فهرست مطالب

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نامه به سردبیر
  • محمدحسن سالاری، شیرین لواف*، آرش عزیزی، آزاده کاظمی صالحی صفحات 190-195
    سابقه و هدف
    فلوراید آزاد شده در محیط دهان در جلوگیری از پوسیدگی در دیواره های جانبی حفرات ترمیمی ورمینرالیزاسیون ضایعات ابتدایی نقش موثری را ایفا می نماید. تفاوت قابل ملاحظه ای در میزان فلوراید آزاد شده از مواد دندانپزشکی وجود دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین میزان آزاد سازی فلوراید سه نوع سمان گلاس آینومر سلف کیور Fuji I، Fuji Plus و SDS در آب مقطر بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه مزبور تجربی بود. هشت نمونه دیسکی شکل(10×3 میلیمتر) از سه نوع گلاس آینومر مذکور تهیه شد. گلاس آینومرFuji I و Fuji Plus ساخت GC ژاپن و SDS ساخت ایران تهیه شدند. هشت نمونه از هر ماده در هفت میلی لیتر آب مقطر قرار گرفت. نمونه ها در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد نگهداری شدند.
    میزان آزادسازی فلوراید در روزهای 1، 3، 7، 14، 28 و 56 با استفاده از الکترود ویژه یون فلوراید (Ion Sensitive electrode metrohm) اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده توسط آزمون آماری Repeated Measurment ANOVA و آزمون تکمیلی LSD آنالیز شدند.
    یافته ها
    الگوی آزاد شدن فلوراید در هر سه ماده یکسان بود. میزان فلوراید آزاد شده از نمونه ها در روز اول به طور مشخصی بیشتر از روزهای دیگر بود.
    Fuji I=28.07±0.26، Fuji Plus=35.97±0.19، SDS=41.08±0.36 که به تدریج میزان آزادسازی فلوراید نمونه ها کاهش یافت.کمترین میزان فلوراید ایجاد شده در روز 56 بود. ازنظر آماری فلوراید آزاد شده از سه نوع گلاس آینومر تفاوت معنی داری را نشان می داد. (0/0001= P)
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان دادکه تفاوت معنی داری از نظر آماری در آزاد سازی یون فلوراید بین سه گلاس آینومر وجود دارد و در بیماران مستعد پوسیدگی، استفاده از گلاس آینومر SDS پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سمان گلاس آینومر، گلاس آینومر نسوجی، ماده پر کردنی، گلاس آینومر
  • صدرا جلالیان، حمیرا انصاری لاری*، پارسا آتش رزم، سید مصطفی فاطمی صفحات 196-205
    سابقه و هدف
    به طور کلی مشکلاتی در رابطه با گیر و طول عمر اتچمنت ها در پروتزهای اوردنچر متکی بر ایمپلنت گزارش شده است. مطالعات کمی به تاثیر انحراف ایمپلنت و اتچمنت نسبت به مسیر نشست و برخاست پروتز بر میزان گیر و طول عمر اوردنچر پرداخته اند. این تحقیق باهدف مقایسه تاثیر انحراف دیستولبیالی ایمپلنت و اتچمنت بر میزان گیر و طول عمر اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت به صورت آزمایشگاهی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روشی تجربی بر روی 40 نمونه که در 8 گروه متفاوت تقسیم شده اند، انجام گرفت. در ابتدا 4 مدل از ریج بی دندانی فک پایین به همراه دنچر مطابق با آن به صورت یکسان ساخته شد. در هر مدل 2 آنالوگ ایمپلنت (Dentium، Korea) قرار گرفت. آنالوگها به طور کلی در راستای دیستولبیالی و در سه زاویه 5، 10 و 15 درجه قرار گرفتند. در گروه کنترل نیز آنالوگ ها به صورت عمود بر ریج و موازی هم قرار داده شدند. روی آنالوگ ها اباتمنت Dentium، Korea)) با اتچمنت به رنگ قرمز، بسته شد. نمونه ها 3000 بار تحت سیکلهای گذاشت و برداشت و 2000 بار تحت سیکل های حرارتی قرار گرفتند. گیر نمونه ها بعد از هر 500 سیکل توسط دستگاه (UTM (SANTAM،STM20 اندازه گیری شد. داده ها با آزمونRepeated Measure ANOVA و Tukey مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین میزان گیر اولیه در نمونه های ترموسایکل نشده مربوط به گروه با انحراف 5 درجه (1/51±36/4 نیوتن) بود و در نمونه های ترموسایکل شده مربوط به گروه با انحراف 15 درجه (1/11±30/7 نیوتن) بود و کمترین میزان گیر اولیه در هر دو حالت مربوط به گروه با انحراف 10 درجه (0/92±17/18نیوتن) بود. نتایج آزمون Repeated measure ANOVA و Tukey نشان دادند که بین زوایای 5 و 15 درجه اختلاف معناداری وجود ندارد ولی میانگین در این زوایا نسبت به زاویه 10 درجه و صفر درجه (گروه کنترل) به صورت معناداری بیشتر است. (P<0.001)
    نتیجه گیری
    انحراف ایمپلنت و اتچمنت بر میزان گیر و طول عمر اتچمنت های اوردنچر موثر بوده به طوری که با افزایش زاویه انحراف تا 15 درجه، گیر اوردنچر بیشتر شده اما میزان سایش و افت گیر آنها نیز بالاتر می رود.
