فهرست مطالب

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 58، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی جعفری، مریم فرجی، آرام تیرگر، علی بیژنی، خدابخش جوانشیر* صفحه 10
    سابقه و هدف
    گردن درد دومین مشکل شایع عضلانی اسکلتی در جوامع بشری است. بر اساس مطالعات، مشخصات فردی و وزن کیف از عوامل زمینه ساز در مشکلات عضلانی اسکلتی دانش آموزان محسوب میشوند. با توجه به وجود زمینه ابتلا به گردن درد، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عوامل خطر زا در دانش آموزان مقطع متوسطه میباشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در سال 92-91 بر روی 1000 دانش آموز دبیرستانی بابل انجام شد. دانش آموزان به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. مشخصات دانش آموزان و مشخصات کیف و نوع حمل آن و سایر اطلاعات با پرسشنامه جمع آوری شد. از VAS برای بررسی شدت درد استفاده گردید. از ترازو و قدسنج استاندارد برای اندازه گیری وزن و قد استفاده شد. یافته ها توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی دانش آموزان 15.96±1.13 سال بود. میانگین وزن کیف و نسبت وزن کیف به وزن بدن به ترتیب 2.76±0.97 کیلوگرم و 4.47±1.87 درصد بود. دانش آموزان دارای گردن درد نسبت به سایرین سن (0/001>P)، قد (0/001>P) و وزن(0/002=P) کمتری داشته و دارای نسبت وزن کیف به وزن بدن بیشتری (0/001=P)بودند. میزان استفاده از کوله پشتی در دانش آموزان دچار گردن درد نسبت به سایرین بیشتر بود (0/002=P).
    نتیجه گیری
    نتایج حاضر نشان می دهد ابتلا به گردن درد در دانش آموزانی که ابعاد بدنی کوچکتری دارند بیشتر می باشد. مشخصات کیف نیز می تواند در بروز گردن درد موثر باشد. با توجه به اهمیت دانش آموزان به عنوان بزرگسالان آینده کشور بررسی های دقیق در مورد علل شیوع گردن درد در این گروه سنی ضروری بنظر می رسد. همچنین این مطالعه می تواند زمینه ساز مداخلات مناسب درمانی باشد.
    کلیدواژگان: گردن درد، دانش آموز، قد، وزن، وزن کیف
  • منصور بیرامی، تورج هاشمی، مجید محمودعلیلو، مهدی علیزاده زارعی* صفحه 18
    زمینه و هدف
    شواهد گوناگونی، الگوی تغییر یافته کارکردهای ادراکی را در مغز افراد اتیسم نشان داده اند، که خود می تواند مرتبط با و یا علت دیگر علایم تشخیصی این اختلال باشد. در مطالعه حاضر سازماندهی ادراکی دیداری در کودکان اتیسم موردبررسی قرار گرفت.این پردزاش ها نیاز به انسجام ادراکی اطلاعات و ارتباطات کارکردی بهنجار بین ساختار های نورونی مغز دارد.
    روش
    25 پسر اتیسم با عملکرد بالا و 25 پسر بهنجار رشدی، از نظر پردازش های ادراک دیداری ارزیابی گردیدند. محرک های دیداری شامل تصاویر گسسته(ناکامل) و کامل واز دو نوع تصاویر اشیاء جاندار و غیرجاندار بود که در صفحه نمایشگر ارائه می گردید و تکلیف آزمونی شامل نامگذاری سریع و دقیق تصاویر دیده شده بود. جهت مقایسه پاسخ ها در دو گروه از آزمون t مستقل و برای بررسی تاثیر عوامل درجه تکمیل (وضوح) ونوع تصویر بر پردازش های دیداری نمونه ها از تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری استفاده شد.
    یافته ها
    اثر تعاملی درجه تکمیل، نوع تصویر و گروه بر پردازش های دیداری نمونه ها معنادار بود (p< 0.5). همچنین کودکان اتیسم هم در نامیدن تصاویر ناکامل ونیز بازشناسی اشیاء غیرجاندار عملکرد پایین تری داشتند(p=0.000)، در حالیکه هر دو گروه در بازشناسی تصاویر کامل اشیاء جاندار و غیر جاندار یکسان بودند(p=0.597). از سویی کلیه نمونه های مطالعه در نامگذاری تصاویر کامل بهتر از گسسته عمل کردند (p=0.000).
    نتیجه گیری
    نقص در بازشناسی تصاویر گسسته اشیاء، بخصوص، غیرجاندار، می تواند نشانگر اختلال در پردازش های مرتبط با انسجام مرکزی اطلاعات دیداری در مغز کودکان اتیسم باشد. تشخیص این تصاویر در این کودکان به طور معنادار با کودکان هنجار متفاوت بوده که می تواند نشانگر اختلال در سازمان ادراکی دیداری و شاهدی برای از هم گسیختگی ارتباطات کارکردی بین نواحی مغز می باشد.
