فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 64، آذر و دی 1393)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 64، آذر و دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا پیرخائفی، علی محمدزاده، مینا جنگجوی صفحات 7-12
    مقدمه
    تحقیقات، نارسایی های هیجانی در شخصیت مرزی را نشان داده اند.هدف از پژوهش حاضر تبیین صفات مرزی بر اساس مولفه های هوش هیجانی مطابق با نظریه ی بار-آن بود.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی-مقطعی، نمونه ای به حجم 274 نفر به روش تصادفی طبقه ای از دانشجویان مشغول به تحصیل دانشگاه های پیام نور شهرهای تبریز و سراب در سال تحصیلی 90-1389 انتخاب و با مقیاس های شخصیت مرزی و هوش هیجانی بار-آن مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش رگرسیون چندمتغیری گام به گام و نرم افزار SPSS نسخه ی 16 تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    هوش هیجانی توان پیش بینی صفات مرزی را دارد و می تواند مقادیری از تغییرات صفات مرزی را تبیین کند (001/0 P<،13=r2).از بین مولفه های 15گانه ی هوش هیجانی، مولفه های خودشکوفایی، کنترل تکانه، حل مسئله و استقلال، بیشترین سهم را در تبیین صفات مرزی دارا هستند (58/32=F، 001/0 P<).
    نتیجه گیری
    صفات مرزی با هوش هیجانی، رابطه ی معکوس دارد و این رابطه در راستای آشفتگی های هیجانی موجود در شخصیت مرزی قابل تبیین است.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، صفات، نارسایی، هوش هیجانی
  • دیانا کیهانی، مهدی کارگرفرد*، مهیار مختاری صفحات 13-18
    مقدمه

    اثرات مفید تمرین ورزشی در انواع اختلالات قلبی ثبت شده است. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ورزش در یک برنامه ی بازتوانی ورزشی بر کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی ارجاع شده برای بازتوانی قلبی طراحی شده است.

    روش کار

    دراین کارآزمایی بالینی 65 بیمار با سن 70-50 سال مبتلا به نارسایی قلبی از بین بیماران مراجعه کننده به پژوهشکده ی بازتوانی قلب و عروق اصفهان در سال 1391 به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (33 نفر) و شاهد (32 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمون در یک برنامه ی 8 هفته ای تمرین هوازی نظارت شده، به مدت 45-30 دقیقه در هر جلسه، 3 روز در هفته در روزهای متناوب (8 هفته)شرکت کردند، در حالی که افراد گروه شاهد، مراقبت های پزشکی استاندارد را دریافت و در طول این دوره در هیچ برنامه ی ورزشی منظم شرکت نداشتند. در آغاز و پایان برنامه ی توان بخشی ورزش،آزمون های افسردگی و اضطراب بک و فرم کوتاه (36 سئوالی) پرسش نامه ی کیفیت زندگی برای ارزیابی افسردگی، اضطراب و کیفیت زندگی انجام شد.

