فهرست مطالب

زمین شناسی مهندسی - سال نهم شماره 3 (پاییز 1394)

مجله زمین شناسی مهندسی
سال نهم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله استخراج شده از پایان نامه
  • ابراهیم احمدی ششده، اکبر چشمی صفحه 2891
    تعیین مقاومت فشاری تک محوری (UCS) سنگ در اکثر پروژه های مهندسی ضروری است. در حفاری های عمیق برای دستیابی به منابع هیدروکربوری و یا حفاری های اکتشافی برای تونل های عمیق تهیه نمونه مناسب برای اندازه گیری مستقیم UCS مشکل، هزینه بر و گاهی غیر ممکن است. بنابراین استفاده از روش های غیر مستقیم (نظیر استفاده از خرده های حفاری) برای تخمین UCS متداول شده است. استفاده از یک نفوذ کننده سخت که به داخل خرده سنگ تثبیت شده در یک چسب نگهدارنده نفوذ می نماید و به عنوان آزمایش نفوذ (Indentation test) شناخته می شود، یکی از این روش ها است. در این مقاله 11 نمونه سنگ آهک میکرایتی تهیه و پس از تعیین UCS آنها در آزمایشگاه، نمونه ها خرد و آزمایش نفوذ با نفوذ کننده هایی به قطرهای 6/ 0، 8/ 0 و 1 میلیمتر بر روی 720 خرده ذره با اندازه های 2، 3 و 4 میلیمتر انجام شده و نیروی انتقال بحرانی (CTF) که معرف مقاومت نهایی خرده ذره در مقابل ورود نفوذ کننده بداخل آن می باشد، تعیین شده است. روابط تجربی بین UCS و CTF برای نمونه ها و نفوذ کننده های با قطرهای مختلف با R2 ≥ 0.78 پیشنهاد شده است. با استفاده از رگرسیون چند متغیره، رابطه ای کلی بین UCS، CTF، اندازه ذرات (D) و قطر نفوذ کننده (I) با R = 0.85 ارائه شده است. صحت روابط تجربی پیشنهاد شده با انجام 135 آزمایش نفوذ بر روی 3 نمونه سنگ آهک میکرایتی و مقایسه UCS اندازه گیری شده در آزمایشگاه با UCS تخمین زده شده ارزیابی گردیده که شباهت 88% آنها نشاندهنده رواداری روابط تجربی پیشنهادی در تحقیق حاضر می باشد.
    کلیدواژگان: آزمایش نفوذ، مقاومت فشاری تک محوری، نیروی انتقال بحرانی، خرده حفاری
  • علمی پژوهشی
  • غلامرضا خانلری، محمد ملکی، رضا حیدری ترکمانی، سمیه علی پور، فاطمه ناصری صفحه 2917
    امروزه حمل و نقل درون شهری یکی از مهمترین مشکلات شهرهای بزرگ می باشد. یکی از بهترین روش ها در جهت کاهش این مسئله، استفاده از تونل های زیرزمینی است. حفر تونل و دیگر سازه های زیرزمینی منجر به حذف توده ای از خاک و سنگ محل و بروز تغییرات قابل توجه در وضعیت تنش اطراف آنها و در نتیجه منجر به وقوع نشست هایی در سطح زمین می گردد. بنابراین ارزیابی میزان نشست زمین در اثر حفاری تونل، به خصوص در محیط های شهری از اهمیت بسیاری برخوردار است. تونل بزرگراه نیایش شامل دو تونل شمالی و جنوبی تقریبا موازی است که در شمال تهران احداث شده است. از نظر زمین شناسی، بخش اعظم مسیر تونل در سازند آبرفتی هزار-دره و بخش های کوچکی از آن شامل ورودی شرقی و بخش های میانی بر روی سازند ناهمگن شمال تهران (سازند کهریزک)، قرار گرفته است. به منظور حفاری تونل نیایش، از روش تونل سازی جدید اتریشی (NATM: New Austrian Tunnelling Method) استفاده شده است. این روش شامل بتن پاشی جهت نگهداری اولیه و قطعات بتنی پیش ساخته برای پوشش نهائی می باشد. در این مقاله، میزان نشست سطحی زمین با استفاده از انواع روش های تجربی، عددی و مقادیر نشست واقعی، مطالعه شده است. روش تجربی بکار رفته، روش اوریلی و نیو (1982) و روش عددی بکار رفته، روش المان محدود با استفاده از نرم افزار PLAXIS2D می باشد. به منظور مطالعه نشست سطحی زمین در اثر حفر تونل نیایش پنج مقطع (CS-1 تا CS-5) انتخاب شده اند. بر اساس نتایج بدست آمده، روش عددی در تمامی مقاطع (به استثناء مقطع 3) هم خوانی بیشتری با داده های نشست واقعی حاصل از اندازه گیری های برجا دارند. در حالیکه روش تجربی در مقاطع 2، 4 و 5 میزان نشست را بیشتر از نشست واقعی نشان می دهند. همچنین نتایج حاصل از نشست های واقعی، روش های تجربی و روش عددی نشان می دهند که حداکثر نشست حاصل از حفر تونل نیایش بیشتر از مقدار نشست مجاز و در محدوده اخطار می باشد.
