فهرست مطالب

Evidence Based Care - Volume:4 Issue: 4, 2014

Evidence Based Care
Volume:4 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/10/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین زراعتی، حمیدرضا بهنام وشانی *، اکرم رضاییان، مجید ابریشمی، طیبه ریحانی، ناصر شعیبی، فهیمه نیک رفتار صفحات 7-16
    مقدمه

    معاینه چشم برای غربالگری رتینوپاتی نارسی به عنوان یکی از شیوه های دردناک، سبب تغییرات فیزیولوژیک در نوزادان نارس می گردد.تحریک چندحسی یک روش ضددرد غیردارویی می باشد؛ که بر معیارهای فیزیولوژیک نوزادان در طی رویه دردناک تاثیر دارد.

    هدف

    تعیین تاثیر تحریک چندحسی بر میزان اشباع اکسیژن حین معاینه چشم در نوزادان نارس.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو گروهی یک سوکور، 80 نوزاد نارس در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) مشهد در سال 1393 در دو گروه «تحریک چندحسی» و «کنترل» تخصیص یافتند. در گروه مداخله، برنامه تحریک چندحسی 15 دقیقه قبل از شروع معاینه اجرا می شد و گروه کنترل، مراقبت های معمول بخش را دریافت می کردند. میزان اشباع اکسیژن هر نوزاد در فواصل 30 ثانیه ای قبل، حین و بعد از معاینه چشم در چک لیست پژوهشگرساخته و همچنین مشخصات فیزیولوژیک نوزاد ثبت شد. تحلیل داده ها توسط آزمون های تی مستقل، من ویتنی، آنالیزواریانس با اندازه های تکراری با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 انجام شد.

    یافته ها

    میانگین سن جنینی در گروه مداخله 7/1±4/30 و گروه شاهد 8/1±6/30 هفته بود. بر اساس آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری، میزان اشباع اکسیژن خون شریانی در هر دو گروه طی مراحل ارزیابی تفاوت معنی داری داشته است (001/0(p<؛ که در مرحله حین معاینه چشم ها این میزان در گروه مداخله 5/3±6/92 و در گروه شاهد 0/2±1/90 بود. تغییرات اشباع اکسیژن در حین معاینه در دو گروه معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    برنامه تحریک چندحسی کاهش کمتری را در میزان اشباع اکسیژن سبب می شود. تحریک چندحسی به عنوان راهکاری به منظور کاهش تغییرات فیزیولوژیک نوزادان در حین معاینه چشم می تواند استفاده شود.

    کلیدواژگان: تحریک چندحسی، رتینوپاتی نارسی، میزان اشباع اکسیژن، نوزاد نارس
  • سید رضا مظلوم، محمود مرحمتی *، حجی محمد نوروزی، علیرضا قاسمی طوسی صفحات 17-24
    مقدمه

    موفقیت لوله گذاری معده، «جایگذاری درست سوند بینی معده ای با کمترین دفعات تلاش» تعریف می شود؛ که از مسایل مهم در لوله گذاری بینی معده ای است. با توجه به این که در مورد استفاده از سوندهای سرد شده برای لوله گذاری معده اختلاف نظر وجود دارد؛ نیاز به تحقیق در این زمینه ضروری به نظر می رسد.

    هدف

    مقایسه استفاده از سوند بینی معده ای سرد شده و معمولی در موفقیت لوله گذاری معده.

    روش

    در این مطالعه تجربی دوگروهی 65 بیماران مراجعه کننده به اورژانس مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) مشهد در سال 1392 با تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. لوله گذاری معده در گروه مداخله با سوندهای نگهداری شده در یخچال با دمای °C8-2 و در گروه کنترل با سوندهای نگهداری شده در اتاق با دمای °C28-22 طبق روش استاندارد انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون مجذورکای و تی مستقل توسط نرم افزار SPSS نسخه 5/11 تحلیل گردید.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان 8/9±5/28 سال و 6/65 درصد گروه کنترل مرد و 5/51 درصد از گروه مداخله زن بودند. 4/84 درصد از شرکت کنندگان در گروه کنترل و 100 درصد در گروه مداخله فقط با یک بار تلاش، سوند در معده جایگذاری شده است (01/0p<)؛ ولی فراوانی جایگذاری درست سوند معده بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (30/0p=).