    یافته ها

    نمره ی کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی در گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد بهبود معنی داری نشان داد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد به کارگیری یک برنامه ی بازتوانی ورزشی مناسب به بهبود وضعیت روانی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، کیفیت زندگی، نارسایی قلبی، ورزش
  • سمانه طلایی، حسن لباف، سیداکبر نیلی پور طباطبایی صفحات 19-25
    مقدمه
    درد مزمن، تجربه ی حسی و عاطفی ناخوش آیندی است که از آسیب واقعی یا احتمالی به بافت ها ناشی می شود و حداقل شش ماه تداوم دارد. در این میان نظریه ی دلبستگی برای درک چگونگی رابطه ی بیماران با سایر افراد در طی دوران درد با اهمیت قلمداد شده است. هدف از این تحقیق شناسایی مدیریت درد در بیماران مبتلا به درد مزمن با سبک دلبستگی ایمن می باشد.
    روش کار
    این تحقیق در کلینیک درد و مغز واعصاب دانشگاه کبانگسان مرکز درمانی مالزی از اگوست 2009 تا فوریه 2010 انجام گرفته است. بیست و دو بیمار زن مبتلا به درد مزمن با استفاده از مصاحبه ی نیمه ساختاریافته به زبان انگلیسی مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش پدیدارشناسی تفسیری مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تم پشتیبانی ایده آل و پنج ساب تم شامل وابستگی عاطفی به خانواده، احساسی عاطفی نزدیک با دوستان، استقلال و خودکفایی، اولویت بودن در کنار خانواده و نیاز به حمایت استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به درد مزمن گزارش نموده اند که در لحظات درد نیاز به نزدیکی با اعضای خانواده ی خود داشته و از این احساس نزدیکی به عنوان نوعی سبک سازگاری در جهت تسکین درد از طریق افزایش احساس صمیمیت بهره می گیرند. تداوم طول دوره ی درد بیماران را وادار به تغییر در فعالیت های روزمره ی زندگی کرده و می تواند احساس نیاز به روابط نزدیک را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: درد مزمن، دلبستگی، مدیریت درد
  • فاطمه زرگر صفحات 26-30
    مقدمه
    اختلال اضطراب فراگیر (GAD) با کاهش کیفیت زندگی و هم زمانی بالا با سایر اختلالات خلقی و اضطرابی همراه است. رفتاردرمانی مبتنی بر پذیرش (ABBT)، یکی از درمان های جدید معرفی شده در درمان این اختلال است. به منظور بررسی اثربخشی این درمان، در پژوهش حاضر به مقایسه ی ABBT با پرکاربردترین درمان روان شناختی GAD یعنی آرام سازی کاربری (AR) پرداخته شده است.
    روش کار
    تعداد 32 آزمودنی زن با تشخیص اصلی اختلال اضطراب فراگیر از سوی مطب های روان پزشکی سطح شهر اصفهان ارجاع گردیدند. پس از اجرای مصاحبه ی ساختاریافته ی بالینی، 24 آزمودنی به طور تصادفی در دو گروه رفتاردرمانی مبتنی بر پذیرش و آرام سازی کاربردی قرار گرفتند که در مرحله ی پس آزمون در هر گروه 9 نفر باقی ماندند. هر دو گروه، درمان دارویی مشابهی دریافت می کردند. گروه های درمانی، 12 جلسه ی هفتگی درمان به مدت سه ماه دریافت کردند. در مراحل پیش آزمون و پس آزمون، پرسش نامه های GAD-7 و نگرانی پن-استیت در مورد دو گروه اجرا گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندگانه با کنترل متغیرهای مداخله گر انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در مرحله پس آزمون، شدت علایم GAD و نگرانی در دو گروه ABBT و آرام سازی کاربردی تفاوت معنی داری ندارد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    در زمینه ی درمان اختلال اضطراب فراگیر، رفتاردرمانی مبتنی بر پذیرش، تفاوت معنی داری با درمان آرام سازی کاربردی ندارد.
    کلیدواژگان: آرام سازی، اختلال اضطراب فراگیر، پذیرش، رفتاردرمانی، نگرانی
  • منصوره الله جگردی، سعید سرابیان، نگار اصغری پور صفحات 31-37
    مقدمه
    مادر به عنوان چهره ی دلبستگی اصلی، تاثیر غیر قابل انکاری در تحول رفتاری کودک دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی سبک های دلبستگی مادران کودکان دارای مشکلات رفتاری با کودکان بدون مشکلات رفتاری سنین 12-8 سال انجام شده است.
    روش کار
