فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال دوم شماره 2 (زمستان 1394)

نشریه پرستاری کودکان
سال دوم شماره 2 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه میرجلیلی، منصوره عزیززاده فروزی *، سکینه سبزواری، اعظم حیدرزاده، علی اکبر حقدوست صفحات 1-9
    مقدمه
    بررسی نیازهای خانواده جزء اساسی برای ارتقاء مراقبت خانواده محور بوده و درک نیاز والدین از سوی پرستاران از اهمیت ویژه ای برخورداراست. این مطالعه با هدف بررسی نیازهای مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شد.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی تحلیلی است که حجم نمونه بر اساس مطالعه مقدماتی 96 نفر تعیین گردید. اطلاعات در این مطالعه از طریق پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک مادر، پدر و نوزاد و پرسشنامه 56 گویه ای CCFNI که در 5 حیطه فرعی حمایت، آسایش، اطلاعات، قرابت یا نزدیکی و اطمینان، می باشد، جمع آوری شد. اطلاعات توسط آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که میانگین (±انحراف معیار) سنی مادران (01/ 6 ±) 87/ 27 بود. مهمترین نیاز «دریافت پاسخ صادقانه به سوالاتم درباره نوزادم» و «حمایت از طرف دوستان و نزدیکانم» کم اهمیت ترین نیاز از دیدگاه والدین بوده است. در مجموع نیازهای حیطه اطمینان با میانگین (انحراف معیار) (22 /0±)79/ 3 مهمترین نیاز و حیطه حمایت بعنوان کم اهمیت ترین نیازها (38/ 0±)24/ 3 از دیدگاه مادران تعیین شده بود.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که اطمینان از سلامت و آسایش فرزند برای مادر بسیار مهم است و این حیطه به عنوان مهمترین حیطه نیازها توسط مادران اعلام شده است. مسئولین این بخش باید در زمان پذیرش با ارائه اطلاعات کافی در خصوص وضعیت نوزاد و نحوه درمان مادران قرار دهند تا احساس اطمینان و اعتماد در آنها ایجاد شود و استرس کمتری را در دوران بستری نوزادشان تجربه نمایند.
    کلیدواژگان: نیاز پذیرش، مادران، بخش مراقبت های ویژه نوزادان
  • سعید رضایی، آناهیتا خدابخشی کولایی *، داوود تقوایی صفحات 10-19
    مقدمه
    پرخاشگری و اضطراب از خصیصه های اصلی اختلالات برون سازی شده می باشد و در صورت عدم درمان منجر به تاثیرات منفی بر روابط فردی و اجتماعی در بزرگسالی می شود. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نقاشی درمانی بر اضطراب و پرخاشگری در دانش آموزان دبستانی پسر می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر، از نوع تحقیق نیمه تجربی با پیش و پس آزمون است. 30 دانش آموز دبستانی که بالاترین نمره را در پرسشنامه کانرز والدین کسب کردند، در دو گروه آزمایشی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تخصیص تصادفی شدند. گروه آزمایش نقاشی درمانی را در طول ده جلسه (هفته ای یک جلسه، هر جلسه به طور متوسط 45 دقیقه) دریافت کردند. اضطراب و پرخاشگری کودکان در ابتدا و انتهای جلسات درمانی با استفاده از پرسشنامه خشم کودک نلسون، مقیاس اضطراب اسپنس اندازه گیری شد. در نهایت، تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری بین در نمرات پیش آزمون (53/2±41/131) و پس آزمون (87/114±239/7) پرخاشگری (p<0.001. F=28.313) و همچنین، در نمرات پیش آزمون (27/80±587/5) و پس آزمون (93/75± 497/6) اضطراب (p<0.001، F=15.698) در دانش آموزان دبستانی قبل و بعد از مشاوره گروهی وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که نقاشی درمانی در بهبود مشکلات رفتاری چون اختلالات برون سازی شده در دانش آموزان دبستانی موثر است. از این رو، نقاشی درمانی می تواند به عنوان یکی از مداخلات درمانی در کاهش مشکلات رفتاری کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هنردرمانی، اختلال رفتاری، پرخاشگری، اضطراب، کودکان
  • بتول پورابولی، فرخ اباذری *، مریم رستمی، یونس جهانی صفحات 20-27
    مقدمه
    در کودکان تالاسمی رگ گیری یکی از منابع استرس آور و دردناک محسوب می شود. لذا دستیابی به تدابیری جهت تسکین درد رگ گیری بالاخص استفاده از روش های غیر تهاجمی ضروری به نظر می رسد. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر دو روش طب فشاری و ماساژ یخ در نقطه هوکو بر شدت درد ناشی از رگ گیری در کودکان تالاسمی انجام شد.