    کلیدواژگان: تونل نیایش، نشست زمین، روش تجربی، روش عددی، PLAXIS2D
  • محمد داودی، علی قنبری، سعید عابدینی صفحه 2941
    تحلیل شبه استاتیکی یکی از روش های متداول در طراحی سدهای خاکی است و کمیسیون بین المللی سدهای بزرگ (ICOLD)، استفاده از این روش را پیش از انجام تحلیل های دینامیکی نهایی توصیه نموده است. در این تحقیق، با استفاده از مشخصات مصالح سد مسجد سلیمان تحلیل های استاتیکی، شبه استاتیکی و دینامیکی انجام شده و با استفاده از نتایج تحلیلهای دینامیکی ضریب اطمینان دینامیکی و شبه استاتیکی بحرانی ترین گوه مستعد لغزش محاسبه گردیده است. تغییر مکان ماندگار بحرانی-ترین گوه لغزشی محاسبه گردیده و سپس ضرایب اطمینان محاسبه شده در مراحل قبل با یکدیگر مقایسه و برای تراز های مختلف آب مخزن، ضریب شتاب افقی متغیر در ارتفاع سد با استفاده از روشی پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سدهای خاکی، ضریب شتاب افقی، تحلیل شبه استاتیکی، تحلیل دینامیکی
  • مقاله استخراج شده از پایان نامه
  • مریم رضایی، نعمت حسنی، احمد خورسندی، احمد رضایی صفحه 2961
    مطالعات متعدد نشان می دهند، آب زیرزمینی موجود در لایه های پوسته زمین در هنگام زمین لرزه و پیش از آن دچار تحولات فیزیکی و شیمیایی می گردد که دستگاه های اندازه گیری آن ها را ثبت می نمایند و از آن با عنوان پیش نشانگرهای زمین آب شناختی یاد می شود. همچنین طبق مطالعات انجام شده، امواج میدان الکترومغناطیس زمین در هنگام زمین لرزه و حتی در بازه زمانی پیش از آن دچار نوساناتی می گردد که به آن ناهنجاری های مغناطیسی گفته می شود. این دسته از ناهنجاری ها در حوزه دانشی زلزله به عنوان پیش نشانگر زمین مغناطیس شناخته می شوند. بنابراین هدف از انجام این مطالعه امکان سنجی ایجاد ارتباط بین دو دسته از پیش نشانگرهای زلزله (پیش نشانگرهای آب شناختی و زمین مغناطیس) است. در این تحقیق، مجموعه ای از آزمایش ها به منظور بررسی اثر میدان های مغناطیسی در مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب شامل، هدایت الکتریکی، کل مواد جامد محلول در آب و ارتفاع سطح آب، در راستای استفاده در پیش بینی کوتاه مدت و میان مدت زلزله طراحی و اجرا گردید. تجزیه و تحلیل نتایج آزمایش با استفاده از آزمون های آماری نشان می دهد که با ضریب اعتماد 95 درصد، ارتباط معنی دار بخشی میان میدان های مغناطیسی (پیش نشانگر زمین مغناطیس) و مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب (پیش نشانگر آب شناختی) وجود دارد.
