فهرست مطالب

راهور - پیاپی 33 (بهار 1395)

فصلنامه راهور
پیاپی 33 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدعلی عامری* صفحات 11-31
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر ارتقاء فرهنگ و هویت کاری در بین کارکنان پلیس راهور ناجا با استفاده از مدل اجیل پارسونز می باشد. این پژوهش از بعد هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها پیمایشی است.

    روش

    ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده که برای تایید اعتبار آن از روش محتوایی و برای تعیین پایایی، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده که مقدار آن 91/0 برآورد شد . در این پژوهش برای آزمون فرضیه ها از شاخص آماری همبستگی پیرسون استفاده شده است . جامعه مورد مطالعه کلیه کارکنان پلیس راهور ناجا به تعداد 683 نفر بوده که برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده ، حجم نمونه 245 نفر تعیین و از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیده اند .

    نتایج

    یافته های تحقیق نشان داد میان متغیرهای عوامل فردی - شخصیتی، عوامل شغلی، عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی و عوامل سازمانی با هویت کاری رابطه وجود دارد .

    پیشنهاد

    ضمن تشکیل کارگروه های علمی تخصصی لازم در زمینه مهندسی مجدد ابعاد شخصیتی کار در پلیس راهور ناجا با محوریت فرهنگ کار مبتنی بر ارزشهای معنوی و تدوین نظام جامع هویت کاری در محیط سازمانی اقدام و ضمن توجه بیشتر به کارکنان و دادن مسئولیت و ایجاد زمینه های ابراز خلاقیت و ابتکار عمل در بین کارکنان مدل مسیر شغلی کارکنان پلیس راهور با نگرش به ایجاد زمینه ارتقای شغلی تبیین و تدوین گردد.

    کلیدواژگان: فرهنگ کار، هویت کاری، ابعاد شخصیتی کار، خودپنداره شغلی، انتظارات شغلی
  • بابک میربهاء صفحات 33-49

    از مهمترین مشکلات شبکه معابر با مسیرهای جایگزین، عدم استفاده مناسب از ظرفیت برخی از مسیرها و در نتیجه تمرکز تقاضا بر کوتاهترین مسیر می باشد. این شرایط که منجر به بروز وضعیت تعادل کاربر در شبکه است، در نهایت منجر به عدم استفاده بهینه از ظرفیت کلیه مسیرها می شود که این امر در نهایت منجر به افزایش هزینه و زمان سفر کلی شبکه از دیدگاه اپراتور آن می-گردد. از این رو، استفاده از سیستمهای اطلاع رسانی مسیر می تواند در جهت کاهش اختلاف هزینه معابر در این دو شرایط بکارگرفته شود. در این پژوهش نسبت به معرفی پارامتر جدیدی برای ارزیابی نیاز معابر به سیستم اطلاع رسانی مسیر اقدام شده است. این پارامتر موید تفاوت بین زمان سفر مسیر در شرایط بهینگی سیستم با شرایط تعادل کاربر می باشد. مسیرهایی که پارامتر محاسبه شده برای آنها از کمیت بیشتری برخوردار باشد، نیاز بیشتری برای پیاده سازی سیستمهای اطلاعاتی خواهند داشت. در ادامه روش پیشنهادی بر روی یک نمونه واقعی از شبکه راه های بین شهر تهران و کرج مورد آزمایش قرار گرفت و نتایح آن ارایه شد.

    کلیدواژگان: بهینه سازی سیستم، سرعت، تعادل کاربر، سیستمهای اطلاعاتی مسیر
  • آزاده قنبرپور*، علی عبدی، مازیار قاسم زاده صفحات 51-70
    شناخت تفاوت های ادراکی و کنشی کودکان در رویارویی با وسایل حمل و نقل جاده ای به اتخاذ تصمیم های صحیح جهت تعیین راهکارهای آموزشی مرتبط به منظور کاهش تصادفات کمک می نماید. در این مطالعه، تاثیر نه شیوه آموزشی مختلف بر احساس ترس و ادراک خطر توسط کودکان در آسیب زا ترین سناریوی ترافیکی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج ارزیابی، تفاوت معنی دار انواع روش های آموزش را نشان می دهد. کارآمدترین دوره آموزشی، مربوط به پارک آموزش ترافیک به عنوان یکی از آموزش های عملی و عینی بوده است به طوری که میانگین نمرات احساس ترس، درک خطر و ترکیب ترس و خطر در کودکان پیش دبستانی افزایش قابل ملاحظه داشته است. امتیاز احساس ترس، قبل از دوره های آموزش 6/6 و پس از آموزش به حدود 5/8 رسید. میانگین نمرات درک خطر از 7/1 به 2/4 و میانگین نمرات ترکیب ترس و خطر از 4/2 به 6/3 ارتقا یافت.
    کلیدواژگان: احساس ترس، درک خطر، آموزش ترافیک، کودکان
  • آتوسا تاج الدینی *، شهریار افندی زاده صفحات 71-90