    نتیجه گیری

    سردکردن سوندها دفعات تلاش برای لوله گذاری بینی معده ای را کم می کند. بنابراین، روشی موثر برای افزایش موفقیت لوله گذاری بینی معده ای می باشد و پیشنهاد می شود به منظور کاهش عوارض، افزایش راحتی مددجو و صرفه جویی وقت پرستار، سوندهای معده قبل از انجام تکنیک سرد شوند.

    کلیدواژگان: سوند بینی معده ای، تعداد تلاش ها، موفقیت لوله گذاری بینی معده ای
  • حمید چمنزاری، محمود چوبدار*، فرزانه شریفی پور، حسن غلامی، فاطمه دانشوری صفحات 26-34
    مقدمه

    روش های رایج برای توقف خونریزی به علت اعمال فشار طولانی در بیماران با زمان هموستاز طولانی می تواند منجر به تشکیل لخته و ترومبوز دسترس عروقی گردد. عوامل هموستاتیک موضعی نقش موثری در کاهش زمان هموستاز و در نتیجه پیشگیری از این عوارض دارد.

    هدف

    مقایسه اثر پودر سلوکس و پانسمان فشاری معمول بر زمان هموستاز محل دسترس عروقی بیماران همودیالیز.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی یک گروهی با طرح قبل و بعدی که در سال های 92-93 انجام شد؛ 30 بیمار دیالیزی در بیمارستان های امام رضا(ع) و منتصریه مشهد و شهیدمدرس کاشمر که از طریق فیستول شریانی- وریدی تحت درمان همودیالیز قرار داشتند به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. محل پانکچرهای فیستول شریانی- وریدی بیماران در سه هفته منقطع با استفاده از پانسمان پودر سلوکس درمان شد. زمان هموستاز محل هر یک از پانکچرها در هر جلسه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های اندازه های تکراری، فریدمن و تصحیح بون فرونی با نرم افزار SPSS نسخه 5/11 تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران تحت مطالعه 3/14±2/54 سال و 16 نفر (3/53 درصد) مذکر بودند. زمان هموستاز محل دسترس عروقی بیماران 9/1±8/9 دقیقه بود. تفاوت معنی داری در زمان هموستاز بین روش استفاده از یک گرم پودر سلوکس در مقایسه با روش پانسمان معمول وجود داشت (001/0p<). تفاوت معنی داری نیز در زمان هموستاز بین روش استفاده از نیم گرم پودر سلوکی در مقایسه با روش پانسمان معمول وجود داشت (001/0p<).

    نتیجه گیری

    استفاده از پودر سلوکس باعث کاهش زمان هموستاز محل دسترس عروقی بیماران همودیالیز می گردد. بنابراین استفاده از آن برای بیمارانی که هموستاز محل دسترس عروقی آن ها با تاخیر صورت می گیرد توصیه می شود

    کلیدواژگان: همودیالیز، سلوکس، پانسمان، هموستاز، دسترس عروقی
  • سید رضا مظلوم، میثم حسینی امیری*، سید حسن طاووسی، زهرا سادات منظری، حمید میرحسینی صفحات 35-46
    مقدمه

    درد از فرآیندهای اضطراب آور و ناخوشایند پس از پانسمان سوختگی روزانه است؛ به طوری که اگر به روش مناسبی تسکین داده نشود، اثرات مضری فراتر از ناراحتی برای بیمار ایجاد می کند. شواهدی وجود دارد که تحریک کاتدی قشر حسی پیکری می تواند در تسکین درد حاد موثر باشد..