    روش
    در این مطالعه تجربی 129 کودک 12- 6 ساله مراجعه کننده به بخش تالاسمی مرکز تخصصی پزشکی ثامن الحجج شهر کرمان در سال 1393 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه اول: طب فشاری، گروه دوم: ماساژ یخ و گروه سوم: کنترل بودند. در گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نگرفت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک کودک و مقیاس واکنشهای رفتاری ناشی از درد(FLACC (Faces Legs Activity Cry Consolability Scale (صورت، ساق پا، فعالیت، گریه و قابلیت تسکین) بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی، ضریب همبستگی اسپیرمن و کروسکال والیس به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شدت درد در حین رگ گیری بعد از مداخله در گروه طب فشاری و ماساژ یخ نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود، (0.0001=p) بین سه گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک اختلاف معناداری وجود نداشت (0.05P).
    نتیجه گیری
    ماساژ نقطه هوگو با یخ می تواند درد در هنگام رگ گیری در کودکان را کاهش دهد بنا بر این توصیه می شود پرستاران با در نظر گرفتن راحتی و آرامش کودک به عنوان یک نیاز اساسی با استفاده از روش های غیر داروئی آسان در کاهش درد کودکان بکوشند.
    کلیدواژگان: طب فشاری، درد، تالاسمی، ماساژ
  • محمدرضا منصوری آرانی، فاطمه علایی کرهرودی *، هومان منوچهری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 28-38
    مقدمه
    فرآیند ترخیص از هنگام بستری شدن نوزاد در بخش مراقبت های ویژه نوزادان شروع می شود و تا پس از ترخیص و رفتن به خانه هم ادامه دارد. این مطالعه با هدف حسابرسی فرایند ترخیص نوزاد از بخش های مراقبت ویژه نوزادان، در مرکز منتخب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی انجام گرفت.
    روش
    در این پژوهش توصیفی با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 90 نفر فرآیند ترخیص نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل اطلاعات جمعیت شناختی پرستار، نوزاد و والدین و چک لیست تدوین شده مطابق با استانداردهای موجود در رابطه با فرایند ترخیص نوزاد که دارای بخش های: 1- وجود راهنماهای مبتنی بر شواهد در جهت حمایت از بالین و درمان 2- مستند سازی 3- وجود برنامه ترخیص اختصاصی برای هر نوزاد همزمان با پذیرش مطابق با راهنماهای بخش 4- آموزش والدین 5- برنامه روز ترخیص 6- پرسشنامه والدین می باشد. برای سنجش اعتبار و پایایی، به ترتیب از روش اعتبار محتوا و صوری (94%) و مشاهده همزمان دو پژوهشگر (95%=ICC) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میزان اجرای فرآیند ترخیص در بخش اول (ضعیف با نمره ی 33)، بخش دوم (متوسط 68)، بخش سوم (متوسط 64)، بخش چهارم (ضعیف 29)، بخش پنجم (متوسط 61) و بخش ششم (ضعیف 37) می باشد. مراقبت های فرایند ترخیص در کل حیطه های مورد بررسی در محدوده متوسط (50) بوده است. انجام آزمون من ویتنی نشان داد تفاوت معناداری بین وضعیت دوره های آموزش تخصصی مراقبت های ویژه نوزادان پرستاران مراقبت کننده با میزان اجرای استانداردهای فرآیند ترخیص در بخش های دوم با (P<0/001) سوم با (P=0/004)، چهارم با (P=0/004)، پنجم با (P<0/002) و ششم با (P=0/025) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    لذا با توجه به اهمیت بخش مراقبت های ویژه نوزادان و نیز مقایسه یافته ها با مطالعات سایر کشورها، مراقبت ها از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و نیاز به تلاش بیشتر برای بهبود کیفیت فرآیند ترخیص در بیمارستان های ما بخصوص در بخش های مراقبت ویژه نوزادان مشهود می باشد.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه نوزادان، حسابرسی، فرآیند ترخیص