    کلیدواژگان: زلزله، آب های زیرزمینی، میدان های مغناطیسی و الکترومغناطیس، ناهنجاری، پیش نشانگر های زلزله
  • علمی پژوهشی
  • جواد شریفی، محمدرضا نیکودل صفحه 2983
    در این تحقیق از طریق مدل سازی در شبکه های عصبی مصنوعی، پیش بینی مقاومت بتن حاوی سنگدانه های مختلف با استفاده از آزمون های غیر مخرب (آلتراسونیک) انجام شده است. برای این منظور ابتدا مصالحی با ویژگی های متفاوت گردآوری و خواص آنها در آزمایشگاه به روش های مخرب و غیر مخرب تعیین گردیده است. نکته مهم این تحقیق، استفاده از سنگدانه هایی مختلف با خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی متفاوت و همچنین استفاده از دو آزمون غیر مخرب استاتیکی و دینامیکی است که به ترتیب مقاومت تک محوری و سرعت موج فشاری است. بنابراین مدل سازی شامل انواع مختلفی نمونه بوده و فضای پیش بینی نیز در برگیرنده روش های ایستا و پویا می باشد. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی نه تنها سبب افزایش دقت می شود بلکه باعث کاهش حجم محاسبات و همچنین تاثیر زیادی در کاهش زمان محاسبه خواهد شد.
    کلیدواژگان: بتن، سنگدانه، سرعت موج فشاری، شبکه های عصبی مصنوعی
  • مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی
  • هادی عطاپور، رضا احمدی صفحه 3003
    در پژوهش حاضر پهنه بندی خطر زمین لغزش در حوضه ی سد لتیان با استفاده از چهار روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، تراکم سطح، شاخص هم پوشانی و ارزش اطلاعاتی انجام شده است. براساس مطالعات پایه ای کلیه اطلاعات و داده های موجود درخصوص زمین لغزش های حوضه ی سد لتیان و بازدید و مطالعات صحرایی صورت گرفته، نه پارامتر لیتولوژی، فاصله از آبراهه، فاصله از گسل، فاصله از جاده، شیب و جهت شیب، ارتفاع، زاویه ی اصطکاک مواد تشکیل دهنده و کاربری اراضی بعنوان مهمترین پارامترهای اولیه موثر در وقوع زمین لغزش های منطقه، تشخیص داده شدند. بعد از تهیه لایه های اطلاعاتی پارامترهای مذکور و نیز لایه ی اطلاعاتی زمین لغزش های قدیمی رخ داده در محدوده ی مورد مطالعه در محیط GIS، با انطباق لایه های اطلاعاتی عوامل موثر اولیه بر نقشه ی زمین لغزش های قدیمی منطقه ی مورد مطالعه، اثر هر یک از این عوامل در رخداد زمین لغزش ها مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت نقشه های پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از هفت پارامتر لیتولوژی، فاصله از آبراهه، فاصله از گسل، شیب، جهت شیب، ارتفاع و کاربری اراضی بعنوان عوامل موثر نهایی، تهیه گردیدند. این نقشه ها نشان می دهند که نواحی با پتانسیل خطر بسیار بالا برای زمین لغزش، عمدتا در سه ناحیه ی شرق، مرکز و غرب مرز پایینی محدوده ی مورد مطالعه واقع شده اند. نکته قابل توجه آن است که از این سه ناحیه، دو ناحیه ی مرکزی و غربی در مرز مخزن سد لتیان قرار دارند و این امر مستلزم توجه ویژه به این دو ناحیه می باشد.
    عملکرد چهار روش پهنه بندی نیز، با استفاده از شاخص های مجموع کیفیت (QS)، نسبت تراکم (DR) ودقت پیش بینی (P)، مورد ارزیابی قرار گرفته و مقایسه شدند. نتایج ارزیابی ها نشان می دهد که بترتیب روش های تراکم سطح و شاخص هم پوشانی از کارایی نسبی بهتری در پهنه بندی خطر زمین لغزش در منطقه ی مورد مطالعه برخوردار میباشند.
