمایز می کند، ساز و کار های متفاوتی است که افراد مبتلا به اضطراب منتشر و افسردگی عمده برای کنار آمدن با عدم تحمل بلاتکلیفی به کار می برند.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب منتشر، اختلال افسردگی عمده، نشخوار فکری
  • مهدی رستمی، منصور عبدی، حسن حیدری صفحات 61-73
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین انواع بدرفتاری در دوران کودکی با شفقت بر خود و سلامت روانی در افراد متاهل شهر تهران بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی–تحلیلی مقطعی، 350 نفر (زن و مرد) متاهل ساکن شهر تهران در سال 1392 به صورت تصادفی با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحلهای انتخاب شدند و پرسشنامه های خودگزارشی کودکآزاری، شفقت بر خود و سلامت عمومی را تکمیل نمودند. پرسشنامه های 13 شرکتکننده به دلیل نقص، حذف و پرسشنامه های 337 نفر مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل نسخه 19 و آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی SPSS داده های از نرم افزار و چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    بین بدرفتاری و شفقت بر خود رابطه منفی و معنی داری وجود دارد بین بدرفتاری و سلامت عمومی همبستگی مثبت و. (r= -0/ و 521 P<0/001) نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان. (r=0/ و 306 P<0/ معنی داری وجود دارد (001 داد که خرده مقیاسهای آزار جسمی، آزار عاطفی و خرده مقیاس غفلت، پیشبینهای معنی داری برای شفقت بر خود هستند. خرده مقیاس غفلت بیشترین سهم را در تبیین شفقت بر خود دارد. همچنین تنها خرده مقیاس آزار عاطفی قادر به پیشبینی سلامت. (P<0/ عمومی میباشد (001
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد هر چقدر فرد در دوران کودکی آزار بیشتری را تجربه کرده باشد از میزان شفقت بر خود کمتری در بزرگسالی برخوردار است همچنین هر چقدر فرد در دوران کودکی آزار بیشتری را تجربه کرده باشد از میزان علایم روانی بیشتری در بزرگسالی برخوردار است.
    کلیدواژگان: بدرفتاری، سلامت عمومی، کودکی
  • علیرضا مفیدی راد، حسین شاره صفحات 74-84
    مقدمه
    تاثیر روان شناختی شرایط کاری بر سلامت کارکنان در طی دهه ی گذشته به اثبات رسیده است. این پژوهش با هدف تعیین وضعیت سلامت روان کارکنان زندان های استان خراسان رضوی و تعیین میزان شیوع این اختلالات در بین این کارکنان انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش علی-مقایسه ای 300 نفر از کارکنان زندان های مشهد، تربت حیدریه، نیشابور، قوچان و کاشمر در سال 1391 با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از فهرست تجدید نظر شده ی نشانگان اختلالات روانی (SCL-90-R) و مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (DASS) استفاده شد.
    یافته ها
    بر مبنای نمره ی شاخص شدت کلی (GSI) 73/43 درصد افراد، نمره ی بالاتر از 7/0 دارند و مبتلا به اختلال روانی هستند. بر اساس ملاک های طبقه بندی SCL-90-R 9/36 درصد افراد مبتلا به شکایات جسمانی،3/40 درصد وسواس، 3/35 درصد حساسیت بین فردی، 3/35 درصد افسردگی، 6/34 درصد اضطراب، 9/34 درصد پرخاشگری، 3/20 درصد ترس، 2/50 درصد پارانویا و 8/25 درصد روان گسستگی هستند. بین هیچ یک از متغیرهای جمعیت شناختی با سلامت روان کارکنان زندان، رابطه ی معنی دار وجود نداشت. تقریبا در تمامی ابعاد SCL-90-R بین کارکنان زندان قوچان و کارکنان سایر زندان های استان، تفاوت معنی دار دیده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    میزان شیوع اختلال روانی کارکنان زندان های استان خراسان رضوی نسبت به آمار ارایه شده برای گروه های مختلف، در سطح متوسط و تقریبا به بالا قرار دارد که توجه بیشتر مسئولین را در این زمینه می طلبد.
