فهرست مطالب

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال بیست و سوم شماره 3 (پیاپی 90، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام شیرازی*، امیر شعبانی، میترا حکیم شوشتری، محمد قدیری وصفی صفحات 254-259
  • کبری اباذری*، مختار ملک پور، امیر قمرانی، احمد عابدی، سالار فرامرزی صفحات 260-277
    اهداف این پژوهش به منظور طراحی مداخله مبتنی بر تفاوت های فردی بر اساس هیجان ابرازشده والدین و تاثیر این برنامه بر مهارت های اجتماعی کودکان اوتیسم با عملکرد بالا انجام شد.
    مواد و روش ها نوع مطالعه برای بخش اول، مطالعه علی مقایسه ای و بخش دوم مطالعه نیمه آزمایشی است. به منظور طراحی برنامه درمانی فلورتایم مبتنی بر هیجان ابرازشده والدین، ابتدا به صورت ترکیبی تودرتو با پرسش نامه محقق ساخته برای سنجش کیفی و پرسش نامه خانواده برای بخش کمی، وضعیت هیجانی مادران اوتیسم سنجیده شد. بر این اساس برنامه درمانی 23 جلسه ای تدوین شد. در نهایت 20 کودک اوتیسم با عملکرد بالا از مراکز اوتیسم به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند؛ 10 نفر به عنوان گروه آزمایش که علاوه بر مداخله ABA برنامه مداخله طراحی شده به آن ها ارائه شد و 10 نفر به عنوان گروه کنترل که صرفا ABA دریافت می کردند، انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده عبارتند از: پرسش نامه خانواده، آزمون ASSQ و آزمون هوش استانفورد بینه، آزمون گیلیام و سازگاری اجتماعی واینلند. تجزیه وتحلیل داده ها از طریق آزمون مانوا و مانکوا با نرم افزار spss نسخه 19 انجام شد.
    یافته ها نتایج بیانگر این هستند که با وجود تفاوت معنی دار در هیجان ابرازشده مادران اوتیسم و عادی و زیادبودن هیجان ابرازشده مادران اوتیسم در نمره کلی هیجان ابرازشده، انتقاد و درگیری عاطفی افراطی، بعد از ارائه مداخله، تفاوت معنی داری بین دو گروه کودکان تحت مداخله ABA و کودکان تحت مداخله فلورتایم در مهارت ها و سازگاری اجتماعی ملاحظه نشد. اما گروه آزمایش، بعد از ارائه مداخله، عملکرد بهتری در نمره ارتباط داشتند.
    نتیجه گیری با توجه به زیادبودن هیجان ابرازشده والدین کودکان با اختلال اوتیسم، باید مداخلات مختلفی برای کاهش هیجان ابرازشده آن ها ارائه داد. همچنین می توان از مداخلات اجتماعی از جمله مداخله فلورتایم برای افزایش ارتباط کودکان با اختلال اوتیسم عملکرد بالا استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، فلورتایم، هیجان ابرازشده، مهارت های اجتماعی، مادران
  • علی ابراهیمی، عباس رمضانی فرانی*، مژگان لطفی، میترا حکیم شوشتری صفحات 278-293
    اهداف هدف مطالعه حاضر بررسی روابط ساختاری میان صفات اتیستیک، نقص مولفه های حل مسئله اجتماعی، نشانه های افسردگی و اضطراب است.
    مواد و روش ها جامعه نمونه پژوهش شامل 336 دانشجو ( مرد و زن) در سال تحصیلی 1395-1394 بود که در دامنه سنی 18 تا 35 سال قرار داشتند و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. دانشجویان به پرسش نامه های ضریب طیف اتیسم، حل مسئله اجتماع (فرم کوتاه)، افسردگی بک و اضطراب بک پاسخ دادند. داده های گرده آوری شده با استفاده از روش های همبستگی پیرسون، آزمون بوت استرپ و مدل یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 18، LISREL نسخه 8/5 و Mplus نسخه 5/1 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها نتایج حاصل از تحلیل نشان داد نقص مولفه های حل مسئله اجتماعی، در رابطه بین شدت صفات اتیستیک و نشانه های افسردگی و اضطراب نقش میانجی دارد و تمام شاخص های برازش مدل فرضی در محدوده برازش مناسب قرار داشت. همچنین همبستگی متقابل و مثبتی (0/25≥r≥0/45) بین صفات اتیستیک، نقص حل مسئله اجتماعی، اضطراب و افسردگی وجود داشت و تمامی روابط به لحاظ آماری معنی دار (0/01نتیجه گیری یافته های حاصل از پژوهش حاضر حمایت بیشتری را از رابطه ساختاری بین نقص مولفه های حل مسئله و شدت نشانه های افسردگی و اضطراب و صفات اتیستیک ارائه می دهد و درک چگونگی ارتباط آن ها با نشانه های افسردگی و اضطراب کمک کننده خواهد بود تا در آینده به تلاش هایی برای ایجاد برنامه های حل مسئله برای افراد دارای صفات اتیستیک منجر شود.