    در شبکه راه های شهری، چراغ های راهنمایی برای کنترل حرکت وسایل نقلیه در تقاطعات استفاده می شوند. هدف از نصب چراغ های راهنمایی، کاهش تراکم ترافیک، افزایش ایمنی و یا اجرای سیاست هایی از قبیل به حداقل رساندن تاخیر و یا کاهش آلودگی هوا می باشد. بهینه سازی زمان بندی چراغ های راهنمایی به عنوان هسته کنترل ترافیک شهری تلقی می شود. در دهه های اخیر برای کنترل چراغ های راهنمایی در یک شبکه از تکنیک های بهینه سازی مختلفی استفاده شده است. بهینه سازی زمان بندی تقاطعات چراغدار مسئله ایست که معمولا با روش های تحلیلی قابل حل نیست، زیرا یافتن زمان های سبز منجر به تشکیل معادلات دیفرانسیل پیچیده ای می شود که محاسبه بهینه دقیق این گونه توابع با استفاده از روش های تحلیلی امکان پذیر نیست و اعمال آنها صرفا تخمینی از مقدار بهینه و نقطه نظیر آن را به دست می آورد لذا، لازم است تا از الگوریتم های فراابتکاری بهره گرفت به گونه ای که بتوان به جواب مناسب و نزدیک به بهینه رسید. با توجه به قابلیت برنامه نوین ژنتیک به عنوان شبکه ی تقریب ساز و مزیت الگوریتم ژنتیک در جستجوی یک راه حل مناسب از میان راه حل های احتمالی گسترده، در این تحقیق، از ترکیب شبکه تقریب ساز و بهینه ساز برای زمان بندی بهینه تقاطعات متوالی با هدف کاهش تاخیر استفاده شده است. در این نوع مطالعه برای ارزیابی معیار کارایی یک شبکه که تاخیر می باشد، به جای استفاده از روابط ریاضی تقریبی از سابقهی آماری خود تقاطعات استفاده میشود. نتایج نشاندهنده ی توانایی برنامه ژنتیک در پیش بینی و بهینه کردن میانگین تاخیر نسبت به روش های دیگر می باشد، از طرفی، ارایه رابطه ریاضی را می توان از مزیت های این روش دانست.

    کلیدواژگان: زمان بندی چراغ، بهینه سازی، شبکه ژنتیک، الگوریتم ژنتیک
  • وحید نجفی مقدم گیلانی *، ایرج برگ گل، افسانه تحریری املشی صفحات 91-105

    وجود ایستگاه های تاکسی در حریم تقاطعهای چراغدار در شاخه های خروجی به دلیل رفتار خاص تاکسی ها، تغییر خطهای ناگهانی، انجام مانورهای پارک و توقف های وسایل نقلیه به منظور سوار و پیاده کردن مسافر، عملا موجب کاهش نرخ جریان اشباع شاخه ی خروجی تقاطع های چراغدار و افزایش میزان تاخیر می گردد و کارایی یک خط عبوری را تحت تاثیر قرار می دهد. تاکنون تحقیقات بسیاری در این زمینه در شاخه ی ورودی تقاطع ها صورت گرفته است، در حالیکه این عوامل تاثیرگذار بر نرخ جریان اشباع، در شاخه های خروجی مورد توجه قرار نگرفته است. از این رو، بررسی میزان تاثیر ترافیکی این رفتارهای خاص بر نرخ جریان اشباع شاخه خروجی از اهمیت خاصی برخوردار است. در پژوهش حاضر، به کمک برداشت میدانی داده های مرتبط در چهار تقاطع چراغ دار شهر رشت، به ارزیابی و تحلیل مقادیر زمانهای مانور پارک و توقف تاکسیها براساس عرض خط موجود و تعیین ضرایب تاثیر آنها بر نرخ جریان اشباع در شاخه های خروجی تقاطع های چراغدار پرداخته شدهاست. نتایج نشان می دهند مقدار متوسط زمان مانور پارک تابعی از عرض خط عبوری می باشد و با کاهش عرض خط، مقدار آن افزایش می یابد. همچنین استفاده از مقادیر 37/7 و 31/11 ثانیه به ترتیب برای متوسط زمان هر مانور پارک و متوسط زمان توقف هر تاکسی در خروجی های تقاطعهای چراغدار، برای طراحیهای ترافیکی شهر رشت پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تقاطع چراغدار، شاخه خروجی، زمان مانور پارک حاشیه ای، زمان توقف تاکسی، رشت
  • اسفندیار تباشیر صفحات 107-135