    هدف

    تعیین تاثیر تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم بر شدت درد پانسمان سوختگی

    روش

    به منظور انجام این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوگروهی، 60 بیمار واجد شرایط بستری در بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و به شیوه طبقه بندی به طور تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) و شاهد (30 نفر) تقسیم شدند. بیماران گروه مداخله تحت 20 دقیقه تحریک کاتدی قشر حسی پیکری با شدت جریان یک میلی آمپر قرار گرفتند؛ اما در گروه شاهد، دستگاهtDCS پس از 30 ثانیه تحریک، خاموش گردید. مقیاس استاندارد دیداری سنجش درد (Visual Analog Scale) در زمان های بلافاصله قبل از مداخله، قبل از پانسمان و پس از پانسمان اجرا شد.

    یافته ها

    در گروه مداخله 7/76 درصد (23 نفر) مرد و در گروه شاهد 7/46 درصد (14 نفر) از بیماران زن بودند. آزمون من ویتنی تفاوت معنی داری را در دو گروه مداخله (0/2±7/1) و شاهد (9/0±0/1) از نظر شدت درد قبل از مداخله نشان نداد (46/0P=). آزمون تی مستقل نشان داد شدت درد دو گروه مداخله (9/1±4/6) و شاهد (5/1±9/7) پس از انجام پانسمان سوختگی اختلاف معنی داری دارد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    استفاده از tDCS می تواند مداخله ای موثر به منظور کاهش درد پانسمان سوختگی باشد.

    کلیدواژگان: پانسمان، تحریک مغز، درد، سوختگی، نوروپلاستیسیتی
  • زهرا سادات منظری، عیسی محمدی*، عباس حیدری صفحات 47-58
    مقدمه

    ماهیت ناگهانی مواجهه با مرگ مغزی، درخواست اهدای عضو را پیچیده تر و درک آن را برای خانواده مشکل تر می نماید. شناخت تجربه این خانواده ها با روش استقراء از محیط، زمینه های لازم درک بهتر مشکلات آن ها و تبیین رویکردهایی برای کمک به این خانواده ها در این شرایط دشوار و پیچیده فراهم می آورد.

    هدف

    کشف دغدغه ها و چالش های ذهنی مواجهه با درخواست اهدای عضو در خانواده های بیماران مرگ مغزی.

    روش

    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوی اجرا شد. داده ها با انجام 24 مصاحبه بدون ساختار و عمیق و نیز 14 مصاحبه تکمیلی با 14 خانواده رضایت داده به اهدای عضو و نیز 12 خانواده رضایت نداده به اهدای عضو جمع آوری گردید. افراد با استفاده از اطلاعات ثبت شده در مرکز پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت هدفمند از تیرماه 1387 تا آبان 1390 وارد مطالعه شدند. تحلیل داده ها همزمان با جمع آوری آن ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد قراردادی انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها منجر به ظهور 680 کد و 12 طبقه و 3 تم گردید. تم های حاصله شامل بیم، تردید و امید بود؛ که درونمایه مرکزی مثلث برزخی تصمیم گیری از آن استخراج شد.

    نتیجه گیری

    مواجهه با مرگ مغزی و درخواست اهدای عضو فرایند پیچیده ای است؛ که پذیرش آن دشوار و تصمیم گیری درباره آن پرچالش می باشد. از این رو، به نظر می رسد حمایت خانواده و توجه به دغدغه های ذهنی آن ها هنگام درخواست اهدای عضو الزامی باشد.