    کلیدواژگان: پهنه بندی خطر زمین لغزش، سد لتیان، روش تحلیل سلسله مراتبی، تراکم سطح، ارزش اطلاعاتی و شاخص همپوشانی
  • مقاله استخراج شده از پایان نامه
  • حسین میرمحرابی، محمد غفوری، غلامرضا لشکری پور صفحه 3033
    یکی از چالش های حفاری مکانیزه، سایش زیاد و پیش بینی نشده ابزار برش در برخی پروژه های احداث تونل می باشد.این مساله علاوه بر افزایش هزینه، زمان حفاری را هم از طریق افزایش نیاز به تعمیر و نگهداری اجزای ماشین، افزایش می دهد. به منظور دستیابی به دید مناسبی از رابطه بین پارامترهای اپراتوری ماشین حفار با مشکل مورد نظر، دستگاه آزمایشگاهی جدیدی در آزمایشگاه زمین شناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد طراحی و ساخته شده است. در این مقاله نتیجه حاصل از آزمایش نمونه های سیلیسی بعنوان نمونه های با سختی بالا و فراوان در طبیعت با دستگاه فوق ارائه گردیده است. برای این منظور 36 آزمایش با مقادیر متغیر سربار و سرعت چرخش در زمان های متفاوت بر روی ماسه درشت سیلیسی صورت پذیرفت. نتایج حاصله نشان می دهد که بین استهلاک سایشی ابزار برشی و زمان، فشار سربار و سرعت چرخش رابطه مستقیم وجود دارد بگونه ایکه این رابطه مستقیم، درمورد تاثیر سربار و سرعت چرخش خطی و درمورد تاثیر زمان لگاریتمی می باشد.
    کلیدواژگان: حفاری مکانیزه، سایش ابزار، سایندگی خاک، آزمایش سایش خاک
  • علمی پژوهشی
  • غلامرضا نوری، مهدی بالو صفحه 3051
    در این مقاله پارامترهای موثر بر رفتار لوله های مدفون از جمله طول مهاری، زاویه اصطکاک داخلی خاک، زاویه عبوری لوله و میزان جابه جایی گسل نرمال بررسی شده است. برای مدل سازی لوله و خاک اطراف آن، از مدل تیر- فنر غیرخطی و برای مدل سازی خاک نیز از شبیه سازی آن با فنرهای غیرخطی در سه جهت محوری، جانبی و عمودی استفاده شده است. پس از تعیین طول مهاری مناسب، تاثیر نوع خاک برحسب تغییر زاویه اصطکاک بررسی شد که نتایج نشان داد با افزایش زاویه اصطکاک داخلی خاک، میزان کرنش بیشینه و مقادیر نیرو و لنگر افزایش می یابند. مقایسه لنگر خمشی برای زوایای اصطکاک 20 و 40 درجه بیان گر افزایش حدود 30 درصدی است. هم چنین نتایج نشان داد با افزایش زاویه عبوری تا حدود 55 درجه، مقادیر کرنش های بیشینه روند نزولی داشته و پس از آن کرنش بیشینه با افزایش زاویه افقی افزایش می یابد که این میزان برای زاویه افقی 85 درجه 2 برابر زاویه 55 درجه است. با توجه به نتایج می توان اشاره کرد که با تغییر زاویه عبوری لوله از گسل و انتخاب زاویه مناسب عبوری می توان از به وجود آمدن کرنش های اضافی در لوله های مدفون، جلوگیری کرد. از این رو، با بهینه کردن عوامل تاثیرگذار بر رفتار لوله های مدفون عبوری از گسل می توان از خرابی لوله ها هنگام زمین لرزه جلوگیری به عمل آورد.
    کلیدواژگان: لوله های مدفون، اندرکنش خاک - لوله، آنالیز غیر خطی، جابجایی گسل، زاویه عبوری لوله از گسل
|
  • Akbar Cheshomi Page 2891
    Measuring of uniaxial compressive strength (UCS) of intact rocks is necessary in many engineering projects. In deep well drilling for petroleum production or exploration drilling in deep tunnels، because depth wells، obtain suitable core samples for UCS test is too extensive and sometimes impossible. Therefore indirect method for UCS determine (for example using rock particles) is common. One of these methods is known as indentation test. In this test an indenter that is hard penetrate in to rock particle which surrounded by resin is used. In this paper، 11 microcrystalline limestone block samples from carbonate Zagros formation outcrops is prepared and UCS test in laboratory is performed. Then cores are crushed and 720 rock particle samples with 2، 3 and 4 millimeters size is prepared. Indentation test with indenter 0. 6، 0. 8 and 1 millimeters diameter is done and critical transitional force (CTF) for each particles is determined. Empirical equation between UCS and CFT for different samples and indenter with R2≥0. 78 is suggested. Using multiple regression general equation between UCS، CFT، particle size (D) indenter diameter (I) with R2=0. 85 is proposed. Verification of the proposed equations with 135 indentation tests on 3 microcrystalline limestone samples and comparing measuring UCS in laboratory with estimate UCS are evaluated. This comparison showed that 88% they are similar.
