فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:20 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/05/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرضیه فاطمیان_فاطمه علایی کرهرودی*_محسن روزرخ_اذن الله . آذر گشب_فاطمه عبدالله گرجی صفحات 69-74
    اهداف
    هیپوسپادیاس از شایع ترین اختلالات دستگاه تناسلی خارجی در کودکان است. هدف این مطالعه مقایسه اثر دو روش مراقبتی تخلیه ادرار به روش بسته و باز بر عوارض حاد پس از عمل ترمیم هیپوسپادیاس بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی با گروه شاهد و روی کودکان مراجعه کننده به بیمارستان کودکان مفید انجام شد. روش انتخاب نمونه تصادفی بود. 108 کودک انتخاب شده، به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (روش باز) و گروه شاهد (روش بسته) تقسیم شدند. میزان عوارض حاد پس از عمل (خونریزی در محل عمل، تب، کشت ادرار مثبت، خروج سوند ادرار توسط بیمار، فیستول مجرای ادراری و تنگی مجرای ادراری) در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    از بین تمام افراد مورد بررسی، در 60 کودک (5/55%) یک یا چند عارضه حاد بعد از عمل مشاهده شد. بین دفعات خروج سوند ادراری توسط کودک در دو گروه مورد مطالعه اختلاف معنی دار وجود داشت (001/0p<). بین تعداد استامینوفن دریافتی (005/0=p)، دفعات شست وشوی سوند ادراری (001/0=p)، افراد با دفع ادرار 24ساعته کمتر از حد طبیعی (196/0=p) و مدت زمان ثابت ماندن سوند استنت در مجرای ادراری (001/0p<) بین دو گروه، تفاوت وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تفاوت معنی داری بین بروز عوارض حاد در روش مراقبتی تخلیه ادرار به روش باز و بسته وجود ندارد. با این حال، تخلیه ادرار به روش باز سبب کاهش «تعداد خروج سوند توسط کودک» می شود.
    کلیدواژگان: عوارض هیپوسپادیاس، روش مراقبت بعد از عمل، کودکان
  • مجتبی کیان مهر، اشرف صابر، رضا احمدی، جلیل مشاری، مهدی بصیری مقدم* صفحات 75-79
    اهداف
    پس از عفونت های تنفسی، اسهال یکی از علل اصلی ناتوانی و مرگ کودکان در کشورهای در حال توسعه است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف همزمان نمک از طریق دهان برای بازیابی آب و سوپ برنج بر وزن گیری و شاخص های خونی کودکان 24-8ماهه مبتلا به اسهال حاد بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهددار است که روی 40 کودک 8 تا 24ماهه مبتلا به اسهال حاد بستری در بخش کودکان بیمارستان 22 بهمن گناباد در سال 1392 که به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده بودند، انجام شد. نمونه ها به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. متغیرهای میزان وزن گیری و شاخص های خونی کراتینین، اوره، هموگلوبین، هماتوکریت، بی کربنات و pH، قبل و بعد از مداخله بررسی و مقایسه شدند. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 14.5 و با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای، Tمستقل و من ویتنی انجام شد.
    یافته ها
    بین دو گروه از نظر شاخص های خونی کراتینین، اوره، هماتوکریت، pH خون وریدی و بی کربنات، قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. همچنین میزان کاهش هموگلوبین بین دو گروه معنی دار نبود، ولی میزان کاهش اوره و کراتینین در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود. میانگین وزن گیری 24ساعت اول و دوم بین دو گروه اختلاف معنی دار داشت و در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    مصرف سوپ برنج در درمان کودکان مبتلا به اسهال حاد باعث وزن گیری بیشتر می شود. همچنین سوپ برنج بر شاخص های خونی کودکان مبتلا به اسهال حاد به جز اوره و کراتینین تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: سوپ برنج، اسهال حاد، شاخص های خونی، وزن گیری
  • الهام ایزی، سید مهدی بهشتی نصر*، احمد مجد صفحات 81-86
    اهداف
    کاشت گل طاووسی به دلیل گلبرگ های معطر در شهرها گسترش زیادی یافته است. از آن جایی که گلبرگ و پرچم گیاهان معطر از عوامل مهم آلرژی زای گیاهی هستند، هدف از این تحقیق، بررسی آلرژی زایی گلبرگ و پرچم در مرحله تکوینی مسن گل طاووسی در خوکچه هندی بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی 21 سر خوکچه هندی نر نژاد هارتلی به طور تصادفی به 3 گروه 7تایی تقسیم شدند. به حیوانات گروه اول بافر فسفات سالین، گروه دوم عصاره گلبرگ مسن و گروه سوم عصاره گلبرگ به همراه پرچم تزریق شد. عصاره های گیاهی با غلظت 16% تهیه شدند. تزریقات به مدت 4 هفته، هر هفته یک بار به صورت داخل صفاقی و در هفته پنجم به صورت زیرپوستی انجام گرفت. یک هفته پس از آخرین تزریق، از قلب حیوانات خونگیری و تعداد ائوزینوفیل، سطح ایمونوگلوبولین E و قند خون اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها، نرم افزار SPSS 16، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون Tمستقل مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    در آزمون پوستی، قطر ویل در هر دو گروه تیمارشده با گل طاووسی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش داشت (001/0p<). قند خون در گروه گلبرگ به همراه پرچم افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد (05/0p<). در نیم رخ های الکتروفورزی پروتئین ها، در هر دو گروه تیماری، 3 باند پروتئینی در محدوده 46 تا 85کیلودالتون مشاهده شد که این باندها در گروه گلبرگ و پرچم پررنگ تر بود.
