بررسی رابطه بین صرع و تومورهای مغزی

چکیده:
مقدمه
صرع یکی از مهمترین علائم در نشانه شناسی بسیاری از تومورهای مغزی بوده و موارد قابل توجهی از تومورهای مغزی با رشد آهسته گزارش شده که بیمار سال ها با تشخیص صرع ایدیوپاتیک تحت درمان بوده است. بنابراین توجه به ارتباط تومور مغزی و صرع از اهمیت خاصی برخوردار بوده و اگر به موقع انجام شود، باعث ارتقا، سطح جامعه خواهد شده. هدف از انجام این مطالعه بررسی رابطه بین تومورهای مغزی و صرع از نظر جنس محل تومور و سن بیماران می باشد.
روش کار
این مطالعه به صورت مقطعی و گذشته نگر بر روی 288 بیمار که به علت تومور مغزی از سال 1371 تا 1375 در بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان قائم (عج) مشهد تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، انجام شد. از این تعداد 244 بیمار تشخیص آسیب شناسی مشخصی داشتند. در تحلیل آماری یافته ها از آزمون استقلال استفاده گردید.
نتایج
65 نفر از بیماران سن زیر 20 سال و 223 نفر سن بالای 20 سال داشتند که فراوانی نسبی تومورهای مغزی بر حسب سن در جمعیت مطالعه شده به ترتیب 22.6% و 77.4% می باشد. 78 نفر از کل بیماران در هنگام مراجعه سابقه تشنج را ذکر کرده اند، که فراوانی نسبی صرع در کل بیماران 27.1% می باشد. از 78 بیمار مبتلا به تومور مغزی که صرع داشتند، 72 بیمار (32.3%) تومور سوپراتنتوریال و 6 بیمار (7.1%) تومور اینفراتنتوریال داشتند. آزمون استقلال بین تومورهای سوپراتنتوریال و اینفراتنتوریال و وقوع صرع ارتباط معنی داری را نشان داد (P=0.0000021). در نتیجه افرادی که تومور مغزی آنها در بالای تنتوریوم بود هفت برابر بیشتر از آنهایی که تومور مغزی در پایین تنتوریوم داشتند، به صرع مبتلا بودند (7.09 خطر نسبی)بیشترین استعداد تشنج زدایی به ترتیب مربوط به الیگودندروگلیوم (100%)، آستروسیتوم های درجه پایین (44%)، آستروسیتوم های درجه بالا (40%)، مننژیوم ها (33.8%) و گلیوبلاستوم مولتی فرم (26%) می باشد. در هیچکدام از تومورهای ناحیه سلا و پاراسلا صرع دیده نشد و آنالیز آماری نشان می دهد، که بین نوع تومور مغزی و وقوع صرع رابطه معنی داری وجود دارد (P=0.0000365).
نتیجه گیری
بر اساس مطالعه فوق، بررسی تصویربرداری از مغز در بیمارانی که با تشنج مراجعه می نمایند، ضروری به نظر می رسد. اما اگر امکان انجام آن در تمام بیماران وجود ندارد، حداقل در گروه سنی بالاتر از 20 سال تصویربرداری از مغز انجام شود که این به علت همزمانی بیشتر صرع با تومورهای مغزی در گروه سنی فوق می باشد. به دلیل حساسیت تشخیص بالای ام آر آی در تشخیص تومورهای مغزی در مراحل اولیه و انجام ام آر آی بر سی تی اسکن ارجحیت دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
51 تا 56
لینک کوتاه:
magiran.com/p186703 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!