    نمونه ی این پژوهش علی-مقایسه ای شامل 120 نفر از مادران دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی در سال 92-1391در شهرستان نیشابور بودکه در مورد مادران کودکان عادی، از روش نمونه گیری تصادفی و در مورد مادران کودکان دارای مشکل رفتاری از روش نمونه گیری خوشه ایاستفاده شد. ابزار این مطالعه شامل آزمون راتر کودکان و پرسش نامه ی سبک دلبستگی بزرگسالان بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 18 وآزمون های آماری تی گروه های مستقل و رگرسیون لجستیک تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین سبک دلبستگی اضطرابی و ایمن در مادران کودکان بدون مشکل رفتاری و با مشکل رفتاری تفاوت معنی داری وجود دارد (به ترتیب 0001/0=P، 001/0=P) اما بین سبک دلبستگی اجتنابی مادران کودکان با و بدون مشکل رفتاری تفاوت معنی داری دیده نشد (138/0=P). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سبک های دلبستگی اضطرابی و ایمن می توانند به عنوان پیش بینی کننده ی مشکلات رفتاری در کودکان محسوب شوند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه ی حاضر با حمایت از نظریه ی دلبستگی، اهمیت تعامل مادر-کودک را نشان می دهد. دلبستگی ناایمن و ایمن مادران می تواند پیش بینی کننده ی مهمی برای ایجاد مشکلات رفتاری درکودکان آن ها باشد.
    کلیدواژگان: دلبستگی، مشکلات رفتاری، کودکان
  • پروانه اصغری، علی مشهدی، زهره سپهری شاملو صفحات 38-45
    مقدمه
    اضطراب اجتماعی می تواند به عنوان یک هیجان منفی با الگوها و مولفه های منحصر به فردی از فعالیت سیستم های مغزی رفتاری در ارتباط باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری مبتنی بر الگوی هافمن بر کاهش نشانه های اضطرابی و سیستم های مغزی رفتاری افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی است.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی (پیش آزمون و پس آزمون)، 20 فرد 30-20سال با اختلال اضطراب اجتماعی مراجعه کننده طی سال 1392 به کلینیک دانشکده ی علوم تربیتی و روان شناسی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و تصادفی در دو گروه مساوی آزمون و شاهد قرار گرفتند. گروه آزمون 12 جلسه درمان شناختی-رفتاری مبتنی بر الگوی هافمن را دریافت کردند و گروه شاهد در لیست انتظار قرار داشتند. مقیاس سنجش هراس اجتماعی و مقیاس سنجش گری-ویلسون و مصاحبه ی ساختاریافته اختلالات اضطرابی ADIS_IV به عنوان ابزارهای ارزشیابی به کار گرفته شدند. داده ها با شاخص های توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری، توسط نرم افزار SPSS نسخه ی 16 تحلیل شدند.
    یافته ها
    گروه آزمون در نمره ی کل اضطراب اجتماعی شامل سه مولفه ی ترس، اجتناب و ناراحتی فیزیولوژیکی در نمرات پس آزمون تفاوت معنی داری داشتند (001/0< P) و سیستم های مغزی رفتاری شامل سه مولفه ی فعال ساز رفتاری، بازداری رفتاری و جنگ و گریز در سیستم بازداری رفتاری کاهش معنی داری نسبت به گروه شاهد در پس آزمون نشان دادند (001/0< P).
    نتیجه گیری
    درمان شناختی-رفتاری مبتنیبر الگوی هافمن در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی بر کاهش نشانه های اضطرابی و عملکرد سیستم بازداری رفتاری آنان موثر است.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، درمان شناختی، رفتاری، رفتار، مغز
  • مینا قبادی، محمدعلی بشارت، رضا رستمی، عباس رحیمی نژاد، میثم پورغلامی صفحات 46-51
    مقدمه
    بیماران مبتلا به نارسایی کلیه که سواد سلامت پایین دارند در معرض خطر بیشتری برای رفتارهای خودمراقبتی نامطلوب و نتایج منفی سلامت هستند. هدف پژوهش حاضر برآورد شیوع سواد سلامت پایین، تفاوت در حالات هیجانی منفی و رفتارهای خودمراقبتی بر حسب سطوح سواد سلامت و آزمون نقش واسطه ای هیجان های منفی در رابطه ی بین سواد سلامت و خودمراقبتی در بیماران تحت درمان دیالیز بود.
    روش کار
