فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین نیک پیران ، حامد منافی، توحید وحدت پور صفحات 193-203
    باتوجه به اینکه تاثیرات مختلف پروپیوتیکها، پره بیوتیک ها و سینبیوتیک ها بر میزان تولید ورشد در جوجه های گوشتی بیان شده است، لذا هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر پروبیوتیک، پره بیوتیک و مخلوطی از آن دو بر عملکرد، سطوح آنتی اکسیدانی و شاخص پراکسیداسیون چربی در بلدرچین های ژاپنی بود. بدینمنظور، تعداد 192قطعه جوجه یکروزه بلدرچین ژاپنی به طور تصادفی به 4گروه با 4تکرار 12قطعه ای به صورت مخلوط تقسیم و به مدت 42روز ارزیابی گردیدند. گروه شاهد فقط جیره پایه دریافت کرد، ولی در گروه دوم (گروه پروبیوتیک) مخمر ساکارومایسس سرویزیه فعال به میزان یک گرم درکیلوگرم دان، در گروه سوم (گروه پره بیوتیک) مخمر ساکارومایسس سرویزیه غیرفعال به میزان نیم گرم درکیلوگرم دان و در گروه چهارم (گروه سین بیوتیک) نیم گرم مخمر ساکارومایسس سرویزیه+250میلی گرم از مخمر ساکارومایسس سرویزیه غیرفعال درکیلوگرم دان به جیره پایه اضافه گردید. نتایج نشان داد که میانگین سطح سرمی مالونیل دیآلدئید (MDA) فقط در جنس نربین گروه های مختلف دارای اختلاف معنی داربود (05/0p<). همچنین گروه چهارم با بیشترین میزان MDAبا گروه سوم باکمترین میزانMDA، دارای اختلاف معنی دار بود (05/0p<). میانگین سطح ظرفیت آنتیاکسیدانی تام (TAC) در گروه-های مورد مطالعه تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>). ازطرف دیگر میانگین میزان مصرف خوراک و میانگین وزن بدن در کل دوره نگهداری در گروه های دوم و سوم نسبت به گروه شاهد افزایش و میزان ضریب تبدیل غذایی نیز در گروه های مذکور نسبت به گروه شاهد و سین بیوتیک کاهش معنی داری داشت. بهترین میزان بازده لاشه نیز در گروه پرهبیوتیک مشاهده شد. پروبیوتیک و پره بیوتیک مورد استفاده تنها در عملکرد بلدرچین ژاپنی تاثیر مثبتی داشتند، ولی تاثیر مشخصی بر سطح سرمی MDA وTAC سرم خون بلدرچین های ژاپنی نشان ندادند.
    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، مالونیل دی آلدئید، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، پراکسیداسیون، عملکرد
  • بهمن مصلی نژاد ، سعد گورانی نژاد، سید رضا فاطمی طباطبایی، حبیب امانی پور صفحات 205-217
    استروئیدهای آنابولیک-آندروژنیک، جهت تحریک اشتها، رشد عضلانی و افزایش تولید گلبول های قرمز خون به کار برده می شوند. هدف از انجام مطالعه حاضر، مقایسه بین اثر هورمون های استانوزولول و ناندرولون دکانوآت بر غلظت سرمی اریتروپویتین و تستوسترون، عوارض جانبی احتمالی آنها بر کبد و تغییرات وزن بدن گربه بود. بدین منظور 10 قلاده گربه نر سالم، به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه A، شامل 5 قلاده گربه بود که استانوزولول را یک بار در هفته و برای مدت 6 هفته (mg/cat 25 و به-شکل داخل عضلانی) دریافت کرد. گروه B، شامل 5 قلاده گربه بود که ناندرولون دکانوآت، یک بار در هفته و برای مدت 6 هفته (mg/kg 1 و به شکل داخل عضلانی) به آنها تزریق شد. نمونه های خون، 5 بار و در روزهای صفر، 3، 14، 28 و 42 جهت سنجش تستوسترون و اریتروپویتین سرم جمع آوری شدند. استانوزولول