طب سنتی مغولستان، ترکیبی از طب سنتی ملل دیگر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

مغولان مانند دیگر اقوام بشری، اصول و قواعدی در طب و سبک زندگی داشته اند که برگرفته از شرایط و محیط زندگی ایشان بوده است، اما یافتن آن قواعد مغولی کمی مشکل است، چراکه مغولان در طی تاریخ حیات خود پا به سرزمین های فراوانی گذاشته و در نتیجه همواره تحت تاثیر رسوم و قواعد سرزمینی جدید بوده اند که اصول مغولی را دستخوش تغییراتی می کرده است، در نتیجه می توان گفت که باورهای طبی آنان نیز تغییرات فراوان داشته و همواره شکلی جدید به خود گرفته است. این پژوهش درصدد آن است که به مطالعه کهن ترین باورهای طب سنتی و روش های درمانی مغولان بپردازد و رشد و توسعه دانش طبی سنتی آنان را بررسی نموده و وضعیت فعلی آن را در مغولستان بیان نماید.

مواد و روش ها:

 این پژوهش به روش مطالعه کتابخانه ای و منابع اینترنتی معتبر و جستجو در کتاب ها و منابع معتبر در رابطه با طب سنتی مغولی، صورت گرفته است.یافته ها: در این تحقیق تاثیر عقاید مذهبی مغولان بر باورهای بهداشتی و درمانی آن ها بررسی شد و اصول و مبانی طب سنتی مغولی و چگونگی تحول در دانش طب سنتی آن ها بعد از ترکیب با دانش طبی ملل دیگر، بیان گشته و برخی از روش های درمانی آن ها ذکر گردید. همچین جایگاه فعلی این طب در سیستم آموزشی و درمانی مغولستان و همینطور در میان مردم این کشور، بیان گردید.

یافته ها:

در این تحقیق تاثیر عقاید مذهبی مغولان بر باورهای بهداشتی و درمانی آن ها بررسی شد و اصول و مبانی طب سنتی مغولی و چگونگی تحول در دانش طب سنتی آن ها بعد از ترکیب با دانش طبی ملل دیگر، بیان گشته و برخی از روش های درمانی آن ها ذکر گردید. همچین جایگاه فعلی این طب در سیستم آموزشی و درمانی مغولستان و همینطور در میان مردم این کشور، بیان گردید.

نتیجه گیری:

از مهم ترین عوامل موثر بر طب سنتی مغول، باورهای دینی آنان بوده که بسیار با جادوگری آمیخته بوده است. باورهای طبی جادوگرانه و سنتی آنان به تدریج با رسوم طبی ملل دیگر همچون «تبت» و «هند» ترکیب گشته و نظریه ها و تکنیک های آن توسعه یافته است. طب سنتی در حال حاضر جایگاهی ارزشمند در میان مغولان داشته و مورد استفاده چشم گیری قرار می گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
19 تا 31
لینک کوتاه:
magiran.com/p2106058 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!