  • زهرا احمدی، منا جز محتشمی *، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی صفحات 39-48
    مقدمه
    تولد نوزاد نارس موقعیت بسیار تنش زا و بحرانی برای والدین می باشد. در این میان حمایت پرستاری از خانواده چنین نوزادانی، مهم و ضروری به نظر می رسد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر ارتباط حمایت اجتماعی والدین از سوی پرستاران با رضایت مندی آنها از مراقبت نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان در شهر تهران است.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی همبستگی می باشد. جامعه پژوهش شامل کلیه ی والدین دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان در سه مرکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 93 می باشد. حجم نمونه 130 نفر، به روش نمونه گیری در دسترس و گردآوری داده ها با استفاده از دو پرسشنامه حمایت اجتماعی Tarka و همکاران و پرسشنامه رضایت مندی از مراقبت صورت گرفته است. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی و رگرسیون تحت نرم افزار spss نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بیشترین میزان حمایت اجتماعی در مادران (میانگین 65/3) و پدران (میانگین 29/3) مربوط به حمایت عاطفی و کمترین میزان حمایت اجتماعی در بعد حمایت عینی (مادران میانگین 24/3، پدران میانگین 16/3) می باشد. مادران نسبت به پدران دریافت حمایت بیشتری را در هر 3 بعد تاکیدی، عینی و عاطفی گزارش کردند. همچنین مادران رضایت مندی از مراقبت بیشتری (میانگین 88/3) را نیز نسبت به پدران (میانگین 63/3) بیان نمودند. نتایج آزمون نشان داد بین حمایت اجتماعی والدین در بعد حمایت تاکیدی با رضایت مندی از مراقبت والدین ارتباط مستقیم و معنی دار آماری (p<0/05) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از این می باشد که والدین نیاز به حمایت بیشتری مخصوصا در بعد حمایت عینی بودند. بنابراین برنامه ریزی جهت ارتقاء و ایجاد فرصت هایی نسبت به حمایت پرستاران از والدین در بخش های ویژه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، رضایت مندی از مراقبت، نوزادان نارس
  • حمیدرضا بهنام وشانی، نفیسه حکمتی پور *، سعید واقعی، سیدمحسن اصغری نکاح صفحات 49-57
    مقدمه
    تالاسمی در مسیر زندگی مبتلایان، تداخل ایجاد می کند در شرایطی که پیچیدگی و سختی رفتار افزایش می یابد خودکارآمدی تقلیل خواهد یافت. این مطالعه با هدف تعیین خودکارآمدی اجتماعی، هیجانی و تحصیلی کودکان 12- 7 سال مبتلا به تالاسمی ماژور در شهرستان مشهد انجام شد.
    روش
    این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بود که در سال 1393 در شهر مشهد انجام شد. نمونه مورد مطالعه را 60 نفر از کودکان 12- 7 سال مبتلا به تالاسمی تشکیل می دادند. ابزار گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد شده خودکارآمدی کودک و نوجوان موریس (2002) استفاده شد که روایی محتوای آن مورد تایید قرار گرفت و پایایی 72/ 0 محاسبه شد.