و ناندرولون دکانوآت، هر دو عملکرد موثری در افزایش غلظت اریتروپویتین و تستوسترون نشان دادند، اما اثر استانوزولول در افزایش سطح هورمون ها، بیشتر از ناندرولون دکانوآت بود. یک تفاوت معنی دار (001/0>p) ، بین گروه های A و B و در روزهای 14، 28 و 42 در افزایش اریتروپویتین و در روزهای 3، 14، 28 و 42 در افزایش تستوسترون مشاهده گردید. هر دو دارو، عوارض کبدی نداشتند، همچنین در مقایسه اثر دو هورمون بر افزایش وزن بدن، استانوزولول به صورت معنی داری (001/0>p) موثرتر از ناندرولون دکانوآت بود. نتایج نشان داد که اگرچه هر دو هورمون، عملکرد موثری در افزایش مقادیر اریتروپویتین، تستوسترون و وزن بدن در گربه ها داشتند، اما استانوزولول موثرتر از ناندرولون دکانوآت عمل کرد.
    کلیدواژگان: استانوزولول، ناندرولون دکانوآت، اریتروپویتین، تستوسترون، گربه
  • رسول بابازاده اقدم، غلامعلی مقدم ، حسین دقیق کیا، سیدعباس رافت، آیتک بخشایش خیابانی، سینا مقدم صفحات 219-231
    یکی از مهم ترین مشکلات دامداری ها پایین بودن نرخ باروری است. بنابراین، می توان با استفاده از هورمون های صناعی فرآیند تولیدمثل را در دام ها کنترل و نرخ باروری آن ها را با استفاده از هم زمان سازی فحلی افزایش داد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر هورمون GnRH (هورمون آزادکننده گنادوتروپین) در روزهای 10، 11 و 12 بعد از تلقیح مصنوعی بر باروری میش بود. برای این منظور 226 راس گوسفند ماکوئی با استفاده از سیدر همزمان سازی فحلی شدند. پس از درآوردن سیدر، تمامی میش ها PMSG (گنادوتروپین سرم مادیان آبستن) را به مقدار 400 واحد بین المللی دریافت کردند. دو روز بعد، میش های فحل شده با اسپرم تازه، تلقیح مصنوعی شده و به سه گروه تقسیم شدند. گروه شاهدهیچ هورمونی دریافت نکرد. گروه دوم به زیرگروه های D، E و Fتقسیم شدند که به ترتیب در روزهای 10، 11 و 12 بعد از تلقیح مقدار 20 میکروگرم GnRH (هورمون آزادکننده گنادوتروپین) به روش عضلانی دریافت کردند و گروه سوم (گروه G) نیز در روز 12 بعد از تلقیح مقدار 40 میکروگرم GnRH دریافت کرد. 5 میلی لیتر خون دو روز بعد از تزریق به وسیله لوله ونوجکت گرفته شد. غلظت گلوکز، فسفر، اوره، پروتئین تام و پروژسترون سرم خون اندازه گیری گردید. برای تجزیه متغیرهای وابسته و متغیرهای مستقل به ترتیب از رویه GLM (General Linear Model) و FREQ
    (Frequencies) نرم افزار SASاستفاده شد. نتایج نشان داد که اثر GnRH بر میزان پروژسترون کاملا معنی دار بود (01/0>p). همچنین بیشترین نرخ باروری متعلق به گروه سوم بوده و تفاوتی معنی دار در نرخ باروری بین گروه مذکور با سایر گروه ها مشاهده شد (01/0>p). به طور کلی می توان نتیجه گرفت که تزریق 5 میلی لیتر GnRH در روز 12 بعد از تلقیح، نرخ باروری میش را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: هم زمان سازی فحلی، GnRH، شاخص های سرمی، باروری، گوسفند
  • محمدرضا نصیرزاده ، جعفر رحمانی کهنمویی صفحات 233-241