    در این مطالعه ی مقطعی، 240 بیمار با تشخیص مراحل انتهایی نارسایی کلیه در مراکز دیالیز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش نمونه گیری هدفمند از اسفند 1392 تا خرداد 1393انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل معاینه ی مختصر وضعیت روانی، فرم کوتاه پرسش نامه ی سواد سلامت بزرگسالان و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس 21 آیتمی و زیرمقیاس خودمراقبتی رفتارهای خودمدیریتی بود.
    یافته ها
    میزان 25 درصد آزمودنی ها سواد سلامت پایین، 2/65 درصد سواد سلامت کافی و 8/9 درصد سواد سلامت مرزی داشتند. افسردگی، اضطراب، استرس و رفتارهای خودمراقبتی از لحاظ سطوح سواد سلامت تفاوت معنی داری داشتند (به ترتیب 001/0P)
    کلیدواژگان: خودمراقبتی، سواد سلامت، هیجان
  • مرتضی مدرس غروی، حسین کاشانی، مژگان لطفی، مهدیه برهانی، فرزاد اکبرزاده صفحات 52-57
    مقدمه
    محیط زندان به صورت بالقوه یک عامل تنش زای مهم در ایجاد یا تشدید مشکلات روانی محسوب می گردد لذا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی شاخص های بهداشت روانی در زندانیان بندهای مشاوره و عادی زندان مرکزی مشهد انجام شده است.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی شامل تمام زندانیان بندهای عادی و مشاوره ی زندان مرکزی مشهد در سال 1391 بود که از این بین تعداد 300 نفر به صورت تصادفی و تعداد برابر از بندهای عادی و مشاوره، انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های ویراست دوم افسردگی بک، اضطراب بک، سلامت روان عمومی و عزت نفس کوپراسمیت و فرم مشخصات فردی بود. داده ها با شاخص های توصیفی نظیر مقایسه ی میانگین های مستقل، تحلیل واریانسها و تحلیل رگرسیون توسط نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان اضطراب و افسردگی در گروه مشاوره به صورت معنی داری پایین تر و میزان عزت نفس و سلامت روان عمومی بالاتر بود (001/0< P، 001/0< P). عزت نفس، تنها متغیری بود که با نوع جرم، رابطه ی مثبتی نشان داد و در زندانیان با جرایم دزدی و شرارت نسبت به سایرین، بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه،به نظر می رسد مداخلات مشاوره ای در زندان ها می تواند شاخص های بهداشت روان نظیر افسردگی، اضطراب، سلامت روان عمومی و عزت نفس را در زندانیان بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، بهداشت روان، زندانی، عزت نفس
|
  • Alireza Pirkhaefi, Ali Mohammadzadeh, Mina Jangju Pages 7-12
    Introduction
    Past studies revealed that emotion is dysregulation in borderline personality. The Aim in This study was explored the relationship between borderline traits and emotional intelligence components, according to what discussed Bar-On's theory.
    Materials And Methods
    The current study was conducted in cross sectional descriptive research context. A group of 274 normal participants from Tabriz and Sarab Payam-e-Noor universities students in the academic year 2010-11 using stratified random sampling method took part in this research, and answered to borderline personality and Bar-on’s emotional intelligence questionnaires. Data analyzed with using of the stepwise multivariate regression analysis method by SPSS-16 software.
    Results
    Emotional intelligence was suitable predictor towards borderline traits and can change the values of attributes that define the borderline traits (r2=0.13, P<0.001), especially four of fifteen components of emotional intelligence (self actualization, Impulse control, Problem solving and Independency) are more contribution in predicting borderline traits (F=32.58, P<0.001).
    Conclusion
    Borderline traits and emotional intelligence are inversely related together, and this relationship can be explained in line of emotional disturbances of borderline personality.
    Keywords: Borderline personality disorder, Dysregulation, Emotional intelligence, Traits
  • Diana Keihani, Mehdi Kargarfard, Mahyar Mokhtari Pages 13-18
    Introduction