    یافته ها
    خودکارآمدی عمومی با میانگین و انحراف معیار 9/ 6± 1/ 75، خودکارآمدی اجتماعی 6/ 4± 9/ 23 و هیجانی 3/ 2±9/ 19در سطح متوسطی قرار داشتند و خودکارآمدی تحصیلی با میانپین و انحراف معیار 9/ 3±1/ 31 در سطح بالایی گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که این کودکان از خودکارآمدی عمومی متوسطی برخوردار بودند. به منظور ارتقاء کیفیت زندگی کودکان تالاسمی و موفقیت های اجتماعی آنان بهبود باور آنان نسبت به توانایی های خود ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، تالاسمی، کودکان
  • معصومه اکبربگلو، لیلا ولیزاده *، ماهنی رهکار فرشی صفحات 58-67
    مقدمه
    تجربه استرس در کودکان نقش مهمی را در توسعه مشکلات جسمانی، روانی و اجتماعی به عهده دارد. اگر کودکان نتوانند در مقابل استرسورها از روش تطابقی درستی استفاده کنند منجر به بروز گرفتاری های پیچیده خانوادگی و اجتماعی در آینده خواهد شد. لذا این مطالعه با هدف بررسی روش های تطابقی با استرس در کودکان سن مدرسه انجام شد.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده و نمونه مورد پژوهش 600 نفر دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر خوی سال 1392هستند که به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های 1- مشخصات فردی-اجتماعی کودک و خانواده 2- فهرست روش های تطابقی کودکان سنین مدرسه استفاده شد. روایی محتوایی ابزار توسط اساتید دانشکده پرستاری و همچنین مشاور آموزش و پرورش شهرخوی صورت گرفت و پایایی توسط روش آزمون مجدد (84/ 0) انجام شد. تجزیه و تحلیل داده توسط آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار (SPSS (ver 16 انجام شد.
    یافته ها
    بیش از پنجاه درصد کودکان از ده روش تطابقی بیشتر استفاده نموده اند که از بین آنها گزینه های «دعا کردن»، «حقیقت را گفتن و معذرت خواستن»، «تلاش برای آرام شدن و ساکت ماندن»، «نگاه کردن به تلویزیون یا گوش دادن به موسیقی»، «فکر کردن به موضوع»، «نقاشی کشیدن، خواندن و یا نوشتن چیزی»و «بازی کردن»، بیشترین روش های مورد استفاده توسط دانش آموزان بوده اند. بین متغیرهای جنس، پایه کلاسی دانش آموزان با روش های تطابقی استرس کودکان ارتباط معنی داری وجود دارد (05/ 0>P).
    نتیجه گیری
    شناسایی روش های تطابقی با استرس می تواند در خصوص طراحی مداخلات مدرسه محور یا برنامه هایی برای کاهش استرسهای شایع که علل بسیاری از مشکلات جسمی و رفتاری کودکان سن مدرسه می باشد، به گروه های حرفه ای کمک نماید.
    کلیدواژگان: استرس، روش های تطابقی، کودکان سن مدرسه
  • شهناز صلواتی قاسمی، فاطمه چراغی *، طیبه حسن طهران، عباس مقیم بیگی صفحات 68-79
    مقدمه
    مادر در شکل گیری عادات غذایی کودک نوپا نقش دارد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش رفتار تغذیه ای به مادران بر عادات غذایی نوپایان مهدهای کودک همدان بود.