    کلیدواژگان: صفات اتیستیک، حل مسئله اجتماعی، افسردگی، اضطراب، مدلیابی معادلات ساختاری
  • مهدی تهرانی دوست، زهرا شهریور*، آناهیتا خرمی بنارکی، آذر محمدزاده صفحات 294-305
    اهداف یکی از بخش های مهم در درک ذهنیت دیگران، تشخیص نیت و هدف آن ها از انجام رفتارهایشان است. این مطالعه با هدف تعیین روایی آزمون الگوی «شکل های متحرک» برای تعیین عملکرد کودکان دبستانی در فهم قصدمندی رفتار دیگران انجام گرفت.
    مواد و روش ها در یک بررسی مقطعی برای ارزیابی ابزارها، دانش آموزان دبستانی پایه های سوم تا پنجم شهر تهران با روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی وارد شدند. والدین سیاهه رفتاری کودکان را تکمیل کردند. پس از انجام آزمون ایشی هارا به منظور ارزیابی نبود کوررنگی در کودکان، آزمون الگوی «شکل های متحرک» برای کودکان اجرا شد. با استفاده از نرم افزار SPSS18 برای تحلیل داده ها آمار توصیفی، آزمون های تی، رگرسیون خطی وهمبستگی پیرسون به کار رفت.
    یافته ها ارتباطی میان شاخص قصدمندی با سن و جنس به دست نیامد. تمام متغیرهای الگوی شکل های متحرک با یکدیگر همبستگی معنی دار (P<0/01) داشتند. ضریب همبستگی نمره قصدمندی وتعداد اصطلاحات ذهنی سازی 0.612 (P=0/01) بود. میان متغیرهای الگوی «شکل های متحرک» با نمرات زیر مقیاس های سیاهه رفتاری کودک، همراهی معنی داری به دست نیامد.
    نتیجه گیری الگوی «شکل های متحرک» می تواند به عنوان ابزاری با روایی ساختاری مناسب برای ارزیابی قصدمندی در کودکان دبستانی به کار رود.
    کلیدواژگان: قصدمندی، روایی، کودکان
  • زهرا شهریور*، جواد محمودی قرایی، مریم زارعی، مژگان ضرابی، الهام شیرازی صفحات 306-319
    اهداف در این مطالعه ویژگی های بالینی، عملکرد کلی، کیفیت زندگی و سازگاری پیش از بیماری کودکان و نوجوانان مبتلا به روان پریشی بار نخست بستری در بیمارستان روانپزشکی روزبه بررسی شد.
    مواد و روش ها در این مطالعه پیمایشی همه کودکان و نوجوانان مبتلا به روان پریشی بار نخست ارزیابی شدند که در سال های 1392تا 1393 در بخش کودک و نوجوان بیمارستان روزبه بستری شده بودند. تشخیص گذاری بر اساس ارزیابی بالینی روانپزشکی و ترجمه فارسی فهرست اختلالات عاطفی و اسکیزوفرنیای کودکان، نسخه حال و طول عمر (K-SADS-PL-PV) صورت گرفت. برای ارزیابی متغیرهای مربوطه، مقیاس نشانه های مثبت و منفی (PANSS)، سازگاری پیش از بیماری (PAS)، ارزیابی کلی کودکان (CGAS) و پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (فرم کوتاه) (WHOQoL-Bref) تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و روش آمار توصیفی و آزمون همبستگی اسپیرمن صورت گرفت.
    یافته ها درمیان 44 شرکت کننده (47/4 درصد پسر) با میانگین سنی 193/11 ماه و انحراف استاندارد 21/5 ماه، 68/3 درصد از افراد به اختلال خلقی دوقطبی و 15/9 درصد به اسکیزوفرنیا مبتلا بودند. شایع ترین اختلال همراه با اختلال وسواسی جبری و بیش فعالی کم توجهی بود. سازگاری ضعیف قبل از روان پریشی با سطح تحصیلات رابطه منفی و خطر خودکشی و مدت اختلال روان پریشی رابطه مثبت (P<0/05) داشت. سطح عملکرد کلی پیش از بروز روان پریشی تنها در 7 درصد افراد، بیشتر از 80 درصد بود. این میزان در زمان بستری در 95 درصد افراد کمتر از 40 بود.