    کلیدواژگان: اتیسم، انسجام مرکزی، سازمان، ارتباطات کارکردی، بازشناسی تصویر
  • احمد رضا عسگری آشتیانی، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، گیتی ترکمان، محسن امیری، مهدی محمدی صفحه 28
    هدف
    شواهد روزافزونی وجود دارد که نشان می دهند ترس از درد و ترس از آسیب مکانیسمی پایه ای در پیشرفت درد و ناتوانی ناشی از آن در بیماران است. تمرینات ثبات دهنده گردن روشی است که برای درمان مشکلات و ضایعات ستون فقرات طراحی شده اند و سبب ثبات ستون فقرات گردنی و کاهش آسیب پذیری آن می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثربخشی تمرینات اختصاصی ثبات دهنده عضلات گردن نسبت به تمرینات ایزومتریک حداکثری بر دیدگاه های اجتنابی ناشی از درد، بهبود ناتوانی و درد مزمن گردن انجام شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده روی 50 بیمار مراجعه کننده به مرکز تحقیقات فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران با تشخیص گردن درد مزمن طی سالهای 92-1391 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه 25 تایی تمرین های ثبات دهنده و ایزومتریک حداکثری قرار گرفتند. درد (رتبه ای) با مقیاس اندازه گیری دیداری درد، شدت ناتوانی (رتبه ای) با Neck Disability Scale (NDI) و دیدگاه های اجتنابی ناشی از درد (رتبه ای) با Fear Avoidance of Belief Questionnaeir (FABQ) قبل، 4 هفته، 8 هفته و 12 هفته پس از مراجعه ارزیابی شد. برنامه درمانی هر دو گروه شامل 48 جلسه تمرین طی 8 هفته، هر هفته 6 جلسه و هر جلسه با تکرار تمرین های مشخص بود. از آزمون های آنالیز واریانس، آزمونهای t مستقل و t زوج برای مقایسه نتایج قبل، حین و بعد از درمان بین گروهی و درون گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین درد در گروه ثبات دهنده از 1/57±7/16 در بدو ورود به 0/70±0/92 در پایان هفته 12 و در گروه ایزومتریک حداکثری از 1/67±7/12 در بدو ورود به 0/94± 1/28 در پایان هفته 12کاهش یافت (p= 0/482). میانگین ناتوانی (NDI) در گروه ثبات دهنده از 3/20±22/60 در بدو ورود به 0/90 ±11/16 در پایان هفته 12 و در گروه ایزومتریک حداکثری از 76/2±88/21 در بدو ورود به 48/1±96 /14در پایان هفته 12کاهش یافت (P<0/001). میانگین FABQ-W در گروه ثبات دهنده از 4/84± 35/08 در بدو ورود به 1/44 ±9/08 در پایان هفته 12و در گروه ایزومتریک حداکثری از 4/63±34/76 در بدو ورود به 2/18± 17/44 در پایان هفته 12کاهش یافت (P<0/001) و میانگین FABQ-PA در گروه ثبات دهنده از 20/12±2/26 در بدو ورود به 9/26±1/01 در پایان هفته 12و در گروه ایزومتریک حداکثری از 20/08±2/23 در بدو ورود به 11/16±1/14 در پایان هفته 12 کاهش یافتند (P<0/936). کاهش درد و ناتوانی و کاهش دیدگاه های اجتنابی ناشی از درددر قسمت کار در گروه تمرین های ثبات دهنده نسبت به گروه تمرین های ایزومتریک حداکثری بیشتر بود (P<0/05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که هر دو روش تمرین ثبات دهنده و تمرین ایزومتریک حداکثری گردن در بیماران با درد مزمن گردن سبب کاهش درد و ناتوانی و کاهش دیدگاه های اجتنابی ناشی از درد می شوند. منتها تمرینات ثبات دهنده از تاثیر بیشتری برخوردار بودند. .
    کلیدواژگان: درد مزمن گردن، تمرین ثبات دهنده، تمرین ایزومتریک حداکثری، دیدگاه های اجتنابی ناشی از درد
  • کریم مهری*، فاطمه اکبری، بهجت یزدخواستی، محمدحسین پناهی صفحه 38
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، فراتحلیل پژوهش های انجام شده در خصوص کاهش آسیب و درمان است.