    نتیجه گیری
    توان آلرژی زایی گلبرگ به همراه پرچم گل طاووسی در مرحله تکوینی مسن بیشتر از گلبرگ است.
    کلیدواژگان: آلرژی زایی، گل طاووسی، ایمونوگلوبولین E، خوکچه هندی
  • علی محمد پور، شهرام امینی، محمد تقی شاکری، ساحره میرزایی* صفحات 87-92
    اهداف
    ساکشن راه های هوایی، در بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونر و تحت تهویه مکانیکی، برای پاک کردن ترشحات راه هوایی می تواند به یکی از روش های باز یا بسته صورت گیرد. هدف این پژوهش، مقایسه تاثیر ساکشن لوله تراشه به دو روش باز و بسته بر شاخص های همودینامیک بیماران بعد از عمل بای پس عروق کرونر تحت تهویه مکانیکی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی یک سوکور است که در سال 1392 در بخش مراقبت های ویژه جراحی قلب باز بیمارستان امام رضا(ع) مشهد روی 130 بیمار بعد از عمل جراحی بای پس عروق کرونر تحت تهویه مکانیکی که ویژگی های ورود به مطالعه را داشتند، انجام شد. نمونه ها با روش دو مرحله ای، پس از انتخاب دردسترس به صورت تصادفی، به دو گروه ساکشن بسته و باز تقسیم شدند. فشار متوسط خون شریانی و الگو و تعداد ضربان قلب، قبل از ساکشن، بلافاصله و هر یک دقیقه تا 5 دقیقه پس از ساکشن در دو گروه، اندازه گیری و مقایسه شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری ANOVA، Tزوجی و Tمستقل در محیط نرم افزار SPSS 16 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین تعداد ضربان قلب و فشار متوسط خون شریانی در دو گروه، اختلاف معنی داری نداشت. همچنین تغییری از لحاظ الگوی ضربان قلب یا ریتم قلبی در دو روش ساکشن باز و بسته مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تغییرات فشار متوسط خون شریانی و تعداد ضربان قلب و ریتم قلبی در بیماران جراحی پیوند عروق کرونر تحت ساکشن باز و بسته لوله تراشه یکسان است و نمی توان یکی از روش ها را ارجح دانست.
    کلیدواژگان: ساکشن باز، ساکشن بسته، فشار متوسط شریانی، ضربان قلب، جراحی بای پس عروق کرونر
  • حسین عین الله زاده*، کاوه صمیمی، مصطفی سلطان سنجری صفحات 93-99
    اهداف
    آرتریت گیجگاهی یکی از بیماری های نادر عروقی است. راه تشخیص معمول این بیماری روش تهاجمی بیوپسی از دیواره شریان گیجگاهی است که با وجود دقت نسبی عوارض متعددی دارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی حساسیت، ویژگی، دقت، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی روش اولتراسونوگرافی داپلکس در مقایسه با روش تهاجمی بیوپسی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص)، از ابتدای سال 1391 تا پایان اسفند سال 1391 صورت گرفت. 20 بیمار مظنون به ابتلا به آرتریت گیجگاهی به روش نمونه گیری دردسترس از بخش چشم پزشکی بیمارستان حضرت رسول(ص) برای انجام معاینات اولتراسونوگرافی داپلکس معرفی شدند. سونوگرافی بر سه قسمت شریان های گیجگاهی سطحی و شاخه های فرونتال و پریتال در دو مقطع طولی و عرضی انجام گرفت.