    روش
    در این مطالعه نیمه تجربی، 130 مادر کودک 12 تا 36 ماهه به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای از مهدهای شهر همدان انتخاب و به گروه آزمون و کنترل با روش تخصیص تصادفی تقسیم شدند. آموزش گروهی برای گروه آزمون برگزار و قبل از مداخله و یک ماه بعد، اطلاعات توسط پرسشنامه مسائل غذاخوردن از هر دو گروه جمع آوری گردید. با نرم افزار spss نسخه 16 و آمار توصیفی و آزمون های تی مستقل، تی زوجی و آنالیز کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات مسائل غذاخوردن گروه آزمون و کنترل قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (05/ 0>p). برای حذف اثر اختلاف آماری بین دو گروه قبل از مداخله بر نتایج بعد از آن، آزمون آنالیز کوواریانس انجام شد. بنابر آن اختلاف بین میانگین نمرات گروه آزمون و کنترل معنی دار بود (001/ 0 >p). میانگین وزن کودکان نوپا در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی دار آماری داشت (05 /0>p)، اما بین گروه آزمون و کنترل قبل (1/ 0=p) و بعد (4/ 0=p) از مداخله این اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    آموزش با تاکید بر رفتار تغذیه ای، موجب بهبود عملکرد مادران در خصوص تغذیه کودکان نوپا شد. بهبود مسائل تغذیه ای، گام موثری در بهبود رشد و تکامل کودکان نوپا می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش تغذیه، عادات غذایی، کودک نوپا
|
  • M. Mirjalili, M. Azizzade Forouzi *, S. Sabzevari, A. Heidarzadeh, A. Haghdost Pages 1-9
    Introduction
    Assess the needs of families is essential component to promote family centered care perception of parents’ need by nurses also has effective importance This study was designed to meet the needs of mothers admitted to neonatal intensive care unit.
    Method
    This study is a descriptive analytic study; sample size based on pilot study was 96 mothers. In this study data were collected by using demographic data of mothers, fathers and infants check list and a 56-item questionnaire CCFNI that has 5 subscale sub- support, comfort, information, proximity, and confidence. The data were nalyzed by using Independent t-test, Pearson correlation coefficient.
    Results
    The findings of the study showed that the mean (± SD) age of the mothers 27/87 (6/01 ±). The most important need “to have questions answered honestly about neonatal “, and the least important was “Have friends nearby for support “generally based on perception of mothers assurance needs was the most important subscale Confidence whit mean (± SD) 3/79 (0/22) and supportive needs was the least important subscale 3/28 (0/38).
    Conclusion
    Base of the result assurance of health and welfare of child are very important to mothers, in charge of NICU have to give sufficient information regarding neonate situation and the treatments, in this was assurance comes to mothers and lower stress of mothers in duration of hospitalization of neonate.
    Keywords: Admission needs, Mother, Neonatal Intensive Care Unit
  • S. Rezaee, A. Khodabakhshi Koolaee *, D. Taghvaee Pages 10-19
    Introduction
    aggression and anxiety are the main trait of externalizing disorders, providing untreated it leads to negative effects on individual and social relationship specially in adulthood Therefore, this research investigates the influence of painting on aggression and anxiety among male students (8-9 aged).
    Method
    This study is a quasi-experimental study with pre and post- tests. Thirty male students (8-9 aged) who were obtaining scores higher than cut-off in Conner's parents form questionnaire were selected, and then they were assigned randomly to the control and experimental groups. The experimental group received techniques of painting therapy for ten treatment sessions (45minutes for each session). The aggression and anxiety were measured at the beginning and at end of therapeutic session, utilizing the Spence Children's Anxiety Scale and Children's Inventory of Anger (ChIA). Statistical analysis conducted by analysis of covariance.
    Results
    There is significantly difference in scores of pretest (53/2±41/131) and posttest (87/114±239/7) aggression (p<0.001, F= 28.313) and in scores of pretest (27/80±587/5) and posttest (93/75± 497/6) anxiety (p<0.001, F= 15.698) between elementary school boys in pre and post-test.
    Conclusion
    Findings indicated that painting therapy has effective in improving behavioral problem such as externalizing disorders in elementary school. So, it can be utilized as the therapeutic interventions for decreasing behavioral problems in children.
    Keywords: Art therapy, Behavioral disorder, Aggression, Anxiety, Children
  • B. Pouraboli, F. Abazari *, M. Rostami, Y. Jahani Pages 20-27
    Introduction
    IV insertion is one of the stressors and painful sources for thalassemia children so achievement to pain relief methods in particular the use of none invasive methods is necessary. this study aims to compare the efficacy of acupressure and massage with ice in huko point on pain intensity of iv insertion in children with thalassemia.