    نتیجه گیری اختلال دوقطبی شایع ترین تشخیص روان پریشی بار نخست در میان کودکان و نوجوانان بستری بود. روان پریشی بار نخست با سطح پایین سازگاری پیش از بیماری و افت شدید عملکرد کلی همراه بود. این یافته ها بر ضرورت درمان های پیشگیرانه و بهنگام در کودکان و نوجوانان در معرض خطر تاکید دارد.
    کلیدواژگان: روانپریشی بار نخست، سازگاری، عملکرد، کودکان، کیفیت زندگی، نوجوانان
  • شهرام محمدخانی*، علی بهاری، خانم مهسا اکبریان فیروز آبادی صفحات 320-335
    اهداف هدف پژوهش حاضر تبیین نقش واسطه ای نشخوار فکری در رابطه میان سبک های دلبستگی و نشانه های افسردگی است.
    مواد و روش ها این پژوهش، تحقیقی پس رویدادی با طرح علی است. 175 نفر از دانشجویان ایرانی به عنوان نمونه به پرسش نامه های افسردگی بک- نسخه دوم، مقیاس پاسخ نشخواری و پرسش نامه دلبستگی بزرگ سالان پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس، رگرسیون، تحلیل میانجی و نرم افزار SPSS نسخه 23 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها نتایج نشان داد جهت گیری دلبستگی با نشخوار فکری (0/001P<) و افسردگی (0/0005P<) مرتبط است. شاخص اجتناب سیستم دلبستگی با در فکر فرورفتن نشخواری ارتباط معناداری دارد (0/002P<). همچنین نتایج پژوهش حاضر از میانجیگری در فکر فرورفتن نشخواری در رابطه بین شاخص اجتناب دلبستگی و نشانه های افسردگی حمایت کرد (0/0005P<).
    نتیجه گیری مولفه در فکر فرورفتن نشخوار فکری در رابطه میان شاخص اجتناب دلبستگی و نشانه های افسردگی میانجیگری می کند. یافته های این پژوهش بر نقش رابطه بین مراقبان و کودک در شکل گیری نشخوار فکری و افسردگی تاکید می کند. همچنین برای جلوگیری از ایجاد این سازه ناکارآمد برنامه های پیشگیرانه ای را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، افسردگی، مدل ابعادی دلبستگی، نشخوار فکری
  • سیاوش طلایی زاده*، لیلی پناغی، سید محمد مهدی حسینی صفحات 336-347
    اهداف این پژوهش با هدف بررسی روایت از خود بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا انجام شد.
    مواد و روش ها پژوهش حاضر از نوع تحلیل روایت بود و نمونه آماری آن عبارت بود از 9 نفر بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش شامل فرم مصاحبه وضعیت روانی و مصاحبه داستان زندگی مک آدامز بود. به منظور تحلیل داده ها از دو روش تحلیل ساختاری ژنت و تحلیل محتوا استفاده شد.
    یافته ها نتایج نشان داد که روایت این بیماران با وضعیتی بی ثبات آغاز می شود و در آن سرنخ های آشوبی بزرگ وجود دارد. این آشوب معمولا ابتلای راوی به بیماری اسکیزوفرنیاست که زندگی او را کاملا تحت تاثیر قرار می دهد. بر اساس تحلیل محتوا درون مایه اصلی در روایت از خود بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا درون مایه قربانی شدن بود. درون مایه های طرد، ناامنی، تنهایی، شرم و گناه نیز از دیگر درون مایه های اصلی روایت های این بیماران محسوب می شوند. همچنین درون مایه پدر غایب و مادر بیش از حد مداخله گر نیز از مهم ترین یافته های حاصل از روایت آزمودنی های پژوهش حاضر بود.
    نتیجه گیری یافته ها حکایت از این داشت که درک بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا از خود درکی خودمرکزبین است و بیماری در فهم آن ها از خود نقش محوری دارد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیا، روایت از خود، تحلیل ساختاری، ژنت
  • یاسر رضاپور میرصالح، خدابخش احمدی* صفحات 348-361
    اهداف پژوهش حاضر با هدف بررسی برخی از ویژگی های روانسنجی پرسش نامه آسیب ثانویه در همسران جانبازان انجام شد.