    یافته ها
    مشاهده نشانه هاله ای (0001/0=p)، تنگی شریان تمپورال (001/0=p) و نامنظمی در دیواره شریان (001/0=p) در اولتراسونوگرافی داپلکس به طور معنی داری قادر به تشخیص آرتریت گیجگاهی بودند. میزان توافق بین دو روش براساس آزمون کاپا 7/0 به دست آمد (001/0=p). حساسیت روش اولتراسونوگرافی داپلکس براساس مجموع علایم نسبت به روش بیوپسی برابر با 100%، ویژگی برابر با 9/76%، ارزش اخباری مثبت برابر با 70%، ارزش اخباری منفی برابر با 100% و دقت برابر با 85% محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    روش اولتراسونوگرافی داپلکس می تواند در تشخیص آرتریت گیجگاهی جایگزین مناسبی برای روش تهاجمی بیوپسی باشد.
    کلیدواژگان: آرتریت گیجگاهی، اولتراسونوگرافی، داپلکس، بیوپسی، شریان گیجگاهی
  • وحید ابراهیمی، الهام وجودی، علیرضا فاضل، علیرضا ابراهیم زاده* صفحات 101-107
    اهداف
    تکامل ارگان ها در دوران جنینی حاصل رخدادها و تغییرات پیچیده ای همچون واکنش های سلولی و تمایزات مولکولی تک تک ساختارهای وابسته است که موجب تعیین سرنوشت نهایی یک سلول تمایزنیافته جنینی می شود. هدف از این مطالعه، بررسی الگوی توزیع قندهای انتهایی گلیکوکانژوگیت ها و تغییرات آنها در سطح سلول های گانگلیونی شبکیه رت طی مورفوژنز چشم با استفاده از روش لکتین هیستوشیمیایی بود.
    مواد و روش ها
    از موش های صحرایی نژاد ویستار استفاده شد. روز صفر حاملگی مشخص شد. موش های صحرایی حامله در روزهای 14، 15 و 16 حاملگی تحت بی هوشی قرار گرفتند و جنین های آنها برداشته و با محلول فرمالین تثبیت شدند که پس از پاساژ بافتی و تهیه برش های 5میکرومتری در معرض لکتین های GSA1-B4، DBA، OFA و MPA قرار گرفتند. رنگ زمینه نمونه ها آلسین بلو با pH برابر با 5/2 بود.
    یافته ها
    سلول های گانگلیونی نمونه های 14روزه به لکتین های DBA وGSA1-B4 واکنش ضعیفی نشان دادند. هیچ گونه واکنشی در روزهای 15 و 16 با لکتین های مذکور مشاهده نشد. واکنش این سلول ها با لکتین MPA از روز 14 به طور ضعیف شروع، در روز 15 به شدت افزایش و در روز 16 کاهش یافت (واکنش متوسط). واکنش سلول های مذکور با لکتین OFA در روز 14 با شدت متوسط، در روز 15 شدید و در روز 16 ضعیف بود.
    نتیجه گیری
    تغییرات قندهای انتهایی گلیکوکانژوگیت های سطح سلول از نظر زمانی در تمایزات سلول های گانگلیونی طی تکامل چشم فرآیندی تنظیم شده است و گلیکوکانژوگیت های حاوی قندهای انتهایی فوکوز، آلفا- دی گالاکتوز، بتا- دی گالاکتوز و ان- استیل گالاکتوزآمین نقشی حیاتی در تکامل سلول های گانگلیونی شبکیه چشم ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: تکامل، شبکیه، سلول های گانگلیونی، لکتین هیستوشیمی
  • صغری پاسبان، سعید نیازمند*، محمد ناصر شافعی، محمد سوختانلو صفحات 109-113
    اهداف
    در مطالعات مختلف و همچنین در طب سنتی، خواص بسیار زیادی برای سیاه دانه، از جمله اثرات آنتی اکسیدانی و محافظت کننده مخاط معده گزارش شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره آبی- الکلی سیاه دانه بر ترشح اسید و موکوس معدی در شرایط مهار سیکلواکسیژناز بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای با استفاده از 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. موش های صحرایی به 5 گروه کنترل مثبت (آب مقطر)، رانیتیدین (50میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه های دریافت کننده عصاره سیاه دانه (100، 200 و 400میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. گروه ها به مدت 5 روز به صورت گاواژ تحت تیمار بودند و در روز ششم به منظور مهار سیکلواکسیژناز، ایندومتاسین گاواژ شد و 6 ساعت بعد میزان ترشح اسید و موکوس مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوتی در میزان ترشح اسید بین گروه های دریافت کننده رانیتیدین، عصاره و ایندومتاسین مشاهده نشد. ولی میزان ترشح موکوس در گروه های دریافت کننده عصاره با دوز 100 و 200میلی گرم بر کیلوگرم به طور معنی داری بیشتر از گروه دریافت کننده ایندومتاسین بود.