    روش بررسی
    در این پژوهش با استفاده از روش فراتحلیلی، مطالعاتی که به کاهش آسیب و درمان پرداخته بودند، گردآوری شدند. برای گردآوری مطالعات، با استفاده از کلیدواژه های مرتبط، جستجو در سایت ها و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دانشگاه-ها انجام شد. در نهایت مطالعاتی که با معیارهای ورود به فراتحلیل همخوانی داشتند گزینش شد و اطلاعات مورد نظر برای آزمون فرضیات با پرسش نامه معکوسی که توسط نویسنده تهیه شده بود، استخراج شد. از یازده مطالعه گزینش شده، آماره های مناسب برای محاسبه اندازه اثر و اطلاعات مورد نیاز دیگر ثبت شد و با نرم افزار CMA2 اندازه اثرها و تجزیه و تحلیل فرضیات محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که در مجموع، متغیرهای مستقل شناسایی شده بر کاهش آسیب و درمان موثر بوده است. مقدار اندازه اثر تلفیق شده 0٫8 (d =0. 8)، و به لحاظ آماری نیز معنادار است. از آنجایی که این مقدار در دامنه ای بین 0٫7 تا 0٫8 قرار دارد، طبق دسته بندی کوهن، متوسط ارزیابی می شود. نتایج همچنین نشان می دهد متغیرهایی نظیر داشتن مبنای تئوریک، وضعیت ورود (تازه وارد، شش ماه و بیشتر)، میانگین تزریق روزانه، درمان یکپارچه نگر، مداخلات درمانی، کیفیت خدمات درمانی، عزت نفس اجتماعی، درمان با متادون و مداخلات درمانی به لحاظ آماری تاثیر معناداری بر کاهش آسیب و درمان داشته است.
    نتیجه گیری
    برای دستیابی به کاهش آسیب و درمان، باید وضعیت ورود (تازه وارد، شش ماه و بیشتر)، میانگین تزریق روزانه، درمان یکپارچه نگر، مداخلات درمانی، کیفیت خدمات درمانی، عزت نفس اجتماعی، درمان با متادون و مداخلات درمانی مربوط به اقوام را مد نظر قرار داد.
    کلیدواژگان: کاهش آسیب، درمان، درمان نگهدارنده با متادون، مداخلات درمانی، فراتحلیل، اندازه اثر، درمان یکپارچه نگر
  • فریده دهقان منشادی، الهه میری آشتیانی*، محمد محسن روستایی، زینت قنبری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 48
    هدف
    درد مزمن لگنی عبارت است از هرگونه درد لگن بدون ارتباط با حاملگی، عادت ماهیانه و مقاربت که حداقل شش ماه یا بیشتر به طول انجامیده و علت ساختاری شناخته شده ای برای آن مطرح نشده باشد. این درد می تواند باعث اختلال در فعالیتهای روزانه شده و درنهایت منجر به درمان دارویی و یا حتی جراحی شود. با توجه به کمبود پژوهشهای علمی درمورد این عارضه درکشور این مطالعه با هدف بررسی فراوانی درد مزمن لگنی در زنان مراجعه کننده به درمانگاه پلویک فلور بیمارستان امام خمینی تهران طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    516 زن متاهل مراجعه کننده به درمانگاه پلویک فلور در این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی شرکت کردند. برای انجام این مطالعه از پرسشنامه ای که علاوه بر اطلاعات جمعیت شناختی شامل سوالاتی در مورد علائم درگیری سیستم های زنان و زایمان، ادراری، گوارشی، عضلانی- اسکلتی و سایکولوژیک بود، استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات جهت بررسی رابطه متغیرهای کمی و کیفی و درد مزمن لگنی از مدل آماری رگرسیون لجستیک باینری چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    27/9% از زنان گزارش کردند که در حال حاضر درد در ناحیه لگن بدون ارتباط با عادت ماهیانه و مقاربت دارند، درحالی که درصد این درد در طول 12-6 ماه گذشته یا همان درد مزمن لگنی 17/6% بود. همچنین مقاربت دردناک و کمردرد مزمن با درد مزمن لگنی مرتبط بودند(به ترتیب 03 /0= p و 04/0= p). بین نوع زایمان و درد مزمن لگنی و سابقه ضربه به ستون فقرات و لگن و درد مزمن لگنی ارتباطی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع 27/9% درد لگن و 17/6% نوع مزمن آن درجامعه مورد بحث و همینطور همراهی مجموعه ای از علائم سیستم های ژنیکولوژی، ادراری، عضلانی- اسکلتی و گوارشی لزوم پرداختن به آن از طرف سیستم های بهداشت و درمان و نیز انجام مطالعات همه گیر شناسی بر پایه جمعیتی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: درد مزمن لگنی، زنان، ایران
  • مونا مواسات، فریبا یادگاری*، علی قربانی صفحه 58
    هدف