    کلیدواژگان: اختلالات روانی، زندان ها، سلامت روان، کارکنان
  • علی رجایی، سید امیر امین یزدی، حسین کارشکی، سید جواد کریمیان ناری صفحات 84-94
    مقدمه
    برای رسیدن به سطح مطلوب سلامت روان در جامعه به داده ها و اطلاعات آماری مناسب از وضعیت موجود نیاز می باشد که این پژوهش نیز به همین منظور و با هدف بررسی میزان شیوع اختلالات هیجانی-رفتاری در دانش آموزان دبستانی شهر مشهد انجام گردیده است.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی-مقطعی 500 دانش آموز دختر و پسر از پایه های اول تا پنجم دبستان های دولتی شهر مشهد در سال تحصیلی 90-1389 به روش ترکیبی (طبقه ای-چندمرحله ای) انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، سیاهه ی رفتاری کودک آخنباخ (فرم گزارش معلم) بوده است. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیل واریانس تک عاملی ANOVA استفاده شده است.
    یافته ها
    به میزان15 درصد از کل دانش آموزان مقطع دبستان دچار مشکلات بالینی و 5 درصد در محدوده ی مرزی می باشند که بیشترین میزان شیوع مشکلات رفتاری مربوط به پایه ی پنجم وکمترین میزان شیوع مربوط به پایه ی سوم دبستان می باشد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها توجه بیشتر به فضای روانی مدارس و ایجاد محیطی سالم و ایمن را توسط اولیای مدرسه می طلبد و همچنین می تواند هشداری برای مسئولین آموزش و پرورش، معلمان و والدین باشد تا توجه بیشتری به وضعیت سلامت روان و رشد هیجانی و اجتماعی کودکان نمایند.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، دانش آموزان، سلامت روانی
|
  • Mohammad Narimani, Asghar Pouresmali Pages 3-11
    Introduction
    The present study was conducted with the aim of predicting changes in alexithymia of addicts in Ardabil from their spiritual intelligence.
    Materials And Methods
    The research design is applied as far as the goal is concerned and correlational in terms of data collection. The study population consists of all males with drug abuse which in December 2011 referred to treatment center in Ardabil city، from among whom، using a cluster sampling procedure a sample of 100 men (80 opium dependents and 20 heroin dependents) were selected to participate in the study. All participants responded to the Toronto alexithymia Scale and King’s Spiritual intelligence Self Report Inventory. All data were analyzed using descriptive statistics، Pearson’s correlation coefficients، and simultaneous and step by step multiple regression analyses.
    Results
    Correlational analyses revealed that spiritual intelligence with three of its components (personal meaning production، transcendental awareness، conscious state expansion) was associated negatively (P<0. 05) with alexithymia. As regards inferential statistics، simultaneous regression analysis indicated that spiritual intelligence predicted 18% of the scores in alexithymia (P<0. 001). Step by step regression analysis revealed that of the four components of spiritual intelligence only two (conscious state expansion and personal meaning production) were able to predict alexithymia (P<0. 001).
    Conclusion
    The findings of this study indicate that through the development of abilities of spiritual intelligence، emotion regulation can be partly facilitated and used as a defense against drug addiction. Furthermore، through the nurturance of such characteristics، addicted individuals can be helped to gain relief from their addiction.
    Keywords: Addict, Alexithymia, Spiritual intelligence
  • Saeed Vaghee, Ali Meshkin Yazd*, Negar Asgharipour, Saeed Ebrahimzadeh Pages 12-21
    Introduction
    Psychiatric nurses tolerate high levels of occupational stress; hence، stress management methods should be implemented to prevent this stress’s effects on these nurses. The aim of this study is to determine the effect of critical thinking training on the nurses of psychiatric wards’ job stress.