    نتیجه گیری
    عصاره تخم سیاه دانه با افزایش ترشح موکوس می تواند از مخاط معده در برابر آسیب های ناشی از مهار سیکلواکسیژناز محافظت کند، ولی قادر به کاهش ترشح اسید افزایش یافته توسط ایندومتاسین نیست.
    کلیدواژگان: مهار سیکلواکسیژناز، سیاه دانه، موش صحرایی
  • زهرا اسداللهی*، احمد علی معاضدی، احمد علی پاپهن، حسین نجف زاده ورزی صفحات 115-120
    اهداف
    گلوکز عمده ترین منبع انرژی برای مغز است که به راحتی از سد خونی مغز عبور کرده و به سلول های عصبی می رسد. با تزریق داخل وریدی گلوکز، مقدار آن در خون و به دنبال آن در بخش های مختلف مغز از جمله هیپوکامپ افزایش می یابد. نقش هیپوکامپ در یادگیری و حافظه سال ها پیش اثبات شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر تزریق داخل صفاقی گلوکز بر حافظه احترازی غیرفعال در موش های صحرایی نر بالغ با استفاده از دستگاه شاتل باکس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 21 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 3 گروه شامل گروه دریافت کننده گلوکز (به مقدار 500میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش صحرایی 10دقیقه قبل از آموزش)، گروه شاهد (حلال گلوکز) و گروه کنترل تقسیم شدند. حافظه، 48ساعت بعد از آموزش در دستگاه شاتل باکس مورد آزمون قرار گرفت. آنالیز داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه و سپس آزمون LSD انجام شد.
    یافته ها
    قبل از آموزش بین گروه های کنترل، دریافت کننده گلوکز و شاهد از نظر زمان تاخیر در ورود به تاریکی، تفاوت معنی داری وجود نداشت، در حالی که در زمان سپری شده در محفظه روشن و تاریک در مرحله یادآوری بین گروه دریافت کننده گلوکز و سایر گروه ها تفاوت معنی دار مشاهده شد. همچنین تفاوت غلظت گلوکز خون بین گروه دریافت کننده گلوکز و سایر گروه ها معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    تزریق داخل صفاقی گلوکز، حافظه احترازی غیرفعال را در موش های صحرایی نر بالغ در دستگاه شاتل باکس افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: گلوکز، حافظه احترازی، شاتل باکس، موش صحرایی
  • حجی محمد نوروزی، حمیدرضا زنده طلب* صفحات 121-126
    اهداف
    بیماری مالتیپل اسکلروزیس با ایجاد تغییر در تصویر ذهنی از جسم، عزت نفس مبتلایان را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر مداخلات آموزشی بر عزت نفس بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با گروه شاهد بود که روی بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس شهر مشهد در سال 92-1391 اجرا شد. افراد شرکت کننده 75 بیمار مراجعه کننده به انجمن مالتیپل اسکلروزیس مشهد بودند که با روش نمونه گیری مستمر انتخاب و در قالب دو گروه آزمون (37 نفر) و شاهد (38 نفر) جایگزین شدند. ابزارهای مورداستفاده شامل پرسش نامه مشخصات دموگرافیک و پرسش نامه عزت نفس روزنبرگ بود. مداخله آموزشی در سه جلسه 45دقیقه ای به گروه آزمون ارایه شد. سپس آزمودنی ها موارد آموخته شده را طی چهار هفته، به اجرا درآوردند. در پایان، افراد هر دو گروه مجددا پرسش نامه عزت نفس روزنبرگ را تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار SPSS 11.5 توسط آزمون های Tزوجی، Tمستقل و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    47 نفر از شرکت کنندگان زن بودند و میانگین سنی آنها 7/3±2/34 بود. بین گروه آزمون و شاهد در هیچ کدام از متغیرهای دموگرافیک، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p). بین نمرات عزت نفس دو گروه، قبل از اجرای مداخله تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در صورتی که بعد از اجرای مداخله، در نمرات گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد، افزایش معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مداخلات آموزشی بر عزت نفس بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس موثراند.