    اختلال صداهای گفتاری از جمله اختلالات شایع گفتار و زبان کودکان محسوب می شود. یکی از درمانهایی که از مدت ها پیش توسط آسیب شناسان گفتار و زبان مورد استفاده قرار گرفته، تمرینات حرکتی دهانی غیر گفتاری می باشد که به عنوان عامل تسهیل کننده قبل یا هم زمان با درمان طیف وسیعی از اختلالات گفتاری به کار می رود، اما داده های تجربی کنترل شده کمی برای بررسی اثربخشی آن وجود دارد. از این رو در این مطالعه تاثیر مداخله ی درمانی مبتنی بر آموزش تولید با آموزش حرکات دهانی غیر گفتاری در بهبود گفتارکودکان مبتلا به اختلال واجی مقایسه شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش مداخله ای شبه تجربی با استفاده از طرح تک آزمودنی با خط پایه مکرر بر روی 6 کودک 6-4 ساله فارسی زبان دارای اختلال واجی با وضعیت دهانی حرکتی طبیعی انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون اطلاعات آوایی و پروتکل دهانی حرکتی رابینز-کلی جمع آوری شدند. برای این 6 کودک 3 طرح درمانی با آموزش تولید، تمرینات حرکتی دهانی غیر گفتاری و درمان ترکیبی روی دو صدا با مختصه های واجی متفاوت اجرا شد. نتایج با استفاده از level،trend &slope analysis با نرم افزار اکسل تحلیل گردید.
    یافته ها
    کودکانی که درمان حرکتی دهانی غیر گفتاری دریافت کرده بودند، تغییری در الگوی گفتاری نشان ندادند اما کودکانی که آموزش تولید دریافت کرده اند 91% و کودکانی که درمان ترکیبی دریافت کرده بودند، 86% بهبودی در صداهای مورد آموزش نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش از کاربرد تمرینات حرکتی دهانی غیرگفتاری جهت بهبود گفتار کودکان دارای اختلال واجی حمایت نمی کند. همچنین کاربرد این تمرینات پیش از آموزش تولید در قالب درمان ترکیبی با هدف اثر تسهیل کنندگی در بهبود تولید گفتار را رد می کند و آموزش تولید را موثرترین درمان جهت بهبود گفتار کودکان دارای اختلال واجی می داند.
    کلیدواژگان: اختلال واجی، تمرینات حرکتی دهانی غیر گفتاری، آموزش تولید
  • زهرا نعمتی، محمدعلی جوانشیر*، حسن سعیدی، سیامک آقاجانی فشارکی صفحه 68
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر اسپلینت داینامیک جدید و استاتیک مرسوم بر میزان درد و توانایی های عملکردی دست در زنان مبتلا به سندروم دکورون بود.
    روش بررسی
    این مطالعه شبه تجربی بر روی 24 بیمار زن مبتلا به سندروم دکورون از نمونه های در دسترس در گروه ارتوز و پروتز دانشگاه علوم پزشکی تهران به مدت 2 هفته در سال 92-1391 انجام شد.بیماران به صورت تصادفی به دو گروه 12 نفری تقسیم شدند.به یک گروه از بیماران اسپلینت داینامیک جدید سفارشی ساخت و به گروه دیگر اسپلینت استاتیک مرسوم سفارشی ساخت داده شد. میزان درد وتوانایی های عملکردی دست توسط گونه فارسی پرسش نامه DASH قبل ونیز دو هفته پس از استفاده از اسپلینت سنجیده شد. همچنین میزان رضایت بیماران از اسپلینت ها در انتهای هفته دوم، توسط مقیاس بصری ارزیابی گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss17 و آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان درد و توانایی های عملکردی در هر دو گروه پس از استفاده از اسپلینت بهبود یافت. مقایسه کاهش درد و افزایش توانایی های عملکردی در دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد.(p>0.05) رضایت بیماران از اسپلینت داینامیک بیشتر بود. (p<0.05)
    نتیجه گیری
    افزودن مفصل به مچ اسپلینت اسپایکای شست استاتیک باعث افزایش راحتی و رضایت بیماران می گردد و همچنین از نظر بهبود درد و توانایی های عملکردی، تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نمی گردد.
    کلیدواژگان: سندروم دکورون، اسپایکای بلند شست، درمان محافظه کارانه، اسپلینت شست، پرسشنامه DASH
  • فرشته محمد ظاهری، محمد رضایی، مجید رفیعی، عنایت الله بخشی صفحه 78
    هدف
    اوتیسم یکی از اختلالات فراگیر رشدی است که تعامل اجتماعی، ارتباط کلامی و غیرکلامی و الگوهای رفتاری کلیشه ای را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به مشکلات آغازگری این کودکان و ضعف مداخلات در ایجاد انگیزه، در این مطالعه سعی کردیم تاثیر روش درمانی پاسخ محور با کاربرد انگیزه را بر توانایی آغازگری کودکان اوتیستیک بررسی نماییم.
