فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال یکم شماره 1 (پاییز 1393)

نشریه پرستاری کودکان
سال یکم شماره 1 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا صالحی، جمیله مختاری نوری*، سید محمد خادم الحسینی، عباس عبادی صفحات 1-8
    اهداف

    دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد، منبع ارزشمندی در افزایش کیفیت عملکرد بالینی پرستاران هستند. اندازه گیری کیفیت استانداردهای مراقبت پرستاری مهمترین فاکتور در بهبود کیفیت خدمات مراقبت است. لذا این مطالعه با هدف تاثیر آموزش و اجرای دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد بر کیفیت استانداردهای مراقبت پرستاری در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهی، در بیمارستان بقیه الله (عج) شهر تهران، روی کلیه پرستاران بخش مراقبتهای ویژه نوزادان، در سال 1392 انجام شد. قبل و بعد از اجرای برنامه آموزش دستورالعمل ها، میزان کیفیت استانداردهای پرستاری با پرسشنامه استاندارد برگرفته از استانداردهای پرستاری آنا و چک لیست اجرای دستورالعملها اندازه گیری شد و داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 19 و استفاده از آماره های توصیفی میانگین و انحراف معیار و آماره های استنباطی آزمون های ویلکاکسون و کای اسکوئر مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمرات مراحل فرایند پرستاری قبل از مداخله، در مرحله تشخیص پرستاری (11/008) 52/92، در مرحله برنامه ریزی (842/ 6)34/50، در مرحله اجرا (8/107) 50/58 و در مرحله ارزشیابی(1/443) 0/42 بود و میانگین نمرات مراحل فرایند پرستاری بعد از مداخله، در مرحله تشخیص پرستاری (10/748) 75/33، در مرحله برنامه ریزی (11/300) 67/33، در مرحله اجرا (7/149) 52/75 و در مرحله ارزشیابی(8/422) 63/25 بود. میانگین نمره تمامی مراحل فرایند پرستاری در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد بالاتر بود (0/05> p).

