فهرست مطالب

فصلنامه خون
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 44، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • آزاده امیدخدا، سعید کاویانی*، مسعود سلیمانی، مهین نیکوگفتار ظریف، امیر آتشی، ناصر احمدبیگی، مصطفی جمالی، مژده نخلستانی صفحات 93-102
    سابقه و هدف
    فراوانی کم سلول های بنیادی خونساز در خون بند ناف، مهم ترین فاکتور محدود کننده استفاده از این منبع در پیوند می باشد. اگر بتوان سلول های بنیادی خونساز و مزانشیمی موجود در جفت را جداسازی و به همراه سلول های خون بند ناف پیوند کرد، مشکل فراوانی کم سلول ها به دلیل افزایش تعداد اولیه سلول های بنیادی خونساز پیوندی و نیز لانه گزینی این سلول ها به واسطه همراهی سلول های بنیادی مزانشیمی مرتفع خواهد شد. لذا در این مطالعه سعی شد که با استفاده از روش آنزیمی، حداکثر سلول بنیادی خونساز و مزانشیمی موجود در بافت جفت استحصال و خصوصیات این سلول ها بررسی شود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، تعداد 5 نمونه بافت جفت مختلف را با آنزیم کلاژناز مجاور کرده و پس از حذف یاخته های سرخ آن با کمک بافر لیزکننده، سلول های باقی مانده از نظر وجود سلول های بنیادی خونساز و مزانشیمی بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج حکایت از آن داشت که 6/0 ± 02/6% سلول های استحصال شده، CD34+ و 8/0 ± 78/4% CD38-CD34+ بودند. این سلول ها، انواع کلونی های خونساز را تشکیل دادند و از کشت سلول های حاصل از جفت، سلول های چسبنده استرومایی با ویژگی سلول های بنیادی مزانشیمی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    وجود تعداد قابل توجه سلول های CD34+ و مزانشیمی در بافت جفت، نشان می دهد که احتمالا پیوند این سلول ها به همراه سلول های حاصل از خون بند ناف، در افزایش کیفیت پیوند موثر می باشد.
    کلیدواژگان: جفت، سلول های بنیادی خونساز، سلول های بنیادی مزانشیمی
  • ندا مخبریان*، فروزنده محجوبی، راضیه پوراحمد صفحات 103-109
    سابقه و هدف
    مهمترین علت مقاومت دارویی، پمپ های وابسته به ATP مانند MDR1 هستند که باعث خروج دارو از سلول ها می شوند. ژن MDR1 بسیار پلی مورفیک می باشد و به نظر می رسد این پلی مورفیسم ها بر روی بیان ژن و در نتیجه پاسخ به درمان موثر است. هدف از این مطالعه، بررسی پلی مورفیسم G2677T/A ژن MDR1 و ارتباط آن با پاسخ به درمان درکودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، پلی مورفیسم G2677T/A ژن MDR1 در 44 کودک مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد و 40 فرد سالم توسط روش ARMS-PCR و هم چنین ارتباط این پلی مورفیسم با پاسخ به درمان نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    4/36% بیماران ژنوتیپ TT، 41% ژنوتیپ GT و 6/13% ژنوتیپ GG، 5/4% ژنوتیپ AG، 25/2% ژنوتیپ AT و 25/2% ژنوتیپ AA داشتند. در حالی که در افراد نرمال 35% ژنوتیپ TT، 5/37% ژنوتیپ GT، 4% ژنوتیپ GG، 5/7% ژنوتیپ AG، 5% ژنوتیپ AT و 5% ژنوتیپ AA دیده شد. گروه کنترل و بیماران از نظر فراوانی آلل ها و ژنوتیپ تفاوت معناداری با هم نداشتند. هم چنین بین دو گروه ژنوتیپ از نظر پاسخ به درمان نیز تفاوت معناداری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که بین پلی مورفیسم G2677T/A با پاسخ به درمان ارتباط وجود ندارد و نقش این پلی مورفیسم در بیان ژن MDR1 در لوسمی لنفوبلاستیک حاد کودکان و پاسخ به درمان مورد سوال می باشد.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، مقاومت دارویی، پروتئین MDR1
  • محمدرحیم فاتحی فر، حمید هورفر، ناهید اکبری*، محسن اشراقی، مهدی حجتی فر، نصرت معتمدی، زهرا شاهین پور صفحات 110-115
    سابقه و هدف
    تمایل به خونریزی در ناقلین هموفیلی A از سال ها قبل شناخته شده به طوری که برخی حتی با سطح فاکتور 40% تا 60% نیز، دچار خونریزی های غیر طبیعی می شوند. هدف از مطالعه تعیین سطح فاکتور VIII و فون ویلبراند و بررسی ارتباط آن ها با علایم بالینی در ناقلین قطعی بود.
