فهرست مطالب

ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها - سال دوم شماره 3 (پاییز 1393)

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال دوم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصلی
  • محمد جواد جعفری، اصغر صدیق زاده، ولی سرسنگی*، فرید زائری، فرخشاد یگانی صفحات 148-154
    سابقه و هدف
    کار در معادن اورانیوم طاقت فرساست. نگرش و فرهنگ، از دلایل ریشه ای در بروز رفتارهای ناایمن است که می تواند منجر به حادثه شود. جو ایمنی که به عنوان شکل ظاهری فرهنگ ایمنی در نظر گرفته می شود، نگرش افراد را نسبت به ایمنی بیان می کند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی جو ایمنی معادن اورانیوم ایران بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در دو معدن زیرزمینی و روباز اورانیوم در سال 91 روی 550 نفر از کارکنان که حداقل یکسال سابقه کار داشتند، انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات دموگرافیک و سنجش فاکتورهای جو ایمنی، از پرسشنامه 11 عاملی ارزیابی جو ایمنی استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها به نرم افزار SPSSv16 منتقل شد و با استفاده از آزمون های t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نمره کل جو ایمنی در معادن زیرزمینی و روباز به ترتیب 5/99 و 6/02 به دست آمد و عامل های آگاهی و شناخت مقررات ایمنی (6/75) و تعهد مدیریت (4/98) به ترتیب به عنوان قوی ترین و ضعیف ترین عامل شناخته شد. ارتباط معنی داری بین اطلاعات شخصی و فاکتورهای جو ایمنی یافت نشد (P>0.05) اما ارتباط معنی داری بین اکثر فاکتورهای جو ایمنی وجود داشت (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن نمره جو ایمنی، لازم است اقداماتی برای بهبود جو ایمنی در این معادن انجام گیرد تا در آینده حوادث بیشتر و شدیدتر اتفاق نیفتد.
    کلیدواژگان: معدن اورانیوم، جو ایمنی، پرسشنامه ارزیابی جو ایمنی
  • حسین ابراهیمی پور، مسعود خانی، سمیه صالح آبادی، اکبر بابایی حیدرآبادی، یاسمین مولوی طالقانی، نسیم میرزایی، مرجان وجدانی*، اصغر اشرفی حافظ، معصومه ایمان زاد صفحات 155-160
    سابقه و هدف
    تصادف، یکی از فراگیر ترین مشکلات در زمینه سلامت در جهان است. در کشورهای در حال توسعه، تروما اولین علت مرگ و میر جوانان است. این مطالعه با هدف بررسی دموگرافیک بیماران ترومایی ناشی از تصادفات جاده ای مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی مشهد انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی از فروردین 1391 تا اسفند 1391 در بیمارستان طالقانی مشهد انجام گرفته است. جامعه پژوهش شامل 4699 نفر از مصدومین ناشی از تصادفات جاده ای مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی هستند. ابزار گردآوری داده ها، فرم ثبت اطلاعات محقق ساخته، شامل عوامل دموگرافیک (سن، جنس، سابقه بستری، تاریخ پذیرش، بخش و وضعیت ترخیص بیمار) بوده و داده ها به روش تمام شماری گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS 18 تحلیل شد.
    یافته ها
    73.2% مصدومین مرد بودند و شایع ترین سن آسیب بین 20 تا 30 بود. بیشترین تصادفات (48.41%) در فصل تابستان و در شهریورماه رخ داد. از نظر خدمات مورد نیاز بیماران، به ترتیب 59.4% در درمانگاه اورژانس، 23.7% در بخش سوانح 1 و2، 7.2% در بخش جراحی اعصاب، 8.1% در بخش جراحی عمومی و مردان، 0.9% بیماران در بخش مراقبت های ویژه (ICU)، 0.6% در بخش ارتوپدی و 0.1% در بخش مغز و اعصاب بستری شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت بالای حوادث جاده ای به عنوان یک مشکل اجتماعی و قابل پیش بینی و کنترل، باید به مسئله ایمنی و استانداردسازی جاده ها توجه ژرف شود و برنامه ریزی و اقدامات اساسی در این زمینه صورت گیرد. همچنین توجه به جمعیت جوانان به عنوان مهم ترین گروه در معرض خطر و تدوین برنامه های آموزشی برای آنان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تصادف، بیمارستان، تروما
  • مقاله مروری
  • حمیدرضا گیلاسی، حمید سوری*، شهرام یزدانی، پریسا طاهری تنجانی صفحات 161-172
    سابقه و هدف
    سقوط و آسیب های ناشی از آن، از مشکلات شایع سلامت سالمندان است که باعث ناتوانی و نقص عملکرد طولانی، افزایش مرگ ومیر و تحمیل هزینه به فرد و جامعه می شود. با افزایش تعداد سالمندان در کشورهای مختلف، سقوط و صدمات ناشی از آن نیز افزایش یافته است. با توجه به اختلاف نظرهای متعدد در مورد اثربخشی انواع مداخلات در منابع مختلف، هدف این مقاله به روزرسانی شواهد مربوط به اثربخشی روش های پیشگیری از سقوط در سالمندان ساکن منزل است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مرور روایتی، مطالعات کارآزمایی و مروری انجام شده از سال 2000 تا پایان 2013، با واژه های کلیدیfalls، elderly وprevention یا مترادف آن ها با استفاده از ترکیب گرهای AND و OR از منابع الکترونیک موجود مانند PubMed و Cochran استخراج گردید. اعتبار مقالات با استفاده از چک لیست های consort و PRISMA بررسی شد و سپس اطلاعات مربوط به اثربخشی مداخلات از مطالعات معتبر استخراج شد.