    حرکت پیاده طبیعی ترین، قدیمیترین و ضروریترین شکل جابجایی انسان است و از طرفی در شکل گیری شهرهای اولیه، عابر پیاده نقش اصلی را ایفا میکرد. تصادفات رانندگی به عنوان یک دغدغه جهانی مطرح و در حال گسترش در کشورهای در حال توسعه است و از سوی سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از چهار عامل اصلی تهدید کننده سلامت وجان انسان به شمار میآید. هدف اصلی این پژوهش تحلیل علل افزایش تصادف عابر پیاده در شهر یاسوج با استفاده از شاخصهای مورد مطالعه از دیدگاه کارشناسان راهنمایی و رانندگی و کاهش این معضلات است. روش تحقیق در این پژوهش از لحاظ هدف «کاربردی» و از نظر روش مطالعه، «توصیفی - تحلیلی » است و جمعآوری اطلاعات و داده ها به دو صورت« اسنادی و پیمایشی(پرسشنامه)» انجام پذیرفته است. حجم نمونه 150 نفر از کارشناسان راهنمایی و رانندگی شهر یاسوج می باشد و روایی گویه های پرسشنامه توسط تعدادی از کارشناسان و اعضای هییت علمی دانشگاه مورد تایید قرار گرفت و همچنین برای بررسی پایایی ابزار تحقیق نیز از روش انجام پیش آزمون و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب آلفای کرونباخ برای مجموع شاخصهای پرسشنامه برابر 738/0 محاسبه شد که نشاندهنده پایایی مناسب و قابل قبول ابزار پرسشنامه است. نتایج پژوهش نشان میدهد که متغیرهای فرهنگی و اجتماعی، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توسط عابرین، زیرساختها(مهندسی ترافیک)، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توسط رانندگان و نقص فنی به ترتیب با میزان 242/0، 240/0، 233/0، 170/0 و 126/0 بیشترین تاثیرات را در علل افزایش تصادفات عابرین پیاده در سطح شهر یاسوج داشته اند.

    کلیدواژگان: تصادف، عابرپیاده، مهندسی ترافیک، متغیرهای فرهنگی و اجتماعی، قوانین و مقررات، تحلیل مسیر
|
  • Mohammad Ali Ameri * Pages 11-31
    Aim

    The aim of this study was to identify factors affecting the promotion of culture and identity work among employees of Traffic police is using Parsons model of AGIL.
    The study of the target application and the data collection survey.

    Method

    The data were collected through a questionnaire in order to confirm the reliability of the content and For reliability, Cronbach's alpha coefficient was calculated using the value of 0/91 . In this study was to test the hypothesis of Pearson correlation index was used. The study population of 683 persons, all employees of Traffic police that Cochran formula used for determining the sample size , Determine the sample size of 245 respondents were selected through stratified sampling.

    Results

    The results of the study showed that among the components of individual factors - personal, occupational factors, economic factors, cultural factors and organizational factors are related to the identity of the work.

    Suggestion

    The formation of specialized working groups to work on re-engineering of personality on Traffic police, Action with a focus on culture Based on spiritual values and develop a comprehensive system of identity in an enterprise environment, and More attention on staff and the responsibility and the creation of expressing creativity and initiative among employees , Clarify and codify Career path model With a view to promote job for employees of Traffic police.

    Keywords: Work Culture, Business identity, Dimension of Personality work, Self-employment, Job expectations
  • Babak Mirbaha Pages 33-49

    One of the main difficulties in networks with alternative routes is not using the optimum capacity of some routes and focusing the demand on the shortest path. This condition is equal to user equilibrium condition in the network and finally would cause the lack of optimality in the network. Due to these facts, road information systems can be applied to mitigate the difference between route costs in these conditions. In this research, a new parameter was introduced for evaluating the needs of informative systems for routes. This parameter defines the difference between travel time in system optimality condition and user equilibrium. Routes with higher quantity are in more need of informative systems. The proposed method has been used for a real sample and the results were defined.