    کلیدواژگان: چالش های ذهنی، خانواده بیمار مرگ مغزی، درخواست اهدای عضو، تحلیل کیفی
  • جواد ملک زاده، حسن فروزان فر، سید رضا مضلوم، فاطمه ناظمیان، علی بزی صفحات 59-68
    مقدمه
    با وجود اجرای تدابیر پرستاری برای ضدعفونی ناحیه دستیابی عروقی در همودیالیز، 23 تا 73 درصد از باکتریمی ها در این بیماران در این ناحیه اتفاق می افتد. مشارکت مددجویان در شستشوی این ناحیه ممکن است کمک کننده باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر شستشوی ناحیه دستیابی عروقی توسط بیمار با بتادین اسکراب و صابون بر فراوانی و زمان بروز التهاب و عفونت آن ناحیه.
    روش
    این کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 62 بیمار داوطلب دو مرکز همودیالیز شهر مشهد در دو گروه بتادین و صابون صورت گرفت. قبل از شروع دیالیز، شستشوی محل دستیابی عروقی در دو گروه بتادین و صابون توسط خود بیمار انجام می شد. سنجش التهاب در یک دوره یک ماهه با مقیاس التهاب انجمن تزریقات وریدی و پایش عفونت با کشت ترشحات ناحیه دستیابی عروقی انجام شد. داده ها با استفاده از مقیاس سنجش التهاب انجمن تزریقات وریدی جمع آوری گردید. یافته ها با استفاده از آزمون های مجذورکای، تی مستقل و تحلیل بقاء به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 5/11 تحلیل شد.
    یافته ها
    دو گروه قبل از مداخله از نظر متغیرهای سن، جنس، قندخون، نوع دستیابی عروقی و وضعیت تاهل همگن بودند. در دوره یک ماهه، بروز التهاب در گروه صابون 7/96 درصد و در گروه بتادین 1/53 درصد بود (001/0p<). زمان بروز التهاب در گروه بتادین (3/2±8/4 جلسه) طولانی تر از گروه صابون (2/3±5/4 جلسه) بود؛ اما این تفاوت معنی دار نبود (06/0p=).
    نتیجه گیری
    مشارکت مددجویان در شستشوی ناحیه دستیابی عروقی به ویژه با محلول بتادین علاوه بر ضدعفونی معمول پرستاران، می تواند از بروز التهاب بکاهد. مطالعه بیشتر در خصوص تاثیر شستشو در به تاخیر انداختن زمان بروز التهاب مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: بتادین، بروز التهاب، دستیابی عروقی، همودیالیز، صابون، عفونت
  • زینب جوکار، فرحناز محمدی*، حمیدرضا خانکه، زینب ربیعی، سعید فلاح تفتی صفحات 69-76
    مقدمه

    توانبخشی ریوی بخش مهم درمان بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه با هدف رسیدن به استقلال و حفظ حداکثر عملکرد فرد می باشد؛ زیرا این بیماری سبب بروز عوارضی همچون خستگی و به دنبال آن، کاهش فعالیت روزمره زندگی می شود.

    هدف

    تعیین تاثیر توانبخشی ریوی مبتنی بر منزل بر فعالیت روزمره زندگی مبتلایان به بیماری انسدادی مزمن ریه.

    روش

    این مطالعه تجربی از نوع پیش آزمون-پس آزمون دوگروهی روی 36 بیمار مبتلا به COPD بستری در بخش های داخلی بیمارستان دکترمسیح دانشوری تهران سال 1389 به روش بلوک بندی تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد انجام شد. برای هر یک از شرکت کنندگان گروه مداخله، 3 جلسه آموزشی یک ساعته به صورت فردی و چهره به چهره با محتوای آموزش نظری و عملی (آموزش تمرینات ورزشی شامل پیاده روی، تنفس لب غنچه ای و تمرین آن) انجام گرفت و به مدت 7 هفته پس از ترخیص در منزل ادامه داشت. ابزار پژوهش شاخص استاندارد بارتل (Barthel Index) بود. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 5/11 با استفاده از آزمون های تی مستقل و زوجی، مجذورکای و آنالیز کوواریانس صورت گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان 5/11±5/63 سال و 3/58 درصد مرد بودند. میانگین نمره فعالیت روزمره زندگی قبل از مداخله 5/7±2/87 و گروه شاهد 1/16±5/80 بود (12/0p=). پس از مداخله، میانگین نمره فعالیت روزمره زندگی در گروه مداخله 5/4±5/95 و گروه شاهد 6/11± 8/80 بود (001/0p<).