    Materials And Methods
    This is an experimental study of the pre-post test design or the control group. Sixty nurses and healthcare workers، working at Ibn-e-Sina psychiatric hospital of Mashhad were recruited. They have been randomly assigned into the experimental (n=30) and control (n=30) groups. Karasak job stress was used as the scale for data collection in three stages; before intervention، 1month، and 2month after the intervention. This intervention included two 6 hours sessions of critical thinking training، which were carried out with an interval of one week. Similarly، in control group two 6 hours sessions where held with an interval of one week to teach the terms of psychiatric symptoms to the nurses. Data were analyzed by χ2، t-test، ANOVA and Fridman by SPSS-11. 5.
    Results
    The results of this study reveal that the mean score of the job stress in the experimental group in pre-intervention stage (92. 1±7. 6) has been decreased to 84. 8±6. 4 one month after intervention، and to 81. 5±6. 9 in the third stage (two month after the intervention)، which is significantly more than the control group (P<0. 001). The job stress of the control group increased admirably one month and two month after the intervention stage (P<0. 001).
    Conclusion
    As critical thinking training is an effective method to decrease the job stress، it is suggested that the managers consider it to decrease the nurses’ job stress.
    Keywords: Job stress, Nurses, Psychiatric ward, Thinking
  • Mahsa Ahmari, Javad Salehi Fadardi, Seyyed Amir Amin Yazdi, Ali Ghanaei Pages 22-33
    Introduction
    The processing of social information is a necessary means by which humans obtain information about their social world. The way in which individuals attend to and interpret social information has an obvious impact on the conclusions they draw about social interactions. Such information comes in a variety of forms، including non-verbal behaviors، prosodic cues in voice، and facial expressions. This study utilized eye-movement data to compare attention to emotional facial expressions in individuals with and without social anxiety disorder.
    Materials And Methods
    Statistical society comprised total of patients with social anxiety disorder aged 18-30 that had been referred to clinic of Ferdowsi University of Mashhad in second half of 1390 and first half of 1391، as well as the normal population included all the normal persons aged 18-30. Participants were 30 people with a primary diagnosis of social phobia، and 30 non-anxious controls، who completed a demographic questionnaire، Social Phobia Inventory، Beck Depression Inventory، and a dot-probe task to measure visual attention to dynamic emotional facial expressions using SMI RED250 eye-tracking device. The data were analyzed by using SPSS software (version 16) and ANOVA and T tests.
    Results
    Socially anxious individual had significantly faster vigilance for threatening facial expressions than non anxious control (P<0. 05). Social anxious participants show significantly more avoidance to threatening faces in the first 500 ms of the stimulus presentation than non- anxious controls. Over the course of the stimulus presentation (3000 ms)، participants with social anxiety disorder continued to attend to social threat cues longer than non-anxious controls.
    Conclusion
    Individual with social anxiety disorder form negative assumptions about how other people see them، and these assumptions cause a particular attentiveness to threatening environmental cues.
    Keywords: Attentional bias, Dynamic facial expression, Eye tracking, Social anxiety disorder
  • Samad Fahimi, Majid Mahmoud Aliloo, Hamid Poursharifi, Ali Fakhari, Ebrahim Akbari, Masoumeh Rahim Khanli Pages 34-46
    Introduction
    Intolerance of uncertainty can be defined as a cognitive bias that affects how a person perceives، interprets، and responds to uncertain situations. Although intolerance of uncertainty has been reported mainly in literature relating to worry and anxiety symptoms، it may be also important to investigate the relationship between Intolerance of uncertainty، rumination، and depression. The aim of the present study was to compare the intolerance of uncertainty in patients with generalized anxiety disorder، major depressive disorder and normal individuals and that relate with worry and rumination in a clinical sample.