    کلیدواژگان: بیماری مالتیپل اسکلروزیس، عزت نفس، مداخله آموزشی
  • وحیده سادات عباس نیا*، نفیسه پذیره صفحات 127-132
    اهداف
    با توجه به استفاده روزافزون و گسترده از انواع وسایل الکتریکی و مغناطیسی و تاثیر احتمالی میدان های الکترومغناطیسی ناشی از آنها بر سلامت انسان، توجه بسیاری از پژوهشگران به بررسی اثرات مضر این میدان ها معطوف شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر میدان های الکترومغناطیسی یکنواخت با فرکانس 50هرتز بر سیتوکروم های P448 و P450و هورمون های جنسی در موش نر نژاد NMRI انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 12 سر موش سوری نر بالغ نژاد NMRI صورت گرفت. موش ها به صورت تصادفی در دو گروه 6تایی کنترل و آزمایش جای گرفتند. برای تولید میدان الکترومغناطیسی یکنواخت از سیستم پیچه های سلونوئیدی استفاده شد. گروه آزمایش، 28 روز پیوسته و در هر روز 4ساعت متوالی در معرض میدان مغناطیسی با فرکانس 50هرتز و با شدت 06/0میلی تسلا قرار گرفت و نتایج با گروه کنترل که در معرض میدان قرار نگرفته بود، مقایسه شد. پس از خونگیری، میزان هورمو ن های LH، FSH و تستسترون به روش گاماکانتر سنجش شد و سپس کبد به منظور مطالعه سیتوکروم های P448 و P450 خارج شد.
    یافته ها
    در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، سطح هورمون LH، افزایش و سطح تستسترون کاهش یافت که این تغییرات از نظر آماری معنی دار بود (05/0p<). سطح هورمون FSH در گروه آزمایش تغییر معنی داری نداشت (05/0p>). همچنین اثرات جهش زای میدان الکترومغناطیسی منجر به تغییر سیتوکروم های P448 و P450 شد.
    نتیجه گیری
    میدان های الکترومغناطیسی با فرکانس 50هرتز می توانند بر هورمون های جنسی و سیتوکروم های P448 و P450 در موش های نر نژاد NMRI تاثیر بگذارند.
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیسی، هورمون های جنسی، سیتوکروم P448، سیتوکروم P450، موش
|
  • Marzieh Fatemian, Fatemeh Alaee Karehroudi *, Mohsen Rouzrokh, Eznollah Azargashb, Fatemeh Abdollah Gorji Pages 69-74
    Aims
    Hypospadias is one of the common external genitalia disorders in children. The aim of this study was to compare the effect of closed and open urine discharge care on acute complications of hypospadias after repair operation.
    Materials and Methods
    This controlled clinical trial study was done on children admitted to the Mofid children's hospital. Sample selecting method was random. 108 selected children were divided into two experimental (open) and control (closed) groups. Acute post-operative complications (bleeding at the surgical site, fever, positive urine culture, urinary catheter removal by patient, the urinary tract fistula and urethral stricture) were compared in two groups.
    Findings
    Among all studied subjects in 60 children (55.5%) one or more acute post-operative complications were observed. There were significant differences between the frequency of urinary catheter removal by children in two studied groups (p<0.001). There was significant difference between received Acetaminophen (p=0.005), the number of urinary catheter washing (p=0.001), those with less than normal 24hour urine discharge the (p=0.196) and fixing time of the stent catheter in the urinary tract (p=0.001) between two groups.
    Conclusion
    There is no significant difference in acute complications in open and closed urine discharge care method. However, open urine discharge method reduces “the number of urinary catheter removal by child”.
    Keywords: Hypospadias, Managed Care Programs, Post, Operative Period, Child
  • Mojtaba Kianmehr, Ashraf Saber, Reza Ahmadi, Jalil Moshari, Mahdi Basiri Moghadam * Pages 75-79
    Aims
    Diarrhea is one of the major causes of morbidity and mortality in children in developing countries after respiratory infections. The aim of this study was to investigate the effect of simultaneous consumption of rice soup and Oral Rehydration Salt on weight gain and blood factors in 8-24 months old children with acute diarrhea.