    روش بررسی
    در این مداخله کارآزمایی بالینی با گروه کنترل، طبق معیارهای ورود و خروج، 30 فرد اوتیستیک 11-6 ساله که دو به دو از نظر سن و جنس و میانگین طول گفته همتا بودند از کلینیک های مخصوص افراد اوتیستیک شهر همدان انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. جلسات بصورت فردی در طی 3 ماه(هفته ای 2 جلسه 60 دقیقه ای) برگزار شد. افراد هر دو گروه قبل و بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه مهارت های ارتباطی کودکان برای ارزیابی توانایی آغازگری ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از SPSS نسخه 18 توسط آزمون های آمار توصیفی و آزمون کوواریانس انجام یافت.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داد که طبق آزمون کوواریانس بین دو گروه بعد از مداخله، تغییرات معناداری در توانایی آغازگری(0/001>P) در گروه مداخله وجود دارد.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان دهنده ی تاثیر روش درمانی پاسخ محور برتوانایی آغازگری کودکان اوتیستیک می باشد و بهتر است در مداخلات درمانی این روش درمانی نیز بکار برده شود.
    کلیدواژگان: اوتیسم، توانایی آغازگری، توانایی کاربرد شناختی، روش درمان پاسخ محور
  • فاطمه سنگتراش، فریده دهقان منشادی*، علیرضا صادقی، سید مهدی طباطبایی صفحه 84
    هدف
    اندازه گیری دقیق کایفوز پشتی ستون فقرات هم در روند ارزیابی بیماران و هم در سنجش اثر درمانهای مختلف از ارزش بالایی برخوردار است.Dual Digital Inclinometer(DDI) به عنوان ابزاری که می تواند به صورت غیر تهاجمی مقدار زاویه کایفوز را اندازه گیری کند معرفی شده است. امابنا بر اطلاعات موجود تاکنون تنها یک مطالعه به بررسی اعتبار و تکرارپذیری این ابزار درکشورمان پرداخته است. لذا هدف از این مطالعه بررسی اعتبار وتکرارپذیری درون روز وبین روز ابزار DDI دراندازه گیری زاویه کایفوز پشتی ستون فقرات در جامعه زنان بالای 45 سال می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه متدلوژیک، کایفوز پشتی ستون فقرات توسط ابزار DDI در سه نوبت بر روی 20زن در دامنه سنی 70-45 اندازه گیری شد.دو اندازه گیری در یک روز به فاصله یک ساعت برای بررسی تکرارپذیری درون –روز و نوبت آخر با فاصله یک روز برای ارزیابی تکرارپذیری بین- روزها صورت گرفت.همچنین مقدارزاویه کایفوز با محاسبه زاویه Cobb بر روی تصاویررادیولوژیکی توسط آزمونگر اندازه گیری شد و اعتبارزاویه به دست آمده با ابزار DDI در مقایسه با آن مورد بررسی قرار گرفت.از آزمون ضریب همبستگی ICC با فاصله اطمینان 95% جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    دربررسی اعتباراندازه گیری کایفوز به دست آمده با ابزار DDI در مقایسه با زاویه Cobb مقدار ICC=0.86 به دست آمد که سطح اعتباربالایی را نشان می دهد. همچنین تکرارپذیری درون روز و بین روز زاویه کایفوز پشتی اندازه گیری شده با ابزار DDI به ترتیب با ضریب همبستگی ICC=0.93، ICC=0.95 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بنابر یافته های این پژوهش، ابزار DDI می تواندبه عنوان وسیله ای معتبر و تکرارپذیر برای اندازه گیری غیرتهاجمی کایفوز پشتی ستون فقرات به کارگرفته شود.
    کلیدواژگان: اعتبار، تکرارپذیری، کایفوز پشتی، Dual Digital Inclinometer
|
  • Mehdi Jafari, Maryam Faraji, Aram Tirgar, Ali Bijani, Khodabakhsh Javanshir* Page 10
    Objective
    Neck pain is the second common musculoskeletal disorders in societies. According to studies، personal characteristics and school bags are predisposing factors for musculoskeletal problems in students. Due to the risk of neck pain، the aim of this study was to investigate the effect of risk factors on high school students. Methods and Materials: This study was carried out on 1000 high school students of Babol، Iran in 2012 and 2013. Students were chosen randomly. Student profiles and school bag characteristics and other information were collected by questionnaire. The VAS was used to assess pain intensity. Results were analyzed by SPSS software.