    مواد و روش ها جامعه پژوهش حاضر شامل همسران جانبازان شهرهای یزد، اصفهان، شیراز و اهواز بود که یکی از فرزندان آن ها در سال تحصیلی 1392-1391 در مدارس شاهد و ایثارگر این شهرها مشغول به تحصیل بودند. ابتدا با روش نمونه گیری خوشه ای379 نفر از این جامعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه آسیب ثانویه، مقیاس سنجش نشانه های اختلال استرس پس از سانحه می سی سی پی، مقیاس استرس آسیب ثانویه، مقیاس افسردگی و اضطراب و استرس استفاده شد. داده ها به روش تحلیل عاملی تاییدی، همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل، ضریب آلفای کرونباخ و شاخص روایی محتوایی با استفاده از نسخه 18 نرم افزارهای SPSS و AMOS تحلیل شدند.
    یافته ها تحلیل عاملی تاییدی نشان داد پرسش نامه آسیب ثانویه همانند ساختار عاملی نسخه اصلی مقیاس، در نمونه ایرانی ساختاری تک عاملی دارد. روایی صوری پرسش نامه با استفاده از روش تاثیر آیتم و روایی محتوایی آن با استفاده از شاخص روایی محتوایی تایید شد. وجود همبستگی بالا میان نمره پرسش نامه آسیب ثانویه و نمره خرده مقیاس های افسردگی و اضطراب و استرس و خرده مقیاس های اختلال استرس پس از سانحه می سی سی پی و مقیاس استرس ضربه ثانویه نشانگر روایی همگرای مقیاس بود (P<0.01). همچنین پرسش نامه آسیب ثانویه قادر بود گروه آزمودنی های دارای سلامت روان بالا را از گروه آزمودنی های دارای سلامت روان پایین تشخیص دهد. ضریب آلفای کرونباخ کل مقیاس 0/92 و پایایی بازآزمایی آن به فاصله یک هفته میان دوبار اجرای آزمون 0/81 به دست آمد (P<0.01).
    نتیجه گیری بر اساس یافته های این پژوهش، نسخه فارسی پرسش نامه آسیب ثانویه، پایایی و روایی مطلوبی در همسران جانبازان ایرانی دارد.
    کلیدواژگان: پرسش نامه آسیب ثانویه، جانبازان، روایی، پایایی، تحلیل عاملی
  • زینب تسلیم بخش*، خیرالله صادقی، مهدی پوراصغر، سید مجتبی احمدی صفحات 362-379
    اهداف هیلگارد و وایتسن هوفر در سال 1952 مقیاس استعداد هیپنوتیزم پذیری دانشگاه استنفورد را معرفی کردند. این مقیاس در سال 1962 بازبینی و تکمیل شد. SHSS/C عمدتا تبعیت رفتاری و تلقین پذیری را در طیف وسیعی از پدیده های هیپنوتیزمی (مواد حرکتی و نمونه های خیال پردازی و تحریف شناختی) در مدت زمان کوتاهی می سنجد. در تحقیق حاضر، هدف بررسی خصوصیات روان سنجی مقیاس استعداد هیپنوتیزم پذیری استانفورد SHSS/C در جمعیت غیربالینی است.
    مواد و روش ها این مطالعه توصیفی روی 300 نفر از دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. این دانشجویان با ابزارهای تحقیق از جمله مقیاس استعداد هیپنوتیزم پذیری استانفورد SHSS/C، مقیاس القای هیپنوتیزمی HIP، پرسش نامه گروه های شخصیتی هیپنوتیزم پذیر اشپیگل و پرسش نامه شخصیتی پنج عاملی نئو (NEO-FFI) آزموده شدند. داده ها با استفاده از روش آماری توصیفی، ضریب همبستگی، تحلیل عامل اکتشافی، آلفای کرونباخ، ضریب دو نیمه سازی گاتمن و با استفاده از نرم افزار SPSS نگارش 22 تحلیل شد.