    کلیدواژگان: اوردنچر متکی بر ایمپلنت، انحراف ایمپلنت و اتچمنت، گیر، طول عمر
  • هاله کاظمی یزدی*، نازنین آرین، مهیار شهبازی مقدم صفحات 206-214
    سابقه و هدف
    شکست دندان های اندو شده یکی از چالش های دندانپزشکی ترمیمی می باشد. دندان پره مولار به دلیل قرار گیری در معرض تنشهای استرسی کششی و شکل آناتومیکی نامناسب در معرض شکست بیشتری است. لذا هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر مقاومت به شکست دندان های پره مولر فک بالا که تحت درمان ریشه قرار گرفته اند می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت تجربی و آزمایشگاهی بر روی60 دندان پره مولار فک بالا انجام شد که به طور تصادفی به 4 گروه 15 تایی تقسیم شدند و در 4 گروه کامپوزیت بدون باند، کامپوزیت + گلاس آینومر، کامپوزیت+باندو کامپوزیت + پست فایبر ترمیم شدند. دندان ها به روش MOD آماده سازی شدند و کاسپ پالاتال آنها کوتاه شد. دندان های هر چهار گروه در دستگاه شبیه ساز جویدن قرار گرفتند تا تحت نیروی 30 مگا پاسکال و 1200000 دور قرار گیرند. با وارد کردن نیرو، آستانه تحمل فشار به دندان سنجیده شد. همچنین الگوی شکست به تفکیک قابل ترمیم و بدون قابلیت ترمیم ارزیابی گردید.ازآزمون ANOVA برای آنالیز
    یافته ها
    درکل گروه ها و آزمون TUKEY Post-hoc برای مقایسه دو به دو گروه ها استفاده شد. آستانه تحمل نیرو به طور معنی داری از گروه 1 تا 4 افزایش یافت و تفاوت در میان تمامی گروه ها معنی دار بود (p=0.000).همچنین الگوی شکست قابل ترمیم از گروه1 تا 4 روند افزایشی و برای الگوی غیر قابل ترمیم برعکس بود اما معنی دارنبود(p>0.05).
    نتیجه گیری
    استفاده از فایبر پست به همراه کامپوزیت می تواند مقاومت به شکست دندان پره مولر اندو شده را فزونی بخشد اما الگوی شکست در این ترمیم، بیشتر به صورت غیر قابل ترمیم می باشد.
    کلیدواژگان: رزین کامپوزیت، گلاس آینومر سمنت، دنتین باندینگ اجنت، گلاس فایبر، تنش شکست
  • احسان عبدلی*، شهرزاد جوادی نژاد، بهنام خسروانی فرد صفحات 215-220
    سابقه و هدف
    مصرف محصولات مختلف فلوراید نظیر ژل ها، دهان شویه ها، خمیردندان ها و وارنیش های فلورایددار نقش مهمی در مقاوم ساختن دندان در برابر پوسیدگی دارند. در این میان، وارنیش های فلورایددار به دلیل مزایای متعدد بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. تحقیق حاضر با هدف تعیین مقادیر جذب مینایی فلوراید از دو نوع وارنیش آریادنت و Sultan در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق آزمایشگاهی؛ 40 دندان پرمولر جوان انتخاب و به دو نیمه ی مزیالی و دیستالی برش یافتند. بیست نیمه ی دندانی به مدت 1 ساعت در دستگاه لرزش مغناطیسی مداوم در وارنیش آریادنت و 20 نیمه ی دیگر در وارنیش Sultan قرار گرفتند. نیمه ها 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد در بزاق مصنوعی نگهداری شده، 30 ثانیه توسط اسید پرکلریک 1 مولار اچ شده و سطح پنجره پس از هر بار اچ با KOH 0/2 مولار شسته شد. نمونه برداری از نیمه ها با روش acid etch enamel biopsy انجام شد و محتوای فلوراید و کلسیم آنها با روش های پتانسیومتری و اسپکتروفتومتری تعیین گردید. برای آنالیزهای آماری از آزمون T-TEST استفاده شد.