    نبود استروژن در زنان یائسه وحیوانات اواریکتومی شده موجب اختلات متابولیسم لیپیدی ،افزایش وزن وتجمع چربی در بافتهای غیرچربی از جمله در کبد می شود. درمان با استروژن جایگزین ممکن است باعث عوارضی از قبیل سرطان پستان گردد. برگ زیتون منبع قابل ملاحظه ای از ترکیبات فعال فنلی است. این ترکیبات ظرفیت آنتی اکسیدانی،ضدالتهابی وپاک کنندگی رادیکالی بهتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات عصاره برگ زیتون بر سطح سرمی آنزیم های کبدی،لیپیدولیپوپروتئینها وشاخص تصلب شرائین است. دراین مطالعه تجربی-مداخله ای 21 موش صحرایی نر نژاد ویستار بطور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. 1)گروه کنترل: حیوانات سالم دست نخورده ،2)اواریکتومی شده: برداشت تخمدان ها به روش جراحی و3)تیمار: حیوانات اواریکتومی شده ای که عصاره دریافت کردند. حیوانات گروه تیمار عصاره را با دز 100 بمدت 8 هفته از طریق گاواژ وبصورت محلول در آب آشامیدنی دریافت کردند. در پایان دوره مطالعه سطح سرمی پروفایل چربی وآنزیمهای کبدی بااستفاده از کیت های تجاری اندازه گیری شدند. در گروه اواریکتومی شده وزن بدن نسبت به گروه کنترل بطور معنی داری افزایش یافت. هم چنین اواریکتومی باعث افزایش معنی دار آنزیمهای کبدی وپروفایل چربی نیبت به گروه کنترل گردید. این مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی عصاره برگ زیتون بمدت 8 هفته به میزان 100میلی گرم به ازا کیلوگرم وزن بدن از افزایش سطح سرمی پروفایل چربی ،آنزیمهای کبدی وشاخص تصلب شرائین در موش صحرایی اواریکتومی شده جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: عصاره برگ زیتون، پروفایل چربی، آنزیمهای کبدی، اواریکتومی، رت
  • سید علیرضا سیادتی ، یحیی ابراهیم نژاد، غلامرضا صالحی جوزانی، جلال شایق صفحات 243-260
    هدف از این آزمایش، ارزیابی غلظت های مختلف چهار سویه بومی پروبیوتیک بر ریخت شناسی روده بلدرچین ژاپنی بود. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی بر روی 560 قطعه بلدرچین یک روزه با 7 تیمار ، 4 تکرار و 20 قطعه بلدرچین به ازای هر واحد آزمایش در طول مدت 5 هفته انجام شد. تیمارها شامل تیمار شاهد ، تیمار حاوی پروبیوتیک تجاری پری مالاک (تیمار 2) ، تیمار حاوی پروبیوتیک تجاری پروتکسین (تیمار 3) ، تیمارهای 4، 5، 6 و 7 که به ترتیب حاوی ترکیب چهار سویه بومی در سطوح 50، 100، 150 و 200 گرم به ازای هر تن جیره بودند. بیش ترین ارتفاع پرزها در دئودنوم مربوط به تیمار حاوی 150 گرم پروبیوتیک بومی در تن بود و هم چنین بیش ترین ارتفاع پرزها در ژوژنوم و ایلئوم به ترتیب مربوط به تیمارهای حاوی 50 و 150 گرم پروبیوتیک بومی در تن بود. بیش ترین و کم ترین نسبت طول پرز به عمق کریپت در دئودنوم و ایلئوم به ترتیب مربوط به تیمارهای حاوی 150 گرم پروبیوتیک بومی در تن و تیمار شاهد بود. بیش ترین و کم ترین نسبت طول پرز به عمق کریپت در ژوژنوم به ترتیب در تیمارهای حاوی پروبیوتیک های بومی در سطوح (50 و 150) گرم به ازای هر تن و تیمار شاهد مشاهده شد. می توان نتیجه گرفت که سویه های بومی لاکتوباسیلوس در سطح 150 گرم در هر تن خوراک موجب افزایش ارتفاع پرزها و نسبت طول پرز به عمق کریپت ها و بهبود عملکرد تولید می شوند به طوری که مخلوط سویه های بومی لاکتوباسیلوس دارای پتانسیل پروبیوتیکی بر روی بلدرچین می باشند
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس، بلدرچین ژاپنی، مورفولوژی روده