    یافته ها
    مطالعات اثربخشی مداخلات پیشگیری از سقوط در دو گروه مداخلات تک عاملی و چند عاملی طبقه بندی می شوند. ورزش منظم گروهی و انفرادی، ارزیابی و تعدیل محیط منزل، مکمل درمانی کلسیم و ویتامین D، قطع داروهای روان گردان، جراحی کاتاراکت، استفاده از محافظ های مفصل ران یا محافظ های سایر نقاط بدن، گذاشتن پیس میکر قلبی و برنامه های پیشگیری چند عاملی که همزمان بر روی چندین عامل خطر تمرکز می کنند از رایج ترین مداخلات هستند.
    نتیجه گیری
    ورزش گروهی و انفرادی و ارزیابی و تعدیل عوامل خطر منزل در افراد با ریسک بالا، میزان و خطر سقوط را کاهش می دهد. جراحی کاتاراکت برای چشم اول، گذاشتن پیس میکر و مداخلات چند عاملی، میزان سقوط و ورزش Tai chi خطر سقوط را کاهش می دهد. مصرف ویتامین D در افراد با کمبود ویتامین، محافظ های مفصل هیپ در افراد پرخطر و اصلاح کفش ها در شرایط زمستانی بر کاهش سقوط اثر دارد. مداخلات آموزشی، قطع داروهای روان گردان، درمان مایعات و الکترولیت ها، اصلاح دید با عینک و مداخلات روانشناسی اثربخش نبوده است.
    کلیدواژگان: سقوط، سالمند، افتادن، زمین خوردن، مداخله پیشگیری
  • مقاله کیفی
  • علیرضا رزاقی*، علیرضا صالحی، خدیجه حیدری، فرزانه ذوالعلی صفحات 173-179
    سابقه و هدف
    عابران پیاده، جزء آسیب پذیرترین گروه ها در حوادث ترافیکی هستند. یکی از مباحث مهم در ایمنی عابران، استفاده از پل های هوایی عابر پیاده در سطح شهر است. هدف از این مطالعه، بررسی عوامل موثر در استفاده و یا عدم استفاده از پل های عابر به روش تحقیق کیفی است.
    روش بررسی
    در پژوهش کیفی حاضر، دو گروه از عابران شرکت داشتند؛ گروه اول عابرانی بودند که از پل عابر برای گذر از خیابان استفاده کرده بودند و گروه دوم عابرانی بودند که از پل عابر استفاده نکرده بودند. تعداد 32 نفر از عابران پیاده شهر کرمان، برای بیان تجربیات خود در استفاده یا عدم استفاده از پل عابر، در این مطالعه مشارکت داشتند. کلیه مصاحبه ها به روش نیمه ساختاریافته بوده که به روش تحلیل درونمایه تحلیل گردید.