    نتیجه گیری

    اجرای برنامه توانبخشی ریوی مبتنی بر منزل می تواند گامی موثر به منظور ارتقای فعالیت روزمره زندگی و به حداکثر رساندن استقلال بیماران مبتلا به COPDباشد و برای کاهش عوارض در این بیماران استفاده شود.

    کلیدواژگان: بیماری انسدادی مزمن ریه، توانبخشی، فعالیت روزمره زندگی
  • علی بزی، حمیدرضا چمن زاری، مریم باقری، سید رضا مظلوم، حسن فروزان فر صفحات 77-86
    مقدمه
    التهاب در محل دستیابی عروقی بیماران همودیالیز باعث عفونت می گردد و دومین علت مرگ این بیماران است؛ اما پروتکل خاصی برای ضدعفونی قبل از دستیابی عروقی بیماران همودیالیز موجود نمی باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر ترکیب الکل و بتادین بر شدت التهاب محل دستیابی عروقی بیماران همودیالیز.
    روش
    تعداد 69 بیمار تحت همودیالیز در این کارآزمایی بالینی تصادفی در تیر 1393 در بیمارستان های منتصریه و امام رضا(ع) در شهر مشهد در مدت یک ماه به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه ضدعفونی با ترکیب الکل و بتادین و شاهد قرار گرفتند. در گروه مداخله، محل دستیابی عروقی با محلول بتادین به نسبت 2 و الکل با نسبت 1 توسط پژوهشگر قبل از شروع همودیالیز ضدعفونی گردید. در گروه شاهد از روش رایج بخش که استفاده از بتادین است، برای ضدعفونی محل دستیابی عروقی بیماران استفاده شد. محل دستیابی عروقی بیماران مذکور طی 12 جلسه با استفاده از معیار التهاب انجمن پرستاری ایران ارزیابی شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمون های من ویتنی و مجذورکای تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سن در گروه مداخله 6/16±8/46 و شاهد 6/1±4/54 سال بود. میانگین کل شدت التهاب در گروه مداخله (2/0±2/0) از شاهد (4/0±1/1) کمتر بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    ترکیب الکل و بتادین به عنوان یک ضدعفونی کننده موثر در کاهش التهاب و در نتیجه عفونت محل دستیابی عروقی بیماران همودیالیز می باشد و پرستاران می توانند از این محلول در محل دستیابی عروقی آن ها استفاده کنند.
    کلیدواژگان: التهاب، دستیابی عروقی، همودیالیز، ضدعفونی کننده
|
  • Hossein Zeraati, Hamidreza Behnam Vashani, Akram Rezaeian, Majid Abrishami, Tayabeh Reihani, Naser Shoeibi, Fahimeh Nikraftar Pages 7-16
    Background

    Eye examination for screening of Retinopathy of Prematurity (ROP)، as a painful procedure، causes physiological changes in premature infants. Multisensory stimulation is a non-pharmacological analgesic method which affects physiological measures during painful procedures.

    Aim

    To determine the effect of multisensory stimulation on oxygen saturation in premature infants during eye examinations

    Methods

    In this single-blind randomized clinical trial، 80 premature infants in Khatamolanbya hospital of Mashhad in 2014 were randomly divided into two groups of “control” and “multisensory stimulation”. In the intervention group، multisensory stimulation was administered 15 minutes before the start of the examination and the control group received standard care. Arterial oxygen saturation of each infant was recorded at 30-second intervals before، during، and after eye examination in a researcher-built checklist and a physiological characteristics form. Data were analyzed by independent t-test، Mann-Whitney، and repeated measures ANOVA using SPSS version 11. 5.

    Results

    The mean gestational age of multisensory stimulation group was 30. 4±7. 1 and the control group was 30. 6 ± 8. 1 weeks. Based on the analysis of variance with repeated measures، arterial blood oxygen saturation was significantly different in both groups during the evaluation (p<0. 001); which was 92. 6±3. 5 in the intervention group and 90. 1±2. 0 in the control group during eyes examinations. Changes in oxygen saturation during the examination was significant in the two groups (p<0. 001).