  • محسن ایمان دار، سید علی پوربخش ، محمود جمشیدیان، تقی زهرایی صالحی صفحات 261-272
    مایکوپلاسما بویس از عوامل اصلی ایجاد پنومونی، ورم پستان و آرتریت مایکوپلاسمائی در گاو می باشد. هدف از این مطالعه، شناسایی مایکوپلاسما بویس در گاوهای مبتلا به ورم پستان بالینی با استفاده از کشت و روش (PCR Polymerase chain reaction) بود. تعداد 328 نمونه شیر از گاوهای مبتلا به ورم پستان بالینی در گاوداری های صنعتی اخذ شد. نمونه ها در دمای 4 درجه سانتیگراد در مدت کمتر از 24 ساعت به آزمایشگاه رفرانس مایکوپلاسما موسسه رازی ارسال و به مدت 24-18 ساعت در 37 درجه سانتیگراد انکوبه شدند و پس از فیلتر شدن به محیط اختصاصی PPLO، در انکوباتور Co2 دار به مدت 10-7 روز از نظر رشد بررسی شدند. همزمان DNA نمونه ها به وسیله روش فنل – کلروفرم استخراج و خالص سازی شده و از روش PCR برای تشخیص جنس مایکوپلاسما بر اساس ژن 16SrRNA و برای تشخیص گونه بویس از جستجوی وجود ژن uvrC استفاده گردید. از تعداد 328 نمونه ، 58 مورد (17/69 درصد) در محیط کشت PPLO مثبت شدند. از نظر حضور ژن مربوط به جنس مایکوپلاسما، تعداد 97 نمونه (29/57 درصد) مثبت شدند که از این تعداد، 14 نمونه (4/26 درصد) ژن اختصاصی گونه بویس (uvrC) را از خود نشان دادند. نتایج این تحقیق روش PCR را به عنوان یک تست سریع و قابل اعتماد در شناسایی مایکوپلاسما بویس در نمونه های شیر معرفی نمود. همچنین یافته های پژوهش حاضر نشان داد که میزان حضور مایکوپلاسما بویس در گله های شیری در ایران بالا است و می تواند به عنوان یکی از عوامل اصلی مسبب ورم پستان بالینی در گاو مطرح باشد.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما بویس، ژن uvrC، ورم پستان، گاو، PCR
  • هادی حاجی زاده، غلامرضا عابدی ، احمد اصغری، سعید حصارکی صفحات 273-280
    هدف از انجام این مطالعه، مقایسه اثرات بالینی و هیستوپاتولویی کتوپروفن با میدازولام به عنوان پیش بیهوشی در کبوترها می باشد. بدین منظور 24 کبوتر نر با وزن تقریبی 300 گرم، به 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. در گروه اول، از داروی کتامین mg/kg) 40) به تنهایی و به عنوان گروه کنترل (شاهد) استفاده شد. در گروه دوم نیز تنها کتوپروفن تزریق شد. در گروه سوم کتوپروفن mg/kg)50) به همراه کتامین و با فاصله 5 دقیقه از هم مورد استفاده قرار گرفت و در گروه چهارم نیز میدازولام mg/kg) 6) به همراه کتامین و با همان فاصله زمانی از هم، تزریق شد به منظور تعیین عمق مناسب بیهوشی در هر گروه و به فاصله 5 دقیقه از آخرین تزریق، واکنشهای مختلف بالینی روی هر کبوتر مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین آزمایشات هیستوپاتولویی به منظور بررسی میزان آسیبهای بافتی کبد، کلیه، پانکراس، طحال و مغز انجام شد. نتایج ارزیابی بالینی، حاکی از کاهش معنی دار (05/0 P <) واکنشهای متفاوت کلینیکی گروه سوم در مقایسه با سه گروه دیگر بود. همچنین در مقایسه تغییرات بافتی نیز هیچگونه تغییرات پاتولوژیکی معناداری در 4 گروه اشاره شده دیده نشد. در آخر نتایج اینگونه نشان داد که به منظور ایجاد پیش بیهوشی بی خطر در پرندگان، ترکیب کتوپروفن و کتامین می تواند به عنوان دارویی منتخب و مناسب باشد.