    یافته ها
    در بین عابرانی که از پل عابر استفاده کرده بودند 3 موضوع اصلی؛ درک خطر، فشار اجتماعی و وجود حصار کنار خیابان به عنوان دلایل استفاده از پل بیان گردید. همچنین در بین عابرانی که از پل عابر استفاده نکرده بودند 2 موضوع اصلی؛ مشکلات مربوط به پل های عابر و عوامل موثر فردی به عنوان دلایل عدم استفاده از پل در این گروه از عابران مطرح شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه بر پایه تجربیات عابران پیاده در موانع و عوامل تسهیل کننده استفاده از پل، می توان بیان داشت که به کارگیری و اجرای برخی از برنامه ها از قبیل: ارائه برنامه های آموزشی، فرهنگ سازی و اشاعه رفتارهای ایمن ترافیکی در بین عابران پیاده، به کارگیری پل های مکانیزه به جای پل های معمولی و نصب حصار در کنار خیابان جهت ایجاد مانع برای جلوگیری از ورود عابران به خیابان در مناطق پرخطر، می تواند بر میزان استفاده عابران از پل های عابر تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: عابران پیاده، رفتار، پل عابر، مطالعه کیفی
  • مقاله اصلی
  • فرزانه رحیمی، محبوبه احمدی *، فیروزه روستا، حمید علوی مجد، محبوبه والیانی صفحات 180-188
    سابقه و هدف
    اضطراب دوران بارداری، پیامدهای نامطلوبی بر روی مادر و نوزاد دارد. استفاده از روش های کاهش اضطراب مادران باردار، نقش موثری در کاهش مشکلات روانی مادر و فرزند او دارد. تمرینات تن آرامی می تواند در حاملگی ها و زایمان های پرخطر موجب بهبود پیامدهای حاملگی شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش این تمرین ها بر میزان اضطراب زنان باردار گروه پرخطر صورت گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی تصادفی، بر روی 150زن باردار گروه پرخطر 32- 35هفته (75 نفر در گروه تن آرامی، 75 نفر در گروه کنترل) مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر شهرضا انجام شده است. ابزار مورد استفاده، شامل پرسش نامه اطلاعات فردی و بارداری، پرسش نامه اضطراب اشپیل برگر، چک لیست ثبت انجام تن آرامی بوده است. برای گروه تن آرامی علاوه بر مراقبت های معمول دوران بارداری،4 جلسه 90 دقیقه ای، کلاس آموزشی تمرینات تن آرامی فعال به روش جاکوبسن در طی 4هفته (هفته ای یک بار) برگزار شده است. گروه کنترل فقط مراقبت های معمول دوران بارداری را دریافت می کردند. نمره اضطراب قبل از مداخله، هم چنین در پایان مداخله در هر دو گروه سنجیده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی زوجی و تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    در این بررسی، میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله در دو گروه، اختلاف آماری معنی داری نداشت ولی میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله در دو گروه، اختلاف آماری معنی داری نشان داد. در گروه تن آرامی بعد از مداخله، میانگین نمره اضطراب کاهش یافت و در گروه کنترل اندکی افزایش مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، آموزش تمرینات تن آرامی موجب کاهش اضطراب زنان باردار گروه پرخطر می شود.
    کلیدواژگان: آموزش تن آرامی، زنان گروه پرخطر، اضطراب دوران بارداری
  • زینب سادات نظام الدینی*، پریسا حسینی کوکمری، الهام بهزادی، سیدمحمود لطیفی صفحات 189-195
    سابقه و هدف
    با افزایش روز افزون جمعیت و نیاز به خدمات و صنعتی شدن جوامع، نوبت کاری به طور مستمر افزایش خواهد یافت. با توجه به اثراتی که شیفت کاری بر سلامت و کیفیت خواب کارکنان دارد و می تواند در تولید و بهره وری نیز تاثیرگذار باشد، بررسی و توجه به این مشکلات، ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه نوبت کاری با سلامت روان و کیفیت خواب کارکنان بوده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مطالعه ای مقطعی است که بر کارکنان شرکت لوله سازی اهواز به انجام رسیده است. از این جامعه، تعداد 230 نفر از پرسنل به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل: پرسش نامه دموگرافیک، پرسش نامه سنجش کیفیت خواب پیترزبورگ و پرسش نامه 12سوالی سلامت عمومی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار 18 spss و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مقایسه بین دو گروه نوبت کار و گروه ثابت کار، حاکی از آن است که بین میانگین نمرات سلامت روان و کیفیت خواب دو گروه، ارتباط معنی داری وجود دارد و این اختلالات در پرسنل نوبت کار بیشتر است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات سوء نوبت کاری از یک سو و تعداد زیاد نیروی کار شاغل، حساسیت، مخاطره آمیز بودن عملیات و فرآیندهای صنعتی در کشور از سوی دیگر، انجام مطالعه ها و ارائه راهکارهای پیشنهادی مناسب برای تنظیم و تدوین نظام نوبت کاری بهینه برای حذف و یا کاهش اثرات نامطلوب ناشی از کار در نظام های نوبتی ضروری است.