    نتیجه گیری

    از آنجا که دستورالعمل های مبتنی برشواهد به عنوان استانداردهای ارزشمند در ارائه خدمات پرستاری با کیفیت می باشد، لذا به مسئولین و مدیران آموزشی توصیه می شود راهکارهای لازم جهت اجرای این امر مهم را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: دستورالعملهای مبتنی برشواهد، مراقبت پرستاری استاندار، بخش مراقبت ویژه نوزادان
  • محمد ارشدی بستان آباد، سوسن ولی زاده، جواد رضانژاد، مهناز سلطانزاده صفحات 9-17
    مقدمه
    هنگامی که نوزاد بلافاصله بعد از تولد بدلیل زودرس بودن، بیماری یا اختلالات مادرزادی نیاز به مراقبت های درمانی پیدا می کند و یا فوت می نماید، اثرات این اتفاق غیرمنتظره می تواند بر روی والدین طاقت فرسا باشد و پدران این شرایط را مثل گیر افتادن در موقعیتی که هیچ تجربه قبلی نسبت به آن ندارند توصیف کرده اند. این مطالعه با هدف مقایسه میزان دلبستگی پدران با نوزادان بستری و غیربستری در بیمارستان انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی مقایسه ای می باشد. از 148 نفر مراجعه کننده تعداد 85 نفر حاضر به شرکت در پژوهش شدند که 48 نفر در قالب گروه بستری و 37 نفر نیز به عنوان گروه غیر بستری، وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک والدین و نوزاد و پرسشنامه ارزیابی میزان دلبستگی پدر با نوزاد (تهیه شده توسط John condon و همکاران) استفاده شد.جهت آنالیز داده ها از آزمون tمستقل و آنالیز واریانس و رگرسیون خطی چند متغیره استفاده گردید.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن پدر، میزان درآمد ماهانه و سن هنگام تولد نوزاد همگونی داشتند.ارتباط آماری معنی داری بین همبستگی اجزای دلبستگی با مشخصات دموگرافیک یافت نشد. تنها سن پدران نوزادان غیر بستری در حیطه لذت تعامل دارای ارتباط مستقیم و معنی داری بود(0/02 =p). مقایسه نمره کل دلبستگی پدران با نوزادان بستری و غیربستری و اجزای دلبستگی در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    گرچه روابط اولیه عاطفی والد- نوزاد در روزهای اول زندگی خارج رحمی زیرساخت روانی و روابط اجتماعی نوزاد در سالهای آتی است اما براساس یافته های پژوهش مشخص گردید که عامل بستری شدن نوزاد نمی تواند در فرایند دلبستگی بین پدر و نوزاد گسست ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: پدران، نوزاد، دلبستگی، بستری، غیر بستری
  • محمد ارشدی بستان آباد، ملیحه اسدللهی، مهناز جبرئیلی، مجید محله ای، مرضیه عبدالعلی پور صفحات 18-26
    مقدمه
    عفونت، علت اصلی مرگ ومیر نوزادان در کشورهای در حال توسعه می باشد، بهترین، موثرترین و کم هزینه ترین روش پیشگیری از عفونت های بیمارستانی، رعایت بهداشت دست به خصوص شستن دست قبل و بعد از تماس با هر نوزاد می باشد اما تحقیقات نشان می دهند که پرسنل بهداشتی عملکرد ضعیفی در این مورد دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین موانع رعایت بهداشت دست در پرسنل پرستاری بخشهای نوزادان و NICUانجام گرفت.
    روش کار
    در یک پژوهش توصیفی- مقطعی، 150 پرستار شاغل در بخش های نوزادان و NICU چهار بیمارستان شهر تبریز به روش تمام شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط 14 نفر از اساتید دانشکده پزشکی و پرستاری انجام و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ برابر 0/88 تائید شده بود جمع آوری گردید.
    یافته ها
    در بررسی میانگین نمرات هر یک از گویه های پرسشنامه، بیشترین موانع رعایت بهداشت دست به ترتیب «اعتقاد به بهداشت دست، نوع نگرش به تاثیر بهداشت دست در کنترل عفونت، تعداد نوزادان بستری در بخش، نبود دستمال کاغذی، حجم کاری بالا، رعایت بهداشت دست توسط سرپرستار و پزشکان» بودند. افراد با سابقه کاری بالاتر موانع مدیریتی را در رعایت بهداشت دست موثرتر از سایر موانع دانستند ولی سایر متغیرهای دموگرافیک با نمره کل دیدگاه نسبت به موانع، رابطه معنی دار نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها به نظر می رسد تلفیقی از عوامل ذکر شده از جمله فرهنگ سازی مناسب جهت تقویت اعتقاد به بهداشت دست در میان پرستاران، استاندارد کردن آمار بخش های نوزادان، تهیه به موقع و به میزان کافی دستمال کاغذی، تمهیدات مدیریتی در مواقع شلوغی بخشها(مثل توجه به نسبت پرستار به بیمار) و استفاده از الگوهای موفق و پایبندی مدیران، می تواند در حل مشکل بهداشت دست موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: پرستار، بهداشت دست، موانع، نوزادان، عفونت بیمارستانی
  • بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در بین دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال 1392
    علیرضا قربانی بیرگانی صفحات 27-35
    مقدمه و هدف
    مهمترین فرآیندی که در دوران کودکی و نوجوانی هر انسانی جریان دارد یادگیری است. در این دوران وجود اختلالات یادگیری همچون اختلال خواندن یا نارساخوانی می تواند باعث افت تحصیلی، تاخیر رشد زبان، تاخیر در یادگیری مفاهیم جدید، یا تاخیر در عملکرد، در مقایسه با همسالان شود. با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش با هدف بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال 1392 انجام شده است.
    روش
    در این پژوهش توصیفی مقطعی 1200 دانش آموز پسر در 6 پایه تحصیلی از دبستانهای شهرستان اهواز در سال تحصیلی 93-1392 به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده و با استفاده از آزمون سیاهه خواندن میزان اختلال خواندن مورد بررسی قرار گرفت. محتوای آزمون سیاهه خواندن در هر پایه مرکب از یک متن صد کلمه ای و چهار سوال درک مطلب بود که توسط کارشناس آسیب شناسی گفتار و زبان بدقت کنترل شده بود. ضریب آلفای آزمون سیاهه خواندن نیز بیشتر از 8/. محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان اختلال خواندن در بین دانش آموزان مجموعا 7 درصد گزارش گردید که بیشترین درصد در پایه دوم (17 درصد) و کمترین (2 درصد) در پایه ششم محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، میزان اختلال خواندن در بین دانش آموزان به نسبت بالاست که این مسئله نیاز به انجام معاینات دقیق غربالگری و بیماریابی در سطح مدارس کشور را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، اختلال خواندن، دانش آموز، ابتدایی، اهواز
  • لیلی بریم نژاد، سمانه حسینعلی پور، حمید حقانی صفحات 36-44
    زمینه و هدف
    بیشترین علت غیبت از مدرسه و از دلایل اصلی مراجعه کودکان به اورژانس ها و بستری شدن در بیمارستان آسم می باشد. این بیماری عوارض زیادی بر ابعاد جسمی، ذهنی، رشد اجتماعی و تکامل کودکان بر جای می گذارد و هزینه اقتصادی ناشی از بیماریزایی آن بالاست. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش برنامه خودمراقبتی بر کیفیت زندگی کودکان سن مدرسه مبتلا به آسم انجام شده است.
    روش اجرا: در این مطالعه نیمه تجربی 88 کودک سن مدرسه مبتلا به آسم به صورت نمونه گیری تصادفی بلوک شش تایی در دو گروه مداخله (44 نفر) و کنترل (44 نفر) وارد مطالعه شدند. ابتدا کیفیت زندگی کودکان در دو گروه با پرسشنامه PAQLQ اندازه گیری شد. سپس آموزش برنامه خود مراقبتی شامل آشنایی با بیماری، نحوه استفاده از دارو ها، فعالیت و ورزش و غیره طی 4 تا 5 جلسه 45-30 دقیقه ای برای کودکان در گروه آموزش اجرا شد. در گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نشده و مراقبت روتین بیمارستان انجام شد.. بلافاصله و 8 هفته بعد از مداخله مجددا«پرسشنامه مذکور تکمیل شد.
    نتایج
    بین نمره ی کیفیت زندگی کودکان در دو گروه تفاوت های آماری معناداری وجود دارد. به طوری که در گروه آموزش از 6.2 ±48.6 به 5.6± 57.9(p=0.00) رسیده است. در حالی که در گروه کنترل تفاوتی هاز نظر آماری دیده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    مداخلات آموزشی و ارتقاء توان خودمراقبتی در کودکان مبتلا به آسم موجب افزایش کیفیت زندگی آنان می شود. بنابراین با توجه به شیوع بالای این بیماری و بار اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن می توان در برنامه ریزی برای این گروه سنی آموزش خودمراقبتی جهت بهبود عملکرد و تقویت حس خودکنترلی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آسم، خودمراقبتی، کودکان سن مدرسه، کیفیت زندگی
  • حسین میبودی*، سید محمد شبیری، سحر قلعه، نرگس لیلاپور صفحات 45-53
    مقدمه