    مواد و روش ها
    این بررسی توصیفی بر روی 49 زن ناقل قطعی هموفیلی A در سال 1389 انجام شد. آزمایش PTT، PT، F. VIII و vWF انجام و ارتباط آن ها با نمره علایم بالینی توسط آزمون پیرسون و 17 SPSS بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین PT 3/1 ± 6/12 ثانیه، PTT 2/4 ± 3/36 ثانیه، فاکتور VIII 6/22 ± 5/52 درصد بود. میانگین Ag: vWF 2/35% ± 7/83% و میانگین نمره علایم بالینی 75/1% ± 5/1% بود. فقط 2 نفر(4%) از ناقلین دارای نمره علایم بالینی 5 و بالاتر بودند. آزمون t نشان داد که در ناقلین قطعی بین نسبت فاکتور VIII به vWF: Ag با نمره علایم بالینی ارتباط قابل ملاحظه ای وجود داشت(006/0 p=).
    نتیجه گیری
    آزمایش های PTT، PT، فاکتور هشت، vWF: Ag و نمره علایم بالینی در غربالگری ناقلین هموفیلی A هر کدام به تنهایی نمی تواند کمک کننده باشد لذا به نظر می رسد، تنها تعیین نسبت فاکتور هشت به vWF: Ag می تواند در بررسی احتمال ناقل بودن مفید باشد. ولی برای تشخیص قطعی ناقلین، هم چنان نیاز به انجام آزمایش های مولکولی و ژنتیکی می باشد.
    کلیدواژگان: ایران، هموفیلی A، خونریزی، ناقل
  • صمد غنی زاده وصالی، سعید شیرعلی، فرهاد ذاکر*، سارا محمدی، ژنی آریان پور، سید امیر یزدان پرست صفحات 116-125
    سابقه و هدف
    تاثیر آرسنیک تری اکسید(ATO)، به عنوان یک ترکیب سمی، در درمان لوسمی پرومیلوسیتی حاد(APL) مورد پذیرش گسترده قرار دارد. با توجه به عوارض مرتبط با دوز بالای ATO، درمان ترکیبی یک روش معقول برای افزایش اثر بخشی ATO می باشد. از این رو در این مطالعه از سیم واستاتین(SV)، داروی کاهنده کلسترول، استفاده و فرض نمودیم که SV به همراه ATO ممکن است سبب تقویت اثرات ATO در دوزهای پایین تر شود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، اثر سایتوتوکسیک ATO و SV (به تنهایی و ترکیبی) بر اساس میزان مهار فعالیت متابولیک در آزمایش MTT، درصد زنده مانی با رنگ تریپان بلو، آپوپتوز با فلوسایتومتری و میزان تغییرات در رونوشت ژن های Bax و Bcl-2 به روش RQ-PCR اندازه گیری شد. از آزمون آماری Student’s t-test و one-way ANOVA و نرم افزار 21 SPSS برای تجزیه آماری اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    ATO و SV هر یک به طور وابسته به دوز باعث کاهش فعالیت متابولیک سلول های NB-4 می شوند. علاوه برآن، تیمار ترکیبی سبب کاهش زنده مانی و افزایش جمعیت سلول های آپوپتوتیک و هم چنین افزایش نسبت Bax/Bcl-2 می گردد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند که ATO و SV به شکل هم افزایی در القای مرگ سلولی و مهار تکثیر سلول های NB-4 با یکدیگر همکاری نموده اند. علاوه برآن، نتایج پیشنهاد می کنند که تیمار ترکیبی باعث افزایش مرگ برنامه ریزی شده سلولی احتمالا از طریق تقویت مسیر داخلی آپوپتوز می شود. در مجموع و با توجه به داده های حاصل، SV نشان داده است که توان کاهش دوز موثر ATO را دارد.