    یافته ها تحلیل عاملی به روش تحلیل مولفه های اصلی با چرخش واریماکس برای SHSS/C، سه عامل استعدادهای هیپنوتیزم پذیری توانایی های شناختی و ادراکی، پدیده های حسی حرکتی، تحریف شناختی و آثار پس هیپنوتیزمی را استخراج کرد. ضریب پایایی از نوع آلفای کرونباخ، بازآزمایی و همسانی درونی به ترتیب 0/80، 0/75، 0/74 بود. همچنین سه نوع روایی هم زمان، ملاکی و همبستگی خرده مقیاس ها با کل مقیاس و یکدیگر، با مقیاس القای هیپنوتیزمی HIP،پرسش نامه های گروه های شخصیتی هیپنوتیزم پذیر و شخصیت نئو به ترتیب 0/89، 0/84، 0/68 گزارش شد.
    نتیجه گیری نتایج نشان داد که مقیاس SHSS/C در جامعه ایرانی خصوصیات روان سنجی مطلوبی دارد و می توان از آن در تحقیقات روان شناسی و روان پزشکی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: هیپنوتیزم پذیری، ساختار عاملی، روایی، پایایی، خصوصیات روا نسنجی و هنجار ایرانی
  • جعفر بوالهری* صفحات 380-389
    اهداف انستیتو روانپزشکی تهران به هدایت دکتر ایرج سیاسی و دکتر احمد محیط از سال های 1354 برنامه ریزی و در سال 1356 راه اندازی شد تا بتواند تحولی در آموزش، پژوهش و خدمات سلامت روان، اعتیاد و توانبخشی ایجاد کند. این گزارش در نظر دارد مستندات و روند شکل گیری و پیشرفت این انستیتو و برنامه های کشوری آن را ارائه کند.
    مواد و روش ها این گزارش در ادامه دو گزارش منتشرشده پیشین به صورت مصاحبه انفرادی، مرور مستندات و اسناد و مقالات انجام شده است. دکتر شهره محسنی روانپزشک، مصاحبه را ضبط، پیاده سازی و ویرایش کرده است. آنگاه نگارنده گزارش، آن را بازنگری و منابع علمی مرتبط را به آن اضافه کرده است.
    یافته ها انستیتو روانپزشکی تهران با هدف تمرکززدایی در خدمات روانپزشکی، روانشناسی بالینی و سلامت روان در جامعه تشکیل شد و موجب تحول مراقبت بیمارستانی و تمرکززدایی از بیمارستان های بزرگ شد؛ برنامه بهداشت روان در کشور را پایه ریزی و اجرایی کرد و با پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص و نیز ادغام بهداشت روان در مراقبت های اولیه، خدمات ارزنده ای در این زمینه ارائه داد.
    نتیجه گیری تاریخ معاصر بهداشت روان و پیشگیری از اعتیاد، تمرکززدایی از بیمارستان های بزرگ روانی و نیز پیشگیری و مراقبت بهداشت روان در نظام سلامت را مدیون انستیتو روانپزشکی تهران است که در دهه اخیر نام دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان را به خود گرفته است.
    کلیدواژگان: تاریخچه روانپزشکی، روانشناسی بالینی، بهداشت روان، ایران، انستیتو روانپزشکی تهران
|
  • Elham Shirazi *, Amir Shabani, Mitra Hakim Shooshtari, Mohammad Ghadiri Vasfi Pages 254-259
    Kraepelin was the first who recognized the phenomenon of cycling in bipolar disorder in 1913. The term rapid cycling was proposed by Dunner and Fieve in 1974. Later on, Kramlinger and Post defined ultra-rapid cycling and ultradian cycling in 1996. Frequent rapid mood switches are an inherent characteristic of bipolar disorder, and rapid cycling is included as a course specifier for bipolar disorder in the fourth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV). Although the terms cycle and episode are commonly used to delineate discrete periods of mood disorders, literature still suffers from the inconsistent and indistinct definition for them. Therefore, the reported prevalence of rapid cycling bipolar disorder shows a wide variability across studies, which ranges from 15% to 53.6% in adults, and 41.8% to 87.1% in children. Moreover, studies have used different definitions for rapid, ultra-rapid, and ultra-ultra-rapid/ultradian cycling, which has reduced the comparability of data across studies. However, the higher prevalence of rapid, ultra-rapid, and ultra-ultra-rapid/ultradian cycling reported in children with bipolar disorder, compared to adults, may make the pattern of cycling a key criterion in the diagnosis of early-onset bipolar disorder. Obviously, there is a significant need to stabilize a distinct specific definition for each of the terms episode, cycle, rapid cycling, ultra-rapid cycling, and ultra-ultra-rapid/ultradian cycling, based on the consensus of experts in bipolar disorder, in children and adults. In addition to increasing the value of research, using common terminologies and definitions enables comparison between studies and improves diagnostic criteria of rapid cycling bipolar disorder and its therapeutic and management plans in both the early- and adult-onset types.