    شکل گیری نگرش، ارزش ها، تعهد و مهارت های مورد نیاز برای حفظ و پشتیبانی محیط زیست در افراد از سنین پایین آغاز می شود. این تحقیق با تمرکز بر نگرش های محیط زیستی، سعی در شناخت و تبیین ارتباط میان قشربندی اجتماعی و درک و آگاهی محیط زیستی کودکان پیش دبستانی دارد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین پایگاه اجتماعی و میزان نگرش محیط زیستی کودکان در شهر مشهد می باشد.

    روش

    این مطالعه از نوع توصیفی- پیمایشی است و 84 کودک شرکت کننده با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای به عنوان نمونه آماری از مهدکودک های دو محله ی سجاد و خواجه ربیع شهر مشهد، و بر اساس نماد دو پایگاه اجتماعی بالا و پایین انتخاب شدند. نسخه اقتباس شده از پرسشنامه موسر و مالکوس با تصاویر طراحی شده توسط پژوهشگران حمایت شد که به طور واضح هر یک از سوالات را معرفی می کرد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ، 0/72به دست آمد.

    یافته ها

    بین پایگاه اجتماعی و درک محیط زیستی رابطه معنی دار و منفی وجود دارد (P ‹0/05). به بیان دیگر هرچه پایگاه اجتماعی افراد بالاتر باشد میزان درک محیط زیستی آن ها پایین تر است. همچنین مشخص شد بین پایگاه اجتماعی و آگاهی محیط زیستی رابطه معنی دار و مثبت وجود دارد (P ‹0/05). به بیان دیگر هرچه پایگاه اجتماعی افراد بالاتر باشد میزان آگاهی محیط زیستی آن ها بیشتر است.

    نتیجه گیری

    نتیجه کلی اینکه، پایگاه اجتماعی، بیش از آنکه تبیین کننده میزان درک محیط زیستی افراد باشد، میزان آگاهی محیط زیستی آن ها را پیش بینی می کند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، نگرش های محیط زیستی، کودکان، قشربندی اجتماعی، شهر مشهد
  • اشرف سادات حکیم، مرضیه برجسته صفحات 54-62
    مقدمه و هدف
    عفونت ادراری یکی از شایعترین بیماری های دوران کودکی می باشد که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند منجر به عوارض شدید کلیوی شود. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر برنامه توانمندسازی خانواده محور بر میزان رعایت نکات بهداشتی در والدین با کودکان مبتلا به عود عفونت ادراری می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر، مطالعه ای از نوع کارآزمایی بالینی می باشد که برروی والدین کودکان 12-2 سال (70نفر) مبتلا به عود عفونت ادراری انجام شده است و بطور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و نکات بهداشتی بود که در دو نوبت قبل و بعد از مداخله(اجرای برنامه) در گروه های مورد مطالعه سنجیده شد.
    نتایج
    مقایسه میانگین میزان رعایت نکات بهداشتی نمونه های مورد مطالعه قبل(10/66) و بعد از مداخله در گروه مورد (29/80)، معنی دار بوده است(p=0/0001)، اما در گروه شاهد تفاوت آماری معنی داری از نظر میزان رعایت نکات بهداشتی در مقایسه قبل(10/74) و بعد از مداخله (11/34) مشاهده نشده است(p=0/1). دو گروه قبل از اجرای مداخله اختلاف آماری معنی داری از نظر میزان رعایت بهداشت نداشته اند، اما بعد از اجرای برنامه توانمندی، تفاوت آماری معنی داری از نظر میزان رعایت نکات بهداشتی بین دو گروه مشاهده گردید(p=0/0001).
    نتیجه گیری
    با توانمندی والدین در زمینه رعایت نکات بهداشتی از طریق برنامه توانمندسازی خانواده محور می توان رفتارهای بهداشتی مناسب را ارتقاء و از بروز عوارض جدی برای خانواده ها جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: توانمندسازی خانواده محور، عفونت ادراری، نکات بهداشتی
  • سمیرا امامی، عظیم رضامند، جعفرصادق تبریزی، سوسن ولیزاده صفحات 63-71
    مقدمه
    بیماران تالاسمی از مصرف کنندگان مداوم خون می باشند، رعایت استانداردهای فرایند ترانسفوزیون خون توسط پرستاران و رسیدن به عملکرد مطلوب و حفظ آن، مستلزم شناخت عوامل موثر بر عملکرد آنها است، مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر عملکرد پرستاران در فرایند ترانسفوزیون خون انجام شد.
    مواد و
    روش
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بود و جامعه پژوهش کلیه پرستاران شاغل در بخش و درمانگاه خون بیمارستان کودکان تبریز بودند. در این مطالعه، از پرسشنامه دو قسمتی که قسمت اول مربوط به ثبت عوامل فردی و شغلی پرستاران و قسمت دوم شامل چک لیست استاندارد عملکرد پرستاران جهت بررسی وضعیت موجود ترانسفوزیون خون و مراقبتهای مربوط به آن بود، استفاده شد. 106 مورد ترانسفوزیون خون در شیفت های صبح مورد مشاهده قرار گرفت.
    یافته ها
    خصوصیات پرستار از قبیل سابقه کار، سمت و تعداد دفعات آموزش دیدن در زمینه ترانسفوزیون خون از جمله عوامل پیشگویی کننده در عملکرد پرستاران در ترانسفوزیون خون و مراقبت از کودکان مبتلا به تالاسمی می باشند. میانگین (انحراف معیار) امتیاز کل عملکرد کسب شده پرستاران 37/05 (1/26)، با کمینه 34 و بیشینه 40 امتیاز از 49 بود.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن متغیرهای تآثیرگذار می توان عملکرد پرستاران را در ترانسفوزیون خون بهبود بخشید. همچنین پیشنهاد می شود با مدیریت صحیح و قرار دادن پرستاران با تجربه در کنار پرستاران جوان در بخش های خون، گامی در بهبود عملکرد بالینی پرستاران تازه کار برداشته شود.
    کلیدواژگان: کیفیت مراقبت، پرستاران، ترانسفوزیون خون
|
  • Zahra Salehi, Jamileh Mokhtarinouri, Seyyed Mohammad Khademolhoseyni, Abbas Ebadi Pages 1-8