    کلیدواژگان: لوسمی پرومیلوسیتیک حاد، آرسنیک تری اکسید، سیم واستاتین، آپوپتوز
  • فاطمه رحیمی جمنانی، فاطمه رهبری زاده*، محمد علی شکرگزار، داوود احمدوند، فریدون مهبودی صفحات 126-136
    سابقه و هدف
    ریزش مارکرهای سرطانی مانند HER2 از سطح سلول های سرطانی سینه، باعث مخفی ماندن آن ها از دید سلول های ایمنی می گردد. افزایش غلظت HER2 محلول(sHER2)، در نتیجه درمان سرطان سینه HER2+ و پاسخ به تراستوزومب، تاثیرگذار است. در همین راستا، آنتی بادی های تک دومینی شتری(VHH) به علت خصوصیات منحصر به فرد و توانایی بالا در شناسایی آنتی ژن، مواد هدفمند بسیار موثری در شناسایی sHER2 محسوب می گردند.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، کتابخانه فاژی به دست آمده از دو شتر ایمن با انجام panning بر روی سلول های سرطانی فاقد HER2 و بیان کننده HER2، علیه آنتی ژن HER2 غنی گردید. میزان افینیتی چهار VHH به دست آمده به HER2، شناسایی sHER2 و اتصال به HER2 بر روی سلول های سرطانی سینه توسط VHH ها با الایزا مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بعد از انجام panning بر روی سلول و الایزا، چهار VHH با اتصال قابل ملاحظه به HER2 در مقایسه با کنترل منفی شناسایی شدند. VHH های با افینیتی 1- M 1013-1012، توانایی بالایی نیز در شناسایی sHER2 (2 میکروگرم در میلی لیتر) نشان دادند. در اتصال به HER2 در سطح سلول، آنتی بادی های(VHH) 4 RR و 6 RR بالاترین میزان اتصال(به ترتیب 33/0 ± 2 و 15/0 ± 5/2) به سلول SKBR3 (بیان کننده HER2) را در مقایسه با سلول فاقد HER2 (به ترتیب 17/0 ± 38/0 و 12/0 ± 4/0) نشان دادند.
    نتیجه گیری
    استفاده از VHH های اختصاصی HER2 برای سنجش sHER2 به عنوان بیومارکر، ارزیابی مناسبی از وضعیت HER2 در تومور اولیه و متعاقبا پاسخ به درمان می دهد.
    کلیدواژگان: ژن ها، HER2، سرطان سینه
  • عصمت کمالی دولت آبادی*، محمدرضا استاد علی دهقی، ناصر امیری زاده، کاظم پریور، رضا مهدیان صفحات 137-146
    سابقه و هدف
    در بدخیمی های خونی، افزایش متیلاسیون در پروموتر ژن های سرکوبگر تومور به عنوان یکی از رخدادهای شایع در مسیر اپی ژنتیک گزارش شده است که قابل بازگشت می باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی، میزان بسامد متیلاسیون پروموتر ژن P15 در بیماران مبتلا به لوسمی میلوئید حاد و بررسی ارتباط متیلاسیون پروموتر ژن P15 با بیان آن بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی، بیماران مراجعه کننده به مرکز خون و انکولوژی بیمارستان شریعتی، در دو بازده زمانی چهار ماهه، بعد از تایید بیماری لوسمی میلوئیدی حاد وارد مطالعه شدند. متیلاسیون پروموتر ژن P15 در 59 بیمار مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد با روش بررسی منحنی ذوب مورد مطالعه قرار گرفت و میزان بیان این ژن با روش Real Time PCR و به روش محاسباتی ∆∆ CT انجام شد. یافته ها توسط آزمون های کای دو و دقیق فیشر و نرم افزار 18 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    7/40% (24 از 59) بیماران وارد مطالعه شده افزایش متیلاسیون پروموتر ژن P15 را نشان دادند. بدون در نظر گرفتن الگوی متیلاسیون، 9/92% از کل جمعیت بیماران کاهش بیان این ژن را نشان دادند. 9/90% از بیمارانی که متیلاسیون در ژن P15 خود داشتند(22 از 24) و 5/88% (31 از 35) از بیمارانی که متیلاسیون در ژن P15 نداشتند، کاهش بیان در ژن P15 را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    تغییرات اپی ژنتیک رخ داده در ژن های تنظیم گر و یا ژن های القا کننده بیان در تنظیم بیان ژن P15 نقش داشته و علاوه بر آن دیگر مکانیسم های اپی ژنتیک مانند تغییرات هیستونی در تنظیم بیان نیز دخالت دارند.
