بررسی رابطه هدف در زندگی، سبک های مقابله ای با بهداشت روانی در میان دانشجویان دانشگاه ایلام

پیام:
چکیده:
مقدمه

همه ما انسان ها در زندگی به دنبال راهکاری جهت افزایش سلامت روانی هستیم، پس داشتن سلامت روان لازمه زندگی سالم است. بعضی معتقدند که سلامت روان به معنای عدم اختلال روانی است. اما در روانشناسی مثبت نگر، به جای تاکید بر جنبه های آسیب شناختی، بر مسایلی چون امید، خردمندی، خلاقیت، معنویت و تفکر درباره آینده و هدف در زندگی تاکید می شود. هدف این پژوهش تعیین ارتباط هدف در زندگی، سبک های مقابله ای با بهداشت روانی در میان دانشجویان دانشگاه ایلام بود.

روش ها

520 دانشجوی دختر و پسر به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند. نوع مطالعه توصیفی- همبستگی بود. جمعیت هدف، دانشجویان دانشگاه ایلام در سال 88-1387 بودند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسش نامه راهبردهای مقابله ای Billings و Moos، پرسش نامه هدف در زندگی Majolica و Crum bough و پرسش نامه سلامت عمومی Goldberg بود. پایایی این ابزارها در مطالعات مختلف قابل قبول گزارش شده است. از آزمون های آماری ضریب همبستگی Pearson، تحلیل واریانس یک طرفه، Turkey''s test و آزمون t جهت تحلیل داده ها استفاده شد.

یافته ها

رابطه منفی معنی دار بین سبک مقابله ای هیجان مدار و سلامت روان مشاهده شد. همچنین بین متغیرهای سبک های مقابله ای، مساله مدار و سلامت روان، هدف در زندگی و سلامت روان رابطه مثبت و معنی داری به دست آمد. نتایج تحلیل واریانس نشان داد که بین داشتن هدف در زندگی در رشته های مختلف، سلامت روان در رشته های مختلف، سبک های مقابله ای هیجان مدار در رشته های مختلف و سبک های مقابله ای مساله مدار در رشته های مختلف، تفاوت معنی دار وجود دارد. نتایج حاکی از این بود که تفاوت بین دختران و پسران از نظر داشتن هدف در زندگی و سلامت روانی معنی دار نیست. اما تفاوت دختران و پسران در سبک های مقابله ای مساله مدار معنی دار است. یعنی پسران از سبک مقابله ای مساله مدار استفاده می کنند.

نتیجه گیری

داشتن هدف و معنا در زندگی، نقش مهمی در پیشگیری از اختلالات روانی دارد. با عنایت به این که راهبردهای رویارویی مساله مدار، نقش مهمی در سلامت روان دارند و باعث رضایت از زندگی می شوند، می توان با آموزش این راهبردها، به ایجاد یک زندگی سالم و رضایت بخش در افراد کمک نمود.

زبان:
فارسی
صفحات:
951 تا 958
لینک کوتاه:
magiran.com/p1125364 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!