    Abstract

    Objective

    Evidence-based nursing guidelines are a valuable source in increasing the nursing care quality. Measuring the quality of nursing care standards is the most important factor in improving the quality of care services. Therefore, this study has been done with the aim of determining the effect of education and implementation of evidence-based nursing guidelines on Quality of nursing care standards.

    Methods

    This clinical trial, two groups was carried out in Baqiyatallah (AJ) hospital in Tehran city on all of the nurse working in The NICU in 1392. Before and after of implementation education program was measured by Quality of nursing care standards, Standard questionnaire from the ANA nursing standards and Implementation guidelines check list and was evaluated by statistical software SPSS version 19 and using of descriptive statistics mean and standard deviation and t-test, chi-square.

    Results

    The mean scores of nursing process phases before the intervention, in the nursing diagnosis phase 52.92 (11.008), in the planning phase34.50 (6.842), in the implementation phase 50.58(8.107) and in the evaluation phase 0.42(1.443). Recorded the mean scores of nursing process phases after the intervention, in the nursing diagnosis phase 75.33(10.748), in the planning phase67.33 (11.300), in the implementation phase 52.75 (7.149), and in the evaluation phase63.25 (8.422).

    Conclusion

    Since the evidence-based guidelines as a valuable standards in providing quality nursing care, therefore to administrators of hospitals and health services centers, it is suggested that put education of evidence-based nursing guidelines in their agenda.