    کلیدواژگان: نوبت کاری، اختلال خواب، سلامت عمومی، سنجش کیفیت خواب، کارخانه لوله سازی
  • محمد جواد جعفری، مهدی قراری، محتشم غفاری، لیلا امیدی*، غلامرضا اسدالله فردی، آرش اکبرزاده صفحات 196-203
    سابقه و هدف
    صنایع ساختمانی به دلیل نرخ بالای حوادث، جزء صنایع با خطر بالا به شمار می روند. یافته های مربوط به تحلیل حوادث در مدیریت خطر، ارتقاء ایمنی و برنامه های پیشگیرانه نقش عمده ای ایفا می کند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اپیدمیولوژی حوادث ناشی از کار در دو کارگاه یک شرکت ساختمان سازی در شهر تهران بر اساس فاکتورهای فردی، گروه های شغلی، عضو حادثه دیده و اعمال و شرایط ناایمن است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی، در کارگاه های یک شرکت ساختمان سازی در سال 1390 در شهر تهران صورت پذیرفت. حوادث ثبت شده در یک سال گذشته از کمیته ایمنی و بهداشت کارگاه دریافت و سپس اطلاعات مورد نیاز بر اساس طراحی مطالعه استخراج گردید. برای تحلیل داده ها و بررسی ارتباط میان فاکتورهای مرتبط با توزیع حوادث از آزمون های توصیفی، آزمون t مستقل و کای اسکوئر از نرم افزار SPSS 16استفاده گردید.
    یافته ها
    در طی سال 1390 جمعا تعداد 915 حادثه ثبت شده بود که از این میان 431 حادثه مربوط به کارگاه شماره 1 (47/1%) و 484 مورد، مربوط به کارگاه شماره 2 (52/9%) بود. برخورد با اشیا و گیر افتادن میان تجهیزات از دلایل اصلی ایجاد آسیب در کارگاه های این شرکت ساختمان سازی بود. بیشترین فراوانی حوادث مربوط به مشاغل قالب بندی و آرماتوربندی و کمترین فراوانی مرتبط با شغل جوش کاری بود. اعمال ناایمن بیش از شرایط ناایمن سبب رخداد حوادث شده اند و انگشتان دست، بیشترین فراوانی حادثه را از نظر عضو صدمه دیده داشته اند.
    نتیجه گیری
    هیچ یک از این دو کارگاه ساختمان سازی از نظر رعایت اصول ایمنی در وضعیت خوبی قرار نداشته و به دلیل فراوانی حوادث در طبقه بندی صنایع با خطر بالا قرار دارند.
    کلیدواژگان: حوادث، آنالیز، فراوانی، کارگاه، صنایع ساختمانی
  • فاطمه ملک پور، یوسف محمدیان*، علیرضا ملک پور صفحات 204-208
    سابقه و هدف
    در 10 سال گذشته تعداد فوتی ها در ایران بر اثر تصادفات رانندگی 235 هزار و 50 نفر گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین شخصیت و نگرش به ایمنی در رانندگی است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع همبستگی است. در این مطالعه 384 نفر از رانندگان تاکسی داخل شهر ارومیه به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شدند که 192 نفر به عنوان گروه مورد و 192 نفر به عنوان گروه شاهد بود. ابزار جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه سه بخشی: 1- مشخصات دموگرافیک 2- نگرش به ایمنی 3- ویژگی های شخصیتی تشکیل شده است.
    یافته ها
    بین ویژگی شخصیتی نگران با جریان ترافیک، در برابر اطاعت از قوانین از نظر آماری همبستگی معنی داری یافت شد (p=0.001). بین ویژگی شخصیتی احساسی با جریان ترافیک در برابر اطاعت از قوانین، رانندگی با سرعت و رانندگی هیجانی از لحاظ آماری همبستگی معنی داری یافت شد (p=0.001). بین ویژگی شخصیتی نوع دوستی با جریان ترافیک در برابر اطاعت از قوانین، رانندگی با سرعت و رانندگی هیجانی از لحاظ آماری همبستگی معنی داری یافت شد(0/05= P). بین ویژگی شخصیتی بی هنجاری با جریان ترافیک در برابر اطاعت از قوانین، رانندگی با سرعت و رانندگی هیجانی از لحاظ آماری همبستگی معنی داری یافت شد (05/0>= P).
    نتیجه گیری
    افرادی که از نظر شخصیتی نگران، بهنجار و احساسی هستند، نگرششان به ایمنی منفی است. افرادی که از نظر شخصیتی نوع دوست هستند، نگرششان به ایمنی مثبت است.
    کلیدواژگان: شخصیت، ایمنی، نگرش، رانندگان، ارومیه
  • علی محمد مختاری، سعید صمدی، سید اسماعیل حاتمی، حبیب جلیلیان، نرگس خانجانی* صفحات 209-214
    سابقه و هدف
    استفاده از کلاه ایمنی، میزان مرگ و میر و آسیب های وارده به سر در طی تصادفات را به شدت کاهش می دهد. در مورد میزان استفاده از کلاه ایمنی در ایران تاکنون مطالعه ای انجام نگردیده است؛ لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان استفاده از کلاه ایمنی و برخی عوامل مرتبط با آن بین موتورسواران شهر کرمان انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی و جمع آوری داده ها در دو مرحله یعنی زمستان 91 و تابستان 92 و در روزهای تعطیل و غیر تعطیل، صبح و عصر، خیابان های اصلی و فرعی و بزرگراه، توسط دو نفر (یک نفر مشاهده گر و دیگری تکمیل کننده چک لیست) انجام گردید. آنالیزهای توصیفی و تحلیلی (آزمون های کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک) در نرم افزار SPSS16 انجام شد.