    کلیدواژگان: اپی ژنتیک، لوسمی میلوئید حاد (AML)، متیلاسیون
  • شراره ضیغمی محمدی*، منصوره تجویدی، شراره قاضی زاده صفحات 147-154
    سابقه و هدف
    بیماری های مزمن و درمان های آن بر جنبه های مختلف جسمی، روانی و اجتماعی کیفیت زندگی فرد اثر منفی می گذارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین سلامت معنوی با کیفیت زندگی و سلامت روان جوانان مبتلا به بتا تالاسمی ماژور انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 96 جوان مبتلا به تالاسمی، به روش نمونه گیری آسان از مراکز بیماری های خاص و مرکز تالاسمی بزرگسالان ظفر شهر تهران در سال 1389 انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها به روش خود گزارشی جمع آوری شدند. ابزار مورد استفاده شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی، فرم کوتاه شده پرسشنامه سازمان بهداشت جهانی برای کیفیت زندگی، پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی و پرسشنامه سلامت معنوی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 18 و با استفاده از آزمون تی، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0 p< تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد 74% جوانان مبتلا به تالاسمی سلامت معنوی متوسط، 9/72% کیفیت زندگی متوسط و 5/62% اختلال در سلامت روان داشتند. نمره سلامت معنوی، همبستگی مثبت و معناداری با نمره کل کیفیت زندگی (001/0 p=، 347/0 r=) و همبستگی معکوس معناداری با نمره سلامت روان(001/0 p<، 525/0- r=) داشت.
    نتیجه گیری
    در جوانان مبتلا به تالاسمی، افزایش سلامت معنوی با افزایش کیفیت زندگی و ارتقاء سلامت روان همراه است. توجه به ابعاد معنوی بیماران درکنار ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی بیماران به منظور اجرای مراقبت پرستاری کل نگر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تالاسمی، کیفیت زندگی، سلامت روان
  • علی حسنی*، کامران سلیمانیان صفحات 155-163
    سابقه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 6 هفته تمرین استقامتی پیش رونده و مصرف مکمل سیلی مارین بر تغییرات شاخص های هماتولوژیکی در مردان سالم غیر ورزشکار(5 ± 25 سال، وزن 21 ± 86 کیلوگرم، قد 13 ± 178 سانتی متر، شاخص توده بدنی 5 ± 27) بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود و آزمودنی های آن 21 نفر بوده، به صورت تصادفی در دو گروه مکمل(11 نفر) و دارونما(10 نفر) از بین کلیه دانشجویان مرد غیر فعال دانشگاه صنعتی شاهرود، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از کسب رضایت نامه، هر دو گروه به مدت 6 هفته، هم زمان تمرین استقامتی یکسان داشته و گروه تجربی مصرف مکمل سیلی مارین و گروه کنترل، دارونما دریافت نمودند. نمونه های خون قبل و بعد از دوره تمرینی و مکمل گیری به منظور اندازه گیری فاکتورهای هماتولوژیکی از آزمودنی ها گرفته شد(گلبول سفید، مونوسیت، گلبول قرمز، هماتوکریت و پلاکت). برای تجزیه و تحلیل یافته ها، از نرم افزار 16 SPSS، با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه های تکراری(2×2) استفاده شد.
