فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1395)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید نجم الدین موسوی*، علی شریعت نژاد صفحات 1-23

    هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش امنیت اجتماعی در سرمایه اجتماعی با توجه به اثر تعدیلی امنیت روانی شهروندان است. با توجه به استفاده از نتایج پژوهش در عمل، این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان نیروی انتظامی شهرستان خرم آباد هستند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بوده که روایی آن از روش اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید شده است. در این پژوهش برای بررسی و آزمون فرضیه ها از رویکرد معادلات ساختاری استفاده گردیده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در سطح اطمینان 95 درصد امنیت اجتماعی تاثیر مثبت و معنی داری بر سرمایه اجتماعی و امنیت روانی شهروندان دارد. از طرف دیگر با توجه به نقش امنیت روانی شهروندان در پژوهش حاضر، می توان گفت که امنیت روانی شهروندان نقش متغیر میانجی در تاثیر امنیت اجتماعی بر سرمایه اجتماعی دارد.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، امنیت روانی شهروندان، نیروی انتظامی
  • اردشیر زابلی زاده*، محمد دژکام صفحات 25-52

    اطلاع رسانی و خبر، در امنیت نرم نقش مستقیمی دارند و می توانند در تقویت یا تضعیف وضعیت امنیت نرم تاثیر قابل ملاحظه ای داشته باشند. ایفای نقش رسانه ملی در این موضوع مستلزم تدوین راهبرد و سیاست گذاری متناسب با اهداف، مدیریت راهبردی و آینده نگر است. در پژوهش حاضر، با توجه به تاثیر خبر تلویزیونی در مولفه های مدیریت امنیت نرم چون: قدرت نرم، جنگ نرم، افکارعمومی و...، خبر تلویزیونی به عنوان کیفیت مستقل و امنیت نرم به عنوان کیفیت وابسته مورد مطالعه قرار می گیرند. این پژوهش با هدف ارائه راهبردهایی برای خبر تلویزیونی صدا وسیما به منظور تقویت امنیت نرم جمهوری اسلامی ایران است. ابتدا با بررسی اسناد بالادستی اهداف راهبردی تعیین گردیده و با مصاحبه با 28 نفر از کارشناسان که به صورت هدفمند انتخاب شده اند، ورودی برنامه ریزی استراتژیک شامل زوج نقاط قوت – ضعف و فرصت – تهدید، مشخص گردیده است. با تعیین امتیاز اهم زوج نقاط مذکور، موقعیت خبر تلویزیونی صدا و سیما در فضای امنیت نرم ج.ا.ا در ماتریس تعیین موقعیت راهبردی، در ناحیه محافظه کارانه (تفوق ضعف ها و فرصت ها) تعیین گردید. ماتریس سوات، به عنوان ابزاری برای تعیین راهبردها به کار گرفته شد. با ترکیب و تناظر نقاط فرصت و ضعف 8 راهبرد محافظه کارانه برای خبر تلویزیونی سازمان صدا وسیما جهت تقویت امنیت نرم ج.ا.ا به دست آمد. در مرحله انتخاب، از طریق ماتریس QSPM نیز، جذابیت نسبی راهبرد ها تعیین و از 1 تا 8 با تاکید بر تدوین مجدد ارزش های خبری و ابداع ارزش های پخش اولویت بندی شدند.

    کلیدواژگان: امنیت نرم، خبر تلویزیونی، قدرت نرم، جنگ نرم، صدا وسیما
  • صادق جهانبخش گنجه*، زهرا طاهری، سهراب مظفری نیا، مریم قاسمی پور صفحات 53-79