    Exercise training has well documented beneficial effects in a variety of cardiac disorders. This study was designed to assess the effects of exercise on an exercise rehabilitation program on the quality of life, depression and anxiety in heart failure patients referred for cardiac rehabilitation.

    Materials And Methods

    In this clinical trial,65 patients aged 50-70 years with heart failure among patients who referred to Institute of Heart Rehabilitation of Isfahan were assigned randomly to two groups of experimental (n=33) and control (n=32). Subjects in the experimental group participated in a supervised 8-week aerobic training program of 30-45 min sessions (3 days per week on alternate days), while those in the control group received standard medical care and were not involved in any regular training program during this period. At the beginning and the end of the exercise rehabilitation program, the Beck Anxiety and Depression inventories and short form of quality of life questionnaire were fulfilled for the assessment of depression, anxiety and quality of life.

    Results

    The scores of quality of life, depression and anxiety showed a significant improvement in experimental compared to control group after 8 weeks exercise rehabilitation (P=0.001).

    Conclusion

    It seems that an appropriate application of exercise rehabilitation program would improve the psychological status and quality of life in long-term maintenance chronic heart failure patients.

    Keywords: Anxiety, Depression, Exercise, Heart failure Quality of life
  • Samaneh Talaei*, Hasan Labbaf, Seyed Akbar Nilipour Tabatabayi Pages 19-25
    Introduction
    Chronic pain is an unpleasant sensory and emotional experience associated with actual or potential tissue damage which persists for a minimum of six months. Attachment theory has been used to explain how individuals relate to each other during moments of pain. The purpose of this research is to identify pain management in people with chronic pain and secure attachment style.
    Materials And Methods
    This study was conducted at the Pain and Neurology Clinic of the University Kebangsaan Malaysia Medical Centre from August 2009 to February 2010. 22 female patients with chronic pain were interviewed, using open-ended semi-structured interview guide in English language. Data were analyzed using Interpretative Phenomenological Analysis (IPA).
    Results
    Through IPA technique, ideal support themes were identified with five subthemes; emotional dependence on family, emotional closeness to friends, independence and self-sufficiency, preference to be with family, and need for support.
    Conclusion
    Chronic pain patients reported that they needed to be emotionally close with their families during moments of pain as a coping style to soothe their pain through increased intimacy and closeness. Prolonged duration of pain led them to change their everyday life activities and increased the need for close relationships. Patients with chronic pain may have different forms of coping style. Chronic pain suppressed close relationship which may arise between patients and their family during moments of pain.
    Keywords: Attachment, Chronic pain, Pain management
  • Fatemeh Zargar Pages 26-30
    Introduction
    Generalized anxiety disorder (GAD) is associated with a diminished quality of life and co morbidity with other anxiety and mood disorders. Acceptance-based behavior therapy (ABBT) is a new treatment that introduced for treatment of GAD. The current study compared ABBT to Applied Relaxation (AR) -the most utilized psychological therapy for GAD.
    Materials And Methods
    Thirty two women with GAD who were referred from psychiatrics offices in Isfahan city were recruited to participate in the study. They were then administered the SCID/CV. Twenty four subjects who met the criteria for GAD were assigned to two groups (ABBT and AR) randomly. The groups received similar medication. The ABBT and AR participated in 12 weekly therapy sessions. The instruments used in the study at pre and post test included the Generalized Anxiety Disorder-7 item scale (GAD-7) and Penn State Worry Questionnaire (PSWQ). The data were analyzed using the multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    No significant differences were found between ABBT and AR groups in anxiety symptoms and worry (P>0.05).
    Conclusion
    Overall, based on the findings of this study, one can conclude that the acceptance-based behavior therapy does not seem to be different from the applied relaxation therapy for treatment of generalized anxiety disorder.
  • Mansoureh Alajgerdi, Saeed Sarabian, Negar Asgharipour Pages 31-37
    Introduction
    As the major attachment figures, mothers have an undeniable effect on behavioral development of children. The present study aims to investigate the relationship between attachment styles in mothers of 8 to 12 year-old children with and without behavioral problems.
    Materials And Methods
    The samples of this causal-comparative study included 120 mothers of male and female elementary school students in schools of Neishabour (2013-14). Cluster sampling and random sampling methods were used for mothers of children with and without behavioral problems respectively. The study instruments included the RuttersBehavior Scale for children and the Revised Adult Attachment Scale (RAAS) for mothers. Data were analyzed using SPSS 18, by independent samples t-test, and logistic regression.
    Results