    یافته ها
    میزان محتوای یون فلوراید در نیمه های مینایی اکسپوز شده در برابر وارنیش آریادنت معادل 1/89±3/27 ppm و در وارنیش Sultan معادل 1/34±3/41 ppm برآورد گردید. (0/36= p) مقادیر کلسیم موجود در نیمه های مینایی اکسپوز شده در برابر وارنیش آریادنت معادل ppm 52/84±82/02 و در وارنیش Sultan برابر ppm 52/68±71/11 برآورد گردید. (0/34=p)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که میزان جذب مینائی فلوراید در وارنیش داخلی و خارجی مشابه است.
    کلیدواژگان: جذب، فلوراید، وارنیش، مینا
  • احمدرضا طلایی پور، لادن حافظی، انوشه نیکتاش*، سیده هدی امیر ارجمندی صفحات 221-226
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی قدرت رادیوگرافی دیجیتال در مقایسه با رادیوگرافی دیجیتال با گزینه نرم افزاری sharpening در تشخیص پوسیدگی پروگزیمال مینا در دندان های پرمولر(invitro) می باشد.
    مواد وروش ها
    این تحقیق با طراحی آزمایشگاهی برروی80 عدد دندان پرمولر انجام شد. دندانها در دو بلوک به صورت قرارگیری 2پرمولر در فک بالا و 2پرمولر در فک پایین به وسیله پوتی در فیلم نگهدار XCPثابت شدند. تصویر رادیوگرافی بایت وینگ دیجیتال اولیه تهیه و این تصاویر با اعمال گزینه sharpening نیز در حافظه دستگاه نگهداری شدند، سپس از هر کدام از بلوک ها یکی از دندان ها به صورت انتخاب تصادفی خارج شده و در یک سطح پروگزیمال آن حفره ایجاد شده و به محل اولیه بر گردانده شد. مجددا از کلیه بلوک ها رادیوگرافی بایت وینگ دیجیتال اولیه و با گزینه نرم افزاری sharpening تهیه شد. 80 تصویر تهیه شده با نسبت 1به 1 بر روی فیلم پرینت گرفته شدند وتوسط یک رادیولوژیست مورد بررسی قرار گرفتند. سپس نتایج آماری با استفاده از آزمون نسبت ها و آزمون کاپا بررسی گردید.
    یافته ها
    در مشاهده تصاویر با استفاده از رادیوگرافی دیجیتال معمولی،P.P.V و N.P.V به ترتیب برابر،97% و 84/8% و هنگام استفاده از نرم افزار P.P.V، sharpening و N.P.Vبه ترتیب برابر 91/2% و 80/4% بود. آزمون نسبت ها نشان داد که اختلاف از نظر آماری معنی دار نیست. (0/4> P)
    نتیجه گیری
    رادیوگرافی دیجیتال با گزینه نرم افزاری sharpening در مقایسه با رادیوگرافی دیجیتال اولیه نتوانست سبب بهبود تشخیص پوسیدگی های پروگزیمالی مینا شود.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی دیجیتال دندانی، پوسیدگی پروگزیمال مینا، نرم افزار sharpening
  • شهلا مقصودی، سعید آذربایجانی* صفحات 227-235
    سابقه وهدف
    استخوان هایوئیدتنها استخوانی است که مفصل استخوانی نداشته وبه عضلات و لیگامان ها متصل می شود.لذاموقعیت آن میتوانددرارتباط نزدیک باوضعیت سر عملکردهای مختلف دهان قرار گیرد.دراین مطالعه برآنیم تاموقعیت استخوان هایوئید رادر ناهنجاری های مختلف عمودی و افقی صورت موردبررسی قراردهیم.