    یافته ها
    کاهش معنا داری در مونوسیت، گلبول قرمز و هماتوکریت در هر دو گروه مکمل سیلی مارین و دارونما پس از 6 هفته تمرین استقامتی پیش رونده مشاهده شد(05/0 p ≤). ولی بین دو گروه مکمل سیلی مارین و دارونما، تفاوت معنا دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که مصرف مکمل سیلی مارین همراه با تمرینات استقامتی پیش رونده، کاهش معناداری در مونوسیت، گلبول قرمز و هماتوکریت را موجب می شود.
    کلیدواژگان: تمرین، سیلی مارین، گلبول سفید، گلبول قرمز، هماتوکریت، پلاکت ها
  • مژگان شایگان*، سیما ذوالفقاری انارکی صفحات 164-176
    سابقه و هدف
    ش از پنج دهه است که پیوند سلول های بنیادی خونساز برای درمان بیماران مبتلا به بدخیمی های خونی، اختلالات متابولیکی و نقایص ایمنی مقدور است. پیوند سلول های بنیادی از گیرنده با HLA مشابه ارجح است و معمولا اولین انتخاب، خواهر و برادر بیمار می باشند. در صورت عدم وجود اهداکننده خویشاوند، اهداکننده غیرخویشاوند قابل لحاظ است.
    مواد و روش ها
    اله مروری حاضر با استفاده از 29 منبع مختلف به بررسی اهمیت مراکز پذیره نویسی از اهداکنندگان غیر خویشاوند (Unrelated Donor Registries)؛ و بیان برخی قوانین مربوطه پرداخته و پیشینه پیوند سلول های بنیادی خونساز((HSCT و تشکیلات مرتبط؛ اهمیت و ضرورت شباهت HLA بین دهنده و گیرنده به منظور جلوگیری از بروز بیماری پیوند علیه میزبان؛ برخی معیارهای انتخاب اهداکننده و ضرورت تاسیس مراکز پذیرش اهداکنندگان در جهان و ایران را به منظور معرفی این مراکز به علاقمندان به موضوع مطرح می سازد.
    یافته ها
    مراکز پذیره نویسی از اهداکنندگان غیر خویشاوند بر احساسات مثبت اهداکنندگان در اهدای نوع دوستانه جهت نجات جان بیماران متکی هستند. مراکز کشورهای مختلف به یکدیگر پیوسته و گروه ها و مجامع جهانی و بین المللی را به منظور تسهیل یافتن اهداکننده مناسب و ارتقای نتایج پیوند از غیر خویشاوند تشکیل داده اند.
    نتیجه گیری
    از اولین پیوند سلول های بنیادی خونساز تاکنون، پیشرفت های شگرفی برای نجات جان بیماران انجام شده که مرهون پیشگامان این علم، همکاری های گروهی و تبادل سلول های بنیادی تحت فعالیت تشکیلات بین المللی است که پیرو استانداردهای خاصی می باشند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی، اهداکننده غیر خویشاوند، ایران، پذیره نویسی
|
  • A. Omidkhoda, Dr. S. Kaviani *, Dr. M. Soleimani, Dr. M. Nikougoftar Zarif, A. Atashi, N. Ahmadbeigi, Dr. M. Jamali, Dr. M. Nakhlestani Pages 93-102
    Background And Objectives
    The low frequency of hematopoietic stem cells in umbilical cord blood is the main factor of its application to be restricted for transplantation. If hematopoietic and mesenchymal stem cells of placenta can be isolated and transplanted with cord blood cells, the problem of cell dose limitation will be solved due to increase in the number of primary hematopoietic stem cells and homing of cells through mesenchymal stem cells. Thus in this study, we tried to isolate the maximum number of hematopoietic and mesenchymal stem cells from placenta by enzymatic methods and evaluate their properties.
    Materials And Methods
    Five different placenta tissues were treated with collagenase and their red blood cells were omitted with the lysis buffer; then, the remaining cells were studied for the presence of hematopoietic and mesenchymal stem cells.
    Results
    The result showed that 6.02 ± 0.6 and 4.78 ± 0.8 percent of isolated cells were CD34+ and CD34+ together with CD38-, respectively. These cells having generated all hematopoietic lineages and adherent stromal cells with the property of mesenchymal stem cells were obtained from the culture of placenta cells.
