تدوین مدل علائم نوموفوبیا در دانش آموزان بر اساس سبک دلبستگی و سواد رسانه ای با میانجی گری اعتیاد به اینترنت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

گوشی های هوشمند با دسترسی به اینترنت که جایگزین رایانه ها شده اند، به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی تبدیل و زندگی را آسان تر کرده اند. اما در کنار این ویژگی های مثبت، اثرات منفی مختلفی نیز وجود دارد. بنابراین، استفاده از گوشی های هوشمند می تواند مشکل آفرین نیز باشد. پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل علایم نوموفوبیا در دانش آموزان براساس سبک دلبستگی و سواد رسانه ای با میانجی گری اعتیاد به اینترنت انجام گرفت.

روش کار

روش این مطالعه از نوع توصیفی - همبستگی با تکیه بر مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این مطالعه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول دولتی شهر قم بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای نمونه ای به حجم 306 نفر انتخاب شدند (306= n). ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه نوموفوبیا ایلدیریم و کوریا (2015)، پرسشنامه دلبستگی بزرگسال هازان و شاور (1987)، پرسشنامه سواد رسانه ای فلسفی (1393) و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (1999) بود.

نتایج:

تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و با نرم افزار لیزرل نشان داد سبک دلبستگی اجتنابی با میانجی گری اعتیاد به اینترنت بر علایم نوموفوبیا تاثیر غیرمستقیم دارد (05/0>p، 54/0=β)؛ سبک دلبستگی اضطرابی با میانجی گری اعتیاد به اینترنت بر علایم نوموفوبیا تاثیر غیرمستقیم دارد (05/0>p، 56/0=β)؛ سبک دلبستگی ایمن با میانجی گری اعتیاد به اینترنت بر علایم نوموفوبیا تاثیر غیرمستقیم دارد (05/0>p، 51/0- =β)؛ سواد رسانه ای با میانجی گری اعتیاد به اینترنت بر علایم نوموفوبیا تاثیر غیرمستقیم دارد (05/0>p، 57/0=β)؛ سبک دلبستگی اجتنابی بر علایم نوموفوبیا تاثیر مستقیم دارد (05/0>p، 36/0=β)؛ سبک دلبستگی اضطرابی بر علایم نوموفوبیا تاثیر مستقیم دارد (05/0>p، 41/0=β)؛ سبک دلبستگی ایمن بر علایم نوموفوبیا تاثیر مستقیم دارد (05/0>p، 39/0- =β)؛ سواد رسانه ای بر علایم نوموفوبیا تاثیر مستقیم دارد (05/0>p، 41/0- =β) و اعتیاد به اینترنت بر علایم نوموفوبیا تاثیر مستقیم دارد (05/0>p، 78/0=β).

نتیجه گیری:

در نتیجه، مدل علایم نوموفوبیا در دانش آموزان براساس سبک دلبستگی و سواد رسانه ای با میانجی گری اعتیاد به اینترنت با داده های تجربی برازش دارد. توصیه می شود برنامه های مداخله ای در مدارس برای نوجوانان در آسیب پذیرترین جمعیت هایی که با اثرات نامطلوب استفاده از گوشی های هوشمند، به ویژه رفتار نوموفوبیک مواجه هستند، طراحی و اجرا شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
1523 تا 1537
لینک کوتاه:
magiran.com/p2544672 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!