    موادوروش ها
    دراین مطالعه توصیفی،لترال سفالوگرام دیجیتالی واستاندارد200بیمار (شامل 97مرد و 103زن) 25-18ساله انتخاب شده و براساس الگوی رشدافقی وعمودی به5گروه تقسیم شدند.گروه ها عبارت بودنداز:گروه 1:کلاس Iباارتفاع نرمال صورت، گروه2:کلاس II باارتفاع نرمال صورت،گروه3:کلاسIII با ارتفاع نرمال صورت، گروه4:کلاس Iباارتفاع کاهش یافته صورت،گروه5:کلاس Iباارتفاع افزایش یافته صورت.بعداز تهیه تصویر از رادیوگرافی هاو وارد کردن آن به نرم افزار View box4،موقعیت استخوان هایوئیدتوسط نرم افزار، مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تحلیل یافته ها از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی LSD و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    موقعیت قدامی-خلفی استخوان هایوئیددرگروه2و5به ترتیب خلفی تراز گروه3 (0/001=P) و4 (0/001=P) بود. موقعیت عمودی استخوان هایوئید درگروه2و4به ترتیب بالاترازگروه 3(0/001=P)و5(0/001=P)بود. امااین موقعیت در گروه2و5 به ترتیب پایینتراز گروه4(0/001=P)و3(0/001=P) بود.شیب اگزیالی استخوان هایوئیددرافراد دارای دیسپلازی های افقی فکین قابل مقایسه بایکدیگر بودامااین موقعیت درگروه4درمقایسه با گروه یک افقی تر بود اگرچه در گروه5شیب اگزیالی استخوان هایوئید مایل تر بود (0/001=P)
    نتیجه گیری
    از میان دیسپلازی های ساژیتالی فکین،موقعیت قدامی-خلفی استخوان هایوئید درافراد وکلاس 2 و کلاس 3 به ترتیب خلفی تر-بالاترو قدامی تر-پایینتر از افراد کلاس 1 بود.از میان دیسپلازی های عمودی فکین، موقعیت استخوان هایوئید درگروه4و5به ترتیب قدامی تر-بالاتروخلفی تر-پایینتر از افراد دارای ارتفاع نرمال صورت بود.
    کلیدواژگان: موقعیت استخوان هایوئید، لترال سفالوگرام، آنالیزسفالومتریک، لندمارکهای سفالومتریک
  • محمد کتابی*، منوچهر مصری پور، احسان رفیعی صفحات 236-6241
    سابقه و هدف
    با توجه به اینکه ارتباط میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز ALP در بزاق و پریودنتیت در مطالعات محدودی مورد مطالعه قرار گرفته است و در هیچ تحقیقی ارتباط میزان غلظت ALP به صورت همزمان در مایع شیار لثه ای و بزاق در افراد سیگاری بررسی نشده است. هدف از این تحقیق مقایسه میزان غلظت سطح ALP مایع شیار لثه ای و بزاق در بیماران پریودونتیت سیگاری، غیر سیگاری و افراد سالم بود.
    موادوروش ها
    در این مطالعه که از نوع توصیفی تحلیلی است، 90 بیمار با محدوده سنی 50-35 و بدون هیچ بیماری سیستمیک انتخاب و به 3 گروه مساوی پریودونتیت و سیگاری، پریودونتیت و غیر سیگاری و سالم تقسیم شدند. در گروه اول ودوم مایع شیار لثه ای از پاکتهای 7-5 میلی متری جمع آوری شد.در گروه سوم، مایع شیار لثه ای از شیار لثه ای سالم برداشت شد. 5 میلی لیتر بزاق غیر تحریکی نیز از همه نمونه ها جمع آوری شد. سپس میزان غلظت ALP در مایع شیار لثه ای و بزاق در نمونه های جمع آوری شده اندازه گیری شد. ازآزمون های آماری ANOVA و توکی برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین میزان غلظت ALP مایع شیار لثه ای و غلظت بزاقی آن در گروه اول و دوم بیشتر از گروه سوم بود. (0/001=P)میانگین میزان غلظت ALP مایع شیار لثه ای در گروه اول بیشتر از گروه دوم بود. (0/023= P) میانگین میزان غلظت ALP بزاق در گروه اول و دوم تفاوت معنی داری نداشت. (0/05نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق بیانگر آن است که میزان غلظت مایع شیار لثه ای ALP وسطح بزاقی آن می تواند به عنوان مارکر پریودونتیت محسوب شود.به علاوه میزان غلظت ALP مایع شیار لثه ای در بیماران پریودنتیت سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری است. این امر شاید یکی از دلایلی است که در افراد سیگاری احتمال تخریب استخوان آلوئو لار بیشتر است.
    کلیدواژگان: آلکالین فسفاتاز، پریودنتیت، بزاق، مایع شیار لثه ای، استعمال دخانیات
  • ستاره فخر طباطبایی، هنگامه بختیار*، مهدی وطن پور، معین هنرور صفحات 242-246
    سابقه
    ریواسکولاریزاسیون با به کارگیری (PRF (Platelet-Rich Fibrin می تواند جایگزین مناسبی در درمان دندان نابالغ نکروزه انسانی باشد زیرا در این روش امکان ادامه روند تکامل ریشه، افزایش ضخامت دیواره های عاجی و بسته شدن فورامن اپیکال وجود دارد.