    Results
    The mean age of students was 15. 96±1. 13. Average bag weight and average bag weight to body weight ratio were 2. 76±0. 97 kg and 4. 47±1. 87%، respectively. Students with neck pain had lower age (P<0. 001)، lower height (P<0. 001)، lower weight (P=0. 002)، and more bag weight to body weight ratio (P=0. 001) than normal students. Use of backpacks was significantly more than other bag types in the students experiencing neck pain (P=0. 002).
    Conclusion
    The results showed that the prevalence of neck pain was greater in students who had smaller physical dimensions. School bag characteristics can also be effective in causing neck pain. Given the importance of students as future adults، detailed investigation into the causes of neck pain prevalence in this age group is necessary. This study can also provide area for appropriate treatment.
    Keywords: neck pain, student, height, weight, bag weight
  • Mansoor Bayrami, Tooradj Hashemi, Majid Mahmoodalilou, Mehdi Alizadeh Zarei* Page 18
    Background
    A variety of evidence demonstrate altered perceptual functioning during visual processing in the brain of children with autism.it possibly is related to or the cause other diagnostic symptom in autism spectrum. In the present study visual perceptual organization in autistic children is studied. These processes require central coherence and typical functional connectivity among neural structure in the brain.
    Material And Method
    25 high functioning autistic and 25 neuro -typical boys were assessed in term of visual perceptual processing. Visual stimuli include fragmented (incomplete) and complete images of animate and inanimate objects which presented in a monitor. The subject’s task was rapid and accurate naming of images that have been seen. Responses compare by independent-T. Also the effect of completeness and image type factors on samples’ visual processing analyzed by repeated measure analysis of variance.
    Results
    Interaction effects of completeness, image type and group on subjects’ visual processing were significant (p<0.05). Also autistic children have lower performance in naming of incomplete image as well as inanimate object recognition (p=0.000); however, both groups were similar in recognition of whole image (p=0.597). On the other hand, all the samples perform better in detection of complete image than fragmented image (p=0.000).
    Conclusion
    Failure to recognize the fragmented images of object in particular, inanimate, could be marker of impaired processes related to central coherence of visual information in the brain of autistic children. Detection of these images in these children was different from neuro-typical children significantly. That may be the indicator of impaired visual perceptual organization and an evidence for disrupted functional connectivity among the brain area in children with autism.
    Keywords: Autism, central coherence, perceptual organization, functional connectivity, image recognition
  • Ahmad Reza Asgari Ashtiani, Ismaeil Ebrahimi, Giti Torkaman, Mohsen Amiri, Mehdi Mohammadi Page 28
    Objective
    There is an increasing evidence that show fear of pain and fear of re-injury are fundamental mechanisms in progress of pain and disability in the patients. Cervical stabilization training is a method of exercise which is designed to improved the mechanisms by which the cervical spine maintains a stable, injury-free state. The aim of this study was to compare effectiveness of stabilization exercises with maximum Isometric exercises on fear avoidance belief in Chronic Non-Specific Neck Pain.
    Materials and Methods
    In clinical trail study fifty patients with chronic neck pain were recruited. Subjects were randomly assigned to either a stabilization (n=25) or a maximum isometric exercise group (n=25). Before and after intervention (4,8,12 weeks) pain was assessed with visual analog scale (ordinal), disability (ordinal) with Neck Stability Index (NDI), Fear Avoidance of Belief with Fear Avoidance of Belief Questionnaire (FABQ. A 48 session exercise program which 8 weeks. six session per week, and per session was performed for both groups. Repeated measurement of analysis variance, Independent t-test and paired t-test were used for comparison between pretreatment and post treatment test results between groups and within groups, respectively.
    Results
    The mean neck pain decreased from 7/16±1/57 in first session to 0/92±0/70 in 12 session in the stabilization group and from 7/12±1/67 in first session to 1/28±0/94in 12 session in maximum isometric group (p=0/482). The mean disability (NDI) decreased from 22/60±3/20 in first session to 11/16±0/90 in 12 session in the stabilization group and from 21/88±2/76 in first session to 14/96±1/48 in 12 session in maximum isometric group (p<0/001). The mean FABQ-W decreased from 35/08±4/48 in first session to 9/08±1/44 in 12 session in the stabilization group and from 34/76±4/63 in first session to 17/44±2/18 in 12 session in maximum isometric group (P<0/001). The mean FABQ-PA decreased from 20/12±2/26 in first session to 9/26±1/01 in 12 session in the stabilization group and from 20/08±2/23 in first session to 11/16±1/14 in 12 session in maximum isometric group (p= 0/938). Decreased all variables in the stabilization group was more useful than maximum isometric group (p<0/05).