    Keywords: Bipolar disorder, Cycle, Episode, Rapid cycling
  • Kobra Abazari *, Mokhtar Malekpour, Amir Ghamarani, Ahmad Abedi, Salar Faramarzi Pages 260-277
    Objectives This study was conducted to design Individual Differences intervention based on parents’ expressed emotion and its impact on children’s social skills with high-functioning autism disorder.
    Methods The first part of this study is comparative-causal and the second part is a semi-experimental study. In order to design Floortime treatment plan based on parents’ expressed emotion, first in an Embedded Design Mixed Research Method by means of researcher’s questionnaire for qualitative measurement and family questionnaire for quantitative part of emotional state of mothers with autistic children were measured.
    Accordingly, the treatment plan with 23 meetings was codified. Finally, 20 children with high-functioning autism were selected from the autism centers by available sampling. Out of them, 10 children were put into the experimental group and they were provided designed intervention plan in addition to the ABA intervention, and the other 10 children formed the control group, who merely received Applied Behavior Analysis (ABA) intervention. Tools used were Family Questionnaire, ASSQ test, Stanford-Binet intelligence test, and Gilliam and Vineland social compatibility tests.
    Results Results show that there are significant differences in mother’s expressed emotion in case of normal and autistic children. The expressed emotion of mothers of autistic children is high in terms of the total score of expressed emotion, criticism, and Emotional Over-Involvement (EOI). After the intervention, no significant difference was observed in the social compatibility and communication skills between the two groups of children who were under the ABA intervention and who were under Floortime intervention. But after the intervention, the experimental group had a better score in relation variable.
    Conclusion Given the high level of excitement expressed by parents of children with autism, various interventions have to reduce their excitement. You can also use social interventions such as floortime intervention to increase the association of children with high performance autism disorder
    Keywords: Autism, Expressed emotion, Floortime, Mothers, Social skills
  • Ali Ebrahimi, Abbas Ramezani Farani *, Mojgan Lotfi, Mitra Hakim Shushtari Pages 278-293
    Objectives The current study investigated the structural relationship between autistic traits, the components of social problem-solving deficiencies and depressive-anxiety symptoms.
    Methods The study was conducted in 2015-2016 consisting of 336 students (male and female) with their age ranging from 18 to 35 years old. They were selected by using the convenience sampling method, and were assessed on Autism Spectrum Quotient (AQ), social problem-solving (SPSI-SF), and depression and anxiety symptoms (BAI and BDI-II). For data analysis, Pearson conduct coefficient, structural equation modeling, and boot stooping methods were conducted.
    Results The results of the analysis revealed that the deficit in social problem-solving component has an intermediary role in assessing the relationship between the severity of autistic traits, and depression-anxiety symptoms. All other hypothetical fitness indices model were in the appropriate range of positive cross-correlation (0.45≥r≥0.25) between autistic traits, problem-solving deficiencies component, and depression- anxiety, All relations were found to be statistically significant (PConclusion The findings from the current study provide further support to the structural relationship between the components of the problem-solving deficiencies, severity of depressive - anxiety symptoms, and autistic traits. The understanding of how they are related to depressive - anxiety symptoms will hopefully help in informing about the future attempts for adopting an effective problem-solving programs for individuals with autistic traits.
    Keywords: Autistic traits, Social problem-solving, Depression, Anxiety, Structural equation modeling
  • Mehdi Tehrani Doost, Zahra Shahrivar *, Anahita Khorrami Banaraki, Azar Mohammad Zadeh Pages 294-305
    Objectives Attributing the intention to others’ behavior is one important factor in the theory of mind development. This study aimed to assess validity of the “Moving shapes” paradigm in a group of Iranian school-aged children to evaluate their understanding the intention of others’ behavior.
    Methods Through randomized cluster sampling, students at grades 3 to 5 were recruited among the mainstream schools in Tehran. Parents completed the Child Behavior Checklist (CBCL). After using the Ishihara test to rule out color-blindness, the “Moving shapes” paradigm was performed for all participants. Data were analyzed using descriptive methods, T test, linear regression, and Pearson’s correlation analysis.
    Results The mean age of the participants was 9.96(SD=0.916) years, and 49.2% of them were male. There was no association between age and gender with intentionality score. All variables of the paradigm were significantly correlated with each other (PConclusion The “Moving shapes paradigm” can be used as a valid test for evaluation of the intentionality in Iranian school-aged children.