    احساس امنیت طیفی از واکنش های عاطفی و عملی به جرائم خشونت بار احتمالی، آسیب های فیزیکی و بی نظمی است که افراد یا اجتماع با آن مواجه اند. این احساس ممکن است ناشی از تجربه مستقیم و عینی خود فرد از هر یک از جرائم(دزدی، سرقت، جیب بری، تجاوز و مواردی از این دست) و یا تجربه غیرمستقیم فرد یعنی، میزان آگاهی فرد از رخداد جرائم برای اشخاصی چون دوستان، همسایگان، اعضای خانواده از طریق شبکه های اطلاع رسانی محلی، گفتگوهای شخصی با دیگران، شایعات یا رسانه های جمعی (رادیو، تلویزیون، روزنامه) باشد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تجربه از جرم بر احساس امنیت در بین شهروندان شهر یاسوج صورت گرفته است. روش تحقیق پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه دارای قابلیت اعتماد و اعتبار است. جامعه آماری پژوهش، شهروندان شهر یاسوج می باشد. مهمترین یافته های این پژوهش بدین قرار است: میانگین احساس امنیت در نزد افراد مورد پژوهش از 5 نمره، 3/58 به دست آمده است. بین متغیر احساس امنیت و متغیرهای تجربه مستقیم و غیرمستقیم از جرم رابطه معنادار به دست نیامد. مدل مسیر پژوهش تبیین گر، متغیرهایی واسطی چون جنس، پایگاه اجتماعی-اقتصادی، منطقه محل سکونت و تحصیلات در رابطه با تاثیر تجربه جرم براحساس امنیت می باشد.

    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت، احساس ناامنی، تجربه مستقیم از جرم، تجربه غیرمستقیم از جرم
  • علی اصغر فیروزجاییان*، سید ضیا هاشمی صفحات 81-106

    نظم اجتماعی اساس تداوم هر جامعه می باشد. ثبات هر جامعه ای مبتنی بر رعایت قواعد اجتماعی آن جامعه است. در هر جامعه ای بخشی از قواعد توسط شهروندان به دلایل مختلف رعایت نمی شود. وضعیتی که قوانین توسط افراد رعایت نمی شود را می توان وضعیت آنومیک نام نهاد. در حقیقت قانون گریزی را می توان وضعیتی آنومیک دانست که در آن قواعد اجتماعی به دلایلی رعایت نمی شود. قانون گریزی به عنوان مسئله ای اجتماعی، تاثیرات مخربی در حوزه های مختلف برجای می گذارد. بر این اساس این تحقیق با تاکید بر نظریه دورکیم به تحلیل رفتار و نگرش قانون گریزانه شهروندان می پردازد. روش تحقیق پیمایش بوده و جامعه آماری تحقیق افراد بالای 24 سال شهر تهران می باشندکه از میان آن ها 400 نفر به عنوان نمونه تحقیق به روش نمونه گیری چند سطحی انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته می باشد. از نرم افزار spss و Amos نیز برای تحلیل اطلاعات در دو سطح توصیفی و استنباطی استفاده گردید. برای بررسی قانون گریزی، آن را به دو بعد ذهنی(جهت گیری) و عینی(رفتار) تقسیم کرده و به بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل در هر دو بعد پرداختیم. در بررسی متغیرهای زمینه ای،رابطه بین سن، تحصیلات و وضعیت اقتصادی با هر دو بعد قانون گریزی معنی داری و معکوس می باشد. تاثیر کل متغیرهای اصلی تحقیق بر متغیر وابسته عبارتند از: پنداشت از فردگرایی در جامعه(0/20)، فردگرایی افراطی(0/42)، تعهد دینی(0/11-)، عدم مشروعیت دینی قواعد(0/12)، نابرابری در اعمال قانون (0/14)و نامناسب دانستن قانون(0/14). این متغیرها به همراه قانون گریزی ذهنی(0/24) 33 درصد از تغییرات متغیر وابسته اصلی تحقیق(قانون گریزی عینی) را تبیین کرده اند. این درحالی است که تاثیر این متغیرها (به جز نامناسب دانستن قانون) بر قانون گریزی ذهنی 0/58 می باشد. این نتایج نشان می دهد که نگرش قانون گریزانه افراد قوی تر از رفتار قانون گریزانه آن ها است، چرا که قانون گریزی همواره می تواند هزینه هایی برای افراد به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: بی نظمی، آنومی، قانون گریزی، فردگرایی، نابرابری، سکولاریسم
  • سید علیرضا افشانی*، مهناز فرقانی صفحات 107-138