    Conclusion

    Multisensory stimulation program causes smaller reduction in oxygen saturation. Multisensory stimulation can be used as a way to reduce physiological changes during eye examination.

    Keywords: Multisensory Stimulation, Prematurity, Retinopathy of Prematurity, Saturation
  • Seyedreza Mazlom, Mahmood Marhamati, Hajimohamad Norozi, Alireza Ghasemi Toosi Pages 17-24
    Background

    Successful nasogastric intubation is defined as “correct placement of the tube with minimum number of attempts” which is an important issue in nasogastric intubation. Due to controversies in the use of cold tubes in nasogastric tube insertion، need for research in this area seems necessary.

    Aim

    To compare the effect of using cold versus regular-temperature nasogastric tubes on successful nasogastric tube insertion.

    Methods

    In this two-group trial، 65 patients who were admitted to toxicology emergency department of Imam Reza hospital، Mashhad، were divided into two groups of control and intervention by random allocation. In the intervention group، nasogastric intubation was carried out with tubes that had been stored in a refrigerator at 2-8 °C، while in the control group room-temperature tubes at 22-28 °C were applied based on the standard procedure. Data were analyzed using chi-square and t-student tests in SPSS version 11. 5.

    Results

    The mean age of the participants was 28. 5±9. 8، with 65. 6% men in control group and 51. 5% women in the intervention group. Among the participants، in 84. 4% of the control group and 100% of the intervention group subjects، nasogastric tube was inserted with only one attempt (p<0. 01); however، the frequency of correct intubation was not statistically significant between the two groups (P = 0. 30).

    Conclusion

    Refrigerating the tubes reduces the number of attempts in nasogastric intubation. Therefore، it is an effective way to enhance the success of nasogastric intubation and it is suggested that in order to decrease complications، increase patients’ comfort، and save nurses time، nasogastric tubes refrigerated before the procedure.

    Keywords: Nasogastric tube, number of attempts, the success of nasogastric intubation
  • Hamid Chamanzari, Mahmood Choubdar, Farzaneh Sharifipour, Hasan Gholami, Fatemeh Daneshvari Pages 26-34
    Aim

    the aim of this study was to compare Celox powder and conventional bandage on time to hemostasis in the vascular access site in hemodialysis patients.

    Methods

    This one-group، before-after، clinical-trial was conducted on 30 dialysis patients who had been selected by purposive sampling and underwent hemodialysis through arteriovenous fistula in Imam Reza and Montaserieh hospitals of Mashhad and Modarres hospital of Kashmar in 2013- 2014. The arteriovenous fistula puncture sites were treated with Celox powder dressing in three intermittent weeks. Time to hemostasis in each puncture site was calculated. Data were analyzed by repeated measures، Bonferroni correction، Friedman tests using SPSS version 11. 5.

    Results

    The mean age of patients was 54. 2 ±14. 3، and most of them (53. 3 percent) were male. Time to hemostasis in the vascular access sites of patients was 9. 8±1. 9 minutes. There was a significant difference in the hemostasis time between using 1 gram Celox powder and conventional dressing، (p<0/001). There was also a significant difference in time to hemostasis between utilizing 0. 5 gram Celox powder and conventional dressing (p<0/001).

    Conclusion

    Using Celox powder reduces time to hemostasis in vascular access site in hemodialysis patient. Therefore، its use in patients with delayed vascular access site hemostasis is recommended.

    Keywords: hemodialysis, Celox, Dressing, hemostasis, Vascular access
  • Seyed Reza Mazlom, Meysam Hosseini Amiri, Seyed Hassan Tavoosi, Zahra Sadat Manzari, Hamid Mirhosseini Pages 35-46
    Background

    Pain is of stressful and unpleasant procedures after daily dressing of burn wound، so that if the burn pain is not alleviated properly، it can cause harmful effects other than discomfort. There is evidence that cathodal stimulation of somatosensory cortex can be effective in relieving acute pain.