    گزارش مورد: دختر 13 ساله ای با سابقه تروما به دندان سانترال سمت چپ فک بالا و علایم نکروز دندان به بخش درمان ریشه واحد دندانپزشکی دانشگاه ازاد اسلامی مراجعه نمود. در نمای رادیوگرافی، رادیولوسنسی پری اپیکال، ریشه های نابالغ با اپکس باز مشاهده شد. پس از تهیه حفره دسترسی، کانال توسط محلول هیپوکلریت سدیم 1/25% (5 دقیقه) و نرمال سالین شستشو داده شد و با ترکیب آنتی بیوتیکی مترونیدازول، سیپروفلوکساسین و سفاکلر به مدت 4 هفته پر شد. سپس، کانال توسط EDTA 17 درصد شستشو داده شد. 8 میلی لیتر از خون وریدی بیمار به منظور جداسازی PRF در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده شد PRF به دست آمده در داخل کانال و تا حد CEJ قرار داده شد سپس MTA و پانسمان موقت در تماس مستقیم بر روی PRF قرار داده شد. 3 روز بعد ترمیم دایم به صورت سیل دوگانه با گلاس آینومر و کامپوزیت انجام شد. در پیگیری 1،3 و 6 ماهه از بین رفتن ضایعه پری اپیکال و بسته شدن فورامن آپیکالی و افزایش ضخامت دیواره های عاجی در ناحیه آپیکالی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    PRF می تواند به عنوان بستری مناسب برای درمان های ریواسکولاریزاسیون دندانهای نابالغ نکروزه باشد زیرا حاوی فاکتورهای رشدی است و موجب پرولیفراسیون و تمایز سلول های بنیادی می شود.
    کلیدواژگان: ریواسکولاریزاسیون، Platelet، Rich Fibrin، دندان نابالغ نکروزه
  • مریم کوه سلطانی*، علی تقوی زنوز صفحات 247-250
    سابقه
    نوروفیبروما در حفره دهان نا شایع است. بیشتر موارد گزارش شده به صورت متعدد و جزئی از سندرم جنرالیزه نوروفیبروماتوزیس بوده اند ولی در موارد بسیار کم این ضایعه به صورت منفرد یعنی بدون ارتباط با سندرم نیز دیده شده است. تا جایی که جستجوی ما نشان داد تا کنون تنها چهار مورد نوروفیبروم منفرد در لب گزارش شده است و بنا براین تشخیص این ضایعه از روی تظاهرات کلینیکی به تنهایی مشکل است.
    گزارش مورد: در این مطالعه ما به گزارش یک مورد نوروفیبروم دهانی منفرد در مخاط لب پایین یک خانم 43 ساله پرداختیم.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نوروفیبروم منفرد باید در کنار ضایعات شایع تر مانند فیبروما، موکوسل و پلومورفیک آدنوما در لیست تشخیص های افتراقی ندول های مخاط لب قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نوروفیبروم منفرد، حفره دهان، نوروفیبروماتوزیس، لب
  • |
    • Dr Mh Salari, Dr Sh Lawaf *, Dr A. Azizi, Dr A. Kazemi Salehi Pages 190-195
      Background And Aim
      The fluoride released in oral cavity plays an effective role in preventing carries in lateral walls of the restoration cavities and remineralization of initial lesions. Dental materials are considerably different regarding the amount of fluoride release. This study aimed to determine the amount of fluoride release from three self-cure glass ionomer cements, Fuji I, Fuji Plus and SDS in distilled water.
      Materials And Methods
      In this experimental study, 8 disc-shape specimens (3×10mm) were prepared from three glass ionomers, Fuji I and Fuji Plus (CG, Japan) and SDS (Iran). Eight specimens of each material were placed in 7ml of distilled water and were stores in incubator at 37oC. The amount of fluoride release was measure at 1, 3, 7, 14, 28 and 56 days using a fluoride ion-specific electrode (Metrohm, Switzerland). Data were analyzed using repeated measurement ANOVA and LSD tests.
      Results
      The pattern of fluoride release was similar for the three materials. The amount of released fluoride from the three material in day 1 was considerably greater than the other days (Fuji I=28.07±0.26, Fuji Plus=35.97±0.19, SDS=41.08±0.36), followed by a gradual decrease over the study period. The least amount of fluoride release was recorded on day 56. The difference between the amount of fluoride release from the three glass ionomers was statistically significant (P=0.0001).