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سلامت اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی در بین والدین و فرزندان ساکن شهر یزد انجام گرفته است. پژوهش به روش پیمایشی انجام شده، داده ها با ابزار پرسشنامه و با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از 492 نفر از والدین و فرزندان ساکن شهر یزد جمع آوری شده است. احساس امنیت اجتماعی در قالب 12 بعد با پرسشنامه محقق ساخته و سلامت اجتماعی در 5 بعد با استفاده از مقیاس کییز (1998) سنجیده شده است. اعتبار ابزار با روش اعتبار محتوایی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محرز شده است. یافته ها نشان داد بین اختلاف میزان سلامت اجتماعی و اختلاف احساس امنیت اجتماعی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. همچنین هرچقدر انسجام اجتماعی، پذیرش اجتماعی، شکوفایی اجتماعی، مشارکت اجتماعی و انطباق اجتماعی در بین والدین و فرزندان یزدی بیشتر باشد، میزان احساس امنیت اجتماعی نیز بیشتر است.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، انسجام اجتماعی، احساس امنیت اجتماعی، مشارکت اجتماعی، والدین، فرزندان
  • ابوالفضل کربلایی حسینی غیاثوند*، حسین ذبیحی صفحات 139-172

    امنیت یکی از مهم ترین نیازهای بشری است، چنان که در طبقه بندی نیازهای مازلو در درجه دوم اهمیت و پس از نیازهای فیزیولوژیک قرارگرفته است. محققان بر این باورند که عوامل گوناگونی چون عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... در ایجاد امنیت موثرند که در این میان می توان به نقش و تاثیرات محیط نیز اشاره کرد. یکی از راهبردهای پیشگیرانه از جرم «پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی»1 می باشد که اولین بار توسط جرم شناس آمریکایی سی ری جفری2 در کتابی به همین عنوان ارائه شد. هدف از مقاله حاضر معرفی رویکرد پیشگیری از وقوع جرم از طریق محیطی و ارائه مدل تحلیلی از شاخص های موثر بر پیشگیری از وقوع جرم (سرقت) در ساختمان های مسکونی می باشد. جامعه مورد مطالعه در این تحقیق، منطقه یک شهرداری قزوین می باشد که به دلیل ویژگی هایی مانند قرارگیری در بافت فرسوده، تراکم جمعیتی بالا و وضعیت نامناسب شبکه بندی شهری، شاهد وجود آمار بالای سرقت از ساختمان های مسکونی در این منطقه هستیم. روش تحقیق مورد استفاده در این مقاله بر اساس هدف، از نوع کاربردی و بر اساس ماهیت، توصیفی – تحلیلی می باشد. جمع آوری اطلاعات در دو مرحله صورت گرفت. در مرحله اول پیشینه و چهارچوب نظری تحقیق با استفاده از اطلاعات کتابخانه ای و اسنادی جمع آوری و مدل تحلیلی ارائه گردید. در مرحله دوم نیز به صورت میدانی، محدوده های چهارگانه موردمطالعه با استفاده از معیارهای به دست آمده از مرحله اول مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین برای ارزیابی و اولویت بندی شاخص های ارائه شده در مدل تحلیلی از تکنیک سلسله مراتبی فازی(AHP) استفاده شده است. نتایج نشان داد که پهنه یک (دباغان) امن ترین پهنه در محدوده مورد مطالعه محسوب می گردد. همچنین از میان اصول و معیارهای موردبررسی، «قلمروبندی» و «نظارت طبیعی» با وزن های «0/42» و «0/34» بیشترین نقش را در پیشگیری از وقوع سرقت در خانه های مسکونی دارند.