    یافته ها
    از بین 2880 موتورسوار که مورد بررسی قرار گرفتند، تعداد 324 نفر (11/2%) از کلاه ایمنی استفاده می کردند. این میزان در روزهای تعطیل نسبت به روزهای غیر تعطیل به طور معنی داری کمتر بود (p<0.001). میزان استفاده به طور معنی داری در فصل زمستان بیشتر از تابستان بود (p<0.001). میزان استفاده از کلاه ایمنی در خیابان های اصلی، فرعی و بزرگراه اختلاف معنی داری نداشت (p=0.206).
    نتیجه گیری
    مقایسه این مطالعه با آمارهای کشورهای دیگر نشان دهنده ی پایین بودن میزان استفاده از کلاه ایمنی بین موتورسواران است که علاوه بر اعمال شدیدتر قانون نیازمند فرهنگ سازی و اتخاذ تدابیر لازم به منظور افزایش استفاده از کلاه ایمنی می باشد.
    کلیدواژگان: کلاه ایمنی، موتورسواران، کرمان
  • الهه عینی، حمید سوری*، مجتبی گنجعلی، تابان باغفلکی صفحات 215-225
    مقدمه
    برای تخصیص بهینه منابع عمومی و برای برقراری ارتباط بین هزینه و منافع، باید پیوسته و به شکلی نظام مند هزینه تصادفات را محاسبه کرد. هدف مطالعه حاضر، تعیین هزینه ناشی از سوانح ترافیکی در ایران با استفاده از تحلیل وایبول و با روش تمایل به پرداخت بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی درسال 1392، تعداد 846 نفر (به نسبت اعلام شده گزارش جهانی ایمنی راه سال 2013 سهم عابر پیاده 28 درصد، موتورسیکلت 23 درصد، سرنشینان 26 درصد، رانندگان 23 درصد) تصادفی انتخاب و موردبررسی قرار گرفتند. پرسش نامه طرح بر اساس استاندارد روش تمایل به پرداخت (ارزش گذاری مشروط، بیان ترجیح، ترجیح آشکار) با لحاظ خطر درک شده تهیه و روایی و پایایی ابزار تعیین شد. پرسش نامه طرح به همراه چهار سناریو برای (سرنشینان، عابران پیاده، رانندگان، موتورسیکلت سواران) جمع آوری شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد بررسی 9/9±33/4 سال و میانگین تمایل به پرداخت در کاربران راه 2،612،050 ریال بود. ارزش آماری زندگی برای یک مورد فوت 19/713/584/906 ریال برآورد شد. برای کل موارد فوت در سال 1392 بر اساس 20408 مورد مرگ 402،314،106،073،648 ریال بود. این میزان برای مصدومیت بر اساس حجم ترافیک سالانه در سال 1392 به میزان 113/518 برای هر مصدومیت 2،412،582،500 ریال و با توجه به تعداد موارد مصدومیت 318/802 نفر سال 1392 به میزان 769،136،126،165،000 ریال و در مجموع موارد فوت و جرح به میزان1،171،450،232،238،648 ریال بود. با توجه به درآمد ناخالص ملی سال 1392 بر اساس آمار بانک جهانی که 604/300/000/000 دلار است هزینه سوانح ترافیکی 6/46 در صد درآمد ناخالص ملی را شامل می شود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد هزینه سوانح ترافیکی در ایران سهم قابل توجهی از درآمد ناخالص ملی را شامل می شود. اگر سیاست گذاری ها و اختصاص منابع بر اساس شواهد علمی بنا شود می توان با کاهش میزان مرگ و مصدومیت مبلغ هنگفتی از سرمایه کشور را ذخیره کرد.
    کلیدواژگان: تمایل به پرداخت، سوانح ترافیکی، ارزش گذاری مشروط، بیان ترجیح، ترجیح آشکار
|
  • Jafari Mj, Sadighzadeh A., Sarsangi V.*, Zaeri F., Yegani F Pages 148-154
    Background And Objective
    Working in uranium mines is arduous. Attitude and culture are among the root causes of unsafe behaviors that can lead to accidents. Safety climate which is considered as an appearance shape of safety expresses employees shared perceptions toward safety. The aim of this study was to survey the safety climate in Iran''s uranium mines.