    Materials and Methods
    This study is a controlled clinical trial which was done on 40 children 8 to 24 months old with acute diarrhea hospitalized in the pediatric ward in 22th Bahman hospital, Gonabad in 2013 who were selected using simple sampling method. Subjects were assigned into control and intervention groups using random allocation. The weight gain rate and blood factors including creatinine, urea, hemoglobin, hematocrit, bicarbonate and pH were studied and compared before and after intervention. Data was analyzed using SPSS 14.5 software using Chi-square, independent T and Mann-Whitney tests.
    Findings
    There was no significant difference between two groups in terms of blood factors such as creatinine, urea, hematocrit, pH and bicarbonate before and after intervention. Also the reduction in hemoglobin was not significant between two groups, but the reduction in urea and creatinine in intervention group was more than control group. The mean of weight gain in the first and second 24hours had significant difference between two groups and it was higher in intervention group rather than control group.
    Conclusion
    Rice soup consumption is caused more weight gain in treatment of children with acute diarrhea. The rice soup has no effect on blood factors except urea and creatinine in children with acute diarrhea as well.
    Keywords: Oryza sativa, Diarrhea, Blood, Weight Gain
  • Elham Iziy, Seyed Mehdi Beheshti Nasr *, Ahmad Majd Pages 81-86
    Aims
    Planting Spartium junceum L. has increased immensely in urban areas due to its aromatic petals. Since the petals and stamens in aromatic plants are of important herbal allergenic agents, the aim of this study was to investigate the allergenicity of petal and stamen at old ontogenical staged Spartium junceum L. in Guinea pig.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 21 male Hartley Guinea pigs were randomly divided into three groups including 7 animals. To the first group buffered phosphate saline, second group old petal extract and the third group petal and stamen extract were injected. The extracts were prepared with 16% concentration. The injections were continued within 4 weeks, once per week intraperitoneally and in the fifth week subcutaneous injection was performed. A week after the last injection blood sampling was done from the heart of animals and the number of Eosinophils, Immunoglobulin E and blood sugar levels were measured. To data analysis SPSS 16 software, ANOVA and dependent T tests were used.
    Findings
    In skin‌‌‌‌ test wheal diameter in both groups treated with Spartium junceum L. significantly increased compared to control group (p<0.001). Blood sugar in groups treated with petal and stamen showed significant increase in comparison with control group (p<0.05). In electrophoretic profiles 3 protein bands was observed in the range of 46 to 85kD in both treated groups which these bands were much more colorful in petal and stamen group.
    Conclusion
    Allergenicity of petal with stamen of Spartium junceum L. at old ontogenical stage is more than petal.
    Keywords: Allergens_Spartium_Immunoglobulin E Guinea Pigs
  • Ali Mohammadpour, Shahram Amini, Mohammadtaghi Shakeri, Sahere Mirzaie * Pages 87-92
    Aims
    Endotracheal suctioning in patients after coronary artery bypass grafting and under mechanical ventilation can be performed to remove endotracheal secretions with two open and closed methods. The aim of this study was to compare the effect of open and closed endotracheal suctioning on hemodynamic factors of patients after coronary artery bypass grafting under mechanical ventilation.
    Materials and Methods
    This study is a single-blind clinical trial which was done in the intensive care unit of open heart surgery of Imam Reza Hospital of Mashhad on 130 patients after coronary artery bypass grafting under mechanical ventilation who met the criteria of the study in 2013. Subjects were randomly divided into two open and closed suctioning groups with two-stage method after convenience sampling method. Mean arterial pressure and heart rate were compared at baseline, immediately after suctioning, and at one minute interval after suctioning for five minutes between the two groups. For data analysis, repeated measures ANOVA, independent T and paired T tests were used through SPSS 16 software.
    Findings
    Heart rate and mean arterial pressure did not change significantly between the two groups during and after open and closed suction system. No significant difference observed with regards to heart rhythm in both suction system groups as well.
    Conclusion
    Changes in mean arterial pressure, heart rate and heart rhythm in patients with coronary artery bypass grafting under open and closed suctioning are the same and one system could not be preferred over the other.