    کلیدواژگان: امنیت، پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی، تکنیک تحلیل سلسله مراتب فازیAHP
  • رسول افضلی، بهامین سادات بدیهی* صفحات 173-197

    امنیت یکی از مهم ترین لازمه های زندگی شهری است. ناامنی در شهرها با سرعت بالایی رو به افزایش است و این امر باعث شده که شهروندان فعالیت های خود را به مکان ها و زمان های خاصی محدود کنند. عموما زنان احساس ناامنی بیشتری نسبت به مردها دارند. با وجود این که امنیت شهروندی و مخصوصا امنیت زنان در شهر تابعی از قوانین شهری و شهروندی است، اما کمتر پژوهشی به بررسی تاثیر قوانین شهری بر امنیت شهروندان پرداخته است. در این پژوهش ابتدا قوانین و مقررات شهری و شهروندی مورد بررسی قرار گرفتند و سپس برای بررسی میزان اثرگذار بودن آن ها از بانوان ساکن یا شاغل در مناطق 3 و 13 تهران (که تفاوت زیادی در توسعه شهری دارند) مطالعه میدانی صورت گرفت. نتایج حاصل از مطالعه کتابخانه ای این بود که در قوانین شهری ایران موضوع امنیت در شهر و مشخصا امنیت زنان به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته است. خوشبختانه در منشور حقوق شهروندی می توان نمونه هایی از توجه قانون گذاران به مقوله امنیت زنان را مشاهده کرد. نتایج حاصل از مطالعه میدانی نیز نشان داد که بانوان مناطق 3 و 13 از آثار و نتایج اجرای قوانین و مقررات شهری در خصوص امنیت زنان رضایت زیادی ندارند.

    کلیدواژگان: امنیت، حقوق شهروندی، زنان، منطقه3 تهران، منطقه 13 تهران
  • سمانه محمدپور *، محسن احمدپور صفحات 199-227

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد و شاخص های کیفیت خدمات مشاوره ای در کلانتری های استان لرستان انجام شد. طرح پژوهش حاضر توصیفی مقطعی بود. در این پژوهش 450 نفر از کلیه مراجعان به مراکز مشاوره کلانتری های استان لرستان در تابستان سال 1394 به روش در دسترس انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از نمونه برگ جمعیت شناختی و پرسشنامه میزان کیفیت خدمات سروکوال بود. برای تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS-20 استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل یافته ها نشان داد که از دیدگاه مراجعان به کلانتری های استان لرستان خدمات مشاوره ای ارائه شده در ابعاد قابلیت اطمینان، مسئولیت پذیری و پاسخگویی، تضمین کیفیت خدمات، همدلی و رضایت از خدمات اندکی بالا تر از متوسط و در ابعاد وضعیت ظاهر و ویژگی های ملموس و به موقع اقدام نمودن زمانی و مکانی پایین تر از متوسط می باشد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می شود که با بررسی نقاط ضعف و قوت بیان شده توسط مراجعان به مراکز مشاوره کلانتری های استان، در جهت رفع مشکلات و علل نارضایتی و تقویت عوامل خوشایند و رضایت بخش مراجعان اقدام گردد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، خدمات مشاوره ای، نیروی انتظامی، استان لرستان
  • محمدرحیم رهنما، سید مصطفی حسینی* صفحات 229-253