    Keywords: indentation test, uniaxial compressive strength, critical transitional force, drilling cutting
  • Gholam Reza Khanlari, Mohammad Maleki, Reza Hydari, Torkemani, Somaye Alipour, Fateme Naseri Page 2917
    Nowadays urban transportation is one of the most important problem in the large cities. The best way to reduce this problem is to use the underground tunnels. The excavation of tunnel and other underground structures lead to remove a part of insitu rock and soil masses and the considerable changes in stress conditions around them and surface settlement has been occurred, consequently. Therefore, estimation of surface settlement due to the tunnel excavation, especially in urban areas, is of great importance. The Niayesh subway tunnel was built in the northern part of Tehran and it includes north and south tunnels. From a geological point of view, the Niayesh highway tunnels are mostly placed in the Hezar Dareh Formation (A) and also some parts especially the eastern and middle parts of north tunnel are placed in Kahrizak Formation (Bn). The tunnels have been excavated by the New Austrian Tunnelling Method (NATM). In this method, primary shotcrete applied as a short-term support and the final lining is used to satisfy final support. In this paper, surface settlement has been studied by empirical methods, numerical analysis and real settlements. For the empirical and numerical methods, O’Reilly and New (1982) method and finite element method by PLAXIS2D software have been used, respectively. The five sections (CS-1 to CS-5) have been selected in order to study the surface settlement during Niayesh tunnel excavation. On the basis of the achieved results, the numerical method in all sections (except section 3) is in agreement with the real settlements. However, empirical methods have estimated the settlements more than real settlements in these sections. Also, the achieved results from real settlements, empirical methods and numerical analysis show that the maximum settlement due to tunnel excavation is more than allowable settlement and it places in the warning range.
    Keywords: Niayesh tunnel, ground settlement, empirical method, numerical method, PLAXIS2D
  • M. Davoodi Page 2941
    The pseudo-static analysis is one of the conventional methods in embankment dams design and International Commission on Large Dams (ICOLD) suggests using this method before ultimate dynamic analyses. In this research, the static, pseudo-static and dynamic analysis of Masjed Soleyman embankment dam have been performed. Using dynamic and pseudo-static analyses results, the safety factor of critical sliding surface were calculated. Permanent displacements of critical sliding surface were evaluated by Newmark method and the calculated safety factor was compared. Based on the comparison results in different water levels of the reservoir and by introducing a new equation, the variable horizontal acceleration coefficients in height of the dam body were calculated. Finally, obtained horizontal acceleration coefficients were compared with other criteria introduced in different embankment dam's design codes. Totally, the results indicate that the proposed method leads to a larger horizontal acceleration coefficient in higher parts of the dam body.
    Keywords: Key words: embankment dams, horizontal acceleration coefficients, pseudo, static analysis, dynamic analysis
  • Maryam Rezaei Page 2961
    Studies show that earthquake causes chemical and physical changes in ground water. These changes can be recorded and used as geohydrologic precursors. Also according to recent research while earthquake and before, the waves of electromagnetic field of the earth vibrate, these vibrations are called magnetic anomalous. In earthquake knowledge, this type of anomalous is known as geohydrologic precursors. So the purpose of this research is to study the feasibility of the correlation between two precursors (geohydrologic and geomagnetic). In this study, to consider the effects of magnetic field on physical and chemical characteristics of water (i.e., electrical conductivity, total dissolved solids, and water level), a number of experiences have been done that can be used in short term and long term earthquake prediction. According to the results of statistical analysis, there is a meaningful partial correlation (confidence coefficient=95%) between magnetic field (geomagnetic precursors) and physical and chemical characteristics of water (geohydrologic precursors).