      Conclusions
      In addition to revealing a statistically significant difference between the three glass ionomers in terms of fluoride release, the results of this study suggests using SDS glass ionomer in patients susceptible to caries.
      Keywords: Glass ionomer cement, Fuji Glass ionomer, Filling material, Glass ionomer
    • Dr S. Jalalian, Dr H. Ansari Lari *, Dr P. Atashrazm, Dr Sm Fatemi Pages 196-205
      Background And Aim
      Several problems have been reported regarding the retention and longevity of the attachments of implant-supported overdentures. Few studies are available in this regard. This in-vitro experimental study evaluated the effect of disto-labial inclination of implant and attachment on retention and longevity of implant-supported overdentures.
      Materials And Methods
      In this experimental study, 40 specimens in 8 groups were evaluated. Four mandibular edentulous models and related dentures were identically fabricated. Two implant analogues (Dentium, South Korea) were placed in each model. Analogues were placed at disto-labial inclinations of 5, 10 and 15 degrees. In the control group, analogues were placed parallel and at 90 degrees angle to the edentulous ridge.Locator abutment (Dentium, South Korea) with red retainer was placed on each implant analogue. Each specimen was loaded by 3000 insertion and removal and 2000 thermal cycles. The retention of each specimen was measured after each 500 cycles with UTM (SANTAM, STM20). Data were analyzed by Repeated Measure ANOVA and TUKEY tests.
      Results
      The maximum initial retention before thermo-cycling was found in specimens with 5 degrees of inclination (36.4±1.51 N). After thermo-cycling, the maximum retention was found in specimens with 15 degrees of inclination (30.7±1.11 N). The minimum retention was recorded in the group with 10 degrees of inclination in both conditions (17.18± 0.92 N). No significant difference was found between 5 and 15 degrees inclinations according to Repeated Measure ANOVA and TUKEY tests. But the retention in these inclinations was significantly higher than 0 (control) and 10 degrees inclinations. (P<0.001).
      Conclusion
      Inclination of implant and attachment has a positive effect on the retention and longevity of overdenture in a way that by increasing the inclination to 15 degrees, the retention increases but wear-down rate and retention loss also increase simultaneously.
      Keywords: dental prosthesis, implant, supported, implant inclination, attachment, denture retention, longevity
    • Dr H. Kazemi Yazdi *, Dr N. Aryan, Dr M. Shahbazi Moghadam Pages 206-214
      Background And Aim
      Failure of restored teeth after endodontic treatment is one of the challenges faced in restorative dentistry. Premolar teeth are more likely to fracture due to exposure to tensile stress and inappropriate anatomical shape. Therefore, the aim of this study was the comparison of the fracture resistance of maxillary premolars which were restored with composite resin, composite resin with glass ionomer lining and composite resin reinforced with fiber post.
      Materials And Methods
      In this experimental study, 60 extracted human maxillary premolars were randomly divided into 4 groups of 15: Composite resin without bonding (1), Composite resin+ glass ionomer lining (2), Composite resin+ single bond 2 (3) and Composite resin+ Fiber post (4). The teeth were prepared by MOD design with palatal cusp reduction. The samples were placed in a chewing simulator and went under a 30 N force for 1200000 cycles. The threshold of compressive resistance was measured in MPa. Also, fracture patterns were assessed divided by restorability and non-restorability. ANOVA test was used for statistical analysis of data in all groups and post-hoc TUKEY test was used for two by two comparisons.
      Results
      The threshold of force resistance significantly increased from group 1 to 4 and the difference among all groups was strongly significant (p = 0.000). Restorable fracture pattern followed an ascending order from group 1 to 4 which was reversed for unrestorable pattern with no significance. (P> 0.05)
      Conclusions
      Composite resin restoration reinforced with fiber post can increase the fracture resistance of endodontically treated premolars but the number of unrestorable fractures also increases with the use of these posts. Fracture strength and fracture patterns obtained through usage of composite resin restorations in endodontically treated teeth are appropriate.
      Keywords: Composite Resins, Dentin, Bonding Agents, Glass Ionomer Cements, Post, Core Technique, Stress
    • Dr E. Abdoli *, Dr Sh Javadinejad, Dr B. Khosravanifard Pages 215-220
      Background And Aim
      Different fluoride products such as gels, mouthwashes, toothpastes and varnishes have been used to increase tooth resistance against dental caries. Among these, fluoride varnishes gained more importance due to their advantages. The present in-vitro study aimed to measure the amount of fluoride uptake into enamel from Sultan and AriaDent varnishes.