    احساس امنیت رهاورد مجموعه ای از تعاملات و سازگاری بین اجزاء مختلف است به طوری که امروزه از آن به عنوان پیش نیاز و لازمه ادامه حیات هر نظام سیاسی و اجتماعی یاد می شود. بر این اساس با توجه به اینکه احساس امنیت در پارک ها یکی از مهم ترین شاخص های کیفیت فضا محسوب می شود، در این پژوهش به بررسی و مطالعه تطبیقی احساس امنیت در پارک های منطقه 4 شهر مشهد پرداخته شده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی است که با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی انجام شده است. در این پژوهش، ضمن جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از طریق مطالعات کتابخانه ای، با استفاده از ابزار پرسشنامه به میزان 323 نفر حجم نمونه از جمعیت بازدیدکننده از پارک های مورد مطالعه، با روش نمونه گیری تصادفی داده های مورد نیاز از بازدیدکنندگان پارک های منطقه 4 جمع آوری شد. سپس ضمن تعیین وزن و اهمیت شاخص های احساس امنیت با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، با ورود داده های حاصل از پرسشنامه به محیط نرم افزاری SPSS، ماتریس اولیه تصمیم گیری تشکیل گردید. در نهایت با استفاده از روش PROMETHEE وضعیت پارک های مورد مطالعه از نظر میزان احساس امنیت، مورد بررسی و مقایسه تطبیقی قرار گرفت. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد، پارک بسیج با میزان در بهترین شرایط از نظر شاخص های احساس امنیت و پارک بهشت با در شرایط نامناسبی از نظر شاخص های احساس امنیت و پارک های ارم، آرامش، نهضت، صادقیه و سرو در شرایط متوسطی از نظر شاخص های احساس امنیت قرار دارند.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، پارک های شهری، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، تکنیک PROMETHEE، مشهد
|
  • Seyed Najomoldin Mousavi *, Ali Shariatnejad Pages 1-23

    The present research aims at reviewing the role of societal security in societal capital with respect to the moderate impact on citizens› mental security. Whereas the outcome of this research has been practically used, the research is of applied and descriptive-survey type. ,the under survey population of the present research includes staff of Khorramabad city police force selected through using Cochran formula and random categorized sampling system. The tool used for collecting information is a standard questionnaire whose reliability and validity have been respectively confirmed through using content credit and Cronbach›s alpha. In this research, structural equations› approach and Amos software have been used to review and test the relevant hypotheses. The research results indicate that societal security has positive and significant impact on societal capital citizens› mental security. On the other hand, given the role of citizens› mental security in this research, one can argue that citizens› mental security acts like a mediator variable in the impact of societal security on societal capital.

    Keywords: Societal Security, societal capital, citizens› mental security, Police Forces
  • Ardeshir Zabolizadeh*, Mohammad Dezhkam Pages 25-52

    Information and news directly contribute to soft security, and may have significant impact on strengthening or weakening the status of soft security. In case national media intends to have an effective role in this issue, it needs to develop a strategy and adopt a policy proportionate with objectives, strategic and farsighted management. In the present research, while taking into consideration the proper impact of TV news on soft security management constituents such as soft power, soft war, public opinion, etc. TV news and soft security are respectively looked into as independent quality and dependent quality. The present research aims at offering some strategies for IRIB›s news to strengthen I.R. Iran›s soft security. At first, having reviewed strategic documents, strategic objectives are determined, then experts are selected through interview ,and the output of strategic planning including pairs of strong and weak points, as well as opportunities and threats are determined. Through determining the scores of the aforesaid pairs, the status of I.R.I.B news in the environment of I. R. Iran›s soft security in the matrix of determining strategic status, in the conservative side (superiority of weaknesses and ortunities) has been determined. SWOT Matrix has been used as a tool for determining strategies. Eight conservative strategies have been achieved for strengthening I.R. Iran›s soft security through combining strong and weak points. In the selection stage, relative attractiveness of strategies have been determined through QSPM matrix, while stressing the redevelopment of news values were prioritized based on the values of broadcasting.

    Keywords: soft security, TV news, soft power, soft war, IRIB
  • Sadegh Jahanbakhsh Ganjeh *, Zahra Taheri, Sohrab Mozafarinia, Maryam Ghasemipour Pages 53-79