    Conclusions
    The presence of a remarkable number of CD34+ cells and mesenchymal stem cells in placenta tissue showed that transplantation of these cells with umbilical cord blood cells can increase the quality of transplantation.
    Keywords: Placenta, Hematopoietic Stems Cells, Mesenchymal Stem Cells
  • N. Mokhberian *, F. Mahjoubi, R. Pourahmad Pages 103-109
    Background And Objectives
    The important reason of drug resistance is ATP dependent pumps such as MDR1 that extrudes drugs from the cell. MDR1 is highly polymorphic. It seems that polymorphisms influence the gene expression and response to treatment. The aim of this study was to investigate G2677T/A polymorphism of the MDR1 gene and its association with the response of treatment in childhood acute lymphoblastic leukemia.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, G2677T/A polymorphism of MDR1 was investigated in 44 children with acute lymphoblastic leukemia and 40 healthy individuals by the ARMS-PCR technique. The association of this polymorphism with response to treatment was also investigated.
    Results
    In the patient group, the frequencies of genotypes were 36.4% for TT, 41% for GT, 13.6% for GG,4.5% for AG, 2.25% for AT and 2.25 % for AA whereas in the control group the frequencies were 35%, 37.5%, 10%, 7.5%, 5%, and 5% for TT, GT, GG, AG, AT, and AA, respectively. There was no significant difference in the frequencies of G2677T/A polymorphism between patients and the healthy group. Neither was there any significant difference between the frequency rates of G2677T/A polymorphism of MDR1 in the responder and the non responder.
    Conclusions
    It seems that there is no correlation between G2677T/A polymorphism of MDR1 gene and response to treatment. So the role of G2677T/A polymorphism in the gene expression of MDR1 in childhood acute lymphoblastic leukemia and response to treatment is still controversial.
    Keywords: Acute Lymphoid Leukemia, Drug Resistance, G2677T, A Polymorphism, MDR1 Protein
  • M.R. Fatehifar, Dr. H. Horfar, Dr. N. Akbari *, M. Eshraghi, M. Hojatifar, N. Motamedi, Z. Shahinpour Pages 110-115
    Background And Objectives
    Bleeding tendency in obligate carriers of hemophilia A has been found since several years ago; some of haemophiliacs with factor levels of 40-60% also have abnormal bleeding. The present study is to measure factor VIII and von Willebrand levels and evaluate their correlation with clinical finding in obligate carriers.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study conducted 49 obligate carriers of Haemophilia A. F.VIII, vWF: Ag, PT, and APTT levels were checked and their correlationship with the bleeding score was evaluated and analyzed.
    Results
    Fourty-Nine Obligate carriers included in the study. The mean of PT, PTT, F.VIII, vWF: Ag and bleeding score (BS) were 12.6 ± 1.3, 36.3 ± 4.2, 52.5 ± 22.6, 83.7 ± 35.2, and 1.5 ± 1.7, respectively. The present study showed only 4% (2) of the carriers having had bleeding score (BS) equal to 5 and higher. Only F.VIII / vWF: Ag positively correlated with BS significantly (p = 0.006).
    Conclusions
    The present study showed that PT, PTT, and F.VIII levels and the bleeding score alone could not be helpful in screening obligate carriers. It seems that only determination of F.VIII/vWF: Ag ratio be helpful hn carrier states. But definitive diagnosis carrier states is by molecular genetic testing.
    Keywords: IRAN, Hemophilia A, Hemorrhage, Carrier State
  • S. Ghanizadeh, Vesali, Dr. S. Shirali, Dr. Farhad Zaker *, S. Mohammadi, J. Aryanpour, S.A. Yazdanparast Pages 116-125
    Background And Objectives
    The efficacy of arsenic trioxide (ATO), as a poisonous drug, in the treatment of acute promyelocytic leukemia (APL) is widely accepted. Due to adverse effects associated with high-dose ATO, the combination therapy is a rational therapeutic strategy to enhance the effectiveness of ATO. In this regard, we used simvastatin (SV), a cholesterol lowering medication, and hypothesized that SV plus ATO would potentiate the efficacy of ATO at lower doses.