    Materials And Methods
    This cross-sectional Descriptive analytical was conducted among the 550 employees staff in two ground and underground uranium mines that have at least one year Work Experience in 2012. For gathering demographic information (age، education، experience and working group) and for surveying safety climate factors the 11 factors safety climate assessment questionnaire was used. Thesss data was transferred to SPSSv16 After data gathering and was analyzed whit t test and one way ANOVA
    Results
    Safety climate score in underground and ground mines was obtained 5. 99 and 6. 02 respectively and Knowledge of safety regulations (6. 75) and management commitment (4. 98) factors was identified as the strongest and weakest factors respectively. There was no significant relationship between safety climate factors and demographic information (P>0. 05) whereas there was significant relationship between safety climate factors (P<0. 05).
    Conclusion
    Due to low safety climate score، measures to improve safety climate in this mines Should be done to don’t occur more and more intense accident in the future
    Keywords: Safety climate, uranium mine, safety climate assessment questionnaire
  • Ebrahimipour H., Khani M., Salehabadi S., Babaei Heidarabadi A., Molavi Taleghani Y., Mirzaie N., Vejdani M.*, Ashrafi Hafez A., Imanzad M Pages 155-160
    Backgrounds and
    Objective
    Road traffic accidents are one of the world’s largest health problems and trauma is the leading cause of death among young people in developing countries. The present study aims to demographically investigate the trauma resulting from road traffic accidents in patients referred to Taleghani Hospital in Mashhad (Khorasan razavi، Iran).
    Materials And Methods
    In this descriptive and cross-sectional study، 4699 cases injured in road accidents and referred to Taleghani hospital from March 2012 to February 2013 has been investigated (Mashhad، Iran). Substantive data entry form including demographic factors (age، sex، history of hospitalization، date of admission، and discharge status of the patient) was data collection tool. Data were collected through enumeration method and were analyzed using descriptive statistics (frequency، percentage، mean، standard deviation) and SPSS (18).
    Results
    73. 2% of injury cases were male and most injuries occurred between the ages of 20 and 30. Most accidents (48. 41%) occurred in summer in September. In terms of patients’ required services، 59. 4%، 23. 7%، 7. 2%، 8. 1%، 0. 9%، 0. 6% and 0. 1% of patients were hospitalized in the emergency department، the accident ward 1 and 2، neurosurgery ward، general and men’s surgical ward، ICU، orthopedic ward and neurology ward، respectively.
    Conclusion
    Considering the significant importance of road accidents as a social، predictable and controllable problem، roads’ safety and standardization should be deeply considered and planning and basic actions should be taken in this area.
    Keywords: Accident, Hospital, Trauma, Road traffic
  • Gilasi Hr, Soori H.*, Yazdani Sh, Taheri Tenjani P Pages 161-172
    Backgrounds and
    Objective
    Due to increasing number of elderly people in different countries, fall and related injuries have been increased. Fall and its injuries are common health problems of the elderly and they are cause of long-term disability and dysfunction, mortality and cost to the person and community. The aim of this review is to update the evidence-based knowledge of prevention of falls in elderly adults.
    Materials And Methods
    In this narrative review, trials and reviews from 2000 till 2013, using falls, elderly and prevention or their synonyms as key words with "AND" and "OR" in electronic resources such as PubMed and Cochran were extracted. Validity of the articles were assessed by CONSORT and PRISMA checklist and valid papers was included in the review. The effectiveness of the interventions were assessed,
    Results
    Various methods and programs have been implemented to prevent fall and its consequences in the world and classified in single interventions and multifactorial interventions. Individual and group exercise, home assessment and modification, supplements of calcium and vitamin D, withdrawal of psychotropic drugs, cataract surgery, hip and other protectors, cardiac pacemaker and multifactorial prevention programs that simultaneously focus on multiple risk factors, are the most common interventions.
    Conclusion
    Individual and group exercises and home assessment and modification in high risk persons, reduce the rate and risk of falls. Cataract surgery, cardiac pacemaker and multifactorial interventions reduce fall rate and Tai chi reduces fall risk. Vitamin D consumption in people with vitamin deficiency, hip protectors in high risk patients and footwear modifying in winter conditions have an effect on reducing fall. Educational interventions, withdrawal of psychotropic drugs, fluids and electrolyte therapy, vision correction with glasses and psychological interventions have not been effective.
    Keywords: Fall, Elderly, Aged, Intervention, Prevention
  • Razzaghi Ar*, Salehi Ar, Heidari Kh, Zolala F Pages 173-179
    Background And Objective
    Traffic accidents involving pedestrians have become a major concern all over the world, particularly in developing countries. Pedestrian’s bridges are one the most important safety vehicle which provides the safety crossing for pedestrians. The aim of this study is the identification of factors which affect in use or non-use of escalator or bridges.