    کلیدواژگان: پرندگان، پیش بیهوشی، کتامین، کتوپروفن، میدازولام
  • حمیدرضا فتاحیان ، روزبه مریدپور، کیمیا منصوری، نیکتا منصوری، محیا جزینی درچه صفحات 281-289
    کدورت لنز ممکن است به دلایل متفاوت، در اندازه ها، اشکال و محل های مختلفی از لنز ایجاد شود. ازآنجایی که تاکنون درمان دارویی موثری برای عارضه تایید نشده است از دیرباز جراحی با روش های گوناگون از جمله فیکوامولسیفیکیشن تنها راه درمان محسوب می گردد. این مطالعه گزارشی از درمان جراحی کاتاراکت با بکارگیری این روش در سگ و گربه در ایران را ارائه می نماید. پس از تشخیص کاتاراکت و مشخص کردن بیماران کاندید جراحی، برداشت لنز با روش فیکوامولسیفیکیشن در 13 سگ و 4 گربه (19 چشم) انجام شد و عوارض پس از جراحی بررسی گردید. بینایی با مشاهده الگوی راه رفتن سنجیده شد ولی معیار اصلی بینایی و افزایش احتمالی کیفیت زندگی پرسش از صاحبان بیماران بود. شایع ترین عوارض پس از جراحی یوویت وحضور رشته های فیبرین ناشی از ترومای حین جراحی به کپسول خلفی لنز بود. در سه سگ التهاب قرنیه، در یک سگ گلوکوم ودر یک سگ ادم قرنیه از عوارض دیگر پس از جراحی بود. رفلکس مردمک به نور تنها در 3 سگ و یک گربه پس از جراحی منفی بوده و به گفته صاحب بیمار وضعیت بینایی بهبود نیافته بود. بطور کلی هر چه بیمار در سن کمتر و درجه خفیف تری از روند بیماری کاتاراکت مراجعه کرده بود، پیش آگهی جراحی فیکوامولسیفیکیشن بهتر و موجب افزایش کیفیت زندگی گردید، چرا که به تعویق انداختن عمل جراحی تا زمان رسیدن کاتاراکت به مراحل پیشرفته و ایجاد یوویت ناشی از متلاشی شدن عدسی مبتلا به کاتاراکت بر پیش آگهی جراحی تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: کاتاراکت، فیکوامولسیفیکیشن، سگ، گربه
|
  • Pages 193-203
    According to various effects of probiotics, prebiotics, and symbiotic on production and growth of broiler chicks which was reported, the aim of this study was to investigate the effect of probiotics and prebiotics and a mixture of them, on antioxidant levels and lipid peroxidation index in the blood of Japanese quail. Thus, 192day- old- Japanese quail were distributed randomly to 4 groups with 4 replicates of 12male and female and evaluated for 42days. The control group only received basal diet, but the 2nd group (probiotic group) active saccharomyces cerevisiae 1 gr/Kg of feed, in 3rd group (prebiotic group) inactivated saccharomyces cerevisiae 0.5gr/Kg-feed of feed, and in 4th group (synbiotic group) 0.5 gr/Kg saccharomyces cerevisiae and 250mg/Kg-feed inactivated saccharomyces cerevisiae was added to basal diet. Results indicated mean serum levels of Malondialdehyde (MDA) was different statistically in males of group (p<0.05). Also the MDA levels was highest in 4th group and was different statistically in comparison to 3rd group (prebiotic) that have lowest MDA (p<0.05). Total antioxidant capacity (TAC) of plasma was not different statistically in studied groups (p>0.05). On the other hand, Feed consumption and body weight mean in 2nd and 3rd groups was increased in compare to control group and and FCR was decreased significantly in comparison to control and synbiotic group. The best carcass efficiency was in prebiotic group. The results showed used probiotic and prebiotic was effective in performance of Japanese quails, but has not any specified effects on serum-MDA and plasma-TCA.