    Materials And Methods
    The present study was a cross-sectional and ex-post facto investigation. Statistical universe constituted all patients had been referred the first to the Bozorgmehr clinic in Tabriz in 2011. In this study، 32 client with generalized anxiety disorder، 32 client with major depressive disorder and 32 normal individuals were selected as a convenience sample. The groups were matched in demographic characteristics with each other. The subjects completed intolerance of uncertainty scale، Penn State worry questionnaire، and ruminative response scale. The gathered data was analyzed using SPSS-17 and descriptive statistic index and multivariate analysis of variance (MANOVA) and Pearson correlation analysis.
    Results
    The result showed that there weren’t any significant differences in intolerance of uncertainty between two groups with generalized anxiety disorder and major depressive disorder (P=0. 77). But، there were significant differences in worry in the people with generalized anxiety compared with major depressive disorder (P=0. 012). Also، there were significant differences in rumination in the people with major depressive compared with generalized anxiety disorder (P=0. 025). Also، intolerance of uncertainty is related to worry and rumination.
    Conclusion
    Intolerance of uncertainty is not a special factor for generalized anxiety disorder and this cognitive construct also plays a role in onset and maintenance of major depressive disorder، and maybe what separate these two disorders are different strategies (worry and rumination) which patients with generalized anxiety and major depressive disorders use to cope with intolerance of uncertainty
    Keywords: Generalized anxiety disorder, Major depressive disorder, Rumination
  • Alireza Mofidirad, Hossein Shareh Pages 74-84
    Introduction
    The psychological effect of work conditions on workers and personnel health was proved in past decade. The purpose of this study was to determine the mental health of staffs of Khorasan Razavi prisons and outbreak of these disorders between prison staffs.
    Materials And Methods
    In a casual comparative study that was implemented in 2012; 300 staffs from Mashhad، Torbat Heidarieh، Neishabur، Quchan and Kashmar prisons were selected by using random categorical sampling method. The revised list of psychic disorders syndromes (SCL-90-R) and Depression، Anxiety and Stress Scale (DASS) were administered to gather data.
    Results
    Based on general severity indicator (GSI)، 43. 73 percent of staffs had mark above 0. 7 and suffered from psychological disorders. Furthermore، based on SCL-90-R، 36. 9 percent of staffs suffered from physical complains، 40. 3 percent obsession، 35. 3 percent interpersonal sensitivity، 35. 3 percent depression، 34. 6 percent anxiety، 34. 9 percent remonstration، 20. 3 percent fear، 50. 2 percent paranoia and 25. 8 percent broken psyche. There were no significant differences between demographic characteristics and prisons staffs mental health. There were significant differences between employees of Quchan prison staff and other staffs of the province prisons in almost all dimensions of SCL-90-R (P<0. 05).
    Conclusion
    Outbreak of mental disorders in staffs of Khorasan Razavi prisons was in average level and almost above than public rates for different groups، that ask more responsible attention in this area.
    Keywords: Mental disorders, Mental health, Prisons, Staffs
  • Ali Rajaei, Seyyed Amir Amin Yazdi, Hossein Kareshki, Seyyed Javadi Karimian Nar Pages 84-94
    Introduction
    For receive to optimal level of mental health in society، need to adequate data and information of existing status، that، this study done in order to survey epidemiology of emotional- behavioral disorder in primary school students in Mashhad.
    Materials And Methods
    In this study 500 students (male and female) selected from grades one to five of general schools of Mashhad in 2011 by proportional stratified sampling and data was obtained through teacher’s report form (TRF) of Achenbach System of Empirically Based Assessment (ASEBA). For data analysis، descriptive statistical methods and analysis of variance single factor ANOVA.
    Results
    According to obtained data 15% of all students in primary schools have clinical problems and 5% have had marginal problems، that maximum rate of epidemiology.
    Conclusion
    This result request from schools to more attention to emotional climate of schools and provide a safe and secure environment، and can be a warranty for authorities of education، teachers and parents what more pay attention to mental health status and socio-emotional development these children.
    Keywords: Behavioral problems, Mental health, Students