    Keywords: Suction, Mean Arterial Pressure, Heart Rate, Coronary Artery Bypass
  • Hossien Einolahzadeh *, Kaveh Samimi, Mostafa Soltansanjeri Pages 93-99
    Aims
    Temporal arteritis is one of the rare vascular diseases. The common diagnosis method of this disease is invasive biopsy of the temporal artery wall that despite of partial precision have several side effects. The aim of this study was to investigate the sensitivity, specificity, accuracy, positive predictive value and negative predictive value of duplex ultrasonography compared to invasive biopsy.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted in Rasool-e-Akram Hospital, from the March, 2012 to the end of March, 2013. 20 patients suspected to have temporal arteritis were introduced using convenient sampling method from Rasool-e-Akram Hospital ophthalmologic ward for duplex ultrasonographic examinations. Ultrasonography was performed on three sections of the superficial temporal arteries and the frontal and parietal branches in both longitudinal and transverse sections.
    Findings
    Observing halo sign (p=0.0001), temporal artery stenosis (p=0.001) and irregularities in the arterial wall (p=0.001) in duplex ultrasonography were significantly able to diagnosis the temporal arteritis. Agreement between the two methods was obtained as 0.7, based on the Kappa test (p=0.001). The sensitivity of duplex ultrasonography based on symptoms compared to the biopsy was 100%, specificity was 76.9%, the positive predictive value was 70%, negative predictive value was 100% and the accuracy was 85%.
    Conclusion
    Duplex ultrasonography seems to be a good alternative for invasive biopsies to diagnose temporal arteritis.
    Keywords: Giant Cell Arteritis, Ultrasonography, Doppler, Duplex, Biopsy, Temporal Arteries
  • Vahid Ebrahimi, Elham Vojoudi, Alireza Fazel, Alireza Ebrahimzadeh Bideskan * Pages 101-107
    Aims
    Development of organs during embryonic period is the result of complex events and changes such as cellular reactions and molecular differentiations of every dependent structure that determine the ultimate fate of an embryonic undifferentiated cell. The aim of this study was to investigate the distribution of glycoconjugates terminal sugars and their changes on ganglionic cells surface of rat’s retina using histochemichal lectin technique during eye morphogenesis.
    Materials and Methods
    Wistar rats were used. Zero day of pregnancy was determined. Pregnant rats were anesthetized on 14th, 15th and 16th days of gestation and the fetuses were removed and fixed in formalin solution which after tissue passage and 5μ sections preparation exposed to GSA1-B4, DBA, OFA and MPA lectins. Samples color background was Alcian blue with pH equal 2.5.
    Findings
    14-day samples ganglionic cells showed a poor reaction to the DBA and GSA1-B4 lectins. No reaction was observed on 15th and 16th days with the mentioned lectins. Response of these cells to MPA lectin began from 14th day weakly, increased on 15th day sharply and decreased on 16th day (average response). Reaction of the mentioned cells was moderate with OFA lectin on 14th day, was intense on 15th day and was weak 16th day.
    Conclusion
    Changes in glycoconjugates terminal sugars of cell surface in terms of time is a set process in ganglion cells regulations during eye development and glycoconjugates containing fucose, α-D-Gal, β-D-Gal and N-acetylgalactoseamin terminal sugars play a crucial role in eye retina ganglionic cells development.
    Keywords: Growth, Development, Retina, Ganglia, Lectins Histocytochemistry
  • Soghra Paseban, Saeed Niazmand *, Mohammad Naser Shafei, Mohammad Soukhtanloo Pages 109-113
    Aims
    In various studies and also in traditional medicine, many properties for Nigella sativa, such as antioxidant effects and gastric mucosa protection have been reported. The aim of this study was to investigate the effect of hydro-alcoholic extract of Nigella sativa on acid and mucus secretion in cyclooxygenase inhibition conditions.
    Materials and Methods
    This interventional study was done using 40 Wistar rats. The rats were divided into 5 groups; positive control (distilled water), Ranitidine (50mg/kg) and three groups receiving Nigella sativa extract (100, 200 and 400mg/kg). The groups were treated by gavage for 5 days and on 6th day Indomethacin was gavaged to cyclooxygenase inhibition and 6 hours later acid and mucus secretion were examined.
    Findings
    No differences were observed in acid secretion between treated groups with Ranitidine, the extract and Indomethacin. But mucus secretion in groups of 100 and 200mg/kg doses of the extract was higher than the group receiving Indomethacin significantly.
    Conclusion
    Nigella seed extract can protect the gastric mucosa against damages caused by cyclooxygenase inhibition, but is not able to reduce the acid secretion elevated by Indomethacin.