    Materials And Methods
    To evaluate the effects of SV and ATO treatment (in isolation or in combination) on transcriptional levels of Bax and Bcl-2, apoptosis, growth kinetic, and metabolic activity of NB-4 cells, we employed RQ-PCR, flowcytometry, trypan blue dye exclusion, and MTT assays, respectively. The data were analyzed using SPSS 21, student’s t-test and one-way ANOVA tests.
    Results
    Both SV and ATO considerably hindered the metabolic activity of NB-4 cells in a concentration-dependent manner. In addition, the co-treatment with them exerted an indicative decline in viability, and a significant augmentation in apoptotic population and in the ratio of Bax to Bcl-2 mRNA level.
    Conclusions
    Our results have demonstrated that ATO and SV cooperate synergistically to induce cell death and to inhibit the proliferation rate of NB-4 cells. Furthermore, our results suggest that the combination treatment increased the programmed cell death rate probably through enhancing the intrinsic mitochondrial apoptotic pathway. On aggregate and in view of these data, SV showed the potency for attenuating the effective dose of ATO.
    Keywords: Acute Promyelocytic Leukemia, arsenic trioxide, Simvastatin, Apoptosis
  • Dr. F. Rahimi Jamnani, Dr. F. Rahbarizadeh *, Dr. M.A. Shokrgozar, Dr. D. Ahmadvand, Dr. F. Mahboudi Pages 126-136
    Background And Objectives
    Breast cancer cells can be hidden from immune cells by shedding tumor markers such as HER2. The increased soluble HER2 (sHER2) concentrations are associated with the outcome of HER2-positive breast cancer and sensitivity to trastuzumab treatment. To this end, camelid single domain antibodies (VHH) with unique properties and binding ability are very striking targeting agents to detect sHER2.
    Materials And Methods
    By panning on HER2 negative and positive cells, an immune camel library was enriched against HER2 antigen. Affinity and specificity of four selected VHHs to HER2, detection of sHER2 and binding of selected VHHs to HER2 on breast cancer cells were investigated by ELISA.
    Results
    After cell panning and ELISA, four VHHs that recognized HER2 antigen better than negative control were identified. High affinity HER2 specific VHHs (1012-1013 M-1) were able to detect sHER2 (2 µg/ml). When the mixture of VHH and sMUC1 was added to HER2 coated-well, the VHH bound to HER2. RR4 and RR6 VHHs showed the highest binding to SKBR3 (HER2 expressing cell) (2 ± 0.33 and 2.5 ± 0.15, respectively) compared to HER2 negative cell (0.38 ± 0.17 and 0.4 ± 0.12, respectively).
    Conclusions
    The HER2 status of a primary tumor and responses to treatment can be evaluated by measuring sHER2 as a biomarker by HER2 specific VHHs.
  • E. Kamali Dolatabadi *, Dr. M.R. Ostadali Dehaghi, Dr. N. Amirizadeh, K. Parivar, R. Mahdian Pages 137-146
    Background And Objectives
    One of the common epigenetic pathways in all types of human haematopoeitic neoplasms is the hypermethylation promoter of tumor suppressor genes. It is usually associated with inactivation of the involved genes, and can be reversed using demethylating agents. The aim of this study was to evaluate the frequency of P15 promoter methylation in Iranian acute myeloid leukemia (AML) patients. Furthermore, this study examined the correlation between P15 promoter methylation and P15 expression.
    Materials And Methods
    P15 promoter methylation has been investigated in 59 acute myeloid leukemia (AML) patients by melting curve analysis. P15 mRNA expression has been analyzed using real-time PCR technique (∆∆CT computational) to investigate the correlation between P15 expression and P15 promoter methylation.
    Results
    The aberrant methylation of the P15 promoter was detected in 40.7% of all patients. Regardless of the methylation pattern, 92.9% of all patients showed a decrease in expression of P15. Out of the total number of patients, 90.9% who showed methylation of P15 gene (22 of 24) and 88.5% (31 of 35) who did not, both illustrated reduction in P15 expression level.
    Conclusions
    Despite the methylation of P15 at a low expression level in most of the patients, no significant difference between methylated and unmethylated groups was observed.