    Materials And Methods
    The qualitative approach was used in this study to obtain depth understanding of pedestrian reasons in using or non-using of escalator or bridges for safety crossing. In order to having relaxing interview, the male and female interviewees were used.
    Results
    Three main themes emerged in interviewing with pedestrians who use bridges for crossing: the risk perception of pedestrians, social pressure and existence of fence in street which make it difficult to passing. Also, among those who had crossed the street without using the bridges, responses were categorized in tow themes: first, factors related to escalators and bridges such as: being off escalators and failure of bridges and the other one; factors related to individuals, such as: hurrying steps.
    Conclusion
    Exploring the pedestrians experiences about the barriers and facilitator in using and non-using of pedestrians bridges, show that implementing some programs such as; training programs, improvement the culture of safety behavior among pedestrians in crossing the street and installing the fence along the streets can have a positive influence on using of pedestrians bridges in crossing the street.
    Keywords: Pedestrian, Behavior, Bridges, Qualitative study
  • Rahimi F., Ahmadi M.*, Rosta F., Alavi Majd H., Valiani M Pages 180-188
    Background And Objectives
    Prenatal maternal anxiety has adverse effects on the mother and fetus and child. Use of anxiety-reducing techniques for pregnant mothers plays an important role in decreasing maternal and child Psychological problems. Relaxation exercise could be improve pregnancy outcome in High Risk pregnancy and High Risk Delivery. This study aimed to determine the effect of relaxation training on anxiety in High risk mothers.
    Materials And Methods
    The present study was done as a clinical trial on 150 High Risk Pregnant Women 32-35week (75 subjects as relaxation group،75 subjects as control group) referred to Health and Medical Center in Shahreza city. Data were collected using personal data form and Spielberger anxiety Inventory questionnaire. In addition to routine pregnancy care، four 90minute sessions of relaxation active Jacobsen training courses were held during 4weeks (once a week). The control group only received routine pregnancy care. Anxiety score before the intervention and at the end of the intervention were analyzed in all two groups. Data analysis was done using Ttest، tabs analysis.
    Results
    In this study، the mean anxiety scores were not significantly different in the two groups before the intervention، but there was significant differences in relaxation group after the intervention (pvalu<0/001). There was a decrease in the mean anxiety score in relaxation group after the intervention whereas there was a slightly increase in the control group.
    Conclusion
    The results of this study indicated that relaxation training could reduce anxiety in Pregnant High Risk Women.
    Keywords: Relaxation Training, High Risk Women, Pregnancy Anxiety
  • Nezamodini Zs*, Hoseyni P., Behzadi E., Latifi Sm Pages 189-195
    Background And Objective
    With increasing population growth and industrialization and the need to service communities continually shift will increase. Due to the effects of shift work on health and sleep quality and given that it can contribute to the production and productivity، review and consideration of these problems is necessary. Therefore، the present study investigated the relationship between sleep quality and mental health in staffs that have shifts.
    Materials And Methods
    This study is a cross-sectional study was conducted on employees of a Pipe company. The community of 230 people randomly selected from the staff. Tools used include demographic questionnaire، Pittsburgh Sleep Quality Inventory and General Health Questionnaire، respectively. Data analysis was performed by spss 18 software and descriptive and inferential statistics.
    Results
    The results of the comparison between shift and non-shift indicated that there is a significant relationship between the mean scores of mental health and quality of sleep and these disorders are higher in shift workers.
    Conclusion
    Due to the adverse effects of shift work on the one hand and the large number of workers employed، sensitivity، high risk operations and industrial processes in the country on the other hand، Study and suggested strategies appropriate to formulate the optimal shift in order to eliminate or reduce the adverse effects of shift work systems is necessary.
    Keywords: Shift Work, Sleep Disorder, General Health, Sleep Quality Measurement, Pipe Co
  • Jafari Mj, Gharari M., Ghafari M., Omidi L. *, Asadolah Fardi Gr, Akbarzadeh A Pages 196-203
    Background And Objective
    The construction industries are considered as the high risk industries mainly because of their higher rate of accidents. The analytical data of the accidents play a significant role in risk management، safety promotion and preventive programs. The objectives of the present study was to describe the epidemiology of work related accidents and determine the distribution of accident based on personal factors، job groups، injured body part، unsafe actions and conditions in two sites of a construction firm in Tehran.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was carried out in a construction firm in Tehran in 2011. All accidents recorded in previous year were studied. The required information was extracted based on the study design. Descriptive statistic tests، t-test، and chi square statistic test were applied to analyze the data and investigate the relationship between factors related to the distribution and structure of accidents.
    Results
    From 915 recorded accidents، 47. 1% (431 accidents) were happened in site No. 1 and 52. 9% (484 accidents) were related to site No. 2. Contact with objects and caught in or between the equipment were the main reason for the injuries. The highest accident frequency was related to reinforcement bar benders. Most accidents were caused by workers unsafe acts. Finger injuries were the most common injury among the employees.