    Keywords: Intention, Validity, Children, Theory of Mind
  • Zahra Shahrivar *, Javad Mahmoodi Gharaei, Maryam Zarei, Mozhgan Zarrabi, Elham Shirazi Pages 306-319
    Objectives This study was done to evaluate the clinical characteristics, function, quality of life, and premorbid adjustment of inpatient children and adolescents with First-Episode Psychosis (FEP) at Roozbeh psychiatric hospital.
    Methods During a two-year cohort study (2013-2014), all admissions in the child and adolescent psychiatric ward were evaluated. Diagnoses were made using clinical assessment and the Kiddie Schedule for Affective Disorder and Schizophrenia-Present and Lifetime Version-Persian Version (K-SADS-LV-PV). The Positive and Negative Symptoms Scale (PANSS), Premorbid Adjustment Scale (PAS), Clinical Global Assessment Scale (CGAS), and WHO-Quality of Life-Brief (WHOQOL-Brief) were used to assess the related variables.
    Results Among 44 participants (47.7% boys) with a mean age of 193.11(21.5) months, 68.3% were suffering from Bipolar Disorder (BD) and 15.9% from Schizophrenia. Poor premorbid adjustment before the emergence of psychosis was indirectly related with academic level and directly consistent with suicidal risk and duration of psychotic disorder (PConclusion Bipolar disorder was the most common diagnosis among the child and adolescent inpatients with FEP. FEP was consistent with poor premorbid adjustment and severe global functioning impairment. These findings confirm the need for prevention and early interventions in at-risk individuals.
    Keywords: Adjustment, Adolescent, Children, Function, Psychotic disorder, Quality of life
  • Shahram Mohammadkhani *, Ali Bahari, Mahsa Akbarian Firoozabadi Pages 320-335
    Objectives The aim of this study is to investigate the mediating role of rumination in relation to the attachment styles and depression symptoms.
    Methods This is an expost facto study with causal design. Around 175 students of Iranian University answered to Beck Depression Inventory-II (BDI-II), Ruminative Responses Scale (RRS), and the Adult Attachment Questionnaire (AAQ), which were analyzed using variance analysis, regression, and mediation analysis.
    Results The study results showed that attachment orientation is related to rumination (PConclusion Brooding mediate in between avoidance index and depression symptoms. The study findings also emphasize the role of caregiver-child relationship in the formation of rumination and depression, and recommend implementing preventive programs in order to restrain the development of such dysfunctional construct.
    Keywords: Attachment style, Depression, Dimensional model of attachment, Rumination
  • Siavash Talaei Zadeh *, Leili Panaghi, Seyyed Mohammad Mehdi Hosseini Pages 336-347
    Objectives Aim of this study is to investigate the self-narration of patients with schizophrenia.
    Methods The study was done by narrative analysis and the statistical sample consisted of nine patients with schizophrenia, who were selected through purposive sampling. Research instruments used were Mental Status Examination form (MSE) and McAdams life story interview. Structural analysis and content analysis methods were used for analyzing data.
    Results Results showed that the narrations of these patients began with an unstable situation in which there were some clues of a great chaos. This chaos is usually caused due to schizophrenia that totally impacts the narrator’s life. According to content analysis the main theme of the narrations of patients with schizophrenia was be sacrificed. Rejection, insecurity, loneliness, shame, and guilt were other important themes in their narrations. The absence of a father and an over-involved mother were also the themes of the narration.
    Conclusion Data showed that the self-perception of patients with schizophrenia was self-centered perception and the illness had a critical role to play in that.
    Keywords: Schizophrenia, Self-narration, Structural analysis, Genette
  • Yasser Rezapour Mirsaleh, Khodabakhsh Ahmadi * Pages 348-361
    Objectives The purpose of the present study was to investigate some psychometric characteristics of Secondary Trauma Questionnaire (STQ) in the wives of warfare victims.
    Methods Children of warfare victims living in Yazd, Esfahan, Shiraz, and Ahvaz and studying at Shahed and Isargar Schools of present in these cities in 2011-12 academic year were the target population for this study. Of this population, 379 subjects were selected by cluster sampling method. Secondary Trauma Questionnaire (STQ), Secondary Traumatic Stress Scale (STSS), Mississippi PTSD Scale, and Depression Anxiety Stress Scale (DASS) were used to collect the data. Confirmation factor analysis, Pearson correlation, and independent samples t-test were used to analyze the data.