    Method
    In this experimental research, 129 children 6 to 12 year’s old thalassemia childern selected and randomly divided into three groups. First group: acupressure, Group II massage and Group III ice massage. The control group received no intervention. Data collection included demographic questionnaire and Child Behavior Scale FLACC (Faces Legs Activity Cry Consolability Scale), respectively. Statistical data using Spearman and Kruskal-Wallis tests by SPSS version 22 was analyzed.
    Results
    The intensity of pain during and after the intervention in the group of acupressure and massage with ice was less than the control group significantly, (p=0.0001) There was no significant difference among the three groups in terms of demographic variables (P>0.05). Both acupressure and ice massage relieves pain during catheter insertion in children with thalassemia, but the impact ice massage was more (P <0.05).
    Conclusion
    Ice massage can reduce pain during iv insertion in children, Therefore, it is recommended that nurses are comfortable taking children as a basic requirement to use non-pharmacological methods of pain relief for children.
    Keywords: acupressure, pain, thalassemia, massage
  • Mr Mansouri Arani, F. Alaee Karehroudi *, H. Manochehri, Ar Akbarzadeh Baghban Pages 28-38
    Introduction
    The discharge process begins upon the admission of the infant in neonatal intensive care unit and continues to even after the infant is discharged and taken home. This study was conducted to audit the process of infant discharge from the neonatal intensive care unit of a selected center in Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Health Services.
    Method
    In this study, 90 infants admitted to the neonatal intensive care unit were selected using convenience sampling method. The data were collected using demographic information of the nurses, infants, and parents; and a checklist formulated on the basis of existing standards for infant discharge process. The checklist consisted of six parts: 1- available evidence-based guidelines to support the clinic and treatment, 2- documentation, 3- an available plan for individual discharge of every infant simultaneous to the admission according to the ward’s guidelines, 4- training the parents, 5- the plan of the discharge day, and 6- parent questionnaire. The validity and reliability of the checklist was examined using content and face validity (94%) and the inter-rater correlation coefficient (ICC=95%).
    Result
    The results of the study showed that the implementation rate of the discharge process in the first, second, third, fourth, fifth, and sixth part were weak(score=33), moderate(68), moderate(64), weak(29), moderate(61), and weak(37), respectively. The discharge process cares in all the studied areas were moderate. The entire provided care was of a moderate level. Mann-Whitney test revealed a significant difference between the status of specialized training courses for neonatal intensive care and implementing discharge standards in the second part (P<0.001), third part (P=0.004), fourth part (P=0.004), fifth part (P<0.002), and sixth part (P=0.025).
    Conclusion
    Regarding the importance of the neonatal intensive care unit and also the comparison made between results of this study and those of other studies performed in other countries, the provided care were not qualified and there was a need to more attempts for improving the quality of discharge process in Iranian hospitals, especially in neonatal intensive care units.
    Keywords: Neonatal intensive care unit, audit, discharge process
  • Z. Ahmadi, M. Joz Mohtashami *, N. Seyed Fatemi, H. Haghani Pages 39-48
    Introduction
    The birth of Premature infant is a very stressful and critical situation for parents.protection and support family of such newborns seems to be necessary and important issue. The objective of this study was to assess the relationship between parents recieved social support with satisfaction of the caring premature infants hospitalized in neonatal Intensive care units in Tehran city.
    Method
    This was a descriptive -correlational study. Study participants were 130 parents of premature infants hospitalized in intensive care units of 3 selected hospitals of Tehran Medical sciences university during year1393. sampling was done by convenience sampling method. Data gathered using 2 questionnaire s as followes: 1- Social Support Questionnaire Tarkan et al (2000). 2- satisfaction with care questionnaire Mitchell (1996). demographic questions were added to these questionnaires. Data analysis was done by spss v. 20 using Test and regression test.
    Results
    findings revealed that affectional support was reported as the most received support aspect by mothers and fathers respectivly (mean 3/65,3.29).The least received support aspect mentioned by mothers and fathers was concrete Support hospital respectively (mean 3/24,,3.15)Mothers received more social support and satisfaction of provided care. findings showed direct and significant relationship between received social support in affirmational aspect with satisfaction of provided care among parents (P<0/05).