    Keywords: earthquake, ground water, magnetic, electromagnetic field, anomalous, earthquake precursors
  • Page 2983
    In this research, predictions Strength of Concrete containing different aggregate using Non-destructive (Ultrasonic) testing through Artificial Neural Networks were carrying out. For this purpose, aggregate materials gathered with the different properties from the quarries and then their destructive and nondestructive properties obtained in laboratory.The important point of this research, using different aggregate with physical, mechanical and chemical properties, and using two different methods, such as Non-destructive static and dynamic testing, Uniaxial Compressive Strength and Compressive wave velocity, respectively. Thus, model includes various types of samples, also estimate and predict model includes static and dynamic tests. The results showed that the use of artificial neural networks will not only increase the accuracy, but also reduces costs and time. In this research, predictions Strength of Concrete containing different aggregate using Non-destructive (Ultrasonic) testing through Artificial Neural Networks were carrying out. For this purpose, aggregate materials gathered with the different properties from the quarries and then their destructive and nondestructive properties obtained in laboratory.The important point of this research, using different aggregate with physical, mechanical and chemical properties, and using two different methods, such as Non-destructive static and dynamic testing, Uniaxial Compressive Strength and Compressive wave velocity, respectively. Thus, model includes various types of samples, also estimate and predict model includes static and dynamic tests.
    Keywords: Concrete, Aggregate, Compressive Wave Velocity, Artificial neural network
  • Page 3003
    In present research, landslide hazard zonation of Latian dam watershed area has been carried out using Analytic Hierarchy Process (AHP), Valuing area accumulation, Factor overlay and Information value methods. In order to determine the most important factors affecting landsliding, different maps comprising slope, aspect, altitude, faults, drainage network, access roads, lithology, land use and friction angle maps were prepared digitally using aerial photos, maps, data and field investigation. Afterward affecting factors were evaluated using encountered old landslides. The results of evaluation show that lithology, the distance from fault, slope, dip direction, land use, the distance from road and stream are important effective factors on sliding in this area. These parameters were leaded to landslide zonation maps. These maps show that potentially high risk zones point of view landslides are located near the central and western boundaries of the reservoir which are needed special attention.Performance of four used classification methods were evaluated and compared by Indexes of Quality Sum (QS), Density Ratio (DR) and Precision of the Predicted (P). The evaluation results show that Valuing area accumulation and Factor overlay are precise methods for evaluating landslide potential in the study area respectively.
    Keywords: landslide hazard zonation, Latian dam, Analytic Hierarchy Process (AHP), Valuing area accumulation, Factor overlay, Information value
  • Hossein Mirmehrabi, Mohammad Ghafoori Page 3033
    Excessive and unpredicted tool wear is one of the major challenges in mechanized excavation in tunnel projects.This problem, due to more demand for maintenance, increases excavation time in addition to cost overruns. For obtaining of a proper view about relation between performance parameters of the TBM and abrasivity, a new laboratory test machine is built in Engineering Geological Laboratory in Ferdowsi University of Mashhad, Iran. In this paper the results that achieved from performing tests on silica samples by the laboratory machine is presented. For this purpose 36 tests with various amount of surcharge and rotation speed at different times on coarse silica sand carried out. The obtained results have shown direct relation between test duration, surcharge and rotation speed versus weight loss. For example a direct linear relation between the tools wear and surcharge and/or rotation speed was observed. Indeed a logarithmic relation was gained for the time effect.
    Keywords: Mechanized excavation, Tool wear, Soil abrasivity, Soil abrasion test
  • G.R. Noori, M. Balo Page 3051
    Buried pipeline system form a key part of global lifeline infrastructure and any significant disruption to the performance of these systems often lead to undesirable impact on regional business، economies or the living condition of citizens. In this paper the response of buried pipelines at fault crossings are studied. A fault movement can be resolved into an axial component، a lateral component in the horizontal plane، and a vertical component. Applying finite element method، the effect of various parameters such as anchored length، internal friction angle of surrounding soil، fault movement and fault crossing angle on the behavior of buried pipeline were studied. Nonlinear behavior for pipe and surrounding soil are assumed using beam-spring model. Results showed an increase in internal friction angle of surrounding soil increases strain and also normalized bending moment and axial force. Comparing bending moment at friction angle of 20° and 40° shows about 30% differences with certain crossing angle we can prevent producing large strain and bending moment on pipeline.
    Keywords: Buried pipeline, soil friction angel, fault movement, fault crossing angle, nonlinear analysis