    Aim

    The main purpose of this study was to determine the effect of Direct Transcranial Current Stimulation on the intensity of burn dressing pain.

    Methods

    To conduct this randomized two-group clinical trial، 60 eligible patients who had been hospitalized in burn department of Imam Reza (AS) hospital of Mashhad were enrolled through the convenience sampling and randomly divided into the control (n=30) and intervention (n=30) groups by stratification method. Patients in the intervention group received cathodal stimulation of somatosensory cortex for 20 minutes with one mA current intensity before dressing; while thetDCS device was turned off after 30 seconds of stimulation in the control group. The standard visual analog scale of pain was performed immediately before intervention، as well as before and after wound dressing.

    Results

    In the intervention group، 76. 7% (n=23) of cases were male while in control group 46. 7% (n=14) of patients were female. Mann-Whitney test showed no significant difference between the intervention (1. 7±2. 0) and control (1. 0±0. 9) groups in terms of pain intensity before intervention (P=0. 46). Independent t-test showed that pain intensity in the intervention group (6. 4±1. 9) versus control (7. 9±1. 5) was significantly different after burn dressing (P<0. 001).

    Conclusion

    Applying tDCS can be an effective intervention for decreasing pain associated with burn dressing.

    Keywords: Burn, Brain stimulation, Dressing, Neuroplasticity, Pain
  • Zahra Sadat Manzari, Eesa Mohammadi, Abbas Heidary Pages 47-58
    Background

    The sudden nature of confrontation with brain death complicates organ donation request and makes the understanding difficult for the family. Understanding the experience of these families with inductive approach provides a better understanding of their problems and explains the approaches to help families in this difficult and complex situation.

    Aim

    To discover mental concerns and challenges in brain-dead patients’ families while confronted with organ donation request

    Methods

    This qualitative study was conducted with content analysis approach. Data were collected using 24 unstructured، in-depth interviews and 14 supplementary interviews with 14 brain-death patient''s families consented to organ donation، as well as 12 families who refused organ donation. Individuals were enrolled in the study using the information obtained from center of organ transplantation of Mashhad University of Medical Science from July 2009 to October 2011. Data analysis was carried out simultaneously as they were collected using content analysis with the conventional approach.

    Results

    Analysis of the data resulted in 680 codes، 12 categories، and 3 themes. The themes included doubt، fear، and hope، which the “Triangle of decision making purgatorial” was extracted as central theme.

    Conclusion

    Facing brain death and organ donation request is a complicated process that its acceptance is difficult and decision-making is full of challenges. Therefore، it seems that it is essential to support the family and pay attention to their mental challenges when requesting for organ donation.

    Keywords: mental challenges, brain, dead patient's family, organ donation request, qualitative analysis
  • Javad Malekzadeh, Hasan Forouzanfar, Seyd Reza Mazluom, Fatemeh Nazemian, Ali Bazzi Pages 59-68
    Background
    Despite the implementation of nursing measures in disinfecting the ​​vascular access site for hemodialysis، this area is responsible for 23 to 73 percent of bacteremias occurring in these patients. Participation of the patients in washing this area may be helpful.
    Aim
    this study was conducted to determine and compare the effect of washing vascular access site for hemodialysis with betadine scrub and soap by patient on the frequency and time of appearance of the inflammation and infection.
    Methods
    The study was conducted on 62 volunteers in hemodialysis center of Mashhad city. Patients were randomly divided into two groups، betadine and soap. Before starting dialysis، the vascular access site was washed with either betadine by the betadine group or soap by the soap group. Assessments for inflammation in the vascular access site were performed using the inflammation-scale of «Association of intravenous injection» and the infections were monitored by culturing the secretions of the area over one month. Data were collected using a measure of inflammation by the “Association of intravenous injection”. Results were analyzed by chi-square and independent T tests، and survival was analyzed using SPSS version 11. 5.
    Results
    before the intervention، the two groups were similar regarding variables such as age، sex، blood sugar، vascular access، and marital status. The incidence of inflammation was 96. 7% in soap group and 53. 1% in betadine group during one month (p < 0. 001). The onset of inflammation in the betadine group (4. 8±2. 3 sessions) was longer than the soap group (4. 5±3. 2sessions)، but this was not significant (p= 0. 060).
    Conclusion
    Participation of the patients in washing the vascular access site especially with Betadine solution، in addition to the usual disinfection by nurses can reduce the incidence of inflammation. Further study into the delaying effect washing on the onset of inflammation is required.
    Keywords: Povidone, Iodine, Inflammation advent, Vascular Access devices, hemodialysis, Soaps, Infection
  • Zeinab Jokar, Farahnaz Mohammadi, Hamidreza Khankeh, Zeinab Rabiee, Saeid Falah Tafti Pages 69-76
    Background