    Keywords: system optimality, user equilibrium, Information Systems
  • Azadeh Ghanbarpour *, Ali Abdi, Maziar Ghasemzadeh Pages 51-70
    Cognition of children reaction and perception differences encountering road vehicles help to a proper decision towards the selection of the effective training method to reduce the accidents. In this study, the effectiveness of nine different traffic training methods in the most deleterious scenario is evaluated. The result shows a meaningful difference in various methods. The most effective method concluded is the traffic park as an objective and practical technic which has noticeably increased the fear and danger perception score of the preschool children after the training course. The pre course score of fear was 6.6 which increased to 8.5 after the training course. This score for danger perception is 1.7 and 4.2 and for the combination of fear and danger is 2.4 to 3.6 respectively.
    Keywords: Fear, danger perception, Traffic training, children
  • Atousa Tajaddini *, Shahriar Afandizadeh Pages 71-90

    In urban road networks, traffic signals have been used to control vehicle movements in order to reduce congestion, improve safety, and enable specific straregies such as minimizing delays and improving environmental pollution. The optimization of signal control is at the heart of urban traffic. Using the optimization techniques in determining signal timing has been discused greatly for decades. Due to the fact that finding effective green times in signalised intersection cause complex differential functions, it is not possible to use derivative rules for analysis of this kind of problems. Due to complexity of the area control problems, new methods and approaches are needed to improve efficiency of signal control in a signalized road network such as meta-heuristic methods. In this paper the combination of genetic programming and genetic algorithm are applied to optimize signal timing. The proposed method uses existing traffic data to construct genetic network. The duty of genetic programming is to predict intersections delay for different timing and phasing of signals. All this process is done in MATLAB software. The comparisons show acceptable result of the proposed method. The major advantages of this method is the ability of genetic programming in producing a proper formula.

    Keywords: signal timing, Optimization, genetic programming, genetic algorithm
  • Vahid Najafi Moghaddam Gilani *, Iraj Bargegol, Afsaneh Tahriri Amlashi Pages 91-105

    The presence of taxi stops within the area of signalized intersections at the outlet legs due to unnatural behavior of the taxis such as sudden change of lanes, parking activities and stopping the vehicle to discharge or pick up the passengers have led to reduction of saturation flow rate at the outlet legs of signalized intersections and increased delay as well as affecting the performance of an adjacent lane. So far, in term of evaluating effective adjustment factors on saturation flow rate at the inlet legs of the signalized intersections, various studies have been carried out, however these adjustment factors influenced by parameters including geometrical characteristics, number of lanes, the characteristics of traffic flow and driver´s behaviors are not similar at inlet and outlet legs; and due to the difference in mentioned parameters, there has not been any studies yet at the outlet legs. Hence, the consideration of the traffic effects of these behaviors on the saturation flow rate of the outlet leg is very important. The present paper evaluates and analyzes the parking maneuver time and taxi blockage time based on the lane width as well as determining the effective adjustment factors on the saturation flow rate using recording related data at four signalized intersections in Rasht city. The results show that the average parking maneuver time is a function of the lane width and is increased as the lane width is reduced. Also, it is suggested to use the values of 7.37 and 11.31 seconds, respectively for the average parking maneuver time and the average blockage time of taxies at the outlet legs of signalized intersections for the traffic designing in Rasht city.

    Keywords: Signalized Intersection, Outlet Legs, Parking Maneuver Time, Taxi Blockage Time, Rasht
  • Tabashiresfandyar Pages 107-135

    walking, is the Natural, oldest and most immediate form of human movement And the other in shaping primary cities, pedestrian played a major role. Car accidents are a global concern and is expanding in developing countries And the United Nations and the World Health Organization as one of the four main threats to human health. The main objective of this research was to analyze the causes of pedestrian accidents increased YASUJ using indices and reduce traffic man professionals is problematic. The research method is in this research was the aim of "practical" and the method "- descriptive analysis" And collecting data in two "documents and surveys (questionnaires)" was undertaken Sample Experts traffic is YASUJ And validity of the questionnaire items by the number of experts and faculty members was approved To check the reliability of the study as well as pre-test and Cronbach's alpha coefficient was used The Cronbach's alpha coefficient for the total scale parameters equal to 0.738 was calculated Demonstrates the reliability of the questionnaire is appropriate and acceptable. The results show Social and cultural variables, non-observance of traffic rules by pedestrians, Infrastructure (traffic engineering), non-observance of traffic rules by drivers and technical defects, respectively Non-observance of traffic rules by drivers and malfunction rates respectively 0.242, 0.240, 0.233, 0.170 and 0.126 have the greatest impact on the causes of the rise in the level of pedestrian accidents have YASUJ.

    Keywords: Accident, Pedestrians, Social, cultural variables, Traffic engineering, path analysis, rules, regulations