    Security feeling is some sort of emotional and practical reaction toward probable outrageous crimes, physical harms, and disorder individuals or society are faced with. This feeling might emanate from individuals› direct and objective experience of one of crimes (theft, burglary, pocket picking, rape and things of that sort) or indirect experience of individuals, i.e. the level of awareness of individuals from something that has happened to his friends, neighbors, and family members through social networks, conversation with others, rumors or mass media( radio, television, newspaper).The present research aims at reviewing the impact of experiencing crime on societal security among citizens of Yasooj city. Research is of survey type and the tool for collecting data is reliable and valid questionnaire .The under study population of the research includes Yassoj citizens. selected from among Yasooj citizens through using Cochran formula and cluster, multistage sampling in three zones in Yasooj city. SPSS is used for analyzing data and testing hypotheses, and AMOS software is used for the path model. The most important findings of the model indicate that the average of security feeling on the part of the under study individuals in the research is out of 5.There isn›t significant relationship between variable of security feeling and variables of direct and indirect experiencing crime. The researcher path model indicates that some mediator variables such as gender, socio-economic base, neighborhood, and education are related to the impact of crime on security feeling.

    Keywords: Security, security feeling, insecurity feeling, direct experiencing of crime, indirect experiencing of crime
  • Aliasghar Firoozjanian *, Seyed Zia Hashemi Pages 81-106

    of that society. In any society, due to various reasons some citizens do not observe the regulations. The situation wherein regulations are not observed by citizens is called anomic situation. In fact, disregarding law is some sort of anomic situation wherein social regulations are not observed due to some reasons. Disregarding law as a social problem leaves harmful impacts on various realms. To that effect, while stressing Dorqim theory, the present research analyzes law disregarding behavior and viewpoint of citizens. The research is of survey type, and the under study population is citizens of Tehran. N= selected through multi-layer sampling. A selfmade questionnaire is used for lecting information. SPSS and Amos are used for analyzing information at two levels: descriptive and deductive. In order to review disregarding law, it has been divided into two parts: subjective (orientation), and objective (behavior); and has reviewed the relationship between independent variables from the two aspects. Having reviewed the context variables, it came out that there is significant and reverse relationship between age, education, and economic situation; and the two aspects of breaking law .The impact of the whole main variables of the research on the dependent variable are: supposition of individualism in the society extremist individualismreligious commitment,absence of religious regulations legitimacy, inequality in law enforcementconsidering law as improper).These variables along with subjective law-breaking account for percent of changes in main dependent variable of the research ( objective law breaking). This is while the impact of these variables (except considering law as improper) on subjective law sregarding is The results indicate that individuals› law breaking vision is stronger than their law breaking behavior, because disregarding law could always cost something.

    Keywords: Disorder, Anomie, disregarding law, Individualism, inequity, secularism
  • Seyed Alireza Afshani *, Mahnaz Forghani Pages 107-138

    The present research aims at reviewing the relationship between social health and social security feeling among Yazdi parents and children. The research is of survey type, the data has been collected through using questionnaire and cluster multistage sampling from among Yazdi parents and children. Security feeling and social health have been respectively valuated taking into consideration and aspects through using self-made questionnaire and social health and through using Kiez scale . Validity of the tool has been confirmed through using content credit, and its reliability has been supported by Cronbach›s alpha coefficient. The research findings indicated that there is direct and significant relationship between difference of social health and difference of security feeling. The more social solidarity, social acceptance, social prosperity, social contribution and social match among Yazdi parents and children, the more security feeling is.

    Keywords: social health, social solidarity, Social security feeling, social contribution, Parents, children
  • Abolfazl Karbalaei Hosseini Qiyasvand *, Hossein Zabihi Pages 139-172

    Security is one of the most important needs of human being, so that in Maslow needs’ classification ranks the second behind physiologic needs. Researchers are of the opinion that numerous factors such as social, economic and cultural factors, contribute to establishment of security, chief among them is the role and impact of environment. One of the crime preventive strategies is «crime prevention through environment designing» which was introduced, for the first time, by American criminologist C Ray Jeffrey in book called the same. The present research aims at introducing crime prevention approach through designing environment, and offering analytical model of indices impacting prevention from crime (theft) in residential buildings. For this purpose, zone one of Qazvin which is located in old structure of the city with high population density and being located in improper urban network, and has had high rate of theft from houses. The research methodology is used in this article based on the objective is of applied type, and in terms of nature is of descriptive-analytical type. Information gathering took place in two stages. The background and theoretical framework of the research was introduced through using library and documented information and as well as analytical model in the first stage. In the second stage, the fourfold under study fields were assessed through using the criteria achieved from the first stage. AHP technique was used for evaluation and prioritization of indices in the analytical model. Results indicated that “Dabaghan” Neighborhood is the safest area in the under study zone. Among the surveyed principles and indices, “Territory categorization” and “natural surveillance” have respectively had the highest weight of in preventing theft in houses.