    Keywords: Evidence, based guidelines, Nursing Care Standard, NICU
  • Mohammad Arshadi Bostanabad, Susan Valizadeh, Javad Rezanezhad, Mahanz Soltanzadeh, Javadrezanezhad@Yahoo.Com Pages 9-17
    Introduction
    . When a newborn with prematurity, illness, or congenital disease is born or he/she needs medical care or dies, it can be unexpected and exhausting situation for parents especially for fathers. This study compares the Father– Newborn Bonding in hospitalized and non-hospitalized newborns.
    Method
    This study is a comparative descriptive study. Of the 148 fathers refer to 29 Bahman hospital, 85 fathers participated in this study that were divided into two groups (48 of them whose newborn was hospitalized and 37 of them whose newborn was non-hospitalized). The tools of study were demographic and Father- Newborn Bonding questionnaires.
    Finding
    There was no significant difference in Father-Newborn Bonding scores in hospitalized and non-hospitalized groups (p=0.02). In non-hospitalized group the results showed direct relationship between father age and pleasure in interaction (p=0.02).
    Conclusion
    Although the initial parent-newborn relations in first days of newborn life is essential for mental health and social relations in the future, but based on finding of this study, “hospitalization” is not effective factor on Father- Newborn Bonding scores.
    Keywords: fathers, newborn, attachment, hospitalization
  • Mohammad Arshadi Bostan Abad, Maliheh Assadollali, Mahnaz Jebreili, Majid Mahallei, Marzieh Abdolalipour Pages 18-26
    Introduction
    Infection is the main cause of infant mortality in developing countries. The most effective way to prevent nosocomial infections is hand hygiene, however the existing literature reveals poor performance of the health care workers in this regard. The purpose of this study was to determine the barriers of hand hygiene among the nurses.
    Materials And Methods
    Using descriptive- cross sectional study method, 150 nurses who have worked in the neonatal intensive care units in 4 hospitals of Tabriz, were selected through census sampling. The data were collected via a researcher made questionnaire. Validity of questionnaire was conducted by 14 members of medicine and nursing and midwifery faculty. Reliability was confirmed by using Cronbach's alpha equal to 0/88.
    Results
    After considering the scores of each questionnaire item, the main causes for non-compliance with hand hygiene were identified as "inadequate appreciation of the hand hygiene importance, poor attitude towards the effect of hand hygiene on infection control, overcrowded neonatal units, lack of tissue, heavy workload of the staff, and non-compliance of hand hygiene by the head nurse and physician”. Individuals with higher work experience introduced managerial obstacles more effectively than other barriers. No statistically significant relation was found with other demographic variables.
    Conclusion
    A combination of factors that mentioned, can be effective to solving problem Including enhance the nurses belief towards the hand hygiene, standardization of patients numbers in this units, providing adequate tissue, rearrangement of staff numbers when the wards overcrowded, showing of successful samples and hand hygiene compliance of managers.
    Keywords: Nurse, Hand hygiene, Barriers, newborn, Cross infection
  • An Epidemiologic Study of Dyslexia Among Male Students in Primary Schools in Ahvaz-Iran 2013-14
    Mr Alireza Ghorbanibirgani Pages 27-35
    Background And Objective
    The most important process in childhood and adolescence is learning. In this era, learning disorders like dyslexia may cause school failure, delayed language development, delay in learning new concepts, or delay in performance compared to peers. The purpose of this study was to determine of dyslexia among primary male school students.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional study that was conducted among 1200 male students in six grades of primary schools from September to November 2013-14 by using the multistage random sampling in Ahvaz-Iran. In addition, dyslexia was assessed by a reading inventory test. The content of reading inventory test consists of 100 words and 4 comprehension questions which were controlled by speech and language specialist carefully. Also, the alpha coefficient of reading inventory test was calculated greater than 0.80.
    Results
    The results showed that 7 percent of students had dyslexia. Highest rate of dyslexia was in the second grade (17 percent) and lowest amount was in the sixth grade (2 percent).
    Conclusion
    According to the findings, the rate of dyslexia among students is high in which it is necessary for doing more screening examinations between school age children.
    Keywords: Dyslexia, Epidemiology, Elementary, Student, Ahvaz
  • Leily Borimnejad, Samaneh Hoseinalipoor, Hamid Haghani Pages 36-44
    Background And Objective
    asthma is one of the most common chronic diseases in children. It includes the most reasons of the school absence in children and adolescent age group and is one of the main reasons of children's reference to emergencies and hospitalization. This disease has many consequences on physical and mental dimensions and social growth and children's development and the economical cost resulting from it's phathogenesis, is high. So this study has been done with the aim of investgating the effect of of self care program education on quality of life of school aged children suffering from asthma.
    Methods
    In this randomized clinical trial, 88 children suffering from asthma were incorporated in to the study as randomly sampling in two education group (n=44) and control (n=44). first the quality of the children's life in both groups was earned and registered questionnaire PAQLQ. Then self-caring program education including getting familiar with the patient, how to use the medicines, activities and exercise and soon were performed during 4-5, 30-45 minutes sessions for the children in education group. It was while no intervention was done in control group. Immediately and 8 weeks after intervention again, the mentioned questionnaire was completed by children. The data were analyzed using statistical tests,
    Results
    the findings of this investigation showed, there is a meaningful statistical difference between the score of children’s quality of life in two groups. So that, in education group it has arrived from 48.6 ± 6.2 to 57.9 ± 5.6 (p=0.00). While, no statistical meaningful difference was seen in control group. Discussion and
    Conclusion
    the results of this study and previews studies show that the education intervention and improving the ability of self-caring in children suffering from asthma, lead to increasing their quality of life. Therefore, according to the high prevalence of this disease in the country, and economical and social load resulting from it, it can be considered in scheduling for this age group of self- caring education to improve the turnover and reinforcing the self-control.
    Keywords: asthma, self, caring, the school aged children, quality of life
  • Hossein Meiboudi, S.Mohammad Shobeiri, Sahar Ghalee, Narges Leilapoor Pages 45-53
    Introduction