    Keywords: Epigenetics, Acute Myeloid Leukemia, Methylation
  • Sh. Zeighami Mohammadi *, M. Tajvidi, Dr. Sh. Ghazizadeh Pages 147-154
    Bakground and
    Objectives
    Chronic illness and its treatment have negative impact on physical, psychological, and social aspects of quality of life. The purpose of this study was to determine the relationship between spiritual well-being with quality of life and mental health in young adults with beta- thalassemia major.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-correlational study in which ninety six young thalassemics were selected by convenience sampling method from centers for special diseases and Adult Thalassemia Center of Zafar in Tehran. The data werer collected by self-report. The instruments used included the demographic data form, the short form of WHO quality of life (WHOQOL-BREF), the 28- item general health questionnaire (GHQ-28), and the spiritual health questionnaire. The data were analyzed by SPSS version 18 using descriptive statistics, t- test, ANOVA, and pearson coefficient correlation.
    Results
    The findings indicated that 74% had moderate spiritual well-being, 72.9% moderate quality of life, and 62.5% mental health disorder. There was a positive correlation between the score of spiritual well-being and the total score of quality of life (r= 0.347 p= 0.001) and a negative correlation with the score of mental health (r = -0.525 p < 0.001).
    Conclusions
    The increase in the spiritual well being of thalassemia patients is associated with a better quality of life and mental health. It is recommended that the spiritual dimension along with physical, mental, and social dimensions of patients be considered for the holistic nursing care to be properly exerted.
    Keywords: Thalassemia, Quality of life, Mental Health
  • Dr. A. Hasani *, K. Soleimanian Pages 155-163
    Background And Objectives
    The aim of this quasi-experimental study is to investigate the effect of 6 weeks of progressive endurance training and Silymarin supplementation intake on hematological parameters in sedentary men (age: 25 ± 5 years, weight 86 ± 21, height 178 ± 13, BMI 27 ± 5).
    Materials And Methods
    To this end, twenty-one students from Shahrood University of Technology who were willing to participate in the study were chosen for the study. The subjects were then randomly divided into supplemental groups (n=11) and placebo groups (n=10). Both groups received progressive endurance training. The control group received placebo while the experimental or supplemental group received Silymarin. Blood samples were collected before and after 6 weeks of exercise training and supplementation intake. Hematological parameters such as RBC, MON, RBC, HCT, PLT were measured. Data were then analyzed using repeated measure (2×2).
    Results
    Hematological parameters such as RBC, MON, RBC, HCT, PLT were measured. Data were analyzed using repeated measure (2×2).
    Conclusions
    The results of this study showed that Silymarin supplementation and progressive endurance training not only increases hemoglobin factor but also reduces monocytes, erythrocytes, and hematocrit factors significantly (P≤0.05).
    Keywords: training, Silymarin, White Blood Cells, Erythrocytes, Hematocrit, Platelets
  • Dr. M. Shaiegan *, Dr. S. Zolgaghari Anaraki Pages 164-176
    Background And Objectives
    It is more than 5 decades that hematopoietic stem cell transplantation (HSCT) has been used for treatment of hematologic malignancies, metabolic disordes, and immunodeficiencies. (HLA)-matched HSCT is commonly the preferred type of transplantation, with HLA-matched sibling donors usually the first choice. If there is no related HLA-matched donor, unrelated matched donors are considered.
    Materials And Methods
    The present article shows the importance of unrelated stem cell donor registries, related regulations and policies, HSCT history, the importance of donor-recipient HLA matching to GVHD inhibition, several donor selection measures, establishment requirements of such registries in the world and Iran, using 29 different references in order to introduce these centers to interested researchers.
    Results
    These Registries rely on positive feelings of unrelated donors to altruistic donation to save patients. Registries from different countries joined and established world and international donor associations and groups to facilitate finding a suitable donor and improve the HSCT outcomes from unrelated donors.
    Conclusions
    Huge progress has been made since the first HSCT to save many patients indebted to the efforts of a few pioneers, group collaborations, and international exchanges of stem cell practiced by international organizations which follow definite standards.
    Keywords: Stem Cells, Unrelated Donors, Iran, Registry