بررسی قدرت تصاویر رادیوگرافی Conventional و دیجیتال اسکن شده در تشخیص پوسیدگی پروگزیمال (in vitro)

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف

یکی از مشکلات دندانپزشکان تشخیص پوسیدگی پروگزیمال دندان ها است. رادیوگرافی بایت وینگ مرسوم ترین روشی است که علاوه بر معاینه ی بالینی در تشخیص پوسیدگی پروگزیمال به کار می رود. روش دیگری که می توان توسط آن به تشخیص پوسیدگی ها (به خصوص پوسیدگی پروگزیمال) دست یافت، استفاده از سیستم دیجیتال است که به وسیله ی اسکنر معمولی و دوربین دیجیتال انجام پذیر است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه ی قدرت تصاویر رادیوگرافی Conventional و دیجیتال اسکن شده در تشخیص پوسیدگی پروگزیمال می باشد.

مواد و روش ها

در این تحقیق تعداد40 دندان مولر دائمی خارج شده از انسان، انتخاب شد. حفراتی توسط فرز روند 2/1 D&Z زیر محل contact point ایجاد گردید، سپس حفره ی ایجاد شده به وسیله ی فرزهای روند 1، 2، 3 و 4 بر روی 40 سطح پروگزیمال دندان عمیق تر و عمیق تر شد. رادیوگرافی بایت وینگ به عمل آمد و هرکدام از کلیشه ها توسط دوربین دیجیتال سونی سایبرشات DSC-W200 با 3 رزولوشن 6، 9 و 12 Mp دیجیتایز شدند. 4 نفر رادیولوژیست فک و صورت به مشاهده ی رادیوگرافی های تهیه شده از رادیوگرافی Conventional و دوربین دیجیتال پرداختند.

یافته ها

در تشخیص به روش بایت وینگ میانگین حساسیت 5/97 و میانگین ویژگی 25/91، در تشخیص با دوربین دیجیتال رزولوشن 6 میانگین حساسیت 125/98 و میانگین ویژگی 75/88، رزولوشن 9 میانگین حساسیت 62/95 و میانگین ویژگی 25/91، رزولوشن 12 میانگین حساسیت 75/88 و میانگین ویژگی5/92 بود.از تست Cochrane Q استفاده شد. اختلاف معناداری بین نتایج دیده نشد.()

نتیجه گیری

می توان جهت دیجیتال کردن تصاویر رادیوگرافی اعم از داخل و خارج دهانی و ذخیره سازی آن ها در رایانه و مشاهده ی آن ها در هر زمان ممکن و ارسال آن به نقاط دیگر از دوربین دیجیتال استفاده کرد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
34
لینک کوتاه:
magiran.com/p833599 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!