بررسی تاثیر استقرار مراکز آموزش عالی به عنوان پروژه های محرک توسعه در بافت های تاریخی (مطالعه موردی: تاثیر دانشگاه هنر (مجموعه پردیس باغ ملی) بر بافت شهری پیرامون آن*)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

امروزه پروژه های محرک توسعه شهری و به ویژه مراکز آموزشی بزرگ مقیاس به دلیل دارا بودن ظرفیت های بالقوه فرهنگی و ارایه خدمات در سطح بالای جامعه شهری از جمله راهبرد های جدید توسعه مجدد و پایداری شهری محسوب می شوند. با این توصیف این تحقیق به دنبال آن است تا مشخص سازد که دانشگاه هنر به عنوان یک پروژه محرک توسعه، در صورت استقرار کامل در محدوده باغ ملی (منطقه 12) شهر تهران، چه تاثیری بر بافت پیرامون خود خواهد داشت. در این تحقیق از روش تحلیلی و توصیفی به صورت ترکیبی و نیز در بخش تحلیل از روش تحلیل عاملی استفاده شده و جامعه‎ آماری شامل دو گروه متخصصان و شهروندان یا ذینفعان را در بر می گیرد. یافته های میدانی نشان می دهد هر دو گروه به تاثیر استقرار کامل دانشگاه بر روی عوامل کالبدی، زیرساخت ها و تغییر نگرش نسبت به محیط اتفاق نظر داشته و تاثیر آن را قابل توجه می دانند. همچنین کمترین تاثیر پذیری را بر توسعه و بهبود مسایل اقتصادی منطقه دانسته و نقش دانشگاه در ارتباط با بهبود تعاملات میان مردم و مسیولان شهری نیز به زعم هر دو گروه در رتبه پایینی قرار می گیرند.

کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
149 تا 168
لینک کوتاه:
magiran.com/p2131973 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!