    Keywords: Cyclooxygenase Inhibitors, Nigella sativa, Rats
  • Zahra Asadollahi *, Ahmad Ali Moazedi, Ahmad Ali Papahn, Hossein Najafzadeh Varzi Pages 115-120
    Aims
    Glucose is the major energy source for brain which passes across blood brain barrier easily and reach to neuronal cells. Following the intravenous injection of glucose, it’s concentration increases in blood followed by its increase in different parts of the brain such as Hippocampus. Hippocampus function in learning and memory has been confirmed from many years ago. This study aimed to investigate the effect of intravenous injection of glucose on passive avoidance learning in adult male rats using shuttle box apparatus.
    Materials and Methods
    In this study, 21 adult male rats were divided into 3 groups including glucose receiving group (500mg/kg rat 10min pretraining), saline (glucose vehicle) and control group. Memory was examined 48 hours after training in shuttle box apparatus. Data was analyzed by SPSS 16 software using One-way ANOVA and then LSD test.
    Findings
    There was no significant difference between control, receiving saline and glucose groups before training in terms of the latency to enter the dark compartment, whereas the significant difference was observed between the group receiving glucose and other groups in time spent in the light and dark compartments in the retrieval stage. Also the blood glucose concentration difference between the group receiving of glucose and other groups was significant.
    Conclusion
    Intraperitoneal injection of glucose increases the passive avoidance memory of adult male rats in shuttle box apparatus.
    Keywords: Glucose, Memory Disorders, Rats Hippocampus
  • Hejimohammad Norouzi, Hamidreza Zendehtalab * Pages 121-126
    Aims
    Multiple sclerosis affects the patient's self-esteem by changing body imaging. This study aimed to investigate the effect of educational interventions on patients’ self-esteem with multiple sclerosis.
    Materials and Methods
    The present study was a quasi-experimental study with control group which was done on patients with multiple sclerosis of Mashhad in 2012-13. Participants were 75 patients referred to the Mashhad Multiple Sclerosis Society who were selected using continuous sampling and were assigned into two experimental (37 cases) and control (38 cases) groups. The tools including demographic and Rosenberg self-esteem questionnaires were used. Educational intervention was presented in three (each 45min) sessions to the experimental group. Then the participants were carried out learned items during four weeks. At the end, both groups were completed the Rosenberg self-esteem questionnaire again. Data was analyzed by SPSS 11.5 software using paired T, T-independent and Chi-square tests.
    Findings
    47 participants were female and their mean age was 34.2±3.7. No significant differences was observed between the experimental and control groups in any of demographic variables (p>0.05). A significant difference was observed between self-esteem and demographic variables (p<0.05). No significant difference was observed between the scores of self-esteem before intervention. Whereas, a significant increase was observed in the scores of experimental group compared with control group after intervention.
    Conclusion
    Educational interventions are effective on patient's self-esteem with multiple sclerosis.
    Keywords: Multiple Sclerosis (MS), Self Concept, Intervention Studies, Education
  • Vahideh Sadat Abbasnia *, Nafiseh Pazireh Pages 127-132
    Aims
    Due to the increasing and widespread usage of the variety of electric and magnetic devices and possible effect of electromagnetic fields caused by them on human health many researchers have focused to investigate the harmful effects of these fields. This study aimed to investigate the effects of 50Hz uniform electromagnetic fields on P450 and P448 cytochromes and gonadal steroid hormones in male NMRI mice.
    Materials and Methods
    The study was done on 12 adult male NMRI mice. The mice were randomly divided into two control and experimental groups including 6 animals. To produce the uniform electromagnetic field solenoid cramps systems were used. The experimental group was exposed to 50Hz magnetic field with an intensity of 0.06mT for 28 continuous days and consecutive 4hour for each day and the results were compared with control group that was not exposed to the field. After blood sampling, LH, FSH and testosterone levels were measured by Gamma counter then liver was removed to study the P448 and P450 cytochromes.
    Findings
    LH level increased in experimental group than control group and testosterone level decreased that these changes were significant statistically (p<0.05). FSH level had not significant change in the experimental group (p>0.05). Also mutagenic effects of electromagnetic fields were led to P448 and P450 cytochromes change.
    Conclusion
    The 50Hz electromagnetic fields can affect gonadal steroid hormones and P448 and P450 cytochromes in male NMRI mice.
    Keywords: Electromagnetic Fields, Gonadal Steroid Hormones, Cytochromes, Mice