    Keywords: Japanese quails, Malone Di-Aldehyde, Total Antioxidant capacity, Peroxidation, performance
  • Bahman Mosallanejad, Saad Gooraninejad, Seyed Reza Fatemi Tabatbaei, Habib Amanipour Pages 205-217
    Anabolic-androgenic steroids are used to stimulate appetite, muscle growth, and increase the production of red blood cells. The aim of the present survey was comparison between the effect of stanozolol and nandrolone decanoate hormones on serum concentration of erythropoeitin and testosterone, probable side effects on liver and body weight changes in cat. For this purpose, ten healthy male cats were divided into two equal groups. Group A included of five cats that stanozolol (25 mg/cat IM) was injected once weekly for six weeks. Group B included of five cats that nandrolone decanoate was injected at a dose of 1 mg/kg IM once weekly for six weeks. Blood samples were collected five times on days zero, 3, 14, 28 and 42, for measurement of testosterone and erythropoietin. Both stanozolol and nandrolone decanoate showed effective function in increasing of serum concentration of erythropoeitin and testosterone, but effect of stanozolol was more than nandrolone decanoate in increasing of hormone levels. A significant difference (p>0.001) was seen between groups A and B, at days 14, 28 and 42 in increasing of erythropoeitin and at days 3, 14, 28 and 42 in increasing of testosterone. Both drugs had not hepatotoxic effect, as well as, in comparison between the effect of both hormones in increasing of body weight, stanozolol was more effective than nandrolone decanoate (p<0.001). The results showed that although both hormones had effective function in increasing of erythropoietin, testosterone, and body weight in cats, but stanozolol was more effective than nandrolone decanoate.
    Keywords: Stanozolol, Nandrolone decanoate, Erythropoietin, testosterone, cat
  • rasoul babazadeh aghdam, hossein daghighkia, Seyyed Abbas Rafat, aytak bakhshayesh khiabani, S Moghaddam Pages 219-231
    Low pregnancy rate is one of the important problems in livestock. Therefore managing the process of reproduction in animals by using synthetic hormones and synchronizing increase the pregnancy rate. The aim of this study was to investigate the effect of GnRH on days 10, 11, and 12 after artificial insemination on pregnancy rate of Makui sheep breed. For this propose, 226 ewes were synchronized estrus by using CIDR. After removing CIDR, all ewes were received 400 IU PMSG. After two days, all heat ewes were artificially inseminated with fresh sperms. Ewes were divided into three groups. The control group did not received any hormone. The second group had subgroups D, E and F, that received 20 µg GnRH on days 10, 11, and 12 after AI, respectively. Finally, group G was received 40 µg GnRH on day 12 after AI. Blood samples were collected two days after GnRH injection by using vacuum tubes. The sera concentrations of glucose, urea, total protein, phosphorus, and progesterone were measured. To analyze the dependent and discrete variables, GLM and FREQ procedure of SAS software were used, respectively. The achieved results showed that the effect of GnRH on plasma concentration of progesterone was significant (p<0.01). There was a significant difference in pregnancy rate between third group with others groups (p<0.01). The maximum rate of pregnancy was related to the third group. It be concluded that, injection of 40 µg GnRH hormone on the day 12 after insemination improves pregnancy rate.