      Materials And Methods
      In this experimental in-vitro trial, 40 fresh premolars were selected and sectioned into two mesial and distal halves. The samples were divided into 2 groups (n=20) and were exposed to either AriaDent or Sultan varnish products for one hour. Samples were stored in artificial saliva at 37° C for 24 hours and then were etched with 1 M acid perchloric for 30 seconds. After etching the window surfaces were washed by 0.2 M Potassium hydroxide (KOH). Sampling was done using acid etch enamel biopsy technique and fluoride and calcium contents were measured by potentiometer and spectrophotometer devices. Data were analyzed using T-Test.
      Results
      Enamel fluoride uptake in the specimens exposed to AriaDent and Sultan varnishes were 3.27±1.89 ppm and 3.41±1.34 ppm, respectively. The calcium content of the enamel specimens exposed to varnish was 82.02±52.84 ppm for samples exposed to AriaDent and 71.11±52.68 ppm for those treated with Sultan. No significant difference was found between two varnishes regarding the fluoride uptake into enamel (p=0.36) or calcium content. (p=0.34)
      Conclusion
      It seems that local fluoride therapy with both varnishes (AriaDent and Sultan as the standard varnish) is equally effective.
      Keywords: Dental Enamel, Sodium Fluoride, Varnish, Uptake
    • Dr Ar Talaeipour, Dr L. Hafezi, Dr A. Niktash *, Dr H. Amir Arjmandi Pages 221-226
      Background And Aim
      The purpose of this study is to evaluate the diagnostic accuracy of direct digital radiography with and without using sharpening tool of digital radiography software in detection of inter-proximal enamel caries in premolar teeth.
      Materials And Methods
      In this in-vitro study, 80 sound premolars extracted due to orthodontic treatments were fixed in two blocks with putty impression material in XCP film holder in a way that 2 teeth were in upper jaw and two in lower jaw. Bitewing digital radiographs were taken and sharpening tool of digital software was applied on them. Then, a cavity was shaped on proximal surface of one randomly selected tooth from each block. At this stage, digital radiographs were again taken from blocks as mentioned above. 80 obtained images were printed 1:1 on film and were evaluated by an oral and maxillofacial radiologist. Data were analyzed by proportion test and kappa weighted test.
      Results
      Positive predictive value and negative predictive value for direct digital radiography was 97% and 84.8% and after applying sharpening tool was 91.2% and 80.4%. Kappa weighted rate for reader was 0.85. Proportion test showed that this difference is not statistically significant. (p<0.4)
      Conclusion
      Application of sharpening tool of digital radiography software does not improve the detection of inter-proximal enamel caries.
      Keywords: Dental digital radiography, Caries, Dental Enamel, Enhancements, Image, Software Tool
    • Dr Shahla Maghsoudi, Dr Saeed Azarbayejani * Pages 227-235
      Background And Aim
      Hyoid is the only bone that has no bony articulation. It is connected to muscles and ligaments. Therefore, its position can be associated with head posture and different oral functions. The aim of this study was to evaluate the hyoid bone position in different vertical and sagittal jaw dysplasias.
      Materials And Methods
      In this descriptive study, standard digital lateral cephalograms of 200 patients in the age range of 18 to 25 years were selected and subjects were divided into 5 groups based on vertical and horizontal facial growth pattern: group1: Class I, normal face, group 2: Class II, normal face, group 3: Class III, normal face, group 4: Class I, short- faced, group 5: Class I, long-faced. Hyoid bone position was analyzed by View box4 software.
      Results
      The anterior-posterior position of the hyoid bone was significantly backward in groups 2 and 5 compared to groups 3 (P=0.001) and 4 (P=0.001). However, the sagittal position of this bone in groups 2 and 3 was comparable to groups 5 and 4. The vertical position of hyoid bone was significantly upward in groups 2 and 4 compared to groups 3 (P=0.001) and 5 (P=0.001) but this position was significantly downward in groups 2 and 5 compared to groups 4 (P=0.001) and 3 (P=0.001). The axial inclination of this bone was comparable among subjects with different sagittal jaw dysplasias. This inclination was significantly more horizontal in group 4 compared to group 1 whereas in group 5, hyoid bone was more oblique.(P=0.001)
      Conclusion
      Among subjects with different sagittal jaw dysplasias, the anterior-posterior position of the hyoid bone in Class II and Class III subjects was more posterior-superior and anterior-inferior compared to Class I subjects. Among subjects with different vertical jaw dysplasias, the hyoid bone in groups 4 and 5 was more anterior-superior and posterior-inferior respectively compared to normal-faced subjects.