    There is a significant difference between anxious and secure attachment styles in mothers of children with and without behavioral problems (P=0.0001 and P=0.001 respectively). However, there is no significant difference between avoidant attachment style in mothers of children with and without behavioral problems (P=0.138). The results of regression analysis also show that anxious and secure attachment styles can be considered as predictors of behavioral problems in children.
    Conclusion
    The findings of the present study corroborate the attachment theory and show the importance of mother-child interaction. Mothers’ secure and insecure attachment styles can be an important predictor for behavioral problems in their children.
    Keywords: Attachment, Behavioral problems, Children
  • Parvaneh Asghari, Ali Mashhadi, Zohreh Sepehri Shamloo Pages 38-45
    Introduction
    Social Anxiety Disorder (SAD) as a negative emotion can be associated with specific patterns of brain behavioral system functions. The purpose of this research is to evaluate the effectiveness of Hofmann-based CBT (Cognitive Behavioral Therapy) in reducing anxiety symptoms and improving brain behavioral system functions in patients suffering from social anxiety disorder.
    Materials And Methods
    This research is a semi-experimental study with a pretest/posttest plan. 20 SAD patients were randomly selected and divided equally into two groups (experimental and control). The experimental group underwent 12 sessions of Hofmann-based CBT, whereas the control group was placed in the waiting list. Anxiety disorder Interview Schedule for DSM-IV (ADIS-IV), Social phobia questionnaire, and Gary-Wilson’s personality questionnaire were used for evaluating results at pretests and posttests. Data were analyzed with descriptive indices and multivariate analysis of covariance (MANCOVA) by SPSS software.
    Results
    The experimental group showed significant improvement in total scores of social phobia, including fear (P<0.001), avoidance (P<0.001), and physiological discomfort (P<0.001) Also, brain behavioral systems (including behavioral activation, behavioral inhibition, and fight/flight) showed significant improvement (P<0.001) in behavioral inhibition in the experimental group.
    Conclusion
    Cognitive behavioral therapy based on Hofmann model is effective in patients suffering from social anxiety disorder, especially in improving anxiety symptoms and behavioral inhibition functions.
    Keywords: Behavior, Brain, Cognitive behavioral therapy, Social anxiety disorder
  • Mina Qobadi, Mohammad Ali Besharat, Reza Rostami, Abbas Rahiminezhad, Meysam Pourgholami Pages 46-51
    Introduction
    Renal failure patients with low health literacy are at an increased risk for poor self-care and negative health outcome. The purpose of the present study was to examine the prevalence of low health literacy, differences in negative emotional status and self-care behaviors by health literacy levels, and the mediating role of negative emotions on the relationship between health literacy and self-care among patients undergoing dialysis.
    Materials And Methods
    In the cross-sectional study, we recruited 240 consecutive patients diagnosed with End Stage Renal Disease (ESRD) who had scheduled appointments at Tehran University of Medical Sciences-affiliated dialysis units from March 2014 until June 2014 based on the inclusion criteria. Instrument include: Mini Mental State Exam, Short test of Health Literacy for Adults, Depression, Anxiety and Stress Scale-21 and Self-Management Scale.
    Results
    The findings indicated that health literacy was inadequate in 25%, marginal in 9.8%, and adequate in 65.2% of the cases. Depression, anxiety, stress and self-care scores differed significantly by health literacy levels (P
    Keywords: Emotion, Health literacy, Self, care
  • Morteza Modarres Gharavi, Hossein Kashani, Mojgan Lotfi, Mahdieh Borhani, Farzad Akbarzadeh Pages 52-57
    Introduction
    The prison environment is a potential major stressful factor in formation or aggravation of mental problems so this study aimed to evaluate the mental health indexes among prisoners in consultancy and ordinary wings of Central Mashhad Jail.
    Materials And Methods
    All of the prisoners in the ordinary and counseling wings of Mashhad Jail in 2012 comprise the statistical community of this descriptive study. 300 prisoners (equally number among prisoners who jail in ordinary and counseling wings) selected randomly. Research instruments include: Beck Depression Inventory-II, Beck Anxiety Inventory, General Health Questionnaire, Coopersmith Self-esteem Inventory and Personal Characteristics Form. Data analyzed by descriptive and analytical statistic indexes (comparison of independent means, variants analysis and regression analysis) and SPSS software.
    Results
    The anxiety and depression levels are lower among counseling group significantly (P<0.001) and this group had higher levels of general mental health and self-esteem (P<0.001). Self-esteem was the only variable that had a positive relation with the type of crime. Inmates charged with theft and disorderly conduct had a higher level of self-esteem than others.
    Conclusion
    According to the findings of the present study, it seems that the counseling interventions in jails can improve the mental health indexes such as depression, anxiety, general mental health and self-esteem among prisoners.
    Keywords: Anxiety, Depression, Mental health, Prisoner, Self, esteem