    Keywords: Security, crime prevention through proper designing, AHP Technique
  • Rasoul Afzali, Bahaminsadat Badihi* Pages 173-197

    Security is among the most important requirements of urban life. Insecurity is enhancing very fast, and has led the citizens to bind their activities to some certain times and places .Generally speaking, women feel more insecure compared with men. The roots of this issue could be attributed to the rather dominant of patriarchal culture. Although citizenship security, particularly women’s security in the city is a function of urban and citizenship regulations, there has been few researches dealing with impact of urban regulations on citizen’s security. First of all, the research surveys urban and citizenship laws and regulations , then field study was conducted on ladies either working or living in zones of Tehran( almost having the same contribution to urban development) to review the effectiveness level of them. calculated for each zone based on Cochran formula. The results of this library study indicated that the issue of security has not been seriously dealt with in urban regulations, and the issue of ladies security has been particularly disregarded. There are just a few stances in the citizens’ rights charter that legislators have paid attention to women’s rights. The results of the field study indicated that ladies in zones and are not satisfied with the outcomes of implementation of urban regulations and laws, and do not consider them useful and practical.

    Keywords: Security, citizenship rights, Women, zone 3 of Tehran, zone 13 of Tehran
  • Samaneh Mohammadpour *, Mohsen Ahmadpour Pages 199-227

    The present research has been conducted to examine the dimensions and indices of consultation services quality rendered in Lorestan province police stations. The design of the present research was descriptive-periodical. N=450 including those who referred to police station consultation centers in Lorestan in the 2Q 2015, and they were selected based on their availability. Information was collected through using demographics sample sheet as well as Seroqual questionnaire of services quality level. Indices of descriptive and inferential statistics and SPSS-20 were used to analyze data. The results achieved from data analysis indicated that according to the clients who referred to Lorestan province police stations, consultation services, in terms of reliability , accountability, guaranteeing services’ quality, satisfaction from services provided are a little bit higher than average; and in terms of appearance and tangible features as well as timely action were lower than average. Given the results of the present research, it is recommended to consider the weak and strong points referred to by clients to solve the problems, and take necessary measures in line with identifying the reasons of dissatisfaction, and strengthening desirable factors mentioned by clients

    Keywords: Services quality, consultation services, Police Forces, Lorestan province
  • Mohammad Rahim Rahnama, Seye Mostafa Hosseini* Pages 229-253

    Security feeling is the result of a series of interactions and compromises among various segments in a way that nowadays are considered prerequisite of ontinuation of every political and social system. Whereas, security feeling in parks is one of the most important indices of environment quality, the present research has conducted contrastive survey on security feeling in parks in zone of Mashad. In terms of objective, the present research is of applied type, and been conducted through using descriptive-analytical method. While using library studies for gathering required information, people were selected randomly from among those who visit parks in zone of Mashad have filled in questionnaires. Then, while etermining weight and importance of security feeling indices through using AHP and through entering data resulted from questionnaire into SPSS environment, the primary matrix is formed for decision-making. Finally, the conditions of the under study parks, in terms of security feeling were surveyed and contrastively compared through using PROMETHEE method. The results indicated that Basij Park with with regard to security feeling indices is in the best conditions, and Behesht park with is in an undesirable condition, as far as security feeling indices are concerned. This is while, other parks: Eram, ,Nehzat,Sadeghyeh and Sarv are in average conditions in terms of security feeling

    Keywords: security feeling, urban parks, AHP, PROMETHEE, Mashad