    Results Findings of confirmation factor analysis revealed that STQ, similar to the one approved by the developers of this scale had a one-factor structure in Iranian samples. Face validity of STQ using item impact method and content validity of this scale using Content Validity Index (CVI) and Content Validity Ratio (CVR) were confirmed. There were significantly high correlations among the STQ scores of participants and STSS, PTSD Scale, and DASS that approved the convergent validity of the scale (PConclusion The Farsi version of secondary trauma scale was valid and reliable for the wives of Iranian warfare victims.
    Keywords: Secondary Trauma Questionnaire, Warfare victims, Validity, Reliability, Confirmatory factor analysis
  • Zeinab Taslimbakhsh *, Khirollah Sadeghi, Khirollah Sadeghi, Seyed Mojtaba Ahmadi Pages 362-379
    Objectives The Stanford Hypnotic Susceptibility Scale: Form C (SHSS: C) was first introduced by Weitzenhoffer and Hilgard in 1952 and then revised and completed in 1962. The given scale mainly measures behavioral compliance and suggestibility within a whole range of hypnotic phenomena (movements as well as examples of imagination and cognitive distortions) in a short time. Thus, the purpose of this study was to investigate the psychometric properties of SHSS: C in a non-clinical population.
    Methods This descriptive study was conducted on 300 students from different schools of Kermanshah University of Medical Sciences in Iran selected by multi-stage cluster random sampling method and tested via research instruments such as SHSS: C, the Hypnotic Induction Profile (HIP), the Harvard Group Scale of Hypnotic Susceptibility by Spiegel, and the NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI). The data obtained were analyzed using descriptive statistics, correlation coefficient, exploratory factor analysis, Cronbach’s alpha coefficient, and Guttman’s split-half coefficient using the SPSS software version 22.
    Results Factor analysis using varimax rotation from the principal component analysis extraction method for the SHSS: C could lead to the extraction of three factors of hypnotic susceptibility talents of perceptive-cognitive abilities, sensory-motor phenomena, cognitive distortions, and post-hypnotic effects. The reliability coefficients (alpha, test-retest, and internal consistency) were also equal to 0.80, 0.75, and 0.74, respectively. Moreover, three types of validity (concurrent, criterion, and correlation between subscales and total scale and inter-correlations) for the HIP, the Harvard Group Scale of Hypnotic Susceptibility by Spiegel, and the NEO-FFI were reported to be 0.89, 0.84, and 0.68, respectively.
    Conclusion The results showed that the SHSS: C was endowed with desirable psychometric properties in an Iranian population, and it could be used in research studies on psychology and psychiatry.
    Keywords: SHSS, Hypnotic susceptibility, Factor structure, Validity, Reliability, Psychometric properties, Persian norms
  • Jafar Bolhari * Pages 380-389
    Objectives In 1974, Iraj Siasisi and Ahmad Mohit decided to open a psychiatry/mental health institute in Iran. They aimed to radically change mental health, addiction prevention, and mental rehabilitation training, as well as national mental health research and services in Iran. To this end, two years later in 1976, Tehran Institute of Psychiatry was founded in Tehran. Then in 2013, its name changed to School of Behavioral Sciences and Mental Health. This paper reports the process of developing the Institute and mental health services in Iran and Eastern Mediterranean Region.
    Methods This report is the last section of a three-part report published in this journal in 2017. The study method was an in-depth interview with the present director of the Institute and literature/ document analysis. The author at first recorded and documented the interview and then reviewed its content and relevance to academic literature.
    Results The main purpose of establishing Tehran Institute of Psychiatry was to decentralize the services of psychiatry, clinical psychology, and mental health from state and big psychiatric hospitals to small medical centers in Iran. This important step resulted in an evolution in mental hospitals care facilities and decentralization care in many small/ general hospitals all over Iran. This center integrated mental health into the primary health cares in Iran, created a platform to develop mental health program for the country, and became responsible for implementing it, as well. Furthermore, every year a lot of experts in relevant areas of knowledge are being trained in this institute and many national research has been undertaking in it.
    Conclusion History of mental health and addiction prevention, decentralization of psychiatric services, and integration of mental health in primary health care in Iran and some other countries are immensely devoted to Tehran Institute of Psychiatry: School of Behavioral Sciences and Mental Health.
    Keywords: History of psychiatry, Clinical psychology, Mental health, Iran, Tehran Institute of Psychiatry