    The study begins with shaping the attitudes, values, commitment, and skills needed to maintain and support the environment for people of all ages.

    Methods

    The study was descriptive-survey of 84 child participants were Cluster Multistage sampling from nurseries Khajrabi and Sajad kindergartens at two neighborhoods in Mashhad, was selected as a symbol of both high and low social status. Adapted version of the questionnaire developed by the researcher was supported by images that clearly did introduce each of the questions.

    Results

    This research focuses on environmental attitudes, trying to identify and explain the relationship between social status and pre-school children's understanding and awareness of the environment. In this research, the figure of merit to assess environmental understanding and awareness of environmental attitudes in children.

    Conclusion

    It also became clear that the high and low social status, rather than determining the level of environmental understanding and awareness of their environment predicted.

    Keywords: Assessment, Environmental attitudes, Children, social stratification, Mashhad
  • Ashrafalsadat Hakim, Marzieh Barjasteh Pages 54-62
    Background
    Urinary tract infection is the most common childhood diseases in failure to diagnosis and treatment can lead to severe kidney. The aim of this study was to determine the effect of family centered empowerment program on hygiene compliance in parents with children of recurrent urinary tract infections.
    Method
    This study is a clinical trial on parents of children (2-12 year) with UTI)70 patients(and were divided randomly into two groups. data were collected with questionnaires, included demographics and health compliance that twice before and after the intervention (implementation model) were measured in the studied groups.
    Results
    Hygiene compliance mean comparison of the samples were significant before (10.66) and after (29.80) the intervention group (p = 0.0001), but in the control group is not observed statistically significant differences In terms of hygiene compliance compared to before (10.74) and after (11.34) intervention (p=0.1). Two groups before the intervention have not been statistically significant differences In terms of hygiene compliance but after implementing empowerment program were observed statistically significant differences between the two groups In terms of hygiene compliance (p=0.0001).
    Conclusion
    The empowerment parents by family-centered educational program can be promoted proper health behaviors and the incidence of serious effects to prevent for families.
    Keywords: family centered empowerment, recurrent UTI, hygiene compliance
  • Samira Emami, Azim Rezamand, Jafar Sadegh Tabrizi, Sousan Valizadeh Pages 63-71
    Article abstract: Introduction Thalassemia patients need regular blood product transfusions while nurses compliance with blood transfusion guidelines, achieving and maintaining optimal performance require identifying the factors affecting practice to enhance revenue. Therefore we performed the present study to determine the factors affecting nursing performance in blood transfusion services.
    Methods
    This was a cross-sectional descriptive research in which the study population consisted of all the nurses working in blood clinic and the wards of the Children Hospital of Tabriz. The instrument utilized was a two part questionnaire: the first part consisted of occupational and demographic characteristics of the participants and the second was a typical nursing performance checklist for evaluating the current status of blood transfusion services and related cares. The researcher recorded 106 cases of blood transfusions during morning shifts. Findings The results revealed that nurse characteristics including working experience, position and the number of training programs attended on blood transfusion are the main predictors of their practice performance in providing care for children with thalassemia and transfusion. The mean (SD) total score obtained by the nurses 37/05 (1.26), with a minimum of 34 and maximum of 40 points out of 49. Conclusion considering the factors involved in nurse’s performance could facilitate their performance in blood transfusion process. It is also recommended With proper management and placement of experienced nurses along young nurses in wards of blood, step taken to improve the performance of novice nurses.
    Keywords: Quality of care, Nurses, Blood transfusion