    Keywords: Estrus synchronization, GnRH, Blood serum indices, Pregnancy, sheep
  • jafar rahmani kahnamoei Pages 233-241

    Estrogen depletion in postmenopausal women and ovariectomized animals causes abnormalities in lipid metabolism, weight gain and fat accumulation in nonadipose tissues such as liver. Estrogen replacement therapy may causes side effects include breast cancer. Olive leaf is a significant source of bioactive phenolic compounds. They have better antioxidant capacity, anti-inflammatory and radical scavenging. Porpose of this study is evaluation of OLE effects on liver enzymes, lipid profile level of serum and atherogenic index following ovariectomy.
    In this experimental-intervention study 21 male rats were allocated randomly into 3 groups:1) Control (intact animals) ,2) Ovariectomized:OVX( ovaries removed by surgery) and 3)Treated group (OVX+received Olive leaf Extract). The animals of Treated group received 100 mg/kg olive leaf extract in0.5 ml drinking water using gavages for 8weekes. At the end of the treatment, levels of liver enzymes, lipid and lipoproteins were measured in serum with commercial kits.
    Ovariectomy increase body weight in OVX group significantly than control group (p˂0.05). Also, Ovariectomy increased significantly liver enzymes, lipid and lipoproteins in OVX group than control group (p˂0.05).
    This study showed that oral administration 100 mg/kg/day of OLE 8weekes can prevent increase of lipid profile, liver enzymes and antiatherogenic index in serum of ovariectomized rats
    Keywords: Olive leaf extract, Lipid profile, Ovariectomy, liver enzymes, Rat
  • Seyed Alireza Siadati, Yahya Ebrahimnezhad, Gholamreza Salehi Jouzani, Jalal Shayegh Pages 243-260
    The objective of the present study was to evaluate the probiotic effects of different concentrations of four selected native Lactobacillus strains on intestine morphology of female Japanese quails. To do this, the farm trial was performed in the format of complete randomized design through 4 replicates of 7 different probiotic treatments, with each replicate consisting of 20 quails, resulting in a total of 560 quails, for five weeks. Treatments were as follows: T1: control (basal diet); T2: Primalac; T3: Protexin; and T4, T5, T6, and T7: four native strains in levels 50, 100, 150, and 200 g/ton diet, respectively. The greatest villus height in the duodenum was related to treatment with native probiotic 150 g/ton and the greatest of villus height in jejunum and ileum was related to treatment with native probiotic 50 g/ton and 150 g/ton, respectively. The greatest and lowest villus height to the crypt depth ratio in the duodenum and ileum was found in the diet white native probiotic 150 g/ton and control treatment respectively. The greatest and lowest villus height to the crypt depth ratio in the jejunum was found in the diets with native probiotics (50 g/ton, 150 g/ton) and control treatment, respectively. Finally, it can be concluded that the use of the native Lactobacillus strains (150 g/ton diet) enhanced the villus height, villus height to the crypt depth ratio and improve the production performance of Japanese quails. The results indicated that the mixture of four Lactobacillus strains had a probiotic potential on Japanese quail
    Keywords: Lactobacillus, Japanes quail, Intestine morphology
  • Mohsen Imandar, Seyed Ali Pourbakhsh, Mahmood Jamshidian, Taghi zahraei salehi Pages 261-272
    Mycoplasma bovis is the major cause of mycoplasmosis in cattle and one of the main causes of pneumonia, mastitis and arthritis in cattle. The aim of this study was to identify the M.bovis in cows with clinical mastitis signs using culture and PCR based on 16SrRNA and uvrC gene. A total of 328 milk samples were obtained from cattle with clinical mastitis in industrial dairy herds. Samples were sent to the to the Mycoplasma reference laboratory, Razi Vaccine and Serum Research Institute at 4°C in less than 24 hours and incubated for 18-24 hours at 37°C. This media after filtering, incubated at Co2 and were monitored for 3-7 days. The DNA of the samples was extracted and purified by Phenol-Chloroform method and PCR was used to detect mycoplasma genus based on 16SrRNA and detection of M.bovis species based on uvrC genes. Out of 328 samples, 58 samples were positive in PPLO agar media. Ninty-seven samples (29.57%) were positive for mycoplasma gene, of which 14 samples (4.26%) showed specific gene of M.bovis. The results of this study introduced the PCR method as a rapid and reliable test for the detection of M.bovis in milk specimens. The results also showed that the presence of M.bovis in dairy herds in Iran is high and it can be considered as one of the main causes of the clinical manifestation of cattle mastitis.