    Conclusion
    This study showed that neck specific stabilization exercises and maximum isometric exercises decrease pain, disability, fear of pain and fear of re-injury. Also specific stabilization exercises was more useful than maximum isometric procedure.
    Keywords: Chronic Neck Pain, Stabilization exercises, Maximum isometric exercises, Fear Avoidance of Belief
  • Karim Mehri*, Fatemeh Akbari, Behjat Yazdkhasti, Mohammad Hosain Panahi Page 38
    Objective
    The purpose of the present study was the meta-analysis of researches done on harm reduction and addiction treatment.
    Materials and Methods
    In this study, researches done on harm reduction and remedy were collected by the meta-analysis method. This was done using related keywords, searching the sites and theses of postgraduate studies. Finally, studies which were consistent with the criteria for inclusion in the meta-analysis were selected and desired information which were prepared by the author for testing the hypothesis with a negative questionnaire were extracted. Out of the 11 studies selected, the appropriate statistics to calculate effect size and other required information were recorded and the effect size as well as hypothesis analysis were calculated by CMA2 software.
    Results
    The results of this study show that identified independent variables on harm reduction and remedy have been effective. The value of combined effect size is 0.8 (d =0. 8) and it is statistically considered significant. Since this value is in the range of 0.8 to 0.7, according to Cohen's classification, it is evaluated as average. Variables such as having a theoretical basis, the status of entry (New 6 months and more), the average of daily injection, integrated holistic therapy, medical interventions, quality of healthcare services, social esteem, methadone treatment and therapeutic interventions had statistically significant influence on harm reduction and remedy.
    Conclusion
    In order to achieve harm reduction and remedy, the status of entry (New 6 months and more), the average of daily injection, integrated holistic therapy, medical interventions, quality of healthcare services, social esteem, methadone treatment and therapeutic interventions related to nations must be considered.
    Keywords: Harm reduction, Remedy, Methadone Maintenance Therapy, Therapeutic interventions, Meta, analysis, Effect size, Integrated holistic therapies
  • Farideh Dehghan Manshadi, Elahe Miri Ashtiani*, Mohammad Mohsen Roostaie, Zinat Ghanbari, Alireza Akbarzade Baghban Page 48
    Objective
    Chronic Pelvic Pain (CPP), a common health problem in women, characterized by any lower abdominal pain that lasted at least six months or more, with no relation to pregnancy, menstruation and intercourse. The pain can affects on activities of daily living negatively and lead to medical or even surgical treatment. According to our knowledge, there are limited studies related to CPP in Iran. Therefore, present study was aimed to survey on CPP in women attending Pelvic Floor Clinic at the Imam Khomeini University Hospital. Methods and materials: This cross-sectional study was conducted on 516 married women (who were not virgin). Participants completed a designed questionnaire, which included demographic information and questions regarding involvement of gynecologic, urinary, gastrointestinal, musculo - skeletal and psychological systems. After collecting data, binary logistic regression was used to analysis the data. Values of p<0.05 were considered to be significant.
    Results
    27/9% of women reported current pain in the pelvic area unrelated to menstruation and sexual intercourse, while totally 17/6% suffered from pain over the past 6-12 months or CPP. There were a significant relationship between CPP, chronic low back pain and dyspareunia (p=0.04 and p=0.03 respectively). Our data did not show significant difference between the prevalence of CPP, types of delivery and history of having trauma to the spine and pelvis.
    Conclusions
    This comprehensive study provided an extensive and multidimensional approach regarding to CPP in our society. As for to estimation 27.9% pelvic pain and 17.6% CPP and their relationship with gynecological, urinary, musculoskeletal and gastrointestinal systems, we suggest doing more population-based epidemiological studies, also emphasis on multidisciplinary approach for managing these patients.
    Keywords: Chronic pelvic pain, women, Iran
  • Mona Movasat, Fariba Yadegari *, Ali Ghorbani Page 58
    Objective
    speech sound disorders are among the most common speech disorders in children. Non-speech oral motor exercises have long been used as a facilitative activity throughout therapy sessions for a wide variety of speech disorders by speech-language pathologists. But there are few empirical controlled data to evaluate its effectiveness. This study aimed at comparing the effects of therapeutic intervention based on production training with non-speech oral motor exercises on improving speech of children with phonological disorders.
    Method
    This quasi-experimental interventional study with single subject design and multiple baselines recruited six 4-6 Farsi- speaking children with phonological disorders but normal oral motor status. Three therapeutic plans on two sounds with different distinctive features were conducted: production training, non-speech oral motor exercises and combined method. The results were analyzed using level, trend &slope analysis with excel software.
    Results
    Children who had received non-speech oral motor therapy, did not show any change in their speech pattern but children who received production therapy showed 91% improvement and those who received combined method showed 86% improvement in the target sounds.