    Conclusion
    Accordind to the findings premature infant parents need more support especially in concrete special aspect. The planning creating opportuuities Program and giving support by health care team seems to be necessary.
    Keywords: Social support, satisfaction of provided care, premature infants
  • Hr Behnam Vashani, N. Hekmati Pour *, S. Vaghee, S.M. Asghari Nekah Pages 49-57
    Introduction
    Thalassemia patients in the path of life, interferes. While the complexity and difficulty of increasing self-efficacy will decrease. This study was designed to determine social, emotional and academic self efficacy in 7- 12 aged children with major thalassemia in mashhad (2013).
    Method
    This cross sectional descriptive study. The sample include 60 child with major thalassemia. To gather data, the standard Muris self efficacy was used. Content validity was confirmed and its reliability was 0.72
    Results
    self efficacy with Mean and Standard deviation 75.1±6.9, Social 23.9±4.6 and emotional 19.9±2.3 were modrate. Academic self efficacy with mean and standard deviation 31.1±3.9 was high.
    Conclusion
    The results of this study showed these children with major thalassemia had low self-efficacy. In order to improve the quality of life for children with thalassemia and social success improving believe of their abilities is necessary.
    Keywords: Self efficacy, Thalassemia, Pediatric
  • M. Akabarbegloo, L. Valizadeh *, M. Rahkar Farshi Pages 58-67
    Introduction
    Experience of stress in children have important role in development of physical, psychological and social problems. If children cannot use properly coping strategy against the stressors, concern to complex family and social problems in future. Therefore, this study aimed to investigate stress coping strategy in school age of children.
    Method
    This study was a descriptive analytical design and study sample were 600 primary school age students in Khoy 2013, who were selected by multistage sampling. Data collection questionnaires were 1- demographic characteristics of children and family 2- School-ager's Coping Strtegies Inventory (SCSI). Content validity of the instrument was performed by faculty of nursing and also an educational advisor in Khoy and reliability was done by test-retest (0.84). Data analysis was performed by SPSS (ver 16) and using descriptive and inferential statistics.
    Results
    More than fifty percent of children use ten adaptive method further than other, that among of them the option of "pray", "to tell the truth and apologize", "trying to calm down and remain silent", "looking at the television or listen to music", "thinking about", "drawing, reading or writing something " and " playing ", were most methods are used by students. There were a significant correlation between the variables of age and grade of students with stress coping strategy (P<0.05).
    Conclusion
    Identify stress coping strategy can be help to professional groups designed the school-based interventions or programs to reduce stress that commonly causes many physical and behavioral problems in school-age children.
    Keywords: stress, coping sterategy, school age children
  • Sh Salavati Ghasemi, F. Cheraghi *, T. Hasan Tehrani, A. Moghimbeigi Pages 68-79
    Introduction
    Mothers have a significant role on forming eating habits of toddlers. The aim of this study is detrmined the effect of mother's feeding behavior education on eating habits of their toddler children in Hamadan kindergartens.
    Method
    In this semi-experimental study, 130 mothers of 12 – 36 month years old children were selected by a multi-stages probability cluster sampling from Hamadan kindergartens and were divided into the case and control group (65 persons) by simple sampling Group educational sessions were done case group. Before intervention and one month after that, data was collected with Dietary questionnaire and analyzed by SPSS software version 16 and with descriptive statistics, independent T-test, paired samples t-test and covariance test.
    Result
    There was a significant between the mean of dietary behaviors scores of two groups before and after the intervention (p<0/05). Covariance test was done for omitting the effect of the viewing statistical different before of the intervention between the case and control group on the different after that. The result showed the significant different between two groups (p<0/001). There was a significant different between the mean of toddler's weights before and after the intervention in case group (P<0.05). However, there was not a any significant statistics different between the case and control group before (P=0.1) and after (p=0.4) intervention.
    Conclusion
    feeding behaviors education to mothers could improve the eating habits of their toddler. Improving toddler's eating habits is an important step for enhanced the toddler's growth and development.
    Keywords: Dietary education, Eating habits, Toddler children