    Pulmonary rehabilitation is an important part of treatment in patients with COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) with the goal of achieving and maintaining maximum functional independence since this disease causes symptoms including fatigue، and consequently decrease in daily living activity.

    Aim

    To determine the effect of home-based pulmonary rehabilitation on daily living activity among patients with COPD.

    Methods

    This quasi-experimental pretest-posttest study was conducted on 40 patients with COPD who had been admitted to Masih Daneshvari hospital of Tehran in 1389 and were selected with randomized blocking method in two intervention and control groups. For each participant in the intervention group، 3 one-hour، personal، face to face sessions with the content of theoretical teaching and practical training (training exercises including walking، lip bud breathing and practicing it) was carried out and was continued at home for 7 weeks after discharge. The research instrument was standard demographic Barthel Index. Data were analyzed by SPSS version 11. 5 using descriptive and inferential statistics (t-test، chi-square test، and ANOVA).

    Results

    The mean age of the participants was 63. 5±11. 5 and 58. 3%were male. Average score of daily living activities before the intervention was 87. 2± 7. 5 and 80. 5± 16. 1 in controls (p=0. 12). After the intervention، the intervention group had a mean score of daily living activities of 95. 5± 4. 5 and the control group had 80. 8±11 (P<0. 001).

    Conclusion

    The home-based pulmonary rehabilitation program can be an effective step to improve daily living activities in patients with COPD، maximize their independence، and reduce complications in these patients.

    Keywords: ADL, chronic obstructive pulmonary disease, rehabilitation
  • Ali Bazzi, Hamidreza Chamanzari, Maryam Bagheri, Seyedreza Mazloum, Hasan Forozan Far Pages 77-86
    Background
    Inflammation in the vascular access site results in infection، which is the second leading cause of death in hemodialysis patients. However، there is no specific protocol available for sterilization before vascular access in such patients.
    Aim
    to determine the effect of the combination of alcohol and Betadine on the severity of inflammation in the vascular access site in hemodialysis patients
    Methods
    In this Randomized Controlled Trial in July 2014، 68 patients undergoing hemodialysis and hospitalized in Imam Reza and Montasereye hospitals of Mashhad، were randomly assigned in two groups of control and combination of alcohol and Betadine group for one month. In the intervention group، vascular access site was disinfected with Betadine solution and alcohol in 2:1 ratio by the researcher before starting dialysis. The common method of the ward، which was povidone iodine alone، was used to disinfect the vascular access site in control group. The vascular access site of the patients was evaluated by the Iranian Nurses Association''s inflammatory criteria during 12 sessions. Data were analyzed by SPSS version 11. 5 using Mann-Whitney and chi-square tests.
    Results
    The mean of age in the intervention group was 46. 8±16. 6، and in control group was 54. 4±1. 6. Mean severity of inflammation in the intervention group (0. 2±0. 2) was lower than that in control group (1. 1±0. 4) (p<0/05).
    Conclusion
    The combination of alcohol and Betadine as a disinfectant is effective in reducing the inflammation and consequently the infection in the vascular access site in hemodialysis patients، and nurses can use this antiseptic for vascular access.
    Keywords: Vascular access, hemodialysis, Inflammation, Antiseptic