    Conclusion
    Findings of this investigation do not support the use of non-speech oral motor exercises in order to improve the speech of children with phonological disorders. This study seems to reveal production training as an effective method to improve speech production of children with phonological disorders.
    Keywords: production training, non, speech oral motor exercises, phonological disorders
  • Zahra Nemati, Mohammad Ali Javanshir*, Hassan Saeedi, Siamak Aghajani Fesharaki Page 68
    Objective
    The goal of this study is to compare the effects of the modified dynamic and conventional static splints on pain and functional abilities of hand in women with De Quervain syndrome.
    Material And Methods
    This quasi-experimental study was performed on 24 women (age between 35-55) with De‌‌ Quervain syndrome in orthotics and Prosthetics department of Tehran university of medical sciences, during 2012-2013. Patients assigned randomly in two groups using static and dynamic thumb spica splints for two weeks. Persian version of DASH (Disability of Arm, Shoulder and Hand) questionnaire was used to assess the pain and functional abilities of hand and VAS(visual analogue scale) was used to assess patient’s satisfaction of splint. Data were analyzed using SPSS-17 by independent and paired t-test.
    Result
    In both groups, an improvement in pain level and performance capabilities was observed after using the splints. In comparison of pain level and performance capability, there is no significant difference between two groups after using splints (p>0.05). On the other side, it was determined that the satisfaction level of the patients who had used dynamic splint was higher.
    Conclusion
    Inserting a joint to the static thumb spica leads to patient's satisfaction and relief and also there is no significant difference between two groups in pain recovery and abilities improvement.
    Keywords: De Quervain syndrome, Long thumb spica, conservative treatment, thumb splint, DASH questionnaire
  • Ms Fereshteh Mohammad Zaheri, Mr Mohammad Rezaei, Dr Majid Rafiei, Dr Enayatollah Bakhshi, Mr Masoud Gharib Page 78
    Introduction
    Autism is a pervasive developmental disability that impress on social interaction, verbal and nonverbal communication and stereotyped behavioral patterns. Regarding initiation difficulties of these children and weakness of interventions in creation of motivation,in this study we tried to examine effect pivotal response treatment method on initiation's ability of autistic children.
    Material and Methods
    In this randomized control trial (RCT) study, according to inclusion and exclusion criteria, 30 autistic participants (6 to 11 years old) that matched based on age, gender and mean length utterance, from especial clinics of Hamedan’s autistic persons selected and placed randomly in one of groups of intervention and control. Sessions was administered individually, lasting for 60 minutes and 2 days a week for 3 months. Both groups of children were tested before and after intervention by CCC (children’s communication checklist) to assess initiation’s ability. Data analysis was done through descriptive statistics tests and covariance analysis.
    Results
    Findings of study showed (according to covariance analysis between before and after of intervention in two groups) there is significant changes in initiation’s ability in intervention group.
    Conclusion
    the result of these study indicated effect of pivotal response treatment on initiation’s ability in autistic children, therefore this method recommended for speech and language pathologist.
    Keywords: Autistic children, initiation's ability, motivationpragmatic ability, Pivotal response treatment
  • Fatemeh Sangtarash, Farideh Dehghan Manshadi*, Alireza Sadeghi, Seyed Mehdi Tabatabaee Page 84
    Objective
    Accurate measurement of thoracic kyphosis has high value in the evaluation of patients with spinal kyphosis and in assessing the effectiveness of different treatment methods. Recently, Dual Digital Inclinometer (DDI) has introduced as a non-invasive tool that can measure the kyphosis angle. According to available information there is only one published study regarding the validity and reliability of this instrument in our country. Therefore, this study aimed to evaluate the Validity and reproducibility of DDI in measuring thoracic kyphosis in women over 45 years.
    Materials And Methods
    In this methodological study, thorasic kyphosis was measured by DDI device three times on 20 women aged 45-70 years. The first two measurements were taken with an hour apart in same day to assess the within- day and the third measurement was taken one day later to assess the between-days reproducibility. Finally, the validity of obtained values of thorasic khyphosis by DDI compared with Cobb angle which measured by the same examiner on radiological films. ICC correlation coefficient test with 95% confidence intervals was used for data analysis.
    Results
    The validity of values obtained by DDI compared to the Cobb angle, as a gold standard, was high (ICC=0.86). Within-day and between-days thorasic kyphosis measurements using DDI were shown to be reproducible with high ICC values. (0.95 for within-day and 0.93 for between days respectively).
    Conclusion
    According to the present study, the DDI is a valid and reproducible tool for non-invasive measurement of thoracic kyphosis in women over 45 years.
    Keywords: Validity, Reproducibility, Thorasic Kyphosis, Dual Digital Inclinometer