    Keywords: Mycoplasma bovis, uvrC gene, mastitis, cow, PCR
  • hadi hajizadeh, gholamreza Abedi, ahmad asghari, saeid hesaraki Pages 273-280
    This study was conducted to compare the clinical and pathological effects of ketoprofen with midazolam as premedication in pigeons. For this purpose, twenty four male adult pigeons with the mean age of two years and weight of 300 gm, were randomly divided into four groups with six individuals per group. Group I was the control group, in which the pigeons were given an intramuscular (IM) injection of ketamine 40 mg/kg body weight. Group II was injected with ketoprofen alone. each pigeon in group III was given an IM injection of ketoprofen at 50 mg/kg body weight and ketamine at 40 mg/kg body weight within 5 min following the first injection. Each pigeon in group IV was given an IM injection of midazolam at 6 mg/kg body weight and ketamine at 40 mg/kg body weight within 5 min following the first injection. Also,. In order to determine the depth of anesthesia in each group and within 5 min from the last injection, various clinical reflexes were evaluated on the body of each pigeon. Also, postmortem examinations were performed to assess in the liver, kidney, Pancreas, Spleen and brain tissues. The results of clinical evaluation in four groups showed that there was significant difference (p<0.05) in the various clinical reflexes between group III, compared with groups I and II and IV.. Based on these result it seems that ketoprofen plus ketamine could be used as a suitable combination for anesthesia of pigeon.
    Keywords: Premedication, Pigeon, ketamine, ketoprofen, Midazolam
  • Hamidreza fattahian, roozbeh Moridpour, kimia mansouri, Nikta Mansouri, Mahya Jazini Dorcheh Pages 281-289
    Cataract may develop due to several causes with various size and shape and in different parts of the lens. Because no effective medical treatment has been confirmed for this disease, surgery by using different techniques is the only option for treatment. Phacoemulsification is one of the available techniques. This study is a report of cataract surgical treatment by phacoemulsification technique in dogs and cats in Iran. After diagnosis of cataract and proper case selection, lens extraction was performed by phacoemulsification in 13 dogs and 4 cats (19 eyes) and post-operative complications were evaluated. Patient vision was assessed by walking pattern but the predominant vision criterion and probable increase in quality of life was owner declaration. Uveitis and traumatic posterior capsule fibrosis were the most prevalent post-operative complications. 3 dogs developed keratitis, one showed glaucoma and another one corneal edema. PLR reflex was negative only in 3 dogs and one cat postoperatively and there was no vision improvement according to owner declaration. Generally, the prognosis of phacoemulsification was better in younger patients with milder progression of cataract and it increased quality of life because waiting until the cataract reaches advanced stages of maturity and development of lens induced uveitis affects the prognosis of surgery.
    Keywords: Cataract, phacoemulsification, Dog, cat