    Conclusion
    Poor safety conditions were apparent in both sites and the studied firm can be classified as a high risk industry.
    Keywords: Accidents, Analysis, Frequency, Site, Construction Industries
  • Malekpour F., Mohammadian Y.*, Malekpour A Pages 204-208
    Backgrounds and
    Objective
    In last ten years the number of deaths in Iran due to car accidents reported is 235050 individuals which this statics comparing to developed countries is very high. Recent study is aimed to investigate the relationship between personality and attitude to safety in driving.
    Materials And Methods
    This is a correlation study. In this study 384 people from interior taxi drivers of Urmia city were selected for study that 192 people as the case group and 192 people as control group. The Data collected through a questionnaire. The questionnaire includes 3 parts: 1-demographic characteristics 2-safety attitude 3- specialty of personality. To investigate the relationship between personality and attitudes to safety، Spearman correlation analysis was used. Between anxious personal specialty and traffic toward obedience to laws، statistically significant correlation was found (p= 0. 001).
    Results
    Between emotional personal specialty and traffic toward obedience to laws، fast driving and exciting driving، statistically significant correlation was found (p=0. 001). between altruism personal specialty and traffic toward obedience to laws، fast driving and exciting driving، statistically significant correlation was found (p=0. 05). between anomaly personal specialty and traffic toward obedience to laws، fast driving and exciting driving، statistically significant correlation was found (p=0. 05).
    Conclusion
    People with anxious، anomaly and emotional specialties have negative attitude to safety. People with altruism specialties have positive attitude to safety.
    Keywords: Personality, Safety, Attitude, Drivers, Urmia
  • Mokhtari Am, Samadi S., Hatami Se, Jalilian H., Khanjani N Pages 209-214
    Backgrounds and
    Objective
    Using helmets reduces the rate of death and head injury in accidents. No study has yet been done in Iran to estimate the rate of helmet use. Hence، this study is to survey the rate of helmet use and its related factors among motorcyclists in Kerman city.
    Materials And Methods
    In this cross sectionalstudy data collection was done by two people، an observer and a person completeing the check list، in winter and summer of 2012، on holidays and work days، morning and afternoon، main streets، bystreets and freeways. Descriptive and analytical analysis (the Chi - Square and Regression logistic tests) were done in SPSS16.
    Results
    Among 2880 motorcyclists، 324 people (11. 2%) used helmets. This number was significantly less on holidays; (p<0. 001) and higher in winter in comparison to summer; (p<0. 001). There was not a significant difference among the main streets، bystreets and freeways. (p=0. 206)
    Conclusion
    Comparing this research to similar statistics in different countries shows a low rate of helmet use in Iran. In addition to legislation exertion، more education and planning for increasing the use of helmets must be performed.
    Keywords: Helmet, Motorcyclist, Kerman
  • Ainy E., Soori H.*, Ganjali M., Baghfalaki T Pages 215-225
    Backgrounds and
    Objective
    Road traffic injury cost should be calculated continuously connecting benefit to public resource allocation. Study aimed determine the cost of traffic injuries by willingness to pay method using weibull analysis.
    Materials And Methods
    In a cross sectional study in 2013، the portions of pedestrians، motorcyclists، passengers، and drivers were 28%، 23%، 26%، and 23%، respectively، based on global report for Iran 2013. 846 road users were randomly selected. The research questionnaire was prepared considering WTP method standard: Contingent value، stated preference، revealved preference and perceived risks، especially in Iran، and its validity and reliability was determined. The questionnaire was collected along with four scenarios for passengers، pedestrians، drivers، and motorcyclists.
    Results
    Mean age of the subjects was 33. 4±9. 9 years old. Mean willingness to pay was 2،612،050 IRR among these road users. For total death cases in 2013، according to 20408 death cases، 402،314،106،073،648 IRR was calculated (equivalent to 13،410،470،202 $). Injury cost was 2،412،582،500 IRR per injury (considering annual traffic volume 113،518) and 318،802 injured people in 2013، this rate was 769،136،126،165،000 IRR (25،637،870،872 $.) In sum، death and injury cases amounted to 1،171،450،232،238،648 IRR (39،048،341،074$). Moreover in 2013، costs of traffic accident constituted 6. 46% of gross national income، which was 604،300،000،000$ based on world bank report.
    Conclusion
    Costs of traffic injuries in Iran contribute significant portion of gross national income. If policy making and resource allocation are made based on the scientific pieces of evidence، an enormous amount of capital can be saved through reducing death and injury rates.
    Keywords: Willingness to pay, Road traffic injury, Contingent value(CV), Stated preference(SP), Revealved preference(RP)