مقایسه تاثیر لتروزول و کلومیفن سیترات بر موفقیت باروری در بیماران با سندرم تخمدان های پلی کیستیک

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف
عدم تخمک گذاری 20درصد از علل نا باروری را تشکیل می دهد و سندرم تخمدان های پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین بیماری غدد در زنان در سنین باروری می باشد، تخمدان پلی کیستیک سندرمی است که با عدم تخمک گذاری مزمن و نازایی همراه می باشد. در بعضی مطالعات اخیر از داروهای مهارکننده آروماتاز مانند لتروزول به عنوان داروی مناسبی در القای تخمک گذاری توصیه شده است. تحریک تخمک گذاری تک تخمی یکی از مزایای داروی لترزول می باشد که در سندرم پی سی او اس می تواند مد نظر قرار گیرد. بنابراین بر آن شدیم اثرات لتروزول را در مقایسه با کلومیفن سیترات بر موفقیت القای تخمک گذاری در بیماران با سندرم تخمدان های پلی کیستیک ارزیابی نماییم.
روش کار
در کار آزمایی بالینی حاضر 220 نفر از بیماران نازا با تشخیص PCOS به شکل تصادفی به دو گروه دارویی کلومیفن سیترات و لتروزول وارد شده و هر دو گروه مداخله آمپول گنادوتروپین، hCG و انجام IUI را دریافت نمودند. دو گروه از نظر پیامد درمان شامل تعداد فولیکول های رسیده، ضخامت آندومتر و تعداد گنادوتروپین های مصرفی در روز تجویز HCG میزان بروز بارداری و چند قلویی و میزان سقط تا هفته چهاردهم بررسی و با یکدیگر مقایسه شدند.
نتایج
اختلاف میانگین سنی بیماران بین گروه لتروزول و کلومیفن از نظر آماری معنی دار نبود. در این مطالعه اختلاف میانگین تعداد تخمک و نیز ضخامت اندمتر بین دو گروه کلومیفن و لتروزول معنی دار بودی لیکن رخداد حاملگی بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشتند. میانگین تعداد فولیکول های رسیده در گروه لتروزول 8/0±83/1و در گروه کلومیفن 13/1±28/27 عدد بود (001/0P=). میانگین ضخامت آندومتر18/1±7/8 در گروه لتروزول و در گروه کلومیفن 20/1±30/7 بود (001/0P=). تعداد 30 نفر 3/27درصد در گروه لتروزول و 20 نفر 2/18درصد در گروه کلومیفن تست مثبت بارداری داشتند (1/0P=).
بحث و نتیجه گیری
در ضمن با اینکه احتمال حاملگی چند قلویی با توجه به تعداد کمتر فولیکول رسیده در گروه لترزول پایین تر بود لیکن رخداد حاملگی اختلاف معنی داری با گروه کلومیفن نداشت، لذا شاید لتروزول را به عنوان داروی موثر برای القای تخمک گذاری در بیماران PCOS پیشنهاد نمود.
زبان:
فارسی
صفحات:
543 تا 549
لینک کوتاه:
magiran.com/p1176616 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!