      Keywords: hyoid bone, cephalometry, anatomic landmarks, jaw abnormalities
    • Dr M. Ketabi *, Dr M. Mesripour, Dr E. Rafiei Pages 236-6241
      Background And Aim
      Periodontal destruction occurs in an episodic fashion, with periods of exacerbation and quiescence. It is therefore important to diagnose periodontal diseases in active phase. Various diagnostic markers have been identified in GCF and saliva. The aim of this study was to compare the salivary and GCF levels of alkaline phosphatase (ALP) in patients with periodontitis, smokers with periodontitis and healthy subjects.
      Materials And Methods
      In this descriptive study 90 subjects aged 30-50 without any apparent systemic disease were chosen and divided to 3 equal groups: smokers with periodontitis, non-smokers with periodontitis and healthy subjects. In healthy subjects, GCF samples were collected from gingival sulcus. In patients with periodontitis, GCF was collected from pockets of 5-7 mm of depth. About 5 ml of un-stimulated whole saliva was collected from all subjects. All GCF and salivary samples were sent to the laboratory for ALP measurement. ANOVA and Tukey's tests were used for statistical analysis.
      Results
      The results of this study showed that the mean level of ALP in saliva and GCF was higher in the first and second groups compared to the third group. The mean level of ALP in GCF was higher in the first group compared to the second group. The mean level of ALP in saliva was not statistically different between the first and second group.
      Conclusion
      It is possible to use both GCF and salivary levels of ALP as diagnostic markers for periodontitis. Higher levels of ALP in GCF samples of smokers with periodontitis could explain the higher rate of alveolar bone destruction in smokers.
      Keywords: Alkaline Phosphatase, Periodontitis, saliva, gingival crevicular fluid, smoking
    • S. Fakhr Tabatabayi, Dr H. Bakhtiar *, Dr M. Vatanpour, Dr M. Honarvar Pages 242-246
      Background
      Revascularization therapy by using Platelet-Rich Fibrin can be a suitable choice for revitalization of immature necrotic teeth as it improves root formation process, thickening of dentinal walls and apical closure.Summary: A 13-year-old girl with a history of trauma in tooth #21 and signs of pulp necrosis referred to the endodontics department of faculty of dentistry of Islamic Azad University. Intraoral radiograph showed immature root with open apex and periapical rarefaction. Access cavity was prepared and the root canal was irrigated with 20 ml of 1/25% sodium hypochlorite solution for 5 minutes and with normal saline. Equal proportions of Ciprofloxacin (tablet, 500mg), Metronidazole (tablet, 500mg) and Cefaclor (capsule, 500mg) were mixed and placed inside root canal for 4 weeks. Then, the canal was irrigated with 17% EDTA. 8 ml of patient's whole blood was centrifuged for preparation of PRF clot. PRF clot was placed inside the root canal up to CEJ level. MTA of 3mm thickness was placed directly over the PRF clot and tooth was temporarily restored. After 3 days, the tooth was double sealed with Glass Ionomer cement and composite resin. Clinical examinations at 1, 3 and 6 months after, revealed the resolution of periapical lesion, further root development and apical closure.
      Conclusion
      PRF clot is an ideal scaffold for regenerative endodontic therapy in necrotic immature teeth as it contains growth factors and can enhance cellular proliferation and differentiation of stem cells.
      Keywords: immature necrotic teeth, Platelet, Rich Fibrin, Regenerative Endodontics
    • Dr M. Kouhsoltani *, Dr A. Taghavi Zonooz Pages 247-250
      Background And Aim
      Neurofibroma is an uncommon lesion in the oral cavity. Most reported cases are multiple and associated with the generalized neurofibromatosis syndrome. Rarely, neurofibroma is formed as a solitary lesion and is not associated with the syndrome. To our knowledge, only four cases of solitary neurofibroma have been reported in the literature, which makes the clinical diagnosis difficult.Case Report: We report a case of solitary oral neurofibroma in the lower labial mucosa of a 43-year-old woman. These patients need regular follow-ups in order to identify recurrences and probable ancillary features of neurofibromatosis syndrome which may be life-threatening to the patient.
      Conclusion
      Solitary neurofibroma should be considered in the differential diagnosis of the Intra oral nodules beside more common lesions including fibroma, mucocele and pleomorphic adenoma.
      Keywords: neurofibroma, oral cavity, neurofibromatosis, lip