فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
سال دوم شماره 1 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهسا مهاجری، علی نعمتی *، ثریا خیروری، لیلی اوستا، فریده ایرانپور، شهین کریم زاده صفحات 77-84
    ارتباط بین دریافت کلسیم و منیزیم دریافتی با چاقی و فشارخون بالا هنوز مورد بحث است. مطالعه حاضر با هدف ارتباط بین دریافت کلسیم و منیزیم از رژیم غذائی با چاقی و فشارخون بالا در بیماران مبتلا به سندروم پرینزمتال آنژین و افراد سالم انجام گرفت.
    در یک مطالعه ی مورد ? شاهدی تعداد 34 بیمار مبتلا به سندروم پرینزمتال آنژین و 31 فرد سالم با محدوده سنی 60-40 سال در سال 92-1391 در بیمارستان امام خمینی شهر اردبیل وارد مطالعه شدند. اندازه فشارخون و اندازه های تن سنجی با استفاده از روش های مناسب اندازه گیری شدند. برای بررسی میزان مصرف کلسیم و منیزیم از پرسشنامه یادآمد خوراک 24 ساعته استفاده شد. از آزمون های کای دو، من ویتنی و همبستگی پیرسون برای آنالیز داده ها استفاده گردید.
    میزان فشار خون، میانگین نسبت دور کمر به دور باسن در گروه بیمار بیشتر ولی میانگین کلسیم و منیزیم دریافتی کمتراز افراد سالم بود (05/0p<). در گروه بیمار بین کلسیم مصرفی با نمایه توده بدنی و فشار خون همچنین منیزیم مصرفی با نمایه توده بدنی رابطه معنی داری وجود داشت (05/0 p<) ، ولی بین وزن، نسبت دور کمر به دور باسن و اندازه دور کمر با مقدار کلسیم و منیزیم مصرفی رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: کلسیم، منیزیم، فشار خون، چاقی، سندروم پرینزمتال آنژین
  • مهران محمدیان فضلی، محمدرضا مهراسبی، ژیلا آذری *، جلیل نصیری صفحات 85-93
    تری هالومتان ها توسط انستیتو تحقیقات سرطان به عنوان ماده سرطان زا برای انسان معرفی شده است. با توجه به اینکه شهر زنجان از سال 1387 از آب سد به عنوان منبع تامین آب آشامیدنی استفاده می نماید و گندزدایی آب نیز با کلر انجام می شود، این مطالعه با هدف تعیین غلظت تری هالومتان ها در آب آشامیدنی شهر زنجان انجام شد.
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی، 32 نمونه از مخازن ذخیره، خروجی تصفیه خانه و نقاط مختلف شبکه توزیع آب شرب پس از مش بندی نقشه شهری، بگونه ای که تمامی نقاط شبکه را پوشش دهد، طی فصول زمستان 1391و تابستان 1392 برداشت شد. دلیل انتخاب این دو فصل تغییر غلظت مواد آلی در منابع آب و به تبع آن تغییر غلظت پیش سازهای تولید تری هالومتان ها و تاثیر دما در تشکیل تری هالومتان ها بوده است. از دستگاه GC-ECD به روش Purge and Trap برای اندازه گیری کلروفرم، برموفرم، برمودی کلرومتان و دی برموکلرومتان استفاده گردید.
    میانگین غلظت کلروفرم، برمودی کلرومتان، دی برموکلرومتان و برموفرم و کل تری هالومتان ها در آب شبکه در فصل زمستان به ترتیب برابر 44/1±7/4، 25/1±72/4، 43/0±08/3، 14/0±98/1 و 09/3±19/14 میکروگرم در لیتر و در تابستان به ترتیب برابر 83/1±21/4، 8/1±71/4، 81/0±65/3، 14/0±22/2 و 4/4±81/14 میکروگرم در لیتر بدست آمد.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، محصولات جانبی گندزدایی، تری هالومتان ها، زنجان
  • مقداد پیرصاحب، راضیه خاموطیان، عبدالله درگاهی *، سمیه ترابی، عظیم قاسم زاده صفحات 94-105
    یکی از مشکلات مربوط به شیرآلودگی به آنتی بیوتیک ها می باشد. با توجه به اینکه وجود باقیمانده آنها در شیر و گوشت دام و همچنین انتقال آنها به بدن انسان، تاثیر نامطلوبی بر سلامت عموم دارد و از آنجا که عمده پژوهش های انجام شده در این زمینه پراکنده می باشد، هدف از مطالعه حاضر مروری بر مطالعات گذشته در زمینه بررسی میزان بقایای آنتی بیوتیک شیر در ایران می باشد.
    پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی از جمله ایران مدکس، ایران داک، SID، Google Scholar،Scopus ، Science Direct ، پایگاه علمی اطلاع رسانی WHO، راهنمای دسترسی به مجلات آزاد، Elsiver و Pubmed مورد بررسی قرار گرفت. جهت جستجو از کلید واژه های antibiotics، milk، Iran، systematic review، آنتی بیوتیک، شیر، ایران و مرور سیستماتیک در دوره زمانی 1371 تا 1391استفاده شد. بر اساس ارتباط محتوای عنوان مقالات، در نهایت 32 مقاله واجد شرایط انتخاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    بر اساس نتایج مقدار آلودگی در گروه بتا لاکتام 17/20- 66/2 درصد ، تتراسایکلین 82-1درصد ، آمینوگلیکوزید 98- 76/11درصد، ماکرولید 1/69 درصد ، کلرامفنیکل (سایر آنتی بیوتیک ها) 65 درصد و آنتی بیوتیک ها به طور کلی 5/67 - 5 درصد ذکر شده است.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، شیر، ایران، مرور سیستماتیک
  • شهناز برات، زینت سادات بوذری *، مژگان نعیمی راد، فرانک لکایی اندی صفحات 106-115
    تهوع و استفراغ بارداری شایع ترین مشکل جسمی در سه ماهه اول بارداری می باشد که 50 تا 90% زنان باردار درجاتی از آن را تجربه می کنند. این مشکل علاوه بر سلامت جسمی و روانی، کارکردهای خانوادگی و اجتماعی آن ها را نیز به مخاطره می اندازد. هدف از انجام این مطالعه تعیین عوامل موثر بر شدت تهوع و استفراغ بارداری می باشد.
    این مطالعه مقطعی بر روی 300 زن باردار مراجعه کننده در هفته های 7 تا 8 بارداری به درمانگاه پریناتال بیمارستان آیت الله روحانی بابل انجام گرفت. داده ها به وسیله پرسشنامه جمع آوری شد و از سیستم امتیازدهی PUQE (واحد کمی سازی تهوع و استفراغ بارداری) ، برای ارزیابی شدت تهوع و استفراغ استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS ورژن 18 و آزمون های Chi-square و Fisher extact مورد تحلیل قرار گرفت.
    26% افراد شرکت کننده در این مطالعه، تهوع و استفراغ خفیف، 3/64% متوسط و 7/9%، تهوع و استفراغ شدید داشتند. از متغیرهای موردبررسی در این مطالعه، شغل و تحصیلات همسر با فراوانی استفراغ و سابقه بیماری معده زنان باردار با فراوانی هردو مورد تهوع و استفراغ، رابطه معناداری داشتند. همچنین بین تعداد زایمان، سابقه تهوع و استفراغ در حاملگی قبلی، شغل همسر و سطح تحصیلات خانم باردار با شدت تهوع و استفراغ رابطه معناداری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: تهوع، استفراغ، بارداری
  • محدثه کمالی، مهدی طاهری سروتین * صفحات 116-130
    ذرات موجود در هوا عامل اصلی اختلالات تنفسی در انسان ها می باشند. اسپورهای قارچی از مهمترین ذرات موجود در هوا هستند که می توانند باعث ایجاد آلرژی و عفونت در انسان ها شوند. این مطالعه به منظور شناسایی و اندازه گیری اسپورهای قارچی در هوای داخل و خارج ساختمان های شهرستان بابل در سال 1391 صورت گرفت.
    در این مطالعه 57 نمونه هوا (38 نمونه هوای داخل و 19 نمونه هوای خارج) به روش پلیت باز جمع آوری شدند. نمونه های جمع آوری شده در محیط سابورو دکستروز آگار حاوی کلرامفنیکل کشت داده شدند و در دمای 30-27 درجه سانتی گراد به مدت 10-3 روز انکوبه شدند. کلنی های جدا شده به وسیله خصوصیات ماکروسکوپی و میکروسکوپی تشخیص داده شدند.
    در مطالعه حاضر 14 جنس و 1905 کلونی قارچی جدا شد. غلظت اسپورهای قارچی در هوای داخل کمتر از هوای خارج از ساختمان بود. کلادوسپوریوم، آسپرژیلوس، مخمر و پنی سیلیوم ایزوله های غالب بودند.
    کلیدواژگان: هوا، قارچ ها، اسپور
  • منیره روانبخش، زهرا صالحی، فاطمه عرب بنی اسد، امیر مقدم احمدی، رضوان صدرمحمدی، رضا بیدکی * صفحات 131-138
    مقدمه
    سردرد به عنوان یکی از شکایت های شایع بشر امروزی مطرح است،90 درصد افراد حداقل یک بار در سال دچار سردرد می شوند. سردرد را می توان یکی ازعوامل اصلی کاهش بازده کاری و انجام اقدامات تشخیصی دانست. با توجه به اینکه کارمندان پایه و اساس سازمان های دولتی می باشند و درصد بالایی از آن ها دچار سردردهای شدیدی هستند؛ این پژوهش با هدف بررسی میزان شیوع سردرد و ناتوانی های ناشی از آن در کارمندان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان شکل گرفت.

    در این مطالعه 600 نفر از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. در این پژوهش از فرم بتای پرسش نامه سنجش ناتوانی ناشی از سردرد و پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و سطح معنی داری 05/0? p در نظر گرفته شد.

    با توجه به نتایج به دست آمده در جنس مونث و افراد با سطح درآمد زیر 300 هزار تومان سردرد و آسیب ناشی از آن به طور معنی داری بیش تر بود. هم چنین با کاهش سن و کاهش سطح تحصیلات سردرد بیشتر می شد، که با آسیب های ناشی از سردرد از لحاظ عاطفی و کارکردی مرتبط بوده است.
    کلیدواژگان: سردرد، شیوع، ناتوانی، کار
  • روح الله دهقانی، بهروز داوری *، میلاد لطیفی، شاهرخ ایزدی صفحات 139-151
    با توجه به اهمیت آفات بهداشتی و لزوم کنترل آن با استفاده از روش های بیولوژیکی برای حفظ محیط زیست و اکولوژی حشرات سودمند، هدف از این مطالعه، معرفی و مروری بر دشمنان طبیعی آفات و همچنین معرفی سه گونه شکارچی جدید در ایران، استان اصفهان می باشد.
    تحقیق به روش مروری (review) با کاربرد واژه های کلیدی مانند: کنترل بیولوژیکی و شکارچی های بندپایان از میان 170 عنوان ، 54 مقاله موجود در پایگاه های اطلاعاتی مانند SID ، Ovid Medline، Web of Science، Pub Med داخل و خارج کشور در طی سال های 1361 تا 1391 ((1981 to2012، به زبان های انگلیسی و فارسی انجام شد و منابع واجد شرایط انتخاب و به تجزیه و تحلیل آنها پرداخته شد.
    جهت کاهش مشکلات ناشی از آفات بهداشتی و چگونگی کنترل آن در جوامع انسانی، روش های بیولوژیکی می توانند به دلیل استفاده ساده و داشتن اثرات ماندگار و خاصیت انتخابی موثر بر میزبان هدف، بعنوان جایگزین مناسبی برای برنامه های کنترل شیمیایی، قرار بگیرند. در این بین، سه گونه شکارچی آفات بهداشتی، مارمولک گکوی پلنگی، خارپشت ایرانی و سوسک اسکاریتس سبترانین در استان اصفهان را می توان از موثرترین گزینه های کنترل بیولوژیک معرفی کرد.
    کلیدواژگان: روش های بیولوژیکی، دشمنان طبیعی، شکارچی ها
  • مهدیه زنگی آبادی زاده * صفحات 152-161
    جوانان در بسیاری از کشورهای در حال پیشرفت همانند ایران در خطر بارداری ناخواسته و عفونتهای منتقله از راه جنسی می باشند. در این بین احساس شکست ناپذیری همراه با فقدان آگاهی از نتایج رفتارهای پرخطر، باعث می شود که جوانان کمتر از خودشان در برابر خطرات محافظت کنند. بر این اساس این تحقیق با هدف بررسی تاثیر آموزش روش های پیشگیری از بارداری و بیماری های منتقله از راه جنسی بر آگاهی و نگرش دانشجویان دختر نسبت به سلامت باروری وجنسی انجام یافته است.
    در این مطالعه مداخله ای- نیمه تجربی نمونه مورد مطالعه 127 دانشجوی دختر محصل در دانشگاه علوم پزشکی کرمان به طور تصادفی انتخاب شدند. از نمونه ها یک پیش آزمون و دو پس آزمون گرفته شد. آموزش روش های پیشگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی به روش جیمز براون طی4 جلسه آموزشی 2 ساعته طی چهار روز متوالی انجام شد. آگاهی و نگرش دانشجویان نسبت به بهداشت باروری با پرسشنامه خودایفا ارزیابی شد. داده ها با برنامه نرم افزاری SPSS-18 ، آزمون های آمار توصیفی، آزمون طرح اندازه گیری های مکرر و آزمون اسپیرمن تجزیه تحلیل شدند.
    میانگین نمرات آگاهی پیرامون روش های مختلف پیشگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی و گویه های مربوط به سلامت باروری و جنسی بلافاصله بعد ازآموزش (به ترتیب: 38. 2و 42. 05) و 6هفته بعد از آموزش (به ترتیب: 31. 67 و 26. 54) نسبت به مرحله قبل از آموزش (به ترتیب: 18. 92و 21. 07) افزایش یافت. آزمون طرح اندازه گیری های مکرر تفاوت معنی داری بین میانگین نمره آگاهی و نگرش دانشجویان نسبت به روش های پیشگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی (P<0/001) نشان داد و این آزمون این تفاوت آماری را در مورد آگاهی از روش های پیشگیری ازبارداری و بیماری های مقاربتی تا 6 هفته بعد از اتمام آموزش (P<0/05) همچنان معنی دار نشان داد. ولی در مورد نگرش نسبت به بهداشت باروری جنسی 6 هفته بعد از آموزش معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، نگرش، سلامت باروری و جنسی
  • |
    • Mahsa Mahajery, Ali Nemati *, Soraya Kheiroei, Liala Avesta, Farida Iranpour, Shahin Karimzadeh Pages 77-84
      Introduction
      There is controversial relationship between calcium and magnesium intake with obesity and hypertension. The aim of this study was relationship between dietary calcium and magnesium intake with anthropometric indices and hypertension in Prinzmetal angina syndrome patients and healthy person.
      Methods
      In this case - control study, 34 patients with Prinzmetal angina syndrome and 31 healthy persons at aged 60-40 years were selected int Khomeini hospital of Ardabil city, 2013-14. Demographic information were collected using a questionnaire. Blood pressure and anthropometric parameters were measured using appropriate methods. 24-hour recall questionnaire used to assess dietary calcium and magnesium intake. Data were analyzed using Chi-square, Mann-Whitney and Pearson correlation tests.
      Results
      The mean of blood pressure and waist-to-hip ratio in patient group significantly were higher than control group (p
      Conclusions
      Our study results indicate that there was inverse relation among dietary calcium and magnesium with body mass indexes, and dietary calcium with blood pressure in Prinzmetal angina patients.
      Keywords: Calcium, Magnesium, Hypertension, Obesity, Prinzmetal Angina Syndrome
    • Mehran Mohammadian Fazli, Mohammad Reza Mehrasbi, Zhila Azari *, Jalil Nasiri Pages 85-93
      Background
      Trihalomethanes have been known as carcinogen material for human by IARC. Considering the Zanjanś drinking water is supplied from the dam in 2008 and water disinfection with chlorine is performed, this study was carried out to determine THM concentrations in drinking water of Zanjan city.
      Methods
      In this descriptive-cross-sectional research, 32 samples were taken from storage tanks, effluent treatment plant and different points of drinking water distribution system after the city map meshing so that covers all parts of the system in winter and summer seasons in 2013. The reason for these two seasons been variations in the concentration of organic substances in water resources and consequently the concentration of THMs precursors produced and the effect of temperature on the formation of THMs. Gas chromatography technic was used in purge and trap method with electron capture detector for analyzing THM’s samples for each of four components including Chloroform, Bromodichloromethane, Dibromocholoromethane and Bromoform.
      Results
      The average concentration of THMs in winter for Chloroform, Bromodichloromethane, Dibromocholoromethane and Bromoform, were 4.7±1.44, 4.72±1.25, 3.08±0.43 and 1.98±0.14 µg/Lit and in summer were 4.21±1.83, 4.71±1.8, 3.65±0.81 and 2.22±0.14 µg/Lit, respectively. The average of total THMs in winter equal to 14.19±3.09 µg/Lit and in summer equal to 14.81±4.4 µg/Lit.
      Conclusion
      Concentration of trihalomethanes and total trihalomethanes in Zanjan drinking water distribution system is lower than the national and international standards and the drinking water consumers arenot at risk of exposure to trihalomethanes.
      Keywords: drinking water, disinfection by, products, trihalomethanes, Zanjan
    • Meghdad Pirsaheb, Razieh Khamotian, Abdollah Dargahi *, Somayeh Torabi, Azim Ghasem Zadeh Pages 94-105
      Introduction
      One of the problems that could occur for milk is antibiotics contamination. Due to the major research done in this field isnt organized and their adverse impact on public health; the aim of the present study is review of past studies about antibiotic contamination in milk of Iran.
      Methods
      The present study is a systematic review of the literature related to the topic from internal and foreign data base such as Iranmedex, Irandoc, SID, Google Scholar, Scopus ¡Science Direct, WHO, open access journals and Pubmed with keywords of antibiotic, milk, Iran and systematic review during 1992 to 2012. Base on content of titles and abstracts, 32 articles were selected and analyzed.
      Results
      Results showed that the contamination of antibiotics in measured samples of studies ware obtained 2.66- 20.17 % for beta-lactam, tetracycline 1-82%, aminoglycosides 11.76-98 %, macrolides 69.1%, chloramphenicol (other antibiotics) 65 %, overall antibiotics 5-67.5% averagely.
      Conclusion
      : The most studies there were posotive contaminations. Considering to the high level of antibiotics The most of regions and the adverse effects of these compounds on public health, implementing an effective strategy in this field is so essential for keeping public health.
      Keywords: Antibiotics, Milk, Iran, Systematic Review
    • Shahnaz Barat, Zinatossadat Bouzari *, Mojgan Naeimi Rad, Faranak Lakae Andy Pages 106-115
      Introduction
      Nausea and vomiting in pregnancy (NVP) is the most prevalent complication in the first trimester of pregnancy that 50 to 90% of pregnant women experience it in some extend. Moreover this problem compromises their familial and social function as well as their physical and mental health. The purpose of this study is to determine factors that affect the incidence rate and severity of NVP.
      Methods
      This cross-sectional study was done on 300 pregnant women at 7 to 8 weeks of gestation who referred to the prenatal clinic of Ayattolah Rouhani Hospital. Data was gathered by a questionnaire and the severity of NVP assessed by using the PUQE scoring system (Pregnancy-Unique Quantification of Emesis and nausea). Data were analyzed by SPSS software, version18 using and chi square and Fisher extact tests.
      Results
      Of the 300 women included in the study 26% had mild, 64.3% moderate and 9.7% had severed NVP. From the variables of this study, husband's job and his education were significantly associated with the incidence of vomiting and the history of gastric disease was significantly associated with the incidence of both nausea and vomiting. 68.1% of women's husbands who had vomiting were self-employers. The lowest rate of vomiting was within the women whose husbands’ education was higher than diploma (16.1%). There was a significant association between the severity of NVP and the number of labors, history of NVP in past pregnancies, husband's job and pregnant woman education level.
      Conclusion
      According to the high incidence of NVP and its complications, we suggest that pregnant women with these characteristics participate in individual meetings that teach instruct them about symptoms, severity and the way to manage and control them; also we recommend the research about the association of other gastrointestinal disorders with NVP and proper management of them.
      Keywords: Nausea, Vomiting, Pregnanc
    • Mohadeseh Kamali, Mehdi Taheri Sarvtin * Pages 116-130
      Introduction
      Airborne particles are a major cause of respiratory disorders of humans. Fungal spores are one of the most important in air that can cause allergy and infection in humans. This study was carried out to identify and measure fungal spores in indoor air and outdoor air of babol city in 1391.
      Methods
      In this study, 57 air samples (38 indoor samples and 19 outdoor samples) were collected by opend petridish method. Collected samples were cultured in Sabouraud dextrose agar contain chloramphenicol and incubated at 27-30 0C for 3-10 days. Isolated fungal colonies were identified via macroscopic and microscopic characteristics.
      Results
      In the current study, fourteen fungal genera and 1905 colonies were recovered. Airborne fungal concentrations in indoor air were lower than those in outdoor air. Cladosporium, Aspergillus, Yeast and Penicillium were the dominant isolates.
      Conclusion
      The results of this study showed that various pathogenic fungi are present in indoor and outdoor air of babol city.
      Keywords: Air, fungi, spore
    • Reza Bidaki * Pages 131-138
      Introduction
      Headache has become one of the common complaints by general population in recent days. 90 % of people experience at least one episodes of headache in a year¡and one of the major causes for reduction of emotional and functional effectiveness of community and therefore increase in diagnostic evaluations by doctors. Because of the major role of staff in government bureaus and also because of high prevalence of headache in this group research on different aspects of headache in this subgroup of general population seems to be rescannable.Purpose of this study was to investigate the prevalence of headache and measuring disability of the employees Rafsanjan university of medical sciences in 2012.
      Methods
      In this study beta version of Headache disability Index (HDI) questionnaire were applied. This questionnaire consists of one demographic data section and another section for characteristic aspects of headache. After explaining different aspect of this research and questionnaire, then collected data were entered to SPSS-19. P values
      Results
      Headache was more common between female groups than male groups significantly. According to this study headache and its complications were significantly higher in female sex and income less than 300000 Tomans. Also prevalence of headache in younger population and less educated people was higher than other subgroups, which caused more impairment in functional and emotional capacity of population.
      Conclusion
      The study findings suggest that the headache has high prevalence in employees of Rafsanjan University of medical sciences. Pain and disability resulting from it can have a negative impact on employees’ work efficiency.
      Keywords: Headache, Disability, Work
    • Rohollah Dehghani, Behroz Davari *, Milad Latifi, Shahrokh Izadi Pages 139-151
      Introduction
      Due to importance of health pests and necessity of their control using of biological methods to protect the environment and ecology of beneficial insects, the purpose of this study was to present an overview of the natural enemies of pests and predators, as well as introduced three new predator's species in Iran.
      Methods
      This study reviewed (review) using the key words such as: Predator, Nautral enemies , Biological control , in Databases of Ovid, Pub Med, Web of Science, Systematic Review and SID in site and out of the country during the years 1361 to 1391 (1981 to2012), in English and Persian language. In this study out of about 170 articles, 54 papers were selected the qualified sources and investigated.
      Results
      To reduce health problems from pests and how to control it in human populations, biological methods can be used to simplify and have a lasting effects and the selected property as a suitable alternative to chemical control program. In the meantime, three health pest predators species, including; Eublepharis macularius, Hemiechinus hypomelas and, Scarites sp can be introduced as the most effective biological control in Isfahan province.
      Conclusion
      Using of predators and recognition of new predator's species as biological methods instead of harmful chemical methods can have a healthy environment away from the dangers of application of chemical pesticides with the aim of providing a healthy society.
      Keywords: Biological control, Nautral enemies, Predator
    • Mahdye Zangiabadi Zade * Pages 152-161
      Introduction
      Youths in many developing countries, such as Iran, are at acute risk of sexually transmitted infection and human immune deficiency virus infection and unintended pregnancies. The present research was studying and evaluating the impact of reproductive and sexual health teaching and training on the female students’ knowledge and attitude.
      Methods
      This intervention quasi-experimental aims to study the effects of teaching contraceptive and preventive methods of sexual diseases on the female students’ knowledge and their attitudes toward reproductive and sexual health. Analyses was performed by using spss version18 software program, descriptive statistics methods and repeated measurement methods.
      Results
      Repeated measurement test was shown a significant difference between students’ knowledge and attitude scores immediately after teaching and training (p
      Conclusion
      According to the results of the present research, it can be said that training increased students’ knowledge, attitude and improved the field of reproductive health. Systematic policies of evaluation, guidelines and intervention programs need to be conducted to understand their impact and to maintain adherence.
      Keywords: Teaching, Knowledge